bntemp

bntemp

Gyengén is jók vagyunk egy ikszre

2011. december 13. - s4tch

Nem tagadjuk, tegnap bennünk is dolgozott az ideg – főleg a második félidő közepén –, de azért erős túlzásnak érezzük, ami a fórumon és az üzenőfalon ment. Megmaradt a veretlenség, és vele az első hely is, egy újabb rangadón szereztünk idegenben pontot és mindezt ráadásul a szezon legszarabb játékával, ami már önmagában komoly ok az örömre.

Nem tagadjuk, tegnap bennünk is dolgozott az ideg – főleg a második félidő közepén –, de azért erős túlzásnak érezzük, ami a fórumon és az üzenőfalon ment. Megmaradt a veretlenség, és vele az első hely is, egy újabb rangadón szereztünk idegenben pontot és mindezt ráadásul a szezon legszarabb játékával, ami már önmagában komoly ok az örömre.

Tegnap este még tényleg nehéz volt a pozitívumokra koncentrálni, hiszen egy olyan meccsen voltunk túl, ahol Buffonon és Barzaglin kívül a játékosok teljesítménye a vállalhatatlan és a kétségbeejtő között mozgot. Kivétel nélkül. Fáradunk netán? Fogy a nafta? Vagy mi a szösz?

Nehéz egy meccset úgy kezdeni, hogy egy ilyen gólt kapsz. Nem kétséges, a Juve még hasonlóan szar játékkal is megnyerte volna a meccset, ha Vidal nem rúg ordas vérhólyagot a labdára a gólvonalon már az 5. percben. Mert aztán jött a nyomás rendesen, az első félidőben alig volt a labda a Románál, a Juve pedig megkezdte az ellenfél gigájának szorongatását. Igazából nem is voltunk idegesek, mert idén az ilyennek legrosszabb esetben egyenlítés a vége.

Bár ez összejött tegnap is, mire ez megtörtént, valójában már nagyon idegesek voltunk.  A szedett-vedett Roma különösebb gond nélkül rombolt, amikor pedig nagy ritkán sikerült áthámozni magát egy torinóinak, Stekelenburg védett. A gól is egy egészen botrányos Estigarribia-lövés után született, ahol a paraguayi által szilánkosra tört labda legnagyobb darabja pont az arra portyázó Chiellini útjába került, aki befejelte. Ezzel megszületett a döntetlen, amit a fent említettek miatt tényleg eredménynek kell elkönyvelnünk, meg hát önmagában sem rossz annyira egy ponttal távozni Rómából – ne feledjük, tavasszal hazai pályán fogadjuk az Intert, a Napolit, a Laziót, a Romát és az Udinesét is!


Egy tökéletesen megérdemelt pontról beszélhetünk, még ha az egyéni teljesítmények gyengék is voltak. A Juventus 54 százalékban birtokolta a labdát, 22-szer lőtt kapura (a Roma 12-szer), kilencszer el is találta, és 10 szögletet rúghatott a Roma 4-ével szemben. A rómaiaknak volt egy erős 20-25 percük a második félidőben, amikor a poklot poklát élte át az idén egészen máshoz szokott Juventus-szurkoló, de egyébként közük nem volt semmihez, őrizték a Vidal szerencsétlenkedésének köszönhető előnyüket. Ez még akkor is igaz, ha a mezőny három legjobb teljesítményéből kettő náluk volt: De Rossi egészen fenomenális volt a védelem közepén is, Taddei pedig hasznos volt, mint egy svájci bicska. A harmadik kiemelkedő teljesítmény azé a Barzaglié, akivel kapcsolatban csak ismételgetni tudjuk magunkat: nem csak a saját dolgát látja el hibátlanul, de a többiek – ölég gyakori – hibáit is javítgatja.

Tulajdonképpen teljesen felesleges egyenként értékelni a játékosokat, mert mindenki szar volt. Jellemző módon a Bianconeri szerkesztőségében arról alakult ki vita, hogy ki volt a legszarabb, végül Pirlo két szavazattal legyűrte Vidalt, pedig a chilei még csinált egy tizenegyest is (viszont adott egy briliáns gólpasszt, amiből sajnos lófasz sem lett). Conte is kaphat most egy fügét, mert Pepe kétségbeejtő teljesítménye már akár a szünetben indokolttá tehette volna Elia pályára küldését, de a tavalyi önmagát idéző Marchisio helyére is behozhatott volna egy csatárt, hogy támogassa Matrit. Mindegy ez már, így alakult, nagy siránkozásra semmi okunk.

Érzelmek széles skálája


Ha mégis kongatnunk kell, akkor azt más oldalról megközelítve tesszük. Pirlo a Cesena és a Bologna ellen hiányzott, előtte két felejthető meccse volt, most meg egy kutyaszar. Ez bizony minimum aggasztó, mert most még fáradt sem lehetett. A Juvénak a hajráig kellett várnia a Cesena elleni győztes gólra, a Bologna ellen pedig a hosszabbításig folyt a tusakodás, azaz némileg vékonyodni látszik a jég. Bő egy hét múlva sor kerül arra a mérkőzésre, amin eldől, hogy az élen kezdi-e 2012-t a Juventus, de addig is igen fontos lenne, hogy a Novarát meggyőzően, jó játékkal verjük a hétvégén, mert az önbizalom és a friss lábak is nagyon fognak kelleni Udinében.

Nem talált, buzikám!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr808239852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339991 2011.12.13. 11:24:45

Korrekt elemzés, teljesen egyetértek. Tragédiáról kell beszélni, nem is értettem sok juventino lesajnáló mondatait. Egy újabb rangadó letudva, veretlenül, jövő héten egy valószínűleg könnyű győzelem, aztán megint hereszorongatás. Ami tényleg icipicit baljósnak látszik, az Pirlo teljesítménye, Stefit sem érdemes szélsőként játszatni, a látottak alapján Q és Elia jegelése meg érthetetlen. Két nagyon jó forduló még vissza van.

simoon 2011.12.13. 11:27:14

nem is az a gond h elkezdte a gigász az alibizést, hanem amit hátrafele csinál... lassan több helyzetet alakít ki az ellennek (vagy tipmixel)

337455 2011.12.13. 11:27:37

Reméljük ennyire nem fog még egyszer a játékosok nagy része betlizni... DE: ha bárki azt mondta volna nekem nyáron, hogy a két római és a két milánói csapat ellen ősszel összesen 10 pontot szerzünk, először körberöhögtem volna, utána meg ráadtam volna a hátulcsatolós kabátkáját

339991 2011.12.13. 11:30:33

Az a furcsa, hogy ami Tottival visszatért a pályára - meglepő húzások, ütembiztos labdák -, az nem kárpótolta azt, hogy legalább 2-3 helyzet azon ment el a Romának, hogy Totti elkényelmeskedte, eltotojázta, mondhatni öregurasan elrontotta. Felesleges és akkor már gyakran elrontott cselek, borzasztó lassú lábak és reakcióidő. A büntetőt most teljesen figyelmen kívül hagyom. Enrique ezért biztosan szar helyzetben van, mert egy gyors, rohanó Romát akar építeni, és ebbe már sehogy sem fér bele Totti, legyenek akármilyen labdái és felismerései. Hasonló ez a Conte-Juventus-Del Piero hármashoz.

340468 2011.12.13. 11:37:10

"Az, hogy az emberek szerint a Juvénak mindig nyernie kell, azt mutatja, hogy ismét meghatározó csapattá váltunk."-Conte Van aki ért ahhoz, amit csinál...

338211 2011.12.13. 11:39:46

Én azért örülök neki, hogy nem aduk el Buffont. Nyáron meg már előtte is többen azt pedzegették, hogy ekkora fizetésért már ne itt bohóckodjon. Én akkor is azt mondtam, hogy aki a másodosztályba is követi a csapatot a világ egyik legjobb kapusaként, annak adni kell egy kis időt a sérülés után. Most mérhetetlenül boldog vagyok, hogy Gigi maradt és kitalálta, hogy újra a világ legjobb kapusa lesz. :) Illetve ezen vonal mentén gondolkodva én nagyon bízok Q új szárnyalásában is, csak idő kell neki a sérülése után. Ami még pozitív: ez a Marchisio, De Rossi, Nocerino hármas ha tartja a szezonban mutatott formáját, akkor Prandellinek igen kellemes gondjai lesznek nyáron. :) (Szerintem kb ilyen középpálya a spanyolokat is meg tudja fogni.)

258945 2011.12.13. 11:46:12

jó ez az uccsó képaláírás :) A komolyabb bajnokságokat tekintve már csak mi vagyunk veretlenek. A Novara ellen mindenképpen játszatnám Matri és Quagliarellát had szokják egymást és 1-1 góllal kijöhetnének a gödörből.

Sign 2011.12.13. 11:51:38

"az első félidőben alig volt a labda a Románál" Idáig olvastam a cikket... A félidő vége előtt 2 perccel 13-11 perc volt a labdabirtoklás a Roma javára...

337455 2011.12.13. 12:06:09

[Sign](#631358): azt a kiírt statisztikát én is néztem, de az valószínűleg a tavalyi meccsről származhatott... Vagy valamit nagyon rosszul számoltak, mert elképzelhetetlen, hogy nem legalább 2/3-1/3 volt az arány a Juve javára

337455 2011.12.13. 12:09:13

[fun-tom](#631330): ja meg akkor is ezt csináltam volna, ha valaki az előző két idény után, és a nyári igazolások láttán azt próbálta volna nekem bemesélni, hogy 14 meccs után veretlenül fogunk az élen állni. Szóval el lehet tényleg keseredni a tegnap mutatott játék miatt, de (ahogy a cikkből is leszűrhető) az aktuális csapat erejét mutatja, hogy ilyen rossz játékkal is tudtuk hozni az x-et a rangadón (ráadásul idegenben).

339140 2011.12.13. 12:13:38

Szerintem meg mindenki jó volt, már-már görcsösen akart, pláne egy ilyen kapott gól után. Aztán elfogyott a szénhidrát, a Roma meg csak rombolt. A görcsösség miatt sok volt a hiba, de azért volt egy időszak amikor eszembe jutott a játékunkról és dominanciánkról egy B-vel kezdődő csapat neve is. Ha Conte nem hagyja leengedni őket a dobogó sima ügy lehet, az S-el kezdődő dolog meg nem lehetetlen.

kdavid86 2011.12.13. 12:14:41

Csak nekem tűnt "fájdalmasan viccesnek", hogy az 5. perctől a Roma húzza az időt hazai pályán??? :) Sajnos a középpályásaink olyan fogalmatlanok voltak, hogy az valami félelmetes. Legközelebb jobb lesz! FORZA JUVE!

340119 2011.12.13. 12:20:16

@Sign: Az első félidőről csak itt találtam infót: http://italiansoccerseriea.com/ "First half ends 42% ball possession Roma and 58% Juventus." Nem szoktam statokat nézni,nem tudom ez az oldal mennyire hiteles. Ha valaki meg tudja erősíteni, akkor legyen oly kedves.thx.

Apollo440 2011.12.13. 12:24:10

Nagyon gyengén játszottunk, de a rómának iszonyatos mázlija is volt, mert Vidal biza öngólt rúgott azzal, hogy belepiszkált abba a szerencsétlen labdába. Utána de rossi vezetésével csak romboltak, és azt a kis köcsög lamelát ki kellett volna állítani, mert vagy 4 sárgalapos szabálytalankodása volt, arról nem is szólva, amikor de rossi könyökkel állította meg a szélsőt egy kontránál. nagyon sajnálom ezt a meccset, ezt a bűnszar rómát verni kellett volna.

Sign 2011.12.13. 12:45:21

A végéről találtam csak, ott 47-53.

simoon 2011.12.13. 12:45:47

@Sign: néztem is nagyot... elmértek ott valamit nagyon

334474 2011.12.13. 12:51:17

Az azért érdekes, hogy a Roma labdabirtoklásából kb 5-10% az volt, hogy a kapus hátul pöcsöl a labdával. Amúgy iszonyatosan alacsony színvonalú meccs volt. Mindkét középpálya értékelhetetlenül gyenge teljesítményt hozott. Ebből kifolyóan vágtázott mindenki le-föl és 60 perc alatt ki is döglött mindkét csapat. Köpjetek le, rúgjatok belém, de Vucinic baromira tud hiányozni a támadásokból. Pont azok a cselek és passzok hiányoztak a támadó harmadból, amiket ő 80%-ban jól old meg, Pepe meg kb 80%ban elront, mikor ez válik az elsődleges feladatává. A cikkel 100%ban egyetértek, tragédia nem történt, Conte talált pár srácot, akit meg tud vesszőzni, aztán minden megy a régi kerékvágásban. Talán annyi konzekvenciát kéne levonni, hogy Giaccherini bármilyen aranyos kis szorgalmas playa, kevés egy Juventusba. Rengeteg apró hibát ejt labdakezelésben és döntéshozásban, ami pont elég ahhoz, hogy kevésnek találtasson ide. Semmi bajom vele, nem is írtam le idejekorán, de már van róla akkora minta, hogy megállapítsuk, nem elég amit tud.

342564 2011.12.13. 13:11:08

Egyáltalán nem értem hogy már alapból miért nem lehetett Q,és Eliát betenni a kezdőbe.Nagyon jól játszik Q,hihetetlen gyors játékos ha előbb bejön rúg vagy 2 gólt.Nem csak akkor kéne behozni amikor a másik játékos szart nem ér.A vasót( Estigarribia)már alapból nem tettem volna be a kezdőbe,nagyon gyors játékos meg látni is hogy akar,de nem egy Roma ellen tenném be.Azért 1 csatárral fellépni a Roma ellen hülyeség.Egyáltalán nem örülök az X-nek mert ha Conte nem okoskodik akkor ez a meccs meglehetett volna.Semmivel sem voltak jobbak a farkasok mint mi.

ZebraRighe 2011.12.13. 13:15:37

Én fosok, Pirlo meccsről-meccsre szarabb... Tegnap valami irtó szarok voltunk, a bíró meg egy ge*i volt. Novarában is megfogunk izzadni, kétlem hogy 2 góllal nyerünk(ha sikerül nyerni), de bárcsak. Jövőhét szerdáján pedig az Udinese...háát...egy X-et aláírnék. De ami a legjobban szíven ütött, sehol se láttam azt a motiváltságot, lehet a korai gól miatt?! na mindegy, szó szó...következő 2 meccsen legyen meg a 4 pontunk.

258945 2011.12.13. 13:22:04

[ZebraRighe](#631445): Torinóban játszunk a Novarával. A motiváltsággal nem volt baj, inkább az volt a probléma, hogy idén talán először görcsösségbe ment át ez a nagy akarás.

336691 2011.12.13. 13:33:54

[Sign](#631358): hála az égnek. remélem, lassan minden ostoba fasz leszokik rólunk, és élhetünk itt boldogan magunkban.

Faketty 2011.12.13. 13:47:41

Marci gyenge volt, Pepe még mindig nem tud beadni,De Rossi élete mecsét játszotta, Gigi az isten, a bíró egy szarzsák,Egri V meg egy fasz !

forzaalex 2011.12.13. 13:49:23

[_benito](#631464): Abban én is nagyon bízok. A cikk amúgy nagyon jó, megvan benne a kritika is, de tényleg nem kell egy római x-től így beszarni... És szépen játszani sem lehet mindig, az a Barcának sem megy. Az utolsó képaláíráson meg besírtam :DDD

Ricsman 2011.12.13. 13:53:05

[_benito](#631464): +1 XD Az aggódóknak: Akkor van baj csak, ha a Novarát nem fogjuk megcsinálni. Persze ne várjon senki 5-0t erra a meccsre se, mert szerintem 1 pontért jönnek 10 emberrel védekezve. Mondjuk ettől még ők szeretik a legjobban a gombócot a Lecce mellett eddig. :)

340119 2011.12.13. 14:05:42

[andree10](#631416): Egyetértek 99%-ban. Giaccherinit én még nem írom le. Ugyan nem biztos, hogy jól teszem, de kíváncsi vagyok rá, hogy folytatja.

alexdel 2011.12.13. 14:09:36

Engem ami az utóbbi pár meccsen Matri labdakezelése (illetve annak hiánya) zavar...Arról nem is beszélek, hogy Chiellót is nagyon tudja zavarni, ha bele kell rúgni a labdába...

343537 2011.12.13. 14:11:48

meg mákkal. tizit beverik, végetek van...

338159 2011.12.13. 14:20:35

Totális egyetértés Bence. Be kéne lőnünk az elvárásokat valami reális tartományba és akkor nem lenne ez mindig, hogy egyszer állóraszopjuk az összes játékost, aztán meg megölnénk őket egy idegebeli rangadón elért x-ért.

338211 2011.12.13. 14:47:29

[Jimi Outsider](#631503): Szerintem mindenkiben megvan a reális elvárás, pusztán a közelmúlt és a régmúlt emlékei csapnak össze néha-néha a fejekben. :)

doma 2011.12.13. 15:23:44

sziasztok! milan drukkerként írom hogy nagyszerű idén a csapat,kár hogy a bl-be nem fértetek oda tavaly, mert akkor idén 4 digó lehetne a 16 között.. annak meg különösen örülök hogy sok olaszt játszat a klub.

banditos 2011.12.13. 15:24:44

[grell](#631384): [Sign](#631358): Első félidőben 58-42 volt a Juvénak. Direkt rákerestem szünetben a 13-11 perces felirat miatt.

Steev 2011.12.13. 15:54:07

[alexdel](#631493): "Matri labdakezelése" ez egy nem létező szóösszetétel. Ha felpasszolnak rá egy labdát, mindig röhögnöm kell. Amíg ilyen szellemben játszunk (Conte egy Isten), addig felőlem bármi lehet az eredmény, csak nyerjünk! :)

335361 2011.12.13. 16:26:39

Nyertünk volna, ha Martinez kezdett volna :(

emma 2011.12.13. 18:04:59

Szép dolog a veretlenség, de ha szezon végére lesz belőle 20 döntetlen akkor valójában nem sokat ér! Januárban visszahoznám Melo-t és Zieglert-t, valamint beruháznék Tévez-Nani kettősre és kész a keret!!! 4-1-4-1 Buffon Lichsteiner-Barza-Chiellini-Ziegler Pirlo Elia-Marci-Vidal-Nani Tévez

emma 2011.12.13. 18:05:35

Szép dolog a veretlenség, de ha szezon végére lesz belőle 20 döntetlen akkor valójában nem sokat ér! Januárban visszahoznám Melo-t és Zieglert-t, valamint beruháznék Tévez-Nani kettősre és kész a keret!!! 4-1-4-1 Buffon Lichsteiner-Barza-Chiellini-Ziegler Pirlo Elia-Marci-Vidal-Nani Tévez

forzaalex 2011.12.13. 18:40:07

[emma](#631757): A, Számold ki, 18 győzelem és 20 vereség az 74 pont. A Calciopoli óta eltelt szezonokban ez erre lett volna elég: 2006/07: 3. hely a 75 Pontos Roma mögött. (mi: Serie B) 2007/08: 3. hely a 82 pontos Roma mögött. (Juve 70 p.) 2008/09: 74 pontja volt a 2. Juvénak és a 3. Milannak is. (Juve 74 p.) 2009/10: 3. hely a 80 pontos Roma mögött. (Juve 55 p.) 2010/11: 2. hely a 81 pontos Milan mögött és a 73 pontos inter előtt. (Juve 57 p.) Egyszóval, mivel idén a fő cél a dobogó, én ezt a pontszámot így látatlanban aláírnám gondolkodás nélkül. Jó eredmény lenne ez, a Calciopoli óta a legjobbunk, és szinte biztosan elég a 3. helyre. B, Ziegler jöhetne vissza, Melonak nincs helye (inkább Montolivo a télen és De Rossi a nyáron), Tevez esélytelen, és nem is kell, mert csak a csapategységet tudja rombolni, hiába jó csatár, ide ilyen balhés ember szerintem ne jöjjön. Nani pedig szintén eléggé esélytelen, ha őszintén nézed, te is tudod. Védelembe Hummels, Aogo, Kolarov/Ziegler, Cáceres, kp-ra MOnti és De Rossi, előre Gio, és ide kéne még egy klasszis csatár, de nem igazán van konkrét ötletem.

303731 2011.12.13. 19:10:35

grt, nagyon jó írás.

343425 2011.12.13. 19:57:03

[forzaalex](#631819): nem kell Giovinco. Egyrészt egyszerűen nem elég jó játékos szerintem, másrészt, pedig nem kell egy olyan rinyagép aki elmondta, hogy márpedig ő soha, de soha vissza nem megy a Juveba, amikor meg elkezdett futni a szekér akkor előjött, hogy ja hát lehet, hogy mégis, ki tudja mit hoz a jövő. Rühellem ezt a kis köcsögöt.

forzaalex 2011.12.13. 20:08:30

[Jamon_Serrano](#631905): Elia meg azt mondta h nem előrelépés neki a Juve. Igenis idevaló Gio, Conte kihoz belőle mindent, Marcit is mindenki leírta, de ő csodát tett vele.

343425 2011.12.13. 20:26:40

Nem voltam oda azért sem, mert Eliát idehoztuk, de nyílván ő a Hamburg szurkereknél nem akarta megát teljesen eltemetni, amikor úgy tűnt mégsem jön össze ide a szerződése. Giovinco más eset, ő folyamatosan beszólogat a nevelőegyesületének. Még akkor is, ha egyébként van alapja a sértődöttségének, mert valóban nem számítottak rá, amikor úgy tűnt fognak, más kérdés hogy szerintem joggal, mert nem tartom olyan jónak, mint amennyire sztárolják. Persze nem lenne bajom, ha tele lennénk szarabbnál szarabb játékosokkal, de olyanokkal vagyunk teli, akik meghalnak a pályán, akkor is, amikor még nem ment a klubnak, nem pedig csak akkor jelentkeznek játékra, ha jönnek az eredmények. Abban pedig 100%-ig biztos, vagyok, ha padra ültetnék (mert Conténél ez pedig benne lesz a pakliban), azonnal neki lenne a legnagyobb szája, mint ahogy élénken élnek még emlékeimben az "emeljétek meg a fizetésem különben távozom" nyilatkozatok.

daneeka 2011.12.13. 20:40:07

Látta valaki, hogy mire kapott a Roma 11-est? Nekem nem volt túl világos, összesen 2szer ismételték az egész esetet.

340638 2011.12.13. 23:32:55

Azért a Chievo elleni se volt a szezon meccse, túl van ez a tegnapi lihegve. Udinese meg nem vágom mitől ilyen jó, várnám-várnám, hogy kipukkanjanak, de csak nem. Elég jól tartják magukat ahhoz képest, hogy csak Di Natale tud gólt lőni.

342564 2011.12.14. 13:08:41

[forzaalex](#631474): Hiába akarsz Benitoval beszélni,látod hogy ő nem akar senkivel szóba állni.Csak nem fog lealacsonyodni a mi szintünkre:)Ezek a bloggerek csak megírják vagy kimásolják valamelyik olasz vagy mittudom én milyen blogról és ennyi.Fentről nézi a hozzá szólókat,választ meg nem kapsz.Hiába dicséred őt ő tégedet biztos hogy nem fog.

forzaalex 2011.12.14. 15:13:56

[future2014](#632491): Bocsi de nagyon nem vágom h miről beszélsz.

342564 2011.12.14. 18:22:03

[forzaalex](#632637): Csak jó indulatból mondtam hogy hiába akarsz vele beszélni látod hogy figyelembe se vesz.Legalább megköszönné hogy megdícsérted:)

336679 2011.12.15. 01:33:34

[future2014](#632491): Te itt mókázolviccelsz, ugye? [emma](#631757): Ha nem volt totálisan idióta a játékosokat kölcsönvevő csapat, akkor nincs olyan opció a szerződésben, hogy hazahívható a játékos. Az idény végéig Melo és Ziegler is marad ott, ahol van. És ez nyilván így van jól. Ahogy el lettek küldve, szerintem nem lesznek már a Juve játékosai - csak ha valami nagyon megváltozik (bennük).

nagymesterb 2011.12.18. 01:14:33

Sracok, lehet, hogy tudatlan vagyok, meg nyaron nem voltam nagyon kepben, hogy mi tortenik Juventusilag, de hol van Iaquinta?

300426 2011.12.18. 01:53:49

[nagymesterb](#636322): hát a keretben nincs :D
süti beállítások módosítása