bntemp

bntemp

Időben jött a tasli

2012. május 21. - s4tch

Mindenkinek megvan a Hahota-korszak egyik klasszikus vicce a buliba induló kamaszlányról, akinek az anyja még otthon, a küszöbön lekever egy jókorát, titkon remélve, hogy megelőzi ezzel azt, hogy a szeme fénye egy diszkó mellett parkoló Wartburg motorháztetején adja oda ártatlanságát egy jöttmentnek. Szentül hisszük, mi tényleg időben kaptuk a pofont, és a viccbéli lánykával ellentétben, akit vélhetően magáévá tett egy hetero, minket nem varrnak le az őszi bálban.

Mindenkinek megvan a Hahota-korszak egyik klasszikus vicce a buliba induló kamaszlányról, akinek az anyja még otthon, a küszöbön lekever egy jókorát, titkon remélve, hogy megelőzi ezzel azt, hogy a szeme fénye egy diszkó mellett parkoló Wartburg motorháztetején adja oda ártatlanságát egy jöttmentnek. Szentül hisszük, mi tényleg időben kaptuk a pofont, és a viccbéli lánykával ellentétben, akit vélhetően magáévá tett egy hetero, minket nem varrnak le az őszi bálban.

Essünk túl a nehezén: igen, Del Piero vereséggel búcsúzott, és igen, egy ilyen formátumú játékos többet érdemelt volna. (A mai írást nem neki szenteljük, a héten bőségesen fogunk foglalkozni Sándorunk juvés éveinek emlékezetes pillanataival.) Igen, még legalább egy évet kell várni a 10. kupagyőzelemre, és igen, a nemzetközi terhelés mellett jóval nehezebb lesz eljutni idáig. Igen, a Napoli megérdemelten vitte haza a második számú olasz klubtrófeát. Igen, a Juventus csaknem végig fásultnak tűnt, csak egy-egy rövidebb időszakra tudta átvenni a kezdeményezést, kanyarban sem volt az a nyomasztó mezőnyfölénye, amit megszoktunk az utolsó hónapok bajnokijain. Igen, elszállt a veretlenség, ezzel együtt igen, elhihetik a vetélytársak, hogy fel lehet törölni velünk a padlót. Igen, a Conte-éra mélypontjának számító Chievo elleni bajnoki után ismét gyengék voltunk.

Mást vártak. Mi is.

Nem, nem azon múlott, hogy Brighi rosszul fújt. A Marchisio-Aronica afférért járt volna a tizi, több afrikainak is lehetett volna lapot adni hentelésért, és az első gól előtt Juve-szöglet helyett jöhetett a Napoli, de nem hibáztathatjuk egyedül Brighit, ugyanis nem csak neki volt rossz napja. Az összeállításnál némileg kényszerpályán mozgó Contét is könnyű lenne elővenni. Adódik a kérdés, hogy miért nem az évad végére igen jó formába lendülő Vucinic kezdett az ismét amaurizó Borriello helyett. Felmerülhet bennünk, mi szükség volt a hihetetlen precíz mozgást követelő három védős játékra Chiellini távollétében, azzal a Caceresszel a pályán, aki már négy poszton játszott tavasszal, és aki nem szokott úgy össze a Barzagli-Bonucci kettőssel, ahogy az elvárható lenne a tökéletes védekezéshez. A mérkőzés utáni sajtópercek alatt Conte elmondta, sem Vidal, sem Lichsteinter nem voltak tökéletes állapotban - hőböröghetnénk, hogy az utolsó bajnokin szenzációs Marrone kaphatott volna egy esélyt Pirlo jobbján, és Pepe sem lett volna rossz ötlet jobb szélen. De nem ezeken múlott.

Borriello már itt elnézte a helyezkedést.

Az első negyedóra elteltével nem gondoltuk, hogy a vége egy ránézésre sima zakó lesz. Ugyan a Napoli kegyetlenül agresszíven kezdett (sőt, később helyenként sportszerűtlenül durván játszott), a második percben Zuniga fejesénél Storari be is mutatta a szezon egyik legviccesebb védését, viszont a félidő derekára nagyjából sikerült rendezni a sorokat, és elsősorban a 16-oson kívülről veszélyeztetni. Vidal az első félidőben még féken tartotta a Gargano helyett játszó Dzemailit, Pirlo a jól időzített piruettjeivel többször lerázta magáról Hamsikot, Marchisio segítségével Eszti nem engedte kibontakozni Maggiót. A csatáraink szokás szerint nem villantottak: Borriello durvaságban sem nagyon tudta felvenni a versenyt a köcsögválogatott stabil középhátvédjével, Aronicával, Alexet meg simán megette Cannavaro. Marcsi révén viszont kétszer is sikerült gólveszélyt kialakítani, pech, hogy a másodikról Brighi lemaradt. A pisiszünetig nem utalt semmi arra, hogy végleg kicsúszhat a Juventus kezéből a találkozó. Viszont a második félidő a kapott gólig szinte teljes homály volt. Alig tartottuk a labdát a Napoli térfelén, a középpályából kiveszett az élet, a két szélsőnk energiáit lekötötte a védekezés, Pirlo szinte csak Marchisiónak, az elején bizonytalan Bonuccinak és a szokás szerint atomstabil Barzaglinak tudott passzolni. Storari ostoba mozdulatának köszönhetően kerültünk hátrányba, és onnan már nem volt visszaút. Meggyőződés nélkül mondogattuk magunknak, hogy Nápolyban sikerült dupla ekkora hátrányból is felállni, de láttuk, hogy valami hiányzik. A cserékkel és némi taktikai variálással Conte még megpróbálta visszalapátolni a citromot a paciba, Pepe majdnem marchisiózott is egyet, aztán végül csak összejött, amit ebben a szezonban tudatosan és kemény munkával távol tartott magától a csapat: végigvitt egy kontrát az ellenfél.

Eltaposlak, mondja épp Aronica. Később megenyhült, Q-t csak megfojtani próbálta.

Amióta decemberben,  1-1 római, nápolyi és milánói látogatás után is még mindig zakó nélkül álltunk a bajnokságban, azóta heti rendszerességgel találja fel valaki a spanyolviaszt a veretlenséggel kapcsolatban. Fussunk végig címszavakban a leggyakoribb megfejtéseken: Pirlo, Conte, európai kötelezettségek hiánya, eltalált erősítések, sikerre éhes, motivált csapat, hazai meccseken az új stadion. Két héttel a bajnoki cím megszerzése után nyilván nem gondolhatjuk, hogy mindez darabokra hullott. Kezdjük ott, hogy Pirlo a társaság egyik legjobbja volt, az első pár percet leszámítva pontosan passzolt, remekül védekezett, rengeteget faultolták, az egyik dicsérhető emberünk volt. Conte szükség esetén azonnal beleavatkozott a mérkőzésbe, rögtön lekapta a sajnos veszélytelen, idegesen focizó Del Pierót és a nem teljesen egészséges Lichsteinert, változtatott a felálláson, reakcióra kényszerítette Mazzarit. Conte döntéseinek köszönhető az első bekapott gól utáni 20 perc, amikor reális esélye volt a csapatnak az egyenlítésre. A friss igazolások közül már nehezebb lenne bárkit kiemelni, de mentségükre szolgáljon, hogy voltak, akik apróbb sérüléssel vállalták a meccset, vagy nem feltétlenül saját posztjukon játszottak. (Borisnak nincs mentsége.) A túlterheltségre viszont nem lehet panaszunk, mindenkinek volt egy hete pihenni, és a Napoli is pont ugyanannyit játszott a BL-bukta óta, mint a Juventus, így az ellenfél sem volt könnyebb helyzetben.

M&M

Mi hiányzott akkor? Gyenge a keret, és kéne egy gólerős csatár? Nyilván könnyebb lenne, ha nekünk is lenne egy Cavanink, de ez sem lehet kifogás: a két bajnokin összesen hatot rúgtunk az egyik legerősebb afrikai csapatnak, úgy, hogy ebből a hatból mindössze két gólt szereztek csatárok, Nápolyban Matri, Torinóban, biztos vezetésnél Quagliarella talált be. Hiányoztak kulcsemberek? Nem vitatjuk, Chiellini és De Ceglie biztosan hozzá tudtak volna tenni a játékhoz, de a nápolyi rászámolást követő feltámadást is megoldottuk a hasonlóan fontos láncszemnek számító Marchisio nélkül, és a bilikékeknél a szemétdomb legélesebb szemű középpályása is csak papíron hiányzott a pályáról. Az összeállításnál lyukra futott az edző? Szerintünk valószínűbb, hogy Conte azért döntött Vucsiniccsel szemben Boris javára, mert látta őket egész héten, és tudta, hogy ki mennyit vedelt a bajnokavatás során. Biztos forrásból tudjuk, Pepe is kimondottan szimpatikusra itta magát a VIP-partin, nehéz elképzelni, hogy még ebben a hónapban teljesen kijózanodik, nem lehet véletlen, hogy Eszti játszott helyette.

Nem róla szólt...

Conte sajtótájékoztatóit mindig kíváncsian várjuk, a szokásos frázisokon túl gyakran elejt valamit, ami előre mutat. Ismét csak felélesztette bennünk az iránta érzett szerelmünk lángjait: első veresége után nem keresett kifogásokat, nem mutogatott a játékvezetésre, pedig okkal tehette volna. Nem panaszkodott a hiányzók miatt, pedig két kulcsember sem lehetett ott a csapatban. Ellenben pontosan megjelölte, miért veszítettünk idén először: a fejekben nem volt rend. A Napoli motiváltabb volt, a Napoli jobban akarta ezt a kupagyőzelmet, és ezt Conte is látta. Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy csakis teljes erőbedobással (ahogy Conte fogalmazott, 2000 km/h-val száguldva) lehet eredményt elérni. Egyszerűen nem vagyunk akkora királyok, hogy egy Napolit félgőzzel, félidőnként 20 percnyi játékkal legyűrjünk. Az ünneprontás legkisebb jele nélkül Torinóba érkező Atalanta ellen belefér, hogy a fél csapat Del Piero tiszteletköreit bámulja, de egy kupadöntő egészen más rendezvény. Ide úgy kell kiállni, mint ahogy a Napoli tette: akármilyen gusztustalanul fociztak helyenként, egy percig nem volt kétséges, hogy ők győzni mentek Rómába.

Brighi ezt nem fújta le, Conte ezzel nem foglalkozott.

Ősszel három sorozatban, részben európai ellenfelekkel szemben kell produkálni. A téli szünetig havi 6 mérkőzést kell lenyomni, és ismerve a BL mezőnyét, az Apoel-féle csapatok motiváltságát, valamint az olasz klubcsapatok utóbbi években mutatott teljesítményét, ne gondoljuk, hogy akár csak egy meccsen is biztosra mehetünk. Az eddig két biztos feljutó ismeretében az is borítékolható, hogy a bajnokság is erősödni fog. Már nem lesajnált hetedikként fogunk pályára lépni, hanem mint veretlen bajnokok. Egy perc nyugtunk sem lesz. Csodás idényt zártunk, minden várakozást felülmúlt a veretlenül lehozott bajnoki szezon, okkal ünnepelte és ünnepeltette magát a csapat. De kellett ez a vereség ahhoz, hogy lássuk, van hová előrelépni. Ez a Juventus még nem dőlhet hátra. Épp időben jött a füles.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr248240154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gergo 2012.05.21. 19:31:55

Aronica az uj Materazzi.

346607 2012.05.21. 19:38:10

Jövőre egy ötössel megy haza a napoli is...

giorgioOo 2012.05.21. 19:39:57

Szerintem gusztustalanabbul játszik, mint ahogy Matrix játszott, de parasztságban egy sinter, akarom mondani szinten vannak. :D

Torinojuve 2012.05.21. 19:42:49

Jól jött a vereség. Ha a világból eltűnne az összes szomorúság mennyit érne a boldogság? Ez pontosan ilyen.Ha nem tudod milyen veszíteni, akkor nem tudod milyen igazán nyerni. Ebben az évben ebben a csapatban senki se tanult meg veszíteni, ezért ideje volt már ennek is...

335361 2012.05.21. 19:50:38

"Pirlo a társaság egyik legjobbja volt" Ezzel nem értek egyet. Én úgy láttam, hogy rendkívül pontatlan volt, rendszeresen hosszan passzolt, és a nápolyi fogás miatt többször passzolt hátra, mint egyébként szokott. A tavasz bajnokin pont más volta helyzet, akkor Hamsik nem tudta teljesen hatástalanítani, de tegnap 100%-ban megtették. Ha a többi zebrához viszonyítunk, akkor talán mondhatjuk, hogy a legjobb volt... "Nyilván könnyebb lenne, ha nekünk is lenne egy Cavanink" Könnyebbnek könnyebb lenne, de a tegnapi játékkal Cavani sem tudott volna gólt szerezni. Del Piero és Borriello alig kaptak labdát, ha kaptak, akkor is távol a kaputól, és szinte azonnal szerelték őket, nem voltak képesek semmi váratlanra. A többivel egyetértek. Olyan volt a csapat, mintha mindenki a másnaposság miatt beütő hányingerével küszködne. Nem tudtak passzolni, nem tudtak szerelni, nem tudtak embert fogni. Pocsékul játszottunk, sajnos megérdemeltük a vereséget. Arra az egyre azért kíváncsi lennék, hogy ennek a fáradság-e az oka vagy a nagyképűség? Azért voltunk pocsékok, mert mindenki elfáradt, vagy mert azt éreztük, hogy a veretlen bajnoki arany után ez már kismacska lesz?

344520 2012.05.21. 20:05:02

Szerintem is jobb, hogy még most szembesült vele a csapat, hogy nem verhetetlen. Bőven van még mit javítani ezen a kereten. Szerintem megoldás lehetne, ilyen problémákra, amit említettél, hogy a csatárok egyáltalán nem kaptak labdát, ha visszahoznánk Giovinco-t. Hiszen Hamsik megcsinálta azt, amit eddig kevesen ebben a szezonban, hogy teljesen hatástalanította, ezzel kilőve a csapat eszét, karmesterét, és ez probléma a jövőre nézve eléggé baj. Mert ezt egyre többen akarják majd megtenni, hiszen én eddig is csodálkoztam, hogy senki sem vágta le, vagy reagált arra, hogy minden labda rajta keresztül megy át. Viszont atomhangya, ilyenkor átvehetné a szerepét és kapcsot jelenthetne a középpálya és a csatár között. Én mindenképpen visszahoznám a csapatba, bőven elférne, igaz, tudom mennyire nem kedvelik sokan, bár szerintem ez csak a rossz kommunikáció és a hiányos nyilatkozatok hibája. Erősítést jelentene, hiszen, ha megnézzük a kanadai táblázaton szinte közel sincsen hozzá senki ebben a Juventusban. Szerzett 15 gólt és 16 gólpasszt, bőven köröket vert bárkire ebben a csapatban.(tudom, hogy a csapategység nagy nálunk és, hogy mindenki kivette a részét belőle, de akkor is furcsa, hogy senki sem volt képes a szezonban 12 gólnál többet lőni.)

Juventino 2012.05.21. 20:11:52

Na ezért Conte a király: "Ellenben pontosan megjelölte, miért veszítettünk idén először: a fejekben nem volt rend. A Napoli motiváltabb volt, a Napoli jobban akarta ezt a kupagyőzelmet, és ezt Conte is látta. Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy csakis teljes erőbedobással (ahogy Conte fogalmazott, 2000 km/h-val száguldva) lehet eredményt elérni." Szerintem ő az az edző, aki a végsőkig kiáll a játékosai mellett, ha kell, de ő lesz az első, aki a képükbe vágja, hogy ez kevés volt. És pont ezért is bosszant ez a vereség annyira. Mert ha az lett volna, hogy mindkét csapat pörög, a Napoli a szezon legjobbját hozza, helyzet itt, helyzet ott és befújja a rigó a 11-est és mi kitámadunk és megesszük a kontrát, azt mondom, oké, van ilyen. De a tegnapi produkció sokkal inkább emlékeztetett a elejthető előző két idényre, mint Conte csapatára. Reméljük, tényleg időben jött a pofon. A szuperkupa ezért becsületbeli ügy kell legyen. "Egyszerűen nem vagyunk akkora királyok, hogy egy Napolit félgőzzel, félidőnként 20 percnyi játékkal legyűrjünk." Pontosan ez jutott eszembe nekem is a döntőt látva, hogy ment a "barszelónázás", itt a blogon is meg másoktól is hallottam már, meg méregettük, hogy a legjobb Juve mire lenne képes Európa krémje ellen, de ez nem úgy megy, hogy csak feltesszük a mezeket a pályára.

297576 2012.05.21. 21:08:21

Üzenném a poszt írójának, hogyha most azt gondolja magáról, hogy jól megmondta a frankót; igen, mindenben igaza van, magam sem mondhattam volna jobban.

NG 2012.05.21. 21:36:29

Korrekt írás. Persze fáj a vereség, de lexarom. Megértem a játékosokat, nehéz felpörögni a scudetto ünneplése után. Megérdemelten nyertek a sintér afrikaiak,a bíró is engedte a mészárlást.. Kis pihi,EB-győzelem(:DDD),aztán reszjess Európa,újra itt a JUVE!

346588 2012.05.21. 23:34:49

Szerintem is nagyon korrekt írás (mint általában) és a lényeg ott van, hogy van hova előrelépni. Év elején kiegyeztem volna egy BL indulással és egy kupagyőzelemmel. Dehogy meglett a bajnokság, egyáltalán nem hiányzik a kupa. És (nem mintha nem tudnák), de a vezetőségnek is jó jelzés, hogy vannak olyan posztok ahova kell erősíteni. És nem csak Európa miatt, a bajnokságban is el kell az erősítés, mert a milan orvosi gárdája se teszi meg azt a szívességet minden évben, hogy a fél csapatot sérülten tartják a kedvünkért hónapokig.

váááááá 2012.05.22. 00:15:37

Buzi zebrák!

344951 2012.05.22. 00:27:24

nagyon nagyon tetszik az írás! láttam a meccset és hasonlóan gondolkoztam a meccsről. sajnálom Alessandrót fantasztikus játékos

bmacsai 2012.05.22. 09:20:41

jó írás, hasonlóan láttam én is, bár ha Muntari gólját megadják egészen máshogy alakul a mérkőzés. Én örülök a vereségnek -már amennyire lehet egy vesztes kupadöntő után-, így talán a vezetőség pénztárcája is megnyílik. Ez a csapat nem verhetetlen, kell az utánpótlás és bizony 1-2, az asztalra már valamit is letevő zsugás.

346364 2012.05.22. 10:42:58

[Godbluff](#833304): Szerintem nagyot fogsz csalódni az "atomhangyába", ha visszahozzák. Nem való ebbe a csapatba. Szépek a statisztikai mutatói, de azt is figyelembe kell venni, hogy a parmaba szinte minden meccset végig játszott, a társak folyamatosan keresték a labdával, minden meccsen. Amauri is jó statisztikával rendelkezett a palermo mezében, nála is ez volt a helyzet. Bárcsak megvenné az arsenal és soha többet nem kéne ezzel foglalkozni. ide csatár kell, aki fizikálisan, és mentálisan is megfelelő. Gio nem csapatember, ezt már bizonyította. A JUVE pedig csapat. Conte marad az edző, akkor könnyen úgy járhat mint Elia. "nem csinálod amit mondta, nem vagy csapatember,...stb. akkor nem játszol és kész."

339362 2012.05.22. 10:51:59

[váááááá](#833661): te kis ....

339362 2012.05.22. 10:59:24

én szerintem nem történt semmi különös. kikaptunk, először az idényben, na bumm. ráadásul egy döntőn, ahol bármi megtörténhet. a nápolyiak a bl győztest is megverték már 2 góllal, nyilván igen jó csapat. mindenkinek lehet szar napja, még a legjobbaknak is. és azzon senki nem vitatkozhat, hogy mi vagyunk Olaszország legjobbjai. de kupáért cserébe remélem kértünk árengedményt Cavani árából! és a meg nem adott muntari gól...

344907 2012.05.22. 11:08:32

Mikor újultak meg a gyorskommentek?

344520 2012.05.22. 11:55:56

[JUVEloko](#833867): Bocsáss meg, de egyáltalán nem értek egyet veled. Őt eleve nem csatárnak, azaz befejező csatárnak kell visszahozni. Ő egy tipikus Trequartista, mint Del Piero régebben. Ahogy említettem, kapocs a középpálya és az előtte lévő csatár között, de ő is képes gólt szerezni. A másikat sem értem, hogy végig játszott minden meccset, és a társak keresték a labdával. Ha ő a vezéregyéniség a csapatban, ez teljesen egyértelmű. A Juventusban talán nem tömtük hihetetlenül sok labdával Matri-t, Q, Boriello-t? Ők nem tudtak mit kezdeni vele, ő viszont igen. Meg a másik, hogy hol bizonyította, hogy nem csapatember? Amikor itt játszott, elég kevés lehetőséget kapott, amikor meg igen próbált vele élni, küzdött, hajtott. Látta bárki is, hogy milyen munkát végez az edzéseken, milyen közösségi ember? Senki, így csak előítéletekkel bombázzuk, mert rosszul kommunikált le dolgokat, és azóta is mindenki ostorozza emiatt. Természetes, ha jó és a Parma-ban kitűnik magára vállal sok mindent, de, ha Conte tud vele együtt dolgozni, beilleszteni, a helyét megtalálja, egyáltalán nem értem, miért ne válhatna hasznukra. Saját nevelés, és lefogadom, hogy többet tenne, mint a mostani 3 egyén ott elől. Bár én is csak egy mezei szurkoló vagyok, csak a véleményemet mondom el, ahogy te is. Én így gondolom, te, úgy. Majd, meglátjuk, többet mi sem tehetünk.

cortamelasombra 2012.05.22. 13:32:27

[Godbluff](#833922): +1 ez abszolút tökéletes összefoglalása a srácnak. annyit tennék hozzá, hogy amikor még ritkábban néztem juve meccseket pár éve akkor látom hogy valami nagyon alacsony gyerek rohangál ott elöl, mondom ez ki? következő percben egy akkor gólt akasztott hogy azóta is emlékszem rá, 16os sarkánál megkapta és egy hanyag szinte dinho-s mozdulattal külsővel a hosszúba pörgetett. akkor megjegyeztem a nevét és azóta is fáj hogy nem juve mezben rohangál. Conte alatt nem engedtük volna el. (nemtudom ki ellen lőtte, talán mások is emlékeznek itt a gólra, azért annyit nem lőtt juve mezbe)

tegnaputan 2012.05.22. 13:47:48

[cortamelasombra](#834017): A Bologna ellen volt a 2008/2009-es szezonban. Iaquinta adta a gólpasszt, de nem a 16-os sarkától lőtte, hanem középről. (Nézd meg ezt a videót youtube-on: Juventus-Bologna 4-1 2008/09 Serie A 28esima giornata )

cortamelasombra 2012.05.22. 15:01:43

[tegnaputan](#834035): köszönöm. na akkor is nyomott hagyott bennem rendesen. az idő meg csak kiszépiti a gólt :D de akkor is jól állna rajta a zebracsik megint.

346364 2012.05.22. 15:12:18

[Godbluff](#833922): Ok, akkor megközelítem máshogy. 40 millió eur-t kér érte a parma. Ér annyit? Szerintem nem!

Pip úr 2012.05.22. 15:40:45

Facebookra már kitettem, de itt is elfér :) Kis ízelítő testközelből... http://www.youtube.com/watch?v=h_6wkhDszeg

344520 2012.05.22. 17:53:23

[JUVEloko](#834139): Az pontosan nem úgy volt, a Parma elnöke azt mondta, hogy sok csapat érdeklődik Giovinco iránt, és ő azt mondta, hogy az árát nehéz lenne belőni. De, ha Pastore és Sanchez közel 40 milliót ért, korban hasonlók, teljesítményre is, atomhangya még jobb is a kanadai táblázaton, akkor nem blődség azt állítani, hogy őt is vihetnék annyiért. Ez szerintem helyes meglátás, hiszen ha ők értek annyit akkor ő miért ne. Bár a mai "árfekvésnél" nem elképzelhetetlen, hiszen mára már mindenki 20 milliónál kezd, aki valaha lőtt 10 gólt. Ez kritika valahol az elnök részéről, szerintem. Bár érzésem szerint vaklicit lesz érte a Juve és a Parma között. De még hosszú a nyár, meglátjuk.

346364 2012.05.23. 09:17:56

[Godbluff](#834313): Valóban így volt. Igazából lényegtelen, én szeretném, ha nem jönne, Te pedig azt, ha jönne. Ezen nem fogunk össze veszni ;). Meglátjuk mi lesz.

344520 2012.05.23. 12:08:33

[JUVEloko](#834864): Persze, hogy nem. Megvitattuk, elfogadtuk egymás érveit. Legalább lehetett értelmesen vitatkozni, diskurálni.
süti beállítások módosítása