bntemp

bntemp

Chelsea - Juventus beharangozó. Chelsea szurkolóknak!

2012. szeptember 19. - s4tch

Első Bajnokok Ligája beharangozóm a kelleténél nagyobb vihart kavart, hiszen a Norkopplosjund szurkolói úgy érezték, hogy tiszteletlen voltam velük, amikor azt állítottam, hogy cipóra verjük őket mind a két mérkőzésen. Valamint hitetlenkedtek, amikor azt állítottam (természetesen teljesen komolyan), hogy az UEFA 2 pontot jóváír a megszerzett 18 felett, a lenyűgözően szép játékért cserébe. Bár lehet, hogy a Chelsea szurkolói voltak ezek, ki emlékszik már. Ezért most külön írok nekik és magunknak is egy beharangozót, nehogy gond legyen belőle. Volt már ilyen!

Ezt olvassák a Chelsea szurkerek!

Első Bajnokok Ligája beharangozóm a kelleténél nagyobb vihart kavart, hiszen a Norkopplosjund szurkolói úgy érezték, hogy tiszteletlen voltam velük, amikor azt állítottam, hogy cipóra verjük őket mind a két mérkőzésen. Valamint hitetlenkedtek, amikor azt állítottam (természetesen teljesen komolyan), hogy az UEFA 2 pontot jóváír a megszerzett 18 felett, a lenyűgözően szép játékért cserébe. Bár lehet, hogy a Chelsea szurkolói voltak ezek, ki emlékszik már. Ezért most külön írok nekik és magunknak is egy beharangozót, nehogy gond legyen belőle. Volt már ilyen!

Ezt olvassák a Chelsea szurkerek!

Hamarosan kezdetét veszi az összecsapás, amikor is kiderül, hogy mire is lesz elég a veretlen szezon és a stabilnak tűnő csapat az európai címvédővel, az angol óriásklubbal, a Chelsea-vel szemben!

Tavaly, sokak meglepetésére a pénzt és energiát nem kímélő, Abramovics patronálta csapat húzta be a BL-t, olyan csapatokat búcsúztatva, mint a Napoli (fordulatos mérkőzésen), a Benfica, a náluk jóval esélyesebb Barcelona és végül a döntőben a Bayernt győzték le KÖNNYEDÉN! Otthon régóta csak győztesen hagyják el a pályát (az előző idényben minden hazai meccsüket megnyerték), ha a Bajnokok Ligájáról van szó, ráadásul elmondható, hogy a Juventus nem éppen nyerni jár angol csapatok szentélyeibe.

Az utóbbi évtizedben - hála a szimpatikus Roman Abramovics okos és taktikus befektetéseinek - a Chelsea egyre jobb csapattá vált, és folyamatosan erősödnek!

Így hiába nagy a pofánk, azért elmondható, hogy a jelentős múlttal rendelkező, az utóbbi időkben egyre sikeresebb Chelsea a mostani párosítás esélyese. De ne feledjük, hogy ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

A várhatóan Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Cole - Ramires, Mikel, Lampard - Hazard, Torres, Mata felállásban kezdő Chelsea masszív csapat. Drogba hiányát az egyre inkább magára találó, és egyre magabiztosabban játszó Torres feledteti, és Hazard leigazolása is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Láthatóan lényegesen erősebb ez a kezdőcsapat, mint a miénk. Nyilvánvalóan a védekezésre kell berendezkednünk.

Nem fog hiányozni. (Legalábbis nekem tuti nem.)

Mégis azt gondolom, hogy a veretes névsor ellenére a középpályán megfogható lesz a Chelsea. Legalábbis reméljük, hogy felveszik a gyenge olasz bajnokságból érkező játékosaink a versenyt a világsztárokkal megtüzdelt kék középpályával. Megfogás alatt persze nem azt gondolom, hogy ott dől el a javunkra a küzdelem, inkább azt, hogy meg tudjuk fogni az ellenállhatatlan rohamokat, kibírhatjuk kapott gól nélkül akár 10-20 percig is.

A Juventus fizikailag eléggé rendben van, mint ezt láttuk az utóbbi bajnokikon is, hiszen rendre ellenfeleik fölé nőttek a mérkőzés utolsó harmadában. Azonban Pirlo és Marchisio az elmúlt héten három meccset játszottak végig, az esti találkozó lesz a zsinórban a negyedik 10 nap alatt. Ami nyilván rá fogja nyomni bélyegét az erőnlétükre. Főleg, ha azt nézzük, hogy a londoniaknál a világ élvonalába tartozó erőnléti edzők, sztárséfek és a legjobb gyúrók dolgoznak a csapattagokkal. Így nyilvánvalóan fölénk nőnek ebben az értelemben is.

Emitt megemlíteném, hogy a Chelsea gyermekkorom egyik kedvenc csapata volt, nagyon szimpatikusak voltak még abban az időszakban, amikor Ruud Gullit játszott náluk. Később is figyelemmel kísértem őket, Zola mesternek is nagy híve voltam. Az idők során valamiért megkopott ez a szimpátia, mostanában általában nem nagyon bánom, ha kikapnak valakitől. Természetesen nagyon ritkán kapnak ki bárkitől, hiszen a Chelsea egy irtózatosan erős csapat. Nagyon jók.

A két csapat legutóbbi találkozóján, a BL egyenes kieséses szakaszában egy elméletileg gyengébb kerettel, a Serie B-ből frissen feljutott csapat 3-2-es összesítéssel esett ki az akkor is jóval esélyesebbnek tartott Chelsea ellen. Nem voltak rossz meccsek, de sajnos Hiddink jól felrázta akkor a kékeket, és ügyesen vette észre, hogy Nedvedet kell kivenni a játékból. Arról már nem ő tehetett, hogy ezt annyira sikeresen oldották meg játékosai, hogy az Isteni Pável csak a kórházban tért magához lecserélése után. Na, de visszagondolva, akkor is sokkal jobb volt a Chelsea, most is sokkal jobbak tulajdonképpen.

Régen minden jobb volt.

Nem szól mellettünk az sem, hogy a Chelsea legutóbbi kilenc Bajnokok Ligája részvételéből hét esetben elsőként lépett tovább csoportjából. Hihetetlenül erősek, na, valljuk be.

Összességében elmondható, hogy az X nem lenne rossz eredmény, a fontos az, hogy megússzuk 5-6 bekapott gól alatt!!!!!!!!

Sportfogadás rovat Chelsea-szurkereknek: Chelsea - Juventus 6-0 @ 501.00
Rátesztek kétmilliót és milliárdosok lesztek csütörtökre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr648240292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

341528 2012.09.19. 11:18:07

felteszem ez komoly, mert iróniának nagyon gyenge lenne

346364 2012.09.19. 11:19:45

Nagyon jó írás, kellemesen ironikus. Jót mulattam rajta. Remélem este azért "összemákolunk" egy győzelmet, ezek után cinkes lenne erőből lenyomni a cselzit.

344368 2012.09.19. 11:23:50

Az általánosítás fölösleges, és ráadásul iszonyat gyerekes.

334376 2012.09.19. 11:28:05

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

335318 2012.09.19. 11:48:28

Chelsea-Juventus 0-5 Nem csak Chelsea drukkereknek! :)

338554 2012.09.19. 14:54:30

Hallod-e, Darti, gyerekes vagy. Felnőni most azonnal, de mán!

346573 2012.09.19. 18:18:57

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Egyébként Datri pár nap alatt szokta hozni az éves átlagot vagy mi..? :)
süti beállítások módosítása