bntemp

bntemp

Ukrán mérőmókus ólomból

2012. október 02. - s4tch

Nem tagadhatjuk, csokizunk a Sahtartól. Mindig sokkal szarabb egy ismeretlen ellenféllel játszani, hiszen például egy Napoli ellen tudhatjuk, hogy kap egy büntetőt az ellenfél, a Milan ellen pedig egy-két öklöst elnéz a bíró a hullarablók javára. De ezekről az ukránokról csak annyit tudunk, hogy 76-ban elgázoltuk őket, hogy iszonyú sok pénzük, szép stadionjuk és ronda mezük van.

Egy kicsit utánuk néztünk, és nem lettünk nyugodtabbak. A kellő komolyság hiánya fájdalmas eredményt szülhet, még ha mindenki úgy is gondolja, hogy ezek csak ágyútölteléknek jók. Nagyon nem így van, ha nem vesszük komolyan őket, könnyen bajba kerülhetünk.

Nem tagadhatjuk, csokizunk a Sahtartól. Mindig sokkal szarabb egy ismeretlen ellenféllel játszani, hiszen például egy Napoli ellen tudhatjuk, hogy kap egy büntetőt az ellenfél, a Milan ellen pedig egy-két öklöst elnéz a bíró a hullarablók javára. De ezekről az ukránokról csak annyit tudunk, hogy 76-ban elgázoltuk őket, hogy iszonyú sok pénzük, szép stadionjuk és ronda mezük van.

Egy kicsit utánuk néztünk, és nem lettünk nyugodtabbak. A kellő komolyság hiánya fájdalmas eredményt szülhet, még ha mindenki úgy is gondolja, hogy ezek csak ágyútölteléknek jók. Nagyon nem így van, ha nem vesszük komolyan őket, könnyen bajba kerülhetünk.

Kezdjük azzal, hogy a Sahtar 19-meccses győzelmi sorozatot építget az ukrán bajnokságban, és ebben nincs benne a hazai rivális Dinamo Kijev kiebrudalása az ukrán kupából – és a Nordsjökeppinglarsulrich legyőzése sem. Tele vannak jó játékosokkal, a védelem két szélén a román Rat és a horvát Srna, aki egyrészt cséká, másrészt láthattuk az Eb-n, hogy még mindig kiváló játékos. A védelem közepén a Barca-reject Csigrinszkij, előttük a cseh-brazil védekező tengely, merthogy 4-2-3-1-ben játszanak jobbára.

A támadók közül a két szélen két gyors brazil, középen pedig a borzasztó félelmetes Mkhtrjn (valahova bele kell illeszteni egy I-t és egy A-t, de nem vállalkozunk a feladatra), aki idén szakajtónyi gólt szerzett, többet, mint a center Luiz Adriano. És van egy olyan nevű játékosuk is, amitől jeges verejték csordogál a hátunkon: Dentinho.

Kicsit Van Persie-re hajaz az örmény


Az edzőjük sem egy Zeman, Lucescunak ráadásul számottevő Serie A-tapasztalata is van, olyannyira, hogy amikor az Izét vezette, ő hozta fel az ifiből Pirlót (bizony, Szundinak ilyen sötét csontvázak dőlnek ki a szekrényéből). Valószínűleg elég jól feltérképezte a Juventust, ismeri a csapat gyengéit, és nem lesz rest kiaknázni őket. Abban egészen biztosak vagyunk, hogy a Sahtar 4-2-3-1-es felállása a meccs nagy részében 4-4-1-1-re fog hajazni, átadják a területet a Juventusnak, és gyors szárnytámadásokkal fognak operálni. Az fix, hogy Asamoah-nak és Lichtsteinernek közel tökéletes meccset kell játszaniuk.

És ha már a mieink, szerintünk a kezdőt illetően csak egy kérdés van: ki lesz Vucsi párja elöl? A rend kedvéért: Ráfos Angyal – Barza, Őrül Ló, Vanczák Giorgio– Forrest, (F)arturo Király, Szundi, Girnyó Zseni, Ében Szikla – Vucsi, ???

Szerintünk a helyért Giovinco és Quagliarella indul a legnagyobb eséllyel, és talán előbbi egy kicsit esélyesebb, hiszen mégiscsak a Juve legeredményesebb csatára idén a bajnokságban. Matrira kisebb az esély, Bendtnerre meg semekkora, hacsak nem égünk a végén, és be kell hozni valakit lefejelgetni a labdákat, de erre ne is gondoljunk. A csatársor összetételének megtalálása mellett úgy véljük, nagy fontossággal bír majd annak a felismerése is, ha ez nem sikerül. Azaz nem kell fent hagyni valakit vergődni 70 percig, ha látszik, hogy ez nem az ő napja, vagy a játékhelyzetek lenullázzák azokat az elemeket, amikben használható az illető. Szerencsére most minden csatárunkkal felfelé megy a hullámvasút (ráadásul Q és Gio csereként beállva szereztek fontos gólokat, ami szintén jó jel), aki nem teljesít jól, az már a szünetben mehet a vérbe.


Ahogy fent is említettük, ez egy nagyon fontos meccs lesz. Ha nyerünk, és utána a papírformának megfelelően oda-vissza elrakjuk a Nordsolajoshalat, tíz ponttal lehet hátradőlni, és koncentrálni a hazai feladatokra. Még novemberben jönnek Torinóba az észak-afrikaiak, őket begyaluljuk, és a Conte-mentes időszak utolsó másfél-két hónapját csendesen lepergetjük (merthogy négy hónapra fogják csökkenteni az eltiltást). Ehhez viszont ezt a meccset meg kell nyerni, a döntetlen egyáltalán nem jó eredmény, még ha túlparázott állapotban talán el is fogadnánk előre.

És azt se felejtsük el, hogy az Aréna ma veszíti el az ártatlanságát a BL-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr938240334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

340942 2012.10.02. 13:22:41

1 gól különbségű győzelmet remélek a csapattól. Nehezebb lesz, mint amikor bejön a szaunába egy jó csaj és ki kell bírnod merevedés nélkül. és, Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

348087 2012.10.02. 13:23:56

hány pudos az ukrán mérőmókus? Meglátjuk, mennyit ér ez Ázsiában.

348105 2012.10.02. 13:32:22

az Asamoah-Srna párharcra egy külön rekesz sört jegeltem be, ha nem jött volna Forrest, Srna-t mindig elfogadtam volna. Ha Lucescunak van egy kis esze, ráküldi Pirlora Mkhitaryan-t vagy Willian-t,így tartok töle Marcinak és Vidalnak megint nagyot kell majd játszania. Viszont Giovinco-t kiraknám kissé jobbra, most megmutathatná, ezt a Rat gyereket sztem meg tudja verni egy az egyben szemböl. Nehéz lesz, de hozzuk, 3-1 sztem

346607 2012.10.02. 13:36:03

Azt álmodtam, hogy 3-0-ra nyernek az ukrobrazilok. Dentinhonak amúgy jók a fogai?

335692 2012.10.02. 13:41:30

nem kell félni, hozzuk a meccset 2-0-ra. Calibrás Vidal király lő egyet (centire ugyanolyat, mint a Cselszkij ellen) a másikat pedig valaki más. Pont reggel néztem meg az ukrán bajnokság állását, izgulósok ne olvassák el, hogy 34-5-ös gólarányuk van 10 meccsen :(

341537 2012.10.02. 13:45:13

Mhitarjan, gyerekek :) De amúgy tetszik a poén, meg az egész cikk. Nem vagyok Juve-fan, de ez a blog a legjobbak közé tartozik, szívesen olvasgatok itt. A zebrákra fogadtam de szoros lesz. 2-1 mondjuk

347168 2012.10.02. 13:46:49

Gio-t kicsit féltem az ukrán bányászok csákányaitól, Q talán jobb választás volna a vájárok ellen. Jut eszembe: az időegyenes a bannerban mikor lesz folytatva? Nekem úgy rémlik, hogy van már 30 bajnoki címünk is, vagy rosszul emlékszem? :)

347794 2012.10.02. 13:51:27

Már reszketve várom a BL-indulót az arénából.(TV-n,persze,sajnos:( A meccs szerintem necces lesz,de nyernünk kéne.

345247 2012.10.02. 14:00:08

Nem is tudtam, hogy a Metallica dobosának a neve szerepel egy Dán focicsapatban :)

338554 2012.10.02. 14:02:19

[Equinox](#933276): Muhaha, mások pedig nem annyira szívesen olvasgatnak errefelé. :) Talán ők nem veszik a lapot, nem tudom. Várom már a meccset, szerintem jók lesznek az ukránok is, de a meglepetés elmarad.

346514 2012.10.02. 17:06:07

Két éve nagyon jó volt a Sahtar a BL-ben, akkor a Barca végül 5-1, 1-0-lal múlta őket felül. Bár a beijesztésnél már elmondtam, hogy nem volt az olyan sima, mint ahogy a közte négy mutatja, az is világosan kiderült, hogy az igazán jó csapatokhoz képest még hátrányban vannak az ukránok. Azóta eltelt két év, a bajnokságot tavaly is agyonnyerték (25 4 1), de a BL-ben még mindig könnyűnek találtattak. Amikor Ranierivel visszatértünk a száműzetés után, az első hazai meccsünket a friss UEFA-kupa győztes Zenit ellen játszottuk, ugyanilyen előjelek után vért hugyozós meccsen ütöttük őket Del Piero szabadrúgásával, aztán úgy belelendültünk, hogy oda-vissza oktattuk a Madridot. Szerintem a legrosszabb, ami történhet, hogy Conte is annyira óva inti a csapatot, hogy túlmisztifikálják az ukrán veszedelmet. Igen, jók, igen, évek óta együtt játszanak, de Srna és Rat sem lesz már fiatalabb, míg nálunk Buffon és Pirlo kivételével a pályafutásuk csúcsán lévő (Barza, Chiello, Lichti, Vuci) vagy épp oda tartó (Bonu, Vidal, Marci, Asamoah) játékosok játszanak. Ha elfelejtjük a nettó emberhátrányt (Gio...) és Conte feltesz egy centert Vucinic elé/mellé, akkor nincs mese, LE KELL VERNÜNK a narancssárgákat. A Chelsea ellen nem volt rajtunk győzelmi kényszer, most lesz, de ezt a nagy bajnokoknak el kell tudni viselni. Ha olyan jók vagyunk, amilyeneknek mondanak minket, akkor az ilyen csörtéken kell bizonyítanunk, hogy megértünk a nagy feladatokra. Egyébként szerintem ha továbbmegyünk a csoportból, akkor bármi lehet, még a Barcelona vagy a Bayern kiverésére is alkalmasnak tartom a jelenlegi gárdát, de ha kiesünk a csoportbőól, akkor sem történt semmi. Nekem idén a scudetto a fontos, minél előbb elérjük a 30-at "a pályán kívül" is, annál hamarabb foghatjuk be a hazai riválisok állandóan járó bagólesőjét. Titkon azért bízom benne, hogy még a Conte-érában benne lesz legalább egy BL-döntő, remélhetőleg Juventus győzelemmel a végén.

346514 2012.10.02. 17:09:41

a "Buffon és Pirlo kivételével"-t nem úgy értettem természetesen, hogy ők nem most jók vagy most nem jók, náluk ez már a második (sokadik) aranykor, kérdés, meddig tervezhetünk még velük

334219 2012.10.02. 19:56:51

Öhm, Benito, tényleg nem értem ezt az enyhe parázást. Egy ilyen londoni BL-visszatérés meg a Roma elleni játék után. Szerintem ez majdhogynem kötelező a Juvénak. A Sahtyorról mindig elmondják, hogy sok brazil, meg EL-győztes nemrég, de a BL-ben még semmit nem alkottak. A veretlen olasz bajnok elvileg nem tarthat tőlük. Meg az olasz bajnok szurkolói sem. Vagy mégis...?

343425 2012.10.02. 20:49:12

@Merlin91:Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

337486 2012.10.02. 21:45:21

[Merlin91](#933568): Csak kiejtették/ük a Romát és előtte megverték/ük az Arsenalt. Igaz, tavaly nem jött össze, de idén még erősebbnek tűnik/ünk (najó, most már eldöntöm, hogy T/1). Egyszerűen pazar, amilyen magabiztossággal hozzuk a meccseket, még a Dinamot is különösebb erőfeszítés nélkül vertük.

347794 2012.10.02. 22:39:55

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

334219 2012.10.02. 22:41:19

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

347794 2012.10.02. 22:43:49

Hát azt írtam,hogy necces lesz.De hogy,ennyire azt nem gondoltam volna.Le a kalappal az ukrán bányász braziloknak.

346514 2012.10.02. 22:46:55

Tartom, amit korábban mondtam: nem kellett volna ennyire túlpörögni a Sahtart. Tényleg jók voltak, de nem változott volna jelentősen a meccs képe a második félidőben, ha nem fejben dől el. Contéék annyira mantrázták ezt a "tiszteljük az ellenfelet"-dolgot, hogy tiszteleten a sündisznóállást és a le nem támadást értettük. Ennyire szar Juventust, mint az első félidőben, a Conte-érában még nem láttam. Céltalan felívelések, a letámadás elmaradása plusz a terület átadása/mélyen védekezés... Mint az amatőrök. Ettől függetlenül sz@rok voltunk, Marcin kívül senki nem hozott átlag felettit, a csatáraink meg botrányosak voltak, Gio most legalább küzdött, de ennyi. Q botrány gyenge volt. Apropó, annak mi értelme van, hogy "felhozunk" 1-1 játékost (Quagliarella), aztán egy-két jó meccs után kihagyjuk (Roma ellen), aztán jön csereként? Matri lőtt egy gólt, ma gyenge volt és hétvégén szerintem játszani sem fog. Perché? Vucinic meg elmehet a fenébe, ezt az akaratgyenge lötyögést nem bírtam tavaly sem, megint 6/2-n és BL 0-án áll, tényleg puhapöcs a csatársorunk...

334309 2012.10.02. 22:55:23

[Merlin91](#933568): a második kommented volt az igazi, most már beláthatod te is :)

258945 2012.10.02. 22:59:49

Asamoah amióta körbeszopkodta mindenki, hogy mekkora egy igazolás, egy nagy nulla, színtiszta alibi, olyan Tiagosanm uccsó 3 meccsén 3 jó megoldása volt kb. Ma is mi volt? Egyszer meghúzta Srna mellett, amúgy az ellenfél térfelén előre nem passzolt szerintem.

347794 2012.10.02. 23:49:45

[t.junior](#934083): Azért nem csak Asamoah-volt a hunyó,pedig hidd el nem szopkodtam:)Az egész csapat rekreáción volt 93-percig.Mondjuk Leo-gólja megért egy misét.

260688 2012.10.03. 00:44:44

Tartottam ettől a meccstől. Mint utólag kiderült joggal. Jó csapat ez a Shaktar. Ne higgye senki, hogy a Chelseanek ez sétagalopp lesz. Borzasztó volt nézni ezt a rengeteg eladott labdát, ennyire pontatlanul szerintem nem is játszottunk még a Conte éra alatt. A megszerzett labdákkal meg aztán úgy cikáztak az "ukránok", hogy barna lett a gatyesz. Hála istennek Giorgo általában jó helyen volt, hogy takarítson. Vucinic ezzel a buzi lagymatag flegmaságával felbassza az agyam hétről hétre. 5 eladott labdája volt és a passzainak a 64%-ment emberhez! Szinte nem is volt értelmes megmozdulása. Persze tudom, hogy ha kijön neki a lépés épp ezzel a flegmasággal képes szenzációs dolgokra. Nekem az az érzésem, hogy Asa kicsit be lett rendszabályozva, hogy ne 1-1-ezzen annyit. Pedig kellene! Előre játékban tényleg nem sokat mutat mostanság, de nem sokkal marad el a jobb szélsőinktől, és azért védekezésben stabil. Az MVP viszont továbbra is szuper. Idén nem lehet cél a BL győzelem, jövőre viszont kell egy kiegyensúlyozott csatár, aki képes meccseket eldönteni.

339855 2012.10.03. 01:12:43

Én sem hittem volna, hogy ennyire jó lesz a Sahtar. Úgy voltam vele, hogy otthon Pirloék lazán lerendezik őket, erre... Egyébként van Persie nagyon kéne ebbe a Juvéba, vele már ebben a szezonban egyértelműen BL győzelemre lennétek esélyesek.

334219 2012.10.03. 07:56:17

Már megint nagy a pofátok! :-))

347794 2012.10.03. 08:17:59

Talán majd télen észbe kapnak,és megveszik Llorentét. Én Bendtner játékára is kiváncsí lennék. Utólag azt mondom,hogy ha a cserékkel tudtuk volna javítani a játékminőséget, akkor talán nyerünk,de a kékeknek is lesz egy-két izzadós percük a Sahtar-ellen.

347392 2012.10.03. 09:11:56

Megint egy Cavanival,Rooneyval,VanPersie-vel voltunk rövidebbek. "ezen a szinten" Giovinco beadását (Matri) be kell lőni. És azt sem értem, hogy ez utolsó 5! percre való becserélésnek (Pogba) mi az értelme. Nem látok sajnos minden meccset, de azt megfigyeltem, hogy a félidőben soha nem cserélünk, pedig már az első fél időben nyilvánvaló volt, hogy ez nem Vucinic meccse és Vidal-é sem (az a willian gyerek egész meccsen hülyét csinált belőle). ÉS bár Pirlo a szent tehén (nem rossz indulatból, mert én is letérdelnék és szeretném, ha szembe jönne velem) de bizony Őt is le lehetne cserélni néha, pl tegnap. (úgy is továbbjutunk)

348087 2012.10.03. 09:36:39

a kékek Abra papa kapcsolati rendszerével olyat játszanak, amilyet akarnak. inkább a kirándulásra a Donyecki-medencében, arra kéne vigyázni.

338554 2012.10.03. 09:49:15

Én abban bízok, hogy a dánokat mindenképp ütjük, az ugye 8 pont. Ezzel a manőverrel legalább az egyik, de akár mindkét csapat elé kerülhetünk pontszámban, két meccsel a vége előtt. Ekkor pedig nem lesz más teendő, mint a két meccsből a megfelelőt megnyerni, aztán megvan a kínkeserves továbbjutás. Szóval annyira azért nem apokalipszis a helyzet, de nagy lehetőséget szalasztott el tegnap a csapat..

346364 2012.10.03. 10:05:08

[t.junior](#934083): Ezt én is észrevettem. Úgy játszik, mintha az lenne az utasítás, hogy biztos védekezés 0 támadás. Pedig a JUVE eddig nem erről szólt.

346364 2012.10.03. 10:09:19

[Nesh](#934157): Sétagalopp a cselzinek? Biztos nem, ha esetleg Torinoban kikapnak (mert ugye így lesz), akkor tele lehet a gatyeszük. A dánokat mindenki verni fogja oda-vissza. Otthon a Sahtar erős, bárkit megverhet, sőt láttuk idegenben is az. Olyan érzésem van, hogy a JUVE-Chelsea meccsen dől majd el a továbbjutás, ha itt nyerünk, akkor az angolok az EL-ben fognak csak vitézkedni és Sahtar JUVE továbbjutás lesz.

346364 2012.10.03. 10:12:57

[Dagobahrendszer](#934253): Pogba egyértelmű. Azért jött el a MU-ból, mert játszani akart, így tudtuk elhozni. Sztem van egy megállapodás arról, hogy mennyit kell játszatni, ha itt akarjuk tartani. Marrone jelenleg jobb, de úgy néz ki, hogy ő könnyebben viseli a padozást.

347392 2012.10.03. 17:16:49

[JUVEloko](#934297): Hát pont ez az! Labdába sem ért az 5 perc alatt, ami azt jelenti, hogy kurvára nem érdekel senkit a Juvénál (na jó azért valószínűleg nem így van), hogy hogy játszik, csak legyen meg a x pályára lépések száma.
süti beállítások módosítása