bntemp

bntemp

Átigazolási körkép 1.

2012. június 09. - s4tch

Ahogy ígértük, időről-időre áttekintjük az aktuális átigazolási híreket, pletykákat. Asamoah, Del Piero, Giovinco, Matri és még sokan mások az első rész főszereplői - és persze a pénz! Sok pletyka, kevés konkrétum - ahogy azt ebben az időszakban meg is szoktuk.

Ahogy ígértük, időről-időre áttekintjük az aktuális átigazolási híreket, pletykákat. Asamoah, Del Piero, Giovinco, Matri és még sokan mások az első rész főszereplői - és persze a pénz! Sok pletyka, kevés konkrétum - ahogy azt ebben az időszakban meg is szoktuk.

Kezdjük a szinte biztosnak tűnő átigazolásokkal: a heti hírek szerint a Juventus megállapodott az Udinesevel Isla és Asamoah ügyében: a két játékos közös tulajdonba kerülne 15 millió euróért cserébe, és a Juvénak opciója lenne a véglegesítésükre. Az ár - tudva, hogy hányan szeretnék megszerezni a két futballistát - némiképp alacsonynak tűnik, bár Isla éppen egy súlyos sérülésből lábadozik. Talán épp ez a kulcs: a keresztszalag szakadás után van némi kockázat egy játékos leigazolásában, a közös tulajdonnal pedig ezt a kockázatot osztja meg a két klub.

Asamoah a hétvégén válogatott meccset játszik, míg Isla Chilében lábadozik, mind a ketten a jövő héten térnek vissza Olaszországba, akkor vehetnek majd részt az orvosi vizsgálaton. A Twitteren egyébként már mind a két játékos elbúcsúzott Udinétől. (Mondjuk ez még nem sokat jelent, mert Asamoah-t vinné a Manchester United is, lehet, hogy odaigazol.)

Akkor sem lesz baj, ha Elia távozik

A korábbi hírek szerint a Juventus a tavaszt már Udinében töltő Pazienzát "számíttatta volna be" Isla és Asamoah megvételébe, de jelenleg úgy tűnik, ez nem jön össze, mivel a friuliak már két játékost is megszereztek a posztjára. Viszont Sörensen, Taider, Ekdal és Marrone érdekelné őket - utóbbit a fél Serie A vinné, de Conte ragaszkodik hozzá.

Szintén elég valószínű, hogy a Juventusba igazol Omar El Kaddouri, a Brescia belga válogatott játékosát (Fausto Rossi és 5 millió az ára). A 21 éves fiatalember támadó középpályást játszik, de lehet, hogy ezt jövőre nem Torinóban teszi: lehet ugyanis, hogy Pescarába kerül kölcsönbe, míg Verratti játékjogának fele (3-4 millió euróért) a Juvéé lenne. A Pescara egyébként korábban visszautasította, hogy Giandonatot vonják be az üzletbe, mivel ő hasonló játékos, mint Verratti, aki a következő szezont még Pescarában töltené. (Mellesleg én Giandonatoról nem mondanék le, ígéretesnek tűnt, amikor lehetőséget kapott.) El Kaddourit mindenesetre az egyik legtehetségesebb Olaszországban játszó támadó középpályásnak tartják, aki csatárként is bevethető.

Verrattiért egyébként Sörensen, Motta vagy Pasquato játékjogának a felét kérné a Pescara. Pasquatot a Spezia is szívesen látná - bárhova is kerüljön, az ideinél vélhetően több lehetőséget kap majd.

Még nagyjából két hete van a kluboknak, hogy a közös tulajdonban lévő játékosok helyzetét rendezzék. Ebből a szempontból Giovinco van a legérdekesebb szituációban: Marrottáéknak eddig nem sikerült megegyezniük a Parmával, és több klub is szívesen látná Sebát. A mai hírek szerint az inter közel áll ahhoz, hogy megvegye a parmai részesedést Gio játékjogából - ha ez összejönne, akkor vagy megegyezik velük a Juve, vagy velük kell vaklicitet folytatni. Enyhén szólva dühítő lenne, ha a milánóiak keresnének egy Juve nevelésen, de az is, ha náluk válna igazi sztárrá. A Parma egyébként Coutinhot kéri a kékfeketéktől Giovincoért.

Szintén közös tulajdonban van Albin Ekdal, akit - amellett, hogy pl. az Udinese is szívesen látna - a Cagliari szeretne véglegesen megszerezni. Korábban Naingolan eladásába számították volna be, de mivel Cellino elnök túl sokat kér a belgáért, úgy tűnik, róla lemondott a Juve. Astori viszont érdekli Marrottáékat (és a Milant is), lehet, hogy az árát csökkentenék a svéddel. Tavaly 1,5 millióért szerezte meg Ekdal játékjogának felét a szárd csapat, de ennél ma már biztosan többet ér: idén 30 meccset játszva a Cagliari egyik legjobbja volt.

A sajtó tényként kezeli azt is, hogy a manchesteri Paul Pogba hamarosan aláír a Juventushoz - állítólag csak azt kell tisztázni, hogy a United mekkora nevelési pénzt kapjon. Egyébként az ő esetében is lehetséges, hogy a következő szezont Torinótól távol tölti: itt is az Udinese lehet a célpont, ahova kölcsönbe kerülne. Pogba egyébként már el is köszönt klubtársaitól.

A Juvét elhagyó Del Pieronak továbbra sincs csapata. A Malagát és a Montrealt visszautasította, míg korábban Trezeguet hívta ugyan a River Plate-hez, de nincs sok esély arra, hogy összejöjjön az átigazolás. Kínában viszont minden pénzt megadnának Sanyinak, de a brazil Flamengo is komolyan gondolja a leigazolását. Cobolli Gigli, a Juve volt elnöke szerint továbbra is annak van a legnagyobb esélye, hogy az Egyesült Államokban folytatja a pályafutását.

A csatársorba érkező "top playert" illetően továbbra sem tisztult a kép. Conte állítólag van Persie-t tartja a legjobb megoldásnak, de az sem biztos, hogy az Arsenal eladja a futballistát: egyes beszámolók szerint inkább várnak, hiába jár le jövőre a szerződése, mert abban bíznak, sikerül meggyőzni a hosszabbításról. A játékos édesapja szerint van Persie nem igazolna másik angol klubba, míg a két nagy spanyol klubba nem illene. Ez alapján akár Marrottáék akár reménykedhetnek is... Ha mégis a ManCity-t választaná a holland, akkor az viszont megnyitná az utat Dzeko távozása előtt, akit viszont a Bayern is szívesen látna.

De nem csak van Persie jöhet szóba: Cavaniért állítólag egy rakás pénzt és Matrit ajánlaná a Juventus. A játékosnak egyébként két vitás kérdése is van a Napolival: egyrészt fizetésemelést kérne, amit a klubvezetés nem akar megadni neki. Másrészt Cavani mindenképpen játszani akar az olimpián, és kijelentette, ha a Napoli nem engedi el, akkor is megy... A Juve 5 milliós évi fizetést ajánlana neki - a jelenlegi bére bónuszok nélkül 2,8 millió euró, amit fél millióval szeretne megemeltetni. A ManCity persze érte is bejelentkezett, évi 6 milliós fizetési ígérettel.

A liverpooli Suarez sorsa nagyban függ attól, hogy a klub új edzője mennyire ragaszkodik hozzá - illetve, hogy valóban igazak-e a hírek, miszerint a vörösök szívesen látnák Kraszicsot, akit Marrotta bevonna az üzletbe. Sőt, Eliát is felajánlotta az angoloknak. (A Sun (...) szerint a Juventus első ajánlata 16 milliió és Elia volt, amit visszautasítottak.) A két szélső biztosan távozik, Kraszicsot már télen is vitte volna a Lazio, de a Fiorentinával, a Stuttgarttal, a Marseille-jel és a Tottenhammel kapcsolatban is felvetődött a neve. Eliát pedig a sajtó már "eladta" a Benficának, a Hoffenheimnek, az Evertonnak és a Schalkénak is.

De nem csak sztárcsatárt akar igazolni a Juve, hanem egy fiatal tehetséget is. az első számú jelölt Destro, akit viszont visszaszerezne az inter is, és a Genoával meglévő jó viszonyuk miatt erre jó esélyük is van. Ha az ő leigazolása nem jön össze, a másik jelölt az atalantás Gabbiadini, aki bár tagadhatatlanul tehetséges, azonban még nem tart ott, ahol Destro.

Mattia Destro

A biztosnak tűnő csatárigazolás(ok) miatt Quagliarella és Matri távozása továbbra is napirenden van, elsősorban az utóbbi eladása valószínű. Őt vagy egy nagyobb igazolásba vonnák be cserealapként, vagy valamelyik orosz klub veheti meg - a Zenit már régebben is érdeklődött iránta. Az ára legalább 15 millió euró lenne - a Juventus 18-ért vette. De az új igazolások miatt a középpályások közül is lehetne távozók, és némi meglepetésre Pepe neve is felmerült. Őt viszonylag jó áron el lehetne adni, és a 3-5-2-ben Isla hasznosabb lehet nála. (Ugyanakkor nem nagyon látni, ki pótolhatná a háromtámadós felállásban...)

A védelem megerősítésérére két név forog a leggyakrabban: az olasz válogatott Bocchettié és a portói Rolandoé. Előbbi a bal oldalon és középen is jó teljesítményre képes, ráadásul szívesen hazatérne Oroszországból. Rolandot vinné fél Európa, az ára 15 millió - Marottáék nem szívesen adnának többet 11-nél. A bal oldalra felmerült még a barcelonai Adriano, a bergamói Peluso (5 milliót adna érte a Juve) és a manchesteri Kolarov neve, míg középre Astorié a Cagliariből. És egy meglepetésnév is felbukkant az elmúlt héten: Conte állítólag szívesen látná a milánóban csalódást okozó Ranocchiát, akit viszont a klubja nem akar elengedni.

A törökországi kölcsönből (ideiglenesen) visszatér Felipe Melo, akit nem véglegesített a Galatasaray, mivel sokallták a 13 milliós árat. Állítólag 5-6 millió euró körül fizetnének érte. A Juve szinte biztosan megszabadul a brazil félkegyelműtől: a Corinthians és a Napoli is érdeklődik iránta. Ziegler sorsa sem dőlt még el: a Fener véglegesítené, de sok múlik azon, hogy mi lesz a vége a fogadási botrány törökországi vizsgálatainak: ha a Fener indulhat a nemzetközi kupában, akkor a svájci marad, és a Juve 3-4 millió eurót kap (a törökök itt is alkudnának). Ha megbüntetik a Fenerbahcét, akkor más klubot keres magának - és biztosan nem tér vissza a Juventushoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr678240168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

341197 2012.06.09. 13:19:34

Matri 18 millió €?! Te jó ég!!! Nagyon el vannak itt szállva az árak. Én egy sztár csatáron kívül (aki Van Persie) nem vennék "drága" játékosokat. Kiselejtezném azokat akit mindenki (krasic,elia,melo...) és inkább próbálkoznék ilyen verratti-kal, bocchetti-kel, fiatal olaszokkal, hátha bejönnek. Marrone maradhat, Giovinco mehet ahova akar. UFF

320092 2012.06.09. 20:10:08

Giovinco felőlem is mehet ahova akar, még a milánói csapatokhoz is. Asamoah-nak és Pogba-nak én örülnék. Szívesen odaadnám Matrit, Melot és sok pénzt Cavaniért, mert szerintem ő oldaná meg 1-2 év távlatban ténylegesen a csatárgondjainkat /RVP szerintem nem reális, őt 50 misi körül lehetne talán megmozdítani, ami a mi szintünkön irreális összeg/ Eliáról én nem mondanék le olyan könnyen, Krasic viszont mehet bátran, csak pénzt lássunk belőle. A védelem kérdésében Bochettit tartanám jó vásárnak, mert balhátvédben De Ceglie helyett bevethető 4 védős rendszerben, 3-5-2-ben pedig tehermentesíthetné a három középső bekkünk egyikét néhanapján. KP szerintem rendben van, Pepinho-t semmiképpen sem küldeném el, az egyik legszerethetőbb figura nekem a csapatban - és sokszor hasznos tagja is annak.

338554 2012.06.09. 21:48:14

[osoplasma](#848503): Cavani 25 éves, lenne az 3-4 év is amíg hasznát vennénk. RVP szerződéséből meg 1 év van hátra és Wenger állítólag 30 alatt nem adná, szóval az 50 sem talált. Viszont Pepében egyetértünk, üde színfolt a pályán és azon kívül is. :) Bejelenthetnének már néhány embert, mert ez így nagyon idegőrlő tud lenni. Pedig igyekszem magasról tenni az egészre, de nem megy. Vagy a bejelentésekkel meg kell várni a hónap végét?

295377 2012.06.10. 13:45:08

Július 1-én indul az igazolási időszak Olaszországban, tehát addig senki se jöhet hivatalosan. Meg lehet egyezni, de bejelenteni nem. Én remélem, hogy Giot nem engedjük el senkinek. Hozzuk vissza, és vagy mi adjuk el, vagy játszassuk. De az nagyon nagy melléfogás lenne, ha más klub, pláne ha az inter húzna belőle jó pénzt. Nekem csak annyival lenne jobb megoldás Cavani RVP-nél, hogy Cavani olaszban már bizonyított. És Van Persi szerintem annyira nem lenne jó, mint az Arsenalban. Itt is lőhetne 20+ gólt, de azt a szintet, mint az Arsenalban, nem hozná. Nehezebb dolga van itt a csatároknak a 10 emberes védekezés miatt. És nekem Cavani a BL-ben is nagyon tetszett. Én neki örülnék a legjobban. És Cavanitól olcsóbb csatárt nem nagyon kapunk, ha tényleg sztárt akarnak. RVP is 40 körül lenne. De szerintem ő maradni fog. Pepét nem szabad eladni. És nem értem miért tennénk? Matrit kedvelem, de ha ő a kulcs egy jó csatárhoz, akkor be kell áldozni sajnos. És ha eladjuk Matrit, akkor lesz 18 játékosunk. Mert Estigarribia egyenlőre nem a mi játékosunk. És a BL-re kell legalább 27 játékos, hogy legalább két fronton harcképesek legyünk. A kp-n van 7 játékosunk. Ha jön Pogba, és marad, meg a két Udinei is, akkor lesz ott 10 játékos. Annyi meg kell. És amúgy is ha megy Krasic és élia, akkor marad Pepe, és ha újra kölcsönvesszük akkor Esti a szélre. Max Giaccherini, aki szerintem középen jobb. Van 3 szélső kp-nk. Miért kéne eladni Pepét? Pláne, hogy tud szélső védő is lenni. De Ceglie-t pl jól helyettesítette.

320092 2012.06.10. 15:51:45

[neuropa](#848632): a 30 nála szerintem fontban értendő, amivel máris ott vagy a 40 kapujában, ha euróra átszámítod. Ha pedig figyelembe veszed, hogy mozdíthatósága esetén a Real is rástartol, akkor a vételára nehezen megy majd 45-50 alá. Bár az alapján, amit a dánok ellen csinált, illetve nem csinált, ennyi pénzt biztosan nem adnék érte, tényleg inkább Cavaniért szállnék harcba, ott úgyis az európai sztárcsapatok Lavezzit figyelik inkább.

342620 2012.06.11. 09:28:42

[osoplasma](#849185): figyelték, már hivatalosan is a PSG-be igazol.

339991 2012.06.11. 21:26:30

De Ceglie neve felmerült, mint lehetséges Lazio célpont, ha Balzaretti nem jönne össze. Én azért szívesebben nézném őt továbbra is Torinóban.
süti beállítások módosítása