bntemp

bntemp

Képzelt riport

2012. december 09. - s4tch

A világ legjobb csapatának szentelt világ legjobb blogjának túlfizetett újságíróiként és a csapat elkötelezett szurkolóiként gyermeki lelkesedéssel és katonás kötelességtudattal ülünk le a mérkőzések elé. Az összefoglalót készítő szerkesztő a mérkőzés alatt jegyzetel, rajzol, striguláz, statisztikákat elemez, majd a látottak alapján kialakítja véleményét, amit egy blogbejegyzés örökít meg. Ez az általános menetrend. Most viszont új sorozatot indítunk: szakítva a földhöz ragadt szokással, Conte visszatérésének tiszteletére ezúttal olyan szerző jegyzi az összefoglalót, aki nem is látta a meccset! Sztereotípiák, vakvágányok, sejtések és balsejtések. Világpremier.

A világ legjobb csapatának szentelt világ legjobb blogjának túlfizetett újságíróiként és a csapat elkötelezett szurkolóiként gyermeki lelkesedéssel és katonás kötelességtudattal ülünk le a mérkőzések elé. Az összefoglalót készítő szerkesztő a mérkőzés alatt jegyzetel, rajzol, striguláz, statisztikákat elemez, majd a látottak alapján kialakítja véleményét, amit egy blogbejegyzés örökít meg. Ez az általános menetrend. Most viszont új sorozatot indítunk: szakítva a földhöz ragadt szokással, Conte visszatérésének tiszteletére ezúttal olyan szerző jegyzi az összefoglalót, aki nem is látta a meccset! Sztereotípiák, vakvágányok, sejtések és balsejtések. Világpremier.

Délelőtt tulajdonképp mindent tudattunk veletek a mérkőzéssel kapcsolatos érdemi tudnivalókról: visszatért Conte, innentől kezdve biztos volt, hogy nyerünk. A kérdés csak annyi, hogyan. Az idei Juventus kétféle mérkőzésre képes: vagy gálázósra, vagy szenvedősre. Borítékolható volt, hogy a mai inkább az utóbbi lesz: a hétközi BL általában ólomlábakat szokott eredményezni. Emlékezzünk csak: a fulhamgrádi döntetlen után Quagliarella két zseniális villanása kellett a Chievo elleni győzelemhez, a Sahtar elleni hazai után alig tudtuk begyűrni a Sienát egy 85. perces Marcsi-góllal, a dán nyűglődést követően Cataniában egy Maserati kellett a 3 ponthoz, és így tovább. Egyedül a Pescara ellen tudtunk odaverni BL-fordulót követően, ami lássuk be, nem volt nagy fegyvertény: az újonc csapat nincs egy súlycsoportban az élmezőnnyel, messze a legkevesebb gólt szerzik, a legtöbbet kapják, ami külön-külön is könnyen kiesést ér, nemhogy együtt.

Nézzük tehát a tényeket:

  • - A BL-körök hétvégi bajnokijai szoros, kínlódós találkozók.
  • - A két csapat Szicíliában utoljára '69-ben osztozott a pontokon (az akkori 1:1 mindkét gólját Juve-játékos szerezte), a történelmi hagyományok szerint döntésre kellett vinni a találkozót.
  • - Ez a Juventus nem szokott kikapni, sőt, ha Conte ült a padon, bajnokin még nem szenvedett vereséget.

A fenti megállapításokból kiindulva nem is születhetett más eredmény, mint az 1:0 ide. Esetleg egy 2:1 is lehetett volna, de nem lett!

Szóval szenvedve levertük a Palermót, megérdemelt győzelmet aratva. Miért érdemeltük meg, mármint azon túl, hogy a Juventusnak jár a győzelem? Kezdjük a Palermóval! Mert Gasperini hiába úttörője a modern háromvédős focinak, azt csak kiscsapatoknál tudta eddig alkalmazni, és náluk megfelelő szélső középpályások nélkül nem olyan menő a rendszer. Mert Miccoli hiába szimpatikus figura, nincsenek játszótársai, így Bonucciék röhögve leszedik a pályáról. Mert Ilicic sosem lesz a Balkán Maradonája, bármennyire is szeretné ezt Zamparini. Mert Barreto sosem tudja feledtetni Pastorét, sem a pályán, sem Zamparini szívében. Mert egy olyan meccsen, amikor Von Bergen a csapat legjobbja (megnéztem a whoscored-on!), mikor egyetlen lövés megy az ellenfél kapujára (ezt is kipuskáztam!), maximum a döntetlenben lehet bízni.

...de a döntetlenhez az kellett volna, hogy Vucsinics ne villanjon egyet. Az a Vucsinics, aki alkalmi Mózesként osztja ketté a juventinókat: sokak szerint egy lusta dög, aki csatár létére kriminálisan kevés gólt szerez, mások szerint nélküle halott a támadójáték. Utóbbiaknak adott ma muníciót. A többiekről: fogadjunk, Buffonnak semmi dolga nem volt, fogadjunk, Chiellini megint tanári volt, fogadjunk, Barzagli megint túlmutatott egy 31 éves, egy német középcsapat kispadjáról 500 ezer euróért kukázott játékoson (Marotta egy zseni), és fogadjunk, Bonucci megint igazolta, miért ő a Marotta-éra holtversenyben legdrágább játékosa (Marotta egy zseni). A nyakam rá, hogy Forrestet ma senki nem akarja eladni a P$G-nek (minimum 20 milláért vihetik, ha kell nekik fizessenek, úgyis van miből), és Vidal sérülése miatt mindenki halálra aggódja magát. Sokak fejében megfordulhat, hogy Pogba a szezon legjobb igazolása, és mekkora klasszis lesz belőle; ő nem Pirlo-utód, így ha Vidalt elviszi a Real (minimum 60M), máris pótolhatná. Pirlo tompább lehetett, mint tavaly, de még így is nélkülözhetetlen a stabilitása; hihetetlen, hogy ez a pali nem kellett a Milánnak (Marotta egy zseni). Marchisio megint nem rúgott gólt, igazán mutathatott volna többet, így nem jár neki a 10-es mez, de azért nem gond, hogy tavaly nyáron nem adtuk el a Romának. Asamoah szeptemberben jó volt, azóta legfeljebb a kötelezőt hozza; nem is szélső a faszi, szóval inkább Armerót hozhatta volna Marotta az Udineséből, hallod-e, Beppe. Matrit meg el kéne végre adni, meg sem várva az átigazolási időszakot, MÉG MA meg kell tőle szabadulni, egy NAGY NULLA!!! Hogy lehet ő a Marotta-éra holtversenyben legdrágább játékosa?! A kókler Beppe bá nem lát a szemétől?! A Tchibótól a bőrtáska és a kötött pulcsi mellől jobb futballistát lehet venni, a Vasasba sem férne be! A cserék közül Padoin a keret legszürkébb játékosa, sosem értettem, miért adott érte akár egy fillért is (szemüveget Marottának!). Bendtner meg már januárban mehet vissza Wengerhez, bár lassan túlkoros lesz a kegyeihez - biztos ezért sózta ránk, már keményedik a húsa. Hihetetlen, hogy Marotta nem tudott egy igazi TOP csatárt hozni! Ki kell nyitni a bukszát Cavaniért, de legalább Suarezért. És persze Vucsinics, az a lusta dög, az idegesítő flegmaságával, ha nem rúgatott volna gólt Forresttel, mehetne a primaverához.

A csapatból ma is hiányzott a gyilkos ösztön. Conte a meccs után azt mondta, hogy ha kiegyenlített volna a Palermo, dobott volna egy Tiagót, és bezárta volna a csapatot a budiba öltözőbe két napra. Carrerával és Alessióval is játszottuk hasonló partikat, általában hasonló végeredménnyel. Hogy Conte visszatérése mégis hozott-e valami pluszt? Ezt írja meg az a kommentmezőbe, aki látta a mérkőzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr338240432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

258945 2012.12.10. 07:37:02

A fene tudja, hogy Conte miatt, de kijöttünk az öltözőből és gól, szeretném azt hinni, hogy ez a mester hajszárítójának érdeme. Az összefoglalóból, kimaradt Bonucci káprázatos homorítása a végén, amivel kisárgázta magát a következő meccsről, Jack Nicholson zokogva kérte, hogy órákat vegyen tőle színjátszásból. amúgy nagyjából oké. Szegény Matri, páran Amaurihoz hasonlítják, de nem érdemli meg, a brazil egy kritikátlan öntelt pöccs, ő meg egy csendes srác, aki önmagát építi le, borzasztó ez a görcs ami benne van, már bele is törődött szerintem. Mindenki jobban járna ha januárban el vagy kölcsön adnánk.

346753 2012.12.10. 08:36:35

Adott. Annyira nem volt szürke a játék. A rossz és eladhatatlan minőségű foci, nagyon is a minősíthetetlen kategóriát súroló széjjel ázott pályának köszönhető.

346607 2012.12.10. 09:18:27

Volt két kapufa, és néhány ordas nagy ziccer. Bonucci homorítása elég vicces volt. Annak örülhetünk, hogy egy gyengébb csapat ellen lesz eltiltva. Ezt a meccset Alessio is lehozta volna.

336034 2012.12.10. 09:38:42

Nem vagyok egy divatbolond, de Conte sapkája azért majdnem olyan szintű kinézetet adott szerencsétlennek (bár biztos a fos idő miatt vette fel), mintha egy magyaredzőt láttam volna. És ezen a címer sem lendített igazán :) A meccs tényleg a sárdagasztás miatt volt ratymatag, talán jobban kellett volna terhelni a baloldalt. Az ilyen Vucinic féle zsenialitással az a baj szerintem, hogy ha nem olyan támadó játszik mellette, aki minden rezdülését érzi (lásd pl. a tegnapi Iniesta - Messi összjátékot), akkor ez itt csak szökőnapokon jön össze. Amúgy nem tudom mennyre van meg, hogy Matrival ellentétben Bendőke simán visszajön a félpályáig birkózni?

347168 2012.12.10. 11:33:43

Szerintem nem Conte jelenléte döntött, ebbe a meccsbe - Vidal sérülését kivéve - nem kellett belenyúlni, szegény Matrit Alessio is megsajnálta volna. Ja, és a mérkőzés krónikájához tartozik az is, hogy Bendtner végre betalált - igaz, sípszó után. :) Az ünnepi felkészülés jegyében az idén hátralévő még két meccsen gálát szeretnék, Bendtner és Matri gólokkal, Vucsi mesterhármassal. :)

339362 2012.12.10. 11:37:19

Örülök Conte visszatérésének, de még jobban a győzelemnek! Sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfél, esélyük sem volt az egyenlítésre. A helyzetkihasználás viszont borzalmas volt, ami részben szerintem a pálya alkalmatlanságán (is) múlt.

334536 2012.12.10. 12:23:14

Lufaszt világpremier, hogy mást ne mondjak Dante sem járt a pokolban ;-).

346364 2012.12.10. 14:00:24

Jó kis bejegyzés kívánja a hozzászólást. Matri: Szerintem közel sem egy nagy nulla, viszont sajnos az a "lelkizős" embertípus. Én megvárnom, hogy Conte doktor mit kezd vele. Azért ne fdelejtsük, hogy ment neki ennél jobban is a játék. Padoin: Az a játékos, aki kussol ül a padon és örül, hogy ott ülhet. Amíg Pepe nem épül fel, addig maradhat. Tökéletes kiegészítő emeber azokra a meccsekre, ahol a "sztárokat" már nem akarjuk agyonrúgatni. Bendtner: Szegény srác tényleg nulla. Azért jó lenne, ha legalább egyszer betalálna. Suarez: Őt modnjuk konkrétan rühellem. Inkább nézem a Matri Bentner duó impotens ácsorgását, mit a Suarez gyerek irritáló húzásait. Égetné a klubbot a viselkedésével.

348517 2012.12.10. 15:08:54

Bonucci bohóckodását sokan félreértelmezik, nem akart ő mást, csupán tisztelegni Capa életműve előtt. http://alpha-dit.blogspot.hu/2010/03/robert-capa-friedmann-endre-erno.html Conte jelenléte a padon megnyugtatóan hatott, legalábbis rám! Nem izgultam szinte egyáltalán az eredményt illetően, a sérülésveszély miatt már inkább.

347168 2012.12.10. 15:18:21

[JUVEloko](#1007771): Van egy sejtésem, hogy Conte Matrit és Bendtnert is erőlteti majd az Atalanta és a Cagliari ellen. Nem pusztán azért, mert Q éppen személyiségfejlesztő tréningen van, hanem mert lát bennük a Mester lehetőséget. Ha nem élnek, vele, akkor kuka. Bendtnerben nagyon imponáló, hogy nagyon jól tartja meg a labdát és felveszi a versenyt a védőkkel aggresszivitásban, sajnos néhány egyéb adottságában is ellentéte a Kisgyereknek. Padoinról azt pletykálják, hogy télen kölcsönadjuk, várom, hogy újra Pepe legyen az ügyeletes ezermester a csapatban, csak épülne már fel. A transfermarkt szerint január 9-ig pihin van. Persze lehet, hogy hülye vagyok és ezért inkább hozzá se szólok.

347168 2012.12.10. 15:37:31

Az nso.hu címoldaláról: "Győzelemmel tért vissza a Juventus kispadjára Antonio Conte, aki az olaszországi > négy hónapos eltiltása után Palermóban 1–0-s győzelemre vezette csapatát." No comment. (csak némi jelölgetés)

343175 2012.12.10. 19:52:35

Roppant érdekes meccs volt. Nem is nagyon lehet bármit is mondani a Juventus játékosokra, hozták a szokványost. Gyenge széljáték, még gyengébb támadójáték, 1 Vucinic megmozdulás amiért még kezdő lehet, és ennyi. Sokkal inkább érdekelne hogy mi ütött a Palermo játékosaiba úgy a 30. perc után. Addig ordított a Juve újabb kilátástalan játéka. A Palermo középpályásai jól zártak, folyamatosan megakasztották a középpályát, nem hagytak építkezni, nem engedték túlságosan felmozogni a szélsőket, a 3 belső védőnek meg nem okozott gondot Matri és Vuci likvidálása és még 1 szép támadásra is futotta az erejükből. Aztán a félidő vége felé folyamatosan átengedték a középpályát úgy hogy eddig csak nekik volt helyzetük... KÉRDEM ÉN MIÉRT?? Nem hiszem el hogy elfáradtak, és annyira szembeötlő volt hogy egyszer csak a komplett középpálya a 16 os vonalánál és Chiellini bátran felhozta 2x is a labdát úgy hogy senki se zavarta. Ez milyen taktika már? Általában ha fel lehet venni a Juventus középpályásait már a saját térfelükön akkor általában a Milan elleni kínlódás a vége, a játék elején ez simán kirajzolódott, ezek meg fogták magukat és elkezdtek visszafele húzódni. Már nem is csodálkozok azon hogy hol állnak jelenleg egy Seria A ban....
süti beállítások módosítása