bntemp

bntemp

Tényleg nem kell Ziegler?

2011. szeptember 08. - s4tch

Szezonváró posztunkban gyakorlatilag a szerkesztőség minden tagja értetlenkedett, hogy Zieglert pár hónap után el is passzoltuk - pedig amikor aláírt, úgy gondoltuk, hogy hosszú évek óta először lesz normális balhátvédünk. Sajnos Conte nem osztotta a svájci védő iránti lelkesedésünket - de vajon igaza van-e?

Szezonváró posztunkban gyakorlatilag a szerkesztőség minden tagja értetlenkedett, hogy Zieglert pár hónap után el is passzoltuk - pedig amikor aláírt, úgy gondoltuk, hogy hosszú évek óta először lesz normális balhátvédünk. Sajnos Conte nem osztotta a svájci védő iránti lelkesedésünket - de vajon igaza van-e?

Erre persze többféleképpen lehet válaszolni: egyrészt például a normális hangunkon, illetve eltorzított, magas hangon is. Vagy azt is mondhatjuk óriási bölcsességgel és élettapasztalattal, hogy "majd az idő eldönti". Mi azonban úgy gondoljuk, hogy mi vagyunk a legokosabbak az egész világon, azaz nekünk van igazunk!

Ziegler a svájci válogatott stabil tagja, amitől még nyilván nem kell hasra esni, ami viszont lényegesebb, több éves Serie A-béli tapasztalattal rendelkező védő, akit többek közt a Milan is szívesen látott volna. A védőmunkája megbízható, és a támadásokat is megfelelően képes segíteni. Pont ilyen valakire lenne szükségünk, vagy nem?

Ki van helyette? Conte első számú jelöltje De Ceglie, aki eddig nem bírt kitörni a nagy reménység kategóriából, bár néhány jó meccse már volt. A legnagyobb baj vele, hogy mikor végre elkezdene jó formában játszani, gyorsan lesérül - tavaly a bajnokság kb. kétharmadát ki kellett hagyni a Milan elleni sérülése után. A furcsa mozgású Ashton Kutcher hasonmás támadásban nem rossz (ifistaként gyakran volt bal oldali támadó középpályás), de a védekezésével kapcsolatban felmerülhet némi kétely.

De mi van akkor, ha De Ceglie menetrendszerűen megsérül? Jön Grosso, aki tavaly is a kereten kívül kezdte a szezont, de a sérülések miatt többé-kevésbé stabil játékosa volt Delneri csapatának. Grossot sokan (én sem) már leigazolásakor sem tartották túl nagyra, és csak ritkán cáfolt rá a szkeptikusokra. Ráadásul szinte mindig a támadójátékával sikerült ezt megtennie, elég csak a Fiorentina elleni idegenbeli góljára, vagy a Lazio elleni gólpasszaira gondolni. A védőjátéka azonban kifejezetten gyenge, és a gyorsasága is erősen megkopott. Ráadásul a felkészülés során szinte végig külön készült, így még edzőmeccsek sem nagyon vannak a lábában. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan futballistáról van szó, akit két éve nem sikerül senkire rásóznia Marottának...

Most sem sikerült kivágniuk, hehe

Vagy lehet, hogy valaki beugrik De Ceglie helyére, ha ő megsérül/rosszul játszik? Pepe univerzális játékos, de inkább csak meccs közben, szükségből használható balhátvédnek, túlzás lenne vele kezdeni azon a poszton. Estigarribia nekem rejtély, nem sokat tudok róla, de szélsőként vélhetően nem a védekezés az erőssége. Ez pedig nem nagyon megengedhető, ha a csapat egy ultra offenzív taktikával áll fel, a bal szélen mondjuk Eliával. Vagy Chiellini menjen ki a szélre? Ő középen jó, balhátvédként viszont egyáltalán nem tartozik a klasszisok közé. Ráadásul akkor egy Bonucci-Barzagli páros maradna középre, ami nekem kicsit sem megnyugtató.

De akár Vidal is játszhat balhátvédet, a chilei válogatottban nem egyszer megtette már - de akkor mi lesz a középpályával? Pirlo és Marchisio középen? Lassúság és körülményesség a köbön, tetézve az erő és agresszivitás hiányával. A chilei nélkülözhetetlen a középpályáról.

Szóval látszólag ugyan számos megoldás lehetséges a balhátvéd posztján, nekem úgy tűnik, hogy ez a csapat egyik lyukas posztja. Már csak emiatt is hiba volt elzavarni Zieglert. Arról nem is beszélve, hogy az egész eljárás gusztustalan volt: megszerzünk mások elöl egy ingyen igazolható futballistát, majd mikor már nincs igazán választási lehetősége, hogy hova menjen, elküldjük. Ne tévesszen meg senkit, hogy csak kölcsönbe került a Fenerhez: a török klub csak így igazolhat most játékosokat a bundabotrány miatt. Bármi is legyen Conte sorsa, vagy játsszon bárhogy Ziegler a kölcsönadás során, a svájci többet nem fog a Juventusban játszani. Szerintem egyetlen klub sem bánhat így a játékosaival, alkalmazottaival, mint ahogy a Juve tette Zieglerrel.

Ami pedig a címben is feltett kérdést illeti: de, szerintem kellene Ziegler, még akkor is, ha Conte De Cegliét favorizálja. Cserének akkor is jobb lenne a svájci, mint Grosso...

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr768239656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamooo 2011.09.08. 11:49:20

Ahogy korábban olvastam egy hozzászólásban: ő nem egy darab fa, hogy csak elhozzuk ingyen és drágábban tovább adjuk. Hihetetlen, hogy ezt a Juve megmerte lépni. Nagyon nem méltó a klubunkhoz (egyik klubhoz sem). Persze arról nem is beszélve, hogy a kezdőbe csont nélkül beférne... Marotta megemlíthetné mi volt ezzel a célja, esetleg valaki egy Ziegler nyilatkozatot nem tud ezzel kapcsolatban?

334474 2011.09.08. 11:58:29

Ezzel tökéletesen egyetértek.

275991 2011.09.08. 12:24:41

Szomorú Ziegler esete, De Ceglie vagy Grosso? inkább álljunk ki tizen

258945 2011.09.08. 12:36:17

szégyen ez az egész ügy Contéra, Marrotára és a klubra nézve is, pár millióét rombolják a klub image-ét. Esélyt sem adtak neki a bizonyításra, kíváncsi lennék Liechteinernek mi erről a véleménye.

drlaci86 2011.09.08. 12:47:20

biztos vagyok benne, hogy akik igy dontottek, jobban ertenek a dolgokhoz, mint a cikk iroja..

334153 2011.09.08. 12:58:09

[drlaci86](#490518): korszakos komment!

338554 2011.09.08. 13:17:27

Ennek semmi köze Marottához. Mikor megvették, akkor erősítésnek szánták, ami ingyen nagyon jó lépés is volt. Aztán megjött Conte és vagy edzésmunka, vagy egyéb szempont alapján kijelentette, hogy semmiképpen nem számol vele. Ezek után megkérte Marottát, hogy tüntesse el. Egyáltalán nem a pár millió különbözetért lesz eladva véglegesen is, hanem mert valamiért nem kell. Nehéz időket él a klub, de ennyire azért nem..

Lackó25 2011.09.08. 13:25:28

Basszus!! A bejegyzések tartalma és formája általában teljesen rendben van és élvezem olvasni őket. Viszont azzal már teljesen tele a hócipőm, hogy állandóan szidjuk szidjátok a csapatotokat, önmagatokat...ezért jár a csapat is ott, ahol. önbizalom hiány és túlzott realitás. sokat csalódtunk az elmúlt öt évben, de legyetek már kicsit keményebbek és nagyképűbbek. a többiek akármit csinál a csapatuk,szinte mindig kiállnak érte, mi meg csak magunkat osztjuk... nem elég, hogy mindenki minket cseszeget, még mi is magunkat farkaljuk? ismétlem a munkátok ettől függetlenül frankó és ügyesek vagytok!!

lackó25 2011.09.08. 13:28:01

mindezt úgy mondom, hogy ziegler és melo eladásával abszolút nem értek egyet. ha már kezdőként nem számoltak velük, legalább erős cseréink lettek volna, ami nagyon fontos. valójában érthetetlen a dolog, és reménykedem benne, hogy ha nem is mind2, legalább 1 visszakerül jövőre.

340638 2011.09.08. 14:10:31

Annyira abszurd tényleg a dolog, hogy nem hiszem el, hogy nem volt a háttérben valami nyomós ok. Ha nem, az tényleg gusztustalan. Egyébként Vidal balszélen játszatása ugyanaz, mintha Chiellini menne oda. Egyik posztról veszítenénk egy klasszist, másikon meg lenne egy középszerünk. Úgyhogy remélem legalább nem ez lesz. Pepét én amúgy biztos előbb játszatnám Grossónál. Nem hangzott el, de Ziegler máshogy is hozzátehetett volna a játékhoz, mivel elég jó bal lábas szabadrúgáslövő. Nem rémlik, hogy lenne ilyenünk. Nyilván Pirlo meg Capitano lesz alapból a lövő, de ez egy plusz fegyver lehetett volna.

337276 2011.09.08. 15:11:11

[Lackó25](#490573): Természetesen azért teljesített gyengén a csapat az előző években, mert dino bírhatatlan nyomást gyakorol rájuk a régi idők Juventus-áról szóló posztjaiban, Pirlo is kizárólag azért lassú, mert benito állandóan kritizálja, Motta pedig azért botrányos, mert a 4 blogger mindegyike és a kommentelők túlnyomó része annak gondolja. Nemá'... Egyébként meg tényleg hihetetlen nagy luxus volt meglépni Ziegler kölcsönadását, ez a klub jelenlegi helyzetében egy észérvekkel megvédhetetlen döntés.

278042 2011.09.08. 15:33:00

Mindennek meg van az oka, még ha mi nem is tudjuk, mert nem vagyunk abban a pozícióban, hogy értesüljünk minden eltussolt balhéról, visszapofázásról, durva belemenésről edzésen, szerencsétlen nyilatkozatról, játékosok/edzők/klubvezetők közti vitáról. Én speciel már a leigazolását sem értettem, mert Ziegler egy átlagos játékos. A kedvenc angol csapatom, a Spurs pl. 3 helyre adta kölcsön és simán elengedte egy olasz középcsapathoz, miután 3-4 év alatt játszott huszonegynehány meccsen, de képtelen volt maradandót alkotni, pedig akkortájt a híres-neves Atoubével kellett megküzdenie. A kölcsönadásának okait és körülményeit nem ismerjük, a posztján játszók/maradók bénasága pedig nem az ő erénye, hanem a klub hülyesége. Ez rosszul alakult, mert eleve egy használható játékost kellett volna vásárolni, de ez idén gyakorlatilag hiú ábránd volt...

337583 2011.09.08. 16:05:33

Valószínűleg Conten kívül MINDENKI úgy gondolja, hogy Zieglertől nem kellett volna megválni. Egyébként Ziegler nem akart végleg Törökországba menni, ezért lett csak kölcsön a dologból.

338159 2011.09.09. 08:50:50

[tcs19](#490822): Meg mert nem vehetnek játékost.

MrJuventus 2011.09.09. 11:43:30

Én a leigazolásnál vonakodtam, hogy elfogadjam jó döntésként. A róla készült videók alapján kedvelhető srác lett volna, talán még be is vált volna. Azt hagyhatjuk, hogy pár hónap után elpasszoltunk és ez nem méltó a JUVÉhoz. Ziegler lenyilatkozta, hogy már akkor aláírt a klubhoz, amikor még Del Neri volt az edző bá', kifejezetten az ő kérésére igazolták; csak ugye jött Conte, aki nem számol vele, így értelemszerűen távozni kellett. Van ilyen. JUVENTUS VINCERE É IL TUO DESTINO! (Csak már látnánk...)

MrJuventus 2011.09.09. 11:44:17

Ja, a kép és az alatta levő íromány nagyon baró! :)))

robi 2011.09.16. 17:42:33

de cegliéből sztem. lehet valaki.
süti beállítások módosítása