bntemp

bntemp

Terminátor és pajtásai - Milan-Juve 1-2

2010. október 31. - s4tch

És akkor a bemelegítésnél megsérült Chiellini. Ott és akkor hittük azt, hogy a Juvénak ezen a meccsen nem lehet más célja, mint elkerülni a tavalyi, kifejezetten kellemetlen arányú vereségeket. Ezzel szemben az történt, hogy az első negyedóra Milan-presszingje után összekapta magát a soha nem látott felállásban pályára lépő csapat, és okos, taktikus, de mindenek felett szervezett játékkal tanácstalanságba taszította ellenfelét. Teljesen jogos, és megérdemelt a Juventus milánói győzelme, és ha mi nem is igazán szeretjük a Spiritót emlegetni, ennek a győzelemnek legalább a fele ennek volt köszönhető. A másik fele meg Felipe Melónak, kb.

És akkor a bemelegítésnél megsérült Chiellini. Ott és akkor hittük azt, hogy a Juvénak ezen a meccsen nem lehet más célja, mint elkerülni a tavalyi, kifejezetten kellemetlen arányú vereségeket. Ezzel szemben az történt, hogy az első negyedóra Milan-presszingje után összekapta magát a soha nem látott felállásban pályára lépő csapat, és okos, taktikus, de mindenek felett szervezett játékkal tanácstalanságba taszította ellenfelét. Teljesen jogos, és megérdemelt a Juventus milánói győzelme, és ha mi nem is igazán szeretjük a Spiritót emlegetni, ennek a győzelemnek legalább a fele ennek volt köszönhető. A másik fele meg Felipe Melónak, kb.

De még nem volt vége a csapásoknak, hiszen az utóbbi időben a mi leborulós bocsánatkérésünkért hajtó De Ceglie is megsérült. Az általunk többször, több fórumon is alkalmatlannak nyilvánított balhátvéd ismét nagyot játszott, gólpasszt adott Quagliarellának, alig volt rossz megmozdulása, pedig most még Chiello sem volt ott mellette, hogy besegítsen. Ekkor történt az, hogy a Juventus védelme így nézett ki: Pepe, Legrottaglie, Bonucci, Motta. Ez normál esetben azt jelenti, hogy az Ibrahimovic-Pato-Robinho trojka fejenként két-két gólt lőve hozza le a Derby d’Italia Verót.


Nyilván volt szerepe ebben annak is, hogy a Milan kutyaszar volt, de Bonucci tanári védőmunkája mellett Legro kifejezetten magabiztosan tette a dolgát, és a széleken is rendben volt a megerősített hátsó sor. Az egyébként is jól játszó Martinez például többször mentett a hátvédek előtt, a sérülésekor is egy labdát hozott ki a tizenhatoson kívülről. Merthogy ő is megsérült, és a helyére Sissokónak kellett beállnia, ami nagyjából egyet jelentett azzal, hogy több gólt már nem szerzünk a meccsen, csak azt az egyet kellett alaposan megőrizni. Aztán Antonini tett róla, hogy mégis szerezzünk egyet, amivel Alex egyedüli rekorder lett, Mommo pedig kiosztotta az év(század) gólpasszát.

A hajrában szépíteni tudott a Milan – Pepéről egyszer már fejelhetett tisztán Boateng is –, de igazából nem nagyon kellett izgulni, mert érezhető volt, hogy a Juve uralja a meccset. A pályán levő egyik csapat tudta, mit akar csinálni, és meg is csinálta, a másik pedig ötlettelenül, fejetlenül próbálkozott. Delneri megnyerte az edzők csatáját (jó edzőnek tartjuk Allegrit, de ebben vastagon benne volt ő is), csapata úgy nyert Milánóban, hogy még a legelfogultabb rossonerik sem vitathatják a jogosságát.


A győzelem heroikus voltáról az árulkodik többek közt, hogy a Juve fel nem használt cseréi a meccs végén így néztek ki a kispadon: Constantino (kapus), Sörensen (védő), Gianetti (támadó), Giandonado (középpályás). Mindannyian primaverás arcok, Dino szerint külön-külön járni sem tudnak, olyan fiatalok. Szedett-vedett, össze-vissza, posztidegen Juventus mutatta meg, hogy a játékosai képesek egymásért küzdeni, és olyan szervezett, tudatos játékot mutatni még ebben a felállásban is, amivel egy játékerőt tekintve sokkal erősebb ellenfelet is el lehet bizonytalanítani akár saját pályáján is. Ezek nagycsapatok ismérvei, és bár ez a Juve még biztosan nem az, Delneri tartást és arcot adott a tavalyi évben takonygerinccel, Péntek 13-maszkban pályára lépő társaságnak.


Külön szeretnénk kitérni Felipe Melóra. Személy szerint nagyon örültem, amikor elhoztuk, óriásit játszott a Fiorentinában korábban, és – ez nagy vállalás – még azt sem bántam, hogy Zanettit is odaadtuk érte. Aztán tavaly az egyik legdurvábban alulteljesítő játékos volt, pedig bő választék volt ebben a kérdésben. Semmit nem mutatott abból, amit korábban csinált a pálya közepén, és azért voltam rá külön mérges, mert tudtam, ha eladjuk, a következő csapatában újra terminátor lesz a középpályán. Nem adtuk el, szerencsére. Melo az újjászületett Juventus oszlopa, meccsről-meccsre óriásit teljesít, és hála az égnek megjött az önbizalma is. Nem vállalja túl magát, de mindig ott van, ahol kell, elképesztően hasznos, amit csinál.

Dino egyből a meccs után jelezte, valószínűleg ki sem tudunk állni a Cesena ellen, így akár az is előfordulhat, hogy a primaverás süvölvények közül valaki tényleg szerepet kap, de a Milan elleni győzelem után butaság lenne ezzel foglalkoznunk. Óriási győzelem volt, annak minden alkotóelemével. Respekt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr178239060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334412 2010.10.31. 12:26:19

Jó volt ezt a déli meccs előtt olvasni. Még egyszer köszi a biztos csúcson tartásért. Akkor lehet, hogy a Cesena elleni meccs hasonlatos lesz a tavalyi Chievo elleni meccshez?

286390 2010.10.31. 12:33:32

A középpálya a kulcs. Majdnemhogy mindegy, hogy ki a maradék, ha a középpálya gyilkos. A Milan ebből a szempontból szerintem versenyképtelen.

marcello 2010.10.31. 12:45:02

Grande post :P Valóban parádé amit tegnap nyújtottak a fiúk, így össze vissza posztokon. Általam csak Felipe Tetves Pélónak hívott F. Melo tegnap olyat nyújtott amit én még tőle soha sehol, bravo Felipe ! így tovább, kár,h gyakorlatilag minden meccsen besárgul...így sok meccset kénytelen lesz kihagyni... Ha a Cesena ellen pár Primavera-s is lehetőséget kap én nem bánom, miért ne kapjanak ? ( Barcelona ). Csak a minden szerencsétől megfosztott amauri sérüljön le addig, vagy szakadjon le a lába, de pályára ne lépjen, Mr. Demoralizáció alias Hisztikirály. AC Milan - Juventus 1 - 2 Bravi ragazzi ! Forza JUVE !

334412 2010.10.31. 12:45:28

[dinovercotti](#232522): Ezért - is - jó akkor a Lazio.

334191 2010.10.31. 13:00:36

Megindító győzelem volt, gratulálok.

virtuoz 2010.10.31. 13:32:03

Melo remélem megvan mindenkinek az első gól után:D:D nem kis ünneplés nyomott:D lehet van benne egy kis ferde hajlam :D nekem még nem sikerült megtalálni de nagyon nagy képsor:) Ibra egyáltalán nem ünnepelte a gólját. Lehet, hogy csak azért mert kurvára sietett a középkezdéshez, de szerintem az is bennevolt hogy ez volt az első gólja a Juve ellen.

virtuoz 2010.10.31. 13:35:32

http://www.youtube.com/watch?v=3ueSK1gRdA4 na meg is van:D

288535 2010.10.31. 14:52:49

Hatalmasat játszott a Juve..rengeteg hiányzó tavaly egyenlő volt egy nagy leégéssel, de most megmutatták hogy tudnak egymásért küzdeni.Hajtottak és igen Felipe nagyon odatette magát beletette a fejét a nem gyenge lövésbe is...Kár, hogy Diego már nem lehet itt... szerintem idén ő is megtáltosodott volna és akkor halálos középpályánk lenne...A fiataloknak meg meg kell adni a lehetőséget pl szeretném kérdezni mi lett volna Giovincoból ha kap bizalmat...Forza Juve!!! Így tovább

336035 2010.10.31. 16:28:48

Respekt a postért, nagyon jó lett. A terminátort eddig úgy utáltam, hogy hihetetlen, de mára ő lett az egyik nagy kedvencem, hihetetlenül tudja oktatni a focit. A legjobban viszont a maximális alázat tetszett a csapat játékában. Diegoval ez nem ment és nem is mehetett volna szerintem, persze ez egyéni vélemény.

334471 2010.10.31. 19:40:29

Ide is: De Ceglie térdkalácscsonttörés, 3 hónap, Martinez lábközépcsonttörés, 2 hónap. A sérülésből frissen visszatért Manninger edzésen kificamította a bokáját, 1 hónap. No comment.

334191 2010.10.31. 20:00:57

[MrAT](#232823): Bazdmeg... :S Rosszabbak vagytok, mint mi.

286390 2010.10.31. 20:26:12

Többször megnézve a 2. gólt, szerintem igazán nagy bravúr, hogy DP nem fulladt meg a röhögéstől Sissoko mutatványa után, hanem ilyen fegyelmezetten belőtte a ziccert.

Cucu 2010.11.01. 10:14:41

Az "új" generációból szépen lassan Melo, Q, Krasic és Marci mellett Storari is nagy kedvencem lesz. Az összefoglalóból kár, hogy kimaradt Melo mentése és az azt követő gólörömmel felérő ünneplése. :)
süti beállítások módosítása