bntemp

bntemp

Bianconeri go Africa

2013. március 01. - s4tch

Amikor _benito testvérünk kitalálta, hogy a hétvégi meccset a helyszínen tekinti meg, aggódni kezdtünk. Nagyapáinknak már egy szomszéd ország is beláthatatlan messzeségnek tűnt, velük ellentétben mi otthonosan mozgunk a planétánk jelentős részén, a fegyverropogástól hangos Dél-Amerikától a zsenge prostik illatát árasztó Délkelet-Ázsiáig vannak érdekeltségeink. Sőt, a Fekete Kontinens sem teljesen idegen számunkra, magam is rendelkezem a Dél-Afrikai Köztársaságban egy kisebb gyémántbányával, és Tyler mombasai birtokán is visszatérő vendégek vagyunk. De Észak-Afrika fehér folt számunkra - így lázasan bújni kezdtük az útikönyveket, kisokosokat, fórumokat, felhívtuk világlátott barátainkat, és kiderítettük, mire kell figyelni, ha Torinótól jóval délebbre merészkedünk. Aztán ha már ennyi információt összetarháltunk, önzetlenségünk ismételt bizonyosságaként megosztjuk veletek frissen szerzett tudásunkat. Észak-Afrikai 1x1 következik.

Amikor _benito testvérünk kitalálta, hogy a hétvégi meccset a helyszínen tekinti meg, aggódni kezdtünk. Nagyapáinknak már egy szomszéd ország is beláthatatlan messzeségnek tűnt, velük ellentétben mi otthonosan mozgunk a planétánk jelentős részén, a fegyverropogástól hangos Dél-Amerikától a zsenge prostik illatát árasztó Délkelet-Ázsiáig vannak érdekeltségeink. Sőt, a Fekete Kontinens sem teljesen idegen számunkra, magam is rendelkezem a Dél-Afrikai Köztársaságban egy kisebb gyémántbányával, és Tyler mombasai birtokán is visszatérő vendégek vagyunk. De Észak-Afrika fehér folt számunkra - így lázasan bújni kezdtük az útikönyveket, kisokosokat, fórumokat, felhívtuk világlátott barátainkat, és kiderítettük, mire kell figyelni, ha Torinótól jóval délebbre merészkedünk. Aztán ha már ennyi információt összetarháltunk, önzetlenségünk ismételt bizonyosságaként megosztjuk veletek frissen szerzett tudásunkat. Észak-Afrikai 1x1 következik.

Kezdjük ott, hogy a sztereotípiának van némi alapja, Afrikában tényleg kurva meleg tud lenni, ami ráadást vaskos páratartalommal kéz a kézben zúzza porrá a kontinentális klímához szokott polgárok komfortját. Beni most kifogta, a Nápoly közvetlen szomszédságában lévő Bengáziban például egészen kellemes, bő 20 fokos langyi időjárás fogadná, ha lenne ideje fogni egy taxit, és átruccanni oda a mérkőzést követően. Viszont ha az év későbbi szakaszában utaznánk ebbe a régióba, figyeljünk a melegre, mindig vigyünk magunkkal elegendő, azaz legalább egy liter folyadékot! Vagy palackozott ásványvizet, vagy teát tartsunk a kézipoggyászban, menetfelszerelésben. Csapvizet ne igyunk, jeget ne fogadjunk el az italunkba, gyümölcsöt forralt vízben öblítsünk! Teát, kávét a forralás miatt nyugodtabban fogyaszthatunk. Az elénk tett ételeket is gondosan válogassuk meg: a csak enyhén párolt zöldségek, a rövid ideig sütött húsok (steak, hamburger) és a tengeri herkentyűk mindig gyanúsak. Ha ezeket az ökölszabályokat szem előtt tartva táplálkozunk, elkerülhetjük a fertőzéseket.

A bácsi ezt Tyler vendégházában szerezte

Ha már a fertőzéseknél tartunk: Afrika az AIDS által legmélyebben érintett kontinens. Mindig (mármint aktus során; egy tevekiránduláson, egy múzeumlátogatás alatt nem muszáj, így _benin sem lesz a mérkőzés során) viseljünk óvszert, ne fogadjuk el más használt tűjét! Ismeretlenekkel történő szenvedélyes csókolózás közben kontrulláljuk a szenvedélyünk, ne hagyjuk  kiharapni az ajkainkat, és mi se okozzunk sebeket másoknak. Kerüljük a cunnilingust és az anilingust! Mivel az AIDS-et okozó HIV vírusra nincs védőoltás és hatékony gyógymód, nem győzzük hangsúlyozni a megelőzés fontosságát. Más, Afrikában jellemző betegségekre, mint például a malária, a hepatitisz különböző formái vagy a hastífusz, illetve bizonyos régiókban a veszettség, léteznek védőoltások és gyógymód is. Mindenki döntse el, melyik utat választja - mi azt mondjuk, jobb félni, mint megijedni!

A szélsőséges klíma végett fordítsunk kiemelt figyelmet az öltözködésre is! A meleg klíma nem azt jelenti, hogy felelőtlenül ledobálhatjuk magunkról a textilt, épp ellenkezőleg: a tűző napfény és a káros sugarak ellen a leghatékonyabb védelem egy lenge, de az érzékeny bőrfelületet hatékonyan fedő dressz. Igyekezzünk természetes anyagokból készült, jól szellőző ruhákat válogatni, kerüljük a műszálas anyagokat, így például a futballmezt vagy az amúgy dögös és alakunkat kiemelő latexet. Lehetünk vonzóak és igényesek anélkül is, hogy látszana rajtunk, hogy juventinók vagyunk. Viseljünk sapkát, kalapot: a fej a test egyik legérzékenyebb része, könnyű a sivatagban hőgutát kapni! Ugyanakkor készüljünk fel a sivatagi éjszakában elkerülhetetlen, komoly lehűlésre: öltözzünk rétegesen!

Fogalmazzunk választékosan, ne nevettessük ki magunkat helytelen nyelvtannal,
döcögős szerkezetekkel!

Végezetül néhány gondolat a kommunikációról. Bár Afrika rendkívül színes kontinens, azt azért biztonsággal kijelenthetjük, hogy aki Északon franciául vagy arabul ért, azt pestiesen szólva "nem fogják eladni". Francia kulcsszavakat, mint pl. merci, bonjour, s'il vous plait, bármilyen turistaszótárból elő tudunk keríteni, így most inkább néhány olyan arab kifejezéssel ismertetnénk meg olvasóinkat, amelyek jól jöhetnek egy afrikai kiránduláskor:

  • Merre találom a legközelebbi négycsillagos superior szállodát? - أين يمكنني العثور على فندق أربع نجوم متفوقة يوجد بالقرب منها؟
  • Mennyibe kerül itt egy férfiprosti? - لكم يمكنني الحصول على عاهرة ذكر هنا؟
  • Van valakinek egy iPhone töltője? - هل لديها اي فون شاحن؟

Bízunk benne, hogy a fenti tanácsok sokak javára szolgálnak majd a jövőben. Estére pedig Forza Juventus, azaz némi modorossággal: فورزا يوفنتوس!

Érezzük jól magunkat Afrikában!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr268240578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

349689 2013.03.01. 19:16:06

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában! Vagyis meglátnánk, ha nem Afrikában kellene játszani...

348992 2013.03.01. 19:40:14

Ha Muntari gólját megadták volna!

340452 2013.03.01. 19:50:05

Ti betennétek a lábatokat egy koszos kis 4 csillagos szállodába? Vagy ez poén akart lenni? (Mert annak még rosszabb.) Az ember adjon magára, tudjuk, mivel tartozunk saját magunknak. Most mélyen csalódtam bennetek.

348650 2013.03.01. 20:01:17

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! . nyehehe, viszont Tommy bácsiért sok bűnötök megbocsáttatik, csak megvárom az új pápát, addig várjatok a búcsúcetlik vételével.

344703 2013.03.01. 21:01:23

Klónozzuk Pirlo-t, akiből szélső lehet és ő fog beadni minden meccsen. Bravo Giorgio!! :D

334207 2013.03.01. 21:23:22

Britosnak miért nem kellett lemenni ápolás után? És miért nem cserélik le szerencsétlent? Azt sem tudja hol van.

346607 2013.03.01. 21:23:36

Vucinicnek járna már a faszkorbács

334207 2013.03.01. 21:34:03

elég szépen bejön az összes tipp a másik posztból: Britos, Inler, lövések engedése, ziccerek kihasználása

348992 2013.03.01. 23:12:23

[bauldrick](#1119047): 4 csillagosba mennének? miért nem szólnak, küldenénk még pénzt...

346514 2013.03.01. 23:22:39

Aki még vitatkozni akar, hogy Vucinic (világ)klasszis -e, annak ajánlom a figyelmébe a mai meccset, főként a 18. percben történteket. Egy klasszis csatárral (de talán még Matrival is...) megnyertük volna ezt a meccset, mert egy vérbeli gólvágó azt onnan beveri, mint a szart. Arról mondjuk nem a montenegrói tehet, hogy nem ösztönös gólvágó, mert ez már a római korszakában kiderült, az megint egy más kérdés, hogy Conte úgy döntött, hogy nem nevez középcsatárt a rangadóra, hanem két secunda puntával kezdünk. A második félidőben direkt figyeltem Vucsi összjátékban való részvételét, ha már azért kedveli(te)k sokan. Két rövid/pontatlan labda Giovincónak, alighanem volt egy jó kiugratása a szélen Vidalnak vagy Lichtinek és ennyi. Letámadások, labdatartások elenyésző számmal, ezt Matri is hozza. Killer passzok zéró felé konvergálnak. Amikor középen a kapu előtt lövőhelyzet van, akkor ellövi és rúgótechnikában ott van a csávó, kár, hogy ma nem jött ki a kifli. És lehet itt azzal jönni, hogy Giovinco sem csinált többet (egy lövés, aminél De Sanctis Vucsi elé boxolta a bőrt és..., egy álompassz Mirkónak, be kellett volna verni, hé, egy jó beívelés a második félidő elején, amiről Bajusz centikkel lemarad...), de legalább emlékszem tőle néhány labdakergetésre, birkózásra, ahol jóllehet, sokszor alul marad, de legalább kapar. Vucsi nem piszkolja be a mezét. Lelke rajta. De nem klasszis. Ami a meccset illeti: Örülök, mert - Chiello visszatért! Remek gól, Cavanit megette reggelire. Amit a szögleteknél csinált vele, az valami fenomenális, trademark Chiellini. Épphogy nem 11-es, de idegbajt kap a delikvens a kullancstól, szakadt is a cérna, ment a könyökös. Hogy a brébe nem volt ez piros fel nem foghatom... Afrika ide vagy oda. Cavaninak egyetlen értékelhető fejese volt, ahol Giorgio lemaradt, de szerencsére addigra már elvette az uru kedvét a játéktól, így gyengén Buffon kezébe bólintott - nem kaptunk ki. A 6 pont is előny, tavaly sem volt több. - jól kezdtük a meccset. Az első 30 perc simán a miénk volt, akár el is dönthettük volna. - Buffon továbbra is fasza Bosszús vagyok, mert - nem döntöttük el. Nyerhető meccs volt, de elbalf@$*kodtuk a helyzeteket, kaptunk egy béna gólt és a második félidőben már nem igazán találtuk a ritmust. A kontrákat elbénáztuk, a 60. perc körüli 2002-es olasz-mexikót idéző passzolgatást és semmittevést követően a Napoli kapcsolt rá és nem nagyon reagáltunk. Megint nem volt letámadás, mélyen védekeztünk, engedtük feljönni, távolról lőni a középpályásaikat - mi az, hogy Marchisio-Padoin csere?! - Mazzarri is előbb vált 4-3-3-ra (4-3-1-2-re), mint Conte... Conte megint ezerrel pörgött, nem tudom, hogy a játékosok érezték úgy a pályán, hogy jó az iksz, vagy Antonio üvöltözte nekik, hogy ne kockáztassanak, de a kompromisszummentes, az edző által ígért támadó szellemben fellépő Juventust csak egy félidőig láthattuk és a második játékrészre eléggé visszavettünk. Az eredmény jó, az előny megvan, nem is lesz egy szavunk sem, ha ez elég a bajnoki címhez. Viszont ha ezen a +1/-2-n fordul meg a bajnokság egy durva meccsdömping közepette, akkor csak magunknak köszönhetjük. De fog még ez a Napoli pontot veszíteni, az ziher.

348576 2013.03.01. 23:51:37

Biztos voltam benne,hogy nyer a Juve,5 rugót tettem a meccs előtt rájuk.Amúgy Chiellini megérdemelte a könyököst,aki ilyen tökös legény,az ne csak adjon,kapjon is.Giovinco legalább tud küzdeni,ez a montenegrói faszi túl van értékelve,ezt bárki meg tudja tenni amit ő.

347773 2013.03.02. 00:14:22

[juventino_1897](#1119315): pihenjél már... vagy nem is, nézegess inkább (egész éves) statokat, aztán utána fikázz... amúgy peace van, csak ne egy szar meccs után írj már le egy embert ha lehet ennyi erővel bárki szar a csapaban...

347773 2013.03.02. 00:15:26

[Morzsi92](#1119346): fociztál már valaha nagypályán te majom? vágtak már orrba meccsen?

348576 2013.03.02. 00:30:37

[jackie_d](#1119372): Igen,és nem vágtak,mert én nem vagyok egy provokáló digó,ráadásul annyira adja magát,hogy orrba vágják,nem gondolod?:D Én sem hagytam volna ki Cavani helyébe.Az a baj,hogy a Giorgio gyerek kispályás volt,és csak a haját tépte az urunak,ő azt hitte ribanc fight van.Te NAGY majom.

334219 2013.03.02. 00:36:47

Az a helyzet, hogy Cavani megérdemelte volna a sötét pirosat, de én rühellem az ilyen Chiellini féle mocsok kis provokátorságot is. Pláne, hogy utána meg alig akart felkelni,annyira fájt az orra. Nagyon olasz volt. )) A meccs jogos iksz, a Juve a második félidőben semmit nem tett a győzelemért. Persze ha Vucinic belövi a ziccerét, alighanem kalap-kabát.

334474 2013.03.02. 09:35:34

Tommy Emanuellért jár a piros pont. Bár erős a gyanúm, hogy nagyjából 20 éve pont te dobtad be anno a gitármánia topicba a TE összest FTP-n, és ott ismertem meg a munkásságát.

334474 2013.03.02. 09:36:25

[andree10](#1119787): *mm Ejj, Pls don't ban me. :D

340942 2013.03.02. 09:36:48

Ejnye gyerekek, más szurkolókat lehet cseszegetni de saját magunkat??? :) [Morzsi92](#1119346): Olyan hogy valaki megérdemel egy könyököst olyan nincs...ezzel azt sugallod hogy Cavani tényleg nem érdemelt pirosat, pedig de. Sőt ez kétmeccses eltiltás minimum. [jackie_d](#1119371): Ez a meccs sajnos tényleg Vucsin ment el. Rég el kellett volna döntenie meccset és láthatóan kedvét szegte a kihagyott ziccerek. A 2. félidőben gyakorlatilag ÉN többet csináltam a kanapéról. De nem ez az első és nem is az utolsó eset tőle, ez is a Vucinic zsenialitás része :). Nekem inkább az volt a pozitív tegnap, hogy 1 év alatt mennyit változott a világ. Tavaly befosva jöttünk ide és majdnem ki is kaptunk, most meg fél óra alatt megalázhattuk volna Afrika csapatát saját népe előtt, meg főleg a tetű Maradona előtt. Remélem ő lesz az edző jövőre, mert akkor tuti a középmezőnyben fognak vergődni.

340942 2013.03.02. 09:47:45

Ejnye gyerekek, más szurkolókat lehet cseszegetni de saját magunkat??? :) [Morzsi92](#1119346): Olyan hogy valaki megérdemel egy könyököst olyan nincs...ezzel azt sugallod hogy Cavani tényleg nem érdemelt pirosat, pedig de. Sőt ez kétmeccses eltiltás minimum. [jackie_d](#1119371): Ez a meccs sajnos tényleg Vucsin ment el. Rég el kellett volna döntenie meccset és láthatóan kedvét szegte a kihagyott ziccerek. A 2. félidőben gyakorlatilag ÉN többet csináltam a kanapéról. De nem ez az első és nem is az utolsó eset tőle, ez is a Vucinic zsenialitás része :). Nekem inkább az volt a pozitív tegnap, hogy 1 év alatt mennyit változott a világ. Tavaly befosva jöttünk ide és majdnem ki is kaptunk, most meg fél óra alatt megalázhattuk volna Afrika csapatát saját népe előtt, meg főleg a tetű Maradona előtt. Remélem ő lesz az edző jövőre, mert akkor tuti a középmezőnyben fognak vergődni.

340942 2013.03.02. 09:48:21

Bocsi, nem tudom miért küldte el kétszer.

338554 2013.03.02. 11:01:44

[kdavid86](#1119807): Azért, mert: a) rosszul érzékel az egered és dupla kattintást küld az OS-nek b) te magad kattintasz gyorsan duplát c) oldalfrissítéskor újraküldöd az elposztolt adatokat Általában ezek fordulnak elő, ezekre érdemes figyelni. Örülök, hogy segíthettem!

340942 2013.03.02. 11:19:30

[neuropa](#1119885): A c) a helyes válasz. Nem gondoltam rá hogy frissítéskor elküldi még egyszer.

257237 2013.03.02. 12:48:23

[Morzsi92](#1119346): Hülye vagy, úgyhogy inkább hozzá se szólj!

348576 2013.03.02. 15:07:41

[kdavid86](#1119793): Cavani pirosat érdemelt ez vitathatatlan,de a pályán szerintem adok-kapok megy.Ne állítsuk azért úgy be Chiellinit,hogy nem tett semmit.Érdekes én a meccs közben/után nem úgy láttam,hogy Chiellini annyira megorrolt volna Cavanira.Szerintem a provokálás az majdnem ugyanannyira genyóság mint az amit Cavani művelt,főleg úgy,hogy egy idegbeteg játékosról beszélünk.Egyébként amit Cavani tett azért nem csak piros jár,hanem eltiltás is,amit lehet utólag meg is kap.

347773 2013.03.02. 19:52:37

[Morzsi92](#1119388): na persze. látszik, hogy fogalmad sincs...

338554 2013.03.02. 21:45:12

Örülök neki, hogy a Milannak hála csak egy ponttal csökken a 3. helyezett hátránya, de két ilyen szedett-vedett gólt bekotorni Marchettinek.. A Juvénak még egyetlen ilyen ratyi gólra sem futotta ellenük.

348576 2013.03.02. 23:03:13

[jackie_d](#1121369): Ja,neked aztán nagy fogalmad lehet.:DDDDDDDD

348517 2013.03.03. 15:11:02

"Mivel azt tudjuk, hogy Mazzari kiváló edző, véleményem szerint a Juventus becsapdázása történik, és péntek este egy prüszkölő csődör lesz a Napoli, nem az elmúlt hetekben látott, sóvár tekintettel a vágóhíd kapuját kémlelő sörházi gebe." - remek mondat; Mazzarinál mostanában attól tartok egyszer eldurran a feje.

348517 2013.03.03. 15:11:58

Upsz, ezt a másik íráshoz akartam :)

348517 2013.03.03. 15:52:19

Bár én csípem a balkán szittyát, de most én is haragudtam rá. A nápoly nagyon homály volt az első félidőben, és Mirko tényleg lezárhatta volna a meccset már az első 20 percben, a látottak alapján viszont, ezek a déliek nem lesznek bajnokok az idén, sőt, még másodikok sem.

349418 2013.03.03. 18:45:53

Poszthiány lépett fel, nem tudom meddig fogom még bírni... Ha hozzá kötözöm magam egy fához, egy pink bőrtangában, lesz?

347773 2013.03.03. 21:44:49

[Morzsi92](#1121741): majd rájössz, de addig is (ha lehet) ne itt rontsd a levegőt köszi

336679 2013.03.04. 09:22:57

[Biankaneni400](#1123162): Igen, sajnos így jött most össze. S4tchynal és nekem nem volt gépünk a hétvégén, Beni ismét nászútra ment Nápolyból, Dincsi pedig a CIA egyik titkos akciójának jogi hátterét intézi (vagy csak valami orgián van, nem pontosan tudom). Mi érezzük magunkat a legrosszabbul, higgyétek el!!!!!444!!!

347168 2013.03.04. 11:17:55

[juventino_1897](#1119315): Marchisio lecserélése időhúzás volt, de én se értem, hogy miért nem Lichtit vagy Pelust hozta le. Vucsi egy fokozattal a szokásosnál is jobban leszarta mi történik körülötte, továbbá a lábában maradt 2 gól, ezt kár szépíteni. Chiellini tanár úr visszatért, ennek örüljünk.

347168 2013.03.04. 11:24:37

Megvan, hogy miért küzd túlsúllyal Bendő: http://href.hu/x/jfv Nem gondolom, hogy látjuk még Juve mezben játszani.

347168 2013.03.04. 11:25:18

http://href.hu/x/jfvb Bocs

338554 2013.03.04. 12:15:06

Itt meg poszt-apokalipszis volt, hogy ennyire nincs írás?

262910 2013.03.04. 13:58:57

[neuropa](#1124394): lásd 33. még ma érkezik egy gyors értékelés.

340942 2013.03.04. 14:03:51

[neuropa](#1124394): Szerintem együtt ittak Bendővel a hétvégén, meggyőzték hogy nyugodtan üljön kocsiba úgyse bukik le, és akkor jól kihívták rá a yardot szívatásképpen. :)

346514 2013.03.04. 14:25:54

[Dartagnanx](#1124142): kell is az a nászút, hogy kibékítse az asszonyt, miután ott éktelenkedett az a ragtapasz Gigi nyakán. Tudtuk, hogy nem ismertek határokat, de hogy még egy ilyen fontos meccs előtt sem bírt Beni a libidójával... :D Ha nincs az a hancúr, Buffon pont elérte volna Bonu csúsztatását. Shame on Benito! :D

348517 2013.03.04. 15:47:14

[Dartagnanx](#1124142): Na és mi a szitu _Tyler-el?

336677 2013.03.04. 16:56:15

[rakkenroll](#1124688): én egyelőre befejeztem a blogolást

347773 2013.03.04. 17:48:16

[_Tyler](#1124827): oszt mé', ha meg szabad kérdezni

348517 2013.03.04. 18:22:45

[_Tyler](#1124827): sajnálom..
süti beállítások módosítása