bntemp

bntemp

Bundabotrány - gyors helyzetjelentés

2012. július 26. - s4tch

Távirati stílusban röviden összefoglaljuk az olasz bundabotrány juvés vonatkozású eseményeit. Örülünk, Vincent? Részben.

Távirati stílusban röviden összefoglaljuk az olasz bundabotrány juvés vonatkozású eseményeit. Örülünk, Vincent? Részben.

A világ legjobb blogja nem tűzte cukormázas színekben pompázó zászlajára a napi szintű, friss tájékoztatást, de vannak események, amik mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az olasz online sajtóban alig egy órája jelentek meg az első, hitelesnek elfogadható hírek a hónapok óta tartó meghallgatások eredményeképp benyújtott ügyészi javaslatokkal kapcsolatban. A száraz tények: Palazzi ügyész beadványa alapján Contét, Pepét, Alessiót és Stellinit jelentési kötelezettség elmulasztása miatt, Bonuccit illegális tevékenység miatt vonják eljárás alá.

Mini-szótár:

  • jelentési kötelezettség elmulasztása: nem vettél részt a bundában, de tudtál róla, és nem jelentetted.
  • illegális tevékenység: bunda.

Akkor miért örülünk? Mert tulajdonképp Conte tisztázta magát a bundavádak alól, nem vonják egy szerencsétlen ex-futballista (Carobbio) ellentmondásos, és több más tanúként meghallgatott játékos, edző, tisztviselő vallomásával ellent mondó vádai alapján eljárás alá. Ez tulajdonképp jó dolog. Ha Palazzi úgy látta volna, hogy Conte is részt vett a bundában, amiatt egyrészt egy világ dőlt volna össze bennünk, másrészt az ezzel járó, borítékolhatóan több éves eltiltás azzal járt volna, hogy az elmúlt egy évben végzett, vitán felül csodálatos munkája ment volna a levesbe. A mostani Juventus Conte csapata, így a Juventus Conte nélkül kezdhette volna elölről az építkezést.

Miért csak részben örülünk? Egyrészt, mert ebből vélhetően így is eltiltás lesz. Hangsúlyozzuk, ezek még nem ítéletek, de olasz újságírókra ill. hazai, nemzetközi tapasztalatokra alapozva erősen gyanítható, hogy jelentési kötelezettség elmulasztása miatt a fél edzői stábot és Pepét is el fogjuk ideiglenesen veszíteni. Hogy mennyi időre, azzal kapcsolatban tényleg csak találgatni lehet. A kihágás büntetési tétele hat hónaptól egy évig terjedhet, amit fellebbezésre mérsékelhetnek ill. súlyosbíthatnak. Bonuccit konkrétan bundával, meccs eredményének befolyásolásával és egyéb nyalánkságokkal vádolják (lásd fentebb linkelt tuttosportos írás), ami magáért beszél. Véleményünk szerint ha bebizonyosodnak az ellene felhozott vádak, azonnal szerződést bont vele a klub.

Mi lesz most? Az olaszok szeretnek találgatni, és meg is teszik. A SkySport24 újságírója, Dario Nicolini véleménye szerint akár 1-2 hónapos eltiltással is meg lehet úszni az ügyet, de ha az egy éves maximális tételt duplázzuk (Contét és a többieket két mérkőzéssel kapcsolatban állítják a szőnyeg szélére), akkor láthatjuk, hogy jelen helyzetben tényleg a sötétben tapogatózunk. Tegyük hozzá, hogy a hasonló ügyben elmeszelt debreceni focisták közül Mészárost felmentette, Polekszics ítéletét helyben hagyta a nemzetközi Sportdöntőbíróság... Sőt, az olasz szabályok lehetőséget adnak arra, hogy az ember alkudozzon az ítészekkel: 3 hónapos eltiltást vállalva ki lehet bújni a teljesen bizonytalan kimenetelű további eljárás alól. Igen, teljes káosz, a konkrét ítéletekig senki nem lát tisztán.

Röviden: lövésünk sincs, mi fog történni. Az első ítéletek augusztus 6. körül jönnek ki, a másodfokú ítéletek augusztus közepén esedékesek, míg jogerős ítéletet augusztus 26-ra várhatunk. Akkor kezdődik a bajnokság. Csodás hónapnak nézünk elébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr848240222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346514 2012.07.26. 12:48:59

Ez így is botrányos. Örülünk? Ez az utolsó szó, ami eszembe jut ezzel kapcsolatban. Felnőtt fejjel, az olasz foci szerelmeseként és ezt a "szép új világot" tekintve nem lehet meglepetés, hogy a calcio menetrendszerűen kitermeli a maga kis ügyeit. A calciopolit a Juve-érzelmű szurkoló úgy tudta viszonylag könnyen megemészteni, hogy oké, benne voltunk, megbűnhődtünk, de ti, többiek, ti mind ugyanolyan rohadt szemetek voltatok és álszent módon, sunnyogva vagy még éppen BL-helyre "lesorolva" megúsztátok. Na meg voltak olyan bajnokaink, mint Buffon és Del Piero, akik ha "alászállottak a poklokra", mi, szurkolók, vakon követtük őket. A bajnoki cím lett volna a purgatórium után a mennybe menetel. Minden gyanú felett, "tisztára mosva" a legendás fekete-fehér mezt. És erre mi történik? Juve-játékosok nevével van tele a vádirat és a mindig karakán, egyenes gerincű, tiszta szemű Grande Antonio is belekeveredik. Most ne is menjünk bele ilyen "nevetséges" dolgokba, mint a sport nem létező tisztasága, sportértékek, miegymás. Nézzük csak azt, hogy a Juve Olaszország bajnoka, a riválisok gyengülnek, jöhetne az újabb sikerkorszak. Bonucci konkrétan a legfiatalabb és mostanra az egyik legmegbízhatóbb hátvédünk. Lucio és Caceres nem éri el a szintjét, még Masi a legbiztatóbb, 0 élvonalbeli és nemzetközi tapasztalattal. Pepét én bírom, de a 3-5-2-ben posztja nincs, a jobbszélen Lichti, Caceres és Isla is előtte van a személyes rangsoromban, balra meg De Ceglie, Ziegler és ugyanő egykutya, nem lenne pótolhatatlan veszteség. Conte viszont... Szerintem már a 3 hónap is elfogadhatatlan. NEM LEHET egyszerűen olyan ember a klub edzője, aki nem lehet a csapattal, márpedig nevetséges lenne, ha nem a "mindenféle sporttevékenységtől", csak a kispadtól tiltanák el. Vagy becsempésszük edzésre is a szennyessel, mint Josét? Nevetséges lenne. És a felfüggesztett eltiltással is méretes árnyék vetülne az új, "tiszta" Juventus projektre. Amennyiben nem születik felmentő ítélet minden esetben, mindannyiuknak mennie kell, ha tényleg következetes a klub. Ellenkező esetben "csaló Juventus" maradunk mindörökre. Szóval nincs itt minek örülni, mert már Alex sincs, aki vezethetné a sereget a vérzivatarban, ez már csak foscunami és mindenki nyakig merül benne... Ezek után Van Persie-t meg Suarezt el is lehet felejteni szerintem.

338552 2012.07.26. 12:58:44

[juventino_1897](#879056): Én meg a calciopoliból azt tanultam, hogy más szurkolóknak mi mindig csaló Juventus maradunk akármi is történjen. Ezért leszarom, hogy ki mit gondol vagy mond. Nyerjünk, nekem ez a lényeg.

344520 2012.07.26. 13:14:51

Engem tudjátok mi dühít a leginkább? Hogy ismét úgy van beállítva ez az egész ügy, mint, ha a Juve megint csalt volna a bajnokság megszerzésében. Rohadjon meg az NSO is, mert mindig szalagcímen Conte nevét emelik ki, meg, hogy Juve játékosok, edző. Csak utána írják, le, hogy 3 évvel és 2 évvel ezelőtti dolgok miatt. Erre a sok hülye már picsok, szitkozódik és osztja a Juve-t, hogy csaló meg miegymás. Nem is reagálok rá, mert agyhalottak. Viszont, olyan mérges vagyok emiatt, persze természetes Conte a nagyhal, vele hoznak le minden szalagcímet. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy Bonuccit elmeszelik, rohadt gáz lesz ez, így. Hát, ez mindenre kihatással lehet, igazolásuk, hírnév, marketing... Bosszantó, de piszkosul.

338554 2012.07.26. 14:35:23

Amikor tegnap végre posztot követeltem, nem egészen erre gondoltam.. Akkor inkább hallgassatok :D

346607 2012.07.26. 14:51:36

Palazzi inkább indítson eljárást a 2006-os tévedések miatt.

338211 2012.07.26. 15:21:38

K*rva gáz ez az egész. Egyfelől mi az, hogy Pepének kell bebizonyítania, hogy ártatlan, nem tudott a bundákról, más különben bűnös? Milyen igazságszolgáltatás ez? Bazzeg, behívhatnák az egész Serie A, de más bajnokságok játékosait is, hogy "hé, figyelj má, ha nem tudod bebizonyítani, hogy nem tudtál valamiről, akkor mehetsz a levesbe..." Másfelől, Conte ártatlan, de elítélhetik. He? Komolyan, ennyire b*ssza a csőrét olaszhonban egyeseknek, hogy a Juve ilyen faszás csapat lett újra? Mielőtt erre a kérdésre megjelennek a trollok, csak annyit tennék hozzá, hogy pl kis hazánkban nézzen mindenki magába, hogy tud-e olyanról a munkahelyén, családjában, baráti körében, hogy valaki valamiben csalt? Elég az iskola, vagy hogy nem adott számlát, esetleg a piroson ment át. Azonnal vagy egyáltalán jelentette az esetet?

347392 2012.07.26. 15:34:10

"Hazugok közt cinkos a néma". Szar helyzet. És a legszarabb tényleg az, hogy a megújuló "tiszta" Juventus edzőjéről derül ki ilyen dolog (már ha valóban így volt). Mert ha valóban tudott róla Conte, hogy egy bunda meccsen ül a kispadon (még ha ő nem i bundázott), akkor miről beszélünk?...de hát ki kívánná azt, hogy megbüntessék, vagy eltiltsák, de így meg, hogy nézzünk fel rá, stb...

344907 2012.07.26. 17:52:01

Mikor újultak meg a gyorskommentek?

308843 2012.07.26. 18:25:18

Egy jogos kérdést szeretnék feltenni, viccen kívül: Meddig nézi el a világ ezt olaszorszának - csak és kizárólag kisbetűvel. A szövetségek miért nem zárják ki Olaszországot ill. az olasz csapatokat? Ez több, mint felháborító!! Hihetetlen, hogy nem lépnek. Egyszer sem lehet megcsinálni ilyesmit, már akkor örök eltiltás járna, de olaszországban láthatólag 10 évente kiderül, hogy az előző 6 évben nem játszottak tiszta meccset. Hát ez elképesztő. Az angolok, a szurkolóik miatt kaptak néhány éves kizárást az európai kupákból. MIÉRT NEM LEHET EZT MEGCSINÁLNI AZ OLASZ CSAPATOKNÁL? ELKÉPESZTŐ!!! Nem belső ügy, hiszen már egészen magyar szövetséges arcokig is eljutott, tegyenek már végre valamit. Olaszországot a gödörbe!!!!!

346753 2012.07.26. 19:55:52

[BeeKay](#879232): Te degenerált idióta. Mi a f*szért jössz ugatni egy ilyen oldalra? Jobb lenne, ha magadba néznél és a saját dolgoddal törődnél. Angol futball sem olyan tiszta, mint azt gondolnád. Chelsea tulajdonosa oroszhonban egy körözött személyiség például. Na hoppá. Másik, hogy Bonucci-ra nincs semmilyen bizonyíték, sőt alibije is van. Conténak is jó esélyei vannak, akár csak Pepének. FORZA JUVE PER SEMPRE!

338783 2012.07.26. 20:08:08

[BeeKay](#879232): Azért nem zárják ki az olasz csapatokat, mert akkor nem szopathatnák a csapatodat oda-vissza a nemzetközi porondon és te jól éreznéd magad.

338537 2012.07.27. 09:09:44

[Hype_HUN](#879284): Szegénynek a saját csapata oldalán már kitelt a becsülete, most errefelé jár trollkodni. Don't feed! :)

292305 2012.07.27. 09:28:35

Szidjátok itt az olasz focit, miközben itthon is "tombol" a bundabotrány! Zárják ki a magyar csapatokat is?

343455 2012.07.27. 12:47:24

[Hype_HUN](#879284): ez azért majd ne írd le a tottenham blogon.

338064 2012.07.27. 13:03:37

számomra az érdekes, hogy edzőként csak Conte tudott (ha VALÓBAN tudott) arról, hogy a játékosai eladták magukat, a csapatot, a mérkőzést?
süti beállítások módosítása