bntemp

bntemp

A gatyánk leszakadt

2013. április 07. - s4tch

Az első félidőben évődő poénokból szurkálós odamondogatás, aztán a másodikban előbb zsémbes lamentálás, végül fröcsögő kurvaanyázás lett a tegnapi kilencven perc alatt. Igen, Vucsinicsről van szó.


Önmagában elég kevés hírértéke van, hogy 2-1-re legyőztük a vakutolsó, biztos kieső Pescarát. Lőttünk kapura 31-et (!), eltaláltuk 13-szor, a játékidő kétharmadában nálunk volt a labda, számtalan helyzetünk volt, valójában nem lett volna túlzás, ha megismétlődik az őszi eredmény. Felületesen szemlélve minden fasza.

Az első félidőben évődő poénokból szurkálós odamondogatás, aztán a másodikban előbb zsémbes lamentálás, végül fröcsögő kurvaanyázás lett a tegnapi kilencven perc alatt. Igen, Vucsinicsről van szó.


Önmagában elég kevés hírértéke van, hogy 2-1-re legyőztük a vakutolsó, biztos kieső Pescarát. Lőttünk kapura 31-et (!), eltaláltuk 13-szor, a játékidő kétharmadában nálunk volt a labda, számtalan helyzetünk volt, valójában nem lett volna túlzás, ha megismétlődik az őszi eredmény. Felületesen szemlélve minden fasza.

Úgy gondolom, legalább olyan súlyos baki lett volna pontokat veszíteni a Pescara ellen, mint tavaly a Lecce ellen, amikor Buffon agyára néhány másodpercre leszállt a sűrű köd. Csak most sokkal több van hátra, és mind a bajnoki, mind a BL-meccsünkre – mert még az is van, ha már sokan el is felejtették – hatása lett volna, ha nem verjük meg a Pescarát Pelizzolit. Nem becsülhetjük alá a fontosságát a győzelemnek csak azért, mert kötelező volt, hiszen mindössze 12 perc választott el minket a lélek-, harci szellem-, és renoméromboló pontvesztéstől. Fontos volt, megcsináltuk.

Tulajdonképpen nem is volt nagy gond a játékkal, betoltuk a Pescarát a saját tizenhatosára, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amiket aztán nem is oldottunk meg rosszul, de Pelizzoli mindent fogott. Amit meg nem, az kapufa lett (vagy ő tolta oda, mint Q lövését, ami a meccs legnagyobb bravúrja volt). Igazából nem is voltunk idegesek, mert érezni lehetett, hogy amint bemegy az első, felkoncoljuk a Pescarát. Csak az a rohadék első nem akarta átkínlódni magát a gólvonalon sehogy sem.

Ahogy telt az idő, egyre idegesebben rágcsáltuk a körmünket, de csak a második félidő közepétől kezdtünk el igazán cidrizni, és a meccs utolsó harmadába érve jutottunk el először odáig, hogy Dartival kórusban kutyáztuk Vucsinicset. Biztosan mindenki emlékszik a jelenetre, amikor kiszorított helyzetből ellőtte a labdát, pedig az ötösön olyan magányosan álldogált Giaccherini, mint egy toronydarus. Ezen a jeleneten én olyan mértékig háborodtam fel, hogy nem is tudtam megbocsátani a meccsnyerő crnagóracnak.

Akkor sem a lövés a jó megoldás, ha gól lesz belőle, ezt értsük meg!


Nekem nem is az a legnagyobb bajom vele, hogy nem küzd, nem fut eleget, vagy nem ütközik. Zseniális figura, átlagon felüli a játékintelligenciája, nem is ezek lennének a legfontosabb feladatai – de persze ahhoz, hogy klasszisnak nevezzük, ezekre is szükség lenne. Az én legnagyobb bajom az vele, hogy meccsenként összesen 26-szor passzol átlagosan, és ezt botrányos, 70 százalékos pontossággal teszi (tegnap 28 – 68%). Gyakran kerékkötője a támadásoknak, sokszor körülményes, lő, amikor passzolni kéne, és rosszul passzol, amikor jól kéne. Mindezeket könnyebben megbocsátaná az ember, ha gyilkos lenne a kapu előtt, de még ez sem igaz. Tegnap például sután az üres kapu mellé helyezett az ötösről (ki sem ment a labda), és nem ez volt az első ilyen.

Az nem vitás, hogy a Juventus támadójátéka sokkal hatékonyabb, ha ő is a pályán van. Benne van a legtöbb ötlet, tőle várható leginkább valami váratlan, és ő mozog a legokosabban a pályán, de ezek az erények nem mindig válnak a csapat hasznára. Erős kontraszt volt tegnap este látni a Bologna-Torinón a hozzá hasonló poszton (kicsit hátrébb) játszó Diamantit, aki csúszott-mászott, szórta a passzokat, ütközött, lótott-futott, és lőtt minden szögből, mint a veszedelem. Sokan közülünk elkövetik azt a hibát, hogy túlértékelik Vucsinics potenciálját csak azért, mert a csapat nem különösebben erős támadósorában valóban ő a legjobb. Pedig ebből a típusú játékosból szaladgál néhány a Serie A-ban, akiket fele ennyire nem tartanak, de a csapat szempontjából hasznosabbak lennének.

És az a röhej az egészben, hogy kiharcolt, majd belőtt egy büntetőt, aztán egy kiváló csellel tisztára játszotta magát, és okosan a kapuba helyezett, amiért mindenki elfelejtett neki mindent. Holott egy közepesnél egy fokkal gyengébb, rengeteg hibával tarkított teljesítményt Vidal frenetikus passza és egy elcsúszó védő emelt a megszokott Vucsinics-szint fölé.


Juventus-Pescara 2-1 Highlights 6/4/2013 by Juvenewsnet

Márpedig most játszani fog szarásig, mert szegény Giovinco – aki egyébként nem mozgott rosszul az első fél órában – nagyon szerencsétlen sérülést szenvedett. Kapja mostanában rendesen, amit Cambiasso patkánykodása nem tudott elérni, azt egy balszerencsés, vak oldalról kikeresztező védő sípcsontja megtette. Egyelőre nem tudjuk, mennyire komoly a baj.

Visszaolvasva a Vucsinics iránt érzett ellenszenv határozza meg a posztot, pedig az erősen tartalékos csapat masszív, jó teljesítményt tett a pályára. Nem volt gond a csapat játékával, hozta, amit egy Pescara ellen hozni kellett volna, és ha Pelizzoli nem véd ilyen jól, valószínűleg kevésbé lett volna hangsúlyos a csatáraink teljesítménye. A három pont megvan, a játék rendben volt, hét fordulóval a vége előtt minimum kilenc pont az előnyünk, így megyünk neki a Lazio-Milan-Toro hármasnak. Ha ezeken a teljesítmény hasonló lesz a Pescara ellenihez, jöhet mindenki hajbókolni a bajnok elé.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr798240620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339991 2013.04.07. 10:54:23

Nem lehet nem elismerni Vucsinicset, miután ekkora csomagot villantott.

336443 2013.04.07. 11:03:11

Nem is az verte ki a biztosítékot hogy nem passzolt középre, hanem hogy utánna mikor beugattak neki a csapattársak hogy miért nem adta le, akkor szája elé tett ujjal jelezte hogy kushadjatok, na ott vágtam volna tarkón:D

347685 2013.04.07. 11:08:56

Idióta ez a Vucinic. Esküszöm be.zarok rajta. Csak ő lehet ilyen hülye, hogy ilyen gólörömöt villantson.

348517 2013.04.07. 11:13:06

"Biztosan mindenki emlékszik a jelenetre, amikor kiszorított helyzetből ellőtte a labdát, pedig az ötösön olyan magányosan álldogált Giaccherini, mint egy toronydarus." - igen, ez nekem is felbaszta az agyam, de az első félidőben jó labdákat adott, rendre kimaradtak, így úgy döntött a másodikban, megpróbálja ő, ha a többieknek nem jön össze. "amiért mindenki elfelejtett neki mindent." - például te is az első félidőben nyújtott játékát.

349781 2013.04.07. 11:14:14

[EstiKornél](#1184610): Szerintem Beniék már láttak nagyobb csomagokat is, ezért nem említették meg a cikkben a gólörömöt. Amúgy én is sokat kutyáztam most, pedig én bírom. A meccs jelenete nálam nem is a gatya levétel volt, hanem amikor a levétel után kiment Contéhoz is ünnepelni, Conte meg majdnem megverte. Óriási volt.

260926 2013.04.07. 11:23:08

Jó írás! Vucinic valóban néhány ember által túlértékelt játékos, amihez jelentős mértékben hozzájárul a többi csatárunk impotenciája. Ugyanakkor vagyunk néhányan, akik nem felejtik, hogy 3 hónapon keresztül nem rúgott gólt a bajnokságban úgy, hogy szinte minden meccsen játszott, hogy látványosan nem fut olyan helyzetekben, amikor gólt lehetne lőni, hogy amikor nincs kedve játszani, akkor képest a tizenhatosnál és az azt körülvevő 10-15 méteres vonzáskörzetben ácsorogni egész meccsen. Ugyanakkor az is tény, hogy jelenleg ő az, aki a csatáraink közül képes meccset nyerni olyan helyzetben, amikor már azt hisszük, hogy másnapig nem lövünk gólt. Én azt mondom, hogy sürgősen adjuk el - amint szereztünk 3-4 olyan csatárt, aki képes meghalni a pályán, miközben rendelkezik Vucinic kreativitásával. Vannak ilyenek! De addig bosszankodjunk csak rajta, mert még mindig többször örülhetünk a megmozdulásainak, mint amikor Matri (aki egyébként jómunkásember) próbál valami zseniálisat villantani.

339140 2013.04.07. 13:05:47

Nyilván azért nem került annyiba mint Aguero, mert nem olyan jó. Ez nem új.

350141 2013.04.07. 13:10:20

Azért az túlzás szerintem hogy beszorítottuk az ellenfelet, inkább a tabella utolsó helyére jellemző csapat szintjét hozta és beálltak bekkelni. A 2. félidő elején cserélni kellett volna mesternek és nem tétlenül nézni amit Vucsinincs "szerencsétlenkedik". Erről egy régi írásotok jut eszembe, amikor azt mondtátok "jó hogy Vucsinincs nem sz*rik a pályára" annyira nincs kedve focizni néha, mintha az első félidőben ugyanez lett volna. Behozni előbb Matrit vagy esetleg Anelkát hogy megmutassa mit tud, mert eddig nem tudott kibontakozni (esetleg az edző nem .szereti), esetleg Pirlot a végére h szervezkedjen. Remélem szerdára kap mindenki egy nagy lelki fröccsöt (remélem nem adták fel!) és neki rohanunk a Bayernek mint a Müncheni meccsen tették csak fordítva. Hajrá!

320092 2013.04.07. 13:22:29

#8: Ha jól tudom, ANelka nevezve sem volt, családi okokra hivatkozva kihagyta a meccset, meg előtte edzésről is elengedték. Azért Vucsi az első félidőben Vidalnak adott egy akkora labdát, mint Lichtinek a Chelsea elleni hazai első pár percében. Ráadásul ennél a helyzetnél az se biztos, hogy a védő nem takarta ki Giacot teljesen. Bár inkább... Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! :D

346514 2013.04.07. 14:16:04

Na végre, ez az én posztom! :D Pontosan erre gondoltam én is, hogy ezután a két gól után mindenki elfelejti neki, mi volt előtte, pedig a meccs után már csak heccből is be akartam írni, hogy "vaffanculo Vucninic", de aztán úgy döntöttem, alszom rá egyet, ma meg itt ez az írás. A Bayern meccs és az azt követő Mandzukics ódák segítettek kontextusba helyezni és tegnap végre rájöttem, miért utálom ezt a szarházit: mert benne van a potenciál, hogy ő lehetne a legjobb csatárunk, de ő megelégszik azzal, hogy "a csapat nem különösebben erős támadósorában valóban ő a legjobb". Mármint (talán) a képességeit tekintve, de Gio százszor hajtósabb, Quagliarella gólérzékenyebb, Matrit meg szeretik a nők és a Bianconeri blog amorózói. A vicc az egészben, hogy állítólag Mandzu is úgy kezdte, hogy lélektelen játékért megbüntették, utána kijött belőle az állat a pályán, oltotta a bírókat és nagyképűen, lekezelően nyilatkozott az ellenfelekről. Így aztán csak diszkontáron tudták értékesíteni, pechjére a Wolfsburgnál Magath karmai közé került. Az alapozás keménykezű atyaúristene aztán alaposan átnevelte a horvát Super Mariót, addig csattogtatta az ostort a kivarrt hátán, amíg habzó szájjal nem ment minden labdára, űzte-hajtotta a védőket szüntelenül és rongyosra nem futotta a zokniját. És azért a kapu elé is odakerül annyiszor, mint a montenegrói Maradona, idén minimum "nem szar" hatékonysággal. Szóval lehet ezt így is csinálni, nem csak meg nem értett zsenik kerülnek ki abból a régióból. De ami igazán felháborító, ahogy Conte bánik ezzel a csodabogárral. Elvileg ő az az edző, akinél nem áll meg, aki nem csapatjátékos, nem vesz öncélú cselgépeket, kirakja Q-t, mert csúnyán nézett az angyalarcú másodedzőre, de tegnap is úgy ölelgette a jó Mirkót, mintha az elsőszülött fia lenne. Miért Vucsi a kedvezményezett? Mert be tudja lőni a 11-est? Kabaré volt az ember tegnap is, a gólöröme, a viselkedése, a poén, hogy ő lövi a második gólt, tökéletes esszenciáját adták a Vucsinics jelenségnek. Kíváncsi vagyok, mit művel majd a Bayern ellen, de nagyon. A vicc, hogy ha villant valamit, ami miatt meg kéne ennünk az összes idehányt karaktert, amiben kutyáztuk, az is csak arra lenne jó, hogy a következő meccsen megint csak szarjon bele, mert ő akkora ász, hogy a Bayernnek is gólt tudott lőni (bár meg lennék lepve, ha így lenne). Akárhogy is, köszi a tegnapi gólokat, de ha egyszer elmész, nem fogsz hiányozni. Egy cseppet sem.

346607 2013.04.07. 14:35:27

Vucinicnek egy jó meccsre jut 4-5 alibizés. A tegnapi jó meccsnek számít nála, úgyhogy baj van. Amúgy ugyanolyan vállalhatatlan szarul játszott tegnap is a csapat, mint a Bayern ellen.

348517 2013.04.07. 15:22:40

[juventino_1897](#1185025): "Mert be tudja lőni a 11-est?" - csak megjegyezném, hogy azt a tizenegyest egy olyan lélektani pillanataban lőtte be, amikor már mindenki tiszta ideg volt, (lásd Giaccherini egy-két megmozdulása, vagy a szöglet), de az is lehet, hogy tényleg ő az Antikrisztus..

347773 2013.04.07. 15:28:09

nabazz, megint kezdődik, kezd már marha unalmas lenni...

273242 2013.04.07. 15:47:01

Szerintem meg ilyen egy kreatív játékos, a montenegrói válogatottban is húzóember, bármikor benne van a gól...az első félidőben adott óriási zsugáját be kellett volna verni, persze arról senki nem beszél az miért maradt ki, pedig nettó gólpassz nálam. Nekem Giovincotól meg Matritól van herótom....az Ő autentikus közegük maximum egy Seria A-s középcsapat, de talán még az sem...A fejemet fogtam a hangyáért kiadott pénzt hallva a nyáron, a felét nem hozta be

346514 2013.04.07. 16:05:40

[rakkenroll](#1185143): ebben igazad van, mármint hogy kiélezett pillanatban lőtte be, nagy kedvencem, Vidal, a Cagliari ellen kihagyta. Ha választanod kellene, hogy melyiket tartsuk meg és csináljunk pénzt a másikból erősítések végett, te kit választanál? De most tényleg, a támadósorunk vezérétől az a teljesítmény, hogy a tökutolsónak belövi a 11-est? Ha kihagyta volna, mi lenne itt... Amúgy nem ő az Antikrisztus, az is túlértékelés lenne. Még ahhoz se csinál eleget, az inkább Amaurit és Iaquintát illeti. Az igazi kenyérpusztítók...

348517 2013.04.07. 16:35:39

[juventino_1897](#1185208): Vidalt nem lehet nem szeretni, nekem is kedvencem, de Mirkót is bírom. Tökös a csávó, az első félidőben jól játszott, rengeteg helyzet maradt ki, és végül is a másodikban sem volt rossz amit csinált. A B csapattól ez egész szép volt.

347773 2013.04.07. 16:45:12

[juventino_1897](#1185208): nem is kérdés, hogy vidalt adnám el ő most piacképes (mirkóért szart sem kapnánk) ráadásul pogbát is be lehet (nem teljesen) helyette építeni

348517 2013.04.07. 16:56:54

[jackie_d](#1185250): Vidalt még legalább egy évre megtartanám, kell ő a BL győzelemhez, mert idén nem biztos, hogy meglesz..

257237 2013.04.07. 17:51:36

[rakkenroll](#1185282): Különösen abban a tekintetben, hogy Pirlo sem gyorsabb már, így főleg őt kellene pótolni. Gyakrabban játszatnám Marrone-t, Kwadzsit meg vissza lehetne a saját posztjára, ha lenne egy valamire való szélsőnk. Továbbra is nagy szívfájdalmam, hogy Bastos a Scheisse 04-ben játszik wc pénzért. Csatároknál Q 20 gólos csatár lenne, ha játszana, elvileg mellé jön a bilbao-i torony, a másik 3 nyugodtan távozhatna, ha legalább 2 normális érkezne helyettük. Amúgy mit művelt Vucsi és Conte a gólörömnél? Ment a buziskodás?

347773 2013.04.07. 19:08:39

[rakkenroll](#1185282): én is, de választanom kellett :)

339468 2013.04.07. 19:23:12

Végül is, Vidal kiválásával csak a komplett, egész évben jól teljesítő középpályánk csúszna szét, mert nehezen lehetne egy ilyen szintű játékost összemercatozni, megkockáztatom, lehetetlen. Vucinic hiánya meg az egyébként sem extraklasszis csatárrepertoárunkat borítaná meg, ahova egyébként is nagybevásárlást kell tartanunk.

334309 2013.04.07. 19:28:40

nyilván vicc, hogy valaki előbb adná el vidalt, mint vucsinicset, ezen nincs is mit vitatni. bár a posztban is szerepel, szeretném leszögezni, hogy vucsinics valóban a legjobb csatárunk, és kétségtelenül zseniális futballista. csak azt voltam bátor jelezni, hogy a fentiek ellenére - sőt, éppen azért - kurva idegesítő, hogy a csapat kevés hasznát látja a zsenialitásának, sokkal több haszontalan megmozdulása van, mint ahány hasznos. csak azt mondom, hogy azért, mert ő a legjobb csatárunk, még nem lesz jó. vucsinicset majd akkor fogjuk tudni megítélni, ha ezen a poszton tényleg lesz egy klasszisunk. remélem, hamarosan így lesz

347773 2013.04.07. 19:31:36

[alphstokes](#1185480): a kérdés az volt inkább melyikből csináljunk pénzt és költsük erősítésekre mivel mirkóért nem sokat kapnánk, így nyilván vidal lenne a nyerő, ha ebből a célból választani kellene közöttük mivel nem vet fel minket a pénz valakit nyilván áldozni kell ha komoly összeget akarunk igazolásokra fordítani amúgy meg mindenki pótolható...

347773 2013.04.07. 19:32:44

[benitoNST](#1185488): lásd az előző hsz-omat

339468 2013.04.07. 19:33:47

[benitoNST](#1185488): kell egy secunda punta még Llorente mellé, nem is vitás.

347773 2013.04.07. 19:36:37

[benitoNST](#1185488): jórészt egyetértek veled, de úgy érzem (mint szinte mindenki) kicsit alábecsülöd a mezőnymunkájának az értékét nyilván lőhetne gólokat, meg hajthatna jobban, de így is a legfontosabb csatárunk, ezért bosszant a gyakran eszetlen ekézés

339468 2013.04.07. 19:39:04

[jackie_d](#1185490): nyilván azért az önmagában is árulkodó, hogy nincs túl jó ára neki. Leginkább azért, amit Beni is írt, mert ha a képességek meg is vannak benne, nem különösebben motivált abban, hogy kihozza magából őket, jó neki a langyi lazázás. Mindenki pótolható, csak nem biztos, hogy ár/érték arányban jól jönnénk ki egy ilyen próbálkozásból.

334309 2013.04.07. 19:43:24

[jackie_d](#1185500): senki nem kérdőjelezte meg, hogy vucsinics a legjobb csatárunk. én csak azt mondom, hogy attól még nem lesz jó, hogy a jelenlegi felhozatalból ő a legjobb. vidalból most pénzt csinálni a létező legnagyobb marhaság lenne. meg nem is gondolnám, hogy most ez téma lenne.

347773 2013.04.07. 19:50:11

[benitoNST](#1185511): akkor jó, mert én sem gondolom hogy (abszolút értelemben) jó, viszont hasznosabb mint ahogy a kommentelők többsége látja vidal eladása: az volt a kérdés hogy ha választani kellene vidal és vuc között azért, hogy a befolyó pénzt igazolásokra költsük, akkor kit adnál el a logikus válasz vidal, de ez nyilván csak fikció csak úgy én sem adnám el most, de ha valakit áldozni kellene, akkor elfogadnám

348517 2013.04.07. 19:55:02

A lényeg, hogy még így is vertünk két pontot a milánói hordára. :)

346607 2013.04.07. 20:03:17

Egyébként Q beállása előtt jobbak voltak a támadások. Ha valaki, akkor ő szarul játszott tegnap. A kapufa ellenére is. A másik meg, hogy az mvp hiányában totál hülyeség volt 352t játszani. Egy komolyabb csapat gólokkal verte volna a Juvét tegnap, rengeteg eladott labda volt. Giak szélső, Asamoah pedig belső középpályás eredetileg, sikerült megcserélni őket...

149015 2013.04.08. 07:51:25

Vucinic-et felesleges ekézni, tipikus szerb mentalitású pali, ha van kedve játszani, megver 1-1ben akárkit, ha meg nincs akkor így jártunk..ő változni már nemfog, inkább bízzunk abban, h a Bayern ellen előhúz vmit a tarsolyból, mert most rajta a sor.
süti beállítások módosítása