bntemp

bntemp

Kis pofon nem pofon?

2012. február 10. - s4tch

A Milannál egymás szavába vágva anyázzák Chiellinit. Nem azért, mert a szokásoknak megfelelően most is levette a pályáról Ibrahimovicot, hiszen az utóbbi évek okán ez már egy vállrándítást sem érdemel, hanem azért, mert Giorgio már annyira jó, hogy másfél hónapnyi távolságból is ki akarja venni a visszavágóról Ibrát.

Történt, hogy a győzedelmes kupameccs végén Ibra számon kérte Storarin, hogy nem jelezte önként, hozzáért a labdához (nem tisztünk eldönteni, hozzáért-e, de talán nem elrugaszkodott vélemény, hogy látta, cirka egy méterrel mellé megy a lövés), és szöglet következne. Zlatan nem a szavak embere, és mivel tartott tőle, hogy nem tudja megfelelően választékosan kifejezni rosszallását, lekevert egy pofont Storarinak. A sztori innen indul.

A Milannál egymás szavába vágva anyázzák Chiellinit. Nem azért, mert a szokásoknak megfelelően most is levette a pályáról Ibrahimovicot, hiszen az utóbbi évek okán ez már egy vállrándítást sem érdemel, hanem azért, mert Giorgio már annyira jó, hogy másfél hónapnyi távolságból is ki akarja venni a visszavágóról Ibrát.

Történt, hogy a győzedelmes kupameccs végén Ibra számon kérte Storarin, hogy nem jelezte önként, hozzáért a labdához (nem tisztünk eldönteni, hozzáért-e, de talán nem elrugaszkodott vélemény, hogy látta, cirka egy méterrel mellé megy a lövés), és szöglet következne. Zlatan nem a szavak embere, és mivel tartott tőle, hogy nem tudja megfelelően választékosan kifejezni rosszallását, lekevert egy pofont Storarinak. A sztori innen indul.

Kezdjük a tényekkel. Itt van a videó, amin látszik, hogy Ibra valóban meglegyinti a kapust, Chiellini pedig rakétasebességgel vágtázik a játékvezető felé, hogy értesítse a pofonról. Az ütés tehát tény, és mielőtt belemennénk, szögezzük le, hogy a szabályok értelmében teljesen irreleváns, mekkora a pofon, hiszen a szándékot kell büntetni. Lényegtelen, hogy kirepült-e Storai három foga, vagy csak megpaskolták a pofazacskóját, az ütés ténye büntetést érdemel. Íme a videó.



Aztán Chiellini úgy kezdte a sajtótájékoztatót, hogy reméli, készült felvétel az esetről, mert megtörtént ugyanaz, ami néhány nappal korábban Salvatore Aronicával. „Egy ilyen ütésbe nem hal bele az ember, de attól még Ibrahimovic szándéka ugyanaz volt, mint vasárnap. Ilyesmi megtörténik, amikor érzelmileg felspannolt állapotban van az ember, de a következményeket nem kerülheti el, ha következetesek, akik az ítéleteket hozzák” - tette hozzá Giorgio, mielőtt kiemelte volna, hogy a sienai kezdőből nyolcan hiányoztak, mégis lecsapták a Milant.

Ibrahomovic nagy valószínűséggel kihagyja a Juve elleni bajnokit, hiszen az Aronica-eset miatt első fokon három meccset kapott. A Milan fellebbezett, de az utóbbi évek hasonló eseteinél (Eto'o Veronában pl.) érvényben hagyták a három meccset, úgyhogy most is ez a legvalószínűbb. Ibra jó nagy kreténséget csinált, hiszen a Storarinak kiosztott legyintéssel egészen biztosan elintézte, hogy egy mégoly jóindulatú szövetség se engedje pályára a Juve elleni bajnokin, a kérdés már csak az, hogy a kupameccs visszavágójára megkapja-e a jogosnak tűnő eltiltást. Nem akarunk nagyképűnek tűnni, holott azok vagyunk, de Ibra soha az életben nem játszott még csak elfogadhatóan sem a Juve ellen, az egyetlen gólját tavaly lőtte egykori csapatának (0-2-nél), ezért igazából nem is nagyon érdekel minket, eltiltják-e, vagy ott lehet Torinóban. A Milan oldaláról érkező reakciók viszont beszédesek.


„Még csak pofonnak sem nevezném, igazából csak hozzáért az arcához, hogy jelezze, sportszerűtlen volt, amikor nem ismerte el, hogy hozzáért a lövéshez. Az egész ügy vihar a biliben, amit a Juventus-játékosok gyermeteg reakciója váltott ki.” - mondta a meccs után a Milan kapusa, Amelia. Aztán így folytatja: „Szerintem a Napoli elleni pofon sem volt durva dolog, kicsit elszabadultak az indulatok, de én nem láttam benne igazi agresszivitást.” Egyetértünk, Aronica például csak nem akarta, hogy Nocerino meghűljön, ezért oltalmazta az ádámcsutkáját tulajdon tenyerével, és Ibra is hasonló okból óvta meg a nápolyi balbunkó orcáját. Azért csak a balt, mert a jobbon akkora tömeg keletkezett, ami már megfelelő mennyiségű hőt termelt. Amelia egyébként még nem végzett: „Mindenki fél Ibrahimovictól, mert akkora darab srác, és olyan félelmetes a pillantása. Pedig jó srác, mindenkitől bocsánatot kért a nápolyi eset után.”


Aztán jött Ambrosini: „Ezek mocskos dolgok, és semmi keresnivalójuk egy sajtókonferencián. Ha Ibrahimovic bűnös, akkor meg kell büntetni, de nem szép dolog a meccs után egyből azzal kezdeni, hogy tiltsák el. Chiellini hibát követett el.” Szerintünk is, hiszen valóban helyezkedhetett volna jobban a Milan góljánál, de inkább Estigarribiát vennénk elő érte.

Ma pedig megszólalt Galliani is, aki egyből egy iskolásfiúhoz hasonlította Chiellinit, amiért egyből a tanár nénihez rohant, amikor csínytevésen kapta egy pajtását. „Láttam a felvételeket, a világon semmi nem történt. Storari százszor jobban reagálta le az esetet, mint Chiellini, akit nem is értek, hiszen ismerem régről, kifejezetten intelligens játékos. Nem is értem, hogy egy sztár, egy válogatott játékos miért jön egyből azzal, hogy videó felvételek alapján eltiltassa egy ellenfelét.”

Őszintén szólva nem könnyű állást foglalni az ügyben. Ha azt mondjuk, a szabályok értelmében tök mindegy, mekkorát ütött Ibra, a szándékért jár az eltiltás, még valaki azt találná gondolni, hogy félünk a visszavágótól. Ha viszont amellett kampányolunk, hogy játsszon csak Ibra a visszavágón, legitimáljuk a lefújás utáni viták pofonokkal történő lerendezését. Igazából nem is szeretnénk igazságot tenni, majd ti megszavazzátok itt:

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr968239944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

343714 2012.02.10. 12:12:16

Jobb lesz most nekünk Ibra nélkül... A 8 Juve játékos hiányához meg csak annyit: ennyivel frissebbek is lehettek, a két számjegyű sérültet fölvonultató Milannál.

344975 2012.02.10. 12:15:14

Mielött támadásba lendül bárki, annyit akartam csak, hogy azon kellene hezitálni inkább, hogy pl Ambro, ennyi év tapasztalattal hogy fejelhet ki középre 1 labdát, vagy hol a védelem Sári góljánál. Örülni annak, hogy DP,a Capitano játszott, nem is rosszul.Mert ez a foci! Ilyen esetek meg vannak máshol is, és nem fujják fel ennyire!Nem 1 játékos gözöl be ennél jobban is! Forza Milan!

339362 2012.02.10. 12:20:22

én nem is értem, a milánban régen nem voltak olyan ősparasztok,mint most( ez mindig is az internél volt divat) én nem tudom zlatko, meg a slepje mit pattog, inkább magyarázzák meg neki, hogy ez foci, nem küzdősport. ráadásul abból is látszik mekkora hülye ez a paraszt, hogy az előző meccsen is is eljátszotta csákk norriszt, el is tiltják, erre meg megint keménykedik. utálom ezt a kis faszt.

258945 2012.02.10. 12:21:46

[Orwell_1984](#700713): ááá, most csak eggyel akartuk verni a Milant a saját stadionjában, 1-2, pont mint tavaly amikor nekünk volna 10X darab hiányzónk, így jártatok, cseréljétek le az edzőpálya gyepét, az edzői stábot stb. a ti problémátok,oldjátok meg.

338554 2012.02.10. 12:22:51

[sevcseny](#700721): "TŐlem el is tilthatják! SŐt! Csak akkor minden hasonlo esetet elŐ kellene venni, nem csak ezt!" - Az nem tudom feltűnt-e, hogy Ibrának ez zsinórban a második ilyen esete, másról pedig nem hallani ilyet. MERT MÁS NEM POFOZKODIK MECCSENKÉNT. Kit kellene elővenni szerinted? Mondj egy nevet az utóbbi hetekből aki nem bírta ki ellenfele megérintése nélkül és nem tiltották el! Nekem egy ugrik be: Ibra, a Napoli ellen meg most is.

269797 2012.02.10. 12:26:38

[zzz888](#700695): Ez kurva nagy :)

254290 2012.02.10. 12:30:34

Legyenek következetesek. Galliani meg mégis mit képzel magáról? Szapulja Chiellinit, mert levette a pályáról dága játékosát. Éertem, hogy gondban vannak, de mi sokkal mélyebb szarban voltunk évekig és kultúráltabban reagáltuk le.

269797 2012.02.10. 12:31:26

[Orwell_1984](#700713): Fölösleges ebbe belemenni szerintem, főleg hogy a kiesőjelölt sienai 0-0ra hivatkoznak mint kezdő 11:) Én Del Pierotól mindig jobban fogok tartani mint egy Matritól. Most szerencséjük volt, ősszel jobbak voltak, meglátjuk 25én mi lesz. Nálunk igazából az a baj, hogy 1.hiányoznak kezdőjátékosok 2. ami még rosszabb hogy jelenleg számra se vagyunk meg ezért az alapból cserék se tudnak pihenni.

Robi 2012.02.10. 12:35:47

Hello mindenki. Nem tudom de nekem van egy meglatasom amit szeretnek veletek megosztani. Szabad e pofozkodni a mecsskozben vagy utana hat prsze hogy nem ez nem is lehet kerdes de azert egy dolgot mindeki hajlamos elfelejteni.Attol hogy ezek a jatekosok profik attol meg nem tokeletesek es foleg nem hibatlanok. Azert meg emlekszunk ZiZZu tettere a vilagbajnoksagon hat o sem volt tokeletes es hibazott amiert nagyon nagy arat fizetett csak a baj ott van hogy amit o tett azt a kamerak rogzitettek de azt amit az ellenfele tett vagyis amit mondott es ami Zizubol kihozta az allatot azt senki nem latta vagy hallotta. En azt mondom ,hogy igen nem szabad verekedni de nem csak azt kell megbuntetni aki kiosztott egy maflast hanem azt is aki hazudik atveri a birot es verekedest provokal mert azert lassuk be ,hogy ez nem all messzire az olasz jatekosoktol.

juvebt 2012.02.10. 12:36:16

Ibra barom volt, a hétvégi produkciója után, az ilyen eseteket neki messze el kellett volna kerülnie. Azt nem tudom, hogy ezért mit érdemel, de a fellebbezését azt elintézte egész biztosan. Ezt én nem nevezném a játék részének.

269797 2012.02.10. 12:40:06

Ennek a cikknek egyébként most tényleg nem sok értelme van. Mármint szépen leírod, hogy kinek mi az érdeke, meglepő módon aszerint cselekedik. Neked most nyilván nem ciki, hogy Chiellini rohangál a tv kamera elé (amúgy is kameraérzékeny), miközben Galliani meg ciki. Ezzel nincs semmi gond. Aronica mit kapott egyébként mert akkor a gondolatmenet alapján remélhetőleg 3 meccset?! Az Eto'o cucc meg e közé azért egyenlőségjelet tenni hát nem tudom...Szerintem az Eto'o félétől te is simán földre kerültél volna, főleg ha gyomorra megy :) Annyiban mindenképp közös, hogy mindegyiknek volt előzménye, a chievos is nyakonbaszta, aronica meg fojtogatta NoceRinot, a szándékot kell büntetni a fojtogatással embert lehet ölni tök mindegy, hogy csak a nyakára teszi a kezét vagy meg is fojtja :)

338554 2012.02.10. 12:43:08

[sev](#700740): Mégis mi lenne 25-én? :) Idén egyszerű a sorminta.. Ha nem négy vereséggel zárjátok ellenünk a szezont, már az is teljesítmény lesz.

344975 2012.02.10. 12:44:47

Ott voltál? Hallottad mit mondott Storari? Ha azert kapott amit mondott pl? Suarezt eltiltottak, mert le "csokifiuzta" Evrat. Ki tudja mit mondtak Ibranak? De! Tiltsák el, mert nem helyes amit tett! Dias a laziobol, itt a név neked! Tedd zsebre!

338554 2012.02.10. 12:47:47

[Robi](#700742): "Attol hogy ezek a jatekosok profik attol meg nem tokeletesek es foleg nem hibatlanok." - Igen, ezért találták fel a büntetést.. Egyéb probléma? [juvebt](#700743): Na ez 100%-ig +1.

338554 2012.02.10. 12:51:57

[sevcseny](#700760): Ha mondott volna bármit is, Ibra már rég felhozta volna saját (jogos) védelmére, de nem így volt. Dias-zal pedig csak akkor tudok kezdeni valamit ha elárulod melyik meccsen elcsattant pofonját nem torolták meg, mivel nem vagyok sem laziale, sem sportarchívum. Egyébként segítek, Aronica is visszacsapott, az ő pirosát én is hiányoltam.

344975 2012.02.10. 12:52:04

[neuropa](#700736): az elözö neked szolt! Remélem értetted, mert akinek nem inge, ne vasalja! Na pá, holnap majd folytathatjuk!

344975 2012.02.10. 12:52:06

[neuropa](#700736): az elözö neked szolt! Remélem értetted, mert akinek nem inge, ne vasalja! Na pá, holnap majd folytathatjuk!

343714 2012.02.10. 13:00:11

[t.junior](#700733): Hol írtam, hogy a ti problémátok? Csupán megállapítottam egy lehetséges okot, ami egyébként szerintem tény, hogy a Juve cseréi frissebbek és motiváltabbak, mint a Milan veteránjai és cseréi. Teljesen fölösleges a kötekedésed!

264364 2012.02.10. 13:00:26

[neuropa](#700690): mer' ez már majdnem a Wuxi kisujj-fogás, a legtutibb kung-fu mozdulat :) amúgy fene se tudja, láttunk már olyat is, hogy egymás nyakát szorongatta két játékos, aztán mégsem lett belőle semmi. de az tényleg gáz, ahogy Chiellini rohan árulkodni, az emberek általában úgy legkésőbb tizenkét éves kor körül kinőnek ebből...

338554 2012.02.10. 13:00:27

[sevcseny](#700771): Te véglény, ARRA VÁLASZOLTAM.. Nem esett le? Nem értetted amit írtam? Édesjóistenem, inkább többet ne is válaszolj. Funkcionális analfabéták kíméljenek!

338554 2012.02.10. 13:07:47

[slowmotion](#700783): Chiellini gáz, de Ibra meg érvényes eltiltással és elbírálatlan fellebbezéssel megcsinál egy ilyet, ami után még a Milan vezetése Chiellinivel foglalkozik az ostoba játékosuk helyett.. Nonszensz. A fojtogatós dolog meg olyan, hogy töketlen/megkent bíró előtt akár le is mészárolhatod az ellent.. Ezért nem szórtam volna ki Ibrát a meccsen, utólag pedig vagy egy nevelő jellegű 1 meccses eltiltás járna, vagy a fellebbezést elutasító indoklásba beleírnám, hogy törjék be a csődörüket ha legközelebb enyhítést szeretnének elérni. Megjegyzem, az eddigi összecsapások alapján a Juve nem igazán van rászorulva Ibra eltiltására, sem a kupában, sem a bajnokságban.

258945 2012.02.10. 13:08:56

[Orwell_1984](#700781): lassan a miénk is lesz, mert lassan már szégyellnünk kell hogy nincs X darab hiányzónk, akkor zokogás megy itt Milan részről.

341862 2012.02.10. 13:26:34

[Robi](#700742): 1. ha legkozelebb is lesz meglatasod, lasd el vesszokkel, tudod, irasjel, tok klassz dolog, es olvashatobba teszi, amit irsz 2. szerintem Storari meg is eroszakolta Ibra legkissebb lanyat, es visszaelt az alkotmanyos jogaival is a sved futballistanak, tuti, szegyen ez a Storari... 3. Zidane es Materazzi... aha, Zidanenal elofordult, hogy taho volt, ezt be kell ismerni, volt csunya taposasa, meg gyogyszerelgurulasa meg a Juveban is, de ilyen eset (mondjuk) 5-6 evente egyszer volt, amugy nem volt baj vele. Materazzit viszont mindenki tahonak tartotta, es tartja meg most is, egy igazi fereg volt, amolyan Ibra szintu. apropo Ibra, na neki nem 5-6 evente van ilyen, csak az elmult masfel evbol rengeteg peldat lehetne sorolni, kezdve a csapattarsa hatbarugasatol a mostani pofozkodasig, Ibranal az ilyen mar szokasos, meg sem lepodik rajta senki, lassan meg meg sem botrankozik rajta senki. DE van egy olyan dolog, hogy szabaly, ami szerint Ibranak ezert eltiltas jar, fuggetlen attol, hogy nem torte el egyetlen csontjat sem Storarinak. 4. stresszes helyzetben engem is idegesitettek fel nagyon, de meg senkit nem pofoztam fel ilyen esetben. en igy vagyok nevelve, tudod, okos enged. de ha ez normalis lenne, akkor minden masodik meccs utan, sot, minden kieseses meccs utan/kozben ilyen szituaciok lennenek, nem gondolod? Maradonnat vagy Rault sem vertek orrba meccs utan a kezezos goljuk utan az ellenfel jatekosai.

Robi 2012.02.10. 13:30:14

En eggyetlen szoval sem mondtam,hogy ne buntessek meg Ibrat sot azt mondtam hogy azt is buntessek meg aki provokalja az ellenfelet.En csak azt hijanyolom hogy azert meg soha senkit nem tiltottak el mert provokalta a verekedest.Pedig azt is be lehet bizonyitani.

341666 2012.02.10. 13:31:55

Ibrát nem tartom egy hatalmas észlénynek, aki kontrollálni tudja a pályán az indulatait, de azért akkora tuskó biztos hogy nincs, aki csak úgy belemenni ilyen esetekbe! Szóval arra is kíváncsi lennék, hogy eme becses Juventino játékos mit mondhattak neki, mert arról érdekes módon senki sem beszél...

341666 2012.02.10. 13:34:11

[mrscottpilgrim](#700828): Önnek pedig az ékezetet tudnám ajánlani..

314004 2012.02.10. 13:34:47

Azért néhány Juve-drukkernek milyen nagy arca lett. Évekig sehol sem volt a csapatotok, és most ugyan tényleg jók a "zebrák", de talán kicsit le lehetne szállni a magas zebráról... Elismerném - mint ahogyan el is ismertem Aronica megütésénél, hogy Ibra hülyeséget csinált, és el kell tiltani -, ha láttam volna a videón valamit, de komolyan, semmit nem vettem észre. Bizonyítékként valami olyan dolgot kellett volna idebiggyeszteni, amin látni is valamit. Ez a bíróhoz rohangálás meg egyszerűen nevetséges. Ott van az asszisztens, ott van a helyettes játékvezető és maga a bíró. Ha közülük bárki észrevesz valamit, akkor jelezzen. De az, hogy az ellenfél játékosa odamegy "megmondani" a másik csapat játékosát, ez milyen óvodás dolog?! A Juve egyébként egyértelműen a bajnokság legnagyobb esélyese. Akkor lehetnek bajban, ha a Milan március elején kiesik a BL-ből. Mert amennyiben csak egy fronton kell helytállnia, akkor többet tud pihenni a csapat. Kiderül. 25-én eldőlhet a scudetto, ha nyer a Juve.

338554 2012.02.10. 13:38:04

[mrscottpilgrim](#700828): Az Inter legnagyobb ikonjáról egyik haverom reakciója ugrik be: - Te, Materazzi befejezte a pályafutását! - El se kellett volna kezdenie..

336679 2012.02.10. 13:40:01

[GoPatsForzaMilan](#700838): Erre is van gyorskomment, sokkal rövidebb és velősebb. Nem kell ilyen sokat írnod. Így néz ki: "Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok!" Tényleg elképesztő, hogy egyesek szerint a saját blogunkon sem örülhetünk a sikereknek, mert az "nagy arc". Tavaly meg itt röhögött mindegyik lelki nyomorék a csapat vesszőfutásán.

336679 2012.02.10. 13:42:00

[neuropa](#700842): Én mondjuk kimondottan bírtam Materazzit. Egy paraszt volt, de sosem kérte, hogy valaki jóságos cukifiúnak tartsa. Az volt benne a jó, ami a mosogatásban is: senki sem várja el, hogy szeresd. Materazzi nagy király volt, még ha paraszt is.

341862 2012.02.10. 13:45:35

[paolo3](#700836): tegezhetsz [GoPatsForzaMilan](#700838): mert meccs utan leallni vitatkozni az ellenfel jatekosaval arrol, hogy miert nem futott a birohoz, hogy szoljon, marpedig ez szoglet, az ugye erett cselekedet ;) nevetseges a Milan, es ahogy nezem, a szurkoloik reakcioja is. mellesleg ha Storari provokalta is, az sem jogositotta volna fel erre Ibrat, de eleve Ibra kezde az egeszet azzal, hogy odament meccs utan vitatkozni Storarihoz, es ugye az is kerdeses mit mondott (gondolom nem azt, hogy kedves sporttars, szerintem ez szoglet volt, szegyelem magam helyetted, hogy nem jelentetted, hanem valami "te hazug csalo geci, az szoglet volt!!!" szerut Ibra modorat ismerve...)

Robi 2012.02.10. 13:47:21

@mrscottpilgrim:1 ha legkozelebb is elolvasod valakinek az irasat akkor gondolj arra is ,hogy nem biztos,hogy van magyar klaviatura a gepen amirol irtak.2nem mgyar dolgozat amit a nyelvtanar fog ertekelni.2nem ertem miert akarsz vitazni velem en nem akartam megvedeni Ibrat es foleg nem a pofonokat amit kioszt de ezt mar leirtam. Es tenyleg en amit te irtal eggyet ertek ugy hogy nem ertem mirol akarsz vitazni.

336679 2012.02.10. 13:50:38

robi mrscottpilgrim arra hivta fel a figyelmet hogy a magyar billentyuzeten talan ekezetek nincsenek viszont lehet hogy van rajta vesszo meg pont ezek segitenek a mondatok erthetoseget fenntartani kozpontozasnak hivjak bar nem ertekeli magyartanar de a mondandod komolyan vetelet elosegiti ha ertelmesen irsz mondatjeleket hasznalva

341862 2012.02.10. 13:54:37

erzekeltetem, miert nevetseges a Milan szurkolok reakcioja: tavaly elott Melo egy igazi taho volt, barmikor, amikor elgurult a gyogyszere, nyomtuk mi a "ah, ilyen elofordult, amugy is, minek fetrengett az ellenfel jatekosa, nem is volt olyan durva" maszlagot? szerintem nem, hanem szivtuk a fogunkat, es taho bunkoztuk a brazilt. kicsit olyanok mar, mint a Barca szurkolok, ha Ibra kitepte volna Storari gerincet, akkor is itt vedenek, hogy "dehat miert nem futott el? meg biztos leszolta a mezet, kulonben nem csinalt volna ilyent..."

338554 2012.02.10. 14:00:46

[Robi](#700854): Minden tiszteletem a Tiéd, amiért ilyen kifogástalan hangnemben írsz, igazi ritkaság errefelé. DE amellett nem mehetek el szó nélkül, hogy az ékezetes karakterek mellőzésére a billentyűzet nyelvezete nem tartozik az elfogadható kifogás kategóriájába. Inkább mondd azt, hogy már elszoktál a használatuktól, munkahelyi ártalom, van ilyen. Vagy azt, hogy a magyar nyelvet nem támogatja az oprendszer amit épp használsz. De hogy a billentyűzetnek semmi köze hozzá, mert azok csak a billentyűkre festett karakterekben különböznek, az is biztos. Kipróbálhatod, amennyiben a beviteli nyelvet angolról magyarra állítod (ha lehet), akkor pont úgy fogsz írni mint egy magyarra festett eszközön, csak a betűket kell megjegyezni. Örülök, hogy segíthettem, további szép napot!

335361 2012.02.10. 14:02:30

Ha Chiellini árulkodása óvodás szint, akkor Amelia, Ambrosini és Galliani Chiellinire való árulkodása micsoda? Hazafiság?

264364 2012.02.10. 14:05:16

[neuropa](#700798): ja, hát mit csináljanak? Ibra egyre mélyebbre küzdi magát a sz*rral teli üstben, Berluszkóni papa már nem miniszterelnök, nyilván más irányba kell terelni a beszélgetést. az nekik nem jó, ha Ibra van a középpontban.

Robi 2012.02.10. 14:06:55

@neuropa:Koszonom a segitseged ugy latszik meg tanulnom kell magyarul de igerem dolgozom rajta.

269797 2012.02.10. 14:09:45

[paolo3](#700836): Meg a helyesírási szótárt :)

269797 2012.02.10. 14:12:08

[keshudioo](#700877): Reakció!

343714 2012.02.10. 14:14:40

[t.junior](#700801): Megint miről beszélsz??? Üldözési mániád van, vagy mi? Senki nem kéri számon, hogy sok az egészséges játékosotok. Nyugodjál már le!

269797 2012.02.10. 14:14:51

[GoPatsForzaMilan](#700838): A Juve lesz az olasz bajnokság Barcelonája :) Játékban és eredményességben még nem, de a 42en rohanunk a bíró után még az öltözőbe is, aztán meg a tv-ben nyilatkozgatás, hogy csúnya volt az Ibra bácsi + tuttosport címlap. Yes.

341862 2012.02.10. 14:15:02

[slowmotion](#700880): a helyes hozzaallas az lett volna, hogy kiall, elmondja, hogy Ibra bizony hibazott, sajnaljak, de egyszeruen elborult az agya, elofordul, tudomasul vesszuk majd a kapott buntetest, Ibra pedig tett volna egy bocsanatkero nyilatkozatot, es maris senki nem biralta volna a Milant a tavalyi Melo fele talpalos incidensnel hasonlo tortent a Juve reszerol is ennyi, ha akkor a Juve jatekosai, meg a vezetosege is elkezdett volna hasonlo nyilatkozatokat tenni, es az egeszet az - amugy Melo nemiszervere rataposo - jatekosra kenni mindent, a nyakamat ra, hogy ti is hasonloan reagaltatok volna, mint mi itt

269797 2012.02.10. 14:18:56

[mrscottpilgrim](#700899): Nálad a taposás meg amit, most Ibra csinált az egál? Na most tök komolyan. Mert Beninél nyilván egyforma, hiszen az Eto'o fejest hozta példaként, de most komolyan erről beszélünk és erről lett egy poszt?

275991 2012.02.10. 14:21:00

Csak én röhögök azon, hogy mindenki vitatkozik ezen, az egész világ, csak két ember nem: Ibrahimovic és Storari :D Minek tiltsák el, most sem volt :) Várom a kövi két meccset, addig is Forza Juve!

336704 2012.02.10. 14:21:28

Tökmindegy, mit írok mert úgyis nekiestek a torkomnak, én meg úgysem fogom tovább követni a posztot. Viszont fogalomzavar pofonnak minősíteni, hogy egy ujjával hozzáért az általam is kedvelt Storari pofijához. Vagy ti már a krimóban is széklábbal mentek neki annak, aki megkocogtatja a vállatokat? Amit Aronicának kiosztott, az valóban eltiltást ér. Hogy mennyit, az megint csak kérdéses de két meccsnél nem kevesebb, háromnál nem több. Egyébként ha jól tudom, akkor attól teszik függővé, hogy sérülést okozhatott volna-e, vagy sem. Ha igen, akkor 3, ha nem, akkor csak kirívó sportszerűtlenségért 2 meccs. Ez alapján meg üres fröcsögés azt írni, hogy "szögezzük le, hogy a szabályok értelmében teljesen irreleváns, mekkora a pofon, hiszen a szándékot kell büntetni. Lényegtelen, hogy kirepült-e Storai három foga, vagy csak megpaskolták a pofazacskóját, az ütés ténye büntetést érdemel." Uff.

341862 2012.02.10. 14:22:47

[sev](#700903): kar veled vitazni, mert egy fogyatekos vagy, az eggyel ezelotti hozzaszolasod a bizonyitek ra, szoval felolem higyj, amit akarsz, tolem ez volt az utolso reakcio itt barmely hozzaszolasodra (most johet a "nem tudsz mit mondani, mert tudod, hogy igazam van" hsz, leszarom, nem eri meg egyszeruen, ertekes idot vesztegetnek rad, de nem erdemled meg)

338554 2012.02.10. 14:23:34

[sev](#700903): Nem, mi itt most arról beszélünk, hogy a Medvedisznóember létezik! Félig medve, félig disznó, félig ember. De tökre komolyan!

336704 2012.02.10. 14:25:13

[soggy](#700907): fck. megint benyaltam a hangulatkeltést :)

341862 2012.02.10. 14:28:26

[soggy](#700907): nem, az ilyen hozzaszolasokat szeretjuk (vagyis en konkretan szeretem), mert ervelsz, de amint lathatod, ez itt ritkasak. helyette megy az ovis vagdalkozas "tavaly is szarok voltatok, nagykepuek vagytok, a Juve az uj Barca reklamalas tekinteteben, blablabla"

269797 2012.02.10. 14:35:04

@mrscottpilgrim: Bár már kijelentetted, hogy ignorálsz. Kérlek olvasd el még utoljára a 21. hozzászólásomat, ahol megpróbáltam érvelni, nyilván a magam szintjén, de arra sajnos semmilyen érdemi reakció nem érkezett. Tedd meg ezt egy fogyatékos kérésére, hiszen nem lehetsz társadalmilag ennyire érzéketlen. És ne haragudj, hogy a helyesírási szótárt a figyelmedbe ajánlottam, csak fontosnak tartom mert "tok klassz dolog, es olvashatobba teszi, amit irsz"(Forrás: mrscottpilgrim 2012. 02. 10. 13:26 http://bianconeri.blog.nepsport.hu/archives/2012/02/10/Kis_pofon_nem_pofon/)

269797 2012.02.10. 14:36:19

[neuropa](#700909): Köszi az érdemi felszólalást. Mondom ott a 21. hozzászólás, annál még hatott a gyógyszerem :)

269797 2012.02.10. 14:44:01

[mrscottpilgrim](#700913): A 33. hozzászólásodra egy kis összeállítás: " szerintem Storari meg is eroszakolta Ibra legkissebb lanyat, es visszaelt az alkotmanyos jogaival is a sved futballistanak, tuti, szegyen ez a Storari..." Erre én azt gondolom: "az ilyen hozzaszolasokat szeretjuk (vagyis en konkretan szeretem), mert ervelsz, de amint lathatod, ez itt ritkasak. helyette megy az ovis vagdalkozas". Forrás: mrscottpilgrim 2012. 02. 10. 13:26 és Uő 2012. 02. 10. 14:28) Kicsit Schmitt Palis lett, kevés saját gondolattal, de rendesen lehivatkozva.

Csolovek44 2012.02.10. 14:45:11

Nyugi! Juvésok.Legyen meg a 3ik hely,arra koncentráljatok..Lessz még egy Milanói derbytek idegenben,és lessz még egy pár fórduló a bajnokság végéig. Nem kéne még pezsgőt bontanotok.Ennyi vagány komment után,csalodás lessz akár egy második hely is.Szóval moderato.

269797 2012.02.10. 14:49:47

[soggy](#700910): Erre csak azt tudom mondani, hogy addig leszel te a juve-sok szerinti korrekt milanos ideáltipusa - bár nem tudom ez mennyire célod - amíg felemelt kézzel jössz. A kettővel ezelőtti Juve-posztban valaki elcsórta a nickemet és elnézést kért a nevemben, hogy csak azért írok, mert szar a Milan, stb. Egyből jöttek a pozitív visszajelzések, amit aztán vissza is vontak mikor kiderült, hogy valaki szívat :)

336704 2012.02.10. 14:55:09

[sev](#700941): idegenben nekem jó az iksz. közöltem a véleményem, nem akarok senkinek az ideálja sem lenni. Egy-két zrikáért meg nem megyek a szomszédba, azt el lehet sütni a Cosa NoSTrán is. ;)

269797 2012.02.10. 14:57:11

[soggy](#700952): Egyet tudok érteni ezzel. De lassan rangadókat kéne nyerni idegenben is mert szarul állunk :)

344520 2012.02.10. 15:03:34

Ez teljesen kész!!! Istenem, szerintem pár embernek a Bianconeri blog egyfajta drogként funkcionál. Nem tudtok egymás fikázásán, lehurrogásán, értelmetlen sületlenségeknél, ide nem vágó baromságoknál többet. Vegyétek már észre magatokat. Sokan már direkt várják mikor jelenik meg itt újabb bejegyzés és azután jöhetnek ide kiélni elfojtott frusztrációjukat. Egyszerűen szánalmas(nincs jobb szó rá), ami lassan itt folyik. Akik meg a Barcelonához kezdik hasonlítgatni a Juvét annak köszönöm, én elfogadom. Akkor ez azt mutatja, hogy a csapat jó úton van és újra vissza tér az európai elitbe.(nem érdekel a sok divatfikázó) Akik nem képesek többet látni annál, hogy Chiellini gyerek, meg a barcások is mindig dobálják magukat, azok nem érdekelnek. Én elfogadom előre is, ha minket is az egész ország úgy fog szapulni minden fórumon mint a katalán brigádot. Mert ez akkor azt mutatja jó csapat vagyunk és jó focit játszunk. Valahogyan ebben az országban, ha valaki egy jó csapatnak szurkol az mindig "divat" drukker, az elért eredményeket mindig lefitymázzák, mert valaki már másként néz ki buzi, köcsög etc. Egyszerűen mindig ilyenkor szembesülök azzal, hogy miért tart itt ez az ország. Mindenki csak saját kicsinyes hülyeségeivel foglalkozik és nem képes egy társaságban, egy foci miliőben értelmesen viselkedni, csak köpködni.

258945 2012.02.10. 15:03:44

@Csolovek44:relax, az Udinese 3 pontra van a Milantól, bukta Udinében, a szokásos bukta Milanóban tőlünk egyből a 4.helyen találjátok magatokat, aztán kaparhattok a BL helyért, sok sikert hozzá :)

269797 2012.02.10. 15:20:33

[Godbluff](#700967): Nagyon szívesen. Én hasonlítottam össze a Barcát meg a Juve-t abban az egyetlen dimenzióban (és kérlek tényleg ne vegyétek magatokra az összehasonlítást semmilyen más szempontból), és erre az egyetlen esetre leszűkítve. Szerintem ciki, hogy Chiellini egy ilyen konfliktusból ekkora médiahacket eszkábál össze. Ha ez így folytatódna, ezzel a mércével mérünk (meg tegyük mellé a most divatos rasszistázást) akkor mi lesz ebből a későbbiekben. Nyilván ciki a Milan játékosok/Galliani nyilatkozatai, de kérlek vedd észre, hogy ki kezdte és hogy mi a konflikt alapja. Egyébként a 21. hozzászólásomban megpróbáltam már megérvelni, de nem nagyon ment át a message. Vitára alkalmatlannak találtatott :(

344520 2012.02.10. 15:42:12

[sev](#701005): Ciki vagy nem ciki, Chiellini megtette, lehet, hogy ezután Conte, majd elbeszélget vele.(mi az ő feladatköre és mi nem az) Azt azért lásd be, a foci leginkább az a sport, ahol az a bírót a közeget nagymértékben lehet befolyásolni. Sok játékos él nem egyszer azzal a lehetőséggel, hogy olyan dolgokat sérelmez, vagy tesz amivel az ellenfelet kilehet zökkenteni vagy ki lehet állíttatni. A technika fejlődésével ez a játékosoknak előny és hátrány is. A múltban is ezer meg egy ilyen kis csipkelődés vagy akár durvább történt, de azt nem lehetett bizonyítani. Manapság 20 kamera meccsenként, akár még azt is lehet követni ki hányszor köpött. Mindig is színészkedtek, csak most már azért a közvélemény, vagy internetes társadalom ezeket jobban felkapja.(lásd Busquets vagy Pepe) Ezeket régen nem vették észre, most igen. Chiellini sem akart mást mint, ha lehet az egyik legfőbb vetélytárs csapatnak az egyik ügyeletes gólvágóját eltiltani, ami az ő csapatának kedvez. Röviden ennyi, a morális kérdésbe meg ne mennyünk bele szerintem.

336679 2012.02.10. 15:47:18

[sev](#701005): Chiellini kezdte bizony. Amikor jelezte, hogy Zlatan elkeni a kapus száját. Chiellini jelzése előtt nem történt semmi! Új policy a Serie A-ban: "Bíró úr, Zlatan szájonvágta a csapattársamat" "Ugyan, hagyja már, nem látja, hogy feszült, ez a játékkal együtt jár. Ne gyerekeskedjen! Múlt héten is ezt csinálta, megszokhatná már." Kész vagyok. :)

geeman 2012.02.10. 16:06:45

Az a baj srácok, hogy még a "tényeket" sem sikerült jól összefoglalni. Jó lenne tájékozódni, mielőtt írtok valamit. Az esetnél egyébként Chiellini mellett megmutatkozott Storari nagysága is, amikor a meccs alatt letagadta, hogy hozzáért volna a labdához, utána viszont a meccs után bevallott, hogy hozzáért. De szerintem vihar egy pohár vízben az egész, amit Chiellini indított el azért, hogy Ibrahomivicot minél több meccsre eltiltsák. Szerintem nem így kellene scudetto-t nyerni, próbálja meg a Juventus a pályán, hátha sikerül...

344520 2012.02.10. 16:17:03

[geeman](#701064): Jajj, pont erről beszélek a 71. kommentben, hogy mindenki csinál kis stikliket, most nem kell itt hú de becsületesnek lenni a hozzászólásodban. Ez volt az első ilyen alkalom az évben, ezután ne kelljen már megint azt olvasni mindenütt, hogy csaló banda vagyunk és tiszta játékkal nem tudunk nyerni. Ezt, ha lehet most hagyjuk abba, mert ez újabb táptalajt jelentene a sok trollnak.

geeman 2012.02.10. 16:24:58

[Godbluff](#701091): igen, most látom csak mit írtál, annyi hülyeség van előtte, hogy nem tudtam magam 71-ig végigrágni. Ezt a "Hú de becsületes"-t nem értem. Azt viszont fenntartom, hogy Chiellini-t nem ilyennek ismertem. Azok a játékosok, akiket te mondtál köztudottan sunyik, ő viszont nem ilyen volt. Kár lenne érte...

344520 2012.02.10. 16:37:57

[geeman](#701101): Bocs, csak egy kicsit már fel ment bennem a pumpa, így két nap után folyton olvasva ezt a sok hozzászólást, aminek a negyede értelmes. Nem téged akartalak vele megbántani, hanem arra gondoltam, hogy nem akarok megint Juventus becsmérléseket olvasni. Ez lesz a juve szurkolók keresztje, ha meglátunk egy összetett mondatot és abban egyszerre szerepel a becsületesség és a Juventus sokunknak fájdalmas sebek kezdenek el fájni újra.

341862 2012.02.10. 17:07:58

[geeman](#701064): aha, szoval ugy probalunk Scudettot nyerni, hogy Ibrahimovicot eltiltatjuk a kupamerkozesektol... velem van a baj, hogy nem ertem az osszefuggest? :) vagy mar az Aronica esetre is Chiellini hivta fel a figyelmet? (latom is magam elott, Aronica kap egy pofont, Chiellini meg befut a palyara, figyelmeztetni a birot az esetrol :D)

314004 2012.02.10. 18:27:26

[mrscottpilgrim](#700852): "Ez a bíróhoz rohangálás meg egyszerűen nevetséges. Ott van az asszisztens, ott van a helyettes játékvezető és maga a bíró. Ha közülük bárki észrevesz valamit, akkor jelezzen. De az, hogy az ellenfél játékosa odamegy "megmondani" a másik csapat játékosát, ez milyen óvodás dolog?!" Ezzel nem csak a Juventusra akartam célozni. Tudom, hogy a Milan játékosai is csináltak már ilyen árulkodásokat. Undorító dolog, akárki is csinálja. Ez nálam például sosem ment. Én soha az életben nem árultam be senkit. Sem az óvodában, sem később. Lehetett volna, és valószínűleg az illetőnek lett volna belőle baja. Csak nyáladék dolognak tartottam már akkor is. No de mindegy.

269797 2012.02.10. 18:33:24

[Dartagnanx](#701036): Kérlek értsd már meg amiről az eredeti cikk szól. Arról, hogy Chiellini a meccs után tett nyilatkozatában hozta elő ezt a dolgot, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy befolyásolja a fellebezés eredményét. „Egy ilyen ütésbe nem hal bele az ember, de attól még Ibrahimovic szándéka ugyanaz volt, mint vasárnap. Ilyesmi megtörténik, amikor érzelmileg felspannolt állapotban van az ember, de a következményeket nem kerülheti el, ha következetesek, akik az ítéleteket hozzák" Természetesen ez az érdeke a Juve-nak, ezt nem vitatom; azt vitatom, hogy a dolog (a pofon?) mennyire volt komoly. Semennyire. Értem én, hogy hatalmas ziccer, meg érdemes megpróbálni, csak az lenne gáz, ha ebből rendszer lenne, mert akkor a két kezes lökdösödések, fojtogatások ugyanígy 3 meccs. Aronica szerinted hány meccs eltiltást kapott? pofon + fojtogatás. Érdekes módon hétvégén ott van az előzetes kezdőben. Szóval az egésszel az aránytévesztés az óriási probléma és nem neveztem csalónak a Juve-t 2006 óta.

269797 2012.02.10. 18:38:13

[mrscottpilgrim](#701180): Röviden összefoglalom :) Van egy fellebbezés bent a szövetségnél, mely szerint kicsit erős a 3 meccses eltiltás (bajnoki). Tavaly ugyanilyen esetben mérsékelték 2re. Nyilván a döntéshozókra akar befolyást gyakorolni a Chiellini nyilatkozat, ami nekem akkor is egy bagatell cucc felnagyítása és igen is hatással lehet a döntéshozatalra. Engem igazából nem is érdekel, hogy 2 v. 3 meccs lesz végül, csak károsnak tartom ezt a viselkedést. Got it?

338554 2012.02.10. 19:02:51

[GoPatsForzaMilan](#701304): Az az undorító, hogy van miről "árulkodni".. Mindenkinek az lett volna a legjobb, ha Ibrakadabra lenyeli a vereséget és nem megy oda Storarihoz, nincs szóváltás, nincs szájmasszázs, nincs árulkodás.

341862 2012.02.10. 19:05:01

[sev](#701323): aha, tavaly Krasicot 2 meccsre tiltottak el MUESES miatt, akkor egy pofon szerintem minimum 3 (es ezt nem azert irom, mert annyira tartanek Ibrahimovictol, mivel a Juve ellen mindig szarul jatszik, az elmult 8 egymas elleni meccsen eddig mindossze egyszer talalt be, de akkor is vesztett a Milan 2-1-re, szoval annyira nem oszt-szoroz a dolog, csak ugyanez az aranytevesztes lenne, ha 3-nal kevesebbet kapna) ps: latod, tudsz te ertelmesen is, ha akarsz ;)

341862 2012.02.10. 19:06:08

[neuropa](#701358): pontosan, szerintem vicc, hogy az arulkodas nagyobb felhaborodast valt ki, mint a szituacio, ami miatt megtortent az arulkodas

341862 2012.02.10. 19:17:15

[sev](#701323): persze Aronicat attol meg tiltsak el szerintem is, de szerintem tok jogos lenne a felhaborodas, ha Ibra bunteteset vegul csokkentenek

DartagnanX 2012.02.10. 19:26:54

[sev](#701314): Cimbi, kérlek értsd már meg, hogy a focipályán nincs "kis pofon". A pofon az következményekkel jár. Kérlek értsd meg, hogy ennek az esetnek semmi köze a fellebbezéshez, mert ez egy ÚJ ÜGY. Ha ezt is vizsgálják, akkor további eltiltások is kinézhetnek Zlatannak. Chiellini egyébként a pályán jelezte a bírónak az esetet, utána a sajtótájékoztatón _természetes_, hogy elmondja, szerinte gáz, ha lefújás után arcon paskolgatják kis pofonokkal a csapattársát. Szerinted normális? Kis pofon belefér? Találkozunk az utcán, és kis pofonokkal köszönök neked, az neked semmiség? Nem teszed szóvá? Nem zavar? Szerinted káros viselkedés, hogy nem huny szemet egy játékos a csapattársát ért inzultus felett? Nem azért mondom, de ha Vucinic hétvégén begyűjt egy három meccses eltiltást, majd a mostani meccs végén a Milan kapusához is odamegy balhézni és "kis pofonokkal" rinyálni nála (miután egész meccsel lófaszt sem mutatott), én szégyellném magam, nem itt védeném, hogy ugyanmár, csak feszült volt és kis pofonokat adott. Mostantól az is szabály lesz, hogy kicsit rúgott bele hátulról az ellenfél lábába vagy nagyon? Kicsi pofon, nagy pofon? Kis lefejelés, nagy lefejelés? Csak ha vér folyik, akkor szabálytalan? Szerintem nincs rendben, hogy egy játékos most már rendszeresen terrorizálja az ellenfél játékosait, akár kis pofonnal, akár naggyal.

269797 2012.02.10. 19:40:25

[mrscottpilgrim](#701360): Szerintem ez egyszerűen szabály kérdése. Azt hiszem soggy fogalmazta meg előtte, hogy azért ezzel nem lehet sérülést okozni, így nem 3 meccs. Erre Benito egy laza mellkason fejelést hoz össze analógiaként. Lehet ezt, csak nekem nem tűnik egyformának. Azt gondolom, amit egyébként már az eggyel ezelőtti posztban leírtam, hogy hitvita kérdése, fordított esetben hidd el, hogy másképp nyilatkoznál. Viszont azt tartom ha megnézed a képet, hogy én fordított esetben nem tudnám azt mondani, hogy ez egy pofon, még ha egy undorító fosfejnek tartanám az Ibrát akkor sem.

269797 2012.02.10. 19:43:03

[mrscottpilgrim](#701370): Ok, csak Aronica konkrétan semmit nem kapott. Legalábbis én nem tudok róla, legfrissebb Gazzetta kezdőbe jelöli a chievo ellen. Szóval ez is unfair, de ehhez nektek semmi közötök és nem is fognám a szövetségre sem, csak fura ez az egyenlet, hogy fojtogatás + kis pofon + 3 meccs eltiltás = nagy pofon! Volt egy pofozkodás, amiből az jött ki hogy Ibra piros 60. percben + 3 meccs eltiltás.

269797 2012.02.10. 19:54:05

[DartagnanX](#701377): Kérlek csak a képet nézd meg és mond hogy az pofon. Nem érdemes belemenni a pofon definíciójába, biztos egy ujjal is nagyot lehet adni. Tényleg nem kötekedni akarok, és nem is várom el, hogy elfogulatlanok legyetek, de van egy szint, amiről érdemes beszélni és van amiről nincs. És hidd el, hogy a Juve célja nem a kupás eltiltás, hanem pontosan annak a hangulatnak a befolyásolása, amiben a fellebbezésről dönteni fognak. Egyébként jobb lenne ha maradna a 3, még ha a szabály szerint talán sok, mert senkinek semmi kedve hallgatni, hogy Berlu ezt meg azt fizetett le, stb. Pontosan a szituációt vitatom, mivel ebből a Juve csak jól jöhet ki, 1. outcome: marad a 3 meccs, nem játszik a Juve ellen 2. outcome: lecsökkentik 2re, lehet anyázni. Ebből a szempontból tartom érthetőnek, sportszerűtlennek és unfairnek Chiellini viselkedését, amikor a bolhából elefántot csinál. És egyébként Zlatan faszságát és sportszerűtlenségét egy percig sem vitatom.

336679 2012.02.10. 20:27:01

[sev](#701394): sportszerűtlennek és unfairnek nevezni azt, hogy valaki jelzi, hogy egy csapattársát atrocitás érte, szerintem ostobaság. De talán még nem játszottál csapatjátékot. A kép alapján nehéz megítélni. Van olyan kép, amin Ali áll, Frazier pedig fekszik. Akár délutáni szieszta is lehetne, pedig Ali korábban kiütötte Fraziert. Megértem, hogy te megszokod ezeket a dolgokat, tavaly végülis Gattuso verte végig fél Európát :)

269797 2012.02.10. 20:45:57

[Dartagnanx](#701440): Nehéz megítélni, de atrocitás volt?! Most akkor melyik? Mi alapján mondod, hogy atrocitás volt? Az unfairséget arra értettem, hogy ezzel befolyásolni akarja a döntést és hangulatot kelt. Érthető csak számomra ellenszenves ez a mourinho-i policy. De látod te hozod be Gattusot, biztos fájt az a zseniális gól ellenetek :) Megfojtogatta a csávót, ugyanazt csinálta mint Aronica, ki kapott a büntetést?

336679 2012.02.10. 20:49:07

Te tök hülye vagy. :)

269797 2012.02.10. 20:54:40

[Dartagnanx](#701480): Ok. Ez az ultimate érved?

258945 2012.02.10. 20:59:08

Életemben egyszer kaptam büntetést a rendőrségtől, 30 rugóra büntettek, de mivel ez volt az első esett mérsékelték 15re, ebből adódik hogy legközelebb nem fogják mérsékelni. Na most Ibra-papa visszaeső. Tovább nem is folytatom, akinek több az IQ-ja mint Forrest Gumpnak összerakja mit akartam ezzel mondani, akinek meg nem, annak meg azt hiszem, felesleges megpróbálni kifejteni...

336679 2012.02.10. 21:00:28

[sev](#701488): Igen, nem bírom tovább :)

269797 2012.02.10. 21:01:44

[Dartagnanx](#701500): Ok, megértem.

geeman 2012.02.10. 21:16:49

[mrscottpilgrim](#701180): gondolkodj majd az összefüggésen, rá fogsz jönni... (fellebbeztek a döntés ellen a milanosok, gondolom aki majd dönteni fog arról, hogy maradjon-e a három meccs, az ezt is nézni fogja, annak üzent Chiellini)

335302 2012.02.10. 21:25:26

[geeman](#701511): És ha Chiellini nem említi meg, akkor mi van? Megússza? Az igazságos lenne?

334309 2012.02.10. 21:27:52

[sev](#701474): a szabálykönyvben nincs attrocitás, meg pofon, meg legyintés. sportszerűtlen magatartásnak hívják, és szankciót von maga után. az érveddel az a legnagyobb baj, hogy ha leköpi, az sem fáj, abba sem hal bele, de ugyanúgy eltiltják érte. azt meg nyilván te is kiröhögöd, ha valaki elővesz egy milan-játékost, mert odarohan a bíróhoz, hgoy szóljon neki, felképelték egy játékostársát. az a fasz, aki nem ezt csinálja, ez nem is vitás.

269797 2012.02.10. 21:46:21

Senki nem vitatta, hogy a Napoli elleni cucc kimeríti a sportszerűtlenség minden fogalmát; arról lehet vitatkozni hogy 2 v. 3 meccs jár érte, erre jön az hogy sérülés okozása benne volt-e, akkor nyilván 3 v több. De ez a része nem is érdekel, maradjon 3. Bár az Eto'o cucc jóval durvább szerintem. Az én érvelésem alapja, hogy konkrétan most a Juve ellen nem történt olyan szintű dolog, lásd a képet, ami az előző cuccal egyenlő. A kép kb. olyan mintha ki akarná piszkálni a fikát Storari orrából, Chiellini pedig jelentkezik, hogy neki is. És ha ezen a mércén mérünk, akkor elég buzis sportág lesz a calcio. Akkor mi lesz egy szögletnél vagy egy kis "kakaskodásnál". Aronica fojtogatása és legyintése pedig konkrétan kemény 0 meccs eltiltást ért pl. Nyilvánvaló és értem is, hogy ez a cucc egy óriási ziccer, de akkor is sportszerűtlennek és aránytévesztésnek tartom, amit Chiellini a pályán kivül kihozott ebből. Egyébként nem királyabb legyőzni a teljes Milant, nem jönne a sok troll, hogy ennyi meg annyi sérült meg eltiltott volt?!

334309 2012.02.10. 21:51:46

[sev](#701559): megint jössz aronicával, akkor ez most azt jelenti, hgoy a bírók (és a szövetség) utaznak a milanra?

westy 2012.02.10. 21:53:30

A Juventus tavaly gyakorlatilag odaadta nektek a meccset még is minden agyas itt fröcsögött az mitől is volt király?

258945 2012.02.10. 22:04:10

[sev](#701559): nem jönne?

Jackie_D 2012.02.10. 22:04:12

ezt a hülyét vazze, fogadok, hogy még sosem focizott...

269797 2012.02.10. 22:08:23

[benitoNST](#701562): Ja egyáltalán nem, én az összeesküvésekben nem hiszek, meg amúgy sem Galliani már az olasz foci vezetője :) Az egy mellékszál, hogy születnek aránytalan döntések. De mondjuk talán nagyobb cucc volt, mint Ibra mostani akciója. a mondandóm többi része a lényegesebb talán.

269797 2012.02.10. 22:10:54

[t.junior](#701565): Soha nem arra reagáltok, amit irok, hanem amit mögé gondoltok, kiragadtok, meg hogy soha nem fociztam. Ez így nagyon nehéz :)

Jackie_D 2012.02.10. 22:34:09

[sev](#701570): talán azért mert totál hülyeségeket beszélsz, nagyon érződik hogy nincs ilyen irányú tapasztalatod egy melegbárban ne próbálj hitelesen a gátrepedésről beszélni, amíg legalább egyszer jól seggbe nem basztak...

341862 2012.02.11. 00:47:44

[sev](#701386): voltam mar forditott helyzetbe, masfel evvel ezelott Melo egy igazi taho volt, es tobbszor elgurult a gyogyszere. akkor nem rohantam mas csapatok forumaira megvedni, hogy "dehat nem is volt annyira durva, ez egy vicc", hanem kussban maradtam, es inkabb lehajtottam a fejem. de a tavalyi herere lepos-visszarugos szituacional sem kezdtem el hibaztatni az ellenfel jatekosat, hogy Melo herejere lepett, hanem Melot ekeztem, hogy mekkora egy kozveszelyes allat. ennyi a kulonbseg, es ezert szanalmas, ahogy veditek Ibrat.

258945 2012.02.11. 07:30:09

[sev](#701570): ne beszélj mellé, az utolsó mondatodra reagáltam. Miért olyan nehéz alátámasztani azt amit abban a mondatban írtál?

elbado20 2012.02.13. 03:32:27

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon?
süti beállítások módosítása