bntemp

bntemp

Breaking: scommessopoli ítéletek

2012. augusztus 10. - s4tch

Hivatalos: Conte 10 hónap eltiltást kapott, Bonuccit és Pepét felmentették.

Hivatalos: Conte 10 hónap eltiltást kapott, Bonuccit és Pepét felmentették.

Az olasz újságírók megint hihetetlen módon korrekt értesüléseket szereztek, jóval azelőtt, hogy a hivatalos ítéletek megjelentek volna. Bonuccit és Pepét eredendően Masiello ellentmondásos vallomásai hozták nehéz helyzetbe, és ugyanezért mentették fel őket: nem volt ellenük bizonyíték. Eddig a kellemes hírek.

Contét viszont 10 hónapra elmeszelték egy szintén ellentmondásos, többször módosított, más tanúk vallomásával ellentmondó tanúvallomás alapján. Conte ellen sincs más bizonyíték, mint egy bevallottan csaló, az ügyész és az ítészek számára mégis hiteles ember vallomása. Sokszor átbeszéltük már a témát, röviden csak annyit állapítsunk meg, igazságtalannak, elfogultnak, elfogadhatatlannak érezzük a döntést.

A következmények: egyelőre két forgatókönyvet tudunk elképzelni. Az olasz sajtóban pár napja felmerült az a lehetőség, hogy Conte a 10 hónapos eltiltás hivatalossá válása után fogja magát, és feláll. Pocsék, ámde reális lehetőség. 10 hónap gyakorlatilag egy teljes bajnoki évadot jelent, ennyi időre akkor sem szabad edző nélkül hagyni egy csapatot, ha annak erős a kerete, taktikailag érett és többféle felállást tud magas szinten játszani. Conte felelős ember, apu ökölbe szorult kezeként barátkozzunk a gondolattal, hogy benne van a pakliban a lemondása. A pótlását a Juventusnak tulajdonított hírekkel ellentétben biztosan előkészítette a klub.

A másik, kevésbé fájdalmas, de jóval bizonytalanabb forgatókönyv: Conte fellebbez (amit egyébként akkor is meg fog tenni, ha lemond), és annak eredményétől teszi függővé a továbbiakat. Amennyiben fellebbezés után - a korrektül értesült sajtó sejtéseinek megfelelően - 2-3-4 hónapra mérsékelik az eltiltását, az megfelel az eredeti, vádalkuban is szereplő elképzeléseknek; eltiltása alatt jelen állás szerint Carrera ülhetne a padon.

Személyes megjegyzés: mindenki meghághatja a jó édes anyját vendégem egy Mags Bennett-féle koktélra, aki ehhez asszisztált.

Frissítés: a klub közleményében kiáll Conte és Alessio mellett, remélik, hogy másodfokon felmentő ítélet születhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr28240244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

317362 2012.08.10. 11:04:13

Ha Muntari gólját megadták volna! Akkor talán nincs ez a hányinger bennem, akárhányszor ezt az igazságtalnságot látom. Aki benne volt, elsimítják, ejnye-bejnye, azt tiltják el, aki már különben is inaktív, Conte meg egy bajnokcsapat, egy simán ismétlésre + bl-menetelésre álló Juve legfontosabb láncszeme. Akármi lesz, ***uk meg az egész ligát, menjünk ki minden meccsre úgy, mintha ölni mennénk. Aki meg ezt elintézte, azt zárják össze Lichtivel, Vidallal és Chiellinivel egy szobába.....

335361 2012.08.10. 11:09:12

Érthetetlen, hogy hogyan tudták Bonuccit és Pepét felmenteni azért, amiért Contét viszont nem. Masiello vallomása nem volt értékelhető, de Carobbioé igen? Ahogy ti is megírtátok, ez a csapat Conte miatt lett veretlenül bajnok, és óriási érvágás lenne, ha a botrány miatt most felállna és távozna. Remélem a fellebbezéssel csökkentik az eltiltását, és a csapat megmutatja a következő szezonban, hogy még így is képesek arra, hogy bajnokok legyenek és helyt álljanak a BL-ben.

343871 2012.08.10. 11:13:10

Nyilván le kell mondani Conténak, legrosszabb esetben meg 10 hónap múlva visszatér. Egy ember kell aki nem rontja el addig a csapatát, a motivációval nem lesz probléma, vért fognak inni a fiúk.

254290 2012.08.10. 11:13:45

Gusztustalan és igazságot követelek! Tudnék írni cifrábban is, de az nem menne át a szűrőn. Forza grande **JUVE* per sempre!

346514 2012.08.10. 11:23:20

Engem nem érdekel, hogyan és miért mentették fel Bonuccit, de Lucio előidénybeli produkcióját látva Bonu elmeszelése kvázi kinyírta volna a Juve védekezését. Conte állítólag kész felajánlani a lemondását annak ellenére, hogy edzést vezethetne, és talán ez lenne a legtisztességesebb, ha már Stellini is ment és Alessio sem helyettesíthetné. Lippi hiába nyilatkozik ilyeneket, hogy Conte az ő Juventusa alapján építette fel a jelenlegi csapatot, egyszer már cserben hagyott minket, amikor szükség lett volna rá, plusz "Azzurri-farmot" csinált itt a 2009-10-es szezonban, szóval nem kéne. Prandellit Juvés kötődése és az eredményei miatt már inkább el tudnám képzzelni, de ha a másodfokú ítéletre alapozunk, akkor azért egy B-tervet is villámgyorsan elő kéne készíteni. Vaffanculo FIGC!

345891 2012.08.10. 11:24:04

Sziasztok, nem kotekedni jottem. En Milan drukker letemre nem orulok Conte eltiltasank. Conte olyat hozot ebbe a Juveba amit sajnos mar igen keves csapatban latok (sajnos a Milanban sincs meg) osszetartas es tuz. Nemtudom mi lesz jovore a Conte nelkul, de ha o maradt volna bisztos vagyok benne h a tobbi csapat (Milan, Inter, Roma, Lazio, Napoli) is osszeszedte volna magat h ne legyenek agyonalazva minden evben. Nameg az sem utolso h egy eros csapat elorebb repitette volna az olasz bajnoksagot, es a Calcio visszaszerezhette volna helyet a FIFA ranglistan is (valjuk be a Bundes Liga jo, de nem jobb mint a Seria A).

338064 2012.08.10. 12:51:48

Nagy Sándor visszavonult, Contet elmeszelik Bonucci, Pepe felmentését lőtéri vadászkutyának odab*szott csontnak érzem és tényleg elmehet a vasporos qwa anyjába az egész színitárulat

338064 2012.08.10. 12:53:05

én már látom előre, hogy ez egy vidám szezon lesz, remélem a drughi, meg a viking azért fog üenni a hazai meccseken transzparensekkel a szövetségnek, azokat mindig szívesen olvasom :D

346893 2012.08.10. 13:16:20

Ezt sajnos Conte ügyvédei baszarintották el de nagyon! A 3 hónapos vádalkut rákényszerítették Contéra, ezzel Antonio gyakorlatilag beismerte a bűnösségét, innentől kezdve pedig a FIGC-nek könnyű dolga volt. Bonucci és Pepe pedig jól csinálták, nem mentek bele semmiféle alkuba, megmondták kerek perec a FIGC-nek, hogy ez a Masiello egy hazudós kis pöcs és fel is mentették őket.

266801 2012.08.10. 15:18:27

Azt elárulná nekem vki, hogy Carobbio és a többi bundázáson ért játékosok esetén volt-e terhelő bizonyíték? Mi alapján ítélték el őket? Az is bemondásra ment? egyébként az újságokat sem értem. Miért írják, hogy Conte beismerte, tudomása volt a mérkőzések manipulásáról. Tudtommal nem ismerte be, csak vádalkut kötött volna. A kettő nem ugyan az. Harmadrészt NSO szerint már a kupameccsen sem ülhet le a kispadra. És miért szurkoltam én az EB-én olaszoknak??! Ekkora szarházi népséget... Nem a Juvéval ártanak ezzel a legtöbbet, hanem az olasz labdarúgásnak. Javasolni fogom, hogy az olasz válogatott meccseken a nemzeti himnusz helyett a Polip c. film zenéjét játszák le. Be is megyen én ezzel az ötlettel az UEFA-hoz. Tudja valaki mikor van fogadó óra?

338064 2012.08.10. 15:21:01

[Jumpman23](#887214): a polip film zenéjét, ezen felsírtam :D egyébként azért is nagyon rendesek kedvenc csapatunkkal, mert 8 játékost adtak a válogatottba

347497 2012.08.10. 17:25:53

Ha Muntari gólját megadták volna! Inter szurkoló vagyok, de nem trollkodni jöttem. Nem értem ha felmentik Bonnuccit és Pepet (Bonuccit konkrétan nem elhallgatással vádolták, hanem bundázással!) akkor Conte hogyan bűnös? Mindenestere egy adalkék, mert sokat filozofáltatok azon hogy a FIGC igazságtalan ebben a helyzetben vagy ilyesmi, és hogy EU meg UEFAhoz kell forduolni, akkor járjatok utána Polekszics esetének őt az UEFA TILTOTTA EL 2 ÉVRE pontosan ugyanezért amiért Contét (jelentési kötelezettség elmulasztása), szerintem Conte azzal szívta meg hogy elismerte, ezt nem jól tudja aki írta - Vádalku = a bűnösség elismerése utána a büntetés mértékének csökkentése olyan információkért cserébe nyomozás elősegítését érő információkért cserébe (vagy ha valamiylen "bűnöst" így tudnak mondjuk vád alá helyezni). Carobbie csak azért kap 4 hónapot mert mindenkit beköpött eg lecsökkentették rendkívüli mértékben a büntetését. Amellett sokszor előjöttetek az Interrel, Ranocchiát és Palaciot is beidézték és még nem tudjuk mi lesz velük, potnosan uyxganazért amiért Pepet (Pepe és Palacio a Bolognában intézett valamit, Rano meg Bonuccival a Bariban). Szerintem ennek semmi köze a Juvéhoz, se az Interhez. megértem hogy nektek ez nagy fájdalom és így éreztiek, de én úgy gondolom hogy aki nem bűnös az sosem fog belemenni egy vádalkuba - és valljuk meg ezt nem tudjátok elkézelni hogy tényleg volt bunda és tudott róla de most mit csináljon? főleg egy olaszországban, lehet ha megszólal szerencsételen a maffia kibelezi másnap, ezek a dolgok sokkal összetettebbek mint hogy bizonyos emberek MOról mondják meg a tutit (legyen az akármilyen szurkoló!). Én sajnálom ezt, és viccnek tartom. Valaki még mondta azt is, hogy de akkor mindenkit le lehetne csukni ha mondjuk nem szól a rendőrségnek mert nem kapott számlát vagy hogy tudja hogy mellette lévő házban mondjuak feketén dolgoznak. Segítek: ha ez kiderülne és bebizonyosdna akkor ezt az embert ugyanúgy elővennék és lehet vád alá helyeznék....de ezek nem derülnek ki mert hogyan is? mert ezekben az ügyekben nincs értelme azt mondania a feketén működő embernek, hogy de a szomszédom is tudott róla....ezzekl semmit nem ér el. De Carrobio elért valamit azzal, hogy de Conte is tudott róla! bár mint mondtam én sem értem miért előg az ő szava, ha a többi játékos azt mondja nem volt benne, de akkor a többi játékos benne volt? vagy honnan tudják hogy nem volt benne ha nem voltak benne

338554 2012.08.10. 18:59:26

[FiX3dKonstantin](#887283): Egyszerű a válasz: Carobbio azt mondta, Conte bement az öltözőbe, nyugalomra intette a csapatot és azt mondta, le van fixálva az eredmény. Tehát ha igazat mond akkor mindenki tudta, ha pedig hamis a vád, akkor a többiek vallomása bizonyul igaznak.

342620 2012.08.10. 19:17:34

De viszont ha visszadobták a vádalkut, akkro felhasználhatják ellene amire megalkudott? Ez nem törvény ellenes?

338554 2012.08.10. 19:25:11

[PatrickJane](#887321): Ezt hol olvastad? Mert semmiképp sem tiszta dolog.. Ha az lenne, így szednének rá mindenkit aki hajlandó beszélni. Megszerzik az infót és még a büntetést sem csökkentik cserébe, a legjobb taktika lenne.. amíg lenne aki mer alkudozni ezek után.

343871 2012.08.10. 21:05:09

[PatrickJane](#887321): a vádalkuban nem ismerte el a bűnösségét, nem tudom mit lehetne ezen felhasználni Conte ellen?

346888 2012.08.11. 00:45:09

Nekem az egész scommessopoliról egy dolog jut eszembe: Euer Hass ist unser Stolz! Nem tudom, hogy a Juvénak van-e hasonló mottója...

342620 2012.08.11. 10:29:12

[tjunior2](#887367): [neuropa](#887325): Ez csak egy személyes gondolat. Ha megalkudnak, akkor valamit el kell ismerni, mert másképp nem is beszélhetnek róla. Ez csak egy következtetés volt tőlem :))

335318 2012.08.11. 11:46:00

Az ítélet példátlan!!! Felháborító!!!

338554 2012.08.11. 11:50:37

[Rahmaba](#887421): Ez igazán üdítő, ugyanis az emberek 90%-ának a "csaló Juve, már megint bundáztak" rigmus jut eszébe. Átmenettel eddig még nem találkoztam.

340119 2012.08.11. 14:34:09

Közben megy a szuperkupa. Csak meg kellett volna venni Cavanit.

343425 2012.08.11. 16:02:46

Zuniga kiállítása teljesen tiszta volt, nyújtott lábal sípcsontra, úgyhogy volt már egy sárgája. De arra nagyon kiváncsi lennék, hogy mit szólt oda Pandev Asamoahnak, amiért egyből lezavarták.

345214 2012.08.11. 17:20:39

[Jamon_Serrano](#887680): sztem a partjelzőnek szólt oda, mert (teljesen jogosan) beintette lesen

346607 2012.08.15. 18:33:30

[FiX3dKonstantin](#887283): Pepe a Bolognában? Palacioval egy csapatban? Melyik bajnokságot is nézed?
süti beállítások módosítása