bntemp

bntemp

Kitömjük őket - nyilván

2012. január 08. - s4tch

Beni aggódása úgy pattan le Conte férfias, izmos hátáról, ahogy Lichtsteiner válláról a Lecce csatárai. Teljesen egyértelmű, hogy a csapat idei első lehengerlő győzelmére készül idegenben. És mint tudjuk, nálunk már az egy gólos siker is lehengerlőnek számít, hiszen pontosan ugyanannyi pontot ér, mint egy 50 rúgott góllal elért győzelem.

Beni aggódása úgy pattan le Conte férfias, izmos hátáról, ahogy Lichtsteiner válláról a Lecce csatárai. Teljesen egyértelmű, hogy a csapat idei első lehengerlő győzelmére készül idegenben. És mint tudjuk, nálunk már az egy gólos siker is lehengerlőnek számít, hiszen pontosan ugyanannyi pontot ér, mint egy 50 rúgott góllal elért győzelem.

Mit adott nekünk a Lecce? Minden idők holtversenyben legröhejesebb klubcímerét. Azért a holtverseny, mert a Chievo címere szintén letaszíthatatlan az első helyről.

Egy fa, aminek farkas alakú a törzse. Vagy átnőtt egy farkast. Vagy egy farkas belement a fába. Vagy egy farkas, aminek lefelé gyökere, felfelé lombja van. Az is lehet, hogy nem farkas, hanem egy nagy róka. Vagy kicsi fa, ezért nagynak tűnik a róka. Esetleg egy fura ló. De semmiképpen nem rozsomák.

Mellettük szóljon mindenesetre, hogy Conte Leccében született, hat évet lehúzott a klub színeiben, és utána egyből a Juventusba igazolt. Ezért nem is viccelődünk velük többet, mert ez felmenti őket a gyűlölködés alól.

Emiatt a klub sikereire sem térek most ki, mert azt hinnétek, hogy netán iróniának szántam a "siker" szót. Márpedig én tisztelem az ellenfeleket, hiszen a labda gömbölyű, a meccs 90 percig tart, és Motta még a Juventustól kapja a fizetését. Tehát bármi lehet, akár az is, hogy meglepi a srácokat a háromszoros Serie C győztes alakulat.

Miért nem fogja?

A srácok Dubaiban kiváló edzőtáborozáson vettek részt, mindenki felfrissült, a csapat játéka tovább csiszolódott. Egy titkos laboratóriumban Pirlo őssejt-beültetésen vett részt, úgyhogy vagy frissebben és üdébben fog mozogni a pályán, vagy kinő még egy lába. Belátható, hogy mindkét forgatókönyv számos lehetőséget tartogat a pályán.

Vucinic visszatér, valószínűleg a kezdőben kap egyből helyet, és így Conténak sem kell tovább próbálkoznia új formációk próbálgatásával. Remélhetőleg Pepe sem játszik többet középen, mert bár nem szerepelt itt rosszul, én jobban szeretem, ha a szélen rohangál.

Conte ugye egy állat remekül tud motíválni, és szerintem egyébként sem lehetnek elbizakodottak a srácok különösebben, hiszen csak egy évvel ezelőtt történt, amikor a Lecce 6 egymás után elszenvedett vereség után sikerrel elverte a romhalmaz Juventust. Ez nem történhet meg újra. Nem is fog.

Továbbra sincsenek sérültjeink, jelentős hiányzóink. A csapat vélhetően a Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli, Lichtsteiner - Marchisio, Pirlo, Vidal - Vucinic, Matri, Pepe felállásban csalogat könnyet a leccei asszonyok szemébe.

Borriello is megérkezett, remélhetőleg nem lesz szükség a bevetésére. Conte egyébként Matriról is nyilatkozott. Méghozzá azt, hogy nem érdekli, hogy hány gól rúg egy csatár, míg a csapat számára hasznos a játéka. Matri játéka pedig hasznos.

Érdekességek még:

- A Juventus az előző 3 idegenbeli meccsét nem tudta megnyerni. Itt az ideje.

- A Lecce még nem nyert hazai pályán az idei kiírásban.

- A Lecce utoljára tavaly áprilisban úszott meg meccset kapott gól nélkül.

- Viszont az utolsó négy mecsükön mindig lőttek gólt. Háromszor egynél többet.

Ennyit a beharangozásról, felesleges szaporítani a szót. A tavalyi évnyitó Juventusa idén a Lazio - már ha értitek mire gondolok (Siena - Lazio 4-0). A Parma csúnyán beleszaladt az öttonnás úthengerbe (Inter - Parma 5-0). Tehát ami tavaly volt, az már elmúlt, nem ismétlik önmagukat az események. Nézzük a meccset:

Lecce - Juventus 1-4

Gólszerzők: Pepe, Matri, Chiellini, Vidal

Értékeljük a játékosok egy részét!

Pirlo: Frissen, fiatalosan mozgott. (Ugye megmondtam?)

A többiek is jók voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr728239880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tataboy 2012.01.08. 08:49:58

Vucinicben bízom,Quagliarellat és Eliát kezdetném,Boriellót kipróbálnám második félidőben ha az eredmény is engedi. Félek,de remélem nyerünk,Forza Juve!

Top gun 2012.01.08. 09:11:54

Nem lehetne smile rendszert erre a blogra beépíteni?

FJ 2012.01.08. 09:41:57

Borriello szerintem még sérült úgyhogy akkor ő ma tuti nem játszik

simoon 2012.01.08. 11:02:20

pirloba remélem Laudrup sejtecskéit ültették be

forzaalex 2012.01.08. 11:20:50

Bonucci helyett Chiello menjen középre és De Ceglie a bal oldalra. Matrit pedig semmiképpen nem lenne szabad kezdőbe rakni most. Élete talán legszarabb formáját mutatta az utolsó fordulókban, és az arabok ellen is. Borriello úgy tudom kisebb sérülés miatt még nem játszhat, úgyhogy középen Quagliának kell kezdenie. Nálam a Pepe-Q-Vuci hármas kezdene elöl, csereként Elia is kaphat 35-45 percet, hogy teljessé tegye a gálát. Lényeg a lényeg, az borítékolható, hogy nagy fölényben leszünk 75-25-ös labdabirtoklással, és rengeteg helyzettel, a kulcs tehát a helyzetkihasználás, ha azzal most nem lesz gond, akkor gálázós, 4-5 gólos győzelem lesz a vége. Ha megint nem lesz jó a helyzetkihasználás, akkor nyögvenyelős, Cesena-Novara szindrómás 1-2 gólos győzelmecske, ami persze ugyanannyi pontot ér, csak épp a srácok önbizalma miatt nem mindegy. Forza Juve!

interkrisz 2012.01.08. 13:19:37

Nyernetek kell mert a milànvonat màr beelözött! Sztem a nagy jive drukkethad Nem ezt gondolta őszi zàràsként! Tavaszra az inter is megtalàlja a nyerő szèriàt!

corsaro 2012.01.08. 13:22:57

Remélem összeszedi magát a Lecce. A címerük farkasa mindenesetre jobb, mint a Juventuséban két lábon egyensúlyozó tehén...

338552 2012.01.08. 13:25:24

Annak ellenére, hogy Conte leccei születésű, nem nagyon kedvelik a szurkolók, mert annak idején az ősi rivális Barihoz szerződött. Ha jól emlékszem még meg is támadták az egyik rangadó előtt.

305241 2012.01.08. 13:35:44

Buzi zebrák!

344639 2012.01.08. 14:58:06

A Milánosoknak van élő közvetítés nekünk miért nincs?Semmi jót nem tesznek ezen a blogon értünk.
süti beállítások módosítása