bntemp

bntemp

Kellett ez a téli szünetre

2012. december 22. - s4tch

Ki hitte volna, hogy pont a Cagliari elleni félig-idegenbeli meccs fog ekkora élményt jelenteni? Mert elmondhatjuk, hogy aki ezt nem látta, az rosszul járt, ugyanis sima bajnoki, jóval gyengébb ellenfél ellen ekkora katarzist még nem okozott. Ennek oka összetett, úgyhogy van miről beszélnünk.

Ki hitte volna, hogy pont a Cagliari elleni félig-idegenbeli meccs fog ekkora élményt jelenteni? Mert elmondhatjuk, hogy aki ezt nem látta, az rosszul járt, ugyanis sima bajnoki, jóval gyengébb ellenfél ellen ekkora katarzist még nem okozott. Ennek oka összetett, úgyhogy van miről beszélnünk.
A Cagliari elnökének hétközi derpegése meghozta gyümölcsét, ugyanis a spori mindent megtett, hogy Szicíliától Szardíniától távoli stadionban is maximálisan otthon érezhesse magát a kiesőzónát kerülgető piros-kék alakulat.

A spori totálisan következetlenül vezette a mérkőzést, aminek fontos része volt, hogy ami az egyik oldalon szabálytalan, az a másik oldalon nem az. Ez azt eredményezte, hogy a meccs igencsak eldurvult a második félidőre, de meglepő módon nem a sípmester által felállított szopórolleren álló Juventus játékosai kezdték el szétrúgni a Cagliari játékosait, hanem pont fordítva, de erről majd később.

Nem indult jól a meccs, hiszen igencsak impotens játékkal sikerült előrukkolni, amit egy könnyű szívvel (és az alapvonalon bohóckodó plusz játékvezető segítségével) befújt 11-es koronázott meg. A lehetőséget Pinilla köszönte szépen, és kegyetlenül bevágta a pettyest, ami vidáman táncolt a Juventus kapujában! A tizi befújható volt, ezt ne is vitassuk. Azonban az simán vitatható, hogy ha ezt befújta, akkor a másik oldalon miért siklott el hasonló események felett nagyvonalúan...

Az első félidőben kb ennyi történt, kiábrándító játék után (egyetlen kapuralövés!) következett a szünet, ahol Conte elmondta a játékosoknak, gyalog kell hazamenniük, ha nem lesz meg a győzelem. A második félidőben - főleg annak második felében mutatott játék és hozzáállás jól bizonyítja, hogy Conte jelenléte milyen sokat jelent.

A szünet után kiérkezett csapatot nem tudta megfogni, hogy a spori következetesen volt következetlen. Amit az egyik oldalon továbbengedett, azért a másik oldalon sárgát adott. Azonban a Cagliari játékosai nem vették észre, hogy egy idő után ez tarthatatlanná válik, így Astori (akit addigra már ki kellett volna állítani egy 11-es kíséretében) végül elmehetett zuhanyozni, amikor sokadszorra húzta ki a gyufát. Meg kell jegyeznünk, hogy a kiállítás jogossága egyértelmű, de ekkora már csak 8-9 emberük lehetett volna a pályán normál esetben. Szerintem Vidal gyenge teljesítménye annak is volt köszönhető, hogy minden 10 megtett méterében csak 2 méter volt, amit a saját lábán tehetett meg, a maradék időben repült vagy gurult. Bár tény, hogy ettől még belőhette volna a 11-est, de valakinek a világvégét is meg kellett akadályoznia, tehát azt a megoldást választotta dél-amerikai barátunk, hogy szétlövi a föld felé tartó meteort. Sikerült!

Kettő

A kiállítás után a Cagliari teljesen beállt, és lehetővé tette, hogy a meccs végére a statisztikák közel 30 lövést (több mint tíz kapura) regisztrálhattak. Vidal kihagyott 11-ese után már csak 3 percet kellett várni, hogy Vucsinics kipattanó lövését a végre jókor érkező Matri bevághassa. De se nekünk, se a csapatnak nem jutott eszébe, hogy az egyenlítés lenne a cél. A győzelem volt a cél, és látszott, hogy senkiben sem merül fel, hogy a hátralévő negyed órában nem kell felszántani a pályát a győztes gól megszerzéséért.

A hatalmas rohamok hol meg nem adott gólban, hol egy egészen elképesztő kapusbravúrban haltak el. Az utolsó fél órában (a kiállítás után) már a spori sem védte a "hazaiakat", a játék folyamatosan folyt, ám a rengeteg időhúzás miatt 6 perc hosszabbítás következett. A fordítás hat perce.

Először Matri duplázta a meccsen szerzett, valamint triplázta az összesen szerzett góljai számát. Végül Vucsi adta meg a kegyelemdöfést egy Gio által kiharcolt szituáció végén - elsőre úgy tűnhetett, hogy sutyerák módon elvette a gólt a kicsitől, de a visszajátszások alapján inkább mellé vagy a kapufára ment volna a perdítés, tehát jogos volt Vucsitól, hogy bepasszolta.

A 90. perc után kiharcolt, teljesen megérdemelt győzelem régen érzett boldogsággal töltött el - szerintem ez (mármint a kiküzdött fordítás, nem az én boldogságom) nagyon sokat jelentett az egész csapatnak a téli szünetre vonulás előtt.

Teljesen felesleges ezt a csapatot a Delneri vagy Ferrara alatt látottakhoz hasonlítani, hiszen most már újra a győzelemre éhes és képes Juventust látjuk meccsnapról meccsnapra, mégis azt mondom, hogy az a csapat (vagy egy bármilyen másik, mentálisan gyengébb csapat) nem tudta volna tartani több mint 90 percen keresztül ezt a megalkuvás nélküli játékot a peches helyzetek (kihagyott 11-es, hatalmas mentés a rendes játékidő végén) és a bírói ellenszél (elmaradt sárgalapok, 11-esek, továbbengedett durva kezezés, a másik oldalon pedig ezek ellentéte) ellenére. Egyszerűen annyira kurva jók vagyunk, hogy még így sem sikerült megtörni a csapatot. Varázslatos.

Egyben sikerült az egy naptári év alatt szerzett legtöbb pont rekordját megdönteni a tegnapi győzelemmel, amit még a Capello-féle 2005-ös csapat tartott. A 94 szerzett pont azt jelenti, hogy ez a sokak által még a veretlen bajnoki cím után is lesajnált csapat több pontot szerzett egy év alatt, mint a világsztárokkal felálló és mint jól tudjuk minden meccsét megvásároló és elcsaló Capello-csapat.

Buffon - Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Zebina - Nedved, Vieira, Emerson, Camoranesi - Del Piero, Trezeguet < Buffon - Chiellini, Barzagli, Bonucci - Asamoah, Marchisio, Pirlo, Vidal, Lichtsteiner - Vucsi, Gio?

Persze azt is vegyük figyelembe, hogy akkoriban a két milánói hullarabló banda is erősebb csapat volt a mostaniaknál, akikkel szemben előnyünk jelenleg 9 és 17 pont - a Milan még nem játszott ebben a fordulóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr478240454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

278403 2012.12.22. 16:41:14

Ezt is összecsalta nektek Moggi! Mármint, az ellenfélnek! :D Matri hihetetlenül jó helyen volt, 2x is. Amúgy nem igazán láttam tőle semmit. Szegény Quagliarella megérdemelte volna, hogy gólt lőjön, de a bíró hülyeségei miatt nem jött neki össze. Ha a pályán maradt volna, sztem biztos gólt lőtt volna. Csak hát amíg pályán volt, a bíró vagy a csontzene minden támadásunkat megállította, esélye sem volt. Egyedül Astori lerántásos jeleneténél lett volna esélye, de láttuk mi történt.

334219 2012.12.22. 17:13:39

Jó csapat a Juve, mert jó csapat képes nyerni szar játékkal is. Nyomtak, mentek, de a legkevésbé sem az a fajta durva nyomás volt, amikor percenként kap a fejéhez az ember, hogy miért nincs gól, inkább csak darálás és lövöldözés. Igazából feszült, élvezhető meccs volt, de nem a játék minőségéből fakadt az élvezet, inkább a pszichológiai finomságokból. Végül bedarálták a 10 emberrel játszó ellenfelet, sokat elmond, kinek a góljaival. (Amúgy most is az volt az érzésem, még mindig Vucinic a legkomolyabb csatár az összes közül, aki Conte rendelkezésére áll.) A bíró teljesen hülye volt, egy komoly sípos egyik tizit se fújta volna be, ellenben az első félidőben megfogta volna a rugdosódást egy gyors sárga-piros kombóval akár.

347392 2012.12.22. 17:40:10

Valamelyikőnk szeme rossz (valószínűleg az enyém), mert szerintem Vidal nem ért hozzá a csatárhoz. + Eddig bejön az, amit mondtam, hogy idén úgy lesznek csatárgondjaink, hogy lényegében nem lesznek csatárgondjaink. Vagyis egyik csatárunk sem fog 10 gólnál többet lőni, de mindig lesz, aki éppen jó napot/periódust fog ki, lesz hogy Q-nak megy egy két hétig, amikor éppen Vuci flegmázik, aztán Matri áll be egy két meccset eldönteni, amikor épp Q balfaszkodik, majd Giovincó talál magára egy kis időre stb... és így tovább!...

342374 2012.12.22. 17:59:56

Szerintem az egyik legnagyobb pozitívum Matri 2 gólja,reméelm jó hatással lesz rá,felszabadul egy kicsit,mert nagyon görcsös volt a srác a góltalanság miatt. Alapvetően nem rossz csatár,én kedveltem már mielőtt a Juvéhoz jött volna,bízom benne,h ezután elkapja a fonalat,és bizonyítja,h mégis helye van a csapatban. A meccs után üzent az egyik ismerősöm,aki nem Juve szimpatizáns,h minden szurkoló ilyen csapatot kíván magának,és teljesen egyet kell értenem vele! Nagyon nagyot küzdöttek a fiúk,és teljesen megérdemelték ezt a győzelmet is,mint ahogy a 8 pontos előnyt a bajnokságban,és a BL továbbjutást. Ezen a meccsen megint bebizonyosodott,h nagyon kell Conte a csapatnak. Tényleg büszkék lehetünk erre a Juventusra,nagyon büszkék! Lassan 18 éve szurkolok nekik,de talán ezt a csapatot kedvelem a legjobban,bár ha Alex is itt lehetne még,akkor lenne teljes a kép...

346521 2012.12.22. 22:55:57

nem ilyen jó a Juve,ilyen szar az olasz bajnokság.

340942 2012.12.22. 23:19:04

[LazloGogolak](#1020269): Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! gyorskommentet ajánlanám neked a felesleges karakterek helyett.

348940 2012.12.22. 23:23:12

[Spud3674](#1019585): Akár én írtam volna, teljesen 1et értek Veled! Sőt; én is kb. 18 éve vagyok Juve szurker, és NAGYON hiányzik ALEX!!! Kedves lazlogoglak, lehet, igazad van, de akkor milyen az angol!? (cselszi :)) És különben is, Európa legjobb 8ában vagyunk nem!!!?

348576 2012.12.23. 01:08:15

Az olasz bajnokság valóban szar,kár lenne ezt tagadni,de a Juventus attól még jó csapat,ezt bizonyította a bl-ben,és ez eredményezi azt,hogy kurva sok ponttal lesznek bajnokok,de azt is tudjuk,hogy nem egyik napról a másikra lett ilyen gyenge a bajnokság,legalábbis MAGÁHOZ képest gyenge az fix.

338211 2012.12.23. 07:01:28

Hát én most már besz@rok. Komolyan, egy ilyen zseniális év után, most az lett az új kifogás, hogy szar a Serie A. Wtf?! Már látom előre, hogy ha a Celtic után nem a Barcán gázol át a csapat, akkor a Bl legjobb 4 is csak egy kifutott, összemákolt, (összecsalt), gyenge ellenfelek miatt megszerzett pozíció lesz, ami az amúgy is csak szürke középszerekből álló csapat ölébe hullott. Na nem. A juventinokon kívül mindenki szkeptikus volt Conte visszatérését illetően (mondjuk ez nem lep meg), de az eredmények magukért beszélnek. Nem tartom lehetetlennek, hogy több bajnoki vereségünk nem lesz már a szezonban, Conteval a kispadon pedig akkor marad a 0 vereség.

258945 2012.12.23. 09:03:48

[Chievo&Juve](#1020465): Ne lásd előre, mert ez már van. Interes oldalon már olvastam, hogy milyen gyenge ez az idei BL :), bezzeg ha ők is ott lennének a 16 között, a színvonal az egekbe emelkedne. Őszintén szólva engem kezd szórakoztatni ez a kétségbeesett tipródás, hogy elbagatellizálják az eredményeinket, egyre nehezebben megy, de én csak egy öntelt Juvés vagyok. Ha 3zor nyernénk BLt akkor az egész labdarúgás válságáról beszélnének :)

338554 2012.12.23. 09:18:49

A Vércse lecsapott! Kétszer is.

336551 2012.12.23. 11:35:32

Talán ha nem Zebina lett volna a balbekk akkor több pont is lehetett volna anno :)

338211 2012.12.23. 11:54:00

[t.junior](#1020507): Oh, szép. :) Akkor lassan már minden kifogás kipörög, esetleg még a "bezzeg , ha letölti Conte a 10 hónapot, nem bundázzuk azt is le, akkor sehol se lennénk." Alapvetően én is szeretem olvasgatni ezeket a vergődéseket a jó iparos csapatról, a könnyű ellenfelekről, Marchisio középszerűségéről, meg hogy Pirlo nélkül sehol se lennénk, de néha kicsit teleszalad az a bizonyos.

340942 2012.12.23. 13:38:44

[Chievo&Juve](#1020603): Nem érdemes szájkaratézni az olyanokkal. Próbáltam tegnap a Roma blogon, le lettem hülyézve mint a szél :). El kell fogadnunk hogy a világnak nincs vége, a maják az első trollok és a fociban a Juve csal, a többiek meg a fair play és a szűzies tisztaság mintaképei.

348211 2012.12.23. 13:51:11

Hát, mondjuk nagy választék nem volt... a 2004-05-ös szezonban vezették be a 20 meccses szezonokat, 2006-ban meg már ment a csapat a másodosztályba. Elég szomorú, hogy ez az első teljes évünk, amikor egyáltalán esély volt megdönteni saját éves rekordunkat... de amondó vagyok: ha így folytatódik a 7 bő esztendő, akkor megérte kiböjtölni! :D

348576 2012.12.24. 03:39:37

[Chievo&Juve](#1020465): [t.junior](#1020507): Bocs,ez nem kifogás,és ha elolvastad volna figyelmesen amit írtam akkor te is rájöttél volna.Interes vagyok,szurkoló,de azon kevés emberek közé tartozom akik nem vesztették el a realitásérzéküket,koromból adódóan csak 2002 óta követem az olasz bajnokságot(igaz akkor még csak maga a sport érdekelt),szerintem az,hogy 3 csapat indulhat eleve ebből a bajnokságból az is arra utal,hogy visszaesett,de lehet tévedek!Mindenesetre nekem úgy tűnik nem annyira fejlődik,persze ez betudható a gazdasági helyzetnek is stb. A válogatott ennek ellenére mégis ott volt az Eb döntőben,aminek természetesen nagyon örülök!Én a mérkőzések színvonaláról beszélek inkább,nem tudom a Juventuson kívűl szoktatok-e más mérkőzést is megtekinteni,de én igen.A bl-ről meg annyit,hogy elég jó párosítások alakultak ki,tavaly biztos,hogy szarabb volt!Na ennyit arról,hogy mennyire vagyok kétségbeesve.Üdv és Áldott Ünnepeket Kívánok!

258945 2012.12.24. 08:38:14

[Morzsi92](#1021583): Ez nem a személyednek szólt, ha esetleg annak vetted. Nem tudom mióta követed a dolgokat itt, ha legalább másfél éve, akkor kb. tudod miről beszélünk. Tavaly szeptemberben kezdődött a "tavaly is jól kezdtétek az idényt, aztán mi lett, ki se merjétek ejteni a szátokon a scudettót" mantrával, mostanra meg már ki tudja hányadiknál járunk az ellenérveket tekintve. Senki sem vitatja, hogy a Seria A gyengébb mint 10 éve.

348517 2012.12.24. 15:33:54

[Dagobahrendszer](#1019537): "de mindig lesz, aki éppen jó napot/periódust fog ki" - ha pedig egyik sem, akkor besegít a középpálya vagy a védelem.
süti beállítások módosítása