bntemp

bntemp

Mögé, elé

2013. május 11. - s4tch

Dino már eddig is beláthatatlanul szövevényes ingatlanbirodalmát építi, Darti a vele született, olthatatlan kíváncsiság által hajtva kipróbálta, milyen alkalmazottnak lenni (és a szerződés aláírásával megszopta), Benit beszippantotta a kézilabda, egy könyvfordítás és a heteroszexualitás nevezetű, nehezen gyógyítható betegség, én meg már magamat is unom, szóval nehezen jött össze ez a poszt. Krónikus időhiány miatt ismét összeharangozóval jelentkezünk.

Dino már eddig is beláthatatlanul szövevényes ingatlanbirodalmát építi, Darti a vele született, olthatatlan kíváncsiság által hajtva kipróbálta, milyen alkalmazottnak lenni (és a szerződés aláírásával megszopta), Benit beszippantotta a kézilabda, egy könyvfordítás és a heteroszexualitás nevezetű, nehezen gyógyítható betegség, én meg már magamat is unom, szóval nehezen jött össze ez a poszt. Krónikus időhiány miatt ismét összeharangozóval jelentkezünk.

Kezdjük egy rövid főhajtással, amivel egy ideje adósak vagyunk magunknak: május 2-án elhunyt minden idők legjobb Slayerének olthatatlan termékenységű baltása, Jeff Hanneman.

Arra a mészárlásra, amit a Juventus az utóbbi hetekben rendez az olasz ligában, Hanneman is büszke lehetne: az Atalanta már a nyolcadik áldozatunk zsinórban. A fenti szerzemény ihletője, Ed Gein vallomása szerint kettőnél állt meg - mondjuk a mi módszerünk jóval kíméletesebb. A szezonvégi Juventus nem kínozza áldozatait, sőt, a cseresorral még esélyt is adott a bergamói vendéglátóknak: Marrone kezezésénél a nápolyi Marco "nem volt szívem befújni" Guida nagylelkűségének, Denis kapufájánál a prosztó mázlinak köszönhettük, hogy megúsztuk dugó nélkül. Az első csapat és a hétközi fakó között a legnagyobb különbség a védekezésben volt. A Juventus kapujára meccsenként átlagosan 10 lövés érkezik, az Atalanta ennek dupláját eresztette el, és nem azért, mert ennyire ellenállhatatlan formát fogtak ki, hanem mert egyszerűen nem tudtuk őket megakadályozni ebben. Egyébként a vendéglátók csöppet sem voltak udvariasak, a stadionon kívül is komoly tüzérséggel fogadták a Juvét, és a mérkőzés is állt 10 percre, miután a hazaiak megdobálták a vendégszektort és a pálya mellett melegítő cserejátékosokat. Az adjon Isten stílusában válaszoló vendégszektort Conte csitította.

Hetek óta követeltük a fakót a pályára, és vegyes benyomásokat szereztünk. A meccshiányos társaságból a télen meccseken keresztül hibátlan Caceres bődületes bakival, Quagliarella borzalmas passzjátékkal (57%-os pontosság!), Matri egy csodás villanáson kívül meddő birkózással és nulla kapura lövéssel, Giak homály lövésekkel (4-ből egyszer találta el a kaput) mutatta, honnan érkezett. Pozitív meglepetésként Isla masszív védőjátékát (3-3 szerelés és elcsípett labda, mindkettőben legjobb a csapatból), jó kondiját, 2 kulcspasszát, pontos passzjátékát, valamint Marrone magabiztos védekezését, Bonucci-módra megeresztett hosszú labdáit lehetett csak kiemelni. Nem meglepő, hogy a csapat két legjobbja Pirlo és Chiellini (18-ból 18 pontos hosszú labda, Pirlo is csettinthetett) volt...

Az idén utolsó hazai meccsen hasonló összetételre és hasonló játékra számítunk: a labdát a Cagliari ellen is fogjuk tudni tartani, Giak sebességének és Isla okos helyezkedésének köszönhetően meg tudjuk kerülni a védelmüket, de a helyzetkihasználás hetek óta pocsék. Meglepődnénk, ha most szakadna ki a gólzsák. Giovinco január óta nem játszott végig meccset, most minden esélye meglesz erre. Pogba eltiltása miatt Pirlo helyén most Marrone játszhat, reméljük, azt a bátor passzjátékot fogja nyújtani, amit Bonucci helyéről is produkált, és nem bújuk úgy az ellenfél középpályásai mögé, ahogy a Milan elleni kupameccsen tette. Biztonságot nyújthat neki, hogy Conte felteszi mögé a Barza-Bonu-Chiello triót. Utoljára a Pescara ellen kaptunk gólt, csúnya lenne elrontani a szép sorozatot. Tavaly a Cagliari elleni tavaszi partin bajnoki tort ültünk; hogy idén is tétje is legyen a találkozónak, ne feledjük, az előző posztban említett rekordok közül még mindegyikért harcban állunk. Süti lenne úgy zárni a szezont, hogy a tél óta nyilvánvaló bajnoki címvédés mellett van minek örülni.

...és hogy kicsit borzoljuk a kedélyeket: Dincsi úgy érzi, ez lesz Conte utolsó hazai meccse a Juve padján. A Tuttosportnak nyilatkozva ismét csak meglebegtette aranypöcsű edzőnk, hogy szívesen dolgozna Angliában. Mondanunk sem kell, befejezetlen munkát hagyna maga mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr668240656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

265063 2013.05.11. 16:22:06

Lelépni BL győzelem előtt? Hm... A nyilatkozatok inkább a vezetőségnek szólnak. De ha már ismét feldobtátok a témát (ill. nem hagyjátok leesni), születhetne egy poszt arról, hogy mennyire élne meg Conte külföldön?

347828 2013.05.11. 16:33:17

Ha valaki, akkor Montella lehetne csak képes folytatni a kijelölt utat a csapattal!

348517 2013.05.11. 17:15:47

Le a kalappal a győri lányok előtt, maximális tisztelet! Én is abban bízok, hogy Conte nem megy el, míg meg nem szerzi a 30. papíron-t, no meg a BL-t. Mivel ez már jővőre meg is lesz, kezdhetünk aggódni, de idén még marad, szerintem.

347168 2013.05.13. 13:06:28

Kissé meglepődtem, de a vezetőség részéről szép gesztusként értékelem, hogy Bendő is felléphetett a dobogó legfelső fokára.
süti beállítások módosítása