bntemp

bntemp

A mérőmókus pont 1 kg

2012. szeptember 20. - s4tch

Nem volt köztünk senki, aki ne tartott volna attól, hogy a Chelsea nevű mérőmókus többet nyom a mérlegen, mint egy veretlenül megszerzett bajnoki cím. Ne tagadd, mert tudjuk, hogy így van. Angliát nem szeretjük, a Chelsea-hez sem kötnek jó emlékek, Conte nélkül, néhány kulcsjátékosunk  dadogó formájával készülni a címvédő ellen ölég fosatós helyzet.

És fostunk is. Mármint nem mi, mert mi nagyképű szarháziak voltunk már akkor is, amikor _tavaly szoptunk. De a játékosok közül néhányan sajnos becsokiztak az első félidőben, és néhány párharc sajnos nem úgy alakult, hogy itt nekünk okunk lesz bármiféle örömre. Aztán a végére mindenféle örömre okunk lett. Ezeket vesszük sorra hajtás után.

Nem volt köztünk senki, aki ne tartott volna attól, hogy a Chelsea nevű mérőmókus többet nyom a mérlegen, mint egy veretlenül megszerzett bajnoki cím. Ne tagadd, mert tudjuk, hogy így van. Angliát nem szeretjük, a Chelsea-hez sem kötnek jó emlékek, Conte nélkül, néhány kulcsjátékosunk  dadogó formájával készülni a címvédő ellen ölég fosatós helyzet.

És fostunk is. Mármint nem mi, mert mi nagyképű szarháziak voltunk már akkor is, amikor _tavaly szoptunk. De a játékosok közül néhányan sajnos becsokiztak az első félidőben, és néhány párharc sajnos nem úgy alakult, hogy itt nekünk okunk lesz bármiféle örömre. Aztán a végére mindenféle örömre okunk lett. Ezeket vesszük sorra hajtás után.

Mivel minden csapat, amelyiket balsorsa a Juve útjába sodorja, úgy kezdi, hogy kitalálja, mit csináljon Pirlóval, kezdjük mi is ezzel. Sajnos Di Matteo a jobb megoldást választotta, és nem középpályást tolt fel rá, hanem egy csatárt húzott vissza, és még sajnosabb, hogy Oscar a két gólja mellett tökéletesen megoldotta a feladatát. Ez a feladat egyébként nem volt túlságosan nehéz, bár Pirlo az idén eddig mutatott formájában is a legpontosabban passzolt (91%), igaz, csak 53-szor tudott annyi levegőt venni, hogy továbbtegye a zsugát. Ennek valójában bajnak kellene lennie, de most a legörömtelibb tanulságot hozta.

Bebaszta, bassza meg! Gyönyörű lövés volt!


A Juventus sokkal kevésbé Pirlo-függő, mint azt sokan gondolják. Amit tegnap Vidal és Marchisio összefutballoztak az önmaga és az ellenfél által szertefingatott Pirlo két oldalán, attól foltos lett a fecskénk. Vidal (MOM) kilenc szereléséhez három elcsípett passz jött (előbbivel a mezőny, utóbbival a Juve legjobbja), három kulcspasszt osztott ki, egy lélektanilag hihetetlen fontos pillanatban lőtt egygólt, és úgy lett a legjobbunk, hogy a 35. perctől kezdve bicegve rohangált (a legszebb oximoron, amit valaha leírtunk) össze 12 kilométert. Ehhez jött Marchisio, aki pontosan érezte a védekezés és a támadás arányait, elegáns volt, és mindig a legjobb helyen bukkant fel, és hozzá adott másfél gólpasszt, amiből az egyik zseniális volt, a másik meg csak simán fasza. Ha ők ketten így játszanak, akkor az sem baj, ha Pirlo éppen az arckifejezéséhez idomítja a játékát.

Az eredmény értékét növeli, hogy Asamoah nem fogott ki nagy napot, Fulhamben sokkal jobb, hasznosabb volt nála Lichtsteiner – igaz, a svájci sokkal jobban ki is döglött a végére. A két wingback közül azért volt most fontosabb, hogy Lichtinek jó napja legyen, mert az ő oldalán jött Hazard, és még bónusznak Cole, de Forrest állta a sarat. Asamoah csalódás volt, mert ezt a meccset az ő oldalán meg lehetett volna nyerni (Ramires kutyaszar volt, Ivanovics meg mindig az), de azért most is volt néhány olyan szerelése, amikor megnyerte a futóversenyt, és egyszerűen belépve az embere elé elvette tőle a labdát, mint egy taknyos kölyöktől.

A védelem néhány megingástól eltekintve sokkal jobban emlékeztetett a tavaly tavaszira, mint az őszire, de különösen a beadásoknál és a szögleteknél volt elég fejetlen a helyezkedés, de nagy gond nem volt, az _egy az egyeket szépen lehozták a fiúk, és Bonuccit sem vennénk elő, amiért az első gólnál megpróbált blokkolni, de helyette becsapta Buffont. Ez benne van, ahogy Juhár Tomi is mondta, egy védő ilyenkor blokkolni akar, ha érzi, hogy oda tud érni. Pont.

Eddig a dicséretek. Most jön a csatársor. A meccs tapasztalataival a zsebünkben már kijelenthetjük, a Juventus és a nemzetközi mezőny felsőbb rétegei között jelen pillanatban egy klasszis csatár hiánya képezi a határvonalat. Vucsinicsnek egyszerűen nem volt jó napja, ezzel nincs semmi baj, előfordul. Láttuk már ennél szarabbul is játszani, most próbálkozott becsülettel, de nem jöttek a lövések és a passzok (69 százalékkal övé a faszkorbács amúgy). Viszont Giovincóval más a helyzet, mert nála nem csak arról volt szó, hogy nem ment a játék. Ezt két adattal világítanánk meg: az egyik, hogy összesen két faultot fújtak ellene, a másik, hogy négyszer vették el tőle szabályosan a labdát. Sajnos nagyon kevés haszna van a játékának egy olyan meccsen, mint a tegnapi, mert egyetlen labdát sem tud megtartani, ahhoz pedig nem elég jó, hogy ha már sikerült megtartani, egy az egyben legyőzze a védőjét. A Chelsea elleni pontszerzés azért lett ilyen nyögvenyelős, mert Giovincót nem vette le már a szünetben Carrera.

Pacsi, pacsi!


És akkor az Edzőbá. Nem láttuk sokszor a Juvét kétgólos hátrányban játszani (hála az égnek), de ebből egyszer sikerült visszajönni (Napoli, bajnoki), egyszer maradt a kétgólos csicskatasli (Napoli, kupa), azaz Contével 50 százalékos a Meredek Lejtőn Süvítő Szopóroller Megállítása fedőnevű akció. Carreránál egyelőre ez a mutató 100%. Nyilván nem fair elvenni Contétől, hogy az ő mentalitásának, edzői hitvallásának köszönhetően képes ilyesmire a csapat, de most Carrera állt a vártán, és ha ebben nem is lehetünk biztosak, szerintem ő hozta meg azt a döntést, hogy behozta Quagliarellát. Ha pedig ezzel a góllal elérte, hogy Q legalább részben visszatérjen oda, ahol az előtti a tragikus pármai nap előtt tartott, akkor leszarhatjuk azt is, hogy vesz-e télen csatárt a Juve, vagy nem. Másfél helyzetből egy gól és egy kapufa nálam pont az, amire éppen szükségünk van.

Furcsa, de én egyébként 0-2-nél is csak Pirlóra voltam dühös, ideges még akkor sem lettem, amikor a levlistán éppen olyan hangulat kezdett kialakulni, mint amikor felütötte a fejét a pletyka, hogy S4tchy hetero. Azért nem, mert a játékunk rendben volt, azt csináltuk, amit előzetesen elterveztünk, a kétgólos hátrány sokkal inkább a balszerencsének, mint a Chelsea dominanciájának az eredménye volt. Aztán azért sem voltam ideges, mert már idén is fordítottunk meg hátrányból meccset, tavaly pedig az egész bajnokságra vetítve szünetbeli eredményekhez képest 17 ponttal többet szereztünk a meccsek végén. Két bátor bikagolyó lötyög a lábunk között! Éreztem, nem vagyunk rosszabbak, mint a címvédő, és ez olyan kbszt jó érzés, hogy még most is kiráz tőle a hideg. Visszajöttünk, szevasztok!

Lehet még ebből a BL-szezonból akármi, a csoportgyőzelemtől az ukránok elleni sallerig. Nem tudhatjuk. Viszont bennem elsősorban – nyilván a fentiek mellett – az táplálja az egyre komolyabbra duzzadó önbizalmat, amit már a nyáron megfigyeltem az olasz válogatotton: a 3-5-2 olyan régen kikopott a köztudatból, hogy senki nem tud játszani ellene. Az látszott, hogy a Chelsea jól megoldotta a dolgot, de a 65. perc környékén a középpályája minden játékosa a seggén vette a levegőt a folyamatos emberhátrány miatt. Érdeklődve várjuk, mit kezdenek majd ezzel a többiek.

Azt adjuk meg azért...


A visszatérés úgy sikerült, ahogy reméltük. Sejtettük, reméltük, hogy ez értékes Európában is, de nem tudhattuk, amíg a címvédő otthonában nem birtokoltuk többet a labdát a meccs nagy részében, amíg nem lőttünk kapura másfélszer annyit, és amíg nem szereztünk teljesen megérdemelt pontot. Mert azt szereztünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr428240300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346607 2012.09.20. 14:16:38

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

340942 2012.09.20. 14:31:34

Azért elég cinkes hogy egy átkozott sofőr rúg nekünk két gólt! :)

258945 2012.09.20. 14:36:25

Bonucci nem tudom mit csinált előző életében, de most büntetik érte rendesen, nem is tudom hanyadik rajta megpattanó lövés lett gól, meg Matanak is "levette" a labdát. Quagliarella visszatérése még a pontnál is sokkal örömtelibb nekem. Az meg a hab a tortán, hogy úgy tűnik nem csak Olaszországban egyedülálló az erőnlétünk, hanem euróban is jók vagyunk ilyen téren.

338554 2012.09.20. 14:41:28

Ezt is összecsalta nekünk Moggi!

348087 2012.09.20. 14:48:10

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. . érdekes ez az erőnlét kérdés uniós szinten. bár ha van csere, és lehet, meg vissza is lehet állni valami emberbarátabb formációra. a két szél sokat bír és szív.

338554 2012.09.20. 14:49:01

[t.junior](#921809): Titkon valami ilyesmiben reménykedtem amikor ca. másfél éve kinevezték Contét. Ő már akkor is tudta, mi mennyit ér Európában, nagyon bíztam benne, hogy alaposan megfingatja a srácokat edzés közben. Úgy tűnik igaza lett (ebben is). Azt viszont nem szeretném, ha Q csak Carrera húzása lett volna, mert ez nem kis pártosodást szülhet a későbbiekben a megbízott és a vezetőedző felé. Massimo legyen csak Conte csicskája, kövesse az utasításait és vonuljon vissza másodedzőnek (vagy kezdjen SAJÁT karrierbe) amint Antonio (Coimbra de la Coronilla y Azevedo) visszatér.

346364 2012.09.20. 16:30:43

[t.junior](#921809): Sztem Bonu-t nem a sors bünteti egyszerűen elkésett. Nem tudott blokkolni, ez nem szerencse dolga. Nem ért oda, de sebaj ilyen előfordul. Mata estében viszont rettentő nagyot hibázott (jó, hogy nem lett belőle gól). Egyszerűen későn mozdult a kényszerítőre, mondjuk ekkor már azért pár perce ment a játék, így ez sem egy kapitális hiba. Remélem Q beindul. Egyébként is szimpatikus játékos, nagyon rászolgált a sikerre.

346364 2012.09.20. 16:36:17

[neuropa](#921828): Biztos Conte döntött. Nem tudom elképzelni, hogy hagyná a vezetés az egyénieskedést. Max. az lehet még opció, hogy bizonyos eredményekre kapott Contétól több opciót is Carrera, annak érdekében hogy a meccs hevében válassza a szerinte megfelelő lehetőséget. Pl.: Szopunk 2-vel, 70. percben hozd be Matrit Vuci helyére, Q-t Gio helyére, ha Gio jól mozog vedd le Vuci-t és tedd be Bentnert. Sztem valami ilyesmi lehet.

347970 2012.09.20. 16:37:59

Conte Q góljánál :):) http://www.youtube.com/watch?v=BekZDzWsaFs

336679 2012.09.20. 17:20:11

[neuropa](#921828): Antonio (Coimbra de la Coronilla y Azevedo) :)

344520 2012.09.20. 17:30:12

[dave-22](#921929): Ha nem csal a szemem, akkor aki Conte balján ül, a gólöröm után egyből nyomta a szája közelébe egy voki tokit, egyből adta az utasításokat. Azért itt mindent a kezében tart Conte, attól, hogy száműzték a pálya mellől, legalább a hangszálai épek maradnak és a feleségének sem kell otthon hang nélkül várnia a férjét:D:D Amúgy ez, így, hogy kiegyenlítettünk 2-0 hátrányból, ismét csak mutatta a csapat lelki erejét. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy, így szabály szerűen szét futjuk a kékek csapatát. Kb. 12 km-el futott többet a zebra csorda, az valami elképesztő szám. Sokáig én azt gondoltam, hogy csak Itaty-ban feltűnő ez a sok futómennyiség, csak ott tűnik ki ez. De, amit ma csapat kondi terén bemutatott, ámulatba ejtő. Marci-nak kifejezetten örülök, nagyon jó volt tegnap. Tud ő, végre megmutatta, nem csak fut és fut. Haszna is van. Én is sokszor kritizáltam, de itt kijött, milyen fontos ő oda középre. Asa kicsit megilletődött volt, Chiellini megint horzsolt:D Egy "állat" a pali, imádom. Ez viszont kemény teszt lesz az elkövetkezendő 2 hét. Kellenek a cserék is, mert, ilyen tempóban ki fog fulladni Marci-Vidal-Pirlo.

339256 2012.09.20. 19:08:08

Azért az utolsó bekezdésben van két állítás, ami nem igaz. Egyrészt a labdabirtoklás 50-50 volt, másrészt a kapuralövések meg 12-11 nektek (ez meg nem 1,5, csak 1,09). Ebből 2 ment kapura. Forrás: http://www.soccerway.com/matches/2012/09/19/europe/uefa-champions-league/chelsea-football-club/juventus-fc/1388658/

334309 2012.09.20. 19:37:43

[mohacsia](#922061): mi kizárólag a whoscorednak hiszünk, ott 11-19 a kapuralövés, a labdabirtoklás pedig "a meccsa nagy részében", amit bőven betakar az első 70 perc.

348111 2012.09.20. 21:36:16

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! a 19 talán kicsit sok, elvileg itt az adja a különbséget, játszik-e a blokkolt lövés(kiindulva a whoscored statokból :) ) Total Shots: 17( wtf??? 3+9+1+5=18) On Target: 3 Off Target: 9 On Post: 1 Blocked: 5 a felsőléceset is beleszámítva(miért ne) máris igazzá válik a kapuralövésekre vonatkozó állitás(12-18) :P

334188 2012.09.20. 21:36:35

[benitoNST](#922103): A whoscoredéban benne vannak a blokkolt lövések is. Tehát amik el se jutnak a kapuig. Ezeket szerintem is túlzás számolni.

344099 2012.09.21. 00:57:00

"Éreztem, nem vagyunk rosszabbak, mint a címvédő, és ez olyan kbszt jó érzés, hogy még most is kiráz tőle a hideg." Ezzel nem vagy 1edül Bence. Ma másodjára is megnéztem a meccset, mer vazzz olyan transzban voltam tegnap, hogy reggelre szinte semmi konkrétumra nem emlékeztem. Másodjára is fasza volt ez (mondjuk másodjára giovinco színtelen, szagtalan játéka kicsit már baszta az agyam)... úgyhogy grazie ragazzi...grazie per tutti i momenti grandi

336083 2012.09.21. 11:16:33

Tavaly óvatosságra intettem a juvéval kapcsolatban, a bl hiánya miatt. Most láttuk őket, de az ellenfél miatt szerintem nem becsülhetjük meg az erejüket. Szerintem ezt a meccset nem szabad komolyan venni egyetlen-egy juve szurkolónak se. Szerintem az történt kedden, hogy egy kicsit berezelve lépett pályára a juve, azt hitték a chelsearől, hogy Európa egyik legerősebb csapata, ehhez párosult néhány játékos gyenge teljesítménye. Véleményem szerint az angoloknak még a csoportból való tovább jutással is gondjuk lesz, ha egyáltalán sikerül nekik. Amiért a juvésok örülhetnek az szerintem a fizikai felkészültségük és az hogy a cserepadon van olyan játékos akihez lehet nyúlni. Ezt a meg kellett volna nyerniük, kettő pontot Londonban hagytak.

347168 2012.09.21. 11:32:32

Mérőmókus....jóóóóóhogy egy kiló! :) Imádom ezt a blogot! :) "Amit tegnap Vidal és Marchisio összefutballoztak az önmaga és az ellenfél által szertefingatott Pirlo két oldalán, attól foltos lett a fecskénk." Marci nálam az ősfavorit, mert: - k..va hasznos a játéka - elképesztő, hogy bírja az iramot meccsről meccsre - a Spirito Juve megtestesítője - kékszemű és szemtelenül jóképű :) Megláttuk mennyit ért ez Európában, ezért mostantól megint nagy a pofánk, pedig ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél! :) Forza Juve!

341523 2012.09.21. 12:02:38

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

348087 2012.09.21. 13:09:51

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

347794 2012.09.21. 13:27:11

"szerintem ő hozta meg azt a döntést, hogy behozta Quagliarellát"-szerintem meg nem,de ez a lényegen nem változtat.Csere előtt Conte mondott valamit egy faszinak a v.ip-ben,aki erre vadul telefonálni kezdett, hát nem tudom:-)Szűkségünk van egy klasszis befejezőre +CONTÉRA a kispadon,ja és a tartásunkra minden meccsen.Forza Juve!

347168 2012.09.21. 14:25:07

[chicharito74](#922867): Az UEFA Conte-t nem figyeli, csak a kispadot tartják szemmel. Conte beszélhet az ülőhelyén, a mellette lévő ember nincs eltiltva a telefonálástól - sőt elvileg ő maga sem, de arról szép sajtófotók készülnének. Arról nem tehetünk, hogy Carrera minden telefonbetyárra hallgat meccs közben... :)

347168 2012.09.21. 14:32:17

Erre mit lépne a FIGC vagy az UEFA: Conte odabök a mellette ülőnek, hogy Fabiot állítsák be, erre az emeli a telefont és megy az sms a Juve vezérszurkolónak, hogy kezdjenek bele az E Quagliarella e bell kezdetű nótába... Simán el tudnám képzelni :)

346364 2012.09.21. 15:45:56

[HungarianMotorMouse](#922898): Sztem az UEFA nem foglalkozik vele. A FIGC-et pedig ki nem szarja le. Annyira nincs már tekintélye, hogy az már ijesztő. A FIGC-et lassan már az UEFA sem veszi majd komolyan.

347168 2012.09.21. 17:18:15

Billy Louise-t rendesen berántotta az FB-ről a troll-vonósugár... :))))

278403 2012.09.21. 18:24:59

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! És inkább továbblépek a következő meccsre. Mármint Chievo Verona. Mit szólnátok egy olyan kezdőcsapathoz, mint ami kérem szépen , így szólna: Buffon Barzagli-Marrone-Lucio Caceres-Isla-Pogba-Giaccherini-Asamoah Quagliarella-Vucsi Szerintem ki kéne próbálni. Ha már A MESTER olvassa a levlistátokat, vessétek már fel neki lécci! :D

347794 2012.09.21. 20:19:04

Igazatok van,tényleg nem akarok már a hülye FIGS-el foglalkozni.Azért a hátsó védőhármas kicsit rémisztő,bár Lucio-val kapcsolatosan lehet,hogy csak nekem vannak kétes érzéseim.Az biztos,hogy egy próbát megérne:-)

347168 2012.09.21. 21:08:58

[humorpalanta](#923008): Asamoah helyett De Ceglie? Vucsit büntiből rakjuk be, gyakorolja csak a kapura lövést...

345497 2012.09.21. 22:39:34

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

347225 2012.09.22. 09:42:33

Ha már a whoscored-ról tájékozódtok meg kéne említeni, hogy a labdabirtolkás 54-46% volt a Chelsea javára, a 17 lövésetekből pedig 3 talált kaput még a Chelsea 11 lóvéséből 7. Labdáért való harcok megnyerése 7-3, passzpontosság 85-82%, az aerials won-t nem tudom pontosan mi lenne, de 58-42%. Úgyhogy nem voltatok olyan hű de jók meg dominánsak, mint hiszitek. Ennek ellenére igazságos a döntetlen, két komoly hibát követett el a Chelsea védelme és ki is használtátok, ami dícsérendő, de én azt mondom, hogy a Chelsea magának köszönheti az x-et.

347225 2012.09.22. 09:44:15

*labdabirtoklás, lövéséből

348087 2012.09.22. 13:13:34

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! . fejpárbaj, aka NS.
süti beállítások módosítása