bntemp

bntemp

Lakkcsizma, korbács és tiki-taka

2011. október 26. - s4tch

Miután kiöklendeztük magunkat a – hazai pályán a hatást fokozva meglepetésre előlibbenő – Hello, Kitty!-mezen, már három ziccert hagytunk ki. A következő pár percben lőttünk egy gólt, és aztán kihagytunk még három ziccert. Aztán még kihagytunk néhány ziccert, meg volt jó pár komoly ziccer is, ami kimaradt.

Miután eljutottunk a Ferrara-Zaccheroni-Delneri időszak összes kihagyott helyzetéig, abbahagytuk a számolást. Hátradőltünk, és élveztük a Torinói Tiki-Takát, és az járt a fejünkben, hogyan tudnánk Conte közelébe férkőzni, hogy felajánlhassuk neki a testünket. Aztán volt egy második félidő is, amiről hajtás után kicsit többet fogunk beszélni, mert az igazán érdekes dolgok akkor történtek, de a végeredményt már most jelezzük: nyertünk, vezetünk, örülünk.

Miután kiöklendeztük magunkat a – hazai pályán a hatást fokozva meglepetésre előlibbenő – Hello, Kitty!-mezen, már három ziccert hagytunk ki. A következő pár percben lőttünk egy gólt, és aztán kihagytunk még három ziccert. Aztán még kihagytunk néhány ziccert, meg volt jó pár komoly ziccer is, ami kimaradt.

Miután eljutottunk a Ferrara-Zaccheroni-Delneri időszak összes kihagyott helyzetéig, abbahagytuk a számolást. Hátradőltünk, és élveztük a Torinói Tiki-Takát, és az járt a fejünkben, hogyan tudnánk Conte közelébe férkőzni, hogy felajánlhassuk neki a testünket. Aztán volt egy második félidő is, amiről hajtás után kicsit többet fogunk beszélni, mert az igazán érdekes dolgok akkor történtek, de a végeredményt már most jelezzük: nyertünk, vezetünk, örülünk.

Az első félidő parádéjáról sajnos egy kicsit le kell rántanunk a leplet, pedig nekünk is nagyon tetszett. Sajnos nem arról volt szó, hogy mostantól mindig ez vár ránk, és az összes ellenfelünknek meg kell elégednie 15-20 százalékos labdabirtoklással. Csak annyiról, hogy a Fiorentina 4-3-3-jának közepét elszakítottuk az elejétől azzal, hogy a Mágusunkra akasztott Munarit Pirlo okosan kivitte a játékból, a középre felnyomuló Marchisio és Vidal mellett még beljebb húzódott Vucsinics és Pepe is, így pedig kettős emberelőnybe került a Fiorentina térfelének közepén a Juventus. Ebből aztán özönlöttek a helyzetek, főleg a Pepe mögé rendre kiválóan érkező Lichtsteiner belépésével. Csak a kapu előtti – kicsit azért zavaró – pontatlanság miatt nem vezetett legalább négy góllal a Juve a szünetben, és hogy a futball közhelyei mennyire igazak, az gyorsan kiderült a második félidő elején.


Akkor ugyanis a Fiorentina átállt egy 4-2-3-1-re Gilardino beállásával, Vargas rendszeresen visszalépett Lichtivel, és a középpályás emberelőny elvesztésével a Juve lendülete is odalett. Hiába a vezetés, az új meccs már erősen ikszre állt még azelőtt, hogy valóban ikszre állt volna. Az egyenlítés után aztán már egy sokkal szervezettebb és magabiztosabb Fiorentina ellen kellett újra megszerezni az előnyt, és hogy ez végül sikerült, az sokkal jobb hír, mintha Pepe bebotladozott volna kettőt a helyzeteiből az első félidőben.

Mert az egy rossz felfogású, gyengén, szervezetlenül játszó ellenfél megalázása lett volna, ez meg így egy összeálló, okosan együtt mozgó, zártan védekező (- Pasqual) és veszélyesen kontrázó csapat legyőzése volt, ami nem sikerülhetett máshogy, csak jól játszva. A helyzetek alapján a győzelem teljesen megérdemelt, ráadásul újra ki tudunk emelni néhány egészen kimagasló teljesítményt. Én újra Pirlóval kezdeném, aki okosan beáldozta magát az első félidőben, a másodikra pedig próbált alkalmazkodni a megváltozott játékhelyzethez, még ha nem is sikerült neki tökéletesen. Aztán ott van Matri, aki két meccs alatt már a harmadik gólját lőtte, és tegnap nem csak emiatt lehettünk vele maradéktalanul elégedettek, hanem azért is, mert – ha gól nem is született belőlük – többször is kiválóan játszott össze Vucsiniccsel. A crnagórának most nem ment igazán a játék, ami a befejezéseket illeti, de ha Matrival így összeáll a játékuk, egy szavunk sem lesz.


Újra el kell mondanunk, amit már néhányszor mantráztunk: Vidal nem az ellenfél térfelén a leghasznosabb. Rengeteget tud futni, nem is lassan, és kiválóan szerel, de a passzbiztonság és a lövéspontosság nem erényei. A megoldás kínálja magát: cseréljen helyet Marchisióval, aki szétszakad az önbizalomtól, és az erősségei sokkal inkább előjöhetnek abban a szerepben, amit most Vidal próbál bejátszani. Marchisio sokkal többet van a saját térfelén, mint a chilei, és ha tegnap csendesebb meccse is volt, a feladatát jól ellátta.

Pepe össze-vissza botladozását egy ilyen meccsen nehezebben viseljük, mint általában. Szívünk a belét kifutó golyófejűé, de amikor csak a lakkcsizma és a korbács hiányzik, úgy dominálunk, akkor talán érdemesebb lenne egy támadásban hasznosabb játékossal próbálkozni. Estigarribia például pont ilyen (legalább egy félidőt kaphatott volna), hogy mondjuk Quagliarellát már nem is mondjuk, de egy Vucsinics-Alex csere sem lett volna elvetélt ötlet. Hangsúlyozzuk, a kihagyott helyzetek ellenére nem voltunk elégedetlenek Vucsiniccsel, öröm volt látni, ahogy Matrival keresik az összjáték lehetőségét, kár, hogy a helyzetek nem mind Matrira jöttek ki, mert ő most olyan időszakát éli, hogy egy kéthetes szilvás gombócot is beível Moratti postaládájába Torinóból.


És akkor lássuk a fikalistát: sajnos megint kidöglöttünk a végére, mázlink volt, hogy a 65. percben beesett Matri gólja, mert ahogy fogyott volna az idő, egyre kevesebb esélye lett volna az ólomlábakon mozgó csapatnak. Megvan a kép, ahogy Vidal egy sprint után kifeküdt a reklámtáblára? Vagy ahogy Pepének ki kellett húzni a görcsöt a lábából? Na, hát ezek nem jó jelek, főleg, ha hozzávesszük Conte cserékre való hajlandóságát. Ami nincs. Az első cseréjére a 79. percig kellett várni, ráadásul a Vucsinics-Estigarribia csere már húsz perccel korábban is késő lett volna. A többit meg hagyjuk is.

Ide kívánkozik még, hogy bár Barzagli továbbra is hibátlan, Chiellini és Bonucci nagyon messze van attól, amit várunk tőlük. Mindketten többször lemaradtak, Giorgio szinte már nem is emlékszünk, mikor nyert utoljára fejpárbajt, Bonuccit pedig kétszer is a gyorsasága húzta ki a rossz helyezkedése okozta szarból. Storari egy isten, de ezt nem ragoznám, mert csak vita lesz belőle (_benito vagyok, alkoholista, drogfüggő, homoszexuális, és én őt védetném!).

Lassan megkezdjük a felkészülést az Inter elleni rangadóra, ami részünkről elsősorban a magyarországi interisták lelki terrorizálásából és pszichés kikészítéséből fog állni. Reméljük, már önmagában ez is elég lesz a győzelemhez, amit a Bianconeri szerkesztőségéből ketten is élőben tekintenek majd meg, ha mégsem, akkor az alábbiakat javasoljuk: Milánóban csak a 4-3-3 játszik, mert áldozni kell egy embert Sneijder megzabolázására, és csak gyors játékosok jöhetnek szóba a támadósorban, mert ezzel lehet nyerni. Valahogy frissíteni kell a csapatot, mert négy nap múlva jön a rangadó, és néhány játékoson látszik, hogy ki van fingva – amit még mindig nem értünk, hiszen az élmezőnyből egyedül nekünk nincsenek európai kupameccseink.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr438239750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

simoon 2011.10.26. 11:51:04

remélem a meccs végi fáradtság Conte "hibája" és tavasszal mi élvezzük az őszi alapozás áldásait... mert más nem lehet!

335692 2011.10.26. 11:57:07

szabadon le lehet buzizni, de nekem tetszik egy rózsaszín csillagos mez! :) Matri egy császár, amikor ezt elmondom a milanista haverjaimnak, akkor nyerregnek hogy "milan nevelés", nyenyenye akkor tartottátok volna meg valami 1/3-ados tulajdonjoggal miután kölcsönadták a fél serie C-nek :) szép meccs volt, stratégiai jelentőségű győzelem! hajrá Juve!

carlitos 2011.10.26. 12:41:38

Matri egy főnyeremény nálatok! Del Piero nyugodtan nézhette a meccset a kispadról! Nem mellékesen jegyzem meg h a kezdőtökben 8 olasz játékos volt! Bár nem "zebrák" futkoráztak az új stadionban, de ez a mezetek is egyre jobban tetszik!:-)

343008 2011.10.26. 12:48:04

[carlitos](#580572): Hát még ha Q-val lennének párban. Jó ég milyen jó lenne.

Jimi Outsider 2011.10.26. 12:55:22

Ti nevezitek magatokat újságírónak? Lehet én is köcsög lettem, de nekem is bejön a mez. Viszont ÉN Buffont védetném, mert ő Buffon és lehet ez az érv gyenge lábakon áll, de nyomós.

Pip 2011.10.26. 12:58:29

Elképedve néztem én is az első félidőt, azt hittem 5 alatt nem ússzák meg, ezért is volt nagyon zavaró számomra, h minden kimaradt. Lehet h Vucsinics nagyon hasznos eleme a játékunknak, de annyira pontatlan a végjátéknál, h üvöltve anyáztam és követeltem, h hozzák be Alexet helyére. A kondira én is erős homlokráncolással reagáltam, az ominózus reklámtáblás jelenet azonnal beugrott, de nem aggódom. Muszáj győzni az inter ellen is, nincs mese. Az eddigi figyelmetlenségből elhullajtott pontokat pedig tavasszal fogom nagyon sajnálni, ez már most látszik...

340119 2011.10.26. 13:03:27

"ő most olyan időszakát éli, hogy egy kéthetes szilvás gombócot is beível Moratti postaládájába Torinóból." :DDDDDD . Én hülye meg evés közben olvasom.

339362 2011.10.26. 13:26:13

vucsinics rosszabb, mint amauri. az első félidőben legalább 3 góllal kellet volna vezetni! 1-1-nél, azt hittem, szétrobbanok, legszívesebben, felrúgtam volna a tévét. Egri Viktorról üvölt, hogy utálja a Juventust, rendkívül idegesítő volt, majdnem elélvezett, amikor a fio kiegyenlített!

carlitos 2011.10.26. 13:31:55

A Fio egyenlítő gólja nagyon szép volt, most vagy ettől "élvezett-e" EV vagy mert utálja a Juvét azt nem tudom, de S. Pepe estében történő gólpassza sem volt "szilvásgombóc"!:-)

339362 2011.10.26. 13:33:11

vucsinicsről még annyit, hogy a szondi tesztbe kellene mutogatni azt a fogyatékos fejét. gyűlölöm, remélem az év végén eladjuk a picsába!

csíkos 2011.10.26. 13:34:16

A text királyabb mint a meccs volt :DD

Pont 2011.10.26. 13:36:15

A Juve számomra mindig a legutálatosabb csapat marad...

343068 2011.10.26. 13:36:54

Teljesen egyetértek a cikkel,Conte nem szeret cserélni és ez fáj amikor tényleg erős a kispad is.Del piero nem kap lehetőséget ,Q-se ,elia-t is csak meg próbálnám beépíteni.Nem értem én ezt de veretlenek vagyunk ami jó,de abszolút nem játszik általában úgy a csapat hogy ne indokolná a cserét!Del piero meg remélem játszani fog másik csapatba jövőre mert még mindig tud nagyon jól játszani 30 percig amivel meccseket lehet behúzni.

257608 2011.10.26. 13:44:30

És ott ül Elia meg Krasic a padon,Pepe meg görcsöl,mint az állat,de nem cserélné le egyikre sem. Vucinic meg a meccsek 90 százalékán kezdő volt,és 1 gólt lőtt,ami k.rva kevés. Szerintem meg nem fontos eleme a játékunknak,mert lusta disznó,és egy métert nem képes futni. Megérteném,hogy ő játszik,ha nem ülne a padon Capitano meg Quagliarella.

338064 2011.10.26. 13:56:44

Egri Viktor egy tevesz*rral töltött búvárruha, inkább streamelek, mint az okos kommentátorokat hallgassam. Conte nem szereti ELiát, vagy majd csak akkor rakja be játszani, ha valaki a posztján már kidöglött? és azért annyira Q sem volt szomorú, h nem játszik, végigröhögte a Capitanoval a meccset

emma 2011.10.26. 14:51:05

[juuvee](#580627): Nem értem mi a bajotok Conte-val?? Remek szakember s teljesen egyértelmű, hogy, Vucsinicset erőlteti, hisz egymaga több gólt rúgott, mint másik három csatárunk-Amauri+Jaki+Toni!!! az más kérdés, hogy a házi góllövőlistán Bonuccival "versenyez"!!

MrJuventus 2011.10.26. 15:19:18

[grundfocisc](#580636): rávilágítottál a lényegre, hogy számomra miért nem szimpatikus Vucsinics: "mert lusta disznó,és egy métert nem képes futni." Pontosan! Nem akarom nagy párhuzamot vonni, de Ronaldinho volt ilyen a Milanban, amikor elkapta a fonalat, akkor játszott, amikor nem volt formában, akkor megsértődötten sétálgatott a pályán. Mirko is ugyanezt csinálja, hangulatember. Legalábbis én így gondolom. Leigazolásakor ezért tettem fel a költői kérdést, hogy "MINEK?" üdv Mister

342620 2011.10.26. 15:22:30

Buzi zebrák! Én x-re számítottam. Nem baj, Milánóban elgatyázunk végre titeket:D:D

338064 2011.10.26. 15:42:55

[MrJuventus](#580723): hát jah, az egy gólját, amit lőtt rögtön a kiállításaa követett...

GrandeAlex86 2011.10.26. 17:49:05

"ő most olyan időszakát éli, hogy egy kéthetes szilvás gombócot is beível Moratti postaládájába Torinóból." Ez mindenmt visz :DD hát nemtudom mikor röhögtem ekkorát:D köszönöm!!

339991 2011.10.26. 18:18:35

Emiatt a cikk miatt fogok az ellenfélnek szurkolni! Jó, nem csak ezen okból, de marha jól esett végre elsütni. Chiellini és Bonucci hibái nehezen tűnnek fel egy olyan pályán, ahol játszik még egy De Silvestri is, szóval ezzel olyan sok gond nem volt, ellenben a firezeiek mocskos mód szarok voltak. De úgy nagyon.

340638 2011.10.26. 18:44:45

Az azért ütős, hogy az eddigi 720 percből 27-et voltunk hátrányban, kb 4%. Pontot nem adnak érte, de csak mutat valamit. DN idejében ez elképzelhetetlen lett volna. Joveticset meg baromira kicserélném a mi montenegrói barátunkra.

334417 2011.10.26. 19:06:27

[EstiKornél](#580895): Tudjuk, ha a Juventus nyer, akkor szar az ellenfél. Ez van már öt éve.:)

334309 2011.10.26. 19:53:28

[hirzer](#580919): azt nagyon adom, joveticsért gyakorlatilag bárkit odaadnék a jelenlegi juventusból.

338554 2011.10.26. 19:58:43

[Pont](#580630): Érvekkel alátámasztva ha lehet, koetschoeg! Véleményed lehet, de az üres "utálatos csapat mert csak" böfögésre nem kíváncsi senki. Megerőltethetnéd a szürkeállományod, hogy akkor most mi és miért is olyan utálatos a Juventusban, mert az még érdekelne is. Pont. Az erőnléti gondok és a nemzetközi kupaszereplés viszonyáról pedig az ugrott be, hogy nagyon remélem, Conte ezdései jóval fárasztóbbak mint hetente plusz egy mérkőzés :D Máskülönben tavasszal végünk lesz.

339362 2011.10.26. 20:17:27

emiatt a cikk miatt verjük meg az intert!

339991 2011.10.27. 00:31:23

[calciodirigore](#580950): Távolról sem. A Parma, a Siena vagy a Milan sem volt rossz, de a Genoa hihetetlen körülményesen játszott, a firenzeiek meg szimplán szarok voltak. Viszont az aktuális első helyezettnek elég kevés dologért kell magyarázkodnia.

339140 2011.10.27. 00:31:48

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon? Pepét basztatni... Labdát nemigen veszít (hajmeresztő módon), ha kell gyilkolva védekezik, a helyzeteket meg nem rá kell kijátszani. Barzagli meg ő aki képes stabilan hozni magát. Ami e felett van a posztján azt 35M ojrótól árulják január 1-től.

343490 2011.10.27. 02:00:37

[EstiKornél](#581851): Hogy lehetsz ekkora állat? A Parma-nál egy marék hamu nagyobb ellenállást fejtett volna ki-lásd a milan elleni meccset.

338554 2011.10.27. 07:17:03

Az valami hihetetlen, hogy ilyen produkcióval is az élre kerültünk, megint. :) Viszont kár a kimaradt Atalanta tiziért.. Remélem szombaton egy méretes pofonba szaladnak bele!

339991 2011.10.27. 11:29:54

[mocsing01](#581875): Hehe, jól van.

334417 2011.10.27. 12:42:14

[neuropa](#581905): Milyen produkcióval?

338554 2011.10.27. 14:29:24

[calciodirigore](#582078): "Produkció" alatt elsősorban a 4 döntetlenünket értem, és azt a tényt, hogy egyetlen győzelem/forduló is elég volt az első hely visszaszerzéséhez, mert mindenki más (is) egyfolytában botladozik. Másodlagosan pedig azt, hogy a Fior egyetlen gólja egyenlítést jelenthetett, mivel előtte minden létező helyzet kimaradt, ami elég gyalázatos mutatvány, de ezúttal megúsztuk a pontvesztést.

jakuza 2011.10.27. 18:15:27

Egri egyébként milanos nem?
süti beállítások módosítása