bntemp

bntemp

Cesenai királyok

2011. március 08. - s4tch

Milyen hely lehet az, ahol már a Krisztus előtti 3. században kiváló borokat termeltek és védőszentje maga Keresztelő Szent János? Nyilván Olaszország egyik legmenőbb városa ez, Cesena! 
Nézzük, miért is sokkal szimpatikusabb csapat a cesenai a Serie A összes többi csapatánál.

Milyen hely lehet az, ahol már a Krisztus előtti 3. században kiváló borokat termeltek és védőszentje maga Keresztelő Szent János? Nyilván Olaszország egyik legmenőbb városa ez, Cesena! 
Nézzük, miért is sokkal szimpatikusabb csapat a cesenai a Serie A összes többi csapatánál.

Ezen a blogon soha, semmi sincs véletlenül. Így észrevehetitek azt is, hogy bár minden meccs előtt írtunk az aktuális ellenfélről gyűlölködő posztot, a Cesena gárdája kivétel ez alól. Nyilván azért, mert nagy rajongói vagyunk a csapatnak, ahol olyan sztárok rúgják a bőrt, mint Stephen Appiah (aki ellenünk nyilván betalál egyszer-kétszer), Luis Jiménez vagy éppen Igor Budan!

Miért tiszteletreméltó a Cesena? Egyrészt azért, mert miközben a Juventus a XX. század nagyobbik részében húggyá verte az egész Itáliai-félszigetet és Európát, a cesenai alakulat a másod- és a negyedosztály között ingázott! Ennek ellenére, most, 2011 februárjában itt vannak, mindössze 13 pontra lemaradva a zebráktól!

Legnagyobb sikerüket több mint 30 éve érték el, akkor hatodikok lettek a bajnokságban, és elindulhattak az UEFA-kupában. A csodálatos idény végén annyira leitták magukat, hogy a rákövetkező évben egyből ki is estek a francba. Érdemes vigyázó tekintetünket pályafutásukon végigfuttatni, hiszen az UEFA-kupa szereplés után hamarosan a Serie C-ben találták magukat, és mókás módon még a 2008/09-es szezont is a C-ligában töltötték. Innen viszont két év alatt felrakétáztak az első osztályba, 19 év után!

De mit irigyelhetünk tőlük a leginkább?! Természetesen a címerük a legmenőbb, mind közül. Mert mertek nagyot álmodni, nem hagyták, hogy beszorítsák őket a konzervatív elképzelések. Az unalmas címerállatok világát maguk mögött hagyták, így nem oroszlán, nem ló, nem bika, nem rinocérosz és nem is panda szerepel a címerükben, hanem bizony egy felülmúlhatatlan CSIKÓHAL!

Mit jelképez, ez a pikóalakú, sugarasúszójú halak csoportjába tartozó nemes állat? A Cesena címerében mindenképpen a kitartást, hiszen az Adriai-tenger hullámait soha, egyetlen darab sem érte el - mert marha messze élnek tőle. A sokoldalúságot, hiszen a legkisebb csikóhal mindössze 17 mm-es, míg a legnagyobbak akár 35 centisek is lehetnek - ez bizony  20-szoros különbség! A gyorsaságot, hiszen a csikóhalak másodpercenként mintegy 35-öt csapó hátuszonyuk segítségével lebegnek a vízben - pont ennyi gólt kapott a Juventus eddig. A türelmet, hiszen táplálékukat az angolnafű vagy a hínár szárán naphosszat lengedezve várják, és ha az a közelükbe érkezik, akkor kegyetlenül beszippantják - vajon mi lehet, ha semmi sem jár arra, kiesnek a Serie C-be?

Ilyen csodálatos címerállattal nehéz felvenni a versenyt.

Ugye ti is érzitek, hogy micsoda küzdelem lesz ez a hétvégén, a középmezőny teteje és alja között? A csikóhal és a zebra között?

De merjünk nagyot álmodni, a cél minimum egy pont elhozása és legalább egy gól begyűrése.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr948239362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334309 2011.03.08. 11:26:48

huhh, hát nemtom... nem lesz könnyű, osztozom a félelmeidben, darti.

339362 2011.03.08. 11:31:46

:) király cikk, mint mindig! azt kihagytad, hogy feltehetőleg ez lesz a világ legjobb edzője, delnéri lajos búcsúmeccse szeretett csapatunk kispadján.

336679 2011.03.08. 11:36:22

[juuvee](#324433): Tévedsz. Akkor is marad, ha kikapunk. Bizony. Bár nem fogunk kikapni.

339362 2011.03.08. 11:38:38

de nyerni sem :(

337936 2011.03.08. 12:30:54

commedia dell'arte! nemes hagyományai blogírásban! azt a k.rva... szép! azért ne menjetek el ripacskodásba ha lehet :)) benito már ugyis netes médiacölöp lett :). (ezt a blogolási stílusra értettem amúgy, nem a konkrét posztra). bár most hogy elolvastam rendesen, izé, mintha egy kicsit itt is kilógna a ...

284129 2011.03.08. 15:18:06

Szép post! Döntetlenben kiegyezek így látatlanban. :-)

334233 2011.03.08. 16:42:13

@Dartagnanx: most Del Neri azért marad, mert nem tudunk nála jobbat igazolni, vagy azért mert tudnának, de senki nem akar egy ilyen Juventushoz jönni dolgozni?? Egyik se túl biztató a jövőre nézve... Vagy Del Neri-nek az a munkataktikája - mivel eddig csak kis vagy középcsapatoknál dolgozott, na nem mintha a Juve most több lenne - hogy "lezülleszti" kiscsapattá, és majd onnan, az esélytelenek nyugalmával villant velünk egy nagyot?? Ez se túl szívderítő alternatíva, ráadásul ahogy állunk, ez a legvalószínűbb...korábban azt mondtam, nyárig maradjon mert a szezonközbeni edzőváltásokkal baromira nem volt szerencsénk, de aztán el kell zavarni a francba.

marcello 2011.03.08. 19:03:35

Grande post ! Újfent :P Érezzük benne amit kell, és a trollok is távol maradnak ;) kitűnő megoldás. Kár,h akár teljesen komolyan is vehetjük azt, h X ért játszunk :S ... Forza Juve !

264364 2011.03.08. 19:17:39

és ugye a fekete-fehér csapat fog nyerni. vagy legalábbis náluk marad legalább két pont. egyébként akkor az egyik csapat fehér alapon fekete csíkos mezben játszik, a másik meg fekete alapon fehér csíkosban? :)

336679 2011.03.08. 21:22:19

[IronRock](#324657): Delneri az új projekt egyik pillére. Jött csomó ember, Delneri nekiállt, és pompás őszt produkált velük. Aztán januárra kipukkant a csapat, és senki sem tudja miért. (Szerintem azért, mert az ősz volt kiemelkedő, amit most csinálunk, az a keretet és az edzőt figyelembe véve normális - de erről írtam is decemberben egy cikket) Most kitartanak Delneri mellett, hátha talpra állítja a srácokat, az idei évet átvészeljük további hatalmas égések nélkül, és nyáron megerősítik a keretet, a "gerincre" (Chiellini, Bonucci, Barzagli, Melo, Marchisio, Krasic, Q, Matri) támaszkodva. Ami szerintem faszság, de szerintem erre gondolnak. És bár megkockáztathatnám, hogy egy esetleges Cesena elleni vereség megpecsételheti Delneri sorsát, mégsem teszem. Méghozzá azért, mert az idei célok egyikét sem tudjuk elérni, kiesni biztosan nem fog a csapat, BL-t már lehetetlen elérni. Felesleges edzőt váltani ilyen körülmények között. Nyáron szélesebb lesz a mozgástér.

334724 2011.03.08. 23:27:29

a cikk kitűnő, és respect a moderálsnak, nagyok vagytok s királyok, a juve a legjobb s szebb, kötsög aki másnak drukkol a békés moderálás megváltó szabályai alatt forza juve et nihil aliud
süti beállítások módosítása