bntemp

bntemp

Kihalásra ítélt szerveink

2013. április 22. - s4tch

Egy hazai blogon találkoztam a fenti címmel. A kétségtelenül érdekes bejegyzés-sorozat (aminek a 3. része itt található, olvassátok okulásképp) annyiban mindenképp kapcsolódik a mai elmélkedésünkhöz, hogy a Juventus tegnapi játékában ugyanúgy voltak az evolúció irányából történő vizsgálatnál fölöslegesnek találtatott elemek, mint amilyen hasztalan és csökevényes a hosszú talpi izom Dino csodás testében.

Egy hazai blogon találkoztam a fenti címmel. A kétségtelenül érdekes bejegyzés-sorozat (aminek a 3. része itt található, olvassátok okulásképp) annyiban mindenképp kapcsolódik a mai elmélkedésünkhöz, hogy a Juventus tegnapi játékában ugyanúgy voltak az evolúció irányából történő vizsgálatnál fölöslegesnek találtatott elemek, mint amilyen hasztalan és csökevényes a hosszú talpi izom Dino csodás testében.

A mi hosszú tenyérizmunk a súlytalan csatárjáték. A modern, egyéni képességekre is bazírozó, ugyanakkor fizikai játékba nem fér bele, amit Vucsinics művelt. Úgy passzolt, mint egy egyensúlyát kereső, heréit még a hasában cipelő hároméves. Úgy tartotta meg a labdát, mint egy búzaszöszi bakfis a rá bízott titkokat. Olyan hatékonyan alakított ki helyzeteket, ahogyan Torgyán doktor kötött tartós stratégiai szövetségeket. Minősíthetetlenül gyengén futballozott a montenegrói zseni - bár a hétfői parádéja után talán ez keveseket ért váratlanul. A Lazio elleni Vucsinics kiszolgálja a középpályásokat, a tegnapi csak vár rájuk.

A hosszú talpi izmunk az észrevehetetlen széljáték. Az akcióink 40%-át középen erőltettük, a fantáziátlan, sablonos passzolgatást erőtlen és féloldalas széljátékkal öntöttük nyakon. A véletlennek és a beharangban is tetemre hívott Abate-faktornak köszönhető, hogy pont Asamoah harcolta ki az egyébként csak Amelia szerint nem jogos tizit. Amikor nem játszunk tempót, borzasztó kiismerhetőek a "Pirlo vagy Bonucci hosszú passzal indít" kezdésű támadás-csírák. Ezeket a Milan hatékonyan tiporta el még azelőtt, hogy érdemi helyzetig jutottunk volna. Constantra továbbra sem nehéz rákívánni, és a hibájáig Abate sem játszott rosszul. A széleken hasonlóan lyukas a keret, mint a csatárposzton, és hogy ne legyen egyszerű a helyzet, a kettő össze is függ: hatékonyabb széljátékkal a csatáraink is jobbnak tűnnének. Mondjuk kezdhetnénk ott, hogy beadunk végre egy labdát, emberhez, pontosan.

A mi csökevényes kulcscsont alatti izmunk a pontatlan passzjáték. Mindössze 83%-os pontossággal járattuk a pettyest, ami elsőre nem tűnhet rossznak, de ha mellétesszük, hogy a Milan 90%-kal passzolt, és nem hagyjuk figyelmen kívül az alapvetően lassú tempót, úgy mindjárt elfogadhatatlanná válik ez a ráta. Vucsinics mindössze 63%-os aránnyal talált csapattársat, és Marcsi, valamint Pogba sem írják be a CV-jükbe a tegnapi, 75% körüli lőlapjukat, de náluk enyhítő körülménynek számít, hogy elsősorban Vucsit kellett volna ellátni a forintos labdákkal, de ő ugye csak fenotípusában emlékeztetett fotballistára. Részben a kulcscsont alatti izmunknak köszönhető, hogy a whoscored.com statisztika alapú pontrendszere alapján ezúttal a vesztes csapat átlagpontszáma volt a magasabb.

Végül ne hagyjuk figyelmen kívül a külső fülizmainkat, amelyek alapvetően az állati lét elhagyását követően haltak el: ez a Juventusnál a lelkesedés, a spirito, a gyilkos ösztön nélküli lődörgés. Tegnap csak az oldalvonal mentén ismét kamaszodó gibbonként gesztikuláló Conte emlékeztetett állatra, a többiek civilizált embereknek tűntek. Sehol egy kemény ütközés, egy izzadó homlok, egy dagadó nyaki ér, egy kurvaanyázás - túlontúl udvarias vendéglátók voltunk, és ezzel a langyi, uncsibuncsi rangadóval nem vittük jó hírét a calciónak sem. Nem jó ez így. Vendégként én kifejezetten elvárom, hogy a házigazdám dulván a padlóla lökjön, Lobelt Ledfoldnak szólítson, megalázzon, és csak utána tálalja a vacsorát, kínálja fel asszonyát (amit undoromat leplezve udvariasan vissza szoktam utasítani). A milánói ördögkölykökkel semmi erőszakosat nem tettünk. Meg kéne néha mutatni, ki a férfi a háznál.

Láttassuk rendszeresebben, ki viseli a tököket és a makkot.

Amúgy ez egy győztes rangadó volt, tehát akár örülhetnénk is. Ha figyelmen kívül hagyjuk azt a rengeteg trágyát, bélsarat és fekáliát, amit eddig összehordtunk a tegnapi kettes aláról, voltak még pozitívumok azon túl is, amit a mérkőzést követő fb-bejegyzésben Darti és Beni összeizzadtak. (Mondjuk ők a mérkőzést is jobban végigizzadták, mint Vucsinics, ha értitek a célzást.) Vidal elvégezte a tökéletes büntetőt, innentől a többi csak gyászos utánzat lesz. Pogba fizikuma egyszerűen tiszteletet parancsol, és nem csak a fenti képen látható, legalább másfél kilométeres szintemelkedés mondatja ezt velünk. A Milan utoljára bajnokin a karácsonyi fordulóban, Rómában kapott ki a farkasoktól, azóta most először farkalták meg az erre termett farukat. Sikerült visszavágnunk az őszi, kamutizivel elvesztett mérkőzésért, ráadásul egy jogos büntetővel, így már csak a Sampot nem picsáztuk el idén. (Banti egyébként tökéletesen vezetett, le a kalappal előtte.) Sorban a hatodik győzelmünk volt ez - idén eddig csak ötig jutottunk, ez a leghosszabb hasonló sorozatunk a tavalyi, bajnoki címet érő nyolcas széria óta. Folytköv a városi rangadón - az odavágón Conte előszedte a 4-3-3-at, az erre szomjazók figyeljenek, könnyen lehet, hogy újra négy védővel állunk fel vasárnap. Az eredmény sem érdektelen, de szakajtónyival több spirituszt várunk el a csapattól.

Ja, és tudom mozgatni a füleim. Mindkettőt, egymástól függetlenül. Még nem dőlt el, visszaváltozom-e majommá, vagy világklasszis futballista lesz belőlem. Drukkoljatok, szeretem a banánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr408240642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338064 2013.04.22. 21:20:36

Egyébként ez a 3-5-1-1-es felállással mintha már a kövi szezonra készülnénk, csak akkor llorrente lesz a csatár, és a ronygelelganciával rendelkező crna gora lesz majd mögötte SZERINTEM

149015 2013.04.22. 22:51:41

Conte "futballforradalma" (csak h az ostoba Puzsér mégostobább szakzsargonját használjam) gyakorlatilag kezd kimerülni abban, h az összes kedvenc védője mellett, mostmár az összes kedvenc középpályását is a pályára kívánja helyezni, azt gondolván, h ők majd előrukkolnak a Xaviék által sokszor bemutatott "keresd a labdát" című játék torinói kiadásába. Mindezt megkoronázva a Juve történetének talán legkiszámíthatatlanabb kedvét és formáját mutató csatárral, aki ráadásul gólszerzésre nem feltétlenül alkalmas. Conte úgylátszik vagy nem akar tanulni a Bayern által adott sallerből, v nem is akar és inkább kicsit átvariálva próbálja meg továbbvinni az igazát. [lackovb](#1206797): a Marchisio-Vucinic pár valóban elbaszott már önmagában is. Utóbbiról már szóltam előbb, előbbi meg a büdös életben nem lesz a szó klasszikus értelmében vett vezér..egyébként is úgy ténfereg mostanában a pályán mint valami félkegyelmű.

149015 2013.04.22. 22:53:01

Conte úgylátszik vagy nem akar* tanulni a Bayern által adott sallerből, v nem is akar és inkább kicsit átvariálva próbálja meg továbbvinni az igazát. *nem tud

346514 2013.04.22. 22:59:20

Tökéletes összefoglalása, hogy mi a baja a jelenlegi Juventusnak. Conte módra hörögtem és csapkodtam, amikor Marci drága Vucsi komával egyetemben megállt a félpályánál és engedte (!) elfutni a Milan hátvédeit. Egyáltalán mi az, hogy 9 emberrel visszaállunk és a két elöl lévő sem támad le, gyakorlatilag akadálytalanul engedi felhozni a labdát az ellenfélnek. WTF?! A Barca és Bayern szurkolók jogosan tiltakoznának, ha most elkezdeném hozzájuk hasonlítgatni a Juventust, de tetszik-nem tetszik, jelenleg ők a szint, a minta. Persze legyenek meg a nemzeti jellegzetességek, a Bayernnél a párharcok és a rakkolás, a Barcánál a végtelen spanyolos labdabuzizás, de az a szomorú, hogy ha csak a tavalyi Juvét nézem, akkor is rém gyenge volt ez a tegnapi. Ha visszaemlékszünk a tavalyi derbire az ördögfiókák ellen, akkor az volt, hogy a 82. percig mentünk előre eredménytelenül, de mentünk. És ha 0-0 lett volna az a meccs, ahogy Benito is írta anno, akkor sem lehetett volna egy szavunk sem. Tegnap is nyertünk, mégis rossz szájízt hagyott a meccs - a Boateng incidensről nem is beszélve... Gyönyörű lesz a zártkapus bajnoki "ünneplés"... De itt nem is arról van szó, hogy Vucsi szar -e vagy mennyire az, hogy Asamoag és Lichti nem tudnak beadni, hanem hogy nem támadunk le, nem pörgünk fel, ésatöbbi. Egyedül Vidal az, aki minimum az esetek 90%-ban visszazár, utánafut, zavarórepül, de Marcika sem játékban, sem mentalitásban nem ér fel a tavalyi önmagához. A szélsőink lankadt pöcsök, Vucsi a hideg Balatonos állapotokat idézi. A 3-5-1-1 egyetlen dolog miatt érdekes: arról beszélgettünk itt egymás között, hogy x+1 klasszis kéne, na most ebbe a felállásba kéne a legkevesebb ember, két wingback és egy csatár. A baj csak az, hogy Llorentével együtt is ennyi kellene. A baszk nem klasszis, ráadásul bólyacenter. A modern futballban Mandzukicok kellenek, Alexis Sánchezek meg Suarezek (nem a harapós, hanem a támadóharmadben legtöbb labdát szerzős). Az United is azzal szívta meg a Madrid ellen (többek között), hogy a végén Persie csak lődörgött, Sir alexnek már a kiállítás, de legkésőbb Modric gólja után le kellett volna cserélni őt Rooney-ra, aki visszazár, ütközik. Ez van, szép volt a Ronaldinhók, Zidane-ok korszaka, de aki most eredményt akar, annak gladiátorok kellenek. Vagy Messi, de belőle ugye csak egy van. Vissza a 3-5-1-1-hez: Vucinic és Llorrente egy ideális világban az 1-1 - a cserepadon. Lehetőleg Marchisio és Cavani, de minimum Lewandowski mögött. Szélsőről lövésem nincs. Dani Alves jobbra, lehetőleg a Sevillás. Armeróból keveset láttam a Napoliban, a beadásai legalább eljutnak középre, de nem győzött meg. Mindegy, ez Marrotta dolga. Klasszis csatár és legalább egy gólpasszkirály szélső nélkül esélyünk nincs. A 4-3-3-mal meg az a baj, hogy a Pirlo, Pogba, Marci, Vidal négyes beilleszthetetlen egyszerre. Ha így játszanak, ahogy most, akkor Vidal és Pogba mellett Marci és Szundi kéne, hogy beérjék egy hellyel, még jobb lenne, ha megküzdenének érte, de Llorente két oldalára is kéne egy jó Pepe és Alexis mondjuk. De ez még mindig kevés, mert az olyan "iramnak", amit tegnap tapasztalhattunk, egyenes következménye a barcelonai és a Bayern elleni 0-4. Teszem hozzá, hogy a Milan a 90% körüli passzolásával 3 percekre (!) dugta el a labdát így is, míg mi futkorásztunk ímmel-ámmal. A Bayern ellen ugyanez kábé 0-10-es kapura lövési mutatóval párosulna. A győzelem megvolt, a Scudetto meglesz, de jövőre szemléletváltás kell, mert az olasz csak a negyedik most a topbajnokságok között, és ha csak 2-2 csapattal számolunk országonként, már akkor is kettővel több ellenfelünk lesz, mint a "legjobb négy" a BL-ben. Most mutasd meg, Antonio!

345112 2013.04.23. 00:02:38

Lobelt Ledfold :DD réjjok

349040 2013.04.23. 06:17:28

[juventino_1897](#1206871): Zömében egyet értek veled, a 3-5-1-1 szerintem is a következő szezonra épül! Viszont azt ne felejtsük el, hogy a legtöbb per pillanat velünk összeboronált játékos inkább a 4-3-3-ban szélsőnek mondható ( Sánchez pl ). Egyedül talán Ibra az aki tökéletesen illene a csúcsára ennek a felállásnak. Llorente azért annyira nem bója center, de egy Cavani-tól fényévekre van. Szerintem amúgy a 3-5-1-1-hez két dolog kellene még, Ibra vagy Joveteic, valamint ha a szélsőket megtanítjuk beadni, akkor Pogba-Marchisio helycsere. A francia sokkal jobban ki tudná aknázni a csatár mögötti lehetőségeket, mert én nem is emlékszem olyan góljára, ahol a 16-oson belülről lőtt pl. Sokkal több veszélyt jelentene, mert egy szem csatárral, mögötte egy kp., majd csak ekkor jön a kp. sor, legjobb esetben is 2. hullámban érkeznek, ha nem harmadikban. Ennyi idő nincs, pláne nem a BL-ben!

258945 2013.04.23. 07:08:56

Valamit mindenképpen változtatni kell a következő szezonra taktikailag az biztos. Conte annyit mondott, Pogba miatt állt át 3-5-1-1re én hiszek neki, különben is ez a taktika nálam inkább a 4-2-3-1et vetítené előre, mégpedig Marci posztja miatt.

346607 2013.04.23. 08:43:57

Leírtam a beharangban is. A 3-5-1-1 csak azt jelenti hogy az eddiginél is botrányosabb támadójáték várható. Először lett 4-2-4-ből 4-3-3, ez még egész pofás volt. Aztán a 4-3-3-ból 3-5-2, ami - akárhogy is cifrázzuk - egyel kevesebb támadót jelent. Nem véletlen, hogy ennyire botrányos volt az előrejáték már a 3-5-2-ben is. A tavalyi nyolcmeccses sorozat is elsősorban a csapnivaló ellenfeleknek köszönhető. A taktika elsősorban a rangadókon és a BL-meccseken érdekes, a kicsik ellen az egyik középpályás úgyis villan egyet (pl Pogba az Udinese ellen). Most akárhogyis nézem, egyel kevesebb csatár köti le a védők figyelmét. Vucinic jól tudott játszani Ciani és Cana szorításában, de a Mexes-Zapata duó már nem feküdt neki annyira.

307365 2013.04.23. 09:25:49

mondjuk egy 4-2-3-1 jövőre: Hátvédsor: lichti-barrza-bonu-chiello(?) VKP: Vidal-Pirlo(Pogba) Széleken: asa, sanchez (?) Támadó mögött marci, elől Ll. manapság nagyon menő ez a taktika, kíváncsi lennék hogyan működik. a keretünk alkalmas lehet rá talán.

347595 2013.04.23. 10:25:27

Ha Muntari gólját megadták volna! Amit nyerünk a réven.... 3 klasszis középső védőnk megingathatatlan középen 4 védős rendszerben valaki kimarad. Bajba csak akkor kerülünk hátul, ha olyan csapattal találkozunk aki középen és szélen is erős. Pillanatnyilag a Serie A-ban nincs ilyan. Amit vesztünk a vámon... A keretben nincs modern szélső hátvéd, aki van az középpályára tud besegíteni, de támadásban csak a befutásokkal (Lichti), távoli lövésekkel (Indián) használható Csatárok közül a montenegrói alkalmas (és talán Q) egy szem előretolt éknek, de a zsenialitás sajnos hullámzó teljesítménnyel párosul, pont ez volt a legnagyobb kritika az érkezésekor is. Ez nem is fog valószínűleg változni.

262910 2013.04.23. 10:27:01

[daneeka30](#1207152): nem rosszabb szükségképp az egycsatáros játék. ahogy conte mondta, nem az a lényeg, hány csatárt teszel a pályára, hanem az, hány játékost tudsz bevonni a támadásokba, és eljuttatni az ellenfél büntetőterületéig. marcsi elvileg passzjátékban, labdakihozatalban jóval erősebb, mint giovinco, matri vagy q, így logikus lépés contétól, hogy egy csatárt beáldoz egy hasznosabb középpályásért. a lazio ellen az első perctől működött a dolog, és akkor még nem azért, mert a lazio eleve fáradtan lépett pályára. a hétvégén a hozzáállással voltak komoly gondok. lesz nekünk ennél sokkal jobb meccsünk egy csatárral. amúgy a nemzetközi foci sem a kétcsatáros játék felé halad. tavaly a chelsea simán felállt 0 csatárral, a barcelona ideális felállásában messi az egyetlen csatár (és ő is "hamis kilences"), a mu-ban nem játszik együtt rooney és rvp, a bayern csak mandzukicot küldi előre, a realban vagy benzema, vagy higany lép pályára, stb. nálunk nem csatárposzton vannak a problémák, ill. semmiképp sem az a gond, hogy kevés csatár van a pályán. sokkal inkább almás, hogy nincs tisztességes széljáték, és ennek híján középen nyomulunk. a 4-2-3-1-gyel jelen pillanatban az alábbi gondok vannak: - chiellini nem balbekk, viszont kihagyni luxus - a pirlo, pogba, vidal, marcsi négyesből jó szívvel egyszerre kettőt lehetne játszatni, ami szintén luxus - a háromfős támadó középpályából max. egy középső emberünk van (marcsi, némi jóindulattal), a két szélső hiányzik. esetleg giak-gio/q leosztással meg lehetne próbálkozni, de akkor inkább a 4-3-3-at kéne leporolni, ami fekszik matrinak is (nálam ő az első számú _center_). egyébként fasza.

350181 2013.04.23. 10:27:40

Én ezért is írtam korábban, hogy a Bayern elleni kieséssel vége a szezonnak...Jó behúztunk 2 fontosabb meccset( a Lazio elleni azért nem volt rossz produkció), de ez a Milan ellen = spirito NULLA Én is úgy látom hogy jövőre kell mindenképp egy másik felállás a 3-5-2-vagy a 3-5-1-1- meg legyen B alternatíva. Mert azért szerintem ha nincs Alaba korai gólja a Bayern is szenvedett volna, főleg ha kulcsembereink hoztak vlona legalább egy átlagost. Az a baj hogy középen túl sokan vagyunk, én Asa-t is oda sorolom, még ha nem is ott játszott, sztem középen idővel sokkal jobb lenne. 4-2-3-1? nem hangzik rosszul, de ehhez tényleg klasszis szélsők kellenek, sőt olyanok akik egyben irányítanak is ha kell meg sok gólt rúgnak(Ronaldo, Ribéry, Müller) Szerintem ez a kirakat(sztár) csapatoknál bejövő taktika(ahol rengeteg klasszis van) 4-3-3-ban kéne gondolkodni

307365 2013.04.23. 10:36:41

abszolút aláírom, hogy jelenleg több lenne a veszteség benne. nyilván nem lehet alapozni széljátékot olyan zsugásokra, akik nem tudnak beadni. a 4-2-4 is erős szélsőket kíván, de taktikailag talán meglepőbb húzásnak számítana a 3-5-2-es rendszerrel, mint a 4-3-3. a mister majd kitalálja.

350074 2013.04.23. 10:44:50

A 3 ponton kívül semminek nem tudtam örülni a vasárnapi meccsen. Egyszerűen katasztrofálisan játszottunk. Valamint a Milan is jobban játszott tőlünk. Jövőre Juve-Milan-Afrika versenyfutás lesz a scudettoért, ez szinte 100%. És ha nem igazolunk mindkét szélre két normális játékost, akkor baszhatjuk. És kéne még egy csatár is. Lorentétől nem vagyok elájulva, Ibra meg remélem nem jön. Lewandowski vagy Dzeko lenne jó. De akár Szalai is és ezt viccen kívül mondom. Neki is csak az a baja, hogy nincs egy normális kp sor mögötte, se a Mainz-ban se a válogatottban. A szélekre pedig vagy Suarezt vagy Sanchez-t mindenképp meg kellene szerezni.

258945 2013.04.23. 11:04:30

[s4tch](#1207220): a 4-2-3-1 én olyan rómásan képzelem el, ahol Marci Perrotta poziciójában, a balszélre ott van Giovinco az neki van kitalálva, csere Giak, jobbszélre kellene ember, gondolom Sanchez, csere Isla. Elől meg a Llorente/Matri(Boakye?) páros. Én hoznám Diamantit is cserének. a 3 mostani kezdő középhátvédből egyet be kell áldozni, különben is hosszú a szezon sérülések eltiltások, játszana eleget mindenki. Aki ezt a rendszert megszívná az Vucinic. Én az ő helyét nem látom egy 4-2-3-1ban, 4-3-3ban meg pláne.

348517 2013.04.23. 11:05:19

"Lobelt Ledfoldnak szólítson" - vagy Szpenszer Trészinek.

350181 2013.04.23. 11:08:40

A 4-3-3 lenne európai mércével is a legelfogadhatóbb, de meg kéne hagyni a 3-5-2-őt is. Fontos hogy egy csapat több játékrendszerben is tudjon játszani, amire főleg akkor van szükség amikor több kulcsember sincs jó formában,idén a Chelsea elleni londoni meccset leszámítva egy meccsen sem tudtunk megújulni és jelentősen feljavulni. A 3-5-2 meg akkor lenne brutál, ha a jobb szélen lenne mondjuk egy csúcsformában játszó Cafú/Lahm a baloldalon meg Zambrotta és akkor Matri is megrúgta/fejelte vna a 16-17 gólt az is biztos.

334219 2013.04.23. 12:32:34

OFF (részben) A Juventus állásfoglalása a rasszista hangok kapcsán nagyon szép, korrekt kis szöveg, egy az egyben elmenne a Fradi vagy a hazai szövetség megfogalmazásának a hazai balhék kapcsán. "Mi élharcosok vagyunk, elítéljük, de ez csak egy kisebbség" stb. Gratulálok. ON

262910 2013.04.23. 13:19:16

[Merlin91](#1207385): mit kellett volna kommunikálni? válaszd ki a helyes megoldást: a) az összes szurkolónk rasszista, büntessetek nyugodtan, mi fizetünk, de semmi nem fog változni b) mocskos bundás banda vagyunk, a rasszizmus a legkevesebb, röhögve tejelünk c) jogos a büntetés, de túl enyhe, ezért önként lemondunk a szezon hátralévő hazai bajnokijainak rendezési jogáról d) ti ott, a figc székházban, menjetek a picsába, már a meccs előtt tudtuk, hogy a tapsolást is rasszista gaztettnek fogjátok venni

307365 2013.04.23. 13:28:33

[t.junior](#1207273): 4-3-3-ban vuci a támadórész bal oldalán már játszott, szerintem jobban is illene hozzá az a poszt.

266801 2013.04.23. 13:36:40

eddig nem piszkáltam Vucinicet, pedig sokszor van terítéken a komentekben. Ami a vasárnapi meccsen eszembe jutott, amíg ilyen kiszámíthatatlan (rossz értelemben), de talán a megbízhatatlan a megfelelő szó a teljesítményére, addig a kezdőben nincs helye. Ha komolyan 4 közé akarunk BL-be kerülni, akkor az nem csak jó játékosok érkezését teszi szükségessé, hanem az olyan játékosok távozását is, akik nem képesek tartósan megbízható formában játszani. Akár képesek zseniális dologra a pályán, akár csak vízhordás a szerepük. Vucinic sajnos klasszikus példa arra, hogyan fogjon valaki egy helyet úgy a kezdőben, hogy meccsekre eltűnik. Gondolom ebben az is benne van, hogy nincs csapaton belül versenyre késztetve, és megteheti. De ez nagyon nagy luxus. Ahogy Marcinak sem ártana odasuhintani egyet, mert a Celtic meccs óta nem láttam a pályán. Nem szívesen mondom, mert nagyon örülök az edzőnknek, de Conte ebben ludas. Ilyen formával fix kezdőként lépnek pályára... És csak remélni tudom, hogy Anelkával nagy disznóság kellett legyen, amiért egy meccset leszámítva a pálya közelébe sem mehetett. De Q-val is gondok lehetnek, hogy perceket kap, mint egy taknyos. Mert ha ennek nincs különösebb oka, minthogy Vucitól hamarabb várunk egy gólt, az nem sok jót jelent a jövőbeni rotációra nézve sem. egy Rooney is veszett jól nézne ki a 3-5-1-1 élén ;-)

334219 2013.04.23. 13:40:26

[s4tch](#1207444): Most ez komoly? Csak ezt lehet? De ha már kérdezed: kussban maradni, kibaszni a bűnösöket a stadion környékéről és elfogadni a büntetést. Rasszizmus-ügyben nincsen méricskélés, csókolom.

307365 2013.04.23. 13:47:13

[Merlin91](#1207469): +1

258945 2013.04.23. 13:56:50

A mérkőzés előtt még a Drughi is közleményt adott, hogy ne dobjunk csontot a milánóiaknak ezekkel a hülyeségekkel, csak erre várnak. és lám...

262910 2013.04.23. 14:13:54

[Merlin91](#1207469): a tiltások a közleménytől függetlenül megtörténhetnek, egyelőre nincs erről információnk. remélem, lép a klub. a sajtóközleménnyel szerintem semmi gond nincs. ebben az ügyben nincs klub, amelyik okos lehet. ha kussol a társaság, az a baj, hogy nem határolódik el. ha meg elhatárolódik, jön merlin, és maszatolásnak nevezi a közleményt.

262910 2013.04.23. 14:49:16

[Jumpman23](#1207462): csatárok hatékonysága, játékperc/gól: q 119 matri 121 vuc 209 gio 262 (vidal 287, pogba 312, giak 337, marcsi 442, stb) ezek alapján luxus vucsit nyakló nélkül játszatni, és kihagyni q-t, mártit. (azt csak zárójelben teszem hozzá, decemberben ugyanez a mutató vucsinál 404, q-nál 83, gio-nál 189 volt, azóta majd' mindenki rontott, vuc javított ezen.) viszont decemberben megnéztem, hány percenként rúg gólt a csapat, amikor ő a pályán van, és ugyanez a mutató mennyi nélküle. durva különbség: vele 37, nélküle 52 percenként találtunk be a 2012. őszi meccseken. ezért játszik: vele sokkal hatékonyabb a támadójáték. persze látni kellene, amikor abszolút használhatatlan.

346364 2013.04.23. 16:36:34

[s4tch](#1207554): Statisztika ide, vagy oda a tények, amiért még nem európai TOP csapat a JUVE szerintem ezek: 1/ Csatáraink közül egyik sem férne be az un. európai elit klubbok egyikébe sem kezdőként (a csere is átgondolandó). 2/ Szélső kp. esetében szintén ez a helyzet. 3/ Conte nem akarja meglátni, ha Vuci szar és fenthagyja, hátha csinál majd valami zseniálist. Általában nem csinál, amikor csinál, az már lásztik az első percekben is. Szumma: Nagyon jó a cikk és pontosan itt vannak a problémáink. Van egy TOP védelmünk, egy fél TOP kp-nk. A csatársor BL szinten gyenge. A BL-ben kevés, ha valakinek vannak jó pillamatai. Pozitív, hogy a Seria A-t ezzel a kerettel is megnyerjük és, sőt jövőre is meg fogjuk nyerni.

346364 2013.04.23. 16:44:47

[Merlin91](#1207469): Azt pedig azért minden reálisan gondolkodó ember tényként könyveli el, hogy amíg világ a világ lesz fekete és fehér, lesz ellentét és sajnos lesznek rasszista emberek. Szép dolog, hogy aki tud tesz érte, de ezt sem lehet teljes mértékben megoldani, mint ahogy világbéke is csak a szépségversenyeken van. Törekedni kell a legjobbra és ezt szerintem a Juventus megtette/megteszi.

266801 2013.04.23. 16:50:27

[s4tch](#1207554): de látod ez az! Nem vitatom, hogy Vuci hasznos játékosunk. Mégis ezek a számok nem lennének ennyire szexik, ha nem a keret többi tagjához kellene mérnünk. Bele sem merek gondolni, hol tartanánk most, ha a k**ög Van Persie-t nem ijeszti el a Conte-ügy. (Ha valóban sokat nyomott a latba a holland döntésekor.) Nézegettem ma a MU keretét. Lehet, hogy elfogult vagyok, de a védelmünk és a középpályánk is jobb képességű játékosokból áll. Kapus posztról nem is beszélve. A támadósor között viszont szakadéknyi különbséget látok. Bármennyire a szívem csücske Q, Matri és akármennyire szorított Gio-nak, hogy basszon már be vagy kettőt, ha nála van a labda, és akármennyire is mosolygok Vuci megmozdulásain, ha Europa legjobb 4 csapata között akarunk lenni, látni kell a jelenlegi korlátjainkat. Hiába mondatja azt a szívem, hogy a keretünk bivaly erős, amikor a csatáraink riadt alsósként szaladgálnak a Bayern végzősei között, és ezt a csapat többi része is megsínyli. Nem elég, hogy Vuc jól lát a pályán, amíg elpuskázza a lehetőséget, akár lő vagy passzol. Ne legyen a Juve a meg nem értett zseni az európai mezőnyben. Tovább kell lépnünk. Új embereket, klasszisokat (Sanchez?, Ibra?, Cavani?) kell beépíteni a csapatba viszont nem a meglévők mellé, hanem helyettük. Akármennyire szimpatikus Asamoah, ha nem megy neki a játék szélen, és nem tudja hozni azt, ami kell egy BL elődöntőhöz. Nem megharagudva, hanem köszönettel kell elköszönni majd azoktól, akik kiszorulnak a keretből, de a legalábbis a jelen kezdőből. Mert jövőre max egy szorosabb versenyben nyert bajnoki cím lehet a cél ezzel a csapattal. Llorrente érkezésére veszettül kíváncsi vagyok. Nagyon tartok tőle, hogy vele is csak többen leszünk... Szívesen olvasnék róla, hogy szerintetek mi lehet a szerepe egy 2013/14-es Juve-ban.

343425 2013.04.23. 19:02:50

[Merlin91](#1207385): még jó hogy igyekszel pontosan, korrekten idézni. "Juventus Football Club reminds its fans and the media that it is heavily involved in projects dedicated to integration and is against any form of racism or discrimination. In fact, the club works very closely with the UNESCO Centre in Turin and, with the support of UNESCO, has conducted its third edition of 'Un calcio al razzismo' (Kick Out Racism), and its first edition of 'Gioca con me' (Play with me). Both projects took place on Thursday 21 March in celebration of the “International Day for the Elimination of Racial Discrimination”. The club’s stance is reiterated before every home match, as demonstrated by this video. This commitment cannot therefore be brought into question simply because of the actions of individuals or groups of spectators which are highlighted by the intense media attention that football receives. Such behaviour does not represent the position of the club, its millions of fans or even the vast majority of spectators at Juventus Stadium, which represents a unique example in Italian football. This statement is not in any way intended to contest the decision of the sporting judge, on the contrary, it has to be interpreted as support, because such behaviour at Juventus Stadium should also be punished elsewhere with the same accuracy and co-operation from clubs." Kíváncsian várom, hogy ebből hol látod, hogy - nem tiltják ki a bűnösöket - hogy nem fogadják el a büntetést De gondolom inkább arról van szó, hogy elmondhattad, hogy juventus, rasszizmus, hú. Itt egyébként szó szerint egy maroknyi kisebbségről van szó, a Viking és a Drughi is kiirtotta már a soraiból az ilyen gyökereket. Idő kérése és ezek is eltűnnek. Abban egyébként egyetértünk, hogy rasszizmus-ügyben nincs pardon.

340119 2013.04.23. 21:19:26

Hibátlan poszt lett. Amit még érdemes lenne boncolgatni, az az , hogy az előző szezonban jól működő letámadásainkat miért nem alkalmazzuk? Mentálisan is jót tenne.

346364 2013.04.24. 08:17:49

Off: Nem kell aggódni jobbak vagyunk mint a barca. 180 perc alatt kaptunk annyint mint az ürfocikirályok.

340468 2013.04.24. 15:03:02

Taktikai jellegű kérdés, aki kompetensnek érzi magát, kérem válaszoljon! Bár tudom, hogy sok szempontból nem lehet a válogatott és klubfocit összehasonlítani, taktika szempontjából talán mégis. Szóval ha maradnánk a 3-5-2-nél jövőre is, akkor nem lenne-e jó megoldás az olasz válogatottban is látott elem, az hogy a két csatár (akik elég magas színvonalú játékosoknak kell hogy legyenek) a szélek irányába mozognak állandóan, ezzel támadásban erős széljátékot teremtenek, védekezésben pedig jobban lekötik a szélsőhátvédeket, akik így nyilván kevésbé rohanhatnak előre segíteni.

307365 2013.04.24. 16:11:59

ahhoz kellene két olyan szélső, akik befele tudnak húzni a kinyíló területre.

340468 2013.04.24. 16:34:15

[dikkacsa](#1209774): Asa alapjáraton középen játszott többször, mielőtt a Juvéba jött és Lichti is szívesen rohangál be a 16-oson belülre. A kérdés az, hogy ez mennyiben oldaná meg a támadásban és védekezésben is gyenge szélek problémáját, illetve ha megoldaná, akkor milyen más hatása lenne a csapat játékára nézve.

334309 2013.04.24. 17:43:38

[art_ax](#1209677): a felvetés jó, cassano valóban lekötötte a jobbhátvédet, de egyrészt ezzel a saját mozgáskörét is behatárolta, másrészt még mindig ott a másik szélső védő, aki szabadabban rohangál, min egy madár.

338211 2013.04.24. 18:55:55

Így, hogy tulajdonképpen kitiltották a PL-ből, igazán örülnék, ha Suarez jönne csatárnak a nyáron. :) Egy zseni a pali, spirito van benne bőven, Conte meg biztosan tudná fegyelmezni.
süti beállítások módosítása