bntemp

bntemp

Pech Poznan

2010. december 02. - s4tch

Tegnap este, a sorozatban elért ötödik döntetlennel hivatalossá vált, hogy a Juve nem jut tovább az Európa Liga csoportköréből. Hogy ennek örülnünk kell-e, vagy szégyenkeznünk miatta, azt mindenki maga döntse el. A tovább után azért adunk ehhez némi támpontot.

Tegnap este, a sorozatban elért ötödik döntetlennel hivatalossá vált, hogy a Juve nem jut tovább az Európa Liga csoportköréből. Hogy ennek örülnünk kell-e, vagy szégyenkeznünk miatta, azt mindenki maga döntse el. A tovább után azért adunk ehhez némi támpontot.

Az előjelek nem ígértek sok jót: mínusz 18-20 fok, hó és egy lengyel csapat. Márpedig mit várunk a sorstól, ha hányunk az édestől, izzadunk a sóstól a hétvégén egyetlen lengyellel (Boruccal) nem bírtunk el, akkor egy egész csapatnyi ellen még annyi esélyünk sincs. Főleg, ha az Andrea Lazzarit idéző Rudnevs is az ellenfélnél van.

Egy reklamáló olasz védő a tegnapi meccsről

A meccs alapján továbbra is igaz, hogy kell egy csatár, (mármint a Juvéba) hiszen a helyzetek megvoltak ezúttal is. Mondjuk ez távolról sem jelenti azt, hogy a Juventus jól játszott volna, sőt Kraszicson kívül mindenki igen harmatos teljesítményt nyújtott.  Persze ha a végén a fiatal Libertazzi befejeli a ziccerét, akkor meglehetett volna a meccs, a kérdés csak az, hogy jó lett volna-e ha úgy alakul?

Hiszen a csapatnak valóban annyira hiányzik az EL jelentette kettős terhelés, mint Zlatannak az önbizalomnövelő tréning. Az elsődleges cél idén a bajnokságban minél jobban szerepelni - azaz BL-t érő helyen végezni, és persze emellett lerakni a jövő csapatának alapjait. Ebben jó úton halad a klub, ahhoz viszont nem elég erős, hogy a Serie A mellett a nemzetközi porondon is villogjon. Ebből a szempontból tehát kifejezetten örömteli a kiesés - bármilyen furcsán is hangozzék ez. Ami miatt viszont nem az: az olaszok ezzel tovább csúsznak hátra az UEFA rangsorban, ami az országnak jutó BL helyek csökkenését eredményezi. Persze mondhatjuk, hogy ez minket nem érdekel, akkor meg csak az marad, hogy azért kifejezetten szégyen a Poznan mögé kerülni. Személy szerint mondjuk én marhára nem emlékeznék erre, ha a végén mondjuk sikerülne bajnokságot nyerni...

Azért az már mutatta, hogy a klubnak mennyire fontos az EL, hogy két kulcsjátékosnak igazolt új ember (Quagliarella és Aquilani) sem játszhatott a kupában - azaz már a szezon elején nyilvánvaló volt, hogy a Juventus nem tud majd a legerősebb összeállításában pályára lépni az ősszel.

Íme a gólok:


És egy hosszabb összefoglaló:


A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr68239124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334412 2010.12.02. 14:42:13

Hogy lehet örömteli egy olyan kiesés, ami nem csak a csapatra üthet vissza, nagyon is hamarosan, de az egész olasz bajnokságra? Egyszerűen szégyen, hogy ennyire szarnak bele a Serie A csapatai az EL-be, a németek pedig száz százalékosan megérdemlik az előzést. Persze lehet azt mondani, hogy kit érdekel, meg ki fog emlékezni arra, hogy a Poznan mögött végeztek. Ki emlékszik arra is, hogy a Lazio milyen katasztrofálisan szerepelt, senki. Gond itt akkor lesz, ha majd mondjuk a Juventus jövőre, vagy 2 év múlva a negyedik helyen végez. Remélem ott is ilyen könnyedén veszi majd tudomásul a csapat, hogy sebaj, lehet a bajnokságra koncentrálni, végre!

286511 2010.12.02. 16:08:38

azért ez hulla nagy ciki, akkár hogy is magyarázzátok a bizonyítványt. többek közt ezért nem fog a Juve (opcionálisan: Inter) negyedik helye BL-t érni az idény végén

260706 2010.12.02. 16:23:51

[Hispán07](#252552): Alapból nem értem, miért hiszed azt, hogy a fa****opó csapatod bajnokságot nyer idén??

260706 2010.12.02. 16:24:24

Amúgy meg qrvára örülök, hogy kiestünk

286511 2010.12.02. 16:25:05

[bobix](#252562): alapból azért hiszem, mert nem vagyok egy hozzád hasonló faxszopózó suttyó

297576 2010.12.02. 16:46:16

[ejjelikornel](#252491): Én sem értek egyet ezzel az essünk ki dologgal. Persze, a hülye is látja, hogy ez a Juve ennyi sérülttel jó, ha a bajnokságot végignyomja, de valóban fontos szempont, amit te írtál. A másik meg az, hogy szerintem ez a Juventus most nincs azon a szinten, hogy válogasson. Persze, a jövő évi BL indulás nagyon fontos nekem is, de nem érzem teljesen korrektnek ezt a kiesést. Tegyék oda magukat 100%-osan, ha túl nagy falat lett volna az EL, akkor abban a pillanatban kiesett volna az első jobb, vagy kicsit rosszabb csapat ellen és nem kellett volna taktikázni meg trükközni. Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy nem fognak erre emlékezni, de az is biztos, hogy nem növeli a csapat jó hírnevét. És majd örüljünk, ha az év végén ott leszünk a BL-t érő helyeken...

334309 2010.12.02. 16:49:34

urak, viselkedjünk jól! pont így vagyok vele én is, látom a hasznát a kiesésnek, de nem vagyok tőle boldog. a héccencségit, hát egy juventusról beszélünk. nyilván devalválódott a brand, de még most sem azt jelenti, hogy nyeretlenül kell kiesni egy el-ből.

336035 2010.12.02. 17:09:32

[ejjelikornel](#252491): [Hispán07](#252567): Na azért kezeljük helyén a dolgokat, nyilván nem jó a Juventus presztízsének a kiesés ez tény, viszont az meg egyenesen botrány, hogy az ellenfél szurkolók egyből a Juventust hibáztatják amiatt, hogy csak 3 olasz csapat indulhat a BL-ben. Talán nem ártana észrevenni kedves sporttársak azt a tényt, hogy ez a csapat nem is olyan régen még a másodosztályban sínylődött egy korántsem kedvező botrány miatt a csapat szinte darabjaira hullott és jelenleg ennek a puzzlenak az újbóli összerakásán dolgoznak. Szóval a lényeg az, hogy ne a Juvétól várja senki a megváltást meg a nemzetközi pontokat, mert sokkal inkább a többi csapatnak kéne ezeket szállítania. Persze az ellenfél szurkolók akkor is hápoghatnak dilettánsokhoz méltó szövegkörnyezetben, olyan formában mintha a Juve lenne az olasz kórokozó és a szégyen, hogy ugyan győztes mérkőzés nélkül, de legalább veretlenül kiesik egy EL-ből. A tavalyi szezon után meg ne csodálkozzon senki, ha sok szurkoló jobbnak látja jelenleg az, hogy csak egy fronton kell harcolnia a csapatnak, főleg a sok sérülttel meg végképp. Szóval a szájkarate előtt körbe kéne nézni és tájékozódni, hogy mi miért is lehet. Ez nem azt jelenti, hogy a juvetinok nem örültek volna egy továbbjutásnak. De jelenleg ez egy elfogadható áldozat még, ha ez másnak nem is tetszik. És ameddig a Juventus szenved még most is a calcopoli miatt, illene a többi csapatnak virítani nemzetközi szinten virítani és nem a juvét szidni.

258945 2010.12.02. 17:42:19

Manningert sajnálom, így marad neki 1-2 olasz kupa meccs, Buffon visszatérte után meg még az sem, el fog menni, pedig jobb kapusnak tartom mint Storarit. A tegnapi meccs legnagyobb jelenete Melo nindzsá becserélése volt :D. Traoré meg kezdhetne hétvégén, de nem fog.

334412 2010.12.02. 20:19:38

[Itáliainagysándor](#252593): Milyen szájkarate, milyen hápogás? Előttem van, ahogy mindenki hasonlókat mond tavaly ilyenkor a Lazióról, hát akkor ennek minimum a dupláját kell kapnia a Juventusnak. Nyilván nem csak és kizárólag Torinón múlik mindez, de rajtuk is. Ez még nem jelenti azt, hogy a többi ne lenne katasztrófa. Nézd meg, egy óra után az Utrecht vezet a Napoli ellen, úgy, hogy a vendégek még vezettek is. Erről beszélek. Egy pillanatig sem lehet vitatni a németek előzésének jogosságát.

286390 2010.12.02. 20:33:16

A Juventus számára azért gond a kiesés, mert egy BL-selejtező esetén akár összejöhet egy kutyakemény sorsolás is. Meg aztán a csoportkörös kiemelésnél lesz ennek jelentősége. Önmagában az EL-től való búcsú ténye körülbelül izgat fel, mint Tylert két hatalmas női mell. Tehát semennyire.

336035 2010.12.02. 20:49:00

[ejjelikornel](#252675): Minimum dupláját? Miért is? Ez mi, ha nem szájkarate? Mindenki? Bírom az ilyen általánosításokat, én biztos nem mondtam egy szóval sem semmi rosszat a Laziora, főleg úgy, hogy az egyik legjobb cimborám is az (mondjuk a másik Milanos, a harmadik meg Romás). Ezt azért is kevertem bele mert pont erről beszéltünk a minap, hogy sok dolognak köszönhető az, hogy az olasz futball szinte soha nem látott válságát éli, ami leginkább a szövetségnek, mint a kluboknak köszönhető. Amúgy ezen felesleges vitáznod, változtatni nem tudsz maximum sárral dobálni a másik csapatot és teszem hozzá, teljesen feleslegesen.

trunks 2010.12.02. 20:49:20

Tényleg nagyon sajnálom, hogy az olaszok elvesztik a 4. BL-helyet, de - lássuk be - ez egyáltalán nem a Juve idei szereplésén múlt. Ami sokkal aggasztóbb, hogy a Juve kb. 3. kalapos lesz jövőre a BL-ben. Az olasz csapatok tényleg szarnak magasról az EL-re, illetve korábban az UEFA-kupára, már nem is emlékszem mióta. És lehet őket is hibáztatni, de inkább az UEFA-nak kellene elgondolkoznia, hogy ennek így van-e értelme. Szép volt a reform meg a névváltoztatás, de a színvonal csak csökkent. Lássuk be: nem lehet egyszerre magas színvonalú egy második számú kupa amellett, hogy a kiscsapatok ajándékba kapják a kupaszereplést. Nevetséges a lebonyolítás, ugyanúgy, ahogy a BL-nek az új "bajnokok ága". Emellett az UEFA-koefficiens számolás is az ordas baromság kategóriába tartozik. Nem aszerint kéne a pontokat adni, hogy egy csapat hányszor nyer vagy ikszel, illetve hogy hány gólt lő vagy kap (!), hanem csakis aszerint, hogy meddig jut el, valamint hogy milyen ellenfeleket ver ki. Nem volt nevetséges, hogy már tavasszal beelőztek volna a németek, ha az Inter nem rendes játékidőben nyer(!!!)? Mi van?! Ki a francot érdekel mégis, hogy vki 90 vagy 120 perc alatt nyeri meg a BL-döntőt?! Szal komolytalan az egész. Megjegyzem az olaszok még mindig vezetnének, ha a nyolcaddöntőben nem csalják tovább egészen nevetséges lesgóllal tovább a Bayernt a Fiorentina ellen. Ettől függetlenül az olaszok elmúlt 5 évben mutatott európai teljesítménye a szánalom kategóriába sorolandó (kivétel persze tavaly az Inter, de előtte ők is évről-évre bénáztak), és meg is érdemlik, hogy elbukják azt a BL-helyet. Viszont a németek se csináltak 2002 óta (Leverkursen döntős) SEMMIT a BL-ben. Tehát megintcsak oda lyukadunk ki, hogy szar a rendszer. De hát mit vár az ember ezektől az impotens szövetségektől, akiktől egy zsák pénzért megvehető a következő EB/VB-helyszín. Bocs, hogy hosszú lett, köszi ha elolvastad.

334412 2010.12.02. 20:55:26

[Itáliainagysándor](#252695): Nem vitáztam, nem dobáltam sarat. Megjegyeztem, hogy az összes EL-ben szereplő és szerepelt olasz csapat egy kurva nagy tockost érdemel a teljesítményéért és megérdemelten fognak sírni, ha valamelyikük eléri a negyedik helyet, csak éppen hiába.

336035 2010.12.02. 21:06:48

[ejjelikornel](#252706): "Előttem van, ahogy mindenki hasonlókat mond tavaly ilyenkor a Lazióról, hát akkor ennek minimum a dupláját kell kapnia a Juventusnak." Szerintem ez bőven kimeríti a sárdobálást. De off, mert érdemben nem jutottunk egy centit sem előre, valami építőjellegű magyarázatot vártam a jelenlegi helyzetre, mindhiába mert ugyan azt szajkózod, csak más szövegkörnyezetben, ennek így nem sok értelme van. Ennek itt vége is, na pápá.

334412 2010.12.02. 21:06:49

[trunks](#252696): Ezek a szabályok, mindenki tisztába van vele, ezekhez kell alkalmazkodni. Senki nem csak és kizárólag a Juventuson veri el a balhét, de a juventinók előszeretettel hivatkoznak máskor arra, hogy a Juventus mindenben a leglegleg. Ennek megvan a hátulütője is, a legnagyobbakon csípősebbet csattan az ostor is. Még egyszer mondom: minden, eddig EL-ben szereplő csapat ugyanannyira hibás. A Palermo még esetleg megmentheti a becsületet. Utóiratként, azon a meccsen a Fiorentina 3 (!) alkalommal állt továbbjutásra. Egy olyan csapat, amelyiknek ennyi nem elég a továbbjutáshoz, ne is jusson tovább. Semmifajta csalás nem volt, az előző meccsen elért Klose gólt kiváltotta egy hasonló megmozdulással a Fiorentina. 3, azaz három alkalom volt a kezükben, a hibákat egalizálva. Mondjuk a szezon későbbi meccsei meg az idei teljesítmény mutatja is szépen, hogy miért nem meneteltek tovább. Erősen túlértékelt volt az a teljesítmény, a hosszú évek óta legszarabb Liverpool és a Debrecen mellett azért nem volt nagy dolog továbbjutni. No de ennyit az offról.

334412 2010.12.02. 21:07:34

[Itáliainagysándor](#252718): [ejjelikornel](#252719): Első bekezdés.

334288 2010.12.02. 21:28:57

Juve szurkolóként azt mondom, hogy sajnos a csapatban nem nagyon van több ennél! Nyilván senki nem büszke erre a teljesítményre, de nem hiszem, hogy tudatosan adták volna fel az EL-t. Szerencsével meg lehetett volna a továbbjutás, de őszintén nem igazán érdemeltük volna meg. Mikor megláttam a játékosainkat kifutni a pályára mind sapkában, meg vacogva, nem voltam hajlandó megnézni a meccset. Aláírom, hogy -1X C' volt, de akkor is! A Juve jelenlegi állapotában nem tud tenni az olasz fociért. Túlzottan lefoglalja az, hogy valahogy saját magát újraalkossa. Úgymond a szükséglet piramis alján álldogál. Sajnos! Remélem már nem sokáig! [ejjelikornel](#252720): A Juve történelme olasz viszonylatban statisztikailag "leglegleg". Nem a csapat jelenlegi állapotában! Nem tudom mennyire elegáns belerúgni, egy nagy ütést bekapott, a földről most feltápászkodó csapatba. De ahogy érzed! Én persze hatódjak meg azon, ahogy a nord, megtapsolja Tottit!

trunks 2010.12.02. 21:29:15

[ejjelikornel](#252719): [Off]: A Bayern is érdemelt mindent, csak továbbjutást nem. Már a csoportból se. Még be is mákolták a könnyebb ágat, nevetséges, hogy a döntőig jutottak. És a Bayern is erősen túlértékelt, mutatja az idei teljesítményük.[/Off] Én nem hibáztattam x évvel ezelőtt a Parmát se, később a Laziót se, idén a Napolit, a Sampot meg a Juvét se. Semelyik olasz csapat nem veszi komolyan az EL-t. Ez van. Ezért nem értjük, miért kell a Juvéra kihegyezni a dolgot. Mintha vmi újkeletű dolog lenne ez...

trunks 2010.12.02. 21:34:44

Ja és hozzátenném még, hogy a BL-helyet még így is könnyedén meg lehetne tartani. Csak az a helyzet, hogy nincs egy olyan olasz csapat se, amelyik versenyképes lenne jelenleg Európában. Nincs esélyük a legjobb 4 közé kerülésre. Mondjuk mondom ezt úgy, hogy tavaly ez egy olyan Bayernnek sikerült, amelyik a tavalyi (!) Juvéval volt kb. egy szinten (most lehet jönni a torinói négyessel, de azon kívül nem is mutattak mást). És akkor egy kicsit visszakanyarodva még a németekhez. Lehet mondani, hogy mennyire megérdemlik a 4. BL-helyet, bla-bla, de egyszerűen nem így van. Az olaszok érdemlik meg, hogy elveszítsék, a németeket mondjuk meg lehet azért dícsérni, mert komolyan veszik az EL-t. *taps* De ettől még semmivel se jobbak a német csapatok. Szóval szomorú, hogy a német klubfutball is rég nem látott mélyponton van immár hosszú évek óta, a sors fintora, hogy pont most szerzik meg a 4. helyet.

334412 2010.12.02. 22:56:32

[eidravasdauksa](#252733): [trunks](#252734): Ti erősen el vagytok tévedve és ráadásul nem is értitek, amit mondani akarok. Senki nem húzza rá a vizes lepedőt csak a Juvére, de rá IS. Viszont se a Sampnak, se a Napolinak, se a Palermónak nincs blogja, szóval idejön mindez. Miért érzitek ezt személyeskedésnek? A saját csapatomra ugyanilyen mérges vagyok. Egyébként igen, azon a tapson meg kell hatódni. Ilyen volumenű esemény legközelebb akkor lesz, mikor Lucifer visszaáll himnuszokat énekelni a trón elé.

trunks 2010.12.02. 23:40:52

[ejjelikornel](#252776): akkor te nem érted. Nem azzal van a bajom, hogy a Juvét "bántják", hanem az összes olasz klubot. Semmit nem ér az EL, ráadásul nem újkeletű az egész, mert az UEFA-kupát is leszarták. Ennyi az egész. Nem kell felfújni a dolgot. És nem csak az EL miatt bukják el a helyet az olaszok, hanem a BL miatt.

334412 2010.12.03. 00:43:48

[trunks](#252794): Látod, ez a "semmit nem ér" mentalitás az okozója annak, hogy hosszú-hosszú évekig nem lesz BL-t érő hely a negyedik pozíció. Egyébként nem igaz, hogy könnyedén meg lehetne tartani a mostani helyzetet, igazából ez már jó ideje determinálódott, csak még matematikailag nem vált bizonyossá. Rögtön ide is másolok egy hozzászólást, ami mindezt magyarázza. Másrészt nem igaz, hogy a német klubfutball mélyponton van. Éppen a legjobb pillanatban kapják meg ezt a lehetőséget és pontosan eme pillanat miatt nem fogják kiengedni a kezükből azt. Az akadémia rendszer gyümölcsei, a fiatalok a következő években fognak robbantani. Tehát az idézet, ami LojziBM-től származik és a Népsport blogon írta: A lefutott-e a meccs témakörben: Ma 6,765 pont a különbség. Ennyi pontot szerezni akkor lehet, ha az állva maradt csapatok 48-cal több koefficiens pontot szereznek, mint a németek. Ha a németek nem szereznek egyetlen további pontot sem, akkor a BL bónuszpontok miatt (2 német - 10 pont, 3 olasz - 15 pont) már csak 43 pont kell. Az egyik olasz (innentől kezdve) 100%-os BL győzelme 20 pont. (Kell még 23 tehát.) Ha a másik döntős is olasz, szintén minden további meccsét megnyerve az 17 pont. (Kell még további 6) Ha a harmadik olasz csapat csak az elődöntőben kap ki (addig 100%-ot hozva), akkor az további 12 pont (az már 6 pont előny lenne.) Ha ehhez hozzávesszük a Napoli 100%-os EL győzelmét, az egy körrel több ugyan, de az is 20 pont. A 3 - már kiesett - EL szereplő további 6 pontot tud hozni a számukra utolsó játéknapon. Azaz az olasz best scenario 32 pont előny. Értelemszerűen, ahogy ez fogy fordulóról-fordulóra úgy lesz matematikailag is biztos a helycsere. Teszemazt: Inter mondjuk nyer Brémában -> OK CFR-Roma X -> -1 pont Milan-AJAX 1 -> OK Napoli-Steaua X -> -19 pont (továbbjutás sincs, nemhogy EL győzelem) Juve - City békés X -> -1 pont Lausanne-Palermo X -> -1 pont DVSC-Samp 2 -> OK Bayern-Basel 1 -> -2 pont Benfica-Schalke 2 -> -2 pont Sevilla-Dortmund X -> -1 pont Leverkusen-Atletico X -> -1 pont Stuttgart-OB 1 -> -2 pont Tehát 2 pont marad tavaszra. Mondjuk egy Bayern-Milan sorsolás első meccse X lesz és megtörtént a helycsere. Ezek persze csak tippek, de az látszik belőle, hogy akár a következő játéknapon is alakulhat úgy a szitu, hogy akkora lesz a németek előnye, amit már matematikailag sem lehet ebben a szezonban behozni.
süti beállítások módosítása