bntemp

bntemp

1994. április 17.: Juventus-Lazio 6-1

2010. december 11. - s4tch

Erőszak, sztrájkveszély (hoppá!), atomjaira szedett vendégcsapat, reménytelenül üldözött Milan: az 1993-1994-es bajnokság 32. fordulójában a Lazio látogatott Torinóba. Múltidézünk, ahogy szoktunk, de ezúttal videót is töltöttünk fel hozzá a youtube-ra, hogy ezzel  az ócska húzással növeljük a blogunk látogatottságát.

Erőszak, sztrájkveszély (hoppá!), atomjaira szedett vendégcsapat, reménytelenül üldözött Milan: az 1993-1994-es bajnokság 32. fordulójában a Lazio látogatott Torinóba. Múltidézünk, ahogy szoktunk, de ezúttal videót is töltöttünk fel hozzá a youtube-ra, hogy ezzel  az ócska húzással növeljük a blogunk látogatottságát.

Amikor az olasz bajnokság az 1993-1994-es idényben a 32. fordulóhoz érkezett, addigra a legfontosabb dolog eldőlt: a Milan papíron még nem, de gyakorlatban már bajnok volt, az őt követő Juventusnak már csak annyi maradt célként, hogy a második helyről ne szoruljon le.

Fölsejlik a sztrájk árnyéka

1994 áprilisában a játékosok szakszervezete (amelyet már akkor is Campana vezetett, akárcsak most) sztrájkot helyezett kilátásba, mert nem volt megelégedve azzal az összeggel, amelyet a Liga a csődbe jutott klubok játékosainak a kifizetésére különített el (10 milliárd líráról beszélünk). A focisták megmakacsolták magukat, 1994. április 17-én - tehát a mérkőzés napján - az olasz sajtó reális veszélyként számolt be a sztrájk lehetőségéről. Aztán a tiltakozás elmaradt, akárcsak most, így akkor is meg tudták rendezni a Juventus-Lazio meccset, és jelen állás szerint most is. Bámulatos, hogy milyen történelmi párhuzamok léteznek!

34382 bérletes és 4671 fizető néző előtt Racalbuto játékvezetésével kezdődött el a mérkőzés. Az összeállítások:

Juventus: Peruzzi, Porrini, Cesar, Kohler, A. Fortunato, Di Livio, Conte, Möller, Marocchi, Vialli, R. Baggio.

Lazio: Marchegiani, Negro, Bacci, Sclosa, Bonomi, Cravero, Fuser, Winter, Boksic, Di Mauro, Signori.

A meccs részletes írásbeli krónikája helyett ezúttal nézzük meg a Juventus-góljait.

A Lazio 3-0-ás állásnál szépített: Signori Porrinit és (a bicegő) Kohlert is lerázva lőtt Peruzzi kapujába.

Reakciók, Vialli dícséretes önkritikája

Gianluca Vialli ezen a mérkőzésen ugyan mesterhármast szerzett, de nyugodtan brutálisnak nevezhetjük a Juventusban töltött második évét: rengeteget volt sérült, amikor játszott, akkor pocsékul tette, így fordulhatott az elő, hogy a Lazio elleni rangadóig nem lőtt még gólt a bajnokságban. A sokat szenvedő támadót óriási ünneplésben részesítette a Stadio Delle Alpi közönsége, még az is felmerült egyesekben, hogy ismét meghívhatnák a válogatottba, mert sokat tudna segíteni a csapatnak az 1994-es világbajnokságon. Vialli lehűtötte a kedélyeket: "Nem hiszem, hogy a mesterhármasom miatt beválogatna Sacchi. Az idei viszontagságok elvették a játékkedvemet, de a mai gólok újra boldoggá tettek. Ez a nap ugyan már a régi Viallit idézte, de a három gól nem teszi meg nem történtté az idény többi részét - válogatott pedig csak akkor lehet valaki, ha egész évben jól teljesít. Igazságtalan lenne, ha a mostani meccs alapján bekerülnék valaki olyannak a helyére, aki mondjuk most nem lőtt gólt, de egyébként egész évben kiegyensúlyozott játékot nyújtott. Inkább azt mondanám, hogy megnyílt előttem az út a 96-os EB-re. A Milan bajnoki címe? Teljesen megérdemelték. Zsinórban három elsőség az olasz bajnokságban egy óriási tett, de remélem, hogy ezzel már jól is laktak. Fényes jövőt látok a Juventus előtt a következő két-három évben."

Vialli a harmadik gólját lövi

Giuseppe Signori 21. gólját szerezte az idényben: "Lehet, hogy elég lesz ez is a gólkirályi címhez, de szerintem el kell érnem a 23 gólt ahhoz, hogy biztosan meglegyen ez elsőség. Többet viszont nem játszhatunk úgy, mint ma: még fel sem eszméltünk, amikor már 3-0-ra vezetett a Juventus."

Luca Marchegiani számára pokoli délután volt ez: "Nem tudom, hogy mi történt velünk az első negyedórában, de szégyellhetjük magunkat. Sosem éreztem még magam ennyire kiszolgáltatottnak. Reklamáltam a harmadik és a negyedik gól után, előbbinél les, utóbbinál lökés miatt. De ennek nincs jelentősége."

Útban a hatodik gól. Baggio már tudja, Marchegiani talán csak sejti

Dino Zoff nagyon keményen fogalmazott: "Egyszerűen elfogadhatatlan ez a mai teljesítmény. A mostani játékunk tükrében kétségeim merültek fel a képességeink tekintetében, kifejezetten csodának mondható, hogy ilyen jól állunk a bajnokságban."

Giovanni Trapattoni a győzelmet a kritikusai kritizálására használta: "Szerintem elismerést érdemel a klub a tavaly nyári mercato miatt, nem pedig elmarasztalást. A csapat - az ellenkező hangok dacára - idén bizonyította, hogy versenyképes. Dícséret illeti Gaudino professzort, aki a fizikális felkészülést irányította, hiszen remek a játékosok erőnléte."

Egy kis csetepaté

Teljesen helyénvaló, hogy egy ilyen meccset megelőzően tombolnak az indulatok, és ezúttal sem volt ez másképp. A római szurkolók közül 4-et letartóztattak, további 11 ellen feljelentést tettek, 14 pedig azonnali pénzbírságot kapott.

Giulio Moretti és Fabio Durante - két letartóztatott rosszcsont a négyből

A Lazio ultrái vonattal érkeztek Torinóba, az út során köveket dobáltak ki a szerelvényekből, majd a mérkőzést megelőzően, a Stadio Delle Alpi mellett megkéseltek egy Juve-drukkert, aki a lábán sérült meg.

Sok egyéb érdekesség történt még a stadionon belül, a meccs közben: a Juventus szurkolóinak egy része kritikai megjegyzésekkel illette a vezetőségbe újonnan bekerült Moggit és Giraudót. De ez egy másik, izgalmas téma, amely külön posztot érdemel - és fog is kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr158239150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334412 2010.12.11. 19:30:33

Bromance, ez a jó szó, amit írásaid olvasva érzek.

336679 2010.12.11. 22:58:58

[ejjelikornel](#258260): Én nem merem ideírni azt a szót, amit érzek, ha Dino írásait olvasom. De még annál is durvább amit akkor érzek, amikor a közelében lehetek.

334412 2010.12.12. 01:04:38

[Dartagnanx](#258375): Szerencsés ember...!

334471 2010.12.12. 16:43:17

Az eredménnyel ma is kiegyeznék... :-)
süti beállítások módosítása