bntemp

bntemp

Szerencse nélkül, de már nem szerencsétlenül

2010. november 14. - s4tch

Bár igazából egyetlen percig sincs okunk mufurckodni a Roma elleni hazai döntetlen miatt, a körülmények ellenére a meccs rámutatott a csapat egy igen fontos hiányosságára. Az 1-1 nemcsak vállalható, de megfelel a játék képének is, a jelenlegi felállásában a Juventus igazából elégedett is lehet azzal, amit az utóbbi hetekben pontokban kifejezve elért – és ebbe beletartozik a Roma elleni egy pont is. Sok mindenen látszik Delneri munkája, van például arca és stílusa a csapatnak, de van, amit még a legjobb taktikával sem lehet semmissé tenni, hajtás után ezekről ejtünk pár szót, és persze megdicsérjük azokat, akiket dicséret illet.

Bár igazából egyetlen percig sincs okunk mufurckodni a Roma elleni hazai döntetlen miatt, a körülmények ellenére a meccs rámutatott a csapat egy igen fontos hiányosságára. Az 1-1 nemcsak vállalható, de megfelel a játék képének is, a jelenlegi felállásában a Juventus igazából elégedett is lehet azzal, amit az utóbbi hetekben pontokban kifejezve elért – és ebbe beletartozik a Roma elleni egy pont is. Sok mindenen látszik Delneri munkája, van például arca és stílusa a csapatnak, de van, amit még a legjobb taktikával sem lehet semmissé tenni, hajtás után ezekről ejtünk pár szót, és persze megdicsérjük azokat, akiket dicséret illet.

A 4-4-2 jó választás a jelenleg rendelkezésre álló játékoskeretből – bár Gigi akkor is ezt játszatná, ha mindenki egészséges lenne – a Roma ellen nem is volt oka változtatni rajta. Pepe a jobbszélen nyilván kényszermegoldás, ahogy a balon Marchisio is az, bár ő nem is játszik szélsőt, csak a bal oldalra zár vissza védekezésnél, támadásnál pedig behúzódik középre, hogy létszámban meglegyenek a tizenhatos előtt. Ez eddig rendben is van, de a formáció nagy erőssége a szélsőjáték kellene, hogy legyen, ezzel pedig gondok vannak – a Roma ellen például ezen múlt a győzelem.



Egy jó napot kifogó Pepe meg tudta volna oldani a feladatot, de az ő munkaköri leírásának első oldalán az szerepelt, hogy azonnal zárjon vissza Sörensen elé. Az ifjonc jó benyomást tett (bár sok egyszerű passzt túlizgult), de Delneri nem hagyhatta ott egyedül a felrohangáló Riisével, a norvég wingback még így is bőven okozott gondot. A másik szélen Grosso képességeivel tisztában vagyunk, nem volt meglepetés, hogy nem sok értékelhetőt tett hozzá a támadásokhoz, pedig a baloldalon ez egyértelműen a hátvédek feladata lenne a fent részletezett Marchisio-szerepkör miatt. És ezzel ki is mondtuk, hogy a Juventus legnagyobb baja a szélsőhátvéd-kérdés. Nem újdonság, évek óta gondok vannak mindkét oldalon, és amíg ez nincs megoldva, a Juve nem lesz európai mércével mérve is erős csapat.

Ezt a meccset a két szélsőhátvédnek kellett volna megnyerni, hiszen az egyértelműen látszott, hogy Delneri sem középen akar a Roma kapujának a közelébe férkőzni: balról alig, jobbról az első félidőben nagy számban jöttek a beadások, az óriásit játszó Aquilani kis szerencsével akár két gólpassznál is járhatott volna a szünetben, és Pepének is voltak jó beadásai. A másik oldal viszont néma csöndben volt, ami azért gond, mert Cassetti oldalán meg lehetett volna nyerni a meccset – de a rendszeresen elöl héderező Riise mögé is többször be lehetett volna indítani.


A Juve egyébként teljesen tudatosan adta át a területet a Romának, minden labdavesztés után 35-40 méterre a kapujától vonta fel az első védelmi vonalat , amit az esetek döntő többségében fegyelmezetten meg is tartott. Melo jól – bár az utóbbi hetekben ennél kicsit jobban – szűrte meg a pálya közepén erőltetett római támadásokat, Aquilani pedig a labdakihozataloknál volt hasznos, rengeteg jó labdát adott, amikkel elsősorban Quagliarellát kereste. A nápolyi egyébként is nagyon kellemes meglepetés, technikában, tüdőben, gondolkodásban is az utóbbi évek legjobb csatárigazolása, nagy kár, hogy nincs egy hozzá hasonló centerünk is.

Iaquinta gyönyörű gólt lőtt, de mostani formájáról inkább az a mozdulat árulkodik sajnos, amikor Quagliarella – újfent a szélről – védők mögé tett labdájára rástartolt, de az első érintése olyan sutára sikeredett, hogy kirúgássá silányította a ziccerpasszt.

Lassan visszatérhetnének a sérültek, mert az ellenfeleket látva még az idei Juventusnak is bőven lehet keresnivalója a Serie A-ban. De Ceglie biztató formát kezdett mutatni, ha a télen sikerült egy épkézláb jobbhátvédet, és egy centert vásárolni, akár bajnok is lehet a Juve, hiszen már eltelt a bajnokság negyede, de eddig mindenki csak szerencsétlenkedett az esélyesek közül. A Juve viszont szerencsétlen, de nem szerencsétlenkedik az elmúlt másfél hónapban.

Az alapjáték megvan, az alapcsapat is hozzá. Storari nagyon jó (atyavilág, mit fogott Menez lövésénél!), Giorgio és Bonucci kezdenek összeszokni, Chiello megint nagy tanár volt, és amíg Melo így takarít előttük, nincs is akkora nyomás rajtuk, hogy aggódni kelljen.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr48239094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

260688 2010.11.14. 18:09:21

Végre valaki aki nem szélsőként néz Marchisiora, ezt mondom én is már egy ideje. Itt jönne elő a bal bekk szerepe, neki kéne a szélet bejátszani úgy mint annó Zambrotta, abban az időben Nedved nyitotta neki a területet azzal, hogy középre húzódott. Quagliarella tényleg nagyon sokat mozog, kéri a labdát, jól játszott. Aquilani pedig egyértelműen a szellemi vezér. Kettőjüket mindenképpen meg kell vásárolni nyáron. Sörensen viszont elég tehetségesnek tűnik, Rinaudot én máris hátrébb sorolnám. A nyáron legalább a középpálya közepével és a védelem közepével már nem kell foglalkozni.

Greek 2010.11.14. 19:11:25

Senor? Jól látod a helyzetet.

286390 2010.11.14. 19:14:34

Néztem tegnap ezt a Traorét, szerintem van benne lehetőség. Az feltűnt, hogy mindent ésszel próbál megoldani, ezt biztos Wenger ültette még bele, aki egyébként a kedvenc edzőm.

334303 2010.11.14. 19:32:12

[dinovercotti](#241355): Traoré ügyes gyerek, csak eléggé egylábas és néha elfelejt védekezni, ami egy balhátvédnél azért elég ciki tud lenni. A középpálya bal oldalán tudja magából kihozni a legtöbbet. Ja, és jól ad be.

334309 2010.11.14. 19:50:49

ha lehet választani, én a milan és az inter ellen látott de cegliét szeretném balhátvédnek. centerbe kocsis sanyit, jobbhátvédbe cafút.

260706 2010.11.14. 19:58:51

Remek cikk, sok benne a jó meglátás. Bizony a tegnapi meccset pont Cassetti oldalán lehetett volna megnyerni, de erre sajnos esély sem volt. Pepe kellemes meglepetés volt számomra, főleg abban hogy ez alkalommal nem torpant meg és passzolt vissza, mikor szembe került vele egy ellenfél. Traorén látszott a meccshiány, de idővel biztos hasznos tagja lesz ennek a csapatnak. Ez a mondat meg nagyon igaz: "...eddig mindenki csak szerencsétlenkedett az esélyesek közül. A Juve viszont szerencsétlen, de nem szerencsétlenkedik az elmúlt másfél hónapban."

334536 2010.11.15. 14:22:56

Van keresni valója a Juvének is, ez tény. A jóllakott Inter visszaesésével 4-5-6 csapat is megnyerheti a bajnokságot, remélem a Roma nevet a végén.

334412 2010.11.15. 15:28:03

[popp](#241968): Kizárt, hogy 4-5-6 csapatnak esélye legyen a címre, a Roma egy viccnek persze elmegy, de reálisan nézve van 3 csapat, amelyik eldöntheti ezt, milyen meglepő hogy három északi. Egész egyszerűen a kispad minősége eldönti ezt a kérdést a javukra.

260706 2010.11.15. 16:55:42

[ejjelikornel](#242027): Tavaly az Inter szinte rotálás nélkül nyomta végig a bajnokságot és nyerte meg. Ha idén akár a Roma, vagy Lazio sérülésmentesen (vagy csak kisebbekkel) ki tudja húzni szezon végéig, akkor ott is meg lesz az esély, szerintem. Persze ebbe nem férnek bele a hullámvölgyek. Mi viszont, ha télen nem erősítünk, akkor nehezen tudom elképzelni a bajnoki címet. De akkor már inkább egy római csapat nyerje meg, mint egy mocskos milánói.

334412 2010.11.15. 17:20:46

[bobix](#242112): Szép lenne, de nem tudom elképzelni. Hullámvölgyek biztos hogy lesznek, kispad pedig nincs lényegében, a cesenai meccs jól mutatta, mi van akkor ha csak 1-2 meghatározó ember is hiányzik. Az alapcsapat képes lehet a BL-helyezések valamelyikének megszerzésére, de ezen felül alkotni olyan csoda lenne, mint a Roma tavalyi menetelése. Persze ugye az is megtörtént. :)

334536 2010.11.15. 19:20:30

[ejjelikornel](#242027): Szerintem a Roma nem gyengébb semmivel a másik háromnál, ezt évről-évre bizonyítja.

334412 2010.11.15. 19:32:39

[popp](#242217): Hogy van egy kifutott szériája évek óta? Azt bizonyítja valóban, ez úgy látszik idén ér véget. Ha meg szerinted a Roma nem gyengébb az északiaknál, akkor annyira vagy elfogult a csapatoddal kapcsolatban, amennyire én csak szeretnék.

305241 2010.11.19. 18:53:47

mocskos milánói? na ne már... tisztelj haver... Egyébként szerintem nem érdemes most itt esélyesekről beszélni... A Napoli is esélyes lehet ha tartja magát...:D Szóvel hülyeség most itt erről vitázni... Egyébként meg Benito, nem mindenki szerencsétlenkedik... A Milán az utóbbi időben jön fel nagyon, a Juve ellen szerencsétlenkedett utoljára... és most kezd összeállni a csapat és a játékrendszer is amihez jó ez a csapat... Egyébként jó látni, hogy a Juve újra a porondon van... Ami tavaly ment az még nekem is fájt...
süti beállítások módosítása