bntemp

bntemp

Nincs régebbi, mint a tegnapi újság I. - Sztojkovics a Juventusé lesz

2010. november 16. - s4tch

Eddig jórészt mérkőzésekhez kapcsolódott a múltidézésünk, de ezentúl elő fogunk venni olyan eseményeket is, amelyek nem feltétlenül kötődnek összecsapásokhoz. Ezért ez a frappáns cím: a múltba visszarepülve láthatjuk, hogy hogyan gondolták a jövőt az újságok, aztán mai szemmel pedig megvizsgálhatjuk, hogy mi valósult meg ezekből a jövőképekből. A mostani dátum 1989. október 22.

Eddig jórészt mérkőzésekhez kapcsolódott a múltidézésünk, de ezentúl elő fogunk venni olyan eseményeket is, amelyek nem feltétlenül kötődnek összecsapásokhoz. Ezért ez a frappáns cím: a múltba visszarepülve láthatjuk, hogy hogyan gondolták a jövőt az újságok, aztán mai szemmel pedig megvizsgálhatjuk, hogy mi valósult meg ezekből a jövőképekből. A mostani dátum 1989. október 22.

"Opció Sztojkovicsra

A Juventus továbbra is a jövőt tervezi: a legjobbakat veszi célba. Miután sikerült megállapodnia Baggio kivásárlási árában (az 1990-es világbajnokság után lehet majd leigazolniuk), figyelme a külföldi piacok felé fordul. Az orosz lehetőségek még mindig nyitva állnak, Boniperti Protaszovot és Mihajlicsenkót figyeli, míg Möller ügyében az év végéig megegyezésnek kell születnie. Immár konkrét ajánlatot tettek a paraguayi ászért, Neffáért, aki jelenleg a Cremonese kölcsönjátékosa. Egy ideje már opciójuk van a 21 esztendős uruguayi irányítóra, a Danubióban futballozó Ruben Pereirára. Őt egyébként felajánlották a Genoának, mintegy fájdalomdíjként azért, mert sikerült előlük elvinni Alejnyikovot. Szintén elővásárlási joguk van Fonsecára. Viszont a legnagyobb dobásukra most került sor: opciós szerződést kötöttek a Crvena Zvezda karmesterével, Dragan Sztojkoviccsal. Az 1965.  március 3-án, Nis városában születetett Sztojkovics, aki a helyi Radnicki Nis csapatában kezdett el focizni, 25 alkalommal játszott a jugoszláv válogatottban, és 5 gólt rúgott."

Ehhez képest ez történt

Na, akkor lássuk, hogy mi lett  ezekkel a tervekkel. Baggio valóban a Juventus játékosa lett 1990-től. Boniperti megőrült a szovjet válogatottért, Alejnyikovon és Zavarovon kívül azonban mást nem sikerült Torinóba hoznia a szbornaja aranykorszakának csapatából. Megyünk tovább: Neffa. Valóban óriási tehetségnek számtott a 80-as évek végén (még most is csak 39 éves), de sosem játszott végül a Juventusban.

Mihajlicsenko vidám fickó, jót tett volna a csapatmorálnak

Andreas Möller egyike volt a megvalósult elképzeléseknek. Végül kicsit később, 1992-ben igazolta csak le a Juventus. Rajta nem múlott a jó szereplés, egy viszonylag szürke korszak (amelybe két UEFA Kupa és egy olasz kupagyőzelem fért bele) utolsó két évében focizott Torinóban.

A képen is látszik, hogy Neffának nincs önbizalma

Ruben Pereira. Hasonlóan Neffához, ő is csak a Cremonese csapatáig jutott el, a Juventushoz viszont sosem. Európai karrierje szinte nyomtalan.

Daniel Fonseca addig kérette magát, míg végül csak 1997-ben került a Juventushoz - ekkor már túljutott a karrierje csúcsán. Sok vizet sajnos nem zavart.

Daniel Von Seca

Sztojkovics szép pályát futott be, de ehhez már nem volt köze a Juventusnak. Ő is megfordult Olaszországban, a Veronánál játszott egy évet kölcsön, a csapatával kiesett a B ligába.

Sorozatunk következő részében igyekszünk ismét egy körömrágóan izgalmas témát felhozni a Juventus történelméből.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr768239096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

335302 2010.11.16. 21:59:38

Tetszik! Főleg a Fonseca-s képaláírás...

260706 2010.11.17. 13:46:49

Azon én is jót kacagtam :)

266549 2010.11.20. 22:59:23

Sztojkovicsnál a "szép pálya" irónia? Huzamosabb ideig már csak Japánban játszott, igaz ott sokáig.

286390 2010.11.20. 23:46:24

[bedlo](#245373): ezt nem iróniának szántam. A válogatottban voltak jó meccsei, például a 90-es vb-n is, a Marseille játékosaként BEK-döntőt játszott. Túl korán ment Japánba. Jó, lehet, hogy túloztam. De azért nem maradt teljesen észrevétlen.

262910 2010.12.07. 10:10:34

"viszonylag szürke korszak (amelybe két UEFA Kupa és egy olasz kupagyőzelem fért bele)" Hmm.

easgoufthhm 2011.01.26. 11:32:49

SJgiNt jpyccalnydmm, [url=http://bmbbcczzlrkr.com/]bmbbcczzlrkr[/url], [link=http://dwjnypcquauh.com/]dwjnypcquauh[/link], http://dysjtaaslgie.com/
süti beállítások módosítása