bntemp

bntemp

Bátor bikagolyó

2011. szeptember 22. - s4tch

Beszélhetnénk arról, hogy Vucsinics egy hülye fasz, nyomathatnánk – három forduló alatt háromszor -, hogy Giaccherini idegesítőbb, mint amikor az utolsó cigidre fordítva gyújtasz rá, és elővehetnénk előbb De Cegliét, amiért majdnem gólt rúgatott a Bolognával, és Chiellinit, amiért lefejelték az ötösön, mint egy taknyos ifistát. De amit tegnap láttunk a Juventustól, az a jövőre nézve sokkal biztatóbb volt, mintha mondjuk az idén szerencsétlen idiótára emlékeztető Kraszics belőtte volna öt ziccerének egyikét, és meglett volna a három pont. Nem lőtte be, nem lett meg, de egy olyan Juventust láttunk, amit nagyon-nagyon jó volt nézni az elmúlt két év méltatlan vergődése után. Hazai pontvesztés ellenére kicsit hallelujázunk hajtás után.

Beszélhetnénk arról, hogy Vucsinics egy hülye fasz, nyomathatnánk – három forduló alatt háromszor -, hogy Giaccherini idegesítőbb, mint amikor az utolsó cigidre fordítva gyújtasz rá, és elővehetnénk előbb De Cegliét, amiért majdnem gólt rúgatott a Bolognával, és Chiellinit, amiért lefejelték az ötösön, mint egy taknyos ifistát. De amit tegnap láttunk a Juventustól, az a jövőre nézve sokkal biztatóbb volt, mintha mondjuk az idén szerencsétlen idiótára emlékeztető Kraszics belőtte volna öt ziccerének egyikét, és meglett volna a három pont. Nem lőtte be, nem lett meg, de egy olyan Juventust láttunk, amit nagyon-nagyon jó volt nézni az elmúlt két év méltatlan vergődése után. Hazai pontvesztés ellenére kicsit hallelujázunk hajtás után.

Nem mintha eddig nem lettünk volna fülig szerelmesek Dinóba, de a bölcsességébe vetett hitünk erősen megremegett, amikor – a Bianconeri szerzői közül egyedüliként – kijelentette, Pirlo kurva nagy igazolás volt. Tudjuk, hogy még csak három tétmeccsen vagyunk túl, de egyszerűen nem lennénk igazságosak, ha az idei Juventus tavalyihoz mért erényeit nem Vidal Sassoonnak tulajdonítanánk. Merthogy az ő érdeme: Pirlo egészen egyszerűen fenomenális.


És tegnap nemcsak jól játszott. Hanem – és ez az, amit aztán végképp nem gondoltunk volna az álomkóros leventéről – óriási vezére volt a csapatnak. Futott, loholt, szerelt, ütközött, és szórta a zseniális labdákat, az embernek az a bizsergető érzése támadt, hogy ez a faszi, aki viselte mindkét milánói hullarabló mezét, a Juventus mezében ér fel a pályafutása csúcsára. Sajnos azonban társak nélkül ez nehéz, Pepét tiszteljük, amiért a Savaria expressznek is nekifut szemből, de a játéktudása még Torricelliét sem éri el, és úgy általában szar formában vannak a csatáraink. Matri még nagyon nem érzi, Kraszics 2011-ben még egy percet sem játszott igazán jól, Giaccherini meg valószínűleg ennyire szar játékos.

(De vajon mi a vihar lehet Eliával és Estigarribiával? Ennyire nincsenek rendben, hogy nem kaphatnak fél órát egy ilyen meccsen? És mi lehet az, amit Giaccherini tud, ők meg nem? Mert eddig cca 220 játékperc alatt csak az derült ki róla, hogy rohadtul emlékeztet Marchionnira.)

Már csak centik hiányoznak, de még hiányoznak

Vucsinics ellenben egy ökör, hiába lőtt győztesnek tűnő gólt. Egyébként sem erős oldala a visszatámadás, de egy sárgával a zsebében így odacsúszni akkora baromság, hogy reméljük, a többiek félholtra csapkodták vizes türcsikkel az öltözőben. A harmadik meccsen ez már a második Juve-piros, és ha őszinték akarunk lenni, Chiellónak is volt egy narancssárga mozdulata, ezzel valamit kezdeni kell. Viszont ahogy De Ceglie (még mindig nem értjük Zieglert, ha valaki igen, a kommentek közt világosítson fel) kiállításánál frászt kaptunk Grossótól, úgy most roppant nagy örömmel várjuk Quagliarellát Cataniában.

De ezt a posztot nem a hibákra szeretnénk kihegyezni, bármilyen bosszantó is hazai pályán a Bologna ellen pontokat veszíteni. Hanem arról, ahogy a csapat reagált a csapásokra. Az első félidő végén placcs a piros, aztán a második elején az egyenlítés. Ilyenkor persze a velőből pesszimista juventinóban felsejlik a tavalyi év, amikor egy-egy kiállítás után úgy esett össze a csapat, mint a vizes bukta a réztepsiben. De most szó sem volt ilyesmiről, csak a bolognai kontrák veszélyességi fokából látszott, hogy 10 emberrel játszik a Juventus, egyébként olyan nyomást gyakorolt ellenfele kapujára, hogy örömkönnyeket hullajtottunk.

És ez Conte hatása. Dino a meccs után írta a listára, hogy most próbál nyilatkozni az olasz tévében, de az egész stúdió rajta röhög, mert egy mutáló bakfis sikolyaira emlékeztet a hangja, annyira elment neki. Neki köszönhetjük, hogy a Juventus lába között két golyó tűnt fel. Tudjuk, abból kétféle van: a bátor bikagolyó, és a löttyedt kis buzigolyó. És ez most minden kétséget kizáróan az előbbi volt, mert a csapat érezte, a tökéletes hangulatot teremtő közönség azt akarja látni, hogy a játékosok leszarják, hogy a Bologna simán beverhet egy kontrát, akkor is menni kell előre.

A Juve-gól sajnos elmaradt, viszont közben kikapott Veronában a Napoli, úgyhogy akár vezethetnénk is, de ehelyett a Genoa eggyel több szerzett góljával megelőzött, és maradtunk a második helyen. Nem mintha ez bármit is számítana. Ami számít, az az, hogy vasárnap meg kell csapnunk a Cataniát, mert aztán jön a még mindig kopasz Milan.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr578239692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daneeka 2011.09.22. 11:00:34

"Hey, guys, sorry about yesterday, we really wanted to win... Now, we are getting ready for Catania play away! Ale" ADP a facebookon...

MrJuventus 2011.09.22. 11:40:07

Jó volt látni az akarást! Odaszögeztük a bolonyát a kapujuk elé, 10 emberrel. Mirko kicseszett velünk, lehetett volna megfontoltabb. Pirlo zseniálisan futbalozott tegnap is. Csak előre fiúk, következő meccsen javítunk! Forza JUVE! Jó írás Benito!

336679 2011.09.22. 11:42:26

Az egyenlítő gól után én konkrétan hisztérikussá váltam, mivel felsejlett előttem a tavalyi év összes összezuhanása és szarsága. Aztán könnyes szemmel néztem, ahogy 10 emberrel is beszorítjuk a Bolognát.

simoon 2011.09.22. 12:03:49

majdnem boldog panda voltam... ha ezt a teperést fixálja Conte, akkor nagyobb isten lesz mint zeusz pláne ha Matri végre elkezd termelni (az én csapatomban Matri a fix és Q/Alex/Vuc rotálódik) a butafejűvel képtelen vagyok mit kezdeni... isteníteni nem fogom (még).. ám megjegyezném h a szögletekre képezzünk ki valakit mert séró báró már 2006-ban se tudott rendesen beadni fix pontról... (érti a fene, kocogva megy , de szögletből nem)

343008 2011.09.22. 12:05:05

A második félidőt nagyobb öröm volt nézni mint azokat a meccseket ahol nyertünk. Csak amikor a Giaccherini/DC/Pepe trió valamelykénél landolt a labda a támadásunk jobb esetben lelassult de inkább elhalt. Vidalt kivégezte Conte ezzel a balszélső poszttal, így Marchisio tovább gyengélkedhetett középen. Pirlo komolyan 2006-ra emlékeztetett. Sőt, becsúszva szerelt amit még akkor sem sokat láttam.

266797 2011.09.22. 12:24:08

Végre szerethető a csapat, szerintem erre a semleges nézők is megemelték volna a kalapjukat! Pirloban nagyon bíztam, nem kérdés milyen mezt kell venni :) Mikor volt utoljára ilyen jó középpályásunk? 2006.

Izo 2011.09.22. 12:42:33

Szerintem elfogultak vagytok Giaccherini-vel kapcsolatban!A tegnapi nap kifejezetten jól játszott!

334207 2011.09.22. 12:44:13

Az elso felidot tenyleg nem nezte senki??? Ket pontos passz nem volt egymas utan,ha megis,akkor elpattant 2 meterre a jatekosoktol. Marci-pepe-Alex-Vuci egyutt nem tudott 3 jo megmozdulast osszehozni, kozben a padon szotyizik Vidal-Esti-Elia-Q. Senki nem tudja nekem megmagyarazni,hogy ez igy jo a csapat/jatek szempontjabol.

334474 2011.09.22. 12:48:14

[gacseer](#518309): Én leginkább egy Conte feliratú öltönyt vennék idén. :) [Dartagnanx](#518239): Ugyan ez. Már a kiállításnál mondtam, hogy na eljött az a random fos esemény, ami szétcsesz mindent és szar lesz minden megint. Aztán kaptuk a gólt, és már vártam a tébláboló csapatot, meg mondjuk Lichtsteiner sérülését. Így ami utána jött, az orgia volt nekem. Pirlo kurva nagy király. Remélem végig bírja a lába a szezont, mert ilyen színvonalon régen nem láttam játszani Juventus játékost.

334474 2011.09.22. 12:59:18

[dzolutan](#518341): Hát így is volt 2 éppen mellé ment Alex lövés pár Krasic próbálkozás, lepattant Marchisio lövés, meg egy Vucinic gól(Az uccsó 2 meccsen minden gólunkban benne volt). Ha nincs a kiállítás simán lehozzuk 2-3 góllal. Az ellenfél kb 25-30 méterről lövöldözött, esélyük se volt. Ha ilyen higgadt nyugodt játékkal húzgáljuk a meccseket, az nekem teljesen jó. Emberhátrányban sztem teljesen logikus volt 2 olyan szélsővel játszani, akik befutják az egész pályát. Persze nézném már én is az új arcokat, meg Q nekem hatalmas kedvencem, de baromira unom, hogy mindenki sír Elia után, miközben fordulóról fordulóra jönnek az eredmények. Ráadásul Conte is lenyilatkozta ezerszer, hogy szép lassan be fog építeni mindenkit. Vidal persze jobb lenne mint Marci, de utóbbira se lehet sok panasz idén.

266797 2011.09.22. 12:59:35

[Izo](#518339): én is így látom. tegnap tetszett.

Futballsznob 2011.09.22. 13:21:14

Nagyjából egyetértünk, bár a bikagolyós zebra egy kicsit sok. Vucinic szemeteses gólöröme valahogy kimaradt a beszámolóból, itt van ni: http://futballsznob.blog.hu/2011/09/22/vucinic_szemetessel_a_fejen_unnepelt forza juve

334207 2011.09.22. 13:31:51

[andree10](#518371): lehetoseg annyi volt,amit a bologna osszebalfaszkodott, Matri nagysagrendekkel jobban tartotta meg a labdakat,mint barmelyik masik tamado, Vidal is tobb labdat szerzett mint Marci egesz meccsen. Vuci lehet benne volt minden golban,csak labdat megtartani, passzolni es cselezni keptelen, es mellette meg segghulye is(mint a mellekelt abra mutatja)

334207 2011.09.22. 13:31:51

[andree10](#518371): lehetoseg annyi volt,amit a bologna osszebalfaszkodott, Matri nagysagrendekkel jobban tartotta meg a labdakat,mint barmelyik masik tamado, Vidal is tobb labdat szerzett mint Marci egesz meccsen. Vuci lehet benne volt minden golban,csak labdat megtartani, passzolni es cselezni keptelen, es mellette meg segghulye is(mint a mellekelt abra mutatja)

Izo 2011.09.22. 13:36:01

[dzolutan](#518341): Egy 11 emberrel védekező csapatot nagyon nehéz megbontani még egy "Barcának" is!Ennek ellenére nekünk ez korán sikerült!Egy kapott gól után jobban kinyílnak és ekkor lehet nagy gólkülönbségű a győzelem, és válik élvezetessé a mérkőzés! Ezért volt rosszabb az első félidei játék!

337455 2011.09.22. 13:49:08

[Izo](#518339): akkor azt nem láttad, hogy mondjuk megpróbált 8-szor cselezni és abból legalább hatszor elvették tőle a labdát? :)

338554 2011.09.22. 13:58:31

[Futballsznob](#518410): A "zebrák" csak a csíkos mez miatt ragadt a Juvéra, lehetne az Udinese/Siena/Cesena trió is zebra. Az "eredeti" címerállatot a város adja, mivel Torinó és a Juve címerén is ágaskodó bika (Toro) látható, nem pedig zebra. Szóval a bikagolyót nem kell zebra alatt elképzelned, ha nem szeretnéd :)

334207 2011.09.22. 14:27:58

[Izo](#518436): azert nem sikerult egyszer sem 3 passzt elkovetni egymas utan,mert 11en vedekeztek? Vagy megtartani a masik terfelen 11 masodpercnel tovabb? Hagyjuk mar. Lattuk mar Vidalt is, Q-t is labdat kezelni, es lattuk Vucit es Marcit is. Es akkor meg a sebessegrol,illetve annak hianyarol nem is beszeltunk.

rotykos 2011.09.22. 14:41:08

Az interen kívül melyik a másik milánói hullarabló??? Forza Milan!

Atti La 2011.09.22. 14:57:08

"...a Juventus mezében ér fel a pályafutása csúcsára." Igen, majd mikor levegőbe emeli 5. BL serlegét. Vagy legalább egy EL-t...

338554 2011.09.22. 15:24:08

[Atti La](#518581): Az egyéni teljesítmény független a megnyert kupák számától és ha így folytatja (plusz a csapat is javul), bőven lehet jobb is mint amit eddig láttunk tőle.

chiedis 2011.09.22. 15:41:02

Pirlo idegesítő volt mindig is h nem csinál semmit, de a semmiből kioszt 2 olyan gólpasszt, h az ember leszarja h nem csiál semmit egész meccsen. Gondoltam h jó hatással lesz rá a klubváltás, jó igazolásnak tűnt. Nem is értettem - bár hozzá nem szóltam - hogy mindenki h tartott az ide igazolásától, látatlanban folytonosan lecsapatfékezéséről.

chiedis 2011.09.22. 15:41:39

* A "rutin meg az évek", na meg a klasszis. Ezek az ő erényei.

338492 2011.09.22. 19:44:13

A ZIEGLER ÜGY!Conte fehér cápa pitbull géneket ültetett a jelenlegi juvéba ,ezt a 3 meccs 2 piros lap is alá támasza!Ziegler egy el fogadható focista de nem több , conténál ez kevés!ZIEGLERE BŰNE AZ HOGY NEM ELÉG AGRESSZOR!CONTE GYŐZELEMÉRT AZT IS EL VÁRNÁ PL CR RÚGJÁK LE!Az is alá támasza hogy Vucinic még egy ejnye bejnyét sem kapott contétól!

338492 2011.09.22. 23:50:55

Jó az előbbi mondat kicsit erősre sikeredet:D!Elia és Estigarribiát szerintem azért nem kezdeti hogy kellően fel spanoja őket!Hogy mikor pályára küldi öket magasra emeljék a "mércét" ebből teremtve meg verseny helyzetet , mit jó pár éve nem látunk!Ez durván hangzik de gondoljunk csak bele bal közép egyedül pepe (volt) , Bonucci neki sem volt kitől tartani de még mondhatnám pl krasic!!EZ MIND CONTE ZSENIALITÁSÁT DICSÉRI

343160 2011.09.23. 12:48:07

@Yeti00: Tegnap edzőmeccsen 14-1 re vertük a Lascarist(Serie D)Q 6, Elia pedig két gólt vállalt. Úgy néz ki , h tepernek rendesen a srácok , de jó is ezt olvasni, látni. Remélem h a Catania ellen már játszanak élesben is.

338554 2011.09.23. 13:19:37

[Juvetista](#520130): Miféle edzőmeccs volt tegnap? Csak ilyen edzés utáni, vagy közvetítették is?

343160 2011.09.23. 14:51:18

@neuropa: Csak egy szimpla edzőmeccs amin Conte az eddig nem,vagy keveset szereplőket játszatta. Nem tudok róla h adták streamen, én is csak utólag olvastam a hírt.

343160 2011.09.23. 15:03:28

A látni részét a Bologna elleni második félidőre értettem, ami nekem a 2003-mas Juve-Real bl elődöntőt juttatta eszembe, legalábbis a mentalitás tekintetében.
süti beállítások módosítása