bntemp

bntemp

Mi van veled, Milos?

2011. október 20. - s4tch

Tavaly nyáron nagy várakozások közepette érkezett a csapathoz Kraszics, aki már azzal elnyerte a szurkolók szívét, hogy makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy hozzánk szerződjön. Az első időszakban meg is felelt az elvárásoknak, és afféle "szegény ember Messijeként" egyértelműen kiemelkedett a csapatból. Aztán megváltoztak a dolgok, és tavasszal sok - és jogos - kritika érte. Úgy tűnik, az idei szezonban sem javult a helyzet...

Tavaly nyáron nagy várakozások közepette érkezett a csapathoz Kraszics, aki már azzal elnyerte a szurkolók szívét, hogy makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy hozzánk szerződjön. Az első időszakban meg is felelt az elvárásoknak, és afféle "szegény ember Messijeként" egyértelműen kiemelkedett a csapatból. Aztán megváltoztak a dolgok, és tavasszal sok - és jogos - kritika érte. Úgy tűnik, az idei szezonban sem javult a helyzet...

Valljuk be, sokan úgy vagyunk, hogy a sok közepes és gyenge meccs után hajlamosak vagyunk legyinteni, hogy "nem is volt annyira jó", meg "soha nem volt meggyőző, csak néha szerencséje volt". Nem szégyen ez, mi is beszélhetünk hülyeségeket néha, hát nem? De.

Azért nézzünk néhány videót az istentestű Benito jóvoltából, milyen is volt az a Kraszics, akit bárki szívesen látna a csapatában! Elsőként az Inter ellen mutatja meg, hogy igaza volt Beninek, amikor a Serie A leggyorsabbjának titulálta, majd az Atalanta Cagliari ellen rúg egy mesterhármast:

 

Vagy nézzük, a Milan ellen hogyan hozza ki a labdát, közben mellékesen 3 ellenfelet is lerázva magáról:

 

 

Na, ilyeneket régen láttunk tőle. Vagy olyat is, amit a Chievo ellen művelt - a videót  sajnos törölték a youtube-ról - amikor labdával produkált 32 km/órás sebességet! EDIT: a kiváló kommentelőknek (hiába, a világ legjobb blogjához a világ legjobb kommentelői járnak) köszönhetően íme az ominózus videó:

 

Fuss Forrest, fuss

Mára sok elemző szerint egyenesen "Kraszics-ügy" van, hiszen a szerb szélsőnk a cataniai második félidőt leszámítva teljesen veszélytelen, sőt, alig van jó megoldása. Tavaly, amikor elkezdődött a visszaesése, még azzal védtük (okkal-joggal), hogy másfél évet játszott szünet nélkül az orosz bajnokság lebonyolítása és a VB miatt. Persze, hogy fáradt, de ha majd kipiheni magát, majd minden jobb lesz.

De azt is sokan gondolták (köztük én is), hogy az a baj, hogy mivel a csapatnak nincs baloldala, és rendes jobbhátvédje, az egyedüli veszélyt jelentő Kraszicsra összpontosítanak az ellenfelek, így persze, hogy nem megy neki. Idén ugyan a balszél továbbra is gyengélkedik, de jobb, mint tavaly, míg a jobbhátvédünk a liga egyik legjobbja. Kraszics azonban egyre gyengébb... Ráadásul Pepe ugyanazon a poszton sokkal megbízhatóbb - pedig tehetségben messze elmarad a szerbtől.

Lassan odáig jutunk, hogy kijelenthető: ha Kraszics sürgősen nem változik/változtat, akkor mindenki jobban jár, ha távozik. (Amíg még valaki hajlandó pénzt adni érte...)

Mi lehet vele a baj? Egyrészt jól láthatóan gyenge az önbizalma, nem mer vállalkozni. Pedig a Juve gyakran játszik fehár nadrágban, amin kurvára meglátszik, ha valaki beszarva lép pályára. Mit lehet tenni? Ha lenne önbizalomtabletta, akkor egyszerű lenne a dolgunk, de mivel a legális szerek közt nincs igazán ilyen, így Contéra vár a feladat. A baj az, hogy míg Kraszicsnak bizalom kellene, addig a Juventus 2 katasztrofális idény után nem nagyon lehet türelmes senkivel sem.

Aztán úgy tűnik, hogy Kraszicsot kiismerték a védők. A megkerülős cselét vélhetően már Duró Józsi is előre látná, más meg nem nagyon jön tőle. De a gyorsasága is megkopott. Nem is tudom, mikor láttunk olyat utoljára, hogy Milos állva hagyja a védőket. Ebben lehet, hogy az olaszországi edzésmunka is benne van...

Megkerülős csel? Hahahaha!

De van néhány dolog, amiben mindenképpen javulnia kellene Kraszicsnak, ha sikeres akar lenni Olaszországban. A színészkedésről kezd leszokni, bár lehet, hogy kissé későn: a bírók már rég elkönyvelték őt szimulánsnak. Nem baj, tudjuk, hogy a játékvezetők nem a gyors felfogásukról híresek, nevelni kell őket is. Előbb-utóbb rájöhetnek, hogy "de hát báncsák azt a szép szőke gyereket!" A védekezésben azonban nem sok javulást mutat főhősünk: ez a Serie A-ban megengedhetetlen. Kraszics még zavarásra sem nagyon képes, ami csak akkor lenne elfogadható, ha szórná a gólokat és gólpasszokat. Nem kell becsúszva feltúrnia a pályát, de azért legalább legyen ott, hátha megijednek tőle!

Az sem segíti Kraszics érvényesülését, hogy állítólag egy év alatt sem sikerült annyira megtanulnia olaszul, hogy értse az edzésen elhangzottakat. Ez azt az egykori magyar tehetséget juttatja eszembe, aki bár tudta, hogy hova fog szerződni, még véletlen sem tanult németül, csak az ajándékba kapott Mercedest élvezte...

Milosunk felfogásban is tanulhatna - például Pepétől. Az olasz szélső sokaknak csípi a szemét, de szerintem nem véletlen alapember Conténél, és nem véletlen, hogy sokan Di Livióhoz hasonlítják (maga Di Livio is). Ő ugyanis tudja: küzdeni kell, soha fel nem adni, és mindenhol ott lenni. Jut eszembe: Kraszics akár sokszínűbben is játszhatna, többet elmozogva a szélről. Jelenleg olyan, mintha lenne egy sín, amin rohangálhat fel s alá. A csapat is veszélyesebb és kiszámíthatatlanabb lenne, ha a szélsők többet lépnéek be középre, netán helyet cserélnének egymással. Egy bizonyos Camoranesi idejében ez így zajlott legalábbis.

Végezetül egy igen fontos dolgot kell kiemelnünk. Közismert, hogy blogunk elkötelezett a szépség és az elegancia iránt (nem véletlen, hogy ez a két tulajdonság  az összes szerzőre vonatkozik!). Nos, talán már kitaláltátok, hogy Milos hajáról lesz szó. Eleinte voltak, akikben nosztalgiát ébresztett, hogy távolról, szembefényben Nedvedre emlékeztetett Kraszics fizimiskája. Ha azonban jobban megfigyeljük, Milos inkább egy kócbabára, vagy egy madárijesztőre hasonlít. Márpedig a menő haj nagyon fontos a mai, külsőségek alapján ítélő világban. Szóval Kraszicsnak sürgősen fodrászhoz kellene mennie, aki remélhetőleg nem beszéli rá mondjuk a dauerolásra, hanem egyszerűen és alaposan megnyírja.

Nem, ő nem Kraszics

 

Hess madár! Nem mondom még egyszer!

Jelenleg a formája és a haja alapján Kraszics nem fér be a Juventusba. Pedig szükség lenne a jó teljesítményére, hiszen Olaszországban hagyományosan fontosak a szélsők, Conténél meg különösen azok lennének. Ennek a posztnak a gyengesége az egyik oka annak, hogy a Parma elleni meccset leszámítva bizony nem a legjobb a csapat támadójátéka. Milos 15 millióba került tavaly, ezzel ő volt az egyik legdrágább nyári szerzemény. Ideje lenne, hogy újra úgy játsszon, hogy ez ne tűnjön kidobott összegnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr718239734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

340119 2011.10.20. 09:43:47

Milosnak is érdemes lenne megnézni ezeket a videókat.

Vialli 2011.10.20. 10:04:03

(...kraszics szélen elfut és a középcsatár fejére rajzolja a labdát...) sajnos nem tudok minden juve meccset megnézni, de én nem nagyon emlékszem ilyen jelenetre.!!! El kell adni, ennyi, csá, nem vállt be, nem szeretet szolgálat vagyunk, hanem újra a világ legjobbjai közé vágyó Juventus!!!

Kivlov 2011.10.20. 10:26:16

Buzi zebrák!

341862 2011.10.20. 10:29:50

"On Saturday, Krasic’s uncle and father were involved in a terrible car accident: his uncle was killed, thankfully his father made it out with only minor injuries, his life saved by an airbag. Krasic was told of this on Saturday, yet chose to remain with the team in Verona for the match." szóval a Chievo ellen legalább is ezért nem ment neki

342753 2011.10.20. 10:31:32

Nem megy neki nem is fog télen szerintem 8 misit lehet vele aratni egy malagánál, és utána szépen megkérni a barcát , hogy ugyan a kurvaanyátokat srácok adjátok már oda Ibrahimot

OranjeDevil 2011.10.20. 10:32:14

http://www.youtube.com/watch?v=Mn_syhfO20w Itt az ominózus törölt videód.

puniman 2011.10.20. 10:56:34

Krasic a videon lathato mesterharmast a Cagliari ellen szerezte es nem nem az Atalanta ellen! @gobi_ Ibra egy arulo tusko, aki a Juve utan az Interhez ment, most pedig Milan. Ha visszaterne hozzank, ami -szerencsere kizart- a szurkolok(koztuk en is) maglyan egetnek el a Piazza Castello-n

Vialli 2011.10.20. 11:04:11

[mrscottpilgrim](#572328): forrás? nekem ez nem mentség! Ha valaki nem tudja vállalni a játékot az ne mennjen fel a pályára, ha viszont felhúzza a zebra mezt, akkor 200%-ot teljesítsen, ne vegye el a lehetőséget más elől!!!

311083 2011.10.20. 11:18:45

[puniman](#572367): véleményem szerint az elvtárs Affelayra gondolt

Vialli 2011.10.20. 11:42:55

off / Ezt most találtam! :D http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=sEUpTtEmWOM

334474 2011.10.20. 11:48:47

Nice1. Mikor megláttam a címet már kitaláltam mit akarok írni a kommentek közé, de 90%-ban leírtad. Sok fórumon olvasom, hogy egyetlen csele van, és kiismerték, de ez egyáltalán nem igaz. Remekül tud húzogatni, befelé törni. Nekem is pont az Inter meccs jutott eszembe először, ahol egy teljes Inter védelmet vert meg befelé törve. De máskor is volt, hogy a védő nem tudta merre indul majd, és szinte mindig megverte 1 az 1-ben. Az a baj, hogy valami kiveszett belőle. Újra fel kell építeni a srácot. Erre sokkal jobb lenne meccs végi 30 percekre behozni, amikor fáradtabb védőt kap, akár lendületet is hozhatna a csapatba, és önbizalmat is meríthetne 1-2 jól sikerült hajrával. Semmi értelme fél áron elpasszolni, hiszen láttuk mire képes. Amúgy félek az se tett neki jót, hogy Conte-nél sokkal kisebb területe van a szélsőknek. Pláne mikor 3 ember van középen. Leginkább készen kapnak egy labdát a vonal mellett Pirlotól, és helyből kell megverniük az emberüket közel az alapvonalhoz. Ráadásul én úgy vettem észre Conte egyáltalán nem erőlteti nekik az 1-1-ezést. Sokkal több a biztonságos visszapassz, stabilan megtartott és továbbjátszott labda. Elég megnézni Gia játékát az első meccsen, ahol gondolom 100%-ban próbálta betartani az utasítást. Meg kell tanulnia játszani az új rendszerben, magára kell találnia. Van 300 szélsőnk, nagy gond nincs, ha le kell hozni, vagy csereként kell használni. Hangosan szidom minden meccsen, de bízom benne. Nem szabad elzavarni, hiszen ő minket választott a pénz helyett, és ezt értékelnünk kell ebben a jelenlegi ocsmány footballvilágban.

Laczó25 2011.10.20. 11:53:16

http://www.youtube.com/watch?v=Mn_syhfO20w ez a 32km/órás videó!

258945 2011.10.20. 13:05:38

[Vialli](#572312): persze adjuk el, ez a megoldás, hát hogyne, Buffon is adjuk el ő sem villog, ez nem szeretetszolgálat, Chielliniről már nem is beszélve, és most ne jöjjünk azzal hogy Gigi és Giorgio ki Miloshoz képest. Adjuk el és kész.

341862 2011.10.20. 13:14:30

[Vialli](#572379): gondolom te már eldötötted, hogy Krasicnak a kurva anyját, és ha kiderülne, hogy tüdõrákos, akkor is az lenne, hogy "akkor meg miért nem vonul vissza?! szerencsétlen..." :DD amúgy a tavalyi Krasic az tényleg klasszis közeli volt, még beugrik a Genoa elleni meccs, amikor kb 3 olyan szituáció is volt, amikor 3-4 Genoa játékost (konkrétan a teljes Genoa baloldalt) alázta meg, öröm volt nézni, amikor 2 védõ ment rá egyszerre, de mindkettõ arcán a teljes megdöbbenés ült ki, amikor Krasic két mozdulattal rázta le õket amúgy Krasic mostanában eröltetett megkerülõscsele még elmenne, ha a tavalyi sebességével játszana, mert akkor simán verné az emberét, csak a gond tényleg az önbizalommal lehet, mert látszik rajta, hogy õ sem hiszi el, hogy be fog jönni, kellene a srácnak adni 2 hét gyásszünetet (mármint csakis edzésekre hívni, keretbõl kihagyni), majd utánna a már említett 30 percekre behozni, meg Conte is tüzelhetné, ahogy csak bírja, mert hozzá lehet úgy állni, hogy "nem elég jó, mehet, amerre lát", de ez nem a City, hogy majd jön másik, ha egy ilyen képességü játékos a jelen helyzetben a csapatnál van, akkor azon kell lenni, hogy visszanyerje a formáját, mert csúcsformában meccseket dönthet el, és igenis minden egyes klasszis (vagy ahhoz közeli) teljesítmény számít jelen helyzetben, tehetséggel tele a keret, klasszis viszont alig akad de amúgy Fergusontól sokat tanulhatna a vezetõség türelem szempontjából, pl Berbatov tavaly elõtti és tavalyi produkciója közt ég és föld volt különbség, pedig tavaly elõtt a legtöbb tréner megszabadúlt volna tõle, aztán meg ontotta a gólokat

Paco 2011.10.20. 13:24:23

Tessék ezt akarta itt sok nagyokos (blogger) hogy "krasic a kezdőbe mit keres ott Giaccerini meg Pepe". Ezért nem volt kezdő év elején mert védekezésben nem tud hozzátenni és elmaradtak a videókon látottak ebben az évben egy nulla a produkciója. Remélem magára talál és szerintem is inkábbb csereként kellene beállítani illetve kétgólos vezetés után ((bár ez nem sokszor fordult idén még elő)kicsit felszabadúltabban játszhatna jót tenne neki. A 0-0 ás döntetlenek sem voltak önbizalom növelők. Ha januárig nem tud alkalamzkodni a taktikához akkor egy jó ajánlat esetén mehet sajnálni fogom de van megfelelő helyettese.

puniman 2011.10.20. 14:15:50

[ryanmckane](#572398): Igazad lehet...Meg koran volt, felreolvastam. Ettol fuggetlenul nem kell mindig mas utan sirni. Eleg jo a keret, szurkoljunk nekik es ne az eladasukat tervezzuk mar most...

342564 2011.10.20. 16:53:13

Nincs semmi baj a Krasic gyerekkel.Én még 10 évig marasztalnám.Sokan meg Melot sírják vissza.Minek? Minden mérkőzésen egy piroslap.Igaz hogy Krasic eléggé színészkedős,de ilyen cselképeséggel megáldott isteni játékosunk nem nagyon lesz.Melo meg egy idegbajos geci semmit nem ért nállunk.Egy szar védő.Tiago Silva kéne nekünk.

283131 2011.10.20. 18:22:11

Hát most nehéz megmondani, hogy örülnék, vagy sem ha hétvégén kezdene a Juve műkorcsolyázója...

Kaszi 2011.10.21. 10:20:07

off: Sziasztok! Tegnap olvastam a Gazzettaban, hogy valami gáz van a stadionunkkal. A lényege, hogy nem megfelelő acélt használt(ak) a kivitelező(k). A városi tanács vizsgálatot indított, a Juventust sértettként említik. A stadiont (egyenlőre) nem zárják be. Tud erről valaki bővebbet? Mi a fene folyik itt?! Ez már megint valami sötét ügy, "valamelyik rosszakarónkkal"? Vagy szimplán átbasztak minket a kivitelezők, ahogy itthon szokás?! (ez meg elképesztő kínos lenne...)

334474 2011.10.21. 12:16:58

@Kaszi: egy pillanatra rám hoztad a frászt, de szerencsére: "Juventus have confirmed that the Turin authorities have opened an investigation into the safety of the structure of their new stadium, but have stressed that the ground is completely secure... ...Juventus want to thank the mayor and the prefect for their collaboration in confirming that all scheduled games can go ahead as planned."

258945 2011.10.21. 12:50:30

[Kaszi](#573724): valakit elfelejtettek megkenni

melákovics 2011.10.21. 15:26:33

Én inkább a taktikában látom az okát. Del Neri tutyi mutyi 4-4-2-jénél nagyon kevés esetben uraltuk mi a játékot, és kontrából indulva hely is idő is van gyorsulási versenyt rendezni. Ellenben Conte labdatartós, járatós 4-2-4-es felállásában a meccsek nagy részében mi dominálunk, mi visszük az ellenfélre a labdát, és így nincs sok hely gyorsulni. Ekkor kellene 1-2 jól időzített csel. Plusz ebben a taktikában a két szélső szinte a csatárokkal egy vonalban van, így ha Pirlo olyan labdát ad, aminek szeme van, akkor is kb álló helyzetben kapja meg, szintén nincs idő gyorsulni, és mivel lényegesen fentebb játszik, hely sem sok. Az biztos, hogy ki kell találni velemit, mert ez nem mehet így tovább. Kell a csapatnak Krasic. És számomra érthetetlen okból még az sem segített a szerbnek, hogy nem a focistának tökéletesen alkalmatlan Motta, hanem a Seria A legjobb jobb bekkje segít neki. Már pedig Lichtsteiner elég komolyan fellép a támadásokkal és segít neki, ha kell, akkor meg védekezik. Magyarán ott tartunk, ha a taktikára nem lehet "fogni" a formahanyatlást, nincs semmi épkézláb magyarázat rá...

342620 2011.10.21. 16:04:37

Erre a csávóra kellene vagy 10 kiló izom. Akkor talán lenne belőle valami.

jakuza 2011.10.21. 16:43:57

[PatrickJane](#574068): Nállatok sincs izmos játékos.Eto sem volt izom kolosszus mégis jól focizott.Ide cselező képesség kell és nagyon gyors futás.Ennyi.

342620 2011.10.21. 22:10:48

[jakuza](#574103): azért Eto'o sokkal erősebb testalkat. Ne vegyük egy lap alá. Am hülyeséget mondasz mert ez már nem az a szint h rúgd meg a labdát és fuss. Úgy ellökik mint a pinty.

343490 2011.10.21. 23:45:03

@PutrisJane: Üdv nálunk Pat. Ugye hívhatlak így spanom? Érdekes az elméleted, de ki kell ábrándítsalak, Kraszicsot nem dokkmunkásnak szerződtettük. Abban az esetben,-ahogyan a cikkben is írják!-ha tavaly őszi önmagát hozná, egy szavunk sem lenne rá. Így meg el kélne neki némi antidepresszáns, meg esetleg egy sokkterápia. Aggodalomra semmi ok, nektek még egy negyed Milossal is gurítunk egy négyest.

342620 2011.10.22. 17:03:38

[mocsing01](#574535): 1 hét múlva kiderül;)
süti beállítások módosítása