bntemp

bntemp

Szélsőségek

2013. január 16. - s4tch

Nem az extrém időjárásról fogunk beszélgetni. A trollmágnes-ziccert, a polkártyát sem játsszuk ki. Nem ejtjük szóba az extravagáns öltözködést, a kirívó sminket, a nyeszlett és a végletekig kigyúrt testeket, a csenevész és kolosszális hímtagokat, a legszegényebbek és a leggazdagabbak közötti különbségeket. Nem lesz fekete és fehér, jin és jang, Trabant és Bentley, Whigfield és Morbid Angel, Marco Motta és Zambrotta. Ja, de, utóbbiak talán mégis.

Nem az extrém időjárásról fogunk beszélgetni. A trollmágnes-ziccert, a polkártyát sem játsszuk ki. Nem ejtjük szóba az extravagáns öltözködést, a kirívó sminket, a nyeszlett és a végletekig kigyúrt testeket, a csenevész és kolosszális hímtagokat, a legszegényebbek és a leggazdagabbak közötti különbségeket. Nem lesz fekete és fehér, jin és jang, Trabant és Bentley, Whigfield és Morbid Angel, Marco Motta és Zambrotta. Ja, de, utóbbiak talán mégis.

A múltkorában visszamentünk 8 évet az időben, és megnéztük, hol tartottunk akkor, amikor utoljára komoly csapatunk volt. A poszt-calciopoli Juventus újjáépítését sajátos irányból közelítette meg a Ranieri - Secco - Cobolli Gigli trió. Tobzódtak a keretben a védekező középpályások, Camoranesi kivételével nem volt született szélsőnk (ne feledjük, Nedved is belső középpályásként volt az igazi), a szélső hátvédek még véletlenül sem ütötték meg azt a szintet, ami méltó lett volna az elsüllyesztett hajót laza vállrándítással elhagyó Zambrottához. Pedig mind Ranieri, mind Delneri azt a 4-4-2-t játszatták, amelyikben klasszikusan négy szélsőjátékosra van szükség. Ezekre a posztokra ha jobban belegondolunk, Pavel visszavonulása és Camo távozása után egyetlen épkézláb megoldása volt a Conte előtti edzőknek: az a Kraszics, aki Conte alatt könnyűnek találtatott mind a négy-, mind a háromvédős rendszerben. De ne szaladjunk ennyire előre, menjünk vissza a 2011. nyári mercatóra, és Conte kívánságlistájára: szélső, szélső, szélső kell!

Így került a csapathoz Elia, aki a német bajnokságban bal szélen már bizonyított. Ezért vettük kölcsön a paraguayi válogatott Estigarribiát, ezért tartottuk meg Kraszicsot, ezért ragaszkodott Conte - kissé érthetetlen módon - Marco Motta véglegesítéséhez. Szélre érkezett Giaccherini is a Cesenától, és szintén ezen gondolat mentén fizettünk a Laziónak 10 milliót Lichtsteinerért, és a szélsőjátéka miatt utaltuk át Pepe opciós árát az Udinesének. Egyedül Ziegler máig nem tisztázott mellőzése lógott ki a képből, az mindenesetre világos volt, hogy Conte komoly szerepet szán a szárnyaknak mind elől, mind hátul. A Parma elleni stadionavatón De Ceglie, Lichti, Pepe (őt később Kraszics váltotta) és Giak is kezdtek, és tulajdonképp a 3-5-2 tavaszi felfedezéséig minimum 4 vonalfutó mindig a pályán volt. Sőt, a Novara elleni 2:0-ás győzelem alkalmával előfordult, hogy a stabil kezdőnek számító Forrest és DC mellett további 3 szélső, Giak, Pepe és Eszti koptatták a 100 méteres mészcsíkot. Ehhez képest most ott tartunk, hogy az utolsó bajnokin fentiekből írmagként a svájci robotemberke maradt a csapatban RWB pozícióban, és a másik oldalon is egy alapvetően belső középpályást, Padoint láthattuk. Miért kerültek ki a csapatból, sőt, a keretből a született szélsők? Milyen hatással van mindez a csapatjátékra? Milyen problémákat vet fel ez a tendencia, és milyen feloldása lehet az így keletkezett újabb feladványoknak?

Csokis bukta

Nem újdonság: Conte futballja a labdabirtoklásra és a stabil védekezésre épül. Szinte minden labdaszerzés után Pirlóhoz kerül a bőr, aki - mint egy jó blokkolásgátló - ezredmásodpercenként elemzi a pályán történteket, és az adott pillanatban mindig a tökéletes megoldást választja. Aztán ha épp egy szélsőhöz kerül a labda, és annak lehetősége van lefutni az alapvonalig, és megkísérelni egy beadást - na, ott kezdődnek a gondok. Beni bukkant a következő statisztikára: a Juventus meccsenként 28-szor ad be (csak a Milan próbálkozik átlag eggyel többször), amiből mindössze a beadások 5%-a, nem, nem elírás: öt százaléka, igen, baszki, minden huszadik sikeres. Ízlelgessük: mérkőzésenként átlagosan 1,4 beadás sikerül. A meccsenként megeresztett sikeres beadások szégyenlistája így néz ki:

  • - Isla: 0,6 sikeres beadás/meccs
  • - Asamoah: 0,6
  • - Lichti: 0,5
  • - De Ceglie: 0,5
  • - Padoin: 0,4

Lehet szidni Matrit, hogy két védő között őrlődve nem jut helyzethez, de lássuk be, az ellenfelek védőinek sincs nehéz dolga, ha a Juve ellen készülve a videószobában eleve felkészítik őket arra, hogy elég a középről érkező támadásokra koncentrálni, a szélekről úgysem kell veszélyre számítani. A szélsőink olyanok, mintha a cukrász minden második fagyigombócot leejtene, és azt is kifizettetné velünk. Mintha a fodrász csak a tarkónkon rázná gatyába a rőzsét teljes rezsiért. Mintha a gumis novemberben 3 nyári gumival adná vissza az autót, és közben elnézően mosolyogna, hogy bocsika.

A mezzel biztos nincs baj

A botcsinálta wingbackek védelmében annyit mindenképp le kell szögezni, hogy a két szélső középpályás poszton játszók közül egyedül Islának ez a zsigeri szerepköre, ő viszont hosszú sérülés után keresi önmagát. Asamoah belső középpályás, Forrest és De Ceglie szélső védők, Padoin pedig eredetileg labdaszedő. Az nyilvánvaló, hogy a védekezésre képtelen Kraszics-, Elia-vonalnak nem volt maradása Conte rendszerében, az viszont kifejezetten bosszantó és nehezen érthető, hogy az egyébként jó futballistának számító ötös (Giaccherinivel együtt hatos, viszont Padoin nélkül mégis inkább ötös) miért nem képes legalább egy közepesen tűrhető teljesítményre támadásban. Ebben a bajnoki szezonban egyedül Asamoah szeptemberi fellángolása illett a belső középpályásaink szinte kifogástalan műsorához, a többieknek legfeljebb egy-egy jó félidő jutott; még a tavasszal remek De Ceglie is nehezen értékelhető idén.

Hogyan tovább? Mondjuk formába lehetne hozni a meglévő állományt. Bal oldalon Asamoah és DC sem reménytelenek, előbbi ősszel, utóbbi tavaly tavasszal mutatta meg, hogy tudja, mitől döglik a légy. Rajtuk kívül ott van Giak, aki nem véletlenül nincs rajta a szégyenfalon, neki pontosabbak a beadásai - kár, hogy a többiek jobban védekeznek nála. Továbbá az imént igazoltuk le Pelusót, aki két - pechjére végzetes - hibája ellenére nem játszott reménytelenül a Samp ellen, némi akklimatizáció után, Caceresszel, majd Chiellinivel együtt működhet azon az oldalon. Ha igazolni szeretnénk, akkor a korábbi Vargas-, Bastos-vonalat elfelejtve Beni szerint Münchenig kellene repülnie Marottának, és elhozni azt az egyébként baromi tehetséges Contentót, aki a poszt egyik legjobbja, Alaba mögött úgysem fog tudni érvényesülni, 22 éves, és rendelkezik olasz útlevéllel. Jobb oldalon úgy gondoljuk, Forrest, Caceres, Isla, és a lábadozó Pepe közül az aktuálisan legjobb formában játszót kell tolni ezerrel - gyász, hogy közülük Caceresre épp máshol van égető szükség, Pepe nyár óta nem jött helyre, a többiek meg nincsenek formában.

A kulcsmeccsekkel teli novembert egészen jól kihúztuk Conte nélkül, most viszont vele együtt kissé megtépve megyünk neki a januárnak-februárnak. Még ebben a hónapban eldől, játszunk-e idén is kupadöntőt (az elődöntőben a legjobb formában lévő olasz csapat, a Lazio lesz az ellenfél), aztán a következő hónapban be kéne zúzni a Celticet, és a nyolcról három pontosra olvadt bajnoki előnyt is minimum védeni kell. Ebben minimum akkora szerepe van a csatárokat gyászosan kiszolgáló szélsőinknek, mint a pocsék helyzetkihasználású csatároknak. Ne feledjük, hiába állítjük be az ellenfél ötösére Matrit, ad absurdum a jobbára fejjel eredményes Llorrentét, ha nincs, nem lesz, ki betekeri oda a játékszert. Hogy Conte érzékeli a problémát, az azon is látszik, hogy a két wingback személye ugyanúgy nem stabil nála, mint a két csatáré. Bízzunk benne, hogy az érzékelést előbb-utóbb megoldás követi.

Hazudtam, mégis itt egy hímtag Whigfield és egy Morbid Angel:

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr58240506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

335361 2013.01.16. 12:03:34

A Nedvedes képpel nagyon telibe trafáltál, majdnem elsírtam magam. Érthetetlen számomra, hogy anno miért igazoltuk le Eliát annyi pénzért, ha 5 mérkőzésen küldtük mindössze pályára. Szerencsétlen srác ráadásul alapból hendikeppel indult, hisz még nyáron kijelentette, hogy a Juventus nem előrelépés a Hamburghoz képest. Egyébként szerintem lett volna benne ráció, mondjuk 4-3-3-ban, de az utolsó (?) meccsén, mikor a 3-5-2-ben csatárként szerepelt, akkor sem mozgott rosszul, ráadásul egy nagyon fürge játékosról van szó. Akkor a brazil Bastos leigazolása jobb ötletnek tűnt volna, hisz neki a balhátvéd poszt sem teljesen idegen. Krasicot nagyon sajnálom, a 4-4-2-ben teljesen elemében volt, mert minden támadás az ő oldalán futott, így "kénytelen" volt néha kiosztani pár gólpasszt meg gólokat szerezni. A csapatok hamar kiismerték a Juve egyoldalúságát, így bukott Krasic, így esett a csapat játéka. A védekezésbeli hiányosságai miatt egyértelmű volt, hogy Conténál nincs helye, emellett az önbizalma is nagyon sokat esett. Én egyébként Asamoah mellett nem Islát, hanem Armerót hoztam volna nyáron. Egyből lett volna két játékosunk bal futónak és a középpályára is. Isla szerződtetése ilyen sérülés után nagyon kockázatosnak tűnt, és eddig sajnos megalapozottak voltak a gyanúim. De Ceglie nem rossz, ha nem rossz, de sajnos nem is európai élmezőnybe való, emellett üveglábú a srác. Múltkor, mikor Isla bal oldalon játszott, Giaccherini meg középen szaladgált, majdnem leszakadt az arcom. Én biztos Giakot tettem volna a bal szélre, Prandelli is inkább ott számít rá, gyors is, Isla meg papíron tud belső középpályást is játszani, bal lábbal viszont nem hogy beadni, passzolni sem képes. Nagyon rossz volt látni, hogy minden támadásnál jobbra cselezett, hogy aztán a védők leszereljék. Itt a nagy nosztalgiázás közben eszembe jutott Molinaro: youtube.com/watch?v=OjSJ9B42owQ

262910 2013.01.16. 12:09:39

[keshudioo](#1046574): armerótól mi is beszélgettünk a listán, de egyrészt idén nem ment nagyon neki, másrészt elvitte a napoli, szóval nem opció. molinaro suta, de lelkes játékos volt, ami sokkal több, mint amit a suta, buta és nem túl igyekvő motta tudott.

339140 2013.01.16. 12:09:39

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! A probléma ismét a péz: 1. Van sok. El is költjük. = "Top player" érkezik aki jó védekezésben, jó támadásban, jól ad be. 2. Nincs pénz. Félmegoldás születik. = Közepesnél kicsit jobb játékos érkezik aki vagy jól védekezik, vagy jól támad, vagy jól ad be. Max a háromból kettő. 3. Nincs pénz. De bevonjuk Moggit, aki megnézi van-e mostanában tehetséges jobbszélső a Hellas Veronánál. Ezen a szinten már nincs olcsó igazolás!

337297 2013.01.16. 12:24:35

Két éve ezért felpofoztam volna magam, de alig várom, hogy Pepinho és Giaccherini végre felépüljön/formába lendüljön. :)

335361 2013.01.16. 12:25:00

[s4tch](#1046579): Tudom, hogy elvitte a Napoli, ezért kellett volna nyáron hozni :( Molinarót én egyébként szerettem, képes volt a 120. percben is 100 km/h-s sebességgel száguldozni, és védekezésben egészen megbízható volt a srác. Tegnap figyeltem a kupameccsen Mottát, hát szörnyű volt, amit művelt. Ráadásul 11-es mezt visel. Vicces volt látni.

266801 2013.01.16. 12:31:35

"Padoin pedig eredetileg labdaszedő"- ezek a poénok az írásban olyanok, mint a jó süteményben a mazsolaszemek. :) én 4-3-3-ban kitenném balszélre Giovinco-t. Vagy akár jobbra is. Ott mindig elemében van. Sosem lehet tudni, hogy elindul befelés, vagy inkább betekeri egy kapu előtti villanyoszlopra. Még U-válogatottként néztem, hogy csinál balszélen bohócot a védőkből. Látnék benne fantáziát most is. Egy-egy meccsen már visszaköszönt ez a kép. Lehetne gyakrabban próbálgatni.

346514 2013.01.16. 12:37:01

El is felejtettem Conte nyakába varrni Islát a Milan ellen: már Caceresnél is feltűnt tavaly, hogy lelkes, hajtós a baloldalon is, de nem egyszer, nem kétszer voltunk kénytelenek bosszúsan csapni a levegőbe a jobbláb-balszél típushibáit követően, nevezetesen amikor egy tökéletes Pirlo labdát, amivel egy született ballábas röhögve elfut, jobb külsővel/lábszárral,sípcsonttal próbált átvenni és rendre bedobás lett a vége. Isla ezt idézte meg a Milan ellen. Csóri a saját oldalvonala mellett sincs nagy formában, erre Maestro Antonio átvezényli a balra, ahol nettó emberhátrányt ért el vele. Namost Padoin meg - már bocsánat, de - b@lfa$*abb a balon, mint a dél-amerikai különítmény, szóal ez volt a megkoronázása a Leftwing-tragedy-nek. Ráadásul mindenki tudta, hogy Afrika Kupa lesz, szóval igazán vehettünk volna még egy ballábast vagy esetleg használhatnánk Pelusót, ha már egyszer... Egyébként érdekes egy keretünk van: van 3 db középhátvédünk, akik minőségileg is ott vannak a szeren, Caceresről az anyja se tudja eldönteni, mi a posztja, Pelusót se középhátvédben játszatták, Marronét meg kovertálná Conte, csak nem bízik benne. Darabszámra oké, kezdőbe 3 helyre 3. Középső középpályán sem sokkal jobb a helyzet. Az MVP nomen est omen, mögöttük csak Pogba nyújt Juventushoz illő teljesítményt. Giak ide pehelysúlyú, Asamoah-t nem itt veszi számításba az allenatore, Marronét itt sem (...), Isla elvileg jo lehet, de gyakorlatilag most sehol sem megy neki, Padoint meg jobban rühellem mint Pecchiát valaha, pedig arról aztán a rokonság, baráti kör mesélhetne... Ez is 3 helyre 4 legfeljebb, a többi csak létszámot duzzasztani van itt. A csatársorról már mindent elmondtunk, nálam csak Giovincó teljesít, Vucinic kutyaütő, mert elég hülye, hogy hallgasson Contéra, ha nem kéne, meg gólképtelen is, a játékügyessége semmit sem ér, ha Matri nem rúgja be, pláne, ha maga a Montenegrói Maradona sem. Q is középszint, Conténak hála formán kívül, de ő sem az a csatár, akitől rettegnek az ellenfelek, Matri meg találóan Márti lett, a töke valahol fenn akadt a kerítésen, ha ismeritek a viccet. Ez 2 posztra nagyjából 1,5, majdnem minden összeállításban. Egyedül jobbfutóban vagyunk ellátva, mert ott meg játszhat(na) Lichti, Isla, Caceres, Pepe és Padoin is, mivel beadni egyik sem tud, így mindegy is ki. :D Na most akkor hova igazoljunk? _benito miatt kezdtem NST-t olvasni, mindig kíváncsian olvasom a meglátásait, de ezzel a Contentós dologgal most nem tudok mit kezdeni: a csóka legutóbb Van Gaal idején játszott annyit, hogy huzamosabb ideig értékelni lehetett a teljesítményét, azóta volt egy Isla-hosszúságú sérülése, és Badstubertől kezdve Alabán át Canig bárkit előbb betett a jó öreg Jupp, mint a taknyos digót. Ezek után tényleg ő lenne a megoldás? Hirtelen nem tudok alternatívát mondani, de ettől még szerintem nem bízhatjuk mégegyszer a vakszerencsére, hogy "hátha ő beválik".

334309 2013.01.16. 13:20:23

[juventino_1897](#1046602): contento hosszas kutakodás eredményeként jutott eszembe, hiszen nem csak olyan játékost keresünk, aki egyszerűen jó, és kész. olyan kell, aki olcsón (vagy ingyen) megszerezhető, akár kölcsönbe is, elég fiatal ahhoz, hogy formálható legyen, de megfelelő rutinnal is rendelkezzen egy nagy(obbacska) csapatnál. ez contento, akit láttunk már nagyon jól játszani, ugyanakkor tény, hogy a sérülése miatt problémás lehet. azért nem alabát írtam, mert őt öt csillió euróért sem adná a bayern, és jól is teszi, mert az a csávó kurva nagy játékos lesz

346893 2013.01.16. 13:32:12

Szerintem ez a probléma nagyon jelentéktelen a helyzetkihasználós problémához képest. Hogy miért? 1. Tegyük fel, hogy minden szélső jól ad be, de ki fogja befejelni a helyzeteket? A jelenlegi csatáraink közül egyedül Bendtnert nevezném, igazi erőcsatárnak aki kiválóan fejel, talán még Matrit is idesorolnám, de ő sem annyira erős fejjel, mint a dán (mondjuk neki csak a fejjátéka ér valamit.). többi csatárunk mind lábbal ügyes. 2. Mostanában azt vettem észre, hogy egyre több lapos beadással próbálkoznak, és ezek valamennyivel jobbak is mint, a beívelt labdák, igazából ezeket a lapos beadásokat kellene tökéletesíteni és akkor semmi probléma nem lenne. 3. Konkrétan nagyon kevés játékost tudok megnevezni a jelenlegi piacon aki, védekezésben és támadásban is kiemelkedik a szélen, sőt a beadásai is jók.

262910 2013.01.16. 13:38:03

[giorgioOo](#1046639): a statisztikák beadásról szólnak, nem beívelésről. ezeket messi vagy zlatan sem verné be, mert akár laposan, akár félmagasan, akár magasan érkeznek, egyszerűen nem találnak embert. matri azért fejjel egyáltalán nem rossz. nálunk pirlo, vucsinics és gio tudnak éves szinten statisztikai hibán felül mérhető mennyiségű gólpasszt produkálni. egyik szélsőnk sem képes rá, ami gyász. darti írta a listára a minap, hogy nézte a torino egyik hétvégi gólját: a szélső lefutotta a védőt, beadott, érkezett a csatár, gól. a legegyszerűbb figura, csak nincs hozzá emberünk. nem csatár nincs, hanem szélső.

334309 2013.01.16. 13:59:16

[s4tch](#1046641): még pontosabban: keresztlabda, azaz oldalirányú, hosszú passz.

335361 2013.01.16. 14:07:04

Ha még az esztétikai leseket is néznénk, még rosszabb lenne a statisztika.

262910 2013.01.16. 14:14:50

[benitoNST](#1046661): Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

262910 2013.01.16. 14:59:17

[juventino_1897](#1046602): "Caceresről az anyja se tudja eldönteni, mi a posztja" csak általánosságban a többposztos játékosokról: conte nem véletlenül keres univerzális embereket. csatárként is bevethető kapust nyilván nem vehet, amúgy kevés kivétellel nagyjából mindenki tud minimum 2 posztot. aki egyposztos: barza, bonu, matri, pirlo, bendő; a többiek kávét főznek, fénymásolnak, sajtókonferenciát tartanak, befogják a barmot az eke elé, és még szexik is.

347988 2013.01.16. 15:03:56

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Tegnap az izé meccsén a bologna két játékosa (Gabbiadini és Diamanti) nagyot játszott és ballábasok nem kicsit jól adtak be és azon gondolkodtam mi a fenéért nem hozzuk vissza előbbit és miért nem adunk egy kis aprót az EB-n is jól mozgó utóbbiért.?

346893 2013.01.16. 15:28:04

Akkor ezt félreértettem. Most nézem a transvermarktos statisztikákat, miszerint Lichtsteinernek idén még nincs gólpassza, és tavaly is mindössze 2 gólpasszal zárt, habár idén már féltávnál sikerült annyi gólt elérnie, mint tavaly egész évben (kettőt). Asamoah, viszont a statisztikák alapján kurva jó, hiszen már 5 aszissztnál jár a bajnokságban, ezzel a 2. legjobb a csapatban Gio az első hattal és Vuci a harmadik néggyel, Pirlo idén a bajnokságban csak háromnál jár (tavaly 14-el zárt!), habár ebből az 5 aszissztból nem tudom mennyi született beadásból(egy biztos, a Parma ellen, ahol épp Lichtsteiner volt eredményes a beadásából.) Amúgy szerintetek ki jelenthetne a megoldást a szélső problémákra, Contentón kívül?

258945 2013.01.16. 15:29:04

[delpietro](#1046711): Gabbiadini képben van, mint ahogy a Mozdíthatatlan is, csak ehhez lesz 1-2 szava a Bolognanak ill. a Genoanak. Istenem de szép is lenne ha Padoint rá tudnánk tukmálni valamelyik csapatra az egyik csatárunkért.

346893 2013.01.16. 15:29:12

[s4tch](#1046641): Akkor ezt félreértettem. Most nézem a transvermarktos statisztikákat, miszerint Lichtsteinernek idén még nincs gólpassza, és tavaly is mindössze 2 gólpasszal zárt, habár idén már féltávnál sikerült annyi gólt elérnie, mint tavaly egész évben (kettőt). Asamoah, viszont a statisztikák alapján kurva jó, hiszen már 5 aszissztnál jár a bajnokságban, ezzel a 2. legjobb a csapatban Gio az első hattal és Vuci a harmadik néggyel, Pirlo idén a bajnokságban csak háromnál jár (tavaly 14-el zárt!), habár ebből az 5 aszissztból nem tudom mennyi született beadásból(egy biztos, a Parma ellen, ahol épp Lichtsteiner volt eredményes a beadásából.) Amúgy szerintetek ki jelenthetne a megoldást a szélső problémákra, Contentón kívül?

258945 2013.01.16. 15:34:21

[giorgioOo](#1046732): Asamoahval inkább az a baj, hogy az első 4 fordulóban adott 4 gólpasszt, meg az Inter ellen Vidalnak a 11.fordulóba (ami ugye orbitális les is volt), utána pár napra szintén Vidalnak a Chelsea ellen, azóta 0 azaz nulla darab assziszt.

262910 2013.01.16. 16:20:49

[t.junior](#1046742): ja, erre utaltam én is: baromi jól kezdte az évet, azóta hosszú szünet. [giorgioOo](#1046736): nincs túl sok ötletünk. az olaszoknál többen játszanak háromvédős rendszerben, de egyedül a napolinak megy magas szinten. európában kevés ilyen csapat van, így kevés játékost látni háromvédős rendszerben komplett szélsőjátékot nyújtani. várjuk az ötleteket, aztán ha összegyűlik egy 4-5 fős értékelhető lista, dino átküldi conténak sms-ben.

334207 2013.01.16. 16:45:48

Olcsóért nem lehet Contenton kívül kábé senkit szerezni, aki multifunkciós lenne. Én Kolarov, Ivanovics és Bastos mellett tenném le a voksom, de konkrétan nincsazapénz, amit ki kellene értük adni. A kis Diegora nagy lenne még a kabát, de a bal lába többet ér a Peluso-DC-Padoin hármasnál, csak végigtolt egy bl-döntőt kábé nulla meccsrutinnal, közel hibátlanul. Nem bánnám, ha a Juve mentené ki a bajor padról.

346893 2013.01.16. 17:51:38

[s4tch](#1046775): Basta, Srna, Ivanovic, Kolarov, Contento, Faraoni

347828 2013.01.16. 20:08:21

Adriano(Barcelona), Coentrao, Leighton Baines! viccet félretéve: Ismaily, Charlie Mulgrew, José Holebas, Guillaume Gillet

343175 2013.01.16. 21:43:20

Szerintem pont ezért játszik ilyen kevés csapat 3 védős felállásba. Elképesztően kevesen vannak akik egy Wingback képességeivel rendelkeznek. Csak olyanokat írok akik szerintem ELÉRHETŐEK! Vagy erősebbek VÉDEKEZÉSBEN, illetve klubjukban hátvédet játszanak 4 védős rendszerben Bal oldal -Santon -Aly Cissokho -Kolarov (ő azért lőni tud) -Criscito Jobb oldalra a teljesség kedvéért -Richards -Walker (Spurs) -van der Wiel Olyan játékos aki TÁMADÁS SEGÍTÉSÉBEN: Bal oldal: -Bastos Jobb oldal: -Farfán -Schellotto Akik védekezni egyáltalán nem tudnak és/vagy inkább 3 támadó esetén szélen játsznak Bal oldal: -Nani -Dzsudzsák (ne röhögjél ő is ilyen) Jobb oldal: -Walcott -Robben -Navas -Lennon Lehet hogy ez az én szegénységi bizonyítványom de én egyetlen egy olyan embert ismerek aki erre a posztra született: Gareth Bale Ha az értelmező kéziszótárban lenne "Wingback" szó akkor ő lenne az illusztráció. Kezdetben bal hátvédet játszott, majd egyel feljebb lépett. Védekezni,beadni,gólt lőni, és futni azt nagyon jól tud. Nyilván azzal hogy Assou Ekotto még ott van mögötte nem kell annyit hátra mozognia de ha Ő nem tudna wingback et játszani, akkor senki ezen a világon. Annyira nem hogy jelenleg jobb oldalon szerintem hasonló minőségű játékos nincs erre a posztra. Régen talán Zambrottára tudtam volna azt mondani hogy na ő igen, de ez már a múlt.

346888 2013.01.16. 22:58:05

Contento jó játékos sajnálom is, hogy soha nem rotálja Jupp :( De a BL-döntőt is lehozta teljesen jó minőségben, úgy, hogy tavaly se játszott sokat. Sajnálnám ha elmenne, de jól járnátok vele

346364 2013.01.17. 09:32:31

Estigarribiát gombokért (ha jól emlékszem 5m eur) meg lehetett volna tartani. Értem én, hogy a ziccerek javát "elizgulta", de jól védekezett, gyors és általában megnyerte a szélen a csatákat. Padoinnál mindenképpen jobb megoldás lett volba, sőt a jelenlegi forma alapján DC-nél is. Számomra egyébként hihetetlen, hogy a JUVE játékosok az NB1-nek nevezett focibóhozat játékosainak szintjén képesek csak beadni a labdát. Rossz nézni, hogy beadás előtt felnéznek és utánna, vagy hosszú, vagy rövid, vagy csak egyszerűen sz.r a beadás. Lehet, hogy csukott szemmel kellene próbálkozni amolyan mindegy alapon meglőni a 11-es pontot 1.80 magasan erőbből. A végén még eredményesebb lenne (modnjuk ez ilyen megyei 1 osztály szint). Külön üdvözölném a poszt Matriról szóló részét. Értem én, hogy szegény srác nem egy Trez, de soha nem is mondott ilyet. Viszont neki a középen betörök, cselezek, belövöm játék soha nem fog menni (nincsenek meg hozzá a képességei). Matri egy center, neki kellenek a jól beadott labdák, lepattanók. Ezekből most egy meccsen annyi van amennyit fent írtatok.

338072 2013.01.17. 10:02:27

Bale és Dani Alves. No nem mintha a brazil a beadásairól lenne híres, de azért, minden másban kiváló. Kár, hogy egyikre sincs semmi esély... Amúgy Armero nagy ziccer volt, Kolarov pedig még mindig jó lenne. Másik oldalon meg Isla végre elkezdhetne úgy játszani, ahogy tud... 2009/10-ben 7, 10/11-ben 6 gólpassz volt a neve mellett. Azóta jobb csapatban játszik, és a tojáshéj is lekopott a fenekéről...

346364 2013.01.17. 10:18:47

[Xpredy](#1048349): Csak Dani Alvest ne! Nem mintha rossz játékos lenne, de egy antipatikus ember. Akkor inkább nézegetem DC-t. Isla biztos javulni fog, kérdés, hogy egy JUVE szintű csapat megengedheti-e magának, hogy kivárja (eredménykényszer).
süti beállítások módosítása