bntemp

bntemp

Új fiúk a házban

2012. augusztus 27. - s4tch

Némileg tartalékos, de amikor feltétlenül kellett, a tavalyihoz hasonló teljesítménnyel húzta be az első meccsét a Juventus. Augusztus végén baromság lenne számon kérni az ellenfél gigájának 90 percen át történő markolászását, így mi sem tesszük, visszatekintő rovatunkban inkább két új játékossal foglalkozunk.


A legerősebb kezdőtől néhány poszton alaposan eltérő (Storari, Marrone – nem a teljesítménye miatt) csapat nem görcsölt, nem ingott meg vészesen egyszer sem, de a pályára lépő új – vagy kvázi új – játékosok közül csak egyet tudunk igazán dicsérni. Igaz, őt nagyon.

Némileg tartalékos, de amikor feltétlenül kellett, a tavalyihoz hasonló teljesítménnyel húzta be az első meccsét a Juventus. Augusztus végén baromság lenne számon kérni az ellenfél gigájának 90 percen át történő markolászását, így mi sem tesszük, visszatekintő rovatunkban inkább két új játékossal foglalkozunk.


A legerősebb kezdőtől néhány poszton alaposan eltérő (Storari, Marrone – nem a teljesítménye miatt) csapat nem görcsölt, nem ingott meg vészesen egyszer sem, de a pályára lépő új – vagy kvázi új – játékosok közül csak egyet tudunk igazán dicsérni. Igaz, őt nagyon.

Az olasz Szuperkupa után a második idei tétmeccsen is a mezőny legjobbja volt Kwadwo Asamoah, azaz Kvadcsi, esetleg Aszcsi, netán Ében Szikla, vagy valami ilyesmi. Ez az ember egyszerűen fergeteges. Az még hagyján, hogy Pepe az irigységtől sárgán nézi a futómennyiséget, amit a pályára tesz, de ennek a futásnak a sebessége és a minősége is páratlan – különösen ugyebár az utóbbi években megszokott torinói balhátvéd-kínálatot figyelembe véve.

Ketten kevesek lesztek, nyuszifülek


Elég megnyugtató, hogy van egy olyan fatuskónk a bal oldalon, ami elég gyors ahhoz, hogy ne lehessen lefutni, elég erős ahhoz, hogy ne lehessen elnyomni, és elég ügyes ahhoz, hogy ne lehessen kicselezni. Ha csak ennyit tudna, már elégedettek is lehetnénk, de Asamoah ehhez bőven hozzátesz a másik térfélen is. Kiváló lövése van (szevasztok, Kukások!), a centerezései is jók – jobbak, mint Lichtié -, és közben úgy képes végigzakatolni egy meccset, hogy mindenhol megjelenik, ahol történés van a bal oldali oldalvonal környékén. Nem tudjuk, jön-e még csatár egyáltalán, de bárkit igazol is le a Juve, nehéz dolga lesz az Év Igazolása címért folyó versenyben.

A másik, akiről beszélnünk kell, Giovinco. Először is jelentjük, a sérülése nem súlyos, 1-2 meccs kihagyás tűnik valószínűnek, ami a csapat szempontjából nem vészes, Giovincónak viszont nagyon rosszkor jött. Mert most jön Matri, Vucsinics megy vissza az ő helyére, és nem nagy kunszt megjósolni, hogy a bajuszos crnagóra jobban fogja érezni a játékot Matrival, mint vele, ez pedig azt is jelenti, hogy Giovinco számára marad a fájdalmasan ismerős kispad.

Az akarásával semmi gond nincs, kicsit talán túlságosan is rágörcsölt a lehetőségre. De sajnos szerintem (és csak szerintem, mert az ő személye alaposan megosztja a Bianconeri stábját is) nem csak az a baj vele, hogy görcsöl. A Juventusnál sokkal szorosabb őrizetet kap, mint a jobbára kontrákból, gyors támadásokból építkező Parmánál, ahol nagyobb területe volt, és kihasználhatta alacsony súlypontját. Most nincs terület, ehelyett van fizikai harc a labda megtartásáért, ez pedig nem az ő asztala. Sajnos nagyon könnyű tőle szabályosan elvenni a labdát, ebből legalábbis sokkal többet láttunk az előszezonban, mint bármi hasznosat.

Giovinco tragédiája, hogy nem lehet hátrébb húzni a pályán, mert a középpályán súlytalan, csatárként pedig a szorosabb őrizet miatt nem tudja kijátszani magából, amiben igazán jó lehetne. A jelenlegi felállásban csak a secunda punta posztján jöhet számításba, de tartok tőle, hogy valójában igazán hasznos csak a háromcsatáros rendszer bal oldalán tudna lenni. Annyira viszont ez nem erős érv (és annyira nem is biztos), hogy érdemes legyen a jól működő rendszert az ő kedvéért felrúgni – bár néha biztosan lesz olyan, hogy fel kell tenni három csatárt. Ezekben az esetekben pártoljuk a játékát, de ha jön egy jó center (meg talán akkor is, ha nem), nem is kérdés, hogy Giovinco helyén Vucsinicsnek kell játszania.

Egy tétmeccs és néhány bohóckodás után persze kár kikövetelni a csapatból, az is lehet, hogy még szoknia kell a társakat, de amit eddig láttunk tőle, az inkább a károgókat igazolja. Mondanunk sem kell, mi szeretnénk a legjobban, ha ránk cáfolna, és futna egy olyan idényt, mint legutóbb Parmában.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr518240262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346514 2012.08.27. 12:23:20

Giovincót be kellett volna vonni valami jófajta Cavani-üzletbe, az a helyzet. A keretünk 95%-os, az alapcsapatunk viszont kábé 80%-os, ami alapvetően ellentmondásnak tűnne, ha nem a csatársorról lenne szó. A gólszerzőink a Napoli ellen: Asamoah, Vidal, öngól és Vucinic. A Milan ellen: Marci, Vidal és Matri. A Parma ellen: Lichti, Pirlo. Azaz 9 gólból megint csak kettőt lőtt csatár... Állítólag megint Joveticre megyünk rá, vele ismét gyarapodnának a jóképűek, pláne ha még bajuszt is növeszt hozzá... Bár inkább vigye el a City és passzolják át Dzekót, szerintem talán ezzel járnánk a legjobban. A vicckategóriás Berbatov és Cardozo mellett még mindig Llorrente a sláger, de ár/érték arányban nagyon tartok attól az üzlettől. Utóbbi háromnál még azt is megkockáztatom, hogy az is jobb lenne, ha jönne Boris újabb egy évre kölcsönbe, és a csatárkérdést jövőre hagynánk, ha lesz elkölthető pénz. Bár ha Joveticért kicsengetnénk 30 millát, nehogy már Dzekót ne hozhatnánk el annyiból és ő is csak 26 éves. Már csak öt napot kell végigrettegni, nehogy Berbatovon kelljen utána bosszankodni egy éven át...

305515 2012.08.27. 12:39:57

[juventino_1897](#900297): Neked mi a bajod Berbatovval? Az az ember egy zseni, egy isten, ahogy tetszik. Jó, nem a szurkolók álma, nála hullámzóbb játékost nem ismerek. Viszont ő stabil kezdőtagság nélkül is PL-gólkirály volt, úgyhogy ha elkapja a fonalat, akkor igazoltatok egy tökéleteset.

340942 2012.08.27. 12:40:18

Asamoah tényleg elképesztő. Az 5 fős középpálya vele teljes és ha Isla is hozzá tud tenni pluszt a jobboldalon, évekig nem kell új játékost venni ide. Mondom ezt úgy, hogy Pirlo ki fog öregedni 2-3 éven belül. A törperambóról már írtam véleményt, szerintem itt a görcsölésről van szó, mintsem arról hogy nem elég jó nekünk. Az az érzésem hogy egy fél év rá fog menni mire teljesen megtanulja a rá kitalált szerepkört. Ezzel a sérüléssel meg végképp. Jobbulást neki és őszintén remélem hogy jó idénye(i) lesz(nek). Vagy lehet hogy csak valami arcszőrzet kéne neki és egyből magabiztosabb lenne? Azt tartják, hogy a szakáll erőt és érettséget sugároz és hogy a szakállas férfiak divatosak és jó szeretők. Tapasztalat?? :)

346514 2012.08.27. 18:18:32

[Hobgoblin](#900306): mint mondod, nála hullámzóbb formájú játékos kevés van, ráadásul ő is elhiszi magáról, hogy zseni és még lusta is a pályán. Bár ugyanezt gondoltam Vucsinicsről és néha hajlandó megfeszülni a bajuszkirály, de ebből nem kell még egy. Plusz 31 már a bolgár, fiatalabb, éhesebb, hajtósabb játékos kell - egyszóval: Cavani. Mivel ő nem fog jönni sajnos, Joveticre (23) vagy Dzekóra (26) szavazok. [kdavid86](#900307): Asamoah az idei Lichti, akiből még Pirlo is lehet. Szundi utódlásáról szólva, mindig könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut, hogy sajnáltunk Verrattira 12 millát... Miatta nézek PSG meccseket, tegnap is végigszenvedtem 81 percet, mire ez a szerencsétlen Carlo behozta a 17 éves (!) Rabiot helyére, aki valami ultraszuperdurva tehetségnek van kikiáltva, de olyan alibit nyomott (vagy csak én nem értek a lovakhoz) tegnap - mondjuk az egész csapattal együtt -, hogy ihaj. Persze Pogba még kinőheti magát.

347168 2012.08.27. 18:20:59

[juventino_1897](#900297): A hírek szerint Jovetic mégse eladó, a legújabb pletykák arról szólnak, hogy Villa-ra jelentkeztünk be, ami nehezen hihető számomra is, pedig alapvetően naív típus vagyok.

258945 2012.08.27. 20:59:00

Asamoah balfutóban, na ez a Kolumbusz tojása, utólag teljesen egyértelmű, ballábas, technikailag kiváló, tud beadni, gyors és hét tüdeje van, még is, csak Conténak jutott eszébe. Marrone meg ha így halad simán ki fogja szorítani Bonuccit a kezdőből.

278403 2012.08.27. 21:00:55

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Mikor újultak meg a gyorskommentek? Amúgy nem tudom mi a bajotok Berbatovval. Szerintem nagyon jó játékos, és PL-gólkirály volt padról beszállva!!! félidőket játsszva!!! Legnagyobb igazolás lehetne. Amúgy meg még mindig kevesebbszer lő mellé , mint Matri, kiválóan helyezkedik, és Conte lekapná az összes körméről, ha meg merne állni a meccsen...

346514 2012.08.27. 23:25:28

Ez nem egy általános vélekedés itt, csak az enyém, én viszont jó sokszor elmondom, hátha Marotta is olvassa a blogot. :D Nem tudom, de én sosem voltam elájulva Berbatovtól. Mindig is túlértékelt játékosnak tartottam, a Spurs-ben volt egy átlagos és egy jó éve, utóbbi után mindjárt távozni is akart, mint minden rendes "big four"-on kívül játszó PL-csatár, akinek kijön a lépés. Szóval Berba lelépett Manchesterbe és ilyen mutatókat produkált: 31/9, 33/12, 32/20, 12/7 (???) A rajongói szeretnek abba a bizonyos 20(21?) gólos szezonjába kapaszkodni, mert hogy a "padról" lett gólkirály. Na most ez nem más, mint jól hangzó városi legenda, ugyanis Fergie mindössze 8-szor indította a padról, azaz 24-szer volt kezdő. Decemberig valóban villogott és termelte a gólokat, egészen pontosan 16/15-ös mutatót produkált, ami előtt tényleg le a kalappal, és volt pár egészen pazar csele/labdalevétele/passza, de hogy árnyaljam a képet, a 15-ből ötöt a Blackburnnek rúgott egy 7-1-es meccsen. Emellett volt két mesterhármasa, ami annyit tesz, hogy 11 gólt 3 meccsen szerzett, ami innen nézve megint csak jól néz ki, amonnan meg 29 meccsre marad 9 gól. Arra akarok kilyukadni, hogy sokkal többre tartom az olyan csatárokat, akik teszem azt 30/18-as mutatót hoznak össze, de 16 meccsen betalálnak, mint azokat, akikből kétszer-háromszor kijön a klasszis, de egyébként hajlamosak meccsekre eltűnni. Ilyen csatárunk sajnos van elég, Matri tavaly sokáig az általam vázolt úton haladt, aztán valami eltört, Vucsinics pont ilyen 30 meccsen 11 gólos csatár, Q még csak az se, Giovincóról meg a jó ég tudja, hogy micsoda és mi lehet belőle egy élklub kötelékében. Szóval szerintem nekünk nem egy meg nem értett zseni kell, aki már kifelé megy, hanem egy fiatal(abb), kifejezett erőcsatár, a velünk szóba hozottak közül leginkább Cavani és Dzeko. Llorrente kapcsán nagy balhék vannak baszkéknál, állítólag ki is ábrándultunk belőle, Joveticről meg azt írják, mégse eladó, kivéve, ha a City-nél megvan rá "az a pénz". Így talán a bosnyák is mozdítható lenne, ellenkező esetben Agüero sérülése miatt megszívtuk...

347392 2012.08.28. 04:46:43

káárrr káárrrr... Nem akarom én bántani szegény gyereket. Csak szerintem az van, hogy túl sokat láttak bele. Már évekkel ezelőtt azt várták tőle, hogy ő legyen a következő Del Piero. Az is lehet, hogy emiatt nem bírja a nyomást - pedig tényleg tehetséges játékos. Szerintem én is csak emiatt vagyok csalódott (károgó) mert túl sokat várok (vártam) tőle. De ne legyen igazam és nyerje meg nekünk a bajnokságot, vagy legalább nyújtson elfogadható teljesítményt -> GÓLOKAT AKAROK!!! :D

334895 2012.08.28. 10:16:39

[juventino_1897](#900822): egy jo spursos ev? annal azert kicsit tobb volt... a csavo 2 ev alatt kozonsegkedvenc lett, ha marad a palyafutasa vegeig vszeg kissebbfajta legenda raadasul a MU-ban azert midnig volt mellette/elotte/helyette egy CR, Tevez, Rooney ugy azert nem konnyu... ha nincs love Matri/Gio melle/moge jo igazolas lehet 1-2 jo ev meg siman van benne foleg a kicsit lassabb tempoju olasz bajnoksagban

347260 2012.08.28. 11:20:37

Végigolvasva a kommenteket, szerintem Jovetic lehet a legjobb, leggyorsabb megoldás (két góllal nyitott az első fordulóban). Bár annyira nem kedvelem a srácot, sokkal szívesebben látnám Dzekot a csatársorban, de ő nem nagyon mozdítható a cityntől. Az álom természetesen Falcao (tegnap mestermhármast lőtt a bilbaonak). Llorente zsákbamacska lesz, méghozzá jó drágán. Viszont remélem cavani soha az életben nem lesz a JUVENTUS játékosa. Az az ember egy nagy vadparaszt, oda való a tetü napoliba... Forza Juve!

339362 2012.08.28. 11:45:35

[MisterJuventus](#901030): azért én nem lennék annyira szomorú, ha Cavani a mienk lenne, ő a legjobb csatár a Seria A-ban!

344703 2012.08.28. 12:33:12

a Daily Mail már Bendtnerről is cikkezik... azért minden pleytkának van határa :)

346607 2012.08.28. 13:18:30

Nem lesz itt már semmi csatárigazolás. Amúgy nem is nagyon kell. Sokkal jobbat, mint Matri nem lehet a piacon találni, akkor meg nem éri meg 30 millát költeni. Inkább félre kell tenni a bírók lefizetésére :)

339362 2012.08.28. 17:25:28

A legjobb olasz csatár ingyen igazolható, őt kellene megszerezni...

338211 2012.08.28. 18:55:43

[juuvee](#901317): bezony, és úgy rémlik, hogy van némi kötődése is a Juventushoz. :) Egyébként én Joveticnek vagy Cavaninak (nagy kedvenc) is örülnék, de arra Berbatov is jó lenne, mint amire Ibrát is szokták használni, a kicsiket bedarálni a kötelező 3 pontok miatt. A BL bármennyire is hinni akarok benne, idén még nem reális lehetőség, egy legjobb 8 közé kerülés már bőven nagyszerű eredmény lenne, így szerintem az a legfontosabb, hogy a bajnoki cím meglegyen. Így aztán jöjjön Berba szaré' hugyé', így legalább nem lehet vele bukni. Ha viszont kijön belőle 1-2 jó év (lásd Pirlo), akkor megfogtuk a főnyereményt. Cavanit, vagy esetleg Damiaot 1-2 év múlva is el lehet majd hozni. (Egyébként én Neymarnak is örülnék. Formabontó lenne az ő leigazolása, bár szó se volt róla, így ez inkább csak fantáziálás.)

266801 2012.08.29. 10:39:37

Tudja valaki Marotta telefonszámát? Küldenék neki egy SMS-t, hogy a Kínából távozni készülő Drogbát sem lenne nagy hiba szerződtetni. Erős, harcias, technikás, gólérzékeny. És valószínűleg egy évre megoldás lenne amíg nem igazolunk No.1 centert.

347794 2012.08.30. 17:19:46

Lehet,hogy vita lesz belőle,de Nicklas Bendtner szerintem nem rossz játékos,bár jelenleg az én véleményem is az,hogy ha nem tudunk top játékost igazolni akkor ne tegyük.ETERNA FEDELTA ALLA JUVENTUS

346514 2012.08.30. 23:24:56

Hangosan felsírtam, amikor megszellőztették, hogy Berbatov a Fiorentina helyett a Juventusban köthet ki, Bendtner meg csak simán vicces. Ha valahol egyértelműen erősítésre szorult a keret, akkor az a csatárposzt, erre "veszünk" valakit, aki saját magából is bármikor hülyét csinál, nem csak a védőjéből. Annyiban egyetértek az előttem szólóval, hogy a dán királyfiból Conte kiverheti, ami benne van, a kérdés, hogy ez mire lesz elég. Matri mélységesen szégyellje magát, ha az idény végén Niclas előtte lesz a házi góllövőlistán!
süti beállítások módosítása