bntemp

bntemp

Szeretünk/Gyűlölünk - Siena

2011. szeptember 16. - s4tch

Kezdődik az idény, és mi idén sem maradhatunk túlfűtött érzelmektől mentesek. Az előző szezon során hatalmas sikerrel futott gyűlölködős sorozatunk, szurkolók ezrei nézték ökölbe szorult lábujjakkal a meccset, arra gondolva, hogy dögöljünk meg, amiért kedvenc csapatukról / valamelyik szimpatikus kiscsapatról csúnyákat írtunk. Vállaljuk! Ismét előhoztuk a garázsból páncélozott autóinkat, lemostuk őket (egy szál bőrtangában), majd nekiláttunk megírni idei második hangulatkeltésünket.

Kezdődik az idény, és mi idén sem maradhatunk túlfűtött érzelmektől mentesek. Az előző szezon során hatalmas sikerrel futott gyűlölködős sorozatunk, szurkolók ezrei nézték ökölbe szorult lábujjakkal a meccset, arra gondolva, hogy dögöljünk meg, amiért kedvenc csapatukról / valamelyik szimpatikus kiscsapatról csúnyákat írtunk. Vállaljuk! Ismét előhoztuk a garázsból páncélozott autóinkat, lemostuk őket (egy szál bőrtangában), majd nekiláttunk megírni idei második hangulatkeltésünket.

Idén kissé finomítottunk a koncepción, hogy az érzékeny lelkűek is be tudják fogadni ezt a rendhagyó beharangozót. A szemétláda Darti és én, a Jóságos _benito fogunk írni vasárnapi ellenfelünkről, a Sienáról. Ne is húzzuk az időt, csapjunk bele, kurkásszunk a múltban!

Legnagyobb sikerük:

A Siena legnagyobb sikere, hogy néhány ember figyelmét elvonja a város első számú sportjáról, a kosárlabdáról, és kitereli a népet az Artemio Franchiba. A jópofa kiscsapat ezen kívül nem sok mindennel tud büszkélkedni, bár kétségkívül szép eredmény, hogy első Serie A-szezonjukban a 13. helyen végeztek (59 év után játszottak a legmagasabb osztályban 2002-ben). Ezen kívül egyszer megnyerték a C1 csoportjainak bajnokai számára kiírt Szuperkupát, és háromszoros toszkán bajnokok 1924 és 27 között, ami nem olyan kis dolog, lévén a legszebbnek tartott olasz tartományban székel a Fiorentina, a Pisa és a Livorno is rajtuk kívül.

Ha az embernek ilyen barátai vannak mint _benito, akkor igazán nincs szükség ellenségekre. Magam sem tudtam volna röhejesebbet mondani, mint azt, hogy azok járnak a Siena meccseire, akik nem férnek be a kosármeccsre. 60 év Serie B után nem lesz meglepő, hogy idén minden meccs elején autogramot fognak kérni az ellenfél játékosaitól.

Legnagyobb játékosuk

Michele Mignani majdnem egy évtizeden át szolgálta a klubot, két évvel ezelőtti visszavonulása óta a Siena ifjúsági csapatának vezetőedzője. A számát visszavonultatták, igazi kis local hero a városban. Rajta kívül nyilván Chiesa ugrik be mindenkinek elsőre, de megfordult itt Maccarone, vagy még korábban Rodrigo Taddei és Pinga is. A jelenlegi keretből D'Agostino, a pármai Reginaldo és a román Codrea neve lehet ismerős.

Mindent elmond a Siena játékerejéről, hogy egy valamirevaló játékosuk sem volt, és máig sincs, akit igazán lehetne gyűlölni valamiért. Nagyon kell figyelni vasárnap, hogy valakit gyalázhassunk jövőre, ha netán a Serie A-ban vitézkednének még.

Nem játszottunk velük tavaly, de mi lesz idén?

Az első körben elhoztak egy pontot Szicíliából, a tudósítások szerint a világon semmi nem történt a 35 fokos hőségben. Hazai pályán, nyilván telt ház előtt biztosan rámásznak a Juventus képére, de a két keret közti különbség miatt már egy pont is óriási sikernek számítana. Nyer a Juve.

Conte jól ismeri őket. És bár erősen fogadkoztak, hogy ők is ismerik Conte stílusát, emiatt borsot törhetnek az orra alá, azért ebben problémát fog okozni, hogy Del Pierót csak 11 sienai tudja leszerelni, szabálytalanul. És ugyanez igaz még Buffonra is. Az utolsó boldog pillanatuk a meccsen az lesz, amikor a kézfogás után Mannini autogramot kér Vucinictől a mellkasára. 0-100 a tippem.

Miért szimpatikus/antipatikus a csapat?

Az eleve szimpatikus színösszeállítás mellett Siena-mez vásárlására gerjesztheti az embert, hogy Olaszország egyik legszebb városát képviselik. Ezen kívül a Juve után ők lesznek a második csapat, amely saját stadiont épít, és nem is akármilyet: az Isola D'Arbiában tervezett aréna a földbe vájt gödörbe épül, gyakorlatilag zöld energiával üzemel majd, és már a tervekért nemzetközi díjak egész sorát zsebelte be. A 20 ezres stadka két év múlva lesz kész.

Barátságos kis hobbitcsapat, földbe vájt kunyhójuk elkészültére várnak Olaszország egyik bájos kisvárosában. Önmagában nincs ezen semmi gyűlölni való; egyszerűen olyanok, mint egy hangyaboly a lakásban. Szenvtelenül adod be nekik a gyilkos tápot, és röhögve nézed, amint lelkesen beviszik kis járataik mélyére, hogy utána búbánatosan, nulla lőtt góllal és nulla ponttal térhessenek nyugovóra. A meccs végén reméljük, nem fognak összeverekedni Giaccherini mezéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr728239674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338144 2011.09.17. 12:20:23

Levetették a Sousa-s posztot?? :D ászták*rva :D Pedig ütött!

juvebt 2011.09.17. 14:45:27

Nagyon remélem, hogy győzünk! Kiváncsi vagyok Conte milyen kezdővel rukkol elő. Én írtam a diginek, felháborodásom miatt, hogy nem minket közvetítenek. Nem értem hogy sikerül azt a római meccset kiválasztani. Nagyon bosszant. Te sem tudod Benito?

334309 2011.09.17. 15:45:05

[juvebt](#507443): hát, ha továbblépünk azon, hogy mi nyilván a juvét néztük volna, sajnos előfordulhat, hogy tényleg az a meccs lesz érdekesebb. amúgy mit adnak? a lazio-genoát?

juvebt 2011.09.17. 16:52:00

@benitoNST: igen azt. Lehet rosszul emlékszem, de eddig ha nem esett egybe egy valóban rangadóval akkor mindig minket adtak. A jó kezdés és Conte múltja miatt szerintem rossz döntést hoztak.

Ales 2011.09.17. 17:06:48

Nehogy már egy lazio-genoa nagyobb nézettséget generáljon, mint a Juventus mecccse.. ezt nem hiszem el. Ennyi semleges szurkoló egyrészt nincs, és aki van az sem ezt a meccset fogja megnézni...

Ales 2011.09.17. 17:08:40

Azt meg senki ne meslje be, hogy ennyi lazio meg genoa drukker van

juvebt 2011.09.17. 17:25:48

Én is ezért nem értem. Semlegesként, gondolkodva sem találtam rá magyarázatot. Lehet, nincs is. Egy-két Lazio szurkoló biztos van, de Genoa. Nem tudom ki fogja nézni. Mi meg görnyedhetünk a gép fölött. Legalább felvételről leadnák, ha már ez a derbi kiszorított minket. Nevetséges!

daneeka 2011.09.17. 17:47:17

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de öröm nézni ahogy szív az Inter :D

RolloJuve 2011.09.17. 17:52:43

[Reiro](#507177): "Levetették a Sousa-s posztot?? :D ászták*rva :D Pedig ütött!" Ha már úgyis az "egy a zászló egy a tábor" szellemében foglaltatok állást akkor tényleg, miért?

jakuza 2011.09.17. 18:04:41

[daneeka](#507798): Nem baj az hagy szenvedjenek csak. A rómától megint kikapnak, a milan nápolyba megy így ők is kikapnak. De az sem jó ha a napoly nyer, inkább legyen x.

jakuza 2011.09.17. 18:12:13

[benitoNST](#507596): Azt nem értem hogy a juhár Tomi miért nincs fent? Vagy itt van? Ha ő is juve szurkoló akkor itt a helye nem? Egyébként intézkedhetnél a diginél az érdekünkben. Sőtt már a Bl-ben a milan barcát is adhatta volna a digi. A tv2 nem adja a bl meccseket. Én nem tudom fogni a prot meg fem3-at. A digi intézkedhetne. Megjósolom azért az inter-roma 1-3 lesz a roma javára.

338554 2011.09.17. 21:11:35

Remélem a hullarablók ellen csakis "Utálunk/Gyűlölünk - inter" című poszt lesz. Lucio épp az imént rúgta fejen Stekelenburgot miután a holland bevetődve mentett előle. Úgy tűnik az évek során sikeresen asszimilálódott, ezzel az értelmetlen bunkósággal pedig a beavatási próbát is kiállta..

336679 2011.09.17. 21:34:04

[RolloJuve](#507811): Nem túl hosszú, ám nem annyira érdekes történet. Nincs fent, elégedjünk meg ezzel a helyzettel. :) [neuropa](#508114): Az inter és a Milan esetében csak szeretetteljes posztokat fogunk írni.

Satchell 2011.09.30. 06:47:52

What I find so interesting is you could never find this anhyewre else.
süti beállítások módosítása