bntemp

bntemp

Tarts ki, Csingacsguk!

2013. január 08. - s4tch

Szívünk indiánja, Martin Caceres szóban „transfer request”-et nyújtott be, azaz arra kérte a Juventust, engedjék el. A montevideói Winnetounak azzal tele lett a töke, hogy miután július elsején  7 millió euróért megvették, mindössze 8 bajnoki-, és 1 BL-meccsen lépett pályára. Illetve valószínűleg nem is ettől sokallt be, hiszen pontosan tudta, hogy nem kezdőjátékosnak szerződtetik.

Mi magunk vetnénk rá az első tomahawkot, ha a Conte-időszak első játékosa lenne, aki jelentősen durrogni kezd a neki jutó játékpercek miatt. Neki ugyanakkor nem az a baja, hogy nem tudja kivárni a neki jutó időt, hanem az, hogy hiába vár rá, és lássuk be, az ő helyében mi is ki lennénk akadva. Hajtás után megbeszéljük.

Szívünk indiánja, Martin Caceres szóban „transfer request”-et nyújtott be, azaz arra kérte a Juventust, engedjék el. A montevideói Winnetounak azzal tele lett a töke, hogy miután július elsején  7 millió euróért megvették, mindössze 8 bajnoki-, és 1 BL-meccsen lépett pályára. Illetve valószínűleg nem is ettől sokallt be, hiszen pontosan tudta, hogy nem kezdőjátékosnak szerződtetik.

Mi magunk vetnénk rá az első tomahawkot, ha a Conte-időszak első játékosa lenne, aki jelentősen durrogni kezd a neki jutó játékpercek miatt. Neki ugyanakkor nem az a baja, hogy nem tudja kivárni a neki jutó időt, hanem az, hogy hiába vár rá, és lássuk be, az ő helyében mi is ki lennénk akadva. Hajtás után megbeszéljük.

Caceres, már ha létezik még ilyen napjaink futballjában, tényleg igazi joker. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mintegy 50 méterről néztem végig, ahogy kiválóan söprűzik középhátvédként (Genovában), sőt, kevésbé szerencsés módon végignéztem a Copa Américát is, ahol pedig jobbára balhátvédet játszott – szintén kiemelkedően. Elmondható, a védelem minden egyes pontján képes jó teljesítményt nyújtani, sőt, hajlunk a feltételezésre, hogy ezen is túlmenően a háromvédős rendszerben található meg igazán a helye, ez pedig a wingback pozíciója.

Valószínűleg pontosan azért nem sajnált egy „squad playerért” hét milliót Marotta, mert a jelenlegi Juventusba öt játékos posztjára is szívbaj nélkül beilleszthető: a három védő mellett mindkét wingback pozíciójában el tesz-vesz, ha nem is mindenhol ugyanolyan jól. Elfogadta, hogy nem kezdő. Ha nem fogadta volna el, és ezt teszi szóvá, Conte félbeszakítja az edzést, és ott helyben tamtamdobot cserez a bőréből, a zsigereit pedig megeteti Pepével.

Caceresnek valószínűleg azzal van baja, hogy az utóbbi idők történéseinek köszönhetően nem látja az utat a csapatba. És ha sorra vesszük a dolgokat, be kell látnunk, hogy teljesen igaza van. Először a két wingback formaingadozása jött, Asamoah és Lichtsteiner helyén azonban az első számú helyettes Conte szerint De Ceglie és Isla volt. Lenyelte. Aztán amikor Lichti helyén elkezdett Padoin feltűnni, az már biztos nagyobbat sebzett (rajtunk is), de a kiskaput minden valószínűség szerint Peluso leigazolása tette be nála, ami szintén nem meglepő, látva a jóképű balhátvéd bemutatkozásának csapnivaló eredményét.

Aranymaszat-cukorfalat


Nyolc bajnokija közül csak hármat játszott végig, mindössze négyszer kezdett, kétszer csak percek jutottak neki, az Izé ellen pedig megesett vele az a csúfság is, hogy a 38. percben be-, a 78.-ban lecserélték. Kétszer jött be wingbacknek, háromszor játszott védőt (jobb és bal oldalon is), a többi meccsén kevés időt töltött a pályán. Nehéz megítélni, mennyire hasznos tagja a csapatnak, hiszen az osztályzatai inkább közepesek, mint jók, ugyanakkor a Napoli ellen elképesztő fontos pillanatban szerzett gólt (hogy a tavalyi góljait ne is emlegessük), abban pedig egészen biztosak vagyunk, hogy a potenciális wingbackek közül ő ad be a legjobban. Lichtit és Asamoah-t ebben nem kunszt leverni, Padoin szóra sem érdemes, De Ceglie és Isla nem rossz, de Caceres mindkettőnél jobb játékos.

Mivel a Juventus játékának akadozása leggyakrabban a szélsők hitvány teljesítményének köszönhető (a pálya közepe hozzájuk képes sokkal kiegyensúlyozottabb), óriási hibának tartanánk, ha elengednék Cacerest. Ha azt is hozzátesszük, hogy játszott ő már jobbhátvédet a négyvédős rendszerben is (nem is rosszul), és gólveszélyesebb bárkinél, aki az ő posztjain játszik, még komolyabb baklövésnek tűnne, ha útjára engednénk. És nem is keres sokat.

Martin Caceres valószínűleg soha nem lesz húzóembere a Juventusnak. Nem is elég jó hozzá, hogy az legyen. Viszont jó képességű squad player, aki több poszton is bevethető, gólveszélyes akár távoli lövésről, akár közeli fejesről van szó. Nem jutna eszünkbe Conte döntéseit kritizálni, ha Caceres annyit játszik, amennyit, akkor az úgy jó. De egyszeri szurkolóként azt a jogot fenntartjuk magunknak, hogy jelezzük: az utóbbi hetekben 4-5 olyan gyenge teljesítményt láttunk a csapatban, akik helyett bármikor szívesen megnéznénk a kockás hasú Csingacsgukot.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr348240496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

348992 2013.01.08. 19:42:19

Ha Muntari gólját megadták volna!

348992 2013.01.08. 19:43:08

Uram atyám kicsit megszaladt az egér gombja :'D nem lehet valahogy törölni hozzászólást? :DD

334309 2013.01.08. 19:49:43

[Supaman](#1035333): dehogynem

277685 2013.01.08. 19:50:06

Én Padointól amúgy rosszul vagyok. A beadásait még egy óvodás válogatott balbunkója is simán kifejelné a csatáraink elől.Szeretem Contét, és remélem nem bassza el ezt a jó játékost.

258945 2013.01.08. 20:39:55

Megértem Cacerest, jön egy csóka csütörtökön és vasárnap már kezdő, be tett neki. Conte elfelejtett rotálni, tavaly mintha bátrabban nyúlt volna az emberekhez. Idén meg kis túlzással van az alapcsapat 11 embere, meg Quaglirella és Pogba, előbbi is csak azért mert az alap kezdő csatársor nem muzsikál valami fényesen. Hétvégére mindenesetre a kezdőbe várják Olaszországban, de ház az még messze van.

347392 2013.01.08. 21:23:53

Én is láttam élőben tavaly Cacerest és borzasztó gyenge volt, erőtlen, pontatlan. Nem szeretem.

339140 2013.01.08. 21:35:07

Tök' igaza van. Tök' nem örülök.

346514 2013.01.09. 00:42:55

Megdöbbenéssel olvastam ezt a hírt... Teljesen jogos, hogy Caceresnél elfogyott a türelem, és ez Conte hibája. Egyetlen edző sem hibátlan, de a vaskalapos hülyeségeket senkinél nem nézem jó szemmel. Padoin egy balf@$* és a "miért éppen Peluso?" kérdéssel összefüggésben az Atalanta lehet a válasz. Conte vagy nosztalgiával gonodl a kék-fekete időkre vagy bosszúból le akarja rabolni a szerencsétleneket. Pelusóval semmi bajom (még), de Padont nézni Isla és Caceres helyett már-már fizikai fájdalommal jár. Caceres meg valahogy a kedvencem lett a "nem klasszis, de jó" játékosok közül, a Barcában a maga esetlenségével tűnt ki, de nem lehetett haragudni rá, a ferrarai vészterhes időkben pedig üde színfolt volt, a Lazio elleni dugóját nem felejtjük. Tavaly Lichti kipukkadása után fontos szereplővé lépett elő, ráadásul több gólt szerzett, mint Padoin valaha is Juve mezben fog. De épp' azért, mert Caceresről van szó, azt mondom, engedjük el, ha menni akar. Conte úgysem gondolja meg magát, mert ilyen, ezek után meg pláne. Csak a formában lévő csatárokat szereti cserélgetni, azt is úgy, hogy aki gólokat lő, azt veszi ki, kivéve Vucinicet (mert őt nem lehet góllövősorozatban kivenni) és Giovincót, mert ő meg liblingje lett, de Atom Anti legalább tesz is érte. Kezdem elveszteni az optimuzmusomat a szezont illetően. Minőségi pad és csatár nélkül nem lesz BL, és a bénázásnak köszönhetően a bajnokságban is megnehezítjük a saját dolgunkat...

334219 2013.01.09. 07:51:35

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

334570 2013.01.09. 11:48:34

Jöhet az Interbe.

257608 2013.01.09. 16:29:21

Nem is értem, hogy Padoin,Peluso és de Ceglie hogy férnek be a kezdőbe, bármikor is. Cserének is visítva állítanám be bármelyiket is. Az viszont mindennek a teteje, hogy Cáceres elől veszik el a helyet, aki pedig egy igen jó játékos.

257608 2013.01.09. 16:30:16

És a fenn említett 3 jómadár csak és kizárólag annak köszönheti a helyét a csapatban, hogy olasz! Ne ez számítson már, hanem az, hogy ki hogyan futballozik kérem.

348650 2013.01.09. 17:18:15

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában.

346364 2013.01.10. 16:36:10

Conte egyszer azt nyilatkozta, hogy amíg ő az edző Caceresnek helye van a csaptban (nyilván nem a kezdőre gondolt). Ennek ellenére én sem értem a mellőzését. Nagy hibákat nem követ el (Peluso eddig 1 meccs két kapott gól átlaggal áll) hajtani pedig mindig hajt. Meglátjuk. Mindenesetre csalódott lennék, ha Peluso maradna kölcsön lejártával, Padoint pedig nyugodtan el lehet adni.
süti beállítások módosítása