bntemp

bntemp

Angliát Conténak vagy Contét Angliába

2013. május 15. - s4tch

Leborulunk Pirlo fennkölt, higgadt nagysága előtt, a Vidal lábnyomának széléről leomló humuszt is álló cerkával nyalogatjuk, Buffon nevének hallatán is összecsuklunk a gyönyörűségtől, és Chiellini minden szerelése után hálaimát rebegünk édesapja csodaspermáját fetisizálva.

De közben pontosan tudjuk, hogy mindannyian pótolhatók. Antonio Conte viszont nem az. Aggasztó hírek, rettegést okozó pletykák, és persze egy csomó tény, amikről már nem is tudjuk, mit támasztanak alá. Ez gyün most.

Leborulunk Pirlo fennkölt, higgadt nagysága előtt, a Vidal lábnyomának széléről leomló humuszt is álló cerkával nyalogatjuk, Buffon nevének hallatán is összecsuklunk a gyönyörűségtől, és Chiellini minden szerelése után hálaimát rebegünk édesapja csodaspermáját fetisizálva.

De közben pontosan tudjuk, hogy mindannyian pótolhatók. Antonio Conte viszont nem az. Aggasztó hírek, rettegést okozó pletykák, és persze egy csomó tény, amikről már nem is tudjuk, mit támasztanak alá. Ez gyün most.

Tavaly a bundaügy körüli hercehurca miatt vacogtunk egész nyáron, és végül az érzelemmentes precizitással jósló tőzsdecápának, Dino Vercottinak lett igaza: Contét eltiltották, az év csaknem felét nélküle csinálta végig a csapat. Most viszont még ennél is nagyobb a baj, mert Conte, ahogy év közben többször is utalt rá, nem biztos benne, hogy maradni akar. És azt már el sem merem mondani, ennek a sagának milyen végkimenetelt jósolt a szemtelenül jóképű szabolcsi potentát.

Lássuk, mi történt idén. Először is egy elítélt, hazugságon és csaláson többszörösen rajtakapott véglény vallomása alapján – hiába bizonyította Conte szavát az összes többi tanú – elítélték. 10 hónapot kapott, abból lett végül négy, de aki kevesli, annak jelezzük, hogy ebben az időben kellett kiépítenünk az előnyt, amivel bajnokok lettünk, és kellett továbbjutnunk a második legnehezebb BL-csoportból. Ettől érthető módon berágott egy kicsit.


Csendben kuvikolt a kalitkájában, aztán amikor visszatért, nem sokkal később két meccsre elmeszelték, mert számon merészelt kérni a játékvezetőn egy kretén ítéletet. Mielőtt a szemünkre vetnék, igenis azt gondoljuk, a játékvezető anyázásért járjon kétmeccses eltiltás (Bonuccié tök jogos volt), ámde Conte nem az ítéleten rágott be, hanem azon, amit a bíró válaszolt, miután odament hozzá, és így szólt: „Elnézését kérem, hogy szavaimmal kétségbe vonom az ön minden bizonnyal megalapozott, szakmailag vitathatatlan döntését, de úgy gondolom, ebben a játékszituációban a Genoa védőjátékosa szabálytalanságot követett el, amiért tizenegyes lett volna a jogos szankció.” Mire a spori: „Nem volt szívem megadni”. Anyádnak van szíve, te ostoba rigó. Berágás jogos? Igen. Köszönjük.

Aztán jött Nápoly ostroma, ahol az észak-afrikai hordák megrohamozták a csapat buszát (én a helyszínen tekintettem meg a mérkőzést, elmondhatom, nem éreztem magam nagyobb biztonságban, mint anno a szlovák-magyaron, Pozsonyban). Volt ott könnygáz, rohamrendőrök, és olyan gyűlölethullám, hogy az még a sokat próbált játékosoknak is erős volt. Aztán jött Bologna, amikor már ki is fakadt, mondván, bassza már meg a kurva élet, hogy nem lehet már sehova elmenni úgy, hogy a gyűlöletcunami ne söpörje el a szurkolók emberi mivoltának utolsó morzsáit is. Ez volt az a pont, amikor Conte először lebegtette be, bizony, megfordul a fejében, hogy el kéne húzni a viharba Olaszországból.

A BL-kiesés után is  morcoskodott egy kicsit (itt nem volt teljesen igaza), a szezon vége pedig mélabús unalomba fulladt, úgyhogy két üvöltözés között biztosan volt ideje átgondolni, mit is szeretne tulajdonképpen. De mégsem volt elég, mert beszélt ugyan Agnellivel a folytatásról, de a találkozójuk után egyelőre csak a presidente mondta biztosra, hogy Conte maradni fog. Ő – ez mai hír – további 48 órát kért, hogy átgondolja, hogyan tovább.


A fentiekből kiderült, van is mit átgondolnia. Az olasz futballközeg úgy rohadt, ahogy van, ráadásul csak ha a nagy képet tekintjük, akkor halad jó irányba, a jelen, és a közeljövő még elég sötéten fest egy pályakezdő edző számára. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan fanatikusan maximalista ember, mint ő, nem elégedett a második szezonjával, hiába nyerte meg a bajnokságot, és hiába szerepelt jól csapatával a BL-ben.

Fontos kérdés, hogy valójában mivel van baja Contének. A Gazzetta mai cikke szerint top játékosokat (szám szerint kettő), és nagyobb beleszólást akar az átigazolásokba. Ez – innen, a Dózsa György útról nézve – vegytiszta baromság, kérem szépen. Egyrészt ő maga mondta el százszor, hogy az ő Juventusa nem az egyéniségektől jó, hanem a csapategységtől, és egyébként sem akarja azzal szítani a feszültséget az öltözőben, hogy van ott valaki, aki 3-4-szer annyit keres, mint a gatyáját ledolgozó Barzagli, vagy az őstorinói De Ceglie. Az átigazolásokba pedig eddig is beleszólt, más magyarázat nincs sem a bergamói exodusra, sem Giovinco leigazolására (hacsak az nem, hogy mi tényleg jobban értünk hozzá). Az egészből az a leghihetőbb, hogy szabad kezet akar kapni bizonyos játékosok kirúgásának ügyében is, ami Ziegleréhez hasonlóan szomorú végeredményt hoz majd Quagliarella számára biztosan, de van még tippünk, kiket vágna ki szíve szerint.

De ha továbbmegyünk a követeléseivel, akkor találunk még néhány olyan, elég megfoghatatlan dolgot, amiknek önmagukban nincs nagy jelentőségük (néhány játékos érinthetetlenné tétele, amiket nyilván a klub is így gondol, egy erőnléti edző visszahozatala, bár S4tchy úgy tudja, Vinovóban nem mindenki örülne Ventronének), de ha megnézzük egyben, mit jelentenek, akkor ez bizony egy elég furcsa ultimátum. Mivel menet közben sokszor elmondta, hogy szívesen dolgozna Angliában, nekünk úgy tűnik, a maradását ahhoz köti, ha idehoznak neki egy szelet Angliát, azaz olyan jogkörrel ruházzák fel, amilyen egy olasz edzőnek nincs, viszont egy angol menedzsernek van. Más szóval lehet, hogy nem is csak játékosokat akar kirúgni, hanem Paraticit és Marottát, de legalábbis az ő jogköreikből néhányat magának követel.


Sajnos nem tudjuk, ki kinek a leigazolásáért felelős, ezért fogalmunk sincs, jó ötlet lenne-e Contét ilyen jogkörrel felruházni. Hiszen valaki elhozta Pogbát, Pirlót és Barzaglit szinte ingyen, Vidalt meg lófaszér', de valaki miatt itt volt Elia, Bendtner, Anelka, és van Padoin, Peluso, meg persze Giovinco.

A Gazzetta erősen találgatás-szagú cikke egyébként tiszta 50 millió eurót lát a Juvénál a nyárra, ami egészen 100-ig felkúszhat egy valag játékos, azaz Matri, Quagliarella, Vucsinics, Giovinco, Marrone, Lichtsteiner, De Ceglie, Isla eladásából, valamint a kölcsönben szereplők, Boakye, Gabbiadini értékesítéséből. Ez nagyjából azt jelenti, hogy Conte kicserélné a komplett kispadot, hiszen a kapus és a védelem megvan, a pálya közepe fasza, csak a szélek és a csatárok, valamint a kispad parás.

Közben megüresedett a Manchester City kispadja (Conte kedvenc célpontja Anglia, ugyebár – igaz, egyszer még olyat is mondott, hogy az Izét sem tartja elképzelhetetlennek, mert a futballban bármi bla-bla...), és szerintem meg fog a PSG-é is. Antonio Conte pedig egy olasz duplehetedik Juventus rugdosott odáig, hogy jelenleg a kontinens 8 legjobb csapata között van, és idén izgalommentesen védte meg tavalyi bravúros bajnoki címét. Ahol csapatok kell építeni, átépíteni, ott biztosan megjelenik a HR-osztályon Conte CV-je. Kurvára félelmetes a helyzet, véreim, ne tévedjünk ez ügyben!

Nem is kell a potenciális helyettesek (Lippi kizárt – és én nem is örülnék neki, mert rohadt nagy köze van a két hetedik helyzhez, Capello detto, Trap öreg, Mazzarit rohadtul nehéz lenne elfogadni, egyedül Spallettiben látnék fantáziát, de ehhh....) névsorát végignéznem ahhoz, hogy szűkölve követeljem Conte élete végéig történő röghöz kötését. Ez az ő csapata, ő rakta össze, ő tette működőképessé, tőle olyan, amilyen (= jó). A játékosok imádják, Conte viszontszereti őket.

De egyetlen pillanatra se legyen kétségünk, hogy ha Conte túllép a finom presszión, és Agnelli már úgy érzi, az edző zsarolni próbálja, az az ember, aki zokszó nélkül kibaszta Del Pierót, mint macskát szarni, egy másodpercet sem fog habozni, hogy ajtót mutasson Contének. Elfehéredő farpofával várjuk a fejleményeket, hamarosan többet tudunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr738240660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

257237 2013.05.15. 16:07:35

Azt hogy érted, hogy Lippinek nagy köze van a két 7. helyhez? Akkor ő volt a szöv kap., nem?

350464 2013.05.15. 16:07:55

Benitez ugyis csapatot keres a nyaron. ;)

350492 2013.05.15. 16:24:52

Csakis Alex tudná pótolni. A gond az, hogy nincs edzői rutinja.

338064 2013.05.15. 16:27:33

SZERINTEM maradni fog ha nem az nagyon fog fájni Esnaider az atleticoból helyette? Klopp?

349394 2013.05.15. 16:57:33

Vincenzo Montella??? Ha Conte távozna én őt nézném meg szívesen a kispadon. Fiatal, energikus, ambíciózus és tehetséges.

334309 2013.05.15. 17:24:28

[mindenes01](#1267962): valahogy így: http://tinyurl.com/9wrzas3

339140 2013.05.15. 17:41:53

Kicsit furcsa... Az Agnelli interjú nagyon jó. És semmi meglepő nincs benne. Már a szezon kezdetén tudhatta Conte a (pénzügyi, igazolási) lehetőségeket címvédés, bl szereplés esetén. Azt kell mondjam, ha nem tetszik neki (a megfontolt építkezés), akkor menjen, sőt... mennie kell.. pont mint a játékosai, akiknek ha nem tetszik valami, húzhatnak a vérbe. Attól még szeretjük és úgyis visszajön, ha valami sejkcsapattal nem jön be az FM.

348608 2013.05.15. 18:33:06

Kicsit szomorkás a hangulatom ettől. Csak Spaletti jöhet szóba, ő ismeri legjobban az olaszországi viszonyokat. Esetleg, Di Matteo, Carrera, Mancini? De a legjobb lesz, ha marad a helyén Conte!

324480 2013.05.15. 18:53:15

Nem nagyon értem,hogy honnan jön ez a Conte nem biztos hogy marad.Baromságnak tartom,egyértelmű hogy marad,Pirlo is azt mondta,és ő az egyik bizalmasa szerintem.Nem megy sehova,csak lehet a fizuját akarja feljebb emeltetni.Előrébb szeretne lépni,mint mindenki aki a Juvénak szurkol,a kp-n nincsenek nagy igényei (Poli,Obiang,Diamanti)két jó csatárt meg csak összehoznak neki.

347828 2013.05.15. 19:02:22

Nálam ez a sorrend: 1.Marad Conte -ha mégsem- 2.Carrera 3.Montella 4.Nedved

349040 2013.05.15. 20:59:13

[tamas147](#1268105): Carrera-t cseréld meg Montella-val, mert azért Carrera úgy ült a meccseken a padon, hogy előtte Conte-val mindent kiveséztek, ettől függetlenül belenyúlni nagyon is jól csinálta a meccsekbe. De kérdés, hogy egy teljes edzői munkát hogyan tudna ellátni, bár tény, hogy a legjobbtól tanulhatott eddig. Nedved pedig szerintem még nagyon kezdetleges lenne, olyan hirtelen kapkodás, mint Ferrara. Nem tartom jó ötletnek, bár ő is tudja mi az a spirito, az tuti. Én ha minden kötél szakad, és a Roma nem viszi, akkor Montella, vagy ha sikerülne, akkor Klopp - bár itt jegyzem meg, hogy ez több, mint utópia!

334219 2013.05.15. 21:37:22

Közben állítólag megegyeztek, Conte marad.

338554 2013.05.15. 21:54:18

[Merlin91](#1268271): Micsoda váratlan fordulat! :]

338554 2013.05.15. 23:57:19

[ForzaaaInteeeer](#1268456): A bannolást én sem értem, ettől függetlenül a trágya stílusoddal alaposan rászolgáltál.

344703 2013.05.15. 23:58:00

azért csináltam gyorsan egy screenshot-ot arra az esetre, ha tényleg megtennék. ezt bármikor élmény visszaolvasni, ha rossz kedve van az embernek.

339140 2013.05.16. 00:45:11

[ForzaaaInteeeer](#1268456): Házhoz jöttél spermaálló-lófaszér?

347283 2013.05.16. 02:39:29

@ForzaaaInteeeer: Annyi eszed sincs, hogy Istenítsd a Juve-t te fajankó. A klubod legszebb éveit köszönheted a Juventusnak! Hálával tartozol, nem fikával te bohóc. Amúgy meg törődj azzal a szánalomhalmazzal, amit inter-nek hívnak, Milano 2. csapatával.

334417 2013.05.16. 08:14:15

Miért kell riogatni a népet egy nyilvánvaló bullshittel, számomra rejtély...

348426 2013.05.16. 08:23:07

[ForzaaaInteeeer](#1268456): Nem tudom, miért ugrottatok rá erre az emberre. A stílusa miatt? "A stílus maga az ember" - mondta Buffon grófja (és ez nem vicc!), úgyhogy izé-szurkoló társunk nem tartja túl sokra magát. Az, hogy Moratti/izé mélyebben belemerült a mocsokba, mint a Juve és a Milan, már bebizonyosodott. Csak eltelt 5 év, és elévült az ügy. De hogy az izé trónra ültetése miatt egy ország labdarúgását tette tönkre a prezidentéjük, na ez az igazi szégyen. Őszintén kérdezem: ki a bánat lesz izé szurkoló????? Milyen komoly traumán kell ehhez átesni???? Más lehetőséget el sem tudok képzelni!

262910 2013.05.16. 09:02:26

[neuropa](#1268516): én értem a bannolást. van e-mail címe, aki akar, beszélgessen vele privátban.

262910 2013.05.16. 09:03:51

[provocateur](#1268838): csabintert kérdezd a blogjukon, ő elég szexi ahhoz, hogy hitelesen megmagyarázza a megmagyarázhatatlant.

334309 2013.05.16. 09:32:39

elbúcsúzunk ettől a kis csacsitól, aki mondatszerkesztése és helyesírása alapján vagy 12 éves, vagy 20, de 12 évesekkel jár egy osztályba. szia, köszi, hogy itt voltál!

346364 2013.05.16. 09:40:54

[benitoNST](#1268893): szerintem szórakoztató, hagyjátok. lelki szemeimmel látom a frusztrációjának kivetülését, mely megkeseríti mindennapi életét. legyünk empatikusak végülis tudjuk, hogy milyen lelki terror a 9. helyen nézegetni a kedvenc csapatunkat. egyébként 20 éves még biztosan nincs, hiszen a bohócpolírozás jutott elsőként eszébe, 20 évesen meg szánalmas férfiember aki polírozza és nem políroztatja.

334309 2013.05.16. 10:39:30

[JUVEloko](#1268901): kívánságra berakom ide a címét, hátha akad valaki, aki örömét leli abban, hogy szefósokkal levelezget.

349585 2013.05.16. 10:46:40

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

348517 2013.05.16. 11:40:26

"Lippi kizárt – és én nem is örülnék neki, mert rohadt nagy köze van a két hetedik helyzhez, Capello detto," -Lippi nagy kedvencem, őt mindig szívesen látnám a Juve környékén; igen, nem sikerült neki sem szarból várat építeni 2010-re, amiért elsősorban egy bizonyos milánói maffiózó felelős, másodsorban a Juve akkori edzői, de ő legalább elismerte, belátta a hibáit, és azért valljuk be, nem szokott olyan sokszor mellélőni. Capello miért dettó?

334309 2013.05.16. 12:06:57

[rakkenroll](#1269002): úgy értettem, capello is kizárt, hogy jönne. meg szerintem kicsit megkopott a varázsa az utóbbi időben.

338554 2013.05.16. 12:16:45

[benitoNST](#1269041): Szerintem a válogatott közeg miatt tűnik kopottnak. Hozott anyagból főz, csodát ő sem tud tenni, de klubszinten még néhány bajnoki aranyat kinézek belőle.

348517 2013.05.16. 12:36:47

@benitoNST: azt vágom, de miért kizárt? Az angoloknál is jó munkát végzett, mai napig nem tudom, miért küldték el, és az oroszokkal se rossz. Én bizony megnézném még őt a Juve kispadán, de ez még a jövő, mert Conte marad.

262910 2013.05.16. 12:44:03

@neuropa: capello néhányszor elmondta, hogy klubszinten nem akar már dolgozni, öreg a napi szintű intenzív gyűrődéshez. persze ha aláír a psg-hez, akkor volt az a pénz... amúgy benivel civakodtunk már egyszer róla, nem egységes a megítélése. szerintem a világ egyik legjobb edzője amellett is, hogy a bl-ben mit összetöketlenkedett az akkori mezőny egyik legerősebb keretével. de nem szeretném még egyszer a juve padján látni, legfeljebb akkor, ha tűzoltásra van szükség. az meg most szerencsére nem aktuális.

338554 2013.05.16. 13:10:47

[s4tch](#1269089): Én sem azt írtam, hogy szeretném itt látni, csak annyit, hogy szerintem öreg kalap nem vén kalap. Egy PSG-ben megnézném.

336677 2013.05.16. 14:00:25

[s4tch](#1269089): általában közel áll a tiédhez az én véleményem, de ezúttal Benitoval értek egyet: Capello kurva jó edző, de nemzetközi szinten olyan beszari és a kerethez képest eredménytelen játékot játszatott a csapattal, hogy rossz volt nézni. stabil és olasz szinten jó csapatot építene, de a BL-ben szerintem most sem villantana

347168 2013.05.16. 14:05:24

A nagy találgatásból Prandelli kimaradt, pedig szerintem komoly az esélye, hogy ő lesz Conte utódja - mármint ha AC tényleg távozik. Folyamatosan mutatkozik a szimpátia Conte Juventusa és a jelenlegi olasz szövetségi kapitány között, talán ez sem véletlen. Továbbá, Prandellinek jövőre lejár a szerződése - ha jól tudom a brazil vb-ig tart - az olasz válogatottnál, így jöhet az a forgatókönyv, hogy Conte még egy idényt végigcsinál, aztán jön egy olyan edző, akit a(z olasz) játékosok nagyrészt jól ismernek. Szerintem.

350492 2013.05.16. 14:09:04

mindig megmosolyogtat, amikor citromailes e-mail címmel rendelkező véglények okosabbnak képzelik magukat az átlagnál és iq-ról dumálnak... :)

262910 2013.05.16. 15:16:14

[_Tyler](#1269148): visszakerestem, a listán márc. 21-én volt egy 'szurkolói lélektan' című thread, abban volt szó capellóról, ott árnyaltuk a véleményünket. [HungarianMotorMouse](#1269150): szerintem ha jövőre játékban felnövünk valamennyire az elithez, akkor függetlenül az elért eredménytől, conte még belevág egy szezonba. szerintem a bayern-meccs jó kis vízválasztó volt nála is a jövőt illetően.

346364 2013.05.16. 16:14:47

Meglátásom szerint két típusú edzőt érdemes megkülönböztetni, mégpedig: 1/ Jó csapatépítő 2/ Meglévő kerettel jól gazdálkodó Conte az 1-es típus, és ezért is szeretne nagyobb beleszólást az igazolásokba. Neki konkrét posztokra, konkrét elképzelései vannak egy-egy játékos irányába. Személy szerint, úgy gondolom csak az ilyen edző lehet teljes mértékben sikeres, ha sikerül megvalósítania az elképzeléseit. Hosszú távon mindenképpen ez a legjobb út. A 2-es kategória pl. Capello. Szinte a "szarból" is várat épít, vagyis képes a meglévő játékosokhoz olyan taktikai hátteret biztosítani, mely segít a játékosokból kihozni a maximumot. Jó érzékkel látja meg, hogy egy-egy játékosa mit tud és miben a legjobb. Tűzoltásnak jó, egy-egy kimagasló szezon benne van (amennyiben az állomány is olyan), de nincs jövőkép, nem épít csapatot, a meglévő állomány erejét képes csak kihasználni. +1: A többi típus a futottak még kategória (pl. Del Neri...stb nem épít, nem taktikázi, csak úgy van és lesz ami lesz).

336677 2013.05.16. 20:20:28

[JUVEloko](#1269357): lehet, hogy így van, de Capellonak még soha nem kellett szarból várat építenie, még Rómában is sok tízmilliót toltak a keretbe, amikor ott volt (Batistuta, Cassano, Nakata, Emerson, Montella, Zebina, Samuel - mindannyian többe kerültek, mint bárki Marotta igazolásai közül). a Madrid, a Milan vagy a Juve meg távolról sem volt csődtömeg, amikor ott edzősködött.

336677 2013.05.16. 20:44:49

szerintem amúgy Capello inkább a tipikus olasz edző, sőt, ebben a műfajban a legjobb. elképesztően okos és alapos taktikailag, és nagyon jól működő gépezeteket rak össze úgy, hogy mindenkiből kihozza a legtöbbet, ha az illető hagyja

347283 2013.05.16. 23:28:59

Spalletti lenne a legjobb utód.

350106 2013.05.17. 00:22:51

a Juve facebook oldalán van egy "Made by your passion" alaklmazás, május 17-ig lehet ötleteket beküldeni, hogy mi legyen a mez nyakának belső részére írva a 2014-2015-ös szezontól kezdve!!! ki ne hagyjátok!
süti beállítások módosítása