bntemp

bntemp

Szeretünk/gyűlölünk - Roma

2011. december 12. - s4tch

Kezdődik az idény, és mi idén sem maradhatunk túlfűtött érzelmektől mentesek. Az előző szezon során hatalmas sikerrel futott gyűlölködős sorozatunk, szurkolók ezrei nézték ökölbe szorult lábujjakkal a meccset, arra gondolva, hogy dögöljünk meg, amiért kedvenc csapatukról / valamelyik szimpatikus kiscsapatról csúnyákat írtunk. Vállaljuk! Ismét előhoztuk a garázsból páncélozott autóinkat, lemostuk őket (egy szál bőrtangában), majd nekiláttunk megírni idei tizennegyedik hangulatkeltésünket.

Kezdődik az idény, és mi idén sem maradhatunk túlfűtött érzelmektől mentesek. Az előző szezon során hatalmas sikerrel futott gyűlölködős sorozatunk, szurkolók ezrei nézték ökölbe szorult lábujjakkal a meccset, arra gondolva, hogy dögöljünk meg, amiért kedvenc csapatukról / valamelyik szimpatikus kiscsapatról csúnyákat írtunk. Vállaljuk! Ismét előhoztuk a garázsból páncélozott autóinkat, lemostuk őket (egy szál bőrtangában), majd nekiláttunk megírni idei tizennegyedik hangulatkeltésünket.

Idén kissé finomítottunk a koncepción, hogy az érzékeny lelkűek is be tudják fogadni ezt a rendhagyó beharangozót. A szemétláda _Tyler és a Jóságos _benito fogunk írni hétfői ellenfelünkről, a Romáról. Ne is húzzuk az időt, csapjunk bele, kurkásszunk a múltban!

Legnagyobb sikerük:

Róma Olaszország egyik legszebb városa, igaz, ehhez nem sok köze van a futballcsapatnak. Róma a művészetek, a tudományok, az építészet és a politika egyik bölcsője is, de ehhez sincs sok közé a csapatnak. Róma Olaszország fővárosa, de ehhez sincs semmi köze a csapatnak. Hogy a sport fővárosa-e, az már más kérdés, lévén a két itt székelő csapat összesen ötször volt bajnok, de ha már a sikerekről beszélünk, jegyezzük meg, a múlt század derekán megúszták, hogy egyesülniük kelljen a Lazióval.

Ki lehetne emelni, hogy az 1950-es években megnyerték a Serie B-t. Vagy, hogy 7 alkalommal is megnyerték a Primavera bajnokságot. De az a helyzet, hogy az AS Roma legnagyobb sikere már a klub 1927-es megalapítása előtt megszületett: a 15(!) előzményklub között ugyanis szerepelt egy bizonyos SS Juventus Roma is - azaz a jelenlegi Romában is van egy kis Juve. Amúgy az sem kis bravúr, hogy a 15 klubszín és elnevezés nem kergette őrületbe, vagy súlyos identitásválságba az AS szurkolóit és játékosait. Ja, és egyszer voltak már 13-ak is az IFFHS klub világranglistáján!


Legnagyobb játékosuk

Én elfogult vagyok, mert számomra minden idők legnagyobb jobbhátvédje Cafú, aki mániákus rágózással kísérve vágtázott fel-le a vonal mentén. Kár, hogy karrierje nem teljesülhetett be egy hozzá mérhető klasszisú csapatban. De Cafúból csak egy volt, Totti utódja pedig idén kezdett el igazán focizni a Juventusban.

Minden ellenérzésünk dacára a 2004-es EB lámája, Totti neve kívánkozik az élre. Kívánjuk, hogy sokáig maradjon a klubnál, hiszen a beszámolók szerint nem egy edzőt, játékostársat fúrt már ki a Romától, miközben a teljesítménye már nem az igazi - illetve a számunkra egyre inkább az! Na de tényleg, Totti majdnem akkora játékos, mint Del Piero.


Mit játszottunk tavaly?

Torinóban jobbak voltak a hazaiak, de ezt részben a Romának köszönhetik, mert akkor még hajlandó volt futballozni Aquilani. Rómában - az év egyik legszürreálisabb meccsén - 0-2 lett.

Torinóban sok helyzetet kihagyva, Iaquinta szépségdíjas góljával 1-1 lett, odegenben pedig Grosso nagy meccsén (két gólpassz!) 2-0 ide.


Mi lesz idén?

Minden optimizmusom ellenére ennek a meccsnek a Juventus az esélyese. Sportszerű küzdelmet, a parkolóba szorított verekedést várok.

Mi lenne, nyerünk 70 góllal, és Osvaldo ezúttal nem csak Lamelát veri meg, hanem minden csapattársát, Luis Enrique meg kezdheti szervezni a költöztetőket, mert jön a helyére Ancelotti.


Miért szimpatikus/antipatikus a Roma?

Erre nem nehéz válaszolni: a Romának van az összes klubhimnusz közül a legszebb indulója. Amikor ezt 80 ezer szurkoló énekli, az megmozgatja az embere velőjét.

A Roma azon klubok sorát gyarapítja, akik szinte mindig a külső körülményekben keresik a sikertelenség okát - amit persze általában a gonosz északi klubok ármánykodásában vélnek felfedezni. Az ilyen gyermeteg viselkedés már eleve antipatikussá teszi őket, amit csak fokoz az elképesztően nyálas, patetikus klubhimnuszuk. A Roma volt az Inter mellett a calciopoli egyik legnagyobb haszonélvezője - az már csak a lúzerségüket mutatja, hogy a kupagyőzelmeknél tovább nem jutottak, ellenben hetet kaptak Manchesterben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr648239848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

343490 2011.12.12. 14:46:25

Storari szenzációsan védett tavaly, főleg Totti első félidős helyzeténél fogott elképesztőt. Én szimpatizálok a Romával, de ma nagyon meg fogjuk őket alázni. Forza JUVE, 5-2 lesz ide ;)

A 2011.12.12. 14:57:22

Ha viccnek szántátok, annak nagyon gyenge.

ivanandras 2011.12.12. 15:06:49

Az égvilágon de minden mellettünk szól, de tisztelnünk kell a Romát, mert a labda gömbölyű, a meccs addig tart, míg a spori le nem fújja, a nap keleten kél és nyugaton nyugszik, szurkolótáboruk lesz a 12dik játékos, aki átsegíti őket a holtponton, máris qrvára félek az esti meccstől, csakis az FélIsten Pirloval lehet ellenük esélyünk!!!

340119 2011.12.12. 15:10:10

Nincs mese, nyerni kell! Viszont szerintem a meccs nehézsége attól is fog függni, hogy a rómaiak akarnak-e edzőt buktatni vagy nem.

339991 2011.12.12. 18:32:20

Ambivalensek az érzéseim a meccs előtt. Egyrészt láthatóan az egyetlen érv a Roma sikerére az, hogy miért ne, 0-0-val kezdődik minden meccs, a labda gömbölyű, és a többi. Másrészt az sem lenne rossz, ha a Juventus kicsit lassítana, és így sem lógott meg igazán, de ki tudja, miket indítana el náluk egy vereség. Arról nem is beszélve, hogy ha a Roma nyer, még mindig 8 pontra lesz az élbolytól, és Enrique is jóval hosszabban folytathatja az aknamunkáját, mert ezt a sikert körbehordozhatná, mint a véres kardot. Másfelől egy Juventus győzelem teljesen leszakíthatná a Romát, ez sem rossz, és akkor talán Enrique is hamarabb távozna. Fene se tudja, érdekes meccs lesz, nem születhet olyan eredmény, aminek valamilyen szempontból ne örülnék. Engem meglepne, ha Osvaldónak, Lamelának, Bojannak, Angelnek vagy Kjaernak érdekében állna a buktatás, mert közölük többen is bajban lehetnek, ha elmegy Enrique.

342564 2011.12.12. 18:47:42

[EstiKornél](#630587): Nem kell itt állandóan taktikázni.2 válasz van.Nyerünk,vagy nyerünk.:)Állandóan okoskodik itt mindenki, majd eldől hogy mi is lesz a pályán.:)

339991 2011.12.12. 18:48:53

[future2014](#630612): A magyar edzői kar egy része ezt vallja, ez látszik is a bajnokság színvonalán.

342564 2011.12.12. 18:51:46

2010/2011: Korábbi eredmények a két csapat között: 2:0, 1:1, 2:1, 1:3, 1:4, 0:2, (összesen: 6 meccs, 2 AS Roma győzelem, 1 döntetlen, 3 Juventus győzelem .
süti beállítások módosítása