bntemp

bntemp

Nagy a pofánk, pedig tavaly is szoptunk!

2011. december 05. - s4tch

Nem is akárhogy szoptunk tavaly. Mohón, bő nyállal és legfőképp szűnni nem akaró étvággyal. Ami most történik a Juventusszal, azt mi megérdemeljük. Olyat böjtöltünk érte, mint a buddhista szerzetesekbe ojtott ferences koldulóbarátok. Vagy még inkább azokra a szerencsétlen török marhákra emlékeztettünk, akik a saját hátukat korbácsolva tolják a zarándokutat. Mi is ezt tettük az elmúlt két év majd minden hétvégéjén, amikor leültünk megnézni szeretve gyűlölt csapatunkat.

Nem is akárhogy szoptunk tavaly. Mohón, bő nyállal és legfőképp szűnni nem akaró étvággyal. Ami most történik a Juventusszal, azt mi megérdemeljük. Olyat böjtöltünk érte, mint a buddhista szerzetesekbe ojtott ferences koldulóbarátok. Vagy még inkább azokra a szerencsétlen török marhákra emlékeztettünk, akik a saját hátukat korbácsolva tolják a zarándokutat. Mi is ezt tettük az elmúlt két év majd minden hétvégéjén, amikor leültünk megnézni szeretve gyűlölt csapatunkat.

És csak jött bele az arcukba. Balotelli 17 évesen kivégzett minket, meg jött a Bayern a szecskázógéppel. A Milan ellen 0-3, Marchionnikat Martinezek váltanak Grygera és Motta előtt, Rudnevs csókoltatat mindenkit. Egészen addig, amíg el nem érkeztünk oda, ami Dante poklát a Barca-játékosok házibulijává silányítja: szánakozva néztek minket az ellenfelek.

Szóval innen kellett nekirugaszkodni idén. Új edzővel, új filozófiával, új játékosokkal. A szezon végén már láttuk egy európai toplista első ötjében a Juvét, de nem voltunk, nem lehettünk benne biztosak, hogy a legtöbbet költött klubok krémjén kívül más hasonló listán is az élmezőnyben lesz. A Juventus most veretlenül vezeti az olasz bajnokságot, mindenféle csudálatos dolgot visz véghez, és az utóbbi idők gyengeségeiből olyan előnyt kovácsolt, hogy reszkető térdekkel omlunk Conte elé. Az előnyét megtartani képtelen csapat már csak fordítani tudott ennél szarabbul tavaly, most meg vagy halálba fojtogatja az ellenfeleit, vagy összeszorított foggal egyenlít, esetleg fordít. A kiscsapatok tavalyi kedvenc prédája most egy birodalmi lépegető az ewokok között.

Kinyúvadol, kisköcsög!


Lement a bajnokság harmada, és még nem volt komoly sérültünk. Ferrara alatt ilyenkorra már úgy néztünk ki, mint egy isonzói felcserbarakk, és nem sokat javult a helyzet a ciántól eltorzult fejű Delneri alatt sem (én ezen egyszerűen bármikor tudok röhögni. Már csak ez jobb nála.) A halál távoztával élet költözött Torinóba. Mosoly van, kacagás, csilogó szemek. Meg egy habos nyálat fröcskölve vonyító edző a vonal mellett.

Conte mindent megfordított a Juventusnál, amit meg kellett. Néhány hülyesége ellenére minden működik, amit kitalált, ami – hozzászámítva a kockázati tényezőket is – egy csodálatos meglepetés. Mert ki mondta, hogy Pirlo öt év után elkezd focizni? És hogy Marchisio ugyanígy tesz? Ki számított ekkora formajavulásra az idei Juventus két kulcsemberénél? Ki mondta, hogy egy kizárólag Serie B-ben sikeres edző eddig juthat egy ilyen csapattal? Kinél nem merült fel a kérdés, hogy Matrinak nem csak elsült-e a lába tavaly? Az összes félelmünk közül egyedül Kraszics vált valóra, de kaptunk helyette egy olyan Pepét, amilyen a szerb akkor sem volt, amikor még azt hittük róla, hogy bombaüzlet volt. Pepe kiszorította. Azzal, hogy szédületes tempóban bukkan fel hol a pálya egyik, hol a másik oldalán, és mindenhol hozzátesz valamit. A cseleit inkább megmosolyogjuk, a beadási után időnként felszisszen a tévé előtt Dombi Tibor is, de már azelőtt eszünkbe jutott, kire emlékeztet, mielőtt a hétvégi meccsen feltűnt volna a szakkomentátorok között Angelo Di Livo. Ez egyébként olyan exkluzív információ, amit csak a Bianconeri blog Facebook csoportjának tagjai tudtak, hiszen Dino mással nem osztja meg, miközben egy mellére szíjazott csuházógéppel futja a maratonokat.


Majd az év végén megkérdezzük tőletek is, kinek adnátok a Juve aranylabdáját, ha a naptári évet kellene nézni. Ebből ugye kicsit (de nem teljesen persze) kicsúszik Pirlo, Marchisio tavasza meg lankadtabb volt, mint Don Giovanni gyíkja. Szerintem a szurkolói választás Matri, a szakmai meg Barzagli, mindkettőt könnyű szívvel meg tudjuk védeni. De tudjuk támadni is, tehát nem véletlenül vagyunk tagjai ennek a csoportnak. Az a legfontosabb, hogy idén már két ilyet is tudunk választani, tavaly meg nyöszörögve böktük ki Chiellini nevét, pedig a lelkünk mélyén tudtuk, hogy nem az, aminek látni szeretnénk. Tyli, akinek szavait általában rohanvást tetováltatom magamba, olyan igazságokat fogalmaz meg, egyszerűen túlértékeltnek nevezte. Lichtsteiner és Vidal bombaigazolások voltak, ami szintén nem akármi a Diegók, Amaurik és Martinezek fémjelezte időszak után, Vucsinics pedig a Juve támadásainak egyik vezére lett. Ízlésünknek még kicsit sokat lustálkodik, amit azonnal a mez ellen való támadásnak fogunk fel, de fontos gólok és fontos gólpasszok fűződnek a nevéhez. Ez után például Dinóval a helyszínen egyetlen fekete férfiölelésben forrtunk össze 5 vakismeretlen szurkolóval, miközben tébolyultan ugrándoztunk.

Be kell vallani, hogy most ad a gép is. Jönnek a cseresznyék szépen sorban. Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy a Chiellini-Bonucci kettős nem szállítja zsinórban az ellenfelek góljait. A rotálás (teljes hiánya) miatt talán már nincs messze az az idő sem, amikor valamelyik cserebogár kinyitja a száját. Amit aztán Conte a cipőméretével egyenlő nagyságúvá tesz abban a szent minutumban. Az eltiltások eddig jól jöttek, sérülés pedig nem volt, ezek sem biztos, hogy mindig így lesznek. A lendület töretlennek látszik, szárnyalás van és magabiztosság.


Most, amikor minden rendben, semmi panaszunk nincs, két ponttal vagyunk a sérülést, BL-t, eltiltást szopó Milan előtt. Lesz majd olyan idén, amikor nem lesz minden rendben, ez egészen biztos. Hogy akkor hol leszünk a Milanhoz képest, az már érdekesebb kérdés. Igaza van Contének: semmi értelme a scudettóról beszélni. Ha nem jön össze, ez a csapat már azzal túlteljesítette minden várakozásunkat, amit eddig elért.

Boruljatok a mellyemre, zokogjunk együtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr268239840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

335257 2011.12.05. 18:17:18

Pepe igazi kedvenc lett ! Az utolsó egy hónap embere (nálam mindenképp)! Szeretem az ilyen csupa szív palikat ! A legkellemesebb meglepi Lichti , ár-érték aránya Barzának a legjobb !

258945 2011.12.05. 18:25:58

Juve aranylabdáját én már most oda adnám Barzaglinak. Andrea 2012 éve számokban 300ezer euro, 28 meccs 2454 játszott perc 1 sárga

GrandeAlex86 2011.12.05. 18:31:53

"...a beadási után időnként felszisszen a tévé előtt Dombi Tibor is..." készvagyok :DD

BuTTeRS 2011.12.05. 18:33:18

Jó cikk és jogos is. Kevés csapat szurkolója élte azt át amit mi. Épp ezért hihetelen az egész...Nincs kegyetlen sérüléshullám, nem Amauri tapsikol a kapu elött, nem Motta szórja az öngólokat. Egyszóval a keretünk egyre jobban hasonlít egy csapatéra. Míg eddig inkább csak a Comedy Central állandó nézői kaphatták azt amit vártak, még ha más csatornán is. Contenal mindenki szívből játszik. Eliaa valószínűleg nem teszi oda 100%osan a szívét ezért padozik. Conte nagyon jól teszi a dolgát. Tudjuk h egyszer minden jónak vége lesz.Hát élvezzük ezeket a pillanatokat!!

Jenci 2011.12.05. 18:33:57

benitoNST:nagyon homokos egy szád van.Beszélj csúnyán de ne ilyen homokláda módra mert ez undi.Érdekes leveszel olyan kommenteket amiket nemkéne és te vagy itt a leg undorítóbb.Inkább legyél szemétláda mert az jól áll neked:))A Digin meg megjátszod a jó fiút.Én csak jót akarok neked hogy ne menj a rossz úton.Tudod mennyi sok szép lány van magyarországon?Minden napra jut egy az ágyamba:))De most azért felszabadultabb voltál az élő műsorban nem úgy mint amikor az Egri volt a műsorvezető:))

grebi01 2011.12.05. 18:34:01

hát az aranylabdán még gondolkodnék...(habár ha per pillanat kéne akkor odadobnám Marcinak méla undorral :) )Pepét meg kell h mondjam szivből gyűlöltem..szezon elején is ugy voltam vele első meccseken hogy kapja má be...de aztán hopp!igaz h beadni véletlenül tud meg a cselei is inkább felejcsel-ek de nagy küzdő és fontos golokat lő (ismétlem GÓLOKAT lő) :D megbarátkoztam vele na... a csapat eddig fantasztikus...Conte meg egy félistenég

342564 2011.12.05. 18:39:32

[Jenci](#621521): Igazad van tesókám.Ja és Benito a Seria A magazinba is furcsákat beszélt amikor bent ült vele a Dodo,hogy a Cesena mecsre pihentetni fogja a Conte a csapatot.Meg hogy DP és Q kezdő lesz.Nem értem hogy honnan vette ezeket a híreket.Még a Dodo is mondta hogy azt nemhinné hogy Conte ilyet megmerne tenni.De mindegy majd belejön ezen ne idegesítsd fel magadat öcsém.

Vladimir Iljics Lenin 2011.12.05. 18:59:15

Ha viccnek szántátok, annak nagyon gyenge.

339140 2011.12.05. 20:19:09

A jó eredményekhez muszáj, hogy adjon a gép. Mázlija a Barcának is van olykor.

130106 2011.12.05. 21:01:45

Nagyon jó ez a helyezés az eredmények de tényleg elszállni nem kell..én idén nem a bajnokságban gondolkodom a jövö évi Bl szereplés jobban érdekel..bármennyire is jók a mostani játékosaink nagyrésze jövöre felejtös..Licht,Pepe,Vucinic de talán maga Pirlo is..egyedül Vidalt érzem olyan igazolásnak aki évekig meghatározó tagja lehet a csapatunknak..a védelembe bal,jobb de lehet még középsö ember kell..jobb,bal szél még talány érdekes egyesek meglátásai eddig a szélsönek védekezni kellett érdekes most Vucinicnál ez szóba sem kerül,míg Elia egy 45 perces idöszakában(megjegyzem többet szerelt mint Chiello abban a rövid idöszakban) erre fogták a mellözötségét,aztán a nem érti az olasz taktikát(mintha az valami kínai figura lenne) most meg nem teszi ki a szívét a pályára..érdekes Esti kitette most mégis Giacc. jött be..egyszerüen a posztra olyan sokan vannak hogy nem kísérletezik Conte,de látatlanba több ráció van Esti és Elia balszélen való játékában hosszútávon mint Giacc..vagy Vucinicnak,de egyenlöre ez van Conte nehezen vált és amíg az eredmények jönnek nem is fog.

Soggy 2011.12.05. 21:06:15

Buzi zebrák! De csak kötelességből. Egyébként meg spórolhatok a milánói túrára tavasszal, mert olyan isten nincs, hogy nem látom azt a meccset ott...

n3sH 2011.12.05. 22:06:40

[joeflame](#621677): Rengeteg dologban egyetértünk. Az azonnali eredményhez, azonban szükség volt tapasztalt már bevált játékosokra. Pirloval kapcsolatban úgy gondolom, talán már abból is profitálhatunk, hogy Marchisio mellette játszhat akár csak 1-2 évet is, remélem idővel Claudio átveszi tőle valamelyest (ha fogalmazhatok így) a stafétát. Vidal egyértelműen az egyik legjobb igazolás, ehhez kétség nem férhet (van vagy 4 tüdeje, nagyon jól szerel, rengeteget fut, és emellett a labdával is egész jó "barátságban" van). Lichsteinerrel kapcsolatban viszont eltér a véleményem a tiédtől, szerintem klasszis szinten játssza be az egész jobb oldalt, nagyon emlékeztet Zambrottára. Bízom abban, hogy jó pár évig ilyen szinten fog még tudni teljesíteni. Vucinic viszont óriási kérdőjel számomra is. Ami viszont mindenképpen pozitív, hogy végre van egy csapat, ami tényleg nem 11 lézengő játékosból áll. Van egy elképzelés, egy játékstílus, és ehhez egy alapcsapat. Remélem Conte tudja folytatni a munkát, még legalább 2-3 évig, és ha az ehhez szükséges anyagi segítséget is megkapja, akkor ismét összeállhat Torinóban egy nagy csapat.

340638 2011.12.05. 22:08:24

[t.junior](#621510): + 0 hiba. De tényleg, eszméletlen az az ember, baromi nyugodt vagyok, ha felé támadnak, mindig demoralizáló könnyedséggel szerel. Tényleg olyan érzésem van, mintha Conte sorozatosan küzdené le az összes nyűgöt meg fekélyt, ami eddig ezt a csapatot kínozta, volt is pár. A neós videótól én is kész leszek mindig :)

343361 2011.12.05. 23:00:58

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon?

zacsi 2011.12.05. 23:43:38

újra itt van, újra itt van a nagy csapat... :D

chiedis 2011.12.06. 00:45:28

Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok!

339362 2011.12.06. 01:10:05

benito for president!

337621 2011.12.06. 01:53:54

kurvajó post, a linkelt videon 4 percig fetrengtem, (olaszországban) hajrá juve!

322404 2011.12.06. 07:06:13

Nagy a pofátok, pedig jövőre is szopni fogtok!!veehehehe Conte egy istennő,Pepe meg fárajó!

338211 2011.12.06. 08:17:57

A post zseniális. :) Én Barzagli-t egész pályafutása során csíptem, ezért nagyon örülök neki, hogy most nálunk teljesedik ki. Azért az nem véletlen, hogy Lippi kivitte magával Nesta és Canna cseréjének 2006-ban. Arra kellett rájönnöm, hogy bár szidtuk az elején Chiello-t, Pepét meg még sok más játékost is (persze van akit jogosan) elég jól beválnak. (Chiellini-t én nem feszíteném meg addig, amíg egy normális bal hátvéd mellett nem láttuk játszani középen Barzaglival.) Mindent összevetve örülök, hogy nem a szurkolók bonyolítják a klub transzfereit, mert akkor gyanús, hogy nem itt tartanánk.

338554 2011.12.06. 08:31:35

[Chievo&Juve](#622200): Barzagli egy felfutó Lichti és egy Bonucci között hozza nulla hibával a saját és olykor a társai feladatát. Mégis milyen messze kell legyen ettől a szinttől Chiello, hogy virgácsot kapjon a Mikulástól? Bírom őt, nem akarom kiebrudalni a csapatból, de talán egy minőségi alternatíva nem ártana neki sem, nem csak a bal oldalra.. Talán az motiválná kicsit.

328394 2011.12.06. 08:53:35

Szép amit teljesít a Juve, örülök is neki, mert mindig szimpatizáltam velük. Mégis soványnak érzem a keretet hosszú távra, esetleg a jövő évi BL-re. A sérüléshullám elkerülését nyilván a kisebb terhelésnek (BL, Európa liga nincs a Juve-nak) köszönhetik. Talán kitart a lendület szezon végéig. Miért is ne? Hiszen a Rehhagel-féle Kaiserslautern is tudott német bajnok lenni a Nagy Erős És Gazdag Bayern előtt, ráadásul másodosztályból feljutó csapatként.

338554 2011.12.06. 09:16:48

[lp76](#622221): Köszi a buzdítást! Viszont azzal mi is tisztában vagyunk, hogy a tavaszi szezon és a BL is azon múlik, mennyit erősödik addig a csapat (téli és nyári mercato). Ez a keret közel maximumon teljesít (ami a végtelenségig nem húzható), ezért kellenek olyan játékosok akiknek rutinmunka elfektetni egy kapust vagy levédekezni a teljes Napoli-támadósort. Ja és mindezt minél gazdaságosabban, fiatalabb, tapaztaltabb kivitelben megoldani.

258945 2011.12.06. 09:34:51

[lp76](#622221): A Kaiserslauternt nem hasonlítanám a Juventushoz, nem ugyan az a kategória, sokkal inkább a mostani Dortmundhoz, egy nagy csapat komoly múlttal aki sokáig válságban volt. A jövő évi BL még messze van, legalább 2 mercatonyira szép magyar kifejezéssel.

Kivlov 2011.12.06. 09:58:39

várjátok ki a végét...

338211 2011.12.06. 10:00:15

[neuropa](#622204): Ez igaz. :) kicsit elfogult vagyok Chiellinivel szemben. Ha minden igaz Alex-et kiteszik a Chelsea-ből és a Juve a legnagyobb kérője, ő minden bizonnyal megteremtené a versenyhelyzetet. Egyébként szerintem nem kell olyan sok játékost venni télen. Pirlo-nak ugye úgysem lehet alternatívát venni, mert nincs, így csak középhátvéd meg balhátvéd kell szerintem. Nyáron egy esetleges scudetto-val és remélhetőleg BL indulással a zsebben már komolyabban lehet majd shoppingolni.

Apollo440 2011.12.06. 12:40:07

kemény ez a mostani Juve, mint a fagyott kutya lába és még jól is toljuk, igaz, ez a tavalyi évre is igaz, utána estünk atomjainkra...a nyomorult chievot nem tudtuk megverni, pedig vezettünk, aztán Q megsérült és ott el is ment a szezon. de biztos vagyok benne, hogy Conte sokkal erősebb edző és sokkal jobban tisztelik is, mint a korábbi sorstársakat. Ferrara nem értett hozzá, pedig ő is klubikon volt, De Nerinek meg egyszerűen nagy volt a kabát és össze is szarta magát a végén. Zaccheroni meg....ott már mosolyogva tudtam meccset nézni

törhetetlen üvegradír 2011.12.07. 20:35:49

"Ferrara alatt ilyenkorra már úgy néztünk ki, mint egy isonzói felcserbarakk..." Én itt sírtam fel :D
süti beállítások módosítása