bntemp

bntemp

Amauri és az Inter

2011. október 28. - s4tch

A héten megkezdett hagyományt folytatva ismét Amaurit helyezzük a középpontba: bemutatjuk, hogy loboncos botlábúnknak milyen köze van a hétvégi ellenfélhez. Lássuk hát, a történelem mely elemei kötik össze őket!

A héten megkezdett hagyományt folytatva ismét Amaurit helyezzük a középpontba: bemutatjuk, hogy loboncos botlábúnknak milyen köze van a hétvégi ellenfélhez. Lássuk hát, a történelem mely elemei kötik össze őket!

Elsőként ismét a támadó dicsőséges parmai hadjáratát kell felidéznünk: idén tavasszal Amauri jó játékkal, és egy góllal járult hozzá a hazaiak 2-0-ás győzelméhez! Itt egy hosszabb összefoglaló, amiben van focira emlékeztető dolog is, meg olyan is, amit juvés mezben rengetegszer láttunk emberünktől:

 

 

De annak idején a Palermo színeiben is betalált az Inter ellen, bár akkor aktuális csapata 2-1-re kikapott. Azért a gól nem volt csúnya...

 

De nem csak az elmúlt meccsek kötik össze mai főhőseinket. Közismert, hogy Amauri nyáron semmiképp sem akart olyan csapathoz szerződni, amely kevesebbet fizet neki, mint a jelenlegi juvés bére. Annak ellenére döntött így, hogy Conte nyilvánvalóvá tette, hogy egy percet sem fog játszani az idén. Ebből is látszik, hogy a brolasz csatár szereti a munka nélkül elért sikereket, javakat. Nos, ez köztudottan igaz az Interre is.

De vannak más érdekességek is! Az Inter jelképe a kígyó. Mamma Cicilia (aki ugyan rég nem írt ide, de szeret benneteket!) beszámolói szerint Amauri lába között is lakozik egy kígyó - nem óriási, és kb. annyira veszélyes, mint a gazdája tavaly ősszel. Ez az egybeesés nem lehet véletlen!

Megmutassam a pitonom?

De semmi buzulás!

Művelt közönségünk vélhetően - és teljesen érthetően - nem foglalkozik olyan érdektelen dolgokkal, mint az Inter indulója, de én azért vagyok ezen a világon, hogy terjesszem az igazságot. Ami a következő: az indulóban elhangzó: "pazza Inter, amala" rész eredetileg így hangzott: pazza Inter, Amauri! Azaz bolond Inter, Amauri... Nos igen, a milánóiak majdnem megénekelték az indulójukban Amaurit!!! Persze még időben rájöttek, hogy mekkora hülyeségre készülnek, és a végét ellalalázták.

Azt viszont biztos mindenki tudja, hogy Leonerdo da Vinci mesterműve, az Utolsó vacsora Milánóban található. Arról viszont kevesebben tudnak, hogy a festmény eredeti témája nem Krisztus utolsó vacsorája volt! Ugyanis Leonardo gyakran festett futballtémájú képeket, és eredetileg az utolsó vacsora is annak készült. Az általunk megszerzett verzió címe Amauri utolsó vacsorája átigazolás előtt: a képen a Palermo vezetősége körében pózol magabiztosan, míg a többiek tiltakoznak az eladása ellen. Sajnos a 15. század végén a világ még nem volt érett erre az alkotásra, így a művész kénytelen volt hagyományosabb témához nyúlni, és átfesteni a képet. Mi azonban elkötelezettek vagyunk az igazi, kompromisszummentes művészet irányában, így hát megmutatjuk nektek az eredeti mesterművet:

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr638239756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabimany 2011.10.28. 09:04:50

Ti nevezitek magatokat újságírónak?

335361 2011.10.28. 11:29:30

Az utolsó kép priceless. De ilyenkor elgondolkodom, vajon micsoda trauma érhetett titeket gyerekkorotokban, hogy ilyen hülyeségek eszetekbe jutnak :)

Zuhn 2011.10.28. 11:56:40

annyira jó :DDD

338064 2011.10.28. 12:50:49

Bakker :D:D:D btw nem akarjátok a gyorskommentek közé berakni a VENTINOVE (29) kifejezést berakni? :))

254290 2011.10.28. 13:56:50

Végigröhögtem a postot :D Azon mondjuk nagyon csodálkoztam, hogy sikerült 5 perces összefoglalót készíteni a brazilolasz zselékirályból :)

Mao Ce Tung 2011.10.28. 14:34:58

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon?

sakic 2011.10.28. 15:55:53

Nézzétek meg az első öfi elején a lassítást, ahogy fut. Így nem futnak emberek kb 100.000 éve. Amaurithalsiensis utolsó életbenmaradt példánya, csámpásan, rángatózva halad.

babo410 2011.10.28. 18:36:31

Az biztos, hogy ha így tudott a Parmaban, akkor felmerül a kérdés, hogy vajon az edzőink voltak ilyen rosszak? Részben igen. Lehet Conte alatt ő is megújúlna? Nagy a valószínűsége, de azért nem tesztelném le! Menjen el!
süti beállítások módosítása