bntemp

bntemp

Amiért már most biztos, hogy ez siker

2012. február 12. - s4tch

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor most jó-e nekünk ez az állandó halasztgatás, vagy nem annyira. Múlt héten négy napon belül kétszer játszottunk, így igazából nem lehet kifogásunk a bolognai meccs halasztása ellen, viszont az előttünk tolt pótlások miatt a február vége-március eleje sűrűsödik elég keményen.

Márpedig a Juventusnak mindkét elmaradt meccsét meg kell nyernie. Kell, muszáj, kötelező. Nincs vita. Nem jó az iksz, nem fér bele a pontvesztés, mert úgy kell Milánóba utaznunk, hogy legalább négy ponttal vezetünk. Nem azért, mert félünk a Milantól (a héten láthattuk, mennyi okunk van erre), hanem az üzenet miatt, amit a győzelmeink hordoznak: kapaszkodhatsz, ahogy akarsz, kiscsávó, második maradsz! Ez a poszt csak egy kicsit szól erről, inkább a távolabbi jövőt boncolgatjuk. Olvassad el, szerintünk.

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor most jó-e nekünk ez az állandó halasztgatás, vagy nem annyira. Múlt héten négy napon belül kétszer játszottunk, így igazából nem lehet kifogásunk a bolognai meccs halasztása ellen, viszont az előttünk tolt pótlások miatt a február vége-március eleje sűrűsödik elég keményen.

Márpedig a Juventusnak mindkét elmaradt meccsét meg kell nyernie. Kell, muszáj, kötelező. Nincs vita. Nem jó az iksz, nem fér bele a pontvesztés, mert úgy kell Milánóba utaznunk, hogy legalább négy ponttal vezetünk. Nem azért, mert félünk a Milantól (a héten láthattuk, mennyi okunk van erre), hanem az üzenet miatt, amit a győzelmeink hordoznak: kapaszkodhatsz, ahogy akarsz, kiscsávó, második maradsz! Ez a poszt csak egy kicsit szól erről, inkább a távolabbi jövőt boncolgatjuk. Olvassad el, szerintünk.

Miután az Udinese sikeresen megverte magát tegnap, a Milannál valószínűleg átszakad a gát. Végre nyertek egy rangadót, ráadásul tele hiányzóval, kétségbeejtő teljesítményekkel és atomszar játékkal, ami biztosan lök rajtuk egyet. Nem is kérdés, ez most nagyon jól jött nekik, hiszen így az Arsenal ellen sem úgy kell kiállniuk, hogy zsibbad a szájuk az utóbbi két hét bajnoki szopórollere után. Az udinei győzelem a Milan szezonját mentette meg, ebben biztosak vagyunk, hiszen ha a Friuliban is vereség lett volna a túra vége, egy hitehagyott, a kupából és a BL-ből is kieső csapat bukkant volna elő a mocsárból március elején. Ezzel szemben most a Milan vezeti a tabellát, kicsit helyrebillent az önbizalma, visszatért a hite és talán Allegri alatt is kisebb amplitúdóval mozog a kispad.

Ezt csak azért tartottuk fontosnak megemlíteni, hogy tudatosítsuk mindenkiben: a Milan akkor is erős csapat, amikor mögöttünk van. A kerete jóval erősebb a Juventusénál, lényegesen összeszokottabb is, ezek a dolgok pedig komoly előnyt jelentenek egy tíz hónap alatt lefutó bajnokságban. Tartjuk magunkat az év elején tett – és a télen megismételt – jóslatainkhoz, és még mindig a Milant tartjuk a bajnokság legfőbb esélyesének.

Ugyanakkor ettől még igaz, amit a végtelenül bölcs (és szuperszekszi) Darti írt a listára a meccs alatt: a Juventus szebb, korszerűbb és élvezetesebb futballt játszik, mint a Milan. Ehhez még hozzátehetjük, hogy Conte taktikailag is lényegesen sokoldalúbbnak mutatkozik Allegrinél, aki úgy kapaszkodik a 4-3-1-2-be, mint Floki a lábtörlőbe. Ebben a szezonban kétcsapatos versenyfutás lesz a bajnoki címért (egyik üldözőben sem látjuk, hogy befoghatná a Juve-Milan párost), és ha most éppen úgy is látszik, hogy a Juventus minden szempontból előnyben van, nem szabad elfelejtenünk azokat a fontos szegmenseket, amiket egész évben mantráztunk.

A Milanéhoz még csak hasonló sérüléshullám sem volt idén Torinóban, Vucsinics hagyott ki néhány meccset, Pirlo és Marchisio párat, de a kulcsemberek jobbára egészségesek. Eltiltás sem nagyon volt, a szezon elején De Ceglie és Vucsinics kapott egy-egy pirosat, sárgák miatt sem kerültünk komoly hátrányba egyik rangadón sem. A calciopoli óta bőven zubogó bírói hibák sem jöttek idén, néhány elmaradt büntetőt kérhetünk számon, de az Intert enélkül is megcsaptuk, a Siena ellen meg nem érdemeltünk győzelmet azzal a tökegyértelmű tizenegyessel. Hullámvölgy is csak egy szolidabb volt (december vége-január eleje), ha ennyivel letudtuk a szezont, már nagyon szerencsések vagyunk, a kulcsemberek formaingadozása pedig úgy látszik, belefér, amíg nem egyszerre borul rájuk a köd.


Conte ráadásul úgy nyomja végig az évet, hogy a Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Vidal, Pirlo, Marchisio – Pepe, Vucsinics, Matri alapcsapatból csak De Ceglie visszatérésével Bonuccit, és sérülése miatt Pepét helyettesíti. És amíg lépni tudnak, ez így is marad, mert bennük bízik a legjobban. A többiek egyértelműen kiegészítő emberek, akiket kupameccsen, vagy frissítő csereként alkalmaz, esetleg az újabban látott 3-5-2-es rendszerben még Estigarribia kezdhet baloldali wingbackként, de ennyi. Azt mindenképpen megnyugtató látni, hogy a helyettesnek beugrók általában hozzátesznek a játékhoz, az egész keret egyetlen flopja Elia, aki egy cataniai félidővel kijátszotta magát a csapatból, azaz ha valakit helyettesíteni kell, általában nem érzi meg a csapatjáték.

Szó sincs róla, hogy félre akarnánk verni a harangokat, mert nincs semmi baj. Ami meg van, annál százszor nagyobb baj van a szomszédban, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Egy kicsit azonban nem árt más környezetbe helyezni ezt az évet, hogy reálisan tekintsünk az elkövetkező 3-4 hónapra. A Juventus története egyik legnagyobb válságából kecmereg kifelé. Anyagilag ugyan stabil, de 3-4 éven belül kétszer újrakezdeni az építkezést úgy, hogy közben nincsenek BL-bevételek, nem fér bele. Az idei év – bármi lesz is a vége – nem teszi semmissé az elmúlt időszakot, hiszen a visszajutás óta csaknem negyedmilliárd (!) eurót költött el a csapat igazolásokra, akik közül alig vannak itt a mostani keretben. Ez az idény az az építkezés, amit elkezdett Ranieri is, meg Ferrara is, csak ez most úgy néz ki, sikeres is lesz.

Ha pedig korszakot nézünk, akkor a post-calciopoli időszak az építkezésről kell, hogy szóljon. A 21. század legpofátlanabb sportcsalása a világ második legjobban szervezett klubját tette a földdel egyenlővé, amit aztán inkompetens szakmai döntések, gazdaságilag előnytelen igazoláspolitika és kontár edzők tettek még súlyosabbá. Így jutottunk el odáig, hogy 8 hónappal ezelőtt Conte egy rosszabb csapatot vett át Delneritől, mint amilyet Ranieri örökölt Deschamps-tól.

Mindent látok, pubikáim!


Szerencsére – és minden odds ellenére – Conte egy kibaszott zseni, aki annyira hisz magában és a csapatában, hogy a sors sem fordulhat szembe a Feketeöves Orákulummal. A döntései ülnek, az elképzelései működnek, a hite pedig olyan erős, hogy Jeanne D'Arc pironkodva könyörög a receptért. Hiába költött látszólag sok pénzt (ezt két évre kell leosztani), igazából olcsón jött össze a keret: senkiért nem fizetett 15 milliónál többet, a kölcsönjátékosok közül megvette, akit meg kellett, elengedte, akiért kár lett volna fizetni. Nem sztárokból álló, de sokoldalú csapatot rakott össze, amiben alig akad egydimenziós játékos. Ez mind hozzáértést mutat.

Ha csak azt nézzük, honnan indult a csapat, és milyen előjelek után tart ott, ahol éppen tart, bődületes sikerről beszélünk. Akkor is, ha nem lesz sem bajnok, sem kupagyőztes a Juventus, hiszen a szezon előtt megfogalmazott célok között csak a BL-szereplést jelölték ki, az pedig már szinte biztos, hogy meglesz. Nekünk, szurkolóknak is inkább úgy kell viszonyulnunk ehhez az idényhez, mint az újjáépítés első fázisához, ahol kevésbé az eredmény, mint inkább az előremutató lépések jelennek meg elsődleges célként. Persze hogy szívesen fogadjuk a bónuszt, ami lehet akár egy ezüstcsillag, akár a 30. scudetto is, vagy mindkettő, de így, február közepén inkább annak kell kéjes mosolyt csalnia az arcunkra, hogy ha már Conte első évében ilyen durván jók vagyunk, akkor mi lesz itt jövőre. És mi lesz azután? És ki az a Barcelona?

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr418239948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zzz888 2012.02.12. 12:14:21

Conte for persident szerintem sokan vagyunk úgy hogy aki év előtt azt mondja hogy itt fogunk tartani fél távnál, azt kiröhögöm, nem kicsit ; és tényleg, ha véletlenül nem elsők lennénk, csak másodikak, akkor mondhatjuk hogy felül teljesítettük az elvárásainkat, mert nem csak bl-hely van meg, hanem a csapat is rendben van... ezért ha úgy igazolunk nyáron, és be tudja őket conte építeni a csapatba, akkor tényleg az lesz a kérdés hogy ki az a barca... :D

340119 2012.02.12. 13:55:28

Mondjuk az már biztos, hogy a következő idényt megkezdve, a gyorskommentek közül törölni kell a „nagy a pofátok pedig tavaly is szoptatok” címűt. :)

335361 2012.02.12. 13:58:46

[grell](#704798): Jövőre "Nagy a pofánk, pedig tavaly is szopattatok" gyorskomment lesz :D

doma 2012.02.12. 14:02:21

nagy csapat lesz,de sajnálom hogy ez az út az én csapatomon keresztül vezet mind a kupában mind a ligában. az olasz futballt el kell ismernem a juve vezetheti ki a csávából csak..

338434 2012.02.12. 14:05:03

Ez valóban gyönyörű és nagyszerű, amit Conte művelt/csinált a Juvéval. Csak így tovább. Jó cikk.

338823 2012.02.12. 14:09:25

Ha nem írtad volna le h ki az a Barcelona, akkor buzi zebrák ment volna :D így viszont remek lett :D:D

338823 2012.02.12. 14:10:02

Ha viccnek szántátok, annak nagyon gyenge. :D

337297 2012.02.12. 14:21:53

Mindenkit megbaszunk! :D

340119 2012.02.12. 14:30:15

[keshudioo](#704803): :DDDDDD

forzaalex 2012.02.12. 14:38:16

Lassan EUrópa is kezdhet rettegni, Olaszország pedig hálálkodhat nekünk, mert az olasz focit csak mi támaszthatjuk fel.

269413 2012.02.12. 14:43:49

nulla vagy még mindig benito,te hátszeles

344945 2012.02.12. 14:55:22

Buzi zebrák! Nagy a pofánk, pedig tavaly is szopattatok

340668 2012.02.12. 15:19:36

Majd jövőre ha lesz bl is akkor már nem csak a bajnokságra kell figyelni, majd akkor járjon a szátok. addig még nullák vagytok, egy tehetséges csapat, amiből ki tudja hogy lesz e valami. majd ha megnyertek bl-t kupát bajnokságot, egyszerre, akkor lehet vagánykodni, addig kuss van.

343952 2012.02.12. 15:21:16

azért a Milant nem becsülném le...ha felépülnek a sérültjeik végetek szerintem meg előbb utóbb ti is kikaptok a Barca se bírta nem még hogy ti...

258945 2012.02.12. 15:25:35

[LNuit](#704979): igenis kiképző őrmester úr!

en3rgie 2012.02.12. 15:28:27

Nem azt mondom hogy a Juve rossz csapat, de hogy jövőre ezt a szintet meg közelíteni se fogják azt garantálom. Idén szerencséjük is van olyan szempontból, hogy az inter hulladék csapat benyomását kelti, kiöregedett sztárocskák alkotják, ráadásul Sneijder szinte alig játszott. Aztán a Roma szintén épülget, Udineset megviselte a nemzetközi porond, meg csak eladták legnagyobb sztárjukat(Sanchezt). Aztán a szerencséje még a Juvénak hogy sérülések se nagyon hátráltatják őket, mondjuk ez többnyire annak köszönhető hogy se BL se EL szereplés, így éves szinten 10-15 meccset megúsznak(selejtezőkkel együtt). Mindezt úgy mondom, ha olasz foci, akkor Hajrá Juve! De jövőre, hogy nem fognak ilyen sikeresek lenne az tuti. Pirlo helyére pedig nagyon rövid időn belül találni kell 1 helyettest, mert nem lehet tudni mikor kezd majd visszaesni a teljesítménye, a mozgató rugója pedig ő ennek a csapatnak. Sérülés vagy bármi történik vele, akkor meg lesz lőve a Juve, de ne legyen igazam.

laleey 2012.02.12. 15:34:00

A múltkor, pont felvetettem, hogy Milános,interes,Reálos szurkoló is van már itt, és kíváncsi vagyok melyik csapat szurkolói lesznek a következők. Úgy látom gondoskodtok róla, hogy a Barcások legyenek. :D

258945 2012.02.12. 15:34:36

[en3rgie](#705010): a követekző idényig még van egy mercato egy halom pénzzel, Marrone meg ha kellő tapasztalatot szerez lehet Pirlo-papa helyettese

rekkk 2012.02.12. 15:40:52

Az öreg Alessandro helyére tökéletes lenne.

rekkk 2012.02.12. 15:41:41

Bocs.Guiseppe Rossi-ról dumálok,csak nem jeleniti meg a kommentet.

256107 2012.02.12. 15:43:06

"Nem azért, mert félünk a Milantól (a héten láthattuk, mennyi okunk van erre)"Az arc megnőtt rendesen,lehetne ezt egy kicsit szerényebben is.Ennyi hiányzója lenne a Juvénak,kiváncsi lennék hol állnának.

334417 2012.02.12. 15:53:41

[en3rgie](#705010): Ha te garantálod, akkó' az biztos úgy lesz.:DD Egyébként tényleg, az a durva, hogy már az első évben ezt műveljük, akkor is csókolni kell Conte lába nyomát, ha csak a harmadikok leszünk. A Milan sérültjeit meg leszarjuk, az elmúlt két évben mi is szenvedtünk ezzel, de mostanra hozzáértő szakmai munkával megoldottuk ezt a problémát is. Oldják meg ők is.

Paco 2012.02.12. 15:59:20

Semmi esélye itt más csapatnak csak a Juve nyerheti az idei Seria A kiírását. Ez a Milan csak a szerencsének és a megadott 11eseknek köszönheti hogy még versenyben van. A játékuk hulladék 3 remek játékosuk van El Sharavy, Zlatan és Tiago Silva a többi a Juve padjára se ülhetne le jelen esetben. Ezt már szezon elején is jeleztem a hitetleneknek

kdavid86 2012.02.12. 15:59:33

[Engi](#705050): Már elég unalmas a sok sérült mögé bújni nem gondolod? FORZA JUVE!

345247 2012.02.12. 16:05:17

[Engi](#705050): Lehetsz kíváncsi, de csak nézz vissza az elmúlt 2 szezonra.Akkor Juvénál is rohadt sok sérült volt, és akkor pont leszarta ezt mindenki.Hát most mi is leszarjuk a Milan sérültjeit meg az eltiltott bohócait...

307916 2012.02.12. 16:13:13

Ez jó: "Nem azért, mert félünk a Milantól (a héten láthattuk, mennyi okunk van erre)" Ezt eddig csak a Coppa Italiában nyerő lúzer csapatok drukkereitől lehetett hallani, ne kezdjétek már Ti is. Európában nincs az FA kupán kivül mégegy kupa amit komolyan vennének a cspatok, pláne nem a Coppa I. Ennél még a magyar Ligakupa is érdekfeszítőbb. Egyébként szerintem az éledező, álmodozó Serie A-ban a sok vak között a gyengénlátó Juve a nevető, de ez a Conte és a keret marha kevés a nemzetközi szinten. Oda már kevés a lelkesedés.

307916 2012.02.12. 16:15:28

Egy kis idő múlva jön egy - minden csapatnál megszokott - hullámvölgy, megspékelve egy kis sérüléshullámmal, aztán kiváncsi leszek hányan kívánják a véresbe Contét.

338554 2012.02.12. 16:38:38

Faszér' kell okoskodni már megint.. Látom egyesek nehezen viselik, hogy öt év után végre örülhetünk valaminek. Kb. ennyi a hozzáfűznivalóm: youtube.com/watch?v=jSDloeAUErw&t=15s

307916 2012.02.12. 16:55:13

Ez marha jó, ide kell jönni mókázni. "Ez a Milan csak a szerencsének és a megadott 11eseknek köszönheti hogy még versenyben van." Gondolom ismerős ez a szitu, hisz évekig átélhetted. Egyébként felesleges ezen lovagolni, mert volt idény, amikor a Juve kapott sokat, volt, mikor az Inter, de amikor el kell magyarázni, hogy miért ne kellett volna megadni, akkor nagy a csend "A játékuk hulladék 3 remek játékosuk van El Sharavy, Zlatan és Tiago Silva a többi a Juve padjára se ülhetne le jelen esetben." Mindez annak ellenére, hogy egy nyugdíjba küldött, a Milannal már évek óta vergődő és jogosan parkolópályára kerülő Pirlo meg kellett. Ennél jobban nem tudtad volna szembe köpni magad. Kétlem, hogy pl Boateng nem kellene Conténak, de még lehetne nevet ajánlani. A Juve egy összeszedett, rendezett csapat, ahol még nem szálltak el maguktól és nem hitték el, hogy mindent megnyerhetnek, viszont inkább ez az a csapat, ahonnan kiemelve egyetlen játékos sem kellene más csapatnak (még a padra sem). Ők így jó, együtt és nem külön-külön.

Tyrex 2012.02.12. 16:55:44

Sziasztok! Gondolkodok rajta h milan elleni meccsre elmegyek. Aki már volt saját szervezésben meccsen tudna tippeket adni, h a jegyet hol érdemes beszerezni? Árban a különböző netes oldalak elég eltérőek, és általában többszörösét kérik, mint ami a milan honlapján szerepel árban a vendégszektorra vonatkozóan (nagyságrendileg 110 vs 25 EUR). Esetleg van más is, aki gondolkodik ilyesmin?

258945 2012.02.12. 16:58:12

[kataluny](#705142): aki újra identitást adott a klubnak: aki játékosként is legenda?...hmmmm...max a divatdrukkerek

258945 2012.02.12. 17:01:21

[kataluny](#705291): azért az látszik, hogyha az utolsó mondatban nem említenék a barcat, te sem itt ágálnál ezzel a kicsit sértődött okoskodással

338554 2012.02.12. 17:23:01

[t.junior](#705335): Ha csak az utolsó mondatban látná, nem lehetne már eleve amiatt itt.. :) Megfejtés: az NSO blog-boxában azzal a mondattal nyit az ismertető, ezért jönnek sírni a katalányok, mikor húzza őket a havi görcs. Csak azt nem tudom mi sértőt olvasott [kataluny](#705291): a posztban, ha eleve a következő évek kilátásairól van benne szó, nem a jelen erőviszonyairól. Primitív.

Csubinho7 2012.02.12. 17:36:31

Sziasztok! Milan szurkoló vagyok és nem mehetek el szó nélkül a cikk mellett. Vannak pontok amikkel nem értek egyet, de viszont nagyon örülők a tudatos és jó csapat építésnek. Nagyon hiányzik egy erős Juve ebbe az olasz bajnokságba. Nem ezért írom ezt mert szimpatizálok a zebrákkal csak kell az olasz futball felemelkedéséhez. Kívánom hogy a Juve vissza kerüljön Európa legjobb klubjai közé!:) Jah, és persze újabb Milan bajnoki címet!;)

322060 2012.02.12. 17:41:04

[kataluny](#705291): Hát, barátom teljesen megértem, hogy mostanában máshova jársz mókázni, és nem oda ahova tartozol, de szerintem rossz helyen jársz , azért ne egy Juve drukkernek magyarázd már meg a pofátlan, hülyeségedet és mond meg, hogy évekig mi volt. Tudod mi a kedvenc csapatunk minden meccsét megnézzük, tehát tudjuk, hogy mi volt. Láttad egyáltalán a Coppa Italia meccset, a két csapat összeállítását? Valószínú, hogy nem, mert akkor nem írnál ilyen egetverően nagy baromságot és valószínű, hogy sohasem sportoltál versenyszerűen, de ha igen, akkor én azt ajánlom, gyorsan akaszd szögre a csukádat.

340668 2012.02.12. 17:42:54

ha már Conte első évében ilyen durván jók vagyunk, akkor mi lesz itt jövőre. És mi lesz azután? És ki az a Barcelona? valami mintha azt suggalná, hogy jobbak vagytok, de inkább lesztek mint a barca. de még ha igy is van/lenne, akkor is mit kell vagánykodni? ez csicskaság.

344520 2012.02.12. 18:00:45

Ezt a kört már sokszor lefutottuk, de úgy látom vannak még itt új pocskondiázók. Pont emiatt mondták páran a Juventus szurkolók közül, h csak a regisztráltaknak és a juventinoknak lenne szabad hozzászólni ennél a blognál. Megmagyarázom miért, mielőtt elkezdtek többen is felháborodni, nem cenzúra miatt. Egyszerűen nem értitek, nem tudtok olvasni a sorok között. Már el lett mondva párszor, h a blog szerkesztőinek igen magas önkritikájuk és jelen esetben irónia küszöbük van. Az ilyesfajta bejegyzéseknél azokra a részekre, amikre páran ugranak(Milan, Barca, Real stb drukkerek) nem szó szerinte kell érteni. Csak ugye, aki nem rendszeres olvasó és csak pillanatnyi hőbörgő egyén, az nem érti a blog stílusát. Ezért, ha lehet egy kérésem felétek nem Juve drukkerek, esetleg nincs értelmes hozzáfűzni valótok, normális vitaindító témátok, akkor, ha lehet ne kezdjetek el itt a blogon trollkodni, mint az elmúlt 3-4 bejegyzésnél. Előre is köszönöm megértéseteket. P.S: Azért legyetek szívesek megengedni már nekünk Juventinoknak, hogy a nekünk készült blogon, örüljünk már egy kicsit az eddigi pozitív eredményeknek és az elkövetkezendő remélhetőleg fényes jövőnek.

307916 2012.02.12. 18:38:57

[t.junior](#705335): a kataluny nem Barca drukkert jelent nálam, inkább olyan mintha nálatok a zebra helyett gyalogátkelőhely néven futnék ;-)

törhetetlen üvegradír 2012.02.12. 18:55:06

Valaki homályosítson fel, ha kérhetem. Annak ellenére, hogy mi nem készülünk ma este a Bologna elleni mérkőzésre, a kedvenc foci-stream oldalamon ott figyel menetrend szerinti kezdéssel (20.45) a mérkőzés: http://www.lshunter.tv/football-live-streaming-video.html Valaki alulinformált.

259394 2012.02.12. 19:06:09

[törhetetlen üvegradír](#705621): Sajnálom a Bolognát, mert szerintem most képesek lennének egy X-re. Esti meccs, reflektorfény, ellenfél a listavezető...Hmmm 1:1 Na mindegy. Üdv

343871 2012.02.12. 19:06:26

[kataluny](#705588): tévedés, akkor Piemont néven futnál....boccs nem akartalak égetni :(

344520 2012.02.12. 20:55:10

Úgy látszik Ranieri papát hamarosan Milánó kékebbik feléből kijjebb rugdalják, nagyon rosszul áll a szénája. Otthon égtek 0-1-ra a Novarrával szemben, így ellenük két vereség az évben. Érdekes kérdés, hogy még most változtatnak, vagy megvárják az év végét? Nem tudom, hogy az inter szurkolók, hogy vannak vele, mert így talán még az El sem lesz meg, bár annyi pénzért minek is. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan rendeződik át az Olasz futball az elkövetkezendő években, remélve, amit mi az élen töltünk majd.

295377 2012.02.12. 21:54:17

Én úgy érzem, hogy nagy jövő előtt állunk. Jó a csapat, jó az edző, és látszik, hogy itt tudatos építkezés kezdődött Conte irányításával. Csupa univerzális játékosunk van, egy sérüléshullám nem jelentene gondot, mert bő a keretünk. És amellett, hogy bő, akár egyí szélsőt középen is tudnánk játszatni. Nincs nagy gáz. És ha a BL-ben is helyt kell állni, az se lesz gond, mert veszünk pár játékost a nyáron. A sérülésekhez meg annyit, hogy azokt meg lehet előzni jó edzéssel. És Contenál azért is garancia, hogy nem lesz nagyobb sérüléshullám, mert ő figyel a fizikális felkészültségre is, és csak a legjobb állapotban lévőket engedi játszani. Jó példa Quagliarella. A csapat legjobbja volt a sérülése előtt, idén mégsem lett alapember. Conte tudatosan figyel arra, hogy mindenki 100%-osan értse a taktikát, és figyel a sérülésekre. Tudja jól, hogy ha jönne egy sérüléshullám, azért nagy árat kéne fizetni. Talán a Milannal is jobban kéne figyelni a fizikai állapotra, nem pedig a BL-re kenni. Az is a BL-nek köszönhető, hogy a szezon el se kezdődött, de már 10-en felül volt a sérültjeik száma? Conte remek edző, érti a dolgát, vele sok mindent fogunk elérni.

295377 2012.02.12. 22:02:41

Ja és még annyi. Mi lenne, ha nekünk is a BL-ben kéne helytállni? Akkor tavaly a legjobb 4-ben lettünk volna. És ha csak nem egy tudatos folyamat, hogy Conte lett az edző (nem hiszem), akkor most Del Neri lenne az edző. És valszeg vagy a 16 között, vagy a csoport nehézségétől függöen akár a csoportkörben búcsúznánk. Vagyis. Örüljünk, hogy idén nem vagyunk BL-ben. Jöhetett Conte, és az alapok megszilárdításához nem baj, ha nem kell azonnal a legmagasabb szinten alapozni.

338554 2012.02.13. 00:03:55

[babo410](#705989): "Az is a BL-nek köszönhető, hogy a szezon el se kezdődött, de már 10-en felül volt a sérültjeik száma?" - Na EZ egy telitalálat! :D Meg úgy egyébként is akik a sérülést az egész évre elosztott +10 meccsre kenik, inkább meg se szólaljanak..

335318 2012.02.13. 12:26:48

A Juve megérdemelné az előző 5 év sárba tiplása után a bajnoki címet és a másik kettőt is adják vissza!!!

336679 2012.02.13. 14:37:53

[mrdel](#706996): - Mi a neved zsidó? - Brian, uram. - Blian? - Nem-nem. Brian! - Önélzetes a kis latol! - Hogy micsoda? - Latol!

338554 2012.02.13. 19:35:30

[Dartagnanx](#707201): De ráérsz, te töketlen fecske :D

342620 2012.02.15. 11:21:36

[t.junior](#705028): sztem Pirlo helyett a nyáron, ha megvennétek Moutinhot, vagy Banegát, nagyot ütne.

258945 2012.02.15. 12:27:02

[PatrickJane](#710231): lehet, de nem hinném hogy komoly összeget áldoznánk egy Pirlo-pótlóra, amikor tényleg itt ez a Marrone kölyök, nagyon ígéretes, na meg Gabriel Appelt Pires is. A pénz egy középcsatárra, meg egy balbekkre meg egy Nainggolanra költik majd,gondolom.
süti beállítások módosítása