bntemp

bntemp

Gyomros után

2012. október 28. - s4tch

Elnézve az utóbbi hetek izzadását, és főleg a hétközi BL-abszurd által hagyott nyomokat, kicsit olyanok lehetünk, mint egy B-kategóriás akciófilm főhőse a film végi, élet-halálról, fele királyságról, nőről, pénzről, becsületről döntő pusztakézi csetepaté derekán: bevettünk egy komoly gyomrost, eleredt az orrunk vére, felrepedt ajkunk, nettó szarul nézünk ki, de nem adjuk fel, és persze a végén vigyorra nyílt szánk sarkából a mi véres nyálunk folyik rá a lezúzott ellenfél törött csigolyái romjain fityegő koponyájára. Viszont van egy kis bibi: még csak október van, rohadt messze még a hepiend. Itt van rögtön Szicília idén is erősebbik csücske a maga kellemetlen stílusával, kellemetlen közönségével és kellemetlen formájával, egy elefánt lendületével.

Elnézve az utóbbi hetek izzadását, és főleg a hétközi BL-abszurd által hagyott nyomokat, kicsit olyanok lehetünk, mint egy B-kategóriás akciófilm főhőse a film végi, élet-halálról, fele királyságról, nőről, pénzről, becsületről döntő pusztakézi csetepaté derekán: bevettünk egy komoly gyomrost, eleredt az orrunk vére, felrepedt ajkunk, nettó szarul nézünk ki, de nem adjuk fel, és persze a végén vigyorra nyílt szánk sarkából a mi véres nyálunk folyik rá a lezúzott ellenfél törött csigolyái romjain fityegő koponyájára. Viszont van egy kis bibi: még csak október van, rohadt messze még a hepiend. Itt van rögtön Szicília idén is erősebbik csücske a maga kellemetlen stílusával, kellemetlen közönségével és kellemetlen formájával, egy elefánt lendületével.

Szögezzük le: halálosan szeretjük a kommentelőinket, bármit is írjanak. Egyet tudunk érteni azokkal, akik szerint a Juve-tábort megosztó BL-szereplés tulajdonképp nem rossz: két rutinos csapat ellen, hátrányból felállva szereztünk pontokat, a harmadik, rutintalan társaság ellen meg pechünk volt, körbelőttük a kaput, és a világ összes helyzetéből sem tudtunk betalálni. Azokkal is tudunk azonosulni, akik szégyenteljesnek tartják, hogy a Juventus, a világ futballjának egyik örök ikonja képtelen volt hazai pályán dominálni egy kelet-európai csapatot, és ezt megfejelte azzal, hogy egy kimondhatatlan nevű BL-újonc ellen kepesztenie kellett a pontért. Hasonló skizofrénia kínzó szorításában tekintünk a szicíliai kirándulás elé is.

A Catania tavaly a szezon egyik meglepetéscsapatának számított, amit sokan elsősorban Montella edzői tehetségének tudtak be. L'Aeroplanino távozása után volt, aki összeomlást sejtett, főleg, miután a csapatot annak a Rolando Marannak a kezébe nyomták, akinek sem neve, sem különösebb múltja nincs a szakmában; a Catania előtt egyetlen A-ligás csapatot sem edzett. Most meg a déliek hetedikek a bajnokságban, elsősorban hazai teljesítményüknek köszönhetően: az elefántok négyből három vendégüket (a két genovai csapatot és a Parmát) kegyetlenül eltiporták, csak a Napoli úszta meg iksszel. Idegenben egyelőre harmatosak, de erre leghamarabb tavasszal térhetünk vissza.

A Catania hazai formája mellett külön problémát jelenthet a Montellával begyakorolt 4-3-3-as rendszerük. (Ne tévesszen meg senkit a gazzetta várható összeállításokat hozó oldala, idén végig ezt játsszák, kevéssé valószínű, hogy pont ellenünk váltanának 3-5-2-re.) Ahogy a legendás szerkesztőségi levlistán két bareback videó linkje közé ékelt eszmefuttatásában házi médiasztárunk, Beni találóan rámutatott férfiasan hosszú ujjaival, 4-3-3 ellen nagyon tudunk nyűglődni, főleg, ha az ellen szélső védői futót játszanak. Ezzel tavaly is megfogtak minket, igaz, akkor Conte még nem forszírozta a háromvédős felállást, és Chiellót játszatta szélső védőnek; azon a meccsen épphogy kiizzadtuk az 1:1-et. Visszatérve a védőikre, meg lennénk lepve, ha Marchese és Alvarez nem késztetné visszatérően intenzív vonalfutásra a csapatba visszatérő Forrestet és Asamoah-t. Szintén nem szól mellettünk, hogy az ex-juventinók rendre megfirkálnak minket: külön figyeljünk Almironra és a szűzies Legróra! A Catania ráadásul tipikusan olyan csapat, amilyen ellen benne van a csúnya pofára esés: a rangadókat stabilan hozza a Juve, a betömörülő kiscsapatokat is szépen zúzzuk le, viszont a kompromisszummentesen támadó gárdák ellen keressük önmagunkat (lásd Fiorentina, ill. Genoa elleni első félidő).

Ha a kedvezőbb előjeleket kívánjuk inkább megragadni, akkor elsősorban abba kapaszkodhatunk, hogy ez a Juventus már nem a tavaly őszi Juventus: mostanában a bajnokságban képesek vagyunk behúzni az erősen iksz-szagú birkózásokat, lassan nyilvántarthatatlanul sok fordítást hajtunk végre, és már néha akkor is nyerünk, ha az ellenfél jobban játszik (lásd Genoa). A Catania által művelt kontrajáték ellen Conte alatt kimondottan jól védekezünk, idén csak a Napoli lepett meg minket Pekingben; ha kivesszük a kontráik élét, azzal a fegyvertáruk nagy részét le is szereltük. Nyilván egy posztonkénti összevetésben is erősebbek lennénk, játékosaink gazdagabbak, egytől-egyig jó testük van, a legtöbben kimondottan jóképűek (bár a jégkék szemű Marchisio lesérült a Nordsjellindentan ellen), létezhetetlen, hogy egy Bergessióval felálló csapat megverjen minket. Képzeljétek, a mellékelt képen Bergessio nem mosolyog, ő így néz ki!

A hétközi BL-égés megihletett mindenkit, aki a Juventusszal bármilyen szinten foglalkozik. Felmerült bennünk, hogy ez volt az első mérkőzés idén, amit Conte rontott el, és legott elő is került a tavaszi hadjárat óta hanyagolt 4-3-3 ötlete, ami több okból sem elvetendő. Egyrészt a csatárainknak piszkosul nem fekszik a 3-5-2, ami már tavasszal is egyértelmű volt, miután inkább a középpályások szerezték a gólokat. Matri is csak látszólag felejtett el futballozni, személy szerint nekem is meggyőződésem, hogy klasszikus középcsatárnak továbbra is klasszis. Ezt a 4-3-3-ban hamar bizonyíthatná. Talán Bendtnernek is könnyebb lenne úgy felvenni a tempót, ha a kapuhoz közel, középen játszhatna - mondjuk ehhez sanszot kéne kapnia. Érzi ő is, hogy az eleliásodás útján halad, ezért ügynökével hakniztak is egy kört a sajtóban, kezdőcsapat-helyet követelve. Aztán felépült Pepe, és ott van Isla, aki az Udinesében Pepe helyén játszott néha hasonló rendszerben. Lichtsteiner is komfortosabban érzi magát a négyvédős sor jobb szélén, mint eggyel feljebb. Mindezen érvek ellenére Conte a hírek szerint ragaszkodik a 3-5-2-höz, ami a bajnoki eredmények fényében tulajdonképp nem szorul további magyarázatra.

Az összeállítással már többször mellélőttünk, mint ahányszor meghódítottuk egymást, de azért tovább találgatunk, és ha tévedünk, természetesen a szintén megvezetett olasz sajtóra fogunk mutogatni. A stáb most sem tervezi gyökeresen felforgatni a kezdőcsapatot, tulajdonképp két helyen várható változás. Az biztos, hogy Marchisiót sérülése legalább a következő játéknapig távol tartja a pályától, hiányában a középső hármas Pogba, Pirlo és Vidal lehet. Egy sérülés sosem jön jókor, most viszont Vidalra is mocskosul ráfért volna egy hét szabi, ami Marcsi kiválásával vált hirtelen múló álommá. Vidal az a kulcsjátékosunk, aki a legrosszabbul bírja a szerda-szombat tempót: épp csak annyival lassabb a csúcsformájától, hogy rendre kockáztatja a kiállítást. Még azt sem mondhatjuk, hogy Pogba jól járt Marcsi távollétével: alighanem mindenképp pályára lépett volna, de jobban örült volna egy egészséges Marchisio támogatásának. Nehezebb dolga lesz egy ványadt Vidal mellett. A másik beugró Nickyboy lehet. Hogy az esélyt a többi csatártársa szerencsétlenkedésének, a sajtókörútjának, vagy valami egészen másnak köszönheti, az tulajdonképp tökmindegy. Reméljük, nem egy Borriello-féle meddő próbálkozás lesz belőle.

Kaptunk egy övön alulit Dániában. Fel fogunk belőle állni, hogy véres fogakkal rávigyorogjunk a riválisokra. A kérdés csak az, hogy megvárjuk-e ezzel a következő rangadót, vagy a nehezebb utat választva már Szicíliában villantunk egyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr288240360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338554 2012.10.28. 07:49:42

Van egy olyan érzésem, hogy az izzadós X helyett most valami relatíve könnyed, 0-2 vagy 1-2 arányú vendéggyőzelem születik. De hogy ehhez büntető, kiállítás vagy valami ennél is moggisabb fondorlat szükségeltetik, azt még nem tudom.

345333 2012.10.28. 10:16:05

am conte szerintem azért ragaszkodik a 3-5-2höz mert szerelmes bonucciba és egyszerüen nincs szive kihagyni senkit a barza-bonu-chiello 3masbol (amiben azért van ráció, mert ez a védelem télleg erős) mellesleg marrone is jáchatna vidal helyén. szerencsétlen ember kurva tehetséges, mikor pályára lép remekül jáccik és ehhhez képest idén 2x lépett pályára.én nagyon sajnálnám de megérteném ha januárban v a nyáron távozna, mert egy ilyen játékos többet érdemel annál h egész évben a padon rohadjon (padoin ugyanez csak ö nem tehetséges :D de legalább hajt)

346607 2012.10.28. 12:26:00

Vidallal hasonló a helyzet, mint 1 hónapja Pirlóval. Szerintem ma lő egy gólt.

338554 2012.10.28. 13:02:55

Brace yourselves, Moggi-related comments are coming..

337369 2012.10.28. 13:18:00

[neuropa](#953854): vagy már tesztelik az esztétikai lest. valóban elég ratyi gól volt...

334376 2012.10.28. 13:46:36

árrturroooo viddááál áááléééé!!!

340977 2012.10.28. 13:52:00

Ha Muntari gólját megadták volna!

338554 2012.10.28. 13:58:19

[volgadriver](#953945): Ha Bergessio gólját megadták volna!

347976 2012.10.28. 14:27:08

Ma is dolgozott moggi

347168 2012.10.28. 14:30:53

Ezt is összecsalta nekünk Moggi! :) Imádom, amikor Puzsér ideges... :-)

339362 2012.10.28. 14:44:25

szerintem asamoah-t lökték a gól előtt, azért nem adta meg a játékvezető, nem pedig a les miatt. a sportklub sztárduettje szánalmas, sokkal jobb volt a digi.

334309 2012.10.28. 15:04:33

[neuropa](#953854): :)) nemcsak sima esztétikai les volt, de a cataniai játékos elég csúnya, és ki volt tűrve a meze.

347168 2012.10.28. 15:05:18

[juuvee](#954057): az esetnél én se nagyon értettem, hogy ki volt szabálytalan, mert ezt lesnek befújni meredek. Követelem Egri Viktort! :-)

346627 2012.10.28. 18:10:39

Ezt is összecsalta nektek Moggi!
süti beállítások módosítása