bntemp

bntemp

Hogy fájhatna ennél is jobban?

2012. november 27. - s4tch

Furcsa, merőben szokatlan gondolatok szorítják vasmarokkal a tökeinket. Ahogy szoktam, útmutatásért most is szerzőtársaimhoz fordultam, mikor szélütötten hazafelé indultam tegnap, de a máskor oly megnyugtató szavak most üresen búgtak, és csak megerősítették bennem a kételyt. Az utóbbi időben a feledés homályába vesző kérdéskör felbukkanása mély apátiába taszította boldogságtól lucskos kommunánkat.

A kérdés, ami belülről marcangol, így hangzik: Mi fáj jobban, a futballtörténelem mocskától elszenvedett, egyébként teljesen jogos és megérdemelt vereség, vagy a Hullarablók II. elleni, amihez még csak jól sem kellett játszania az ellenfélnek? Sőt, sehogy sem kellett játszania hozzá, elég volt, hogy kiment a pályára.

Furcsa, merőben szokatlan gondolatok szorítják vasmarokkal a tökeinket. Ahogy szoktam, útmutatásért most is szerzőtársaimhoz fordultam, mikor szélütötten hazafelé indultam tegnap, de a máskor oly megnyugtató szavak most üresen búgtak, és csak megerősítették bennem a kételyt. Az utóbbi időben a feledés homályába vesző kérdéskör felbukkanása mély apátiába taszította boldogságtól lucskos kommunánkat.

A kérdés, ami belülről marcangol, így hangzik: Mi fáj jobban, a futballtörténelem mocskától elszenvedett, egyébként teljesen jogos és megérdemelt vereség, vagy a Hullarablók II. elleni, amihez még csak jól sem kellett játszania az ellenfélnek? Sőt, sehogy sem kellett játszania hozzá, elég volt, hogy kiment a pályára.

Az Izé ellen sem játszott jól a Juventus, sőt! De azon a meccsen egy motivációban messze a Juve előtt járó, taktikailag roppant felkészült, szervezetten és tudatosan játszó ellenfél győzte le a jó esetben 50 százalékon pörgő Juventust. Nehéz megemészteni, különösen az ellenfél személye mibenléte miatt, de adni kell: jobbak voltak, megérdemelten győztek le.

Tegnap viszont – és biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem jutott eszembe a párhuzam – ugyanaz ismétlődött meg, mint azon a ködös, téli napon, amikor Ferrara Juventusával egy botrányosan szar Milan törölte fel a gyepet. A Milan tegnap nem játszott számottevően jobban, mint idén bármikor – hogy érzetre mégis jobbnak tűnt, az annak köszönhető, hogy a második félidőben szervezetten tömörült, amit idén még nem láttunk tőlük, mert elég ritkán szereznek vezetést, amit aztán védhetnének. Az első félidő érzetét pedig az határozta meg, hogy a Juventus lemerült a Delneris időszakkal súlyosbított, Zaccheronivá maszkírozott Ferrarás idők legsötétebb vermébe, megmerítkezett az ott felgyülemlett epekeserű okádékban, és csak aztán lépett pályára a San Siróban.

Hogy érzékeltessük, miről beszélünk, íme néhány szám azoktól a játékosoktól, akik öt nappal korábban a BL-címvédőt mészárolták le metsző kegyetlenséggel. Kedvenc statisztikánk a beadásokkal, illetve keresztlabdákkal foglalkozik. Azt gondolnád, Islát nem lehet alulmúlni ebben, de mivel a blokkolt beadás nem számít a statisztikába, a chilei becsületesnek mondható 4/0-val zárt.  Hogy ez miként lehet becsületes? Hát úgy, hogy Pirlo 8/0-t (!) villantott, Asamoah el sem jutott odáig, hogy megverje De Scigliót, és beadjon (1/0), Padoin meg 11/2-nél állt meg. Pirlótól a hosszú labdák is igen gyatrán (10/5) jöttek, és úgy általában elmondható, hogy a csapat nagy erőssége, a középpályás dominancia alapköve, a pontos, gyors passzok hiányoztak a leginkább. A Juve passzpontossága csapatszinten sem érte el a 85 százalékot, amivel nem lehet meccset nyerni egy tömörülő ellenféllel szemben. És akkor itt a legborzasztóbb statisztika: Yepes és Mexes összesen 61-szer értek labdába (nem ennyit passzoltak, ennyiszer értek a labdához). Ez a poszt nem a dicséretről szól, de Bonuccit azért mindenképpen ki kell emelnünk: vezére volt a védelemnek, amikor tehette, elindult felfelé is, magasan a Juve legjobbja volt.

"Onlyyy youuuu, can make this world seem bright"


Tegnap félig viccesen azt mondtam a gyönyörben fürdőző Kemenes Szabinak (aki egyébként milanista mivoltát meghazudtolóan kurva jó arc) a stúdióban valamikor a 70. perc környékén, hogy ez egy bundameccs. Aztán megismételtem ugyanezt Dartinak a telefonban, aztán hazajöttem, és megnéztem újra az egészet. Igen, ennyire szeretem, ha fáj.

A következő dolgok szúrtak szemet – hangsúlyozom, nyilván úgy, hogy már szándékosan kerestem a jeleket.

- A Juventus középpályásai borzasztóan keveset ütköztek a pálya közepén, a Dino által is kiemelt Constant-szlalom mellett volt még legalább 4-5 eset, amikor normál esetben egy taktikai fault jött volna, most meg semmi.
- A Juventus kifejezetten sokat szabálytalankodott a tizenhatosa környékén, amire örvendetesen kevés példa volt az utóbbi időben. Egy szabadrúgásból kapott gólt meg nem kell megmagyarázni.
- Amit Isla csinált a büntető előtt, arra vagy az a magyarázat, hogy büntetőt akart csinálni, vagy az, hogy nemcsak a világ legrosszabb, de a világ leghülyébb játékosa is. Mindkét esetben hágja meg egy rozmár.
- Buffon kivédte Robinho büntetőjét. Aztán mégis gól lett belőle valami furcsa véletlen folytán.
- 65 százalékos labdabirtoklásból a Juventus egyetlen ziccert tudott kialakítani, és csak háromszor találta el Amelia kapuját (akinek egyetlen nagy védést sem kellett bemutatnia).
- És persze a legdurvább: a passzstatisztikák, és a mutatott teljesítmény drasztikus zuhanásának mértéke a keddi meccshez képest – figyelembe véve a két ellenfél közti különbséget – nem magyarázható fáradtsággal. Sőt, semmivel sem magyarázható.

Valójában persze nehezen elképzelhető, hogy a Juventus szándékosan vereségre játszott, és az összeesküvés-elméletek igen valószínűtlen szintjére kéne lemennünk, hogy meg tudjuk magyarázni. Az is lehet, hogy csak magyarázatot keresünk a megmagyarázhatatlanra. Ha viszont elfogadjuk, hogy a meccs a pályán dőlt el, akkor van itt néhány dolog, amin még érdemes elgondolkodni.

Külön fasza, hogy ez a senkiházi alibifocista rúgta


Óriási hiba lenne a kamubüntetőre fogni a vereséget, mert ha a tegnapi meccs 0-0-ra végződik (amire végződnie kellett volna a két csapat teljesítménye alapján), akkor is állna a megállapítás, hogy a Juventus megérdemelte a vereséget. És ilyen tavaly nem volt! Nápolyban is rászolgált a döntetlenre (1-3-ról), és azon a meccsen sem érdemelt volna vereséget, amikor Buffon a vonalon megfogta Muntari fejesét. Ezzel szemben idén a két gyufa mellett a Catania és a Sahtar elleni meccseken is kijárt volna a tasli. Ez meg már négy a szezon harmadánál, ami akkor is sok, ha a Sahtar a scudettóért harcolna a Serie A-ban, és ha tudjuk, hogy nincs Conte – aki egyébként tegnap jobban hiányzott, mint valaha.

Már korábban is rinyáltunk a taktikai sokszínűség tovatűnésén egy sort, hiszen míg tavaly összesen négy felállást láthattunk a csapattól, addig idén – egy Pepének juttatott 25 perces periódust leszámítva – következetesen és makacsul tartjuk magunkat a 3-5-2-höz. Akkor is, amikor nem megy vele, és tökéletesen indokolt lenne játékrendszert váltani. Bár tegnap kifejezetten jól játszott a Milan két szélső védője, mégis ott kellett volna megnyerni a meccset, hiszen mindkét helyzetszerűség egy-egy beadás után született (Vucsinics lövése és Giovinco ollózása), és közben a Milan tíz körömmel kapaszkodott a vezetésbe, így teljesen indokolatlan volt fenntartani a rendszert. Padoin cseréje védhetetlen baklövés volt, amit csak megfejelt Pogba pályára küldése, aminek meg aztán végleg nem volt semmi értelme ebben a formában – miközben két olyan centerünk ült a padon, akinek valóban érdemes lett volna keresni a fejét beadásokkal.

A Milan elleni mérkőzés kétségbeejtő volt sokkal inkább a mutatott játék, mint az eredmény miatt. Nem tudjuk, hogy a BL-címvédő elleni győzelem miatt szaladt-e el a ló, vagy tényleg ennyire sokat kivett a csapatból a keddi meccs, esetleg csak egy váratlan hullámvölgyről van-e szó. Azt viszont leszögeznénk, hogy ha Conte kukorékol a kispad mellett, egyszerűen nem történhetnek meg olyan dolgok, amik a pszichés állapot olyan alacsony szintjét jelzik, mint azt tegnap láthattuk. Ugyanakkor az is hiba lenne, ha pusztán erre, vagy a kamubüntetőre akarnánk fogni a vereséget, mert ha a szakmai munkáért a kispadon üzekedő Bianconeri blog stábja felel, akkor sem engedheti meg magának egy Juventus, hogy ilyen hitvány produkciót nyújtson. A végszó tehát ennyi: szégyelljük magunkat!!!44NÉGY.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr128240414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347392 2012.11.27. 08:45:26

Vártam volna, hogy kitérsz Q-ra is!?...

340468 2012.11.27. 08:50:03

Tavaly mindenki azon sírt, hogy sok a döci, inkább kapna ki a csapat néha, de gyűjtsön több pontot. Idén pontosan ezt látjuk. "Nem a zsemle kicsi, elvtársak, a pofátok a nagy!"

339991 2012.11.27. 08:51:13

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

338581 2012.11.27. 08:57:09

Ha Muntari gólját megadták volna! Hát most érdekes formában megadták...

348517 2012.11.27. 10:38:20

Ebben a fordulóban senki sem akart igazán focizni, biztos már mindenki a Mikulást várja, így az ellenfelek előzékenységének köszönhetően (az afrikaiaknak szerencséjük volt), és mert a bikák ellen kegyetlenül odateszik magukat, a csapat vélhetően a táblázat élén köszönti majd Conte-t.

260926 2012.11.27. 10:47:26

Megérdemeltük a vereséget a gyenge játék miatt, de ne csak az ellenünk megadott kamu 11-esről emlékezzünk meg, hanem Constant 16-oson belüli kezezéséről is, ami egyértelmű büntető volt. Vagyis még ezzel a botrányos játékkal is nyerhettünk volna akár. Ettől persze még tény: megérdemeltük és nekem is volt egy olyan érzésem, hogy itt nem teszünk meg mindent a győzelemért. Csak akkor felvetődik a kérdés: MIÉRT? A Milan idén jó esetben egy EL-helyre fog odaérni, ez még Berlusconinak is kevés ahhoz, hogy bundázzon. Nekünk viszont - elvileg - komolyabb céljaink vannak.

275991 2012.11.27. 10:54:12

Benito, téged amúgy nem zavart, hogy a Muntari gól teljesen máshogy van már előadva? Mind Somos, mind a világi buta Világi, akkora baromságokat mondott arról az esettről, hogy három sanax is kevés volt, megnyugvásomhoz, a fórumban már leírtam, ide is bemásolom: A következő módon lett előadva a Milan meccs alatt: A Milan simán vezette a bajnokságot, egyedül a Juve volt az üldöző, majd ezzel az eredménnyel(ami X, márpedig döntetlennel sosem előzött senki, az adott vetélytársat) megelőztük és meg sem álltunk a bajnoki címig. "Matri gólja a feledés homályába merült, amit szintén elfújt Taggliavento, illetve az, hogy utána ikszeltünk négyszer, a Milan egészen Áprilisig vezetett, majd csak mindezek után Amaurival az élen, vettük át újra a vezetést."

347773 2012.11.27. 11:02:17

beni, a buffonos célzás azért egy kicsit húzós, nem ez a legjobb módja egy tizi beengedésének :)

339362 2012.11.27. 11:31:01

nem kell annyira kétségbe esni, szarok voltunk, a milán jobban akarta a győzelmet, és azért már megesett a futball történelemben, hogy a vendég csapat szopni ment a san siroba...

346607 2012.11.27. 11:58:50

Ahogy elnézem Moggi jól intézte a bíróküldést a hétvégén. A Napolinak. :)

347988 2012.11.27. 13:44:42

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! De. Amiért bundagyanús volt a meccs: - Padoin sztem a keret leggyengébb játékosa azt hogy miért kellett pályára engedni Puzsér biztos tudná, de én NEM értettem. - ott lett volna Marrone aki ugye sokkal aktívabb mert pihent, de persze még tapasztalatlan/fiatal hagyjuk megrohadni a padon. - abban egyetértek Benitoval hogy Isla szar volt (és egyre szarabb lesz), de az ő helyére inkább Giovinco-t hoztam volna be és hagytam volna hogy a három támadó széthúzza az összeállt védelmet a 3-4-3 ban Pirlonak több lehetőséges lett volna középre játszani a játékszert. - "65 százalékos labdabirtoklásból a Juventus egyetlen ziccert tudott kialakítani, és csak háromszor találta el Amelia kapuját (akinek egyetlen nagy védést sem kellett bemutatnia)" Ez így nem igaz 7:03-tól egy Vucinic lövés igaz csak egy http://www.youtube.com/watch?v=ynFwnGy81k4 - "Az első félidő érzetét pedig az határozta meg, hogy a Juventus lemerült a Delneris időszakkal súlyosbított, Zaccheronivá maszkírozott Ferrarás idők legsötétebb vermébe, megmerítkezett az ott felgyülemlett epekeserű okádékban, és csak aztán lépett pályára a San Siróban." Ez igen, ilyen tömör vélemény és még tetszik is :)

337297 2012.11.27. 14:01:43

Ha még mindig az élen tanyázunk, mire visszajön Conte apánk, akkor én már nem leszek szomorú. (De azért nem könnyű megemészteni az inter elleni vereséget, és talán még nehezebb a Milán ellenit, éppen a Milán mutatott játéka miatt.)

269797 2012.11.27. 22:57:31

Mennyire sajátos az az attitűd, hogy a meccs előtt mélységesen lesajnált Milannal kapcsolatban a meccs után újra a hullarablózást hallani. Gondolom izzadtságszagú lett volna a 12ik helyezett ellen a szokásos gyűlöletkampány, de ez a kompenzálás is stinky kicsit. Egy pár dolog ha egyáltalán... 1. A Juve középpályások bátran ütköztek volt jó pár talpalás és hátulról szerelés nagy részük sárga vagy akár szabadrúgás nélkül (csak emlékezetből: Robinho-Pirlo, Barzagli-Fáraó, Vidal-Boateng, Marchisio-Montolivo(?) 2. Az összeesküvést magyarázandó továbbá a sok 16-os körüli szabálytalanság. Igen ezzel is egyet lehet érteni, hiszen nyilván nem azért volt ott sok fault mert a lendületből kontrázó Milant csak így lehetett megállítani (5-6 létszámfölényes kontra volt legalább, ezért is szégyen hogy csak 1-0ra nyertünk, komolyan). A Nápoly sima 4est hintett volna. 3.ROBINHO háháhá Hiányzik Conte, mint zsidóknak a Messiás, a Chelsea ellen zseniális volt a taktika, bezzeg most Alessio elbaszcsizta. Én már várom hogy visszajöjjön, mert akkor mibe menekültök, maradnak az összeesküvések. Egyébként elszabadultak a Juve-gárdisták az NST-n, zárjátok szorosabbra az ólajtót! Best regards

339622 2012.11.28. 01:10:38

[sev](#991471): Mibe menekülünk? :) Szerintem egészen a bajnoki címig. Nektek viszont gratula. Tettetek most egy jelentős lépést a kiesést elkerülendő. Egyébként kamu tizi ide vagy oda, nem hiszem, hogy bármely Juve drukker vitatná azt, hogy ezen a meccsen akármennyire is X-es volt, rászolgáltunk a vereségre. Az már más kérdés, hogy azt viszont nem gondolom - pusztán azon tényt leszámítva, hogy legyőztétek a Juvét - túlzottan lett volna örülnötök bárminek is, ha csak a játék képét nézzük. Azért nem irigyellek titeket egy hangyányit sem. :) Nektek már egy ilyen meccsért is hálát kell adni a magasságosnak, mi meg azóta is értetlenkedünk, hogy hogy tudtunk egy ilyen gyenge játékot produkáló ellenfelet alulmúlni.

335752 2012.11.28. 07:25:41

[Juvegrande49](#991551): ha két éve nem lett volna egy sokkal szarabb csapatotok megérteném az arcoskodást, amiben a Juve szurkoló ugye mindig élen jár(t). de, nem vagytok Ti még akkora csapat, hogy ilyen és ehhez hasonló dumákkal ráncigáljátok ki a csapatotokat egy-egy vereség után, pláne, hogy a Milan nem is olyan rossz, hiszen az egyedüli olasz csapat amely továbbment a BL-ben, és konkrétan megvert titeket. nem is olyan rég volt, hogy 6-0al csaptuk az arcotokat oda-vissza, azt mi valahogy szerényebben reagáltuk le. :)

340942 2012.11.28. 08:58:03

[sev](#991471): Még mindig lesajnált a Milan ne aggódj. Az 5. helynél jobban nem fogtok végezni és ez tényleg sajnálatos annak fényében hogy tavaly a bajnoki címért harcoltatok. Nem kell megmagyarázni a győzelmeteket, mi is láttuk a meccset. Nem ti érdemeltetek győzelmet, hanem mi érdemeltünk vereséget és amilyen játékot ti mutattatok azzal nem büszkélkednék. [gasbert](#991628): Nagy arcunk van de nekünk legalább van mire :P. A BL továbbjutásotok tényleg örvendetes (de tényleg) de egy olyan csoportból most komolyan....

258945 2012.11.28. 09:38:46

[sev](#991471): nahát kik ne kerülnek elő :D Emlékeim szerint az 1.fordulós performanceod óta nem rontottad a levegőt az NST környékén. Megértem, nagyon kínos lett volna azok után, miután felvázoltad miért über alles a milan átigazolási politikája :D ár/érték arány meg a milan támadói a liga legjobbjai stb. Mond csak a 10.helyezéshez már elég költséghatékonyak vagytok? :D szerencsétlen :)

337297 2012.11.28. 10:07:35

[kdavid86](#991659): Az egy konkrét halálcsoport, és így is csak 3 ponttal vannak lemaradva a Malaga mögött. :D

335752 2012.11.28. 10:18:54

[t.junior](#991676): perpillanat egy Milan támadó vezeti a Serie A góllövőlistáját. [kdavid86](#991659): téged sajnos a Hitleres Millito párhuzam után nehéz lesz komolyan venni. most sem megy. tipikus juves szar ez a Ti nem érdemeltetek győzelmet, hanem mi vereséget. kb. olyan, mint amikor azt mondtátok, hogy elsősorban nektek köszönhető, hogy nem vertetek meg. jókat lehet röhögni itt a benito gangban, sűrűbben kell ide járjak :D

346607 2012.11.28. 10:42:07

[sev](#991471): Robinho könyökösét is elfelejtette lefújni a rigó. Bonucci lent maradt, Robinho persze a labda kirúgása helyett támadást vezetett, jelölve magát a Luiz Adriano-díjra. Aztán ez az eset megismétlődött, Isla maradt lenn. Ja, és egy kamutizivel megnyert meccs után behúznám fülem-farkam, nem pedig az ellenfél blogján trollkodnék. [gasbert](#991628): Ha már a múltból próbálsz megélni, erre is emlékezhetsz nyugodtan: http://www.youtube.com/watch?v=EvyB_SuOsOE

346607 2012.11.28. 10:44:34

[gasbert](#991628): Ja, és ha a vasárnapi teljesítmény tetszett bármelyik Milan-szurkolónak, akkor őszintén sajnálom őket. Vagy csak én vagyok jobbhoz szokva!?

335692 2012.11.28. 11:58:44

Tegnap visszaneztem a meccset, eloben meg fajdalmasabban jatszottunk. Ez volt az elso Juve meccsem es pech, de igaz a Conte éra leggyengebb performansza volt (kulon kemeny h a legjobb utan tortent 5 nappal). Bonucci jatszott messze a legjobban, Islatol a hajunkat teptuk ki. Mikor bejott Padoin en nagyon meforultemmert az elso 5-10 percben elenk jelenlete volt a palyan, aztan beszurkult o is. Mi, egyszeru koca szurkolok mindig elfelejtjuk h tiszta korulmenyek kozott edzesmunka alapjan, ottani teljesitmenyre osztjak a jatekperceket. Gondolom ezert tettek fel Conteek Padoint. Mar a Chelsea ellen is erezheto volt a vedelmunk lassusaga. Ott Oscar, Mata es Hazard kontraitol fostam ossze magam, vasarnap pedig Farao, Boateng es Constant piritott rank joparszor. Tudom h mas felepitesu, robosztusabb emberek a vedok, de akkor hssznaljak ki ezt, ne hagyjak a labda keresztbe vezetgeteseket. A statok remekul latszottak, Pirlo es Vidal is eleg vakon volt. Talan Vucsi volt a legkombinativabb (lasd sarkazos passz Q-nak), o viszont megint toszott az egeszre. Annyira perverz hogy technikailag a vilag egyik legkepzettebb jatekosa, ugy kenyszeritozik mint az álom, de ember utan futni, labdaert harcolni keptelen.

340942 2012.11.28. 12:07:25

[gasbert](#991696): Nem olvastad el rendesen a hozzászólást, de nem hibáztatom az ellendrukkereket. Én a klubot utálom mindennél jobban és nem Militot. Ha ennyire érzékeny lelkületűek vagytok arról megint nem tehetek. De kérlek fejtsd ki milyen érzelmeket vált ki belőled Moggi és az akkori vezetőségünk. Nem ezt mondtam, hanem hogy az általatok mutatott "játék" enyhén szólva is megkérdőjelezhető, a miénk meg egyszóval trágya volt. Azért érdemeltünk vereséget, mert önmagunkhoz képest voltunk bűn rosszak.

340942 2012.11.28. 12:09:02

[Cucu](#991688): Annyira izgalmas és magas színvonalú meccsek voltak azok, hogy majdnem nem aludtam el mindegyiken. :)

258945 2012.11.28. 14:56:38

[gasbert](#991696): ejha, kijelenthetjük hogy a Milan frenetikus támadósora kimerül a fáraóban, reméljük nem sérül le a srác komolyabban, mert akkor jön a tragédia, vagy még az lehet hogy nem tudod értelmezni a többesszámot.

335752 2012.11.28. 14:59:46

[kdavid86](#991776): már ezerszer leírtam. én a csapatomat szeretem, nem az ellenfeleit rühellem. pont. te más vagy, a Te dolgod, de ne húzd ám rá másra ;) [daneeka30](#991719): egy 15 éves meccsel hencegsz. többre számítottam tőled :P [daneeka30](#991714): ha az ellenfél blogján, egy poszt alatt véleményt nyilvánítunk az miért trollkodás? kulturáltan, szépen fogalmazva, szidalmazás nélkül elmondtuk a véleményünket. tudtommal nincs olyan korlátozás, hogy ide vagy oda csak ez meg az léphet be és alkothat véleményt. bizonyos keretek között a Milan blogon szívesen látunk, sőt egy-egy meccs után kíváncsiak vagyunk a másik tábor megfigyeléseire. de elfelejtettem, hogy gobbiföldön nem látják szívesen a vendéget.

335752 2012.11.28. 15:03:24

[t.junior](#991913): a Juventus csatársora 13 gólt szerzett az idén. a Milan csatársora 17-et. ha már összességében nézzük.

262910 2012.11.28. 15:34:38

[gasbert](#991915): a kulturált vendégeket szeretjük, a kamutizivel spékelt győzelem után stílusról és egyebekről oktatni érkezőket legfeljebb megtűrjük. alapvetően nincs korlátozás, ide regisztráció után bárki jöhet, de azokat a bizonyos kereteket, amiket mástól elvársz, nem ártana itt is tartani. egyébként láttál már ennyire szar csapatot a kedvenceid mezében? én még sosem. részben erről szól a poszt is: egy olyan csapattól kaptunk ki, amelyiknél rosszabbtól utoljára a 2010-11-es bajnokság első meccsén zakóztunk. az a bari volt, szezon végén tökutolsóként kiestek. ez szerinted "tipikus juves szar" (ha már bizonyos kereteket emlegetsz), szerintünk inkább szomorú tény. pont ez volt a legrosszabb ebben a hétvégi meccsben: egy olyan milántól kikapni, amelyik brüsszelben egy félidő alatt nem lő kapura. amelyiket fél órára beszorítja a 10 emberrel rohamozó anderlecht - mi meg alig jutunk el a kapuig. nem a milan rossz teljesítményét dolgozzuk fel nehezen (arra számítottunk), hanem a remek chelsea-meccs utáni nihilt a mieink részéről. erről szól az írás. ha ehhez hozzá tudsz tenni, köszönjük.

339622 2012.11.28. 15:40:28

[gasbert](#991628): Ne haragudj de kit érdekel mi történt két éve. Jelenleg az a téma ami most van. Most pedig remek csapatunk van amelyik ugyan a hétvégén vállalhatatlan produkciója következtében megérdemelt vereséget szenvedett, de ez a lényegen mit sem változtat. Ettől mi még ugyanúgy a bajnoki címért folytatjuk a harcot. Ti meg talán megragadtok a a középmezőnyben. Az arcoskodásról meg csak annyit, hogy az bizony ment tavaly keményen a Milanisták részéről is. Csak aztán csak nem akart leszakadni a Juve...csak nem akart leszakadni a Juve. :) Külön gratulálok egyébként a BL továbbjutáshoz abból az irdatlan kemény csoportból. Kell az olasz csapatok jó szereplése és bár nektek fogok drukkolni bárkit is szán nektek a sors, sok remény azért nem fűznék ahhoz, hogy az út tovább folytatódik... bárkit is szán nektek a sors. :) De mondom még egyszer azért drukkolok. Csak azért nem azt írtad, hogy 3-0-al vertünk titeket oda vissza mert a 6-0 jobban néz ki. Az egyik csapat tényleg rúgott a másiknak egy meccsen 6-ot - még ha 15 éve is - tudtommal nem ti voltatok. :)

258945 2012.11.28. 15:41:23

[gasbert](#991916): ha már összességében nézzük akkor 29-21 ide ha a BL is nézzük akkor 40-28. Megjegyzem, az eredeti vita (amiben részt se vettél úgy emlékszem) ami a támadókat illeti az Inter és a Milan csatársorát érintette, így nem értem miért kavarod bele a Juvét? pláne hogy nem is neked írtam :).

340942 2012.11.28. 15:54:39

[gasbert](#991915): Remekül kitértél a konkrét válaszadás alól....nem a humán szektorban dolgozol? :P Amúgy annyira imádom mostanában az ellenfelek nyilatkozatait. Botlunk egyet, hoznak rajtunk 1-2 pontot tömörödik az élmezőny és az aktuális 2. helyezett csapatból valaki lenyilatkozza hogy mi vagyunk az anti-juve és mi bizony megnyerhetjük a bajnokságot. Ezt a Fior, Lazio, Inter, Napoli is eljátszotta, kicsit zavaró hogy ennyire nagy mellénnyel beszélnek néhányan. A Milanból csak azért nem szólnak a Scudetto esélyekről mert -14-ről eléggé röhejes lenne.

339622 2012.11.28. 16:11:13

Kicsit elmélyültem a statisztikákban most. Konstatáltam, hogy a Milan 1950-ben rúgott nekünk 1x egy meccsen hetet. Ami lehetne akár a legtöbb is amit az egyik csapat kiosztott a másiknak gombócból. Persze ha mi nem rúgtunk volna nekik már 1927-ben egy meccsen 8-at. :)

346607 2012.11.28. 17:21:45

[gasbert](#991915): "Hiányzik Conte, mint zsidóknak a Messiás, a Chelsea ellen zseniális volt a taktika, bezzeg most Alessio elbaszcsizta. Én már várom hogy visszajöjjön, mert akkor mibe menekültök, maradnak az összeesküvések. Egyébként elszabadultak a Juve-gárdisták az NST-n, zárjátok szorosabbra az ólajtót!" Ez mi, ha nem trollkodás, drága barátom?

335752 2012.11.28. 18:11:36

[daneeka30](#992043): az első fele csak egy görbe tükör, lényegében az amit Ti írtatok a szomszédba. a második fele pedig a Juves trollok miatt fogalmazódott. ;)

258945 2012.11.28. 18:26:49

[gasbert](#992087): na akkor tegyél szépen egyenlőség jelet az általad mélyen lenézet Juve trollokkal, aztán bele is nézhetsz a görbe tükörbe, de szembe ne köpd magad, az durva lenne :D

348517 2012.11.28. 19:20:56

Nem ide tartozik, bocs, de én most nem vitatkozni akarok. Nemrég csatlakoztam, így most fejeztem be a 2010-es írásokat, és nagyon jól szórakoztam! Remek, egyszerre python-os, sp-os, rejtős. Ja, a mostaniak se rosszak...

346607 2012.11.29. 09:26:02

[gasbert](#992087): A Milános pajtid kimeríti a troll fogalmát, ha tetszik, ha nem. Az, hogy odaböffent valami bullshitet az egyik blogba, majd vissza se jön megvédeni az álláspontját, szerinted milyen jellemre vall? Most már tényleg kíváncsi lennék, hogyan védi meg azt a bullshitet, amit az első fordulóban hányt oda a "szomszédba". Azon meg sem lepődök, hogy nektek nem hiányozna az edzőtök a padról, Allegri nem igazán tud meccselni. :)

335752 2012.11.29. 12:11:16

[daneeka30](#993243): voltak idén meccsek amikor kiderült, hogy igenis tud. Pl. amikor kettőről jöttünk vissza a Palermo és a Napoli ellen.

346607 2012.11.29. 13:15:16

[gasbert](#993366): És azokon a meccseken hiányzott volna? Nélküle visszajöttetek volna kettőről?

335752 2012.11.29. 17:49:43

[daneeka30](#993414): biztos, hogy nem :)

334309 2012.11.29. 19:50:42

megfogadtam, hogy három napig nem nézek fel a blogra, de tudtam, hogy már ez a hullaszar teljesítmény is elég lesz ahhoz, hogy milanistákkal legyen tele a kommentmező. előfigyelt a kuki a naciból, úgy látom. de ez kevésnek tűnik ránézésre.

334265 2012.11.29. 21:11:18

[benitoNST](#993730): valami hasonlót akartam írni :)

348607 2012.11.30. 09:28:29

Egy két embernél nem értem, hogy mit nézett a tv-ben!! Nem szidok Én senkit, bár egy két embernek tudnék frappánsat írni, amit a három ágú adna vissza! De most tényleg, mit nézett pár Juventus drukker?! Első félidőben sehol sem volt a csapat! A jobb oldalon erőltetett játék, s ami addig jutott, hogy Isla+labda, de elakadni Costant! A középpálya siralmas volt, a másik csapat dominanciája megvolt! A második félivő volt az, amikor valamit mutatott is a Juventus!

348517 2012.11.30. 13:38:42

[PhilipMorris](#994060): Azért így sikerült: "...a másik csapat dominanciája megvolt!" - ez tényleg frappáns!

348517 2012.11.30. 15:00:26

Ööö, lemaradt egy szó, a mondat helyesen: Azért így is sikerült...

269797 2012.12.01. 22:17:51

Bocs srácok, csak eskü sokat dolgoztam az elmúlt napokban, tudjátok valakinek ki kell termelni a segélyt :D Azt hiszem egyébként hogy a Hitelerezős csávót nem kivetni a saját soraikból (jelentsen ez bármit) legalábbis öngól. Nem tudok mindenkire reagálni, sorry t.junior rád tényleg nincs is időm, mostanában csak olvasni tudom az agymenéseidet. Ha én azért vagyok troll mert nem jöttem fel pár napig meló miatt, akkor drága Benito barátunk saját definiálása szerint még nagyobb, mert idehány valamit aztán nem lép fel direkt 3 napig, majd azzal a kijelentéssel, hogy itt van egy csomó milanos (gasbert és szerénységem) érdemi válasz nélkül lelép, jó megértem sietni kell szakérteni. Az meg hogy ez volt a valaha legrosszabb Milan, hát azért láttunk ennél rosszabbat, pont a felkonfban a jó oldalon (i.e. milan blog) volt az ümit davalás milan, hát összeteszem a két kezem, hogy milyen arcok játszanak most a csapatban. Jó persze Giovincot lecserélném Sárira meg Ashtont is Mattiara, de amúgy rendben vagyunk. Egyébként meg szénné lettetek kontrázva, Robinho lőtt gólt 11esből, a szuperhype udinei párost lenyomta egy 20 éves kisgyerek meg a legrondább Milan játékos ever (funfact Constant 9 beadást blokkolt, legtöbb az idényben európai top bajnokságban állítólag)"kell még valamit mondanom Ildikó" :D

258945 2012.12.02. 14:00:39

[sev](#996313): dolgoznod kell a segélyért? közmunkás vagy? bakker nem jó :(

348607 2012.12.03. 11:33:37

[t.junior](#996935): Nem Junior, ez jelzés értékű volt, hogy a mai Magyarországon vannak, akik dolgoznak, s vannak, akik nem, aki dolgozik, mivel adót vonnak stb. állambácsi ebből ad segélyt!

258945 2012.12.03. 15:26:51

[PhilipMorris](#997978): nem mondod! őrület!
süti beállítások módosítása