bntemp

bntemp

Epilógus, pt. 1

2013. május 08. - s4tch

Összedugtuk a fejünket, és nem csak úgy: a listán megszólalt a kollektív kötelességtudatunk, azt mormolva, hogy jön ez a bajnoki, lesz ellenfél, rotáció, meg ilyenek, és hát kéne róla írni valamit, nem gondoljátok, másságukat nyíltan vállaló véreim? Azon túl, hogy a világuralom mederben tartása teljes embereket kíván, nem csak időnk, igazából ihletünk sem nagyon akad. Nincsenek nyitott kérdések, juventusi szempontból minden sorozat végére pont került. Ennek a szezonnak tulajdonképp vége.

Összedugtuk a fejünket, és nem csak úgy: a listán megszólalt a kollektív kötelességtudatunk, azt mormolva, hogy jön ez a bajnoki, lesz ellenfél, rotáció, meg ilyenek, és hát kéne róla írni valamit, nem gondoljátok, másságukat nyíltan vállaló véreim? Azon túl, hogy a világuralom mederben tartása teljes embereket kíván, nem csak időnk, igazából ihletünk sem nagyon akad. Nincsenek nyitott kérdések, juventusi szempontból minden sorozat végére pont került. Ennek a szezonnak tulajdonképp vége.

Ez a hozzáállás egyébként megjelenik a blog-fórum-facebook szerteágazó sajtóbirodalmunk különböző felületeire írt hozzászólásaitokon is. Titeket is jobban izgat a mercato, meg persze Conte sorsa, mint az aktuális mérkőzés. Megpróbálunk mégis kedvet csinálni a mindkét csapat számára majdhogynem érdektelen bergamói meccshez.

1. Tavaly májusban is hasonló körülmények között találkozott a két csapat, igaz, Juventusban: a trieszti bajnokavatót követően az Atalanta ellen játszottunk először tét nélkül. Bikaherényi örömkönnyeket zokog a szívem, ha visszagondolok arra a mérkőzésre: pürére vertük vendégeinket, veretlenül zártuk a bajnokságot, Marrone és Barzagli is megrúgták a maguk gólját, és Del Piero külön szervezés nélkül megkapta a búcsúmeccsét. Bajnoki ünneplés, gól, tiszteletkör, bő 40 ezer ember vastapsa - csodás volt. Idén ugyan ilyen szívfacsaró esemény kevéssé valószínű, de több outsidernek is lehet egy emlékezetes mérkőzése.

2. Játszik a fakó!!!4 Contét a legtöbb fika azért éri, mert nem rotál eleget, nem hagyja, hogy Pirlo feltöltse az elemeit, elnézi, ahogy Vucsinics hetekig alibizik, megvárja, míg Marcsi sérülten omlik össze, nem játszatja Quagliarellát, Cacerest és Marronét. Az ezen kritikával együtt lélegzőknek van egy jó és egy rossz hírünk. A jó: a várható kezdőből nyolcan is az évad outsiderei közül kerülhetnek ki. A rossz: Pirlo, Marcsi és Chiellini még így is játszanak. Hogy mi szükség a hetek óta visszafogottan, állítólag mandulaproblémákkal játszó Marchisio szerepeltetésére, azt tudni sem akarjuk. Örüljünk inkább annak, hogy végre kezd mindenki kedvenc indiánja, Marrone tovább építheti az önbizalmát középhátvédként (bár tartjuk, belső középpályásként legalább akkora potenciál van benne), és láthatjuk az igazságtalanul mellőzött csatárainkat is. Gondoltátok volna, hogy Q és Márti összesen 1 (egy!) mérkőzést játszottak végig a teljes bajnoki évad során? (Matri maradt fent véletlenül a Roma ellen.) Visszatetsző csak tét nélküli meccsen előkapni a keret leguniverzálisabb férfiúját, vagy a legjobb perc/gól mutatóval bíró csatárját? Az, valóban. Ettől még biztos süti lesz őket látni.

3. Rekordokat dönthetünk! Statisztikameleg olasz testvéreink szerint a Juventus idénye nem céltalan, több területen is történelmet írhatunk:

  • - zsinórban 7 győzelemnél járunk, közel a klubrekord 10 diadal a 1930/31-es évadból;
  • - 26 győzelemmel közelítünk a Carver-csapat '58-59-es 28-as szezoncsúcsa felé;
  • - ha tartjuk a 11 pontos előnyt a Napolival szemben, megdöntjük Lippi '94-es klubcsúcsát, és 10 pontnál többet verünk a második helyezettre;
  • - nem elérhetetlen a Capello-féle Juve 91 pontos klubrekordja sem; a 92 ponthoz a maradék három ellent verni kellene.
Ezen kívül nem mindennapos, hogy mindegyik ellenfelünket legalább egyszer gyepbe tapossuk egy bajnokságon belül; ezzel mondjuk csak a Sampnak vagyunk adósak. A többi rekordhoz viszont ma nyerni kéne. Más motivációnk nem nagyon lehet - hacsak...

PS: a Sportklub érthető módon nem egy tét nélküli mérkőzést tűzött élőben műsorára. Streameket a szokásos helyen találtok. Legfrissebb infóink szerint a kezdő sípszó 18:00-kor hasít bele a bergamói oxigéndús levegőbe, legyetek résen!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr308240654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

348873 2013.05.08. 17:49:32

Én éppen azért fogom megnézni a meccset, mert érdekel, hogy tolják a csereemberek.

348517 2013.05.08. 18:01:07

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

348873 2013.05.08. 18:56:44

[rakkenroll](#1244980): jól teszed :D

346364 2013.05.09. 13:14:37

Én azért sajnálom Q-t és Matrit is. Biztosan több játékidőt érdemeltek volna, és velük is meglett volna a bajnokság, ebben pedig biztos vagyok.

349418 2013.05.09. 13:43:59

Hát.... Elég unalmas egy valami volt a tegnapi, de igen a csere emberek is lehozták. Csak az lenne a jó, ha nem erre kéne fogni hogy ők "csak" cserék. Magán véleményem szerint, Caceres az egyetlen aki tényleg űrt tud betölteni az alapcsapatban. Viszont Isla, és Análka feltűnően jól mozogtak, szerintem náluk van fény az alagút végén(feltéve ha isla marad). Pirlo helyére most ugye nem lehet behozni Pogba-t, de én annak nagyon is örülök hogy kisárgázta magát, mert így muszáj lesz pihennie. DC kirohanására is emlékezetesre sikerült, anno krasic indult meg így. Marrone egy kibaszott kérdőjel, olyan sehova sem kiemelkedően jó játékos. Érdekes hogy a 19 éves Pogba, egy idény alatt beverekedte magát szinte a kezdőbe, ő meg a másodikra is kényszermegoldás maradt. Giak-ot sem értem. A válogatottban megy neki a szekér, itt meg valahogy ilyen pont majdnem összejött, de mégsem, és így kitörölhetjük vele a seggünket ember. Matri középszerű, Q meg le van szarva (majdnem agyvérzést kaptam mikor ő helyére jött análka). Ezektől eltekintve minden oké, mert az alapcsapat húzza az igát kevés kieséssel. És így vagy úgy már az eredmények is futószalagon jönnek. A Mercato majd hozza amit hoznia kell, vagy nem, de szarban sehogy sem leszünk. :)

257824 2013.05.10. 15:01:02

Capello féle klubrekord?
süti beállítások módosítása