bntemp

bntemp

Merjünk hinni a komoly célokban

2010. november 21. - s4tch

Barátságos kommunánk levlistáján érkezett, márványba kívánkozó okosságával kell kezdenem: „Ferrara és Zaccseróni időszakában minden ellenséges támadás lövéssel, góllal, hatalmas helyzettel ért véget. Mostanában helyzete sincs az ellenfeleknek. Mint a régi szép időkben.” Marchisio csodagólja és Kraszics mámoros betörése nyilvánvalóan a kelleténél jobban feltüzelte Dartit, hiszen még szó sincs arról, hogy a jelenlegi Juventus a régi szép időket idézné, de a sérülésektől tizedelt, a tavalyi szezon minden keserű emlékét cipelő csapat már azzal hihetetlen boldogságot okozott, hogy ilyen magabiztosan húzta be a genovai meccsét. Hajtás után kicsit örömködünk, mert hála az égnek van minek.

Barátságos kommunánk levlistáján érkezett, márványba kívánkozó okosságával kell kezdenem: „Ferrara és Zaccseróni időszakában minden ellenséges támadás lövéssel, góllal, hatalmas helyzettel ért véget. Mostanában helyzete sincs az ellenfeleknek. Mint a régi szép időkben.” Marchisio csodagólja és Kraszics mámoros betörése nyilvánvalóan a kelleténél jobban feltüzelte Dartit, hiszen még szó sincs arról, hogy a jelenlegi Juventus a régi szép időket idézné, de a sérülésektől tizedelt, a tavalyi szezon minden keserű emlékét cipelő csapat már azzal hihetetlen boldogságot okozott, hogy ilyen magabiztosan húzta be a genovai meccsét. Hajtás után kicsit örömködünk, mert hála az égnek van minek.

Nem akart hülyeséget a Genoa a 3-5-1-1-gyel, Ballardini – ide kívánkozik, hogy sok sikert kívánunk Gasperininek, bármerre visz is az útja – terve az volt, hogy a bal oldali wingbackkel (Criscito) Kraszicsot veszi ki, a jobboldalival (Rafinha) megbontja a Juve általában nem túlbiztosított baloldali védekezését. Delneri nem variált sokat, Krasziccsal egészítette ki a 4-4-2-jét, és várta, mihez kezd csapatával a Genoa.

Aktívan kezdtek a hazaiak, előbb Toni elé kellet egészen kiváló ütemben kirontania Storarinak, aki már nem először bizonyítja, hogy óriási vétel volt, majd már a kapus is verve volt, amikor Mesto irgalmatlan kapufát lőtt, mégis a Juve szerzett vezetést. Marchisio lövése akkor sem lett volna gól, ha a Fekete Lovag áll a kapuban lábak nélkül, de olyan szerencsésen pattogott a védőkön a labda, hogy végül a vetődő Eduardo fejéről (!) visszapattant a kapuba, és máris vezetett a Juve.

Bár Criscito az első percekben egyszer irgalmatlanul felrúgta Kraszicsot, nem sokkal a vezetőgól után bebizonyosodott, hogy az állóharcban nem sokat tehet a szerb ellen. Milos egy bringa után bevágtatott a büntetőterületen belülre, és éles szögből kapura lőtt, Eduardo pedig olyan szerencsétlenül érte bele az egyébként nem különösebben jó lövésbe, hogy a labda a hosszú sarokba vánszorgott – pont arról a kapufáról, amiről Eduardo fejére pattant a labda az első gólnál.

Toni maradonázását nem ette meg a bíró (pedig ügyesen csinálta, én elsőre bekajáltam), de ezen kívül már csak Iaquinta néhány szemet bántó megmozdulása maradt meg az első félidőből. A Roma elleni csodagól emléke gyorsan tovaszáll, amikor az ember azt látja, hogy a labda sós bánatkönnyeket zokog, amikor a csatár hozzáér. Azért lenne különösen jó, ha centerposzton lenne egy jó játékos, mert – ahogy a bevezetőben is elhangzott – végre megnézhetnénk, milyen egy igazán erős Juventus.



A második félidő a feljavuló Genoa erőlködéséről, és az egyre mélyebbre hátráló Delneriről szólt, aki előbb a felfutásokban erős, de védekezésben hibára hajlamos Mottát cserélte le Sörensenre (jobbhátvédet csinálunk belőle?) majd Kraszicsot cserélte Mommóra, azaz egyértelműsítette, az eredmény megfelel neki. A Genoa próbálkozott, még egy kapufa is összejött, és Grosso is a frászt hozta egyszer a csapattársaira, de teljesen megérdemelten vitte el a három pontot a Juventus.

Hat pontra vagyunk a Milantól, és most már valóban az a helyzet, hogy érdemes a bajnoki címet megcélozni, hiszen látszik, nem erősebbek az ellenfelek. El kell hinni, hogy meg lehet csinálni, és ehhez nem is kell már nagy varázslat, hiszen gyakorlatilag az összes rangadónkat otthon játsszuk majd tavasszal. Az egész szezonra rendelt pechszéria megvolt már, ha hasonló elkapja az ellenfeleket is, nagyon szép lehet az év vége. De azért hangsúlyozzuk: télen mindenféleképpen erősíteni kell, szélsőhátvéd és center vásárlása elengedhetetlennek látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr538239102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zuliani 2010.11.21. 16:41:57

Valami igazán csodás dolog épül Torinóban... közben öröm nézni az inter meccsét. Kíváncsi vagyok az emberek\"szakértők"\drukkerek mikor fogják fel vagy veszik észre,hogy kb. 4 klasszis játékost vettünk a nyáron és tavaly is egyet (Melo

334265 2010.11.21. 16:45:57

Krasics Valami eszméletlen, mennyi színt és lendületet visz a csapatba,komolyan, mint anno Nedved. A Calciopoli óta a legjobb vétel! Szerintem Del Neri kifingatta volna Trezeguetből az éves 20-25 gólt. De késő rinyálni, kell egy center. És remélem Amauri elhúz, mert még ő irritál. kicsit Jaki is.

334265 2010.11.21. 16:48:42

Chievo Inter 2-0 !! :D:D

334474 2010.11.21. 17:06:17

Baromi jó ilyet olvasni tőled Benito. Tényleg jónak kell lennünk, hogy ez megtörténjen. :) Inter brutálisan gyenge, a Milant meg szerintem egy a mienkéhez hasonló sérüléshullám középcsapattá silányítaná, szóval én is bizakodó vagyok.

334265 2010.11.21. 17:10:22

[andree10](#245758): "a Milant meg szerintem egy a mienkéhez hasonló sérüléshullám középcsapattá silányítaná" osztom. Hozzá is tenném, hogy a Milan bár nem rossz mostanság, mégis kissé összetákolt jellegük van.

286390 2010.11.21. 17:14:12

[alerob](#245767): a Milan mostani bajnoki címe semmivel sem lenne kisebb szenzáció, mint az 1999-es.

334265 2010.11.21. 17:21:25

[dinovercotti](#245773): valahogy nem tudom megérteni, mitől lenne ennyivel jobb a Milan, mint a juve. Mármint, sokak szerint ez így van.

286390 2010.11.21. 17:33:54

[alerob](#245787): majd talán előfordul, amikor nem lesz elég Ibrahimovics. Könyörgöm, az Úr 2010. esztendejében ne legyen már bajnok egy adott esetben az Ambrosini-Gattuso-Seedorf-Pirlo középpályával felálló csapat. Ez valami egészen gonosz vicc volna.

260706 2010.11.21. 18:12:14

[dinovercotti](#245807): hát az tényleg valami nagyon csúnya vicc volna...

334309 2010.11.21. 19:10:21

a csapat jelenlegi erejét mutatja, hogy egyetlen rangadónkat sem veszítettük el idén, ha nincs az első néhány forduló irgalmatlan szarozása, most rólunk szólna minden, nem a milanról. ibrahimovic azért tényleg sokat számít, ráadásul ő ne is szokott megsérülni. de nem a milan erős, hanem az ellenfelek gyengék, senki nem tudja kihasználni, hogy nincs szélsőjátékuk, a középpályájuk meg lassú, mint a tetű. a roma még tényező lesz idén, és azért az inter is, de a többiek nagyon gyorsan le fognak szakadni. igen, a lazio is, a napoli meg még jobban.

334265 2010.11.21. 20:17:00

[benitoNST](#245893): Áljon vissza a rend. Juve - Milan első hely, Inter - roma harmadik. Szerintem a Lazio még nem most fog kipukkadni. [dinovercotti](#245807): Mondom h összetákolt. A Juvénak van most a legerősebb középpályája, csak a befejezőrészleg meg a szélsőhátvéd pozició kicsit gyengus.

adams 2010.11.21. 20:20:50

érdekes lenne ha elhoznánk Dzsudzsákot a télen... Marchisio padozna???mert hát ugye most ő van a szélen..nagyon kell egy csatár , JÁKINTÁT" NAGYON zavarja labda, Alex szuper csere lesz idén ,aminek még mindig varázslatos lesz, szAmaurit meg el kell passzolni a fradinak. Benzemát szerintem nem engedi el Mourinho , kell a padra csere, nem túl hosszú a paduk nekik se csatár poszton. Szerintem ebből az olcsó Maxi Lopez lesz a télen... kérdés mennyire erősítés ő? szAmaurinál biztos jobb , de ha már veszünk valakit akkor jót vegyünk , Suarez , Dzeko(nyáron) , Benzema 3asbók kéne egyet elhozni és akkor jövőre lehet nagyot álmodni! Persze szélső hátvéd is kell 1 de kettő jobb volna !Ha télen jön egy jó csatár meg egy szélső védő akkor már idén megnyerhetjük a Scudettot , de szép is volna. ÉN a romát érzem a milan után a legerősebbnek !Egységesek, csatárposzton is erősebbek mint mint ,ők ott lesznek , meg persze az inter is összekapja magát ,de MI is ott leszünk!!!! Grande Juve!!!

337581 2010.11.21. 23:24:31

Azt látom h az Interesek valami csodában hisznek ha elmegy Benítez,de ahogy elnézem az egyre jobban kiégő\széteső keretet kb. csak valami murinyósan megszervezett bunkervédekezésben egy újra godmodeban focizó Sneijderben és nagyon gyorsan futó\helyzeteket kihasználó Eto-Milito párosban hihetnek. Ez nagyon karcsú szerintem úgy mindenestől. Pláne,hogy szerintem Etonak a töke tele lesz az egésszel és lelép ,mert ő ilyen. Másrészt meg mert Maiconnak már most tele van a töke és leakar lépni. Ha Pazzinit és egy balszélsőt\védőt sikerülne télen varázsolni akkor lenne egy majdnem kész csapatunk, amibe több éves táblatban egy erős padolócsatárkéne Q\Pazzini banda kiegészítésére (erre imo Jaki és Amauri is alkalmatlan egyik az esze,másik a képességei miatt). A védelmünk és szerintem Sorenselel a padja is elég biztosnak tűnik középen. Én fényes jövőt látok minden tekintetben, ez kivételesen egy nem könnyen elbarmolható keret olyan minőségi,fiatal és klasszis\tehetséges emberekkel akiket gyak. senkire nem cserélnék el (biztos elfogult vagyok stb, de hihetetlen,hogy összetudjuk szedni a szimpatikus\normális playákat ellenben pl. a Materazzi\Stankovic\Pandev\Eto\Motta arcokat villogtató interrel vagy a Totti\Boriello\Mexes\Burdissos romával és pl. az Ibrás Milánnal szemben. Jó széria, hold Benítez és nyáron talán varrhatjuk a 3. csillagot. One time.

335302 2010.11.21. 23:41:22

Jó volt ma a Juvét nézni, nem hittem volna h sikerül nyerni...

334417 2010.11.21. 23:50:32

[adams](#245943): LDN mai nyilatkozata Krasicról: "Milos has great talent and he still needs to get used to Italian football, which means helping out the defence." Nehezen hiszem el, hogy a másik oldalra meg berakná Dzsudzsákot. [Zuliani](#246010): Várjunk még azért ezzel, én például az Intert még mindig esélyesebbnek tartom idén a scudettora, mint magunkat. Az olló zárul, de még kell pár okos lépés Marottáéktól. A fényes jövőben egyetértek, ha a Milan és az Inter nem kapcsol gyorsan, akkor hamarosan megint a hátunkat fogják nézni.

334412 2010.11.22. 09:46:49

[benitoNST](#245893): Hare Rama, hare Krisna, hare hare, hare Rama. :)))

336691 2010.11.22. 11:10:29

[calciodirigore](#246020): ott a pont, én egyzserűen lehetetlennek érzem.

darnecoaday 2012.02.20. 13:32:20

online casinos complimentary casino remuneration free casino games
süti beállítások módosítása