bntemp

bntemp

Nekünk semmi nem elég jó

2013. április 29. - s4tch

Az elmúlt egy hónapban levertük idegenben az Izét, a Laziót és a Torinót, hazai pályán a Milant és a Pescarát. Kacagva őrizzük 10+ pontos előnyünket, a bajnoki címünk már hetek óta biztos, és ha a következő körben nem kapunk ki hazai pályán a kiesőjelölt Palermótól, akkora matematikailag is azzá válik. Közben ütik az Izét, mint a kétfenekű dobot, a BL-ben is némi gyógyírt jelentett a csúnya kiesésre a Bayern Barcelonán bemutatott rektális zaklatása, igazából ki kéne csattannunk az örömtől.

Persze az utóbbi hetekben megvolt a mentség mindig, hiszen olyan meccseket játszottunk, ahol „a győzelem fontosabb volt, mint a játék”, vagy olyat, hogy „BL-meccs jön/volt, az a fontosabb”. És ha ez minden esetben igaz is volt, hiszen a bajnoki címet – legalábbis mi, arcátlanul jóképű, dúsgazdag bloggerek – feltétlenül a BL-szereplés elé helyeztük, azért kicsit bassza az agyunkat néhány dolog.

Az elmúlt egy hónapban levertük idegenben az Izét, a Laziót és a Torinót, hazai pályán a Milant és a Pescarát. Kacagva őrizzük 10+ pontos előnyünket, a bajnoki címünk már hetek óta biztos, és ha a következő körben nem kapunk ki hazai pályán a kiesőjelölt Palermótól, akkora matematikailag is azzá válik. Közben ütik az Izét, mint a kétfenekű dobot, a BL-ben is némi gyógyírt jelentett a csúnya kiesésre a Bayern Barcelonán bemutatott rektális zaklatása, igazából ki kéne csattannunk az örömtől.

Persze az utóbbi hetekben megvolt a mentség mindig, hiszen olyan meccseket játszottunk, ahol „a győzelem fontosabb volt, mint a játék”, vagy olyat, hogy „BL-meccs jön/volt, az a fontosabb”. És ha ez minden esetben igaz is volt, hiszen a bajnoki címet – legalábbis mi, arcátlanul jóképű, dúsgazdag bloggerek – feltétlenül a BL-szereplés elé helyeztük, azért kicsit bassza az agyunkat néhány dolog.

A Bayern nem csak a pályán mutatta meg, hol tartunk, de azóta is a pofánkba lobogtatja az általunk felhúzott fehér zászlót. Ők már hivatalosan is bajnokok, mégis úgy mennek a bajnokikon, mint a mérgezett egér, mindenkinek annyit lőnek, amennyit csak tudnak, se a hozzáállásukon, se a játékukon nem látszik egy pillanatra sem, hogy már csak önmaguk szórakoztatására csinálják. Mint Dino a pókerasztalnál: neki sem számít a gyakran egy-másfél millió dollárig is felszaladó pénzhalom az asztal közepén, csak az érdekli, hogy a megalázott ellenfél szemébe nézhessen.

A Juventus játéka az utóbbi hetekben az unalmasból silánnyá változott. Már a Milan ellen is silány volt, és a múlt heti rangadóhoz hasonlóan a derbin is a 0-0 lett volna a legigazságosabb eredmény, hiszen sem ott, sem itt nem igazán sikerült helyzeteket kialakítanunk (de most megúsztunk egy sima büntetőt is). A Milan ellen egy botrányos kapushiba, a Toro ellen pedig egy tökéletes Vidal-lövés hozta meg a győzelmet, ami annyiból feltétlenül igazságos, hogy Arthur királyon kívül nem sok olyan játékosunk van, akiben érezhető még az az alázat, és győzni akarás, ami az elmúlt két évben ilyen sikeressé tette a Juventust. Vidal a tegnapi góljával már holtversenyben a legeredményesebb játékosunk, azaz befogta a kirobbanthatatlan, de ismét arcátlanul gyengén játszó Vucsinicset.

Jaj, gól!


Néhány adat a derbiről, hogy értsük, mire gondolunk: Barzagli négyszer annyit passzolt, mint Vucsinics (81-20), és ezt 20 százalékkal jobb hatékonysággal tette (75-94). A Juventus összesen öt kulcspasszra volt képes, és bár 14-szer kísérletezett kapura lövéssel, csak négyszer találta el. És végül a legszomorúbb, amin már meg sem lepődünk, de azért fáj vele mindig szembesülni: a csapatunk 23 beadási kísérletéből négy volt sikeres. Játékosokra bontva: Lichti 10/1, Asamoah 5/1, Pirlo 4/1, Vidal 3/0, Chiellini 1/1 (hehe). Minek ide Llorente, azt mondja meg nekem valaki?

No, végül is megnyertük a derbit is, és az iszonyatos rangadósorozat végéhez érve azt látjuk, hogy mindenkit lemészároltunk, aki mögöttünk némi veszélyt jelenthetett volna. Ez pedig bajnoki címet ér, amit minden kétséget kizáróan meg is érdemlünk, hiszen játszottunk jól is, amikor nagyon kellett, és rengeteg meccset nyertünk, arról pedig nem mi tehetünk, hogy a többiek ennyire gyalázatosan rosszak. Kérjenek bocsánatot a szurkolóiktól ők, nekünk nincs más dolgunk, mint hátradőlve nézni, hogyan acsarkodnak a BL-helyekért.

A Toro elleni meccsen Vidal mellett nem volt rossz (nagyon jó sem) Pirlo, és a védelem sem tette rosszul a dolgát, de akit feltétlenül ki kell emelnünk, az Pogba. A francia fufu még mindig szertelen kicsit, elszór néhány könnyű labdát, de kiválóan passzol, és a védekezésből is kiveszi a részét: tegnap neki volt a legtöbb szerelése (6), és a legtöbb elcsípett passza (2), de ő lőtt a legtöbbször kapura is (5), ami azt mutatja, hogy pontosan azzá az univerzális középpályássá kezd válni, akire csorgó nyállal vágyakoztunk.

Ahogy azt télen megírtuk, úgy fordulunk rá a májusra, hogy bajnokok vagyunk, jövő héten lehet ünnepelni a Palermo ellen, és meg lehet dönteni a tavalyi pontszámunkat (84). Pontrekord már nem lesz, az Izé 97-tel nyert egy évvel az évszázad sportcsalása után. Most viszont 27 ponttal van mögöttünk, vehehe.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr668240648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

257237 2013.04.29. 09:41:18

Csapnivaló a játék, már mindenki beleszarik gyakorlatilag, hogy mi az eredmény. Tegnap járt volna a tizi a bikáknak, a piros pedig Bonunak. Vuci pedig a 84-es tüzérbajusszal és a séróval a legsötétebb Boris-os magasságokba emelkedett. A beadások továbbra is határszarok, este még kínoztam magam egy magyar bajnokival, ott több jó beadás volt. Miért nem játszik Marrone, Isla? Talán meg tudnák mutatni, hogy mire képesek, és ezért még hajtanának is. Análkát továbbra sem értem, hogy miért kellett idehozni. Q tipikus 20 gólos csatár lenne, ha végig játszana. Ami viszont tényleg fáj, a májusi kupadöntő. Idén azzal lehetett volna feltenni a koronát

307365 2013.04.29. 09:46:31

ezt a 3-5-1-1-et akkor játszatnám, ha bl-ben 0-0-ra akarnánk játszani münkenben. A mester szerintem csak nem akarja megmutatni kártyáit, el tudom képzelni, hogy hetek óta új játékrendszeren dolgozik a stáb, amivel jövőre lemészároljuk fél európát.

258945 2013.04.29. 09:49:01

Vidal a házi gólkirályunk 14el, Vuci 13nál jár (ha az összes sorozatot nézzük). Nekem nagyon kezd elegem lenni Mirkoból és ami nagyon furcsa, nem is küzd nem is hajt, és még is kirobbanthatatlan a kezdőből, eddig úgy gondoltam ez alapkövetelmény Conténál.

349394 2013.04.29. 09:51:17

Egy valamivel nem értek egyet...a többiek gyalázatosan szarok, mi meg csak simán szarok, jó ez így nekünk? Igazából a 2012/2013-as idényben ez elég egy olasz bajnoki címhez. Ha nem fog a bajnokság színvonala emelkedni akkor baszhatjuk a BL-t még sokáig. Ez nem a Bayern. Ott is fos a bajnokság, de ők nem ahhoz mérik a szintet, míg mi igen. Nem fognak ide sztárokat hozni amíg a többi csapat rá nem kényszerít minket, ez az olasz foci mentalitása.

349394 2013.04.29. 09:57:54

Így is nagy eredmény, hogy 2x bajnokok lettünk a semmiből, de állítom, hogy mind játékban, mind trófeák számában előrébb lennénk valamivel, ha nem ilyen elbaszott Borriellokat, Anelkákat, Bendtnereket, Padoinokat (még sorolhatnám) hoztak volna ide. Az eltékozolt tehetségeinkről nem is beszélve, mint Elijah, Isla, Marrone. Úgy érzem Marotta és Conte sokszor a részmegoldásokat választja inkább, azzal úgyis kihúzukk valahogy. Remélem ez a hozzáállás a nyári piac alatt változni fog.

149015 2013.04.29. 10:05:02

a múltkor még gondod volt benito a csapat felé áradó kritikával, úgylátszik végre magadhoz tértél:) egyébként én számoltam meccs közben, h pl Asamoah az első előrepasszát a 43.percben engedte meg magának, akkor is egy Vidalnak odatett 3méteres labda, amit vissza is kapott azon nyomban, ami ment is hátra Barzagliig..én ezért mondom mindig h ez a büdös életben nem egy 3-5-1-1 - hiába veszi fel a 2 széle is a középpályás pozíciót, hisz előrejátékban gyakorlatilag nemcsinálnak az égattazegyvilágon semmit-, ez egy masszív 5-3-2, ami Marchisio játszatásával 5-4-1, kiadva a vezényszóval, h csak gólt ne kapjunk.. Ha ezt a kínosan szar és elbaszott tanulságot vonta le a Mister a Bayern elleni kudarcból, akkor rohadt nagy szarban leszünk jövőre (kivéve ha jön Ibra, mert akkor majd ő megoldja).. Hogy ez a "csak gólt ne kapjunk" című túlbiztosító nóta, ami meccsek óta jellemzi a játékunkat csak a bajnokság végének szól, vagy ez a jövőnk..hát tényleg remélem h előbbi.. amivel nekem továbbra is bajom van: - tavaly egy támadóbb szellemű csapat volt a pályán, főleg az idény első felében, erős pressing-gel, középpályás labdajáratással, a szélek megfelelő kihasználásával stbstb. Ugyan buktunk pontokat, de ennyire kilátástalan fost talán egyszer se raktunk a pályára, mint mostmár sorozatban.. Jelen pillanatban a támadásépítést a védők végzik, amit rossz nézni. Erőből felpassz, a visszalépő támadó azonnal pörgeti oldalra v előre a labdát labdaátvétel nélkül (aminek a 70%-a szar) aztán hirtelen megáll a tudomány. Hihetetlen nagy sablon és én nemvagyok róla meggyőződve, h ez nem Conte sara..Amúgyis, mintha ezévre teljesen kivetkőzött volna magából, de egyre jobban visszaolaszosodik a játékunk, ami minden csak nem fejlődés.. Az pl h azért nem játszunk 4-3-3-ban még egy gyengébb csapat ellen sem, mert nincs az amúgy közepes képességű Pepe, nem más mint a szurkolók szembeköpése. Helyette mostmár lassan 4 csatárunk rohad a padon.. -Ehhez kapcsolódik Conte rotációja, amit saját bevallása szerint kiválóan csinál..hát én nem egészen így látom..van 12-13 játékosa, akik játszhatnak akármilyen szarul, mindig a pályán kell legyenek..pechünkre ez a 3 középső védő és Pogbával kibővülve mostmár mind a 4 középpályás, így taktikailag saját magát lövi tarkón... Az nálam nem rotálás, h 2 havonta felküld egy majdnem teljes B csapatot a pályára..Pirlo mentális fáradtságának kiütközése verejtéket ver rám a tv-n keresztül is...Miért nem adtuk kölcsönbe akkor idén Marrone-t? Miért nem kezdhet szimplán Pogba Pirlo helyén? Hogy a p*csába akarja így játékba lendíteni a padozókat? Mert azért egy ilyen szezonban 17-18 állandóan bevethető játékosra egyszerűen szükség van alaphangon.. Nekem egyszerűen túl dogmatikussá, sőt saját maga és játékosai szerelmesévé vált Antonio (tényleg remélem, hogy nem így van, bár sok edzővel megesik), aki ráadásul megvan spékelve jónagy adag daccal és konoksággal.. Saját magát fogja kicsinálni előbb-utóbb, mert nem mindig fognak leesni így ezek az eredmények, ahogy a Milan v most a Torino ellen...örökké meg építési területekre meg épülő irodaházakra hivatkozni nemlehet. Egyébként ezek a dolgok tényleg csak egyéni szubjektív vélemények, az eredmények jönnek, egyszerűen csak nemlátom azt a csapatfejlődési utat, amit tavaly évelején kijelölt. Sőt inkább visszafelé lépegetünk ezéven.

347168 2013.04.29. 10:12:55

Leírom még egyszer amit mindenki tud, de szerintem a tegnapi meccs legfontosabb konklúziója: Pogba őrületesen jól játszott, ami labdát eladott, azt visszaszerezte, kivette a részét a szervezésben, megérdemelte volna azt a gólt, amire úgy érkezett, mint egy gazella.

349394 2013.04.29. 10:18:31

[ggbuffon](#1217544): Teljesen egyetértek. Csak Conte sajnos már beleesett abba a hibába, hogy szerelmes egyes játékosokba és a rendszerébe. Teljesen belebuzult a Chiello, Barza, Bonu védőhármasba ami elev magával vonja az 5 védős rendszert. Továbbá az atomszar Vucinic fosóját is imádja, akit már rég ki kellett volna utálni a Juventus Stadium gyepéről. Pirlo egy zseni, de jegelni kéne gyakrabban, fáradt, lassú, körülményes, rengeteg eladott labda, elmaradnak a key pass-ok...A másik oldala az éremnek, hogy ezek a keret adta lehetőségek. Amíg ilyen fos csatáraink vannak és nincs rendes széljátékunk marad a 5-3-2 v 5-3-1-1.

149015 2013.04.29. 10:29:59

[Carciofo](#1217554): idén meg sem próbáltunk semmi mást nekem ez a bajom.. ez a keret két felállásra alkalmas, mivel ezeket játszották már: a 4-3-3-ra és a 3-5-2re..tavaly amikor félév táján váltottunk utóbbira, volt, h Conte meccsekre, vagy meccsek közben visszanyúlt a régihez...most gyakorlatilag ilyenre csak január-február tájékán emlékszek, amikor ha szarban volt a haza, a 75.perc körül meglépett vmi hasonló cserét.. mindezt pedig annak ürügyén, h nincs Pepe...egy Pepe bazmeg..:D mintha Ronaldinho-t várná vissza.. Egyébként tényleg elég Ancellotti szindrómát mutat a játékosszerelmeit illetően, mintha elvesztette volna a tökeit.

347828 2013.04.29. 10:34:11

Én ha Conte helyében lehetnék (tudom, hogy nem lehetek soha..:D) összegyúrnám a 3-5-2 és a 4-3-3 legjobb tulajdonságait, ezzel javítva a másik felállás hiányosságait! Ez úgy nézne ki, hogy támadásoknál 4-3-3 lenne a koncepció, ez azért lehetne tökéletes, mert 3 támadóval játszhatnánk! A gyengéje viszont, hogy a 3 belső kp-nak nagyon messze kéne egymástól helyezkedni. Erre a megoldókulcs a két szélső védő feltolása melléjük, így átalakulva 2-5-3-ra. Ez esetben nem kéne wingbekeket alkalmazni, Lichti tökéletes lenne, talán még Pelus is megtenné... Ha védekezésre kényszerülünk akkor 4-5-1 lehetne a megoldás, azaz minden szélsőnk egy poszttal hátrébb helyezkedik. Itt ismét érdemes kiemelni, hogy nem egy embernek kell rohangálni fel-alá a szélen!! Tehát két-két emberünk lenne a széleken. És ugyanúgy megmaradna az 5 kp-ás. Kitérve a támadókra, a 3 támadó közül kettőnek olyan játékosnak kell lennie aki visszatud lepni a kp-ra. Pl: Pepe, Isla esetleg még Nani is képes lehet rá, Vuciban már nem vagyok biztos... Talán a védelem lehet így a gyenge pont, hisz onnan kiesik valaki. Esetleg Bonnut lehetne védekezésnél a kapuba rendelni, (feltéve ha nyáron megtanítják védeni) egyfajta 3-5-3-mat kialakítva! Akkor viszont Buffon hiányozna :D

336677 2013.04.29. 10:37:25

Bonu valóban lerántotta a Toro csatárát, de előtte les volt - persze ha utóbbit továbbengedik, akkor jár a tizi és a piros lap

348517 2013.04.29. 10:45:04

Pogba játékát már most élmény nézni, szinte minden megmozdulása remek, van stílusa. Nagyon ütős lesz ez a középpálya, ha együtt marad még 2-3 évig (Pirlo talán még bír annyit) és megtalálják a helyüket, védekezni is tudnak mind a négyen, igen, még Pirlo is, támadásban pedig képesek a váratlanra, ami bármilyen védelmet megbonthat. Viszont sajnos nem Mirkóval. Bírom a tagot, de sajnos tipikus délszláv, és bizony elég sokszor van rossz napja. A két bajnoki címben ő is vastagon benne van, de ha fejlődni akarunk, ő kevés. (cserének megtartanám, mert ha olyanja van, bárkit megverünk vele). A baszk megfelelő ember lenne erre a felállásra (jó, Zlatan még inkább, de őt utálom), és biztos nagy lelkesedéssel dobja majd be magát ennyi "pihentetés" után, hátha beválik. Egy kicsit alkalmasabb szélsőkkel már vidáman felvesszük a harcot a birodalmi tigrisekkel is; a svájci nem rossz, bár nem is klasszis, viszont elfárad egy óra után, az indián lehet jobb lenne, balra viszont jó lenne találni már végre valakit.

349040 2013.04.29. 10:45:18

[ggbuffon](#1217544): Néhol jogos, de valahol kicsit túlzó a dolog. Lippi óta nem volt olyan edző, aki szezon közben érdemben tudott változtatni a taktikán és a felálláson, szerintem Conte halad ebbe az irányba. A legtöbb baj szerintem is ott kezdődik, hogy ha leveszed a kezdő 3 védőt, egyedól Cáceres az, aki minőségi csere, a többi még ezt a szintet sem üti meg. Gyakorlatilag a 3 középső védő posztra van jelenleg kb 4 játékos, ez minden, csak nem mély. A középpályán is van az MVPP négyes, és utána hatalmas szakadék, a csatársor meg egy az egyben szakadék. Jelenleg sajnos a keret korántsem ideálisan van kialakítva. Ezzel együtt szerintem is kellene a taktikán váltani, vagy bővíteni. Elsőként én bepróbálnám a 4-2-3-1-et. Kicsit ötlet lopást si végrehajtanák, miszerint a leglabdabiztosabb védőt ( Bonu ) feltolni kp-ra, mint David Luiz-t. A védelem közepe így Barza-Chiello, a szélei pedig Luchtsteiner és DC. A két szűrő Vidal és Bonu, a támadó hármas sajnos tartalmazza Vuci-t, de csak azért, mert uszkve nincs más... : Vuci-Pogba-Isla. Egy szem csatárnak pedig mindenki azt tegye oda, akit kevésbé utál jelenleg. Szóval, hogy lássuk is: Buffon Lichtsteiner-Barzagli-Chiellini-De Ceglie Vidal - Bonucci Isla - Pogba - Vucinic Anelka Cserékkel jelenlegi kerettel nem kis bajban lennénk, mert Cáceres kb joly mindenhova, Marrone is lehet védő, Vidal-Bonu kettőst talán a Marchisio-Asamoah tudja helyettesíteni, Isla-t Pepe ( persze ha feléplne ) Pogba-t meg Pirlo talán, bár neki sem ez a posztja. Csatárokra inkább nem térnék ki. Egy jó mercato-val komoly embereket lehetne igazolni ehhez a taktikához: Llorente jön, Suárez/Ibra, kell egy szélső, Nani-t mondogatják, meg Robben-t is, védőket nem annyira hallani, de az sem árthat és csókolom, kalap kabát!

349418 2013.04.29. 10:55:02

Ja vannak gondok. De van egy olyan érzésem, hogy aki játékosként, és edzőként, valahogy odakerül egy Juventus-hoz, minimum annyi esze van a játékhoz mint nekünk összesen. Biztos vagyok benne, hogy ezek a húzások okkal történnek, és hogy valószínű ezekbe a taktikai próbálkozásokba megjelenik a jövő évi rendszer próbálgatása, és hogy egyenlőre nincs sok okunk kételkedni mind ebbe. A chiello,bonu,barza ki ne lenne szerelmes, ha ők a legjobbak? egyedül caceres aki minőségi pótlék. A Pirlo kérdésben egyetértek, jó lenne pihentetni, és Marrone-t (vagy Verratti-t) próbálgatni, de abban is megegyezhetünk, hogy Pirlo-t jelenleg nem lehet teljes körűen pótolni ( nem hogy itt, valószínű a világon sem ) egyetlen egy nagyobb problémánk van tényleg, ami eddig is az volt...a csatárkérdés... de ez is csak a rendszer miatt, mert Q tudná baszkodni a gólokat.. Isla valószínűleg magára fog találni a következő szezonban, lichti mellé kéne egy feltehetőleg jobb megoldás (ezzel nem lehúzva az érdemeit, csak nem tud beadni). Ha meg nem így van, akkor sem lehet panasz. Mivel bajnokok leszünk, és a világ legjobb nyolc csapatába tartozunk.

262910 2013.04.29. 11:43:21

azért gondolkodjunk egy hangyafasznyit, mielőtt kvázi lehülyézzük contét. két szezon alatt a bajnokság hetedik helyéről, el-csoportkörös kieső csapatból bl-nyolcba jutottunk, játszunk egy kupadöntőt, és ami a legfontosabb, nyerünk két bajnoki címet. a háromvédős rendszer mellett a legkomolyabb érv, hogy a barza, bonu, chiellini trió erősebb, mint bármelyik négyes. pogba tényleg kihagyhatatlan mostanában, így valahogy fel kell tenni a pályára az mvp mellé. 4-3-3? hagyjuk már, nincs rendes szélsőnk hozzá, és a védelem is gyengébb lenne, ha kimaradna valaki a mostani hármasból. gyenge a játék? az. nehéz lehet felrázni a bayern-pofon után a társaságot. kb. a barcelona szurkolótáborával vetekszünk, ha zsinórban 7 győzelem után az edzőt savazzuk, és le akarjuk cserélni a fél keretet. ésszel már...

262910 2013.04.29. 11:52:46

"Ők már hivatalosan is bajnokok, mégis úgy mennek a bajnokikon, mint a mérgezett egér, mindenkinek annyit lőnek, amennyit csak tudnak" mindezt a cserecsapattal... amúgy ha a palermo ellen kihúzzuk otthon egy döntetlenre (vagy a napoli csodával határos módon nem üti meg az izét), akkor az utolsó fordulókban nálunk is a cserék fognak játszani. alig várom, hogy marrone pogba mellett nyomjon egy meccset a középpályán.

149015 2013.04.29. 12:20:17

@s4tch: valóban szőrszálhasogatásnak tűnik amiket írunk, de egy szurkoló már csak ilyen Azért az elég merész kijelenteni, h a feltett kezes Bayern zakók után szar a játékunk..egész tavasszal az.. Az h taktikailag miket lép Conte, az tényleg érthető, egy bizonyos szempontból..az viszont már kevésbé, h a meglévő keretét ritkán forgatja..az mondjuk nekem elég nonszensz, h dobjunk a pályára még egy plusz középpályást, csak mert Pogba-t nemlehet kihagyni..oké nehagyja ki, játszon a kurvára elfáradt Pirlo helyén, vagy játszon a szintén önmaga árnyéka Marchisio helyén.. Egyébként a védelem valóban ebben a felállásban a legerősebb, azonban ennek komoly ára is van.. Másrészről nemhiszem, h a 3-5-2 (pardon 5-3-2) nem ugyanolyan foghíjas alapjáraton, mint teszem azt a 4-3-3...valóban a védelemből kimaradna egy ember(bár Chiellini ilyenkor a balon nyomta tavaly) de h a támadók jobban éreznék magukat benne, az biztos..így meg 5 csatárunkból tnap speciel 4 padozott (Gio,Bendtner,Matri,Q) ..azért ez elég nonszensz.. Itt senki sem veszi el Conte és a csapat eredményeit, egyszerűen a játékbeli fejlődést nem óhajtom látni, mivel nincs.. Annak meg nemfogok tapsikolni amit a 2.bekezdésemben írtam, h egy Juventus úgy lépjen pályára a Bayern elleni visszavágón, ami eddig csak a Capello-féle csapatnak volt sajátja (akik majdnem elkövették azt a bravúrt Ibra-stól Alex-estől, h a Brémától kiesünk, köszi Wiese..) És itt most tökmindegy, h volt-e reális esélyünk a továbbjutásra,vagy sem..Én még emlékszek a 2003as BL elődöntőre, h h döngöltük a földbe a galaktikus hordát, pedig az se volt egy rossz brigád...A nemzetközi tendencia nem azt mutatja (kivéve a Mou féle Intert) h azzal az iránnyal, amit most Conte kiagyalt sok keresnivalónk lenne akár jövőre is, ha belefutunk egy-egy topklubba.. A BL szereplés önmagában dícséretes, bár ott is nagyon könnyen kipottyanhattunk vna már a csoportkörben is, ahogy erre minden esély meg is volt, még a Chelsea 3-0-s legyőzését követően is, aztán pedig jött a Celtic..

346607 2013.04.29. 12:26:33

[tamas147](#1217566): Én arra is gondoltam, hogy Pirlot meg lehetne próbálni kapusposzton. Az lenne az igazán deep lying playmaker :)

347595 2013.04.29. 12:27:21

Conteval kapcsolatban mindig a klasszikus magyar fekete-fehér vígjáték visszatérő mondata jut az eszembe: "Csodacsatár vagy nem csodacsatár?". 2 éve nem tudom eldönteni...

347595 2013.04.29. 12:36:09

Mielőtt valakinél kiverné a biztosítékot a jó és a zseni közti kérdés

347168 2013.04.29. 12:36:52

[s4tch](#1217644): de akkor Análkát követelem a kezdőbe! Úgy megnézném az utolsó fordulókban mit produkálna! Mellesleg minden agyaskodónak annyit tudok mondani, hogy a szurkoló szurkolni szokott, kint a lelátón vagy otthon sörrel a kézben a karosszékben mindegy, de akkor is csak egy számít igazán és az a győzelem, az meg megvan idén is, jövőre FIGC-es harmadik arany és első ezüstcsillag kell és cserélem a sálgarnitúrát. Ez kell, BL pedig a hab a torta tetején. Nagyon jó csapatunk van, Európában az egyik legegységesebb, legösszetartóbb, elkötelezett edzővel, a többi csak tojásfestés finggal. Aki jobban tudja, az alapítsa meg még ma a lakókörzetén belül a Bivalybasznádi Labdarúgó Egyesületet és hajrá. Mindig is utáltam a lelátóra felülő alkesz nyuggereket, akik 1:0-s vezetésnél beugatnak a saját játékosnak, hogy miért nem sprinteli szét magát a 90. percben. Senza offesa & Forza Juve :)

347595 2013.04.29. 12:45:12

[s4tch](#1217644): De mondd, miért kell ehhez megvárni a "tétnélküli", kiesés ellen menekülővel vívandó mérkőzést? OFF: A tabellánál csak nálam hiányzik 3 csapat vagy lemaradtam valamiről? :) ON

339362 2013.04.29. 12:53:07

az elmúlt 3 bajnokin gólt sem kaptunk, simán lenyomtuk az ellenfelet. A játék valóban nem volt szórakoztató, de minden elemében jobbak voltunk. az inter, a lazio, a milan, a toro nem falusi válogatott, nem lehet csak sarkazásos, ollózásos gólokkal verni őket. ezeken a meccseken 12 pontot hoztunk! mi is itt a baj??????? Conte kihozza a maxot a keretből, ez megkérdőjelezhetetlen!!!!!!!!! FORZA JUVE!

347168 2013.04.29. 13:01:07

[GabeTR](#1217711): ugyan már, neked tényleg hiányzik a Samp, a Toro és a Palermo? :) Egyébként nálam se látszik.

349781 2013.04.29. 13:04:00

Ez a meccs most nem volt akkora katasztrófa, mint ahogy leírtad. Legalábbis a múlt heti Milan ellenihez képest -ami tényleg katasztrofális volt- , nem volt az. Igen valóban többen beleszartak, de nem mindenki: Pogba, Vidal, Asamoah, a komplett védelem kiválóan játszottak. Azt se felejtsük el, hogy ez csak a 3. meccs, ebben az új rendszerben, amit azért szokni kell még. A 3-5-1-1, akkor működik jól, hogy ha az elől lévő csatár jól játszik, a Lazio ellen Vucinic kurva jól tolta és nagyon jól is ment, a Milan ellen beleszart, a mostani meccsen meg egyenesen botrányos volt, így az utóbbi két meccsen nem igazán működött ez a taktika. Bár a célját elérte ezzel Conte, hiszen a középpályások rengetegszer érnek fel a 16-oson belülre, és az utóbbi 3 meccsen is csak középpályások szerezték a gólokat. A legfontosabb dolog nyáron szerintem, még a sztárcsatárnál is fontosabb, az Pirlo pótlása lenne,utóbbi 3 meccsen nagyon látszott, hogy kifingott. Nem az eladására gondolok, hanem arra, hogy jövőre el kell kezdeni kiépíteni a csapatból fokozatosan, mert borzasztóan belassult, és nem szabad ráépíteni a játékunkat. Amit elvárok Contétól, a maradék meccseken (a Palermo meccs után), hogy játszassa a tartalékokat (Isla, Giaccherini, Marrone, Cáceres, Anelka), és hogy a Principino manduláját gyógyítsák meg, hogy a hátrelévő meccseken pihenhessen, mert megérdemli.

348607 2013.04.29. 13:17:20

Ahogy az ember nézi, talán mentalitásbeli problémák vannak! A bajnoki cím eldőlt, azt bezsebelte a csapatotok, más már nem jöhet össze! Talán ami még ide számít, az majd nyáron a Szuperkupa döntő! Kérdem Én, tőletek, mint szurkolók, miért nem csinálja Conte azt, hogy az utolsó fordulókban valami egészen új dologgal kísérletezne, s egy kicsit a kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok is játszhassanak!

348111 2013.04.29. 13:27:08

conte elvileg azt nyilatkozta, elégedett a csapat hozzáállásával, noha az egy ponttal is megelégedhettünk volna, a végéig nyomultunk a győzelemért. na az a bajom hogy ez volt a nagy mars a győzelemért, a félidőben ledőltem szunyálni és komoly kisértést éreztem hogy fel se kelek megnézni a második játékrészt, mert nem éri meg. ez egy olyan valami volt hogy megnézem a végeredményt meg a gólokat és örülök hogy nyer a csapat, mert a mutatott játék a lazio elleni második félidő óta olyan hogy kín nézni. szégyelljem magam szurkolóként emiatt?

320092 2013.04.29. 13:36:39

Én így állnék ki már a Palermo ellen is: Storari Caceres - Bonucci - Barzagli - De Ceglie Vidal - Marrone Isla - Pogba - Giac Q/Matri/Análka/Bendtner/akárki Vidalt is csak azért raknám be, mert ha fizetnék a helyszínen a belépőért, akkor azt azért elvárnám, hogy ő pályán legyen. Állítom, hogy látványosabb meccset produkálnánk ezzel a kezdővel, mint az elmúlt két bajnokin.

347595 2013.04.29. 13:41:31

[juuvee](#1217719): Jogos! Egy szétesett Intert akit elkalapált az utóbbi időben az Atalanta Cagliari Palermo, egy Lazio amelyik a szezon végére kipukkadt 9 bajnoki meccsen csak a Pescara és a Catania skalpja, Milan és Torino meccseken a 0-0 miatt nem szidhattuk volna az Isteneket. Igaz, tavaly (nem beszélva az azelőtti időszakról!!!!) lehet, hogy 3 x-szel hozzuk ezt a 4 meccset. Conte kihozta a keretből a maximumot - tavaly. Bocs, de a papíron erősödött kerettől többet lehetett várni. A félreértés végett nagy dolog a hátradőlős újabb bajnoki cím, de ebben az évben nem volt olyan élményben részem mint a tavalyi Napoli elleni 3-3 (nem nyertünk és mégis!). Mivel ezt tudja a csapat, tudja Conte, megnőtt az elvárás. Lásd. Nagyobb lett a pofánk! :)

347595 2013.04.29. 13:47:03

[HungarianMotorMouse](#1217740): Úgy nagyon nem... a blog szellemiségéből és őszinte homoszexualitásából adódóan kicsire nem nézünk... :)

338211 2013.04.29. 13:58:51

[GabeTR](#1217777): Én is sokat szidom Conte húzásait, sok mindent máshogy csinálnék, sőt egyetértek abban is, hogy az elmúlt pár meccs ótvar sz@r volt. Viszont a csapat sokat fejlődött szvsz, még ha ez nem is olyan látványos. Tavaly nemzetközi kupa nélkül, csak olaszhonra koncentrálva is csak iszonyú nagy küzdelmek árán szereztük meg a bajnoki címet. Ezzel szemben idén úgy tükörsima a bajnokság (nem is tudom állt-e idén más az élen), hogy közben bementünk a BL legjobb 8-ba. Tehát nőtt a terhelés, az eredménykényszer és emellett is jobbak lettünk. Tavaly 84 pontot szereztünk a bajnokságban, idén szeritem meglesz a 90 pont. Van még hova fejlődnie Conténak, de szerintem az a legtalálóbb, hogy az elmúlt 2 év elején üstökösként jöttünk fel (volt honnan), most meg már csak araszolgatunk felfelé.

339362 2013.04.29. 14:08:23

[GabeTR](#1217777): jobbak vagyunk, mint tavaly! most "szar" játékkal is nyerünk, bedaráljuk a mezőnyt, hozzuk a klasszikus "x" meccseket is. idén a bl-ben is szerepeltünk, ráadásul JÓL. ha nem a bayernt kapjuk, ott vagyunk a legjobb négy között. A legjobb 6 csapatban így is ott vagyunk szerintem. (bayern, bvb, barca, real, MU és JUVE)

346607 2013.04.29. 14:30:33

Azért eléggé ki lett herélve a mezőny. A Juve pedig nem is tudom, mikor játszott jól utoljára a Lazio elleni első félidő előtt.

347595 2013.04.29. 14:41:44

[Chievo&Juve](#1217792): ...és tavaly olyanok fociztak az ellenfélnél, hogy Ibrahimovic, Lavezzi, Sneider Valahogy az araszolgatást nem érzem, a többivel egyetértek

339362 2013.04.29. 18:06:00

a 96-os JUVENTUS sem egy perc alatt állt össze, azt a csapatot is évekig építették.

311858 2013.04.29. 19:30:35

[Chievo&Juve](#1217792): A legelső forduló után az Inter és a Napoli állt az élen (3-0-ás győzelmekkel), azt követően (ha nem tévedek) csak a Juventus vezette a bajnokságot.

346514 2013.04.29. 21:57:15

Hűha, jó sok vélemény, rengeteg érdekes meglátás, most két dolgot emelnék ki. Az első a "bájernezés". Most Münchenben alakul a korszakos(nak tűnő) csapat, meg ott a Dortmund is, szóval értem én, de ezek mind 5+ éves projeketek (a Bayernnél is kábé Van Gaaltól, Kloppé meg egyértelmű). És arról se feledkezzünk meg, hogy a Fertigen is ekézték Ottl professzort, Demichelist, Tymót és Gomezt is, aztán csak hozzávásároltak már annyit, hogy egy-kettőt még megtűrnek a keretben. Ha majd mi is az ötödik évben tartunk Contéval, akkor oké, hogy beírogatjuk, hogy a B csapattal is illene, de most még nagyon nem ott tartunk. A másik meg a játék, én is már minden mást csináltam, csak ment a stream a háttérben, amikor hallom, hogy "góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól, Vidallllll". Szégyen-nem szégyen, pedig ilyet nem szoktam, de nem kötött le. Semmilyen, színtelen-szagtalan, jellegtelen. Lassan kiveszik a karaktere a csapatnak, vagy nem is tudom. Tavaly volt, hogy kontráztunk, máskor tiki-takáztunk, de volt felismerhető képe a játékunknak. Most ez legfeljebb a konstans erőlködés szintjén érhető tetten. Ettől függetlenül igen meggyőző az összeteljesítmény, mármint pontok tekintetében, ugyanis akkor mondhatnánk, hogy a szar riválisok így-meg úgy, ha 1-2 ponttal vezetnénk. de nem annyival vezetünk, így nem azon múlik. Egy jobb rivális előtt is vezetnénk szerintem, de tényleg nem sziporkázunk. Inkább nyerjünk azért persze, de nagyon kíváncsi leszek a következő évre. Remélhetőleg Conte is kihúzza a dugót és feltöltődve, új ötletekkel vág neki a következő szezonnak. Ezt a játékot még egyszer szerintem nem adjuk el ilyen eredményesen. Vagy Pirlo posztjára kell alternatíva vagy kell egy Pirlo nélküli játékrendszer. Llorente meg jobb, ha megtanul a saját beadásaira érkezni, mert nem Lichti és Kwadcsi csinál belőle gólkirályt, az tuti...

350195 2013.05.01. 20:56:19

"Llorente meg jobb, ha megtanul a saját beadásaira érkezni, mert nem Lichti és Kwadcsi csinál belőle gólkirályt, az tuti..." Anno a Fradi is ilyen taktikával próbálkozott a Döme érában, amikor Pölöskey legtöbbször magának adta be a labdát. Sajnos neki nem sikerült, remélem Llorentének jobban fog menni. Vagy a másik megoldás, hogy érkezik Nani és Kolarov, és átállunk a 4-3-3-ra.

334417 2013.05.02. 08:36:25

Remélem egy ingatag 0-0-val húzzuk be a bajnoki címet, hogy legyen min ríni akkor is, miközben mi ünneplünk.:)

336677 2013.05.02. 12:27:30

[calciodirigore](#1228630): engem még a Juventus bajnoki címénél is jobban elszomorít majd, hogy te ünnepelsz :((((((((

334417 2013.05.03. 13:28:26

[_Tyler](#1228830): Ez sem az én problémám.:)

346607 2013.05.03. 16:21:17

[calciodirigore](#1228630): Remélem inkább nyer a Palermo, és este az Inter nyeri meg a csapatnak scudettot.

295377 2013.05.04. 14:41:29

Nem olvastam végig mindenki hsz-ét, csak a cikket. Nem tudom valaki írta-e, de szerintem a játékunk nem olyan rossz, mint sokan látják. Egy súlyos hibát vét Conte. Lassú a játékunk. Mi is, mint a Barca, inkább a labda birtoklásban akarunk jók lenni. És közben az ellenfelek könnyűszerrel fel tudnak állni a saját 16-osuk vonalánál, és ilyenkor vagyunk gondban. Nem lenne akkora gáz a 3-5-1-1. Conte azért találta ki, h Pogba-t beszorítsa a csapatba, így egy gyenge csatárt egy erős kp-sra cserél. De az a baj, hogy rövid passzokkal játszunk, és lassan jutunk el az ellenfél 16-osához. És így felállt védelemmel kerülünk szembe. Nem tudjuk feltörni, és vagy a kapu előtt tilitolizunk, vagy visszafelé passzolunk. Jövőre Conte amúgy is a 4-3-3-at, a 4-2-4-et vagy hasonlót fog bevetni, e mellé kéne majd egy gyorsabb játék is, ami nem a labda birtoklásra épül. A játékunk nem lenne rossz, csak kevesebb passzolgatás kéne a kp-n.

295377 2013.05.04. 14:44:01

[rakkenroll](#1217578): Pirlo már nem bír 2-3 évet, legalább is nem ennyi játékkal. Verrattit el kéne hozni a PSG-ből. Én már azt sem értettem, hogy tavaly nyáron miért nem vettük meg 12 misiért? Max megvettük volna, és kölcsönben maradt volna + 1 évet a Pescaraban. Igaz akkor az őszi 6-1 csak 3-1 lett volna max. :D

295377 2013.05.04. 15:03:02

Még annyit hadd tegyek hozzá a dolgokhoz, hogy aki azt mondja szar volt a Toro ellen a játékunk, az két dologról feledkezik meg. Illetve 3-ról. A Toro ellen nem lehet őrületesen kitámadni! Láttuk már őket 3-0-ról feltámadni. A másik meg az időjárás! Szakadt az eső. A harmadik dolog meg részben a másodikból is következik. A Talaj minősége az eső következtében pocsék volt, sok helyen hatalmas tócsa állt. De a talaj minősége alapból rémes. És ezt tapasztaltuk mi is anno. Így szerintem a játék olyan szörnyű nem volt. Mondjuk nem is értem minek kell a nyertes meccsek után azon agyalni, hogy nézhetetlen a játék, miért ez, miért nem az játszik, miért ilyen felállásban, Conte miért így cserél, stb. Nyertünk? IGEN! Bajnokok vagyunk? Ebben a fordulóban azok leszünk. Akkor? Inkább örüljünk a győzelmeknek. Amíg a kp-n és a védelmen kívül más csapatrészünk még nem elég minőségi, addig brillírozást ne várjunk. Örüljünk, hogy az év végén is nyerni tudunk. Mert a padunk nem olyan minőségű, hogy év végén azt mondhassuk, hogy sorcsere, most a kezdő 11 lesz a pados. Remélhetőleg 2-3 éven belül ide is eljutunk majd!
süti beállítások módosítása