bntemp

bntemp

Rómába Rómáért

2013. január 29. - s4tch

Így vagy úgy, de ma este lekerül a nyakunkról a szemmel láthatóan nyűgnek számító Coppa Italia, már csak az a kérdés, hogy jövő novemberig, vagy csak a nyár elejéig. Ki ne tudná, 1-1-ről kezdünk az Olimpicóban a Lazio ellen, mert az agyonnyert első meccs vége felé egy gyors lefolyású idegroham söpört végig a csapatnál egy szöglet során, így a Lazio egyetlen kaput eltaláló lövésével egyenlített – és most nincs Alex, hogy kihúzzon a szarból, mint a hasonló lefolyású tavalyi bajnokin.

Őszintén szólva meglehetősen vegyesek az érzéseink a kupával kapcsolatban, hiszen hiába fontos trófea papíron, sőt, járna érte egy ezüstcsillag a mezre (ne feledjük, a másik ágról a Roma jön, akiknek szintén 9 kupagyőzelmük van, és jó lenne, ha ebben is mi lennénk az elsők), valójában inkább pszichés okokból lenne fontos a ma esti győzelem/továbbjutás, nem azért, mert a kupa olyan rohadt nagy értékkel bírna.

Így vagy úgy, de ma este lekerül a nyakunkról a szemmel láthatóan nyűgnek számító Coppa Italia, már csak az a kérdés, hogy jövő novemberig, vagy csak a nyár elejéig. Ki ne tudná, 1-1-ről kezdünk az Olimpicóban a Lazio ellen, mert az agyonnyert első meccs vége felé egy gyors lefolyású idegroham söpört végig a csapatnál egy szöglet során, így a Lazio egyetlen kaput eltaláló lövésével egyenlített – és most nincs Alex, hogy kihúzzon a szarból, mint a hasonló lefolyású tavalyi bajnokin.

Őszintén szólva meglehetősen vegyesek az érzéseink a kupával kapcsolatban, hiszen hiába fontos trófea papíron, sőt, járna érte egy ezüstcsillag a mezre (ne feledjük, a másik ágról a Roma jön, akiknek szintén 9 kupagyőzelmük van, és jó lenne, ha ebben is mi lennénk az elsők), valójában inkább pszichés okokból lenne fontos a ma esti győzelem/továbbjutás, nem azért, mert a kupa olyan rohadt nagy értékkel bírna.

Lássuk be, az utóbbi hetekben mutatott sportforma csak akkor hasonlított az október-novemberi pörgésre, amikor a pályára kellett rohanni kurvaanyázni a bírót. Egyébként jobbára csak szöszmötöltünk, idei hat meccsünkből csak kétszer tudtunk győzni (abból egyszer a hosszabbításban), és sem a játékunk tempója, sem a ritmusa, legkevésbé az intenzitása nem megfelelő. Máshoz szokott szemünk lázong a töketlen labdabasztatást látva, de nem szabad elfelejtenünk, hogy mindez miért történik: hogy akkor legyünk igazán faszák, amikor kitavaszodik.

A kupára fordítva ez kicsit kellemetlen, hiszen itt a nyár átugorja a tavaszt, esetleg az ősz a tavaszt és a nyarat, és mire megesszük Sir Robin kobzosát, már az Albinoleffe elleni nyolcaddöntőre készülhetünk, ha most nem kapjuk össze magunkat rohadtul. Az utolsó lépésnél elbotlani pedig azért is rossz, mert kellemetlen üzenetet hordozna a bajnoki küzdelmekhez is.

Ami élteti a reményeket, az a két csapat közti szemmel látható különbség. Meghajolunk a Lazio szervezettsége előtt, tisztában vagyunk vele, hogy emellett a kellő zsenialitás, keménység és támadópotenciál is megvan a rómaiakban, ugyanakkor ha egy kevésbé jó formában védő kapussal állnak ki a legutóbbi két meccsünkre, széttépjük őket, mint hülyegyerek a mesekönyvet. Marchetti a bajnoki után a kupában is elképesztő védések egész sorával keserítette el amúgy is lankadt csatárainkat, viszont a helyzeteink megvoltak – és nem a győzelemhez, hanem ahhoz, hogy párnát csináljunk a büszke római sas tollaiból. Tudjuk, nem jött össze egyszer sem, még a minimálisan megérdemelt győzelem sem, és őszintén szólva a csatáraink formája egyelőre nem emelkedik olyan meredeken, hogy elkezdjünk bízni bennük.


Conte valószínűleg a második sornak szavazna bizalmat, ha rajta múlna, de egyrészt tudja, milyen fontos lenne kicsapni a Laziót a kupából, másrészt számíthat néhány olyan játékosára, akiket szükségtelen a hétvégére pihentetni. Mivel az eltiltások csak a hétvégén lépnek életbe, nyugodt szívvel pályára lehet(ne) küldeni Bonuccit (Marrone kárára), vagy Vucsinicset (Matri/Quagliarella kárára), ha Conte úgy akarná. De ha csak a tavalyi, Napoli elleni döntőt nézzük, Conte tartja magát saját szabályaihoz, így elég valószínű, hogy valami ilyesmi lesz a kezdőnk:

Storari – Barzagli, Marrone, Caceres – Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, De Ceglie – Quagliarella, Matri

Mivel nem fogunk külön posztot írni az eltiltásokról, egy bekezdést idetoszunk az egészről, és ezzel le is zárjuk a témát. Szerintünk felesleges a szövetséget ekézni azért, mert betartják a saját szabályaikat: Mexes és Ranocchia is kiült már 2-3 meccsre idén, amiért anyázták a bírót, hülyeség lenne azt feltételezni, hogy a felháborodás jogossága felmenti a bűnösöket. Sajnos nagyon nagy ostobaságot követtünk el, különösen Bonucci, aki a Giorgio nélkül amúgy is rogyadozó védelmünk oszlopa volt. Vucsinics Genoa elleni teljesítménye csak annyira fog hiányozni, mint szar a zsebből, Chiellinié és Marottáé jelképes, Conte helyett pedig simán odaül Alessio erre a két meccsre, de sokkal jobban tetszett nekünk, amikor a játékosok, a vezetőség és úgy általában a klub inkább magában kereste a hibát, mint a bíróban.

A Laziónak fontos a kupa, ezt bizonyítja, hogy a bajnokin a fél csapatot pihentették (rá is csapódott a vécédeszka a tökükre a Chievo ellen), és most is teljes vértezetben készülnek a meccsre. Ne tévedjünk, a 2013-as év legjobb játékát kell nyújtanunk, ha tovább akarunk jutni, az utóbbi időben látott méla labdatoszogatással semmire nem megyünk. Fontos kiemelnünk, hogy a Juventus képes akár idegenben is legyőzni a Laziót, akár a második vonalbeli játékosokkal felhígított csapattal is, és Contét ismerve ezt is várja a csapattól, de ehhez sokkal több kell a Genoa, a Parma, sőt, az Udinese ellen mutatott játéknál.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr418240538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347168 2013.01.29. 13:32:44

Örülök, hogy bekerült a véleményetek a bírólincselésről, hasonlóan gondolom én is. Az elején még azt hittem, hogy Conte nyugtatni megy a játékosokat, aztán előrántotta a kardot és miszlikbe aprította Guida amúgy sem túl veretes maradék becsületét. Jogos az eltiltás sajnos. A kérdés az, hogy a bírót ilyenkor vajon szintén hidegre teszik-e 3-4 hétre vagy hónapra? Romantikus és naív lelkem azt súgja, hogy igen. Conte helyében Bonut mindenképpen a kezdőbe raknám, jelenleg ő a legveszélyesebb szögletre érkező jól fejelő játékosunk. Én kiegyezek a kupameccsen látott játékkal, be kell találnunk és kész. Ettől a januári Juvetól csodát nem várhatunk, de eredményt igen.

334219 2013.01.29. 13:46:57

Szerintem ma este erődemonstrációt tart a Juve.

348517 2013.01.29. 14:44:13

Mondjuk én már az első meccsen is 2-3 gólos győzelmet vártam, remélem most meglesz. Elvégre Marchetti is ember.

338211 2013.01.29. 14:51:20

Izé, Anelka nem játszhat még? Én tőle várnék egy triplát ... (persze ha nem játszhat, akkor max 1 gólra számítok tőle)

266797 2013.01.29. 15:25:26

Végre egy buziskodás/"viccelődés" és hasonló gyökérségektől mentes poszt. Nice one, Bence!

346514 2013.01.29. 16:02:44

Én délelőt azt olvastam a Gazzettán, hogy MÉGSEM lesz Pirlo - sőt, most is csekkoltam és "non c'é Pirlo" de a hivatalos oldal szerint meg benne van a keretben. Pedig én pont Szunditól várnám/vártam volna az új impulzust, de ne tévedjünk: nagyon is fontos a kupa, méghozzá azért, amit _benito is említett. Ahogy vártam, jöttek az eltiltások (ez bezzeg bejön...), így a Chievo ellen megint erősen benne van a pontvesztés, ugyanis ennyi sérült és egy várhatóan kemény kupameccs nem múlik el nyomtalanul. Ha még a szopóág is tovább nyúlik közben, az csak tetézi a forrósodó (pun intended) helyzetet. Szóval ha már pályára lépünk ma, ne a semmiért legyen. És legyünk telhetetlenek, kell az ezüstcsillag! Meg egyébként is, a Lazio ellen semmi szerencsénk nem volt idén, azér' valami legyen má'! Bár ha kiesnénk 0-0-lal, nem lepődnék meg. A vereség ellenben fájna. Ne erősítsük már az ellenfél önbizalmát!

349073 2013.01.29. 16:12:47

sima győzelem lesz !

349073 2013.01.29. 16:16:24

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

341720 2013.01.29. 16:26:08

Ez az agyonnyert meccs lehet, hogy nálatok jól hangzik, de az inkább pl. a Samp-Pescarára igaz, nem egy 1-0-ás vezetésre. Erről ennyit, nem szőrszálhasogatok tovább. A lényeg, hogy legyen egy jó meccs, azon pedig lehetőleg persze mi menjünk tovább. Amúgy mindenütt ez van, hogy Conte tartalékolni fog, de ebben most nem hiszek. Pár húzóembert biztos berak még, egy ilyen egyszerű lépéssel növelné is az esélyeteket. [HungarianMotorMouse](#1069397): Sajnos jelenleg nem kell ahhoz csoda, hogy a Juve idegenben érjen el jó eredményt a Lazio ellen. És nem kell csoda a bajnokság folytatására sem

258945 2013.01.29. 17:20:04

nincs mese, rúgni kell 2 gólt, 1 nem lesz elég

347392 2013.01.29. 21:42:08

[t.junior](#1069728): De ki fog itt gólt rúgni?

346364 2013.01.29. 21:52:45

Giovincot már lehetne is cserélni. Ma nem fog hozzátenni. A 42. perceben tetszett a kommentátor "Giovinco vezeti rá a labdát Biavara" dehogy rávezeti, az nem ilyen ez kérem a belevezeti kategória. UA 46. percben végre megcsinálja a cselt (ne essünk hasra, csatár és mint olyan ez a munkaköri leírása) utánna meg kiröhögteti magát Marchettivel, itt pedig respekt Marchettinek. Igazi sportember volt elvetődött (eldőlt), hogy ne égesse Gio-t, a grundon ezt a haverok mellre veszik, hogy jobban égj. Sajnálom, hogy Gio-ra nyomtam most a keserűségem, de itt Anelka megváltó lesz. Hihetetlen, hogy egy az egyben képtelenek a csatáraink valami cselfélét bemutatni, szinte az összes ilyen szituban "belevezetik" a labdát a védőbe vagy visszateszik Storarinak. Legaláb megpróbálhatnának egy megtolom jobbra vagy balra futok, aztán lesz ami lesz típusú cselt. Arra pedig már nem is érdemes kitérni (mégis megteszem), hogy Gio-t állandóan lefaltolják (sokszor csak testtel elnyomják) a fizikálisan erősebb védők. Ez nem is gond, de akkor hogy a fenébe van az, hogy egy az egyben "rávezetésből" nem tudja megfutni ezeket a védőket? Most akkor lassú is meg fizikailag gyenge is? Mert ha így van akkor nincs is több kérdés. Padoin játszik, vagy csak a névsorba került be? Giac-nak pedig labdaelhagyási szindrómája van, és ezt súlyosbítja, hogy általában ehhez még védő sem kell. Vuci meg inkább a játékkal kéne, hogy foglalkozzon, felőrli a reklamálás. Szegény Matrit szoktuk ekézni, pedig ezeket a mutatókat ő is meg tudja ütni (belevezetés ok, labdaelhagyás ok, lövés ok, mondjuk ritkán reklamál). Remélem a 2. félidőben magukra találnak a srácok. Hajrá JUVE!

346364 2013.01.29. 21:58:12

[SSLaci69](#1069673): Nézve a meccset úgy nézem kell az a csoda.

346364 2013.01.29. 22:01:24

Megint beadás utáni gól, azért ez már több mint véletlen. Remélem Conte ráfekszik a beadás elleni védőmunka javítására.

346364 2013.01.29. 22:28:07

Floccarit le kéne igazolni. Olyan csatárformája van. Nem nagyon tudják ellökni, sőt a kapu felé cselezett.

346364 2013.01.29. 22:40:42

Helyesbítenék Giovincot azonnal adjuk kölcsön, vagy inkább el.

347392 2013.01.29. 22:44:13

[JUVEloko](#1069967): Így van! Mehet vissza Parmaba!

348517 2013.01.29. 22:46:31

Nem jött be a tippem, sajnos...

347392 2013.01.29. 22:50:58

Még év elején itt vitatkoztam valakivel aki szerint Giovinco igen is fasza csávó, mert rugdossa a gólokat, mire Én "már megnyert meccseken" mire Ő "nem-nem, nem úgy van az és különben is az is számít", akkor mondtam, hogy majd egy ilyen helyzetben, ami most adódott, ilyenkor lő gólt, majd akkor!!! De addig ne! Egészen addig Ő csak egy ígéret, egy örök ígéret,... az volt és az is marad. (de ne legyen igazam)

339362 2013.01.29. 23:02:28

hát a nem túl illatos nemi szervemet!!! hogy a bánatos pacihímvégtagba kapunk 2 gólt 2 kapura menő labdából!!! Mikor veszi észre Conte, hogy Chiellini nélkül szar háromvédős rendszer!!!!! úgy játszunk, mint zákkeróni idején, ébresztőőőő!

347392 2013.01.29. 23:02:50

év elején = valamikor ősszel :0)

339140 2013.01.29. 23:03:47

Sebastian Giovinco jó/kiváló képességű, de középcsapatba való játékos. Vannak ilyenek. Ő sokadszorra bizonyítja ezen tézisemet.

346187 2013.01.29. 23:27:10

Ha a mai meccsen a szellő lágy fuvallata a kapu felé irányít egy falevelet, akkor abból is gólt kapunk... vannak ilyen meccsek, csak nekünk túl sok. Elmentünk (ma is) a Barcás és idegesítő tiki-taka irányába, járt a labda jobbról balra meg vissza, mint egy kézi meccsen, csak a semmiért. Néha egy-egy beadás, vagy belöbbölés, de semmit sem ért. A csatáraink meg előbb lesznek gólkirályok a gyeplabda világbajnokságon, mint a Serie A-ban.

339362 2013.01.29. 23:33:10

[Tonhalacska](#1070002): pont ugyanilyen Vucsinics, Q és Matri is.

329018 2013.01.29. 23:37:28

Emberek! A járszandó meccsek szemponjából véget ért a január a Juventusnak, szóval akkor lehet (és kell is) felpörögni, mert bő két hét múlva bl meccs lesz... Mondjuk előtte jó főpróba lesz a fio ellen. ...Chiellini mikorra épül fel?

329018 2013.01.29. 23:43:18

[juuvee](#1070046): Azért szerintem Q jobb ennél a szintnél, csa mjuk ha hagynák legalább kétszer egymás után kezdőként pályára lépni, akkor ezt bizonyítaná is.

339362 2013.01.29. 23:48:46

[reaper83](#1070053): áhh, Q reménytelen. Anelka a legjobb csatárunk. ez mondjuk elég nagy baj.a csatároknál csak a bal oldali futóink szarabbak. kezdek besokallni. miért is játszunk 3-5-2-ben ha az egész keretben csak Lichti jó jobboldali futónak?

348517 2013.01.30. 08:56:47

Amikor megláttam a kezdőt, dobtam egy hátast, de azért még bíztam a továbbjutásban. Már én is írtam, hogy ennyi hiányzóval, nem kéne állandóan a 3-5-2 -őt erőltetni, mert védelmi rendszerűnknél még a pisai ferde torony is stabilabb. A végére egész fasza kis meccs kerekedett ki azért, de mostanában nem ad ad a gép.

349437 2013.02.03. 14:59:59

[reaper83](#1070050): Ha jól tudom 1-2 hét múlva!
süti beállítások módosítása