bntemp

bntemp

Kellett ez a téli szünetre

2012. december 22. - s4tch

Ki hitte volna, hogy pont a Cagliari elleni félig-idegenbeli meccs fog ekkora élményt jelenteni? Mert elmondhatjuk, hogy aki ezt nem látta, az rosszul járt, ugyanis sima bajnoki, jóval gyengébb ellenfél ellen ekkora katarzist még nem okozott. Ennek oka összetett, úgyhogy van miről beszélnünk.

Ki hitte volna, hogy pont a Cagliari elleni félig-idegenbeli meccs fog ekkora élményt jelenteni? Mert elmondhatjuk, hogy aki ezt nem látta, az rosszul járt, ugyanis sima bajnoki, jóval gyengébb ellenfél ellen ekkora katarzist még nem okozott. Ennek oka összetett, úgyhogy van miről beszélnünk.

A Cagliari elnökének hétközi derpegése meghozta gyümölcsét, ugyanis a spori mindent megtett, hogy Szicíliától távoli stadionban is maximálisan otthon érezhesse magát a kiesőzónát kerülgető piros-kék alakulat.

A spori totálisan következetlenül vezette a mérkőzést, aminek fontos része volt, hogy ami az egyik oldalon szabálytalan, az a másik oldalon nem az. Ez azt eredményezte, hogy a meccs igencsak eldurvult a második félidőre, de meglepő módon nem a sípmester által felállított szopórolleren álló Juventus játékosai kezdték el szétrúgni a Cagliari játékosait, hanem pont fordítva, de erről majd később.

Nem indult jól a meccs, hiszen igencsak impotens játékkal sikerült előrukkolni, amit egy könnyű szívvel (és az alapvonalon bohóckodó plusz játékvezető segítségével) befújt 11-es koronázott meg. A lehetőséget Pinilla köszönte szépen, és kegyetlenül bevágta a pettyest, ami vidáman táncolt a Juventus kapujában! A tizi befújható volt, ezt ne is vitassuk. Azonban az simán vitatható, hogy ha ezt befújta, akkor a másik oldalon miért siklott el hasonló események felett nagyvonalúan...

Az első félidőben kb ennyi történt, kiábrándító játék után (egyetlen kapuralövés!) következett a szünet, ahol Conte elmondta a játékosoknak, gyalog kell hazamenniük, ha nem lesz meg a győzelem. A második félidőben - főleg annak második felében mutatott játék és hozzáállás jól bizonyítja, hogy Conte jelenléte milyen sokat jelent.

A szünet után kiérkezett csapatot nem tudta megfogni, hogy a spori következetesen volt következetlen. Amit az egyik oldalon továbbengedett, azért a másik oldalon sárgát adott. Azonban a Cagliari játékosai nem vették észre, hogy egy idő után ez tarthatatlanná válik, így Astori (akit addigra már ki kellett volna állítani egy 11-es kíséretében) végül elmehetett zuhanyozni, amikor sokadszorra húzta ki a gyufát. Meg kell jegyeznünk, hogy a kiállítás jogossága egyértelmű, de ekkora már csak 8-9 emberük lehetett volna a pályán normál esetben. Szerintem Vidal gyenge teljesítménye annak is volt köszönhető, hogy minden 10 megtett méterében csak 2 méter volt, amit a saját lábán tehetett meg, a maradék időben repült vagy gurult. Bár tény, hogy ettől még belőhette volna a 11-est, de valakinek a világvégét is meg kellett akadályoznia, tehát azt a megoldást választotta dél-amerikai barátunk, hogy szétlövi a föld felé tartó meteort. Sikerült!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr468240452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása