bntemp

bntemp

Trieszt a világ közepe

2012. május 06. - s4tch

Ahogyan tegnap már Beni megírta, nem elsősorban futballmeccsre készül a Juventus: ez a meccs sokkal inkább az öltözőben dől el, a pályán már csak a kötelező végjátékot látjuk. Ma este 8 órára eldől, ki idén az olasz bajnok.

Ahogyan tegnap már Beni megírta, nem elsősorban futballmeccsre készül a Juventus: ez a meccs sokkal inkább az öltözőben dől el, a pályán már csak a kötelező végjátékot látjuk. Ma este 8 órára eldől, ki idén az olasz bajnok.

Árnyaljuk kicsit a fenti, nagyképűen magabiztos, ámde a blog szelleméhez tökéletesen passzoló kinyilatkoztatást: az öltözőben elsősorban elveszítheti a bajnokságot a csapat. Rossz mentalitással, görcsös akarással, zavart fejekkel borítékolt a bukás. Ellenben ha a tét tudatában, de nem az által irányítva lépünk pályára, akkor nem is kérdés, meg tudjuk-e mutatni a Cagliarinak és a teljes mezőnynek, hogy felnőttünk a feladathoz.

A Haley-üstökös felbukkanásánál is ritkábban esik meg, hogy (H)Allegri és Benito egy követ fújjanak: mindketten úgy látják, a vasárnap esti listavezető 99%-os biztonsággal bajnok lesz. Az utolsó fordulóban az Atalantát látjuk vendégül, a Milan a már kiesett Novarát fogadja otthon, egyik vendégcsapat sem lesz elég felkészült vagy motivált ahhoz, hogy elrontsa a hazai örömünnepet. Ma kell megtartani a minimális előnyt, ezzel mindenki tisztában van.

Nézzük tehát, kikkel állunk szemben. Tisztázzuk: a Cagliari nem fogja megtenni azt a szívességet, hogy magasról és szagosan leértékeli a találkozót. Ugyan már matematikailag biztos a jövő évi A-osztályos tagságuk, mégsem lesznek híján motivációnak. Először is, Cellino elnök piszkosul kiakadt a szövetségre és a Juventusra: a Genoa és a Juve elleni meccsük időpontját is anélkül változtatta meg a szövetség, hogy erről előzetesen egyeztettek volna vele vagy kollégáival. A mai eseményt érintő variálás mögött természetesen torinói konspirációt is sejt, sőt, odáig ment, hogy a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva felvetette, ha már úgyis leült a Juve a szövetséggel, nyugodtan válasszunk bírót is. Zabos a pali, egy motivációs beszéd borítékolható a "hazai" öltözőben.

Aztán ott van (H)Allegri, aki korábban két évig edzette a Cagliarit, 2009-es teljesítményéért Panchina d'orót is kapott, és az akkori játékosai a hírek szerint a mai napig szeretettel gondolnak vissza rá. Bár már bent maradtak, van még teendőjük: szeretnék imádott ex-edzőjüket meglepni egy győzelemmel, legrosszabb esetben egy pontszerzéssel. Jobb, ha felkészülünk: este mintha a Milan B-vel játszanánk.

De Ceglie kidőlt, vélhetően a kupadöntőt is kihagyja. Mikor kiderült, hogy rá ebben az idényben nem nagyon számíthat már Conte, az első hírek arról szóltak, hogy a korábbi hetekben parádésan muzsikáló 3-5-2-ről visszamegyünk 4-3-3-ra. Ezt az opciót továbbra sem vetjük el, tudjuk, hogy Conte képes az utolsó pillanatban is változtatni az összeállításon, a taktikai felálláson. A SkySport24 besurranó riportere kiszivárogtatta, hogy Conte marad a 3-5-2-nél. Buffon, a három középhátvéd, ill. előttük a középső hármas helye biztos. Forrest és Caceres közül a svájci kerülhet be jobb szélre, De Ceglie helyét a teljesen egészséges Pepe veheti át. Vucinic mellett a második csatár ma Matri lehet. (Az ezt részletező hír tegnap este fél 7-kor került ki az interwebre, változás esetén nap közben frissítjük a bejegyzést.) Pepe visszatérése örömteli, nála jobb mentalitású játékosunk kevés van, biztosak lehetünk benne, hogy a belét kihajtja, amíg a pályán lesz. Márti is jókor kerülhet vissza a kezdőbe: tavaly kettőt vágott a Cagliarinak idegenben, a Lecce ellen kimondottan jól mozgott, és ügyesen kezeli a fontos pillanatok súlyát, gondoljunk csak a Milánnak rúgott duplájára (amiből a vak partjelző miatt csak egyet adtak meg).

Ahogy Marcsi is megjegyezte a facebook oldalán, Triesztben meleg szeretettel várták a Juventust. (És most nem elsősorban kedvenc bloggereik egész várost betöltő kisugárzására gondolok.) A város Juve-lázban ég, a hazai pálya hangulatát ajándékba kaptuk a sorstól. Élni kell vele.

Nem a Beatlest, még csak nem is a ShyGyst várják

A vitán felül kritikus meccs alatt egyedülálló szolgáltatással jelentkezünk: ha sikerül magam alá gyűrni a coveritlive.com nem épp felhasználóbarát felületét, keshudioo olvasónk javaslatának megfelelően az élő közvetítést ezúttal az olvasók szerkesztik. Este találkozunk, addig is gyúrjanak, napozzanak, éljenek nemi életet. Ha minden jól megy, este 11 körül egészen más fog mindenkit lefoglalni.

PS: a két hullarabló visszataszító randijáról szándékosan nem ejtettünk szót. A patyolat életű olajbáró és a bungamániás sajtómágnás játékszerei nyugodtan játsszák le a partijukat nélkülünk. Úgysem tudnánk szívből az Izének drukkolni... A Juventusnak most Trieszt a világ közepe.

Frissítés:

16:00 Hivatalos kezdő egyelőre nincs. A mai hírek megerősítik a tegnap is tippelt 3-5-2-t, Lichsteinerrel, Pepével és Matrival. Állítólag Conte még mindig nem döntött a formációról. Amennyiben 4-3-3 lenne a hadrend, úgy ugyanezekkel a játékosokkal állna fel, természetesen Forrest visszalépne jobb bekknek, Pepe pedig jobb oldali támadó lenne. A Cagliari kezdőjébe viszont Canini helyett az az Ariaudo kerülhet, aki a Juventus primavera csapatából nőtte ki magát. Sajnos nem beépített ember, pedig milyen jól jönne, ha nem feltűnő módon szerezne két öngólt.

19:00 Hivatalos kezdő továbbra sincs. Ficcadenti tovább variálhatja a felállást, a szokásos 4-3-1-2 helyett 4-3-3 lehet a Cagliari kezdő formációja, így Cossu kikerülne a csapatból (ő fogta volna Pirlót), a középpályát az Ekdal, Conti, Nainggolan hármas alkotná. Ez persze Contét is válaszra késztetheti. A helyszíni hírek szerint nem feltétlenül telik meg a Stadio Nereo Rocco: a magas jegyárak miatt a cirka 30 ezer jegy bő kétharmadát adhatták el. Állítólag tele a város külföldi juventinókkal, úgy tűnik, a Sky Sport tudósítójának is feltűnt Tyler klasszikus arcéle, Darti sudár termete, Dino tökéletes felsőteste, Benito ellenállhatatlan mosolya.

19:45 A csapatok már megérkeztek a stadionba, hamarosan kihirdetik a kezdőket.

19:55 A hivatalos kezdőcsapat: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe; Matri, Vucinic.
Pad: Storari, Caceres, Giaccherini, Estigarribia, Del Piero, Quagliarella, Borriello.

A Cagliari tényleg átáll 4-3-3-ra: Agazzi; Pisano, Canini, Astori, Ariaudo; Ekdal, Conti, Nainggolan; Ibarbo, Pinilla, Thiago Ribeiro.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr218240102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geri82 2012.05.06. 10:08:05

Tökéletes cikk. Grat. :)

340891 2012.05.06. 10:46:01

Miert dol el 8 orara, hogy ki lesz az olasz bajnok ?

344520 2012.05.06. 10:57:39

[mzd](#815237): Lehet, hogy én is tudatlan vagyok ezzel kapcsolatban, de a meccs 8:30-kor kezdődik, akkor miért nyolcra dől el? Vagy ti már tudtok valamit, fiúk?:D:D:D A lényeg, hogy most Conte-nak nem tüzelni kell őket, hanem nyugtatni. Itt pont most nem eszetlenül kell belemenniük a fiúknak ebbe a meccsbe, most kell igazi pszichológusnak lennie a mesternek, meg kell nyugtatni őket, de kellő képen emlékeztetni mit nyerhetnek a fiúk. A lényeg első félidőben már be kellene találni, mert, ha a Cesenához hasonló meccs lesz, akkor nem lesz hajam és körmöm a meccs végére. Bár bízzunk a fanatikus szurkolókban, akik önbizalmat adhatnak a fiúknak és magabiztosan győznek.

Deni Bodi 2012.05.06. 10:57:47

Majd rájössz! (nagyon naggyon remélem):)

258945 2012.05.06. 11:16:04

Ez a Cellino kavarás, csak vihar a biliben, ha tart is beszédet, kb az első 5.percig lesz hatása :), Allegri meg a mostani Cagliari felét sem edzette, ez sem hiszem hogy opció. Ha azt nézzük akkor meg Matri egy éve még őket erősítette.

305515 2012.05.06. 11:27:29

[t.junior](#815280): Azért ez így nem teljesen igaz, a védelem (Agazzi - Perico, Canini, Astori, Pisano) összes tagjával dolgozott, és a középpályáról is Contival, Cossuval és Nainggolannal. Szóval három emberrel nem, akik Ekdal, Pinilla és Ribeiro. És tényleg szerették, de nem hiszem hogy pont ez adhatna plusz motivációt, mint ahogy az sem hogy Matrinak tegyenek jót. (Neki inkább rosszat, őt nem nagyon szerették amiért év közben lelépett és próbálta erre rávenni Nainggolant is.)

262910 2012.05.06. 11:29:18

[Godbluff](#815258): a DIGI Sport műsora 20:35-kor, a meccs 20:45-kor kezdődik. [mzd](#815237): 8 óra még a pályára lépés előtt van, addigra már eldől, megfelelő mentális állapotban van-e a társaság. Ha igen, behúzzuk. Ha nem, akkor lehet szorítani az Izének.

258945 2012.05.06. 12:02:16

[Hobgoblin](#815291): nem hiszem hogy valamelyiknek is lenne komoly jelentősége

344520 2012.05.06. 12:08:21

[s4tch](#815294): Rendben, értem. Basszus Kagava MU-ba igazol, nagyon sajnálom. Rohadtul csípem a játékstílusát, őt kellett volna hozni, "Pirlo utódnak". Tudom egy kicsit előrébb játszik, inkább, olyan atomhangya poszt az övé. Akkor a másik opció lehetett volna még tavaly a Dortmundból Sahin, vele is megelégedtem volna. Piszok jól csinálja ezt a német csapat, Kagavat is hozták a Japán ligából 250 ezer euróért, és most kb. 50-szeres áron adják, majd el.

344520 2012.05.06. 12:15:25

[Godbluff](#815357): Bocs, javítom magamat, még sem, olyan biztos ez. Eléggé felületes voltam, kapkodtam és egyből el is hittem, amit írnak. De, ha lehet hinni, el megy a BVB-től, mert nem hosszabbít velük.

simoo 2012.05.06. 12:24:02

[Hobgoblin](#815300): köszi marha, most miattad nem tudom mobilon elolvasni a cikket...

boniperti 2012.05.06. 12:32:11

Csak nekem van elcsúszva ez a kurva cikk oldalra?

boniperti 2012.05.06. 12:33:47

Már jó az oldal, melyik blogírót elégítsem ki análisan?

305515 2012.05.06. 12:44:16

[simoo](#815379): Ezer bocs. Jelentsd a népsportnak hogy mért nem engedik a tördelést.

mzd 2012.05.06. 12:48:53

@s4tch: Igen, CSak mi ebbol semmit nem tudunk majd . Mentalis allapottol fuggetlenul ugyanugy ulunk le a kepernyo ele: felve es remenykedve!

262910 2012.05.06. 12:59:59

[Hobgoblin](#815402): kiszedtem a linket tartalmazó postod. Semmi személyes, rövid linkkel nem lett volna gond.

dvLn1 2012.05.06. 13:10:02

0 3 ! matritol varok egy duplat,es sztem mirko is betalal. a milan meg persze lefog x-elni es akkor mehet az oromunnep. forza juve!

344907 2012.05.06. 13:36:53

Ha viccnek szántátok, annak nagyon gyenge.

344907 2012.05.06. 13:37:21

imádom a gyorskommentet!

bena 2012.05.06. 13:52:18

Ti nevezitek magatokat újságírónak? nem igaaaz :D jó cikk s4tch :) nyerni kell ma és nem foglalkozni az Izé-Milan meccsel!! FORZA JUVE

305515 2012.05.06. 14:02:13

[s4tch](#815426): Semmi gond. A rövidebb link meg sajna nem megy html nélkül.

338554 2012.05.06. 14:16:16

[Hobgoblin](#815501): "A rövidebb link meg sajna nem megy html nélkül." - ???

262910 2012.05.06. 14:22:26

[Hobgoblin](#815501): href.hu?

339884 2012.05.06. 14:57:20

Emiatt a cikk miatt fogok az ellenfélnek szurkolni!

doma 2012.05.06. 15:25:30

hogyhogy nem szardínián lesz a meccs? átépítik a stadoinjukat?

305515 2012.05.06. 15:41:42

[neuropa](#815511): Arra gondoltam csak, hogy ha a kommentet html-kóddal lehetne írni, akkor egyszerűen az "itt" szóra kattintva lehetne elérni a bejegyzést. [s4tch](#815522): Köszi, nem is tudtam erről a szolgáltatásról. Megjegyzem későbbre. http://href.hu/x/hqc1

339884 2012.05.06. 15:56:38

[doma](#815608): http://href.hu/x/hqc8

339884 2012.05.06. 16:00:08

igen, Trieszt a világ közepe - és ma este egy komoly esőfelhő közepe is a stadion fölött fog tanyázni... lásd: http://href.hu/x/hqca nagy ázás lesz

295377 2012.05.06. 17:01:34

Nyerni fogjuk a maradék meccseket az biztos! De sajna az Udinese áll a 3. helyen! Napoli az 5., és a Lazio a 3. Ha az Udine jut BL-be, akkor megint ki is esnek a selejtezőben, mert eladják a legjobbjaikat jó pénzért. Remélem a Lazio vagy a Napoli jutnak BL-be. De a mai produkciója után a Napoli megérdemelné, hogy elhozzuk Lavezzit. Nem érdemlik meg, hogy ott játszon. Simán átengedik a BL-t egy gyenge csapatnak?

EszTénégy 2012.05.06. 18:11:24

babo410: a Napoli küldheti Cavani társaságában, az lenne az igazi. Udineseből elhozzuk Armerot, megerősítjük a minőségileg amúgy nem gyenge középpályánkat és jöhet a BL :)

Stefanodelpiero 2012.05.06. 18:36:54

most melyik adja a meccset?a sima digi vagy a köcsög digiplussz?

335361 2012.05.06. 18:40:47

[babo410](#815796): [EszTénégy](#815911): Tetszenek az ötletek. Ezekből a majdnem BL-ben induló csapatokból szépen lehetne kukázni, valóban. Cavani/Lavezzi+Armero/Kolarov+Asamoah/Hernanes

338554 2012.05.06. 18:41:26

[Hobgoblin](#815637): Ja, addig oké, csak meglepődtem, hogy eddig nem botlottál még bele a tinyurl/href szolgáltatások mini-linkjeibe. :) Kézi HTML-re meg semmi szükség nem lenne egy mezei hozzászólónak, ha a buta blog.nepsport.hu minden link szövegét csonkolná automatikusan. Öt perces ujjgyakorlat egy magára valamit is adó fejlesztőnek, ehelyett minden blogon esnek szét a főoldalak tőle. Egyszer kellene megírni a közös motorban, de nem.

346126 2012.05.06. 20:00:05

@Stefanodelpiero: a köcsög digiplussz. Itt tudod majd nézni regisztráció után: http://href.hu/x/hqfv

346547 2012.05.06. 20:15:26

De mi köze ennek az egésznek Trieszthez????????????

337423 2012.05.06. 20:17:13

[Majki4](#816066): tudsz adni egy meghívó kódot?

346126 2012.05.06. 20:35:14

[vektra](#816083): ha adsz egy e-mail címet, igen.

Stefanodelpiero 2012.05.06. 20:37:33

[Majki4](#816066): köszönöm én is itt szoktam nézni a D+os meccseket de fotelból jobb lett volna mint a gép előtt görnyedve!:-D

Stefanodelpiero 2012.05.06. 20:42:14

h lehet meghívót küldeni?

346126 2012.05.06. 20:43:46

Profil menüpont - meghívó küldése

bauldrick 2012.05.06. 21:24:55

Ha valaki néz ide, adjon már nekem is vmi tippet/meghívót, mert alig láttam még vmit a meccsből, egy kibaszott sztrímet találtam, de nekik meg folíton elmegy a kép.

257144 2012.05.06. 21:37:51

[bauldrick](#816186): nekem ez tökéletesen működik: http://atdhenet.tv/46899/watch-cagliari-vs-juventus Nem egy best of minőség de simán nézhető!

KoNor 2012.05.06. 21:43:04

Mondtak/mutattak valami biztatót Lichtsteinerről? Csak annyit láttam, mikor csúnyán összefejelt és vitték le hordágyon :S

bauldrick 2012.05.06. 21:50:59

[rodrigez07](#816225): kösz, megnézem

346547 2012.05.06. 22:10:55

http://www.firstrowsports.eu/sport/football.html

257144 2012.05.06. 22:24:24

Egy pillanatra azt hittem Boriello megtanult focizni, de aztán a replay felvilágosított :DDD
süti beállítások módosítása