bntemp

bntemp

Anger, misery, you've suffered unto us

2011. október 23. - s4tch

Ha erről nézem, még veretlenek vagyunk, ha arról, akkor egy újabb elkerülhető pontvesztésen vagyunk túl. Ha erről nézem, Matri két gólja örvendetes, ha arról nézem, Chiellini két szarvashibája újabb kérdőjeleket vet fel ifjú közgazdászunkkal kapcsolatban. De bárhonnan is nézzük, eléggé felcseszett miket a tegnapi eredmény. Összeszedetlen gondolatok a Juve-Genoa meccsről.

Ha erről nézem, még veretlenek vagyunk, ha arról, akkor egy újabb elkerülhető pontvesztésen vagyunk túl. Ha erről nézem, Matri két gólja örvendetes, ha arról nézem, Chiellini két szarvashibája újabb kérdőjeleket vet fel ifjú közgazdászunkkal kapcsolatban. De bárhonnan is nézzük, eléggé felcseszett miket a tegnapi eredmény. Összeszedetlen gondolatok a Juve-Genoa meccsről.

Ha a világ nagy kérdései felől közelítünk, nem lettünk okosabbak: nem jutottunk ahhoz közelebb, hogy az optimizmus, vagy a pesszimizmus a helyes a jelenlegi helyzetünkben. Az elmúlt kész két szezon megtanított minket arra, hogy jó, ha óvatosak vagyunk a csapat értékelésével kapcsolatban: bármikor jöhet egy összeomlás, amikor még a Zalaegerszeg ellen sem tudunk győzni. Itt nem tartunk, de túl sok a döntetlen, túl bizonytalan a védelem, és Chiellini vagy Kraszics jelenlegi formájukban egyaránt túl használhatatlan. De persze azt is láttuk tavaly és tavalyelőtt, hogy bárkit meg is tudunk verni.

A kiemelten kritizáltak közül Chiellini például tegnap De Cegliét idézte, és megerősítette, hogy továbbra sincs balhátvédünk. Nem tudom, mi lehet vele, de én hajlok arra, hogy bár nem egy igen jó meccse volt már a Juventus mezében, Chiello alapvetően mégis csak egy közepes játékos, jó fizikai adottságokkal...

Komoly kritika jár Vucsinicsnek is, aki esetében a múltkor (a Milan elleni meccs után) is közösségünk egymás torkának esett, és gyengéd csipkelődés helyett egy igazi verbális szado-mazo partit produkáltunk a levlistán. Most ilyen nem volt: a kollektíva minden tagja egyetértett abban, hogy Mirko tegnap botrányos volt. De nem ő volt az egyetlen gyenge balkáni a pályán: Kraszics esetében Dino úgy fogalmazott, hogy beállításával a Juventus emberhátrányba került. Márpedig Dino nagyon okos, szóval jobb, ha hiszünk neki.

Régi sportújságírói közhely (amivel nem egy szakértő is rendszeresen felfedezi a spanyolviaszt), hogy nem elég a rangadókon jól szerepelni, a kis és közepes csapatok ellen is hozni kell a meccseket. És persze otthon lehetőleg minden meccset hozni kellene. Eddig ebben nem nagyon léptünk előre - bár egyes optimista vélemények szerint tavaly a 93. percben elbuktuk volna a meccset. Na, ja van ahonnan ez a pohár is félig telinek látszik. Mindenesetre a Genoa második gólja megforgatta bennünk a kést. Ráadásul a végére úgy tűnt, hogy a Juve erőnléti problémákkal küzd - ezt eleget láttunk tavaly és tavalyelőtt. Persze - ha valóban léteznek ezek a problámák - elég furcsa, ha a Serie A kupaszereplés nélkül olyan megterhelő egy igencsak bő keretű Juvénak, hogy már október végén fáradtak a játékosok.

Eddig játszottunk 7 meccset, 3 győzelem és 4 döntetlen a mérleg. A Lazio és az Udinese győzelme miatt visszacsúsztunk a harmadik helyre (ami amúgy teljesen elfogadható lenne az év végén). A játékkal alapvetően csak a Parma, a Milan és a Bologna ellen lehettünk elégedettek. Meglehetősen jó sorsolásunk volt, ami alapján az sem lett volna döbbenetes, ha minden meccset hozunk. Jó, persze ez irreális elvárás lett volna, de azért nem lenne rossz, ha mondjuk az elmúlt két meccset hozzuk. A Milan és az Inter még mindig mögöttünk vannak, de lassan összeszedik magukat - ideje hát elkezdeni győzni. Motivációként itt van hát a csapatnak egy igazi győztes:

Itt meg az elmaradhatatlan összefoglaló, a minősége nem a legjobb, de kézzel rajzoltuk a szerkesztőségben, azért lett ilyen:

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr658239740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

262910 2011.10.24. 00:22:50

tattara-tattara, titata-titata-tita harvester of sorrow language of the mad

n3sH 2011.10.24. 06:49:15

A második bekezdésben van egy pöppnyi elírás. "Az elmúlt két szezon...". Gondolom én. :) Chiellini sajnos nem találja a helyét jelenleg a csapatban. Az első gólnál tuti, hogy úgy helyezkedett mint egy középhátvéd, és azt hitte az isteni Grosso majd takarít mögötte. Grr. Mindenesetre ezek, amolyan megye I-es serdülőmeccsen látható hibák, rossz volt nézni. :/ Vucinic felháborító. Sosem szerettem a játékát, bár azt elismerem, hogy képes szép és váratlan dolgokra, viszont az a lagymatagság ami sokszor jellemzi, iszonyatosan bosszantó. Emberhátrány. Conte ha ezt olvasod - követeljük a kis Fabio nevezetű cigánygyereket a kezdőbe!!! Estigarribia viszont meglepett. Nagyon tetszett a harcossága, jól játszott. A beadásai nagyon jók, sokszor kisegítette Chiellinit (belegondolni is rossz mi lenne ha egy meccsen Giorgo előtt Milos játszana). Kicsit nagyobb lesz az önbizalma több egy az egyezést is be mer majd vállalni. Veszélyes volt amit a Juve játszott, és sajnos meg is lett az eredménye. Majdnem megvertük saját magunkat. Antonio szerintem most nem a megfelelő mentalitással küldte a pályára a fiúkat. Mindenesetre továbbra is bizakodó vagyok. Forza Juventus!

Juventino 2011.10.24. 09:07:04

Ha azt nézzük, hogy ismét működött a Benito féle "antikabala" tipp, én is bizakodó vagyok, mert ez azt jelenti, hogy az Intert megverjük! :D Vucinic meg egy vicc, Conténál mindenkiben vigyázzba ál a szar, csak Vucsinics játszhat szarul akármennyit, mert ő Grande Antonio giocatore del cuoréja... Alexet a kezdőbe a Fio ellen, azért hetente 6 percnél többre jó, a játéktudását tekitve pedig még mindig páratlan a Juvéban, és ezzel Marottáról is sok mindent elmondtam...

339362 2011.10.24. 10:20:51

annak a fényében, hogy nyáron elbasztunk röpke 80 valahány millió eurót- ami a vagyonom 1/10-e :)- ez édes kevés. vucsinics( a továbbiakban jugó fasz) nem elég,hogy emberhátrány, hanem kidobott 15 milla. hasonlít egy másik csatárunkra, csak rövidebb haja, és kevesebb pénzért alibizik. meg olcsóbb s volt.ha innen nézzük, akkor fejlődtünk... chiellini annyira technikátlan, dadog a lábán a labda, csak ugatja a focit. angol másodosztály. a leírhatatlan nevű kis cigót a csapatba! Ő és Matri tökéletesek lennének!jugó fasz max kispad, vagy amauri mellé szóló jegy a lelátóra! én pepém is ki vagyok akadva. csupa szív gyerek, de kegyetlenül tehetségtelen. valószínűleg együtt edzenek chiellinivel. mindkettőt lenyomnám dekasuliban, az egészen biztos. Conte bá'nak újra kellene gondolnia a dolgokat, és pár szenttehenet ki kellene raknia a kezdőből, mert ha nem tovább fogunk süllyedni!

341862 2011.10.24. 10:54:31

Pepet balbekknek! egy probát megér, mivel csupaszív, meg minden, de védekezésen kívül semmi haszna, támadásban veszélytelen, akkor meg hadd bontakozzon ki abban, amiben a legjobb, Estigarribia sem volt rossz védekezésben, sõt, ráadásul õ támadásban is sokkal hasznosabb de amúgy pozitívan állok hozzá: bíztatóbb idén, mivel tavaly ilyenkor volt nagyjából 4-5 lyuk a kezdõnkben, most van egy darab lyuk (jóindulattal), de még van elég tartalékunk, Eliaból alig láttunk valamit, Esti még csak most kezd belendülni, de már igen jó, Krasic még megtalálhatja magát, Giaccherinirõl is hiszem, hogy még nem mutatott meg mindent, Pepe simán türhetõ, padunkon van Del Piero mellett Q, Toni, szóval szezon végéig itt sem történhet nagy baj, középpályán meg, a tavalyi produkciója alapján Pazienza jobb, mint Sissoko az utolsó éveiben, ráadásul õ most van a csúcson, szóval vészmegoldásnak simán jó, de ott van Marrone is, aki saját nevelés, tavaly a Sienaban dolgozott együtt Conteval, és Conte kérte, hogy küldjék kölcsönbe, akár õ is lehet pozitív meglepetés, mert a korosztályos válogatottak kulcsembere volt mindig, Pirlo narkolepsziás stílusában is simán jobb, mint Aquilani kb. bármikor, ha meg csúcsformában van - mint most - akkor Xavi szinten irányít, és jelenleg az is gondot jelent, hogy ha két csatárral játszunk, akkor Marci, vagy Vidal játszon, ami szintén fejlõdés szóval összességében, idén nem lesz nagy összeomlás, mivel tavaly és tavalyelõtt egy ép kezdõt nem tudtunk összerakni, így ha az aktuális 4 formában levõ játékosunkból valamelyik lesérült, vagy formahanyatlásban szenvedt, akkor kitört az apokalipszis, most meg simán van a legtöbb poszton megfelelõnek nevezhetõ cserénk hozzá - legalább is a támadószekcióban télen meg Marotta igazolni fog, szóval egy Rhodolfot, meg egy türhetõ balhátvédet igazolunk szerintem (meg kölcsön opcióval hozhatunk egy jobb bekket is padra, ha már kérni lehet), de jelen helyzetben azt sem tartanám kizártnak, hogy Conte meggondolná magát, és visszahívná Zieglert

341862 2011.10.24. 10:56:27

"és Conte kérte, hogy küldjék kölcsönbe" kimaradt egy ne, szóval Conte kérte, hogy NE küldjék kölcsönbe, elírtam, bocsi :)

340119 2011.10.24. 11:09:11

[mrscottpilgrim](#578412): Pont így látom én is kolléga úr! :) +1

258945 2011.10.24. 11:28:36

A 2.gól utáni pont az jutott eszembe, hogy a p***ba, miért Vucinic adta a gólpasszt, így sose fog padozni. Már mindenki megkapta a lehetőséget még az olaszul szinte nem is tudó Elia is, de Fabio nem. Chielliniről annyit, hogy ha nézzük az 5 kapott gólunkat, abból Bologna Portanova lefejeli Giorgiot az ötösön, a tegnapi 2 gólban is vastagon benne, és nekem a Catania góljánál is közreműködött, ez 5ből 4.

330110 2011.10.24. 11:48:29

Sziasztok! Két dolgot szögeznék le: egyrészt Interista vagyok, másrészt légyszi ne értsetek félre, nem kötekedni akarok, csak nem értem a dolgokat, és érdeklődni szeretnék. Szóval: nálatok nincs FFP-para? Azért kérdezem, mert akárhonnan nézem, a nyáron elköltöttetek 80 akárhány millát, felhúztatok egy gyönyörű új stadiont, ami jelen pillanatban - ha jól gondolom - mínuszt jelent, a (tavalyi, tavaly előtti, stb.) jegyeladásból sok zsé nem jöhetett be, a tavalyi EL-szereplés talán még mínuszban is jön ki (max 0-ra) BL-ben a legutóbbi 2 idényben nem voltatok. Mindezt tényleg nem trollkodásból kérdezem, csak azt nem értem, h pl nálunk (meg talán a kuzinoknál is hasonló a szitu) a tavalyi BL-negyeddöntő plusz egy 0-ra kihozott mercato után se lehet mást hallani mint hogy jajj de nincs pénz és jajj de rossz lesz nekünk az FFP. Tehát: nálatok nincs ilyen probléma?

258945 2011.10.24. 12:02:49

[JackkBauer](#578479): 50 millió a különbség a két csapat fizetése között 100 és 150, plusz a stadion legalább 20 millióval növeli a bevételt előreláthatóan, az már 70 milla, aszem meg is van a válasz mivel az össz bevételeket tekintve ha jól tévedek nem volt jelentős különbség a két csapat közt

330110 2011.10.24. 12:22:41

@t.junior: de az összbevételt tekintve hogy a francba nem volt jelentős különbség a 2 csapat között (figyelembe véve amit az előbb leírtam)? Másrészről: talán elismeritek, h bajnoki címhez, illetve a jó BL szerepléshez sztárok kellenek, akinek magas a fizetésük, ergo nektek is kell majd ilyen játékosokat venni, tehát nagyjából ugyanott fog tartani a két csapat, lesz a Juvénak az plusz 20 milliója, ami bőven nem elég ma már egy sztár leigazolására.

258945 2011.10.24. 12:36:00

[JackkBauer](#578517): konkrétan 20 millió a különbség Inter 225 Juve 205, ennyi volt tavaly a Deloitte szerint

330110 2011.10.24. 12:38:55

@t.junior: Fú de durva. Köszönöm, ezt nem gondoltam volna.

258945 2011.10.24. 12:57:40

[JackkBauer](#578540): wikipedián ott vannak az előző évek is, Football Money League névén, forrás ott is a Deloitte, de gondolom nem akarsz átnyálazni pár száz oldalt, egyszerűbb a wiki, adatok ugyanazok ahogy belenéztem

330110 2011.10.24. 13:09:41

@t.junior: Köszönöm! Meg fogom nézni, bár azon is gondolkozok, h az FFP-vel kapcsolatos több száz oldalakat átnyálazom, mert tényleg nem értem, h egyes nagy csapatok miért fognak szenvedni emiatt, míg egy gyaníthatóan nem 100 milliós nagyságrendű bevétellel rendelkező Anzsi hogy a büdös francba akar félévente 100 milliókat csak és kizárólag átigazolásra kiadni... Még1x köszönöm! Szombaton pedig jöhet A Derbi! :)

341862 2011.10.24. 13:18:41

[JackkBauer](#578540): de amúgy a Juventus történelmének legrosszabb pénzügyi évét zárta, nagy volt a veszteség (viszont szerencsére Elkannak, meg a Fiatnak van egy hektár pénze, a krikettbe a többszörösét öli bele annak, amit a Juveba egy bõkezübb évben)

338159 2011.10.24. 13:27:13

Először is :Ti nevezitek magatokat újságírónak? Chiellinit ne bántsuk szerinte még. Meg van zavarodva.

legbelső félelem 2011.10.24. 15:58:59

Sajnos igaza lett heinrichnek :( http://nepstadion.blog.nepsport.hu/archives/2010/08/20/True_colors_I_-_Milos_Kraszics_es_a_legbelso_felelem/

jakuza 2011.10.24. 18:14:47

Öcséim engemet nem érdekel se ez a meccs se a fiorentina elleni,hanem az inter érdekel.Valaki írjon már egy cikket hagy szidjam az intert.Mocskoljuk be őket már nagyon várom.Leg később holnapra valaki írja meg az én kérésemre.Köszi.

rántott hús 2011.10.24. 18:16:28

Kezem erős,hajam dús,én vagyok a rántott hús.

130106 2011.10.24. 19:40:34

Sajnos észre kell vennünk Q nak nincs esélye csapatba kerülni..a helyén vagy Alex vagy Vucinic fog játszani ha félév alatt lönek 1 gólt akkor is...semmi értelmes indok nem igazolja már mellözését hacsak az nem hogy Conte echte fax,mint Zieglernél is.2 hónap alatt sikerült az új szélsöinknek(kivéve a szerelme Giacc. aki akkora klasszis hogy még)100 kemény perces játékot biztosítani a taktika felfoghatatlansága és a csapatba épülés hiánya miatt..röhej!! Már Matri is majdnem a padra szorult,mert Marcit se lehet leültetni ha tisztán látszik is hogy 4 középpályás felállásnál,Vidal sokkal komplexebb inkább feladjuk a 2 csatárt mintsem egyes szívszerelmek néha padra kerüljön.Ezekkel mint nem is lenne nagy baj...HA..Conte nem ígért volna támadó 4-2-4 es széljátékot(Pepe,Giacc gyakorlatilag támadásban használhatatlanok mégis állandó kezdök) és egyenlö elbírálást(nincs senkinek bérelt helye a kezdöben) ez Marcisiónál,Vucinicnál,Pepénél a mutatott játéktól és posztjából adódó elvárások ellenére bérelt hely van..ez pedig a héten meg is fog mutatkozni a helyezések elvesztésében.

babo410 2011.10.24. 22:26:37

http://juventuz.freeblog.hu/archives/2011/10/24/Conte_Uj_elkepzeleseken_dolgozunk/ Itt választ kaphat mindenki, hogy Q miért nem játszik. Én ha nem lehet betenni Q-t, akkor előbb játszatnám Tonit is, mint Vucinicet. Krasicot csak remélem, Chiellot meg tudom, hogy lesz még jobb is, csak fejben rendbe kell tenni őket. Sajna a Genoa ellen a védelem volt rossz. Remélem a Fior ellen nyerünk. a zintert tuti verjük. Ja és még örülhetünk, mert nem kaptunk ki, ellenben a Barca is már kikapott, és a MU meg 6-1-re kapott ki a városi riválistol, aki az Old Traffordon még soha nem verte meg. Tehát, ha ezt nézzük, jók vagyunk. És mi még kiegyensúlyozottabb bajnokságban, új edzővel és kerettel állunk így. Idén legyen meg min. a 3. hely. Jövőre meg jobb csapatunk lesz, hozunk neveket, és 3 fronton nyerünk :D

babo410 2011.10.24. 22:26:38

http://juventuz.freeblog.hu/archives/2011/10/24/Conte_Uj_elkepzeleseken_dolgozunk/ Itt választ kaphat mindenki, hogy Q miért nem játszik. Én ha nem lehet betenni Q-t, akkor előbb játszatnám Tonit is, mint Vucinicet. Krasicot csak remélem, Chiellot meg tudom, hogy lesz még jobb is, csak fejben rendbe kell tenni őket. Sajna a Genoa ellen a védelem volt rossz. Remélem a Fior ellen nyerünk. a zintert tuti verjük. Ja és még örülhetünk, mert nem kaptunk ki, ellenben a Barca is már kikapott, és a MU meg 6-1-re kapott ki a városi riválistol, aki az Old Traffordon még soha nem verte meg. Tehát, ha ezt nézzük, jók vagyunk. És mi még kiegyensúlyozottabb bajnokságban, új edzővel és kerettel állunk így. Idén legyen meg min. a 3. hely. Jövőre meg jobb csapatunk lesz, hozunk neveket, és 3 fronton nyerünk :D

babo410 2011.10.24. 22:27:17

Kétszer ment bocsi!

341862 2011.10.25. 00:11:28

basszus, csak most ugrik be: Vidal a válogatottban gyakran játszik balbekket
süti beállítások módosítása