bntemp

bntemp

Örülünk, Vincenzo?

2010. december 19. - s4tch

Inkompetens játékvezető, fogalmatlan középcsatár, kihagyott ziccerek, és egy utolsó pillanatban elbukott győzelem - címszavakban így lehetne összefoglalni a veronai döntetlent. A folytatásban azért azt is kifejtjük, ki, mennyire hülye.

Inkompetens játékvezető, fogalmatlan középcsatár, kihagyott ziccerek, és egy utolsó pillanatban elbukott győzelem - címszavakban így lehetne összefoglalni a veronai döntetlent. A folytatásban azért azt is kifejtjük, ki, mennyire hülye.

Emlékszünk még 2007. október 27-re? Persze, ha így teszem fel a kérdést, akkor kevesen vágják rá, hogy igen. Ha viszont úgy fogalmazok, hogy emlékszünk-e még a szemérmetlenül elcsalt Napoli-Juventus meccsre, talán többeknek dereng valami. Na, azt a meccset egy bizonyos Mauro Bergonzi vezette. Jó szokásához híven a mai alkalommal sem kímélte csapatunkat: megadott egy lesállás utáni kérdéses büntetőt, és kiszórta a fiatal Giandonatot egy sárgás szabálytalanságért. Ez utóbbiban egyébként vastagon sáros a korábban tizenegyest hárító Storari is, mert ha gólhelyzet volt a szituáció, akkor az az ő érthetetlen kifutása miatt volt. (Nem mellékesen: ha a büntető jogos volt, akkor ott sokkal inkább járt volna a piros lap, mint később Giandonatonak.)


A Chievo büntetője

Éljen, megvan a bűnbak! - kiálthatnánk, de sajnos nem így van. A fentiek ellenére a Juventus ugyanis elsősorban magának köszönheti, hogy nem nyerte meg a Chievo elleni meccset. A piros lap után fájdalmasan gyengén játszott a csapat, bár ennek némileg ellentmond, hogy két óriási ziccer is kimaradt a hazaiak kapuja előtt. Mindkettő a Iaquinta mellé-mögé feltolt Kraszicsnak köszönhető, aki az egyik helyzet kihagyását nagylelkűen magára is vállalta - miután a nehezét megcsinálta, az üres kapu már túl nagy kihívásnak bizonyult. A másikat a múlt hét után ismét gyalázatos teljesítményt nyújtó Iaquinta packázta el. Csatárt kellett volna hoznunk ehhez a melóhoz...

Kiszúrlak, bazzeg, ne pattogj már itt nekem!

Mindezek mellett Delneri döntései a megszokottól eltérően ezúttal nem jöttek be: bár személy szerint én szigorúnak éreztem a bíró döntését, de  - az amúgy súlytalanul játszó - Giandonatot kiállították, míg Quagliarella lecserélését csak sérülés magyarázhatja, mert csatártársával ellentétben ő úgy játszott, mint aki nem a Chievoval van. Kraszics lehozatala ugyanez a kategória, főleg, hogy azzal Delneri teljesen lemondott a labda megtartásáról. Persze igazságtalan lenne, ha nem említenénk meg, hogy a sérülések és eltiltások nagy részben hozzájárultak ahhoz, hogy a szokásokkal ellentétben a Juve belső középpályája ma gyenge volt.

Persze még így is meglehetett volna a győzelem, és ezzel a felzárkózás a Milanra, ha a pályán lévő 6(!!!) védő valamelyike képes lett volna elfejelni a menetrendszerűen érkező ívelést, vagy ha már ez nem jött össze, akkor mondjuk valaki foghatta volna Pellissiert, aki csoda, hogy nem félt, annyira egyedül volt a gólja előtt. Nem így történt, így a Chievo - némiképp jogosan - kiegyenlített.

A Juventus védelme a 93. percben

Ha igazságosak lennénk - mint ahogy nem vagyunk azok - azt mondhatnánk, hogy a sors visszavette azt, amit a múlt héten kaptunk a Lazio ellen. A legfontosabb tanulság, csak ismétlésképpen: kell egy csatár, mert Iaquintánál úgy sír a labda, mint az injekciós tűt látó kisgyerek az orvosnál. Amaurit pedig józan ésszel nem számíthatjuk a bevethető támadók közé. Öt pont hátránnyal vonulunk tehát karácsonyi pihenőre, és továbbra is nagy a tolongás a BL-t érő helyek környékén. Ha abban bízunk is, hogy a Napoli, Lazio, Palermo hármas kipukkad, nem szabad elfeledkezni a magát összekapó Romáról és a legerősebb kerettel rendelkező, Beniteztől sújtott Interről sem.


A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr488239180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

337936 2010.12.19. 19:11:11

balszerencse.

335361 2010.12.19. 19:58:35

Érzésem szerint a mai Chievo többet tett a győzelemért, mint a múltheti Lazio, nem is értem, miért mondják sokan, hogy most elvette a sors, amit mi kaptunk. Azt nem kaptuk, jobbak voltunk egész meccs alatt és kész. Ebben a tekintetben szerintem a mai döntetlen talán még igazságosabb is, mintha a Lazioval X-eltünk volna. Persze fáj ez most mindenhogy.

Elodv 2010.12.19. 20:11:15

Én ennek ellenére amondó vagyok, hogy sokkal fontosabb lenne egy normális "leftwingback" mint egy csatár, mert legalább Iaquintat meg Amaurit fejbe lehet rúgni a labdával, de Grosso erre már maximum a következő életében lesz csak képes, arról ne is beszélve, hogy a védekezést a Buchel is kb jobban oldotta volna meg, középszerű Maxi Lopezen kívül mást úgyse tudunk megszerezni, Marotta meg nem győzi hajtogatni, hogy nem lesznek nagy kiadások.

258945 2010.12.19. 20:22:39

Iaqunita helyzeténél az jutott eszembe hogy Quagliarella olyat alányesett volna a labdának hogy öröm lett volna nézni, ehelyett Vincenzo...ez van. Krasic meg üres kapu igen, ez van...

trunks 2010.12.19. 20:32:23

Ez a Chievo rohadtul nem érdemelt 1 pontot se. Gyakorlatilag helyzet nélkül (ha jól emlékszem a gólon kívül 1 komolyabb sanszuk volt) letolták az emberhátrányban játszó Juve ellen a félidőt. Igazából veszélyesebbek voltunk abból a néhány kontrából, mint a Chievo a zsákszámra fellövöldözött labdákból. Ez a Moscardelli gyerek pedig annyira szerencsétlen, hogy csak Amaurihoz tudom mérni. Fel nem foghatom, mit keres a Serie A-ban...

trunks 2010.12.19. 20:35:01

Ja és szerintem ma Jaki egész jó teljesítményt nyújtott - legalábbis a szezonban eddig nyújtott vergődéséhez képest. Mégis csak adott egy gólpasszt. Ettől függetlenül nagyon kellene egy csatár. De minőségi, nem vmi balfasz tizeniksz millióért, mint Maxi López. Akkor inkább ne vegyünk senkit.

260706 2010.12.19. 22:34:31

"kell egy csatár, mert Iaquintánál úgy sír a labda, mint az injekciós tűt látó kisgyerek az orvosnál" Na, ettől jobb és találóbb hasonlatot nagyon rég olvastam már.

vektra 2010.12.20. 08:53:19

szerintem Delneri ott hibázott, hogy ennyi védőt küldött pályára a végén. szinte már egymást zavarták... Sissoko-val ennyire nem számolnak már vagy sérült volt?

170088 2010.12.20. 09:03:27

Sissoko megsérült, nem tudja valaki? Tegnap amikor meghallottam, hogy Marchisio és Melo sem bevethető, azt gondoltam hogy Aquilani mellett Momo fog kezdeni. Az az igazság, hogy a kis Giandonato faltja pirosat ért, utolsó ember volt. Ettől függetlenül következetlen bírót kaptunk. A tegnapi játéka miatt én sem szidnám Iaquintát, ha mindenki egészséges lenne, valószinűleg a kispadon lett volna és meglehetősen egyedül volt tegnap, mert Quagliarella gyakran visszalépett labdát szerezni a középpályára, mert Aquilani sem volt élete formájában. Lehetne róla vitát indítani, hogy mik idén a Juve céljai, személy szerint akkor is boldog leszek, ha elérik év végére az egyik BL- csoportkört érő helyet, szerintem a jelenlegi kerettel ez teljesíthető elvárás. A scudettóhoz 2-3 komoly igazolásra (nem Traoré szintűre)szükség lenne. Ja és Sörensen korához és ahhoz képest hogy középső bekk egészen jól megoldja a feladatát.

334302 2010.12.20. 11:13:59

Ha van bajnokság, ahol nem lehet minőségi center nélkül focizni, akkor az a Serie A. Jágónak nem 'egész jól' kell játszani, hanem beverni a ziccert kérdés nélkül, 0-2, sima a meccs. Persze Kraszics is elbaszta, csak az egy kicsit más helyzet volt. Kb az ilyen meccseken múlik a scudetto, és úgy tűnik, ehhez még kevés a Juve. Nekem nem hiányoznak a sztárigazolások, de center nélkül focizni nem spórolás, meg átgondolt igazolási politika, hanem dilettantizmus.

336035 2010.12.20. 12:15:11

Úgy nem is fog gólt lőni ez a szerencsétlen Vincenzo, hogy csak a saját kapuja felé tud megindulni. Ezzel nem is lenne akkora gond, ha legalább azt látná az ember, hogy küzd, harcol fut a pályán, de nem áll egy helyben, néha talán mozog a labdáért mint egy vemhes ló, folyamatosan magyaráz még a csapattársaknak is a pályán ahelyett, hogy felszántaná azt. Technikailag egy nulla az ember, lőtt már lehetetlen szituációból is gólt, de azokat a helyzeteket nem lövi be amiket alapjáraton illene. Lassan eljutok egy olyan szintre amikor azt mondom, hogy helyette bárki játszhatna bárki eredményesebb lenne mint ő. Mennie kell a haverjával együtt.

170088 2010.12.20. 12:30:02

Azért nem Iaquinta volt tegnap az egyetlen tömegszerencsétlenség, kár lenne csak őt hibáztatni azért mert nem bírtuk kapott gól nélkül kihúzni. Tény, hogy nem az a tipusú csatár, akire a Juvénak feltétlenül szüksége van, de például Pepe és Aquilani sem tudta felmérni a tegnapi meccs tétjét. Kraszics, Storari, Sörensen és Quagliarella volt hasznos, jó meg senki sem.

337583 2010.12.20. 12:30:54

[Itáliainagysándor](#264689): Azt azért nem lehet elvitatni Iaquintatól, hogy küzd/harcol a labdákért.Cserecsatárnak nekem megfelelne...

336035 2010.12.20. 17:29:02

[tcs19](#264699): Régen lehet, hogy így volt, jelenleg más a helyzet. Pár éve lehet, hogy én is ezt mondtam volna róla. Amaurival váltogatják egymást már 1-éve, ha felépül Amauri, akkor maximum 2 meccsre rá lesérül Iaquinta, ez megy már jó ideje. Ráadásul versenyeznek, hogy melyik nyújt szarabb teljesítményt amikor éppen nem sérült. Iaquintának csak azaz 1 szerencséje van, hogy néha beakad egy gól, de ezeken kívül semmivel sem nyújt többet mint Amauri.

trunks 2010.12.20. 21:44:23

Szerintem pedig sokkal hasznosabb, mint Amauri. Ráadásul hajt is mint állat mindig. Amauri csak bejön és a haját igazgatja, Jaki legalább néha gólt lő, még ha nem is túl sokat. Amit pedig nem értek, hogy miért mindenki most fikázza, amikor ezen a meccsen kb. semmi segítséget nem kapott senkitől, csak néha Kraszicstól. Volt már sokkal gyengébb meccse is a szezonban, a mostani x-et nem kell mindenáron az ő nyakába varrni.
süti beállítások módosítása