bntemp

bntemp

Ez lenne az új stadion ára?

2011. január 30. - s4tch

Egy nem túl szimpatikus kiscsapat szurkolói vagyunk – írta a meccs után a Bianconeri blog levlistáján Darti. A megállapítás mögé azonnal felsorakoztam, mert pontosan így érzem én is: a Juventus néhány hét leforgása alatt visszaverekedte magát oda, ahol tavaly ilyenkor tartott. Persze az olyan vereségek után, mint az Udinese elleni, az ember hajlamos végletes ítéleteket mondani, de az alábbi poszt nem hirtelen felindulásból íródott fröcsögést tartalmaz, hanem olyan tényeket, amikkel még a legoptimistábbak sem tudnak vitába szállni. Talán csak abban lehet reménykedni, hogy jövő héten bemutatkozhat az eurómilliókért szerződtetett sztárigazolás, Barzagli.

Egy nem túl szimpatikus kiscsapat szurkolói vagyunk – írta a meccs után a Bianconeri blog levlistáján Darti. A megállapítás mögé azonnal felsorakoztam, mert pontosan így érzem én is: a Juventus néhány hét leforgása alatt visszaverekedte magát oda, ahol tavaly ilyenkor tartott. Persze az olyan vereségek után, mint az Udinese elleni, az ember hajlamos végletes ítéleteket mondani, de az alábbi poszt nem hirtelen felindulásból íródott fröcsögést tartalmaz, hanem olyan tényeket, amikkel még a legoptimistábbak sem tudnak vitába szállni. Talán csak abban lehet reménykedni, hogy jövő héten bemutatkozhat az eurómilliókért szerződtetett sztárigazolás, Barzagli.

Jól talán 10 percet, vállalhatóan 60-at hozott le a Juventus az Udinese ellen, a fennmaradó időben csak azért nem gyalázták meg Parma-szerűen a csapatot, mert a friuliak is igen messze voltak az utóbbi hetekben mutatott formájuktól. Annyira persze nem tudtak rosszak lenni, hogy Grossót semlegesítsék, ez pedig már egy közepes teljesítménnyel is győzelmet ért. És ezzel meg is érkeztünk a neuralgikus ponthoz: a legfájóbb vereség mindig az, amikor az ellenfél sem játszik jól.

A tavalyi év gazdag szopástörténetéből is a Milan elleni 0-3 a legszörnyűbb emlék, hiszen botrányosan rosszul játszó vendégcsapat gyalázta meg hazai pályán a Juventust. Most itt még nem tartunk, de 2011-ben eddig összesen nem sikerült a csapatnak egy meccsnyi ideig az ősz nagy részében látott teljesítményt az asztalra tennie. Abban viszont már ott tartunk, ahol tavaly, hogy a játékosok pont úgy kifinganak a meccs kétharmadánál, mint Ferrara alatt. Akkor azt gondoltuk, Ciro ennyire hülye, de persze szóba került Vinovo is – idénre maradt az utóbbi kifogásnak.

Marchisio hiába lőtte a szezon egyik legszebb gólját, egyébként tökéletesen láthatatlan volt, és a második félidő közepétől már sem futni, sem ütközni nem volt képes. Ha pedig a Grosso előtt védekező középpályás rosszul játszik, akkor kikap a Juventus. Nem lenne feltétlenül így, ha a védelem közepe tudná korrigálni a hibákat, de ehelyett ők is újabbakat vétenek. Nincs koherencia, nincsenek egymásért küzdő játékosok. Kapkodás van, és ki gyenge formája, ki képességbeli hiányosságai miatt óvodás hibákat vétenek a játékosok. A 15. percre Bonucci és Chiellini már túl volt két olyan hibán, amiből Di Natale máskor gólt lő, pedig most Melo játszott előttük, és nem is rosszul.

 



Kraszics is formán kívül van, így hiába vártuk, hogy Quagliarella kiesésével majd ő ad egy extra lökést a csapatnak. Ráadásul a felépítése miatt őt könnyen odébbteszik, és a bolognai műesése óta a bírók akkor sem fújnak neki, ha éppen tényleg felrúgják. Nincs senki, aki a vállára tudná venni a csapatot a nehéz helyzetekben. Alex rengeteget dolgozik a mezőnyben, de olyan sebességhátránya van, amit már csak felállt védelem ellen tud kompenzálni. Ha felrugdalják rá a labdákat, semmit nem tud velük kezdeni, mert már nincs a Serie A-ban védő, akivel állná a futóversenyt.

Meg egyébként is: micsoda röhej már, hogy Alextől várjuk a mannát? Mert rendben van, hogy lesz szép új stadion, csak lesz-e benne csapat is? Ezt a mostani keretet még a 4. helyhez is nagyon meg kellene erősíteni, de 17 perccel az átigazolási időszak lezárása előtt úgy tűnik, a téli igazolásainkat letudottnak tekintjük egy Bundesliga-középcsapatból régen kiszorult védővel, és egy három éve csak elvétve gólt szerző csatárral (aki már meg is sérült közben). Eközben a védelem két széléből az nem csinál hülyét, aki nem akar, és nincs befejező csatár, aki gólt is tud lőni. Ez lenne a plázaszerű stadion ára?

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr78239272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336679 2011.01.30. 23:56:57

Középcsapatot írtam. De írhattam volna akár kiscsapatot is.

336679 2011.01.30. 23:59:42

Az átigazolási időszak január végéig tart? Akkor van még belőle 24 óra. Ennyi idő alatt félcsilliárdból tudnék bajnokesélyes csapatot igazolni.

262910 2011.01.31. 00:02:08

egy hónap alatt lenulláztuk ezt a szezont is. BL ebből nem lesz, EL a lőtéri döglött kutyát nem érdekli. szeptemberig nincs nyomás a csapaton, tökmindegy, hogy hetedik vagy tizennegyedik helyen végeznek a bajnokságban.

vektra 2011.01.31. 09:27:16

azt gondolom, hogy most Delnerinek taktikát kellene váltania. úgy, hogy meg kell próbálni stabilabbá tenni a védekezést, és Krasic-csal és Martinez-zel felállni mint támadókkal. rámehetnénk a 0-0-ra és hátha kontrákból sikerül betalálnunk. a széleken jászhatna Marci és Momo, középen Aquilani és Melo. most megint ott vagyunk, hogy próbálunk menni előre, és kapjuk hátul a szerencsétlen gólokat. tisztára mint tavaly....

334265 2011.01.31. 10:00:30

Most akkor azon kell elgondolkodni, hogy jutott el oda a csapat, hogy Tonitól és Barzaglitól minőségi javulást várjon. Kész röhej, hogy az utolsó napon, míg lehetne igazolni, a legnagyobb ász Marotta kezében Matri. (És most nézzünk szét kiket igazoltak a "rivális" csapatok: Milan, Inter) Milyen csapatépítésről(már egy pár éve), meg milyen mentalitásról beszélnek itt emberek? 2006 óta a legerősebb és legmotiváltabb csapatunk a B ligában volt. Középszerű vezetőkkel,többnyire középszerű játékosokkal és középszerűen teljesítő játékosokkal KÖZÉPCSAPAT vagyunk. Ez a tény már évek óta.

iron di torino 2011.01.31. 10:35:11

Szerintem alapvető probléma hgy nincsen pénz és emelett még hozzá nem értő emberek irányítják a juvét.Év elején megörültem mikor olvastam hogy a juventus fiatalokra akar építeni , mondtam végre egy olasz csapat ki nem a kiégett sztárokat vesz hanem termeli a sztárokat.De csalódnom kellet mert ismét középszerű játékosokat veszenk (pepe, martinez) ja és akedvencem toni ak nem tudom mikor szerzett utoljára gólt.Egyszerű a történet, jönnek a vereségek a vezetők meg nem mernek kockáztatni , ez is a gyenge edzőnek köszönhető ki nem tud új taktikát kitalálni és nem tudja hogy mikor kell kockáztatni.Segítenék del nerinek és a vezetőknek, most kell kockáztani vagyis; vagy intéznek legalább egy bomba és minőségi igazolást a maradék időben vagy be kellen vetni egy két ifistát . Erre szeretnék hozni egy két példát, mig a juve folyamat adja kölcsön a fiatalokat és helyettük játszanak a pepék meg a grossók addig a barca, man utd szépen lassan építi be a fiatalokat a csapatba pl:pedro , messi, xavi , iniesta , c.ronaldo , rooney, giggs scholes . ezek a focisták mind fiatalon kerültek a kezdőbe és ott fejlődtek szépen lassan és lettek a világ legjobbjai. Szóval igazoljanak minőségi igazolsokat és tegyenek be melléjük fiatalokat mert a folyamatos fiatalítással és csaapatépítéssel lehet csak fent maradni európa tetején.

266549 2011.01.31. 10:45:18

Delneri nem arról híres, hogy variálja a taktikát, ha úgy adódik. A gyenge kondi is az ő sara, kié másé lenne. Ez a keret - papíron - még a sérülésekkel együtt is jobb a Lazióénál vagy a Napoliénál, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nem lehet többet kihozni belőle.

334191 2011.01.31. 11:06:03

Sürgősen keríteni kell egy közgazdász-könyvelő-vezetőedzőt. Wenger 2014-től, remélhetőleg szabad préda...

336691 2011.01.31. 11:47:28

[vadkutya1](#293432): nem érünk rá addig

334191 2011.01.31. 12:14:56

[_benito](#293469): Ó, dehogynem. Egy új stadion mellett csak úgy suhannak el az esztendők, believe me. Amúgy (lehet,h volt már róla poszt, csak elkerülte a figyelmem) azt lehet tudni,h a Juve miből finanszírozza az új stadiont, s h ez milyen kötelezettségekkel jár a következő években?

255673 2011.01.31. 13:51:50

[bedlo](#293420): Én fordítva látom. Sztem DN a legkevésbé felelős a gyenge keretből ezt tudjak ihozni. Az ősz is már erőn felüli volt. Amióta Krasic ellen fújnak a bírók, azóta a szerb jó teljesítménye is álom. Ez a keret papíron gyengébb, mint a Napoli, Milan, Inter, Roma kerete, ez pedig négy csapatot jelent, azaz az első négybe bekerülni már idáig is jó teljesítmény lett volna. Q-val még meg is tudtuk volna csinálni. Szurkolok, hogy le tudjuk igazolni Matrit, mert akkor Q félig-meddig pótolva lenne. Persze-persze... Matri is lesérülhet, de hátha nem.

2011.01.31. 14:30:24

Legro-t megvette a Milan. Forlan-ért bejelentkezett Tottenham. igazolunk mi egyáltalán valami normális játékost még ma?

258945 2011.01.31. 15:21:23

[té](#293633): Dominguezt

elodv 2011.01.31. 15:51:28

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus brazil-olasz csatára, Amauri elfogadta a Parma labdarúgócsapatának ajánlatát, ám a torinói klub egyelőre nem hajlandó elengedni a támadót. A fehér-feketék állítólag csak akkor bólintanak rá az üzletre, ha sikerül megszerezniük a Cagliaritól Alessandro Matrit ez hihetetlen

elodv 2011.01.31. 15:52:26

bármelyik ifista hozná azt a szintet... könyörgöm takarítsuk már el

2011.01.31. 21:50:58

Matri a miénk, úgyhogy Amauri takarodhat
süti beállítások módosítása