bntemp

bntemp

Felipe Melo, a kihagyott ziccer

2011. augusztus 01. - s4tch

Felipe Melo annyira megosztó személyiség, hogy még harmonikus blogközösségünk csillámló csodatavacskájába is képes volt egy irdatlan nagy zsák szart hajítani. A hullámok máig nem csillapodtak, és nem csak mi nem tudjuk eldönteni magunk között, hogy kár-e érte, de úgy látjuk,  a komplett szurkolótábort is megosztja a brazil verőember.

Valószínűleg őszintén még a saját rokonai sem kedvelik, de hogy haszontalan lenne – és még inkább első számú felelőse az utóbbi két szezon horrorisztikus vesszőfutásának – azt talán senki nem gondolja komolyan. Elsőként azok nevében szólunk, akiknek hiányozni fog. És nem másért, mint egy új, komoly sikert ígérő taktika ígéretéért. Ha te, kedves olvasó, rühellted, mint a szart, akkor is kattints a továbbra.

Felipe Melo annyira megosztó személyiség, hogy még harmonikus blogközösségünk csillámló csodatavacskájába is képes volt egy irdatlan nagy zsák szart hajítani. A hullámok máig nem csillapodtak, és nem csak mi nem tudjuk eldönteni magunk között, hogy kár-e érte, de úgy látjuk,  a komplett szurkolótábort is megosztja a brazil verőember.

Valószínűleg őszintén még a saját rokonai sem kedvelik, de hogy haszontalan lenne – és még inkább első számú felelőse az utóbbi két szezon horrorisztikus vesszőfutásának – azt talán senki nem gondolja komolyan. Elsőként azok nevében szólunk, akiknek hiányozni fog. És nem másért, mint egy új, komoly sikert ígérő taktika ígéretéért. Ha te, kedves olvasó, rühellted, mint a szart, akkor is kattints a továbbra.

A Juventusnak jelen pillanatban ha nem is bombasztikus, de meglehetősen sokoldalú kerete van. Abban az értelemben feltétlenül, hogy nagyjából az összes létező formációban képes felállni, mi több, működőképes egységet tud alkotni. Vidal érkezésével egy olyan belső középpályással gazdagodott a keret, aki támadásban és védekezésben is használható (a Bayern nem szűrőnek vitte volna például), mégis butaság lenne azt állítani, hogy az ő megszerzésével Felipe Melo feleslegessé vált volna.

Hogy csak a legelemibb eshetőséget említsük, mi van, ha Vidal a szép torinói hagyományoknak megfelelően első edzésén egy vinovói göcsörtön elszakít mindent a térdében. Akkor ki fog szűrni a pálya közepén? Marchisio, aki sprintelés közben úgy néz ki, mint aki egy lekváros bödönben fut? Vagy Pazienza, aki a két védekező középpályással felálló Napoli fedezetsorába sem fért be? Sissoko Párizsba igazolását a napokban bejelentik, és egyébként sem lehet vele mit kezdeni, mert csípőből eladja az összes labdát, amit megszerez.

Felipe Melo két szezont húzott le Torinóban. Ebből az első botrányosan rosszra sikerült, nem is akarjuk megvédeni, mert egyrészt nem szolgált rá, másrészt lehetetlen. Viszont tény, hogy nem abban a szerepkörben játszatta Ferrara, amit ő el tud látni. Fel kellett volna vinnie a labdákat, amihez képzetlen. Passzolnia kellett volna, amihez tufa. Tavaly viszont már azt játszatták vele, amit tud: ütközik, megszerzi, továbbadja. És sokunknak nem is okozott csalódást: hasznos volt a jelenléte a pályán, sokkal kevesebb alattomos szabálytalansága volt, mindössze egy (igaz, nagyon fájó) kiállítása volt, nyolc sárga lapja kacagtatóan kevés tudva, hogy jobbára végigjátszotta az idényt.


Ami baja tavaly a csapatnak volt (akadt bőven), annak nem ő volt az oka, sokkal inkább elszenvedője volt (képzeljük el, hogy meccsenként 132-szer kell egy az egyben felvennünk egy labdást a pálya közepén húzódó 40 méteres sávban), sokan mégis vele azonosítják a futballtörténelem legrosszabb Juventusát. Többek között ezért is kellett mennie. De én azt állítom, Melo elengedése egy bazinagy kihagyott ziccer, hiszen közben olyan keret alakult ki Torinóban, amivel egy Olaszországban szokatlan formáció állhatott volna össze.

A 4-3-3-as felállás nem menő a calcióban. Mourinho is oltári nagyot bukott vele először, pedig azt hitte, Mancinivel és Quaresmával meg tudja csinálni. (Végül összehozta, de ehhez egy zseniális Eto'o-Milito kettősre, és mögöttük egy isteni Sneijderre volt szüksége). Egyébként nem jellemző, a Napoli és az Udinese 3-5-2-vel ért el sikereket, másoknál a 4-2-3-1 van kőbe vésve, és sokan használnak a mai napig trequartistát a csatárok mögött. Az angol gyökerű formációt tavaly Allegri vette elő, és alkalmazta óriási sikerrel, márpedig ha valami bajnoki címet hoz, arra mindenképpen érdemes egy pillantást vetnünk.

A pragmatikus angol futballban úgy tartják, a működőképes háromtagú középpálya három játékosa a Passer (passzoló), a Creator (alkotó), és a Destroyer (romboló). Allegrinek megvoltak ehhez a játékosai – még úgy is, hogy Pirlo az idény nagy részt kihagyta –, és nagy sikerrel alkalmazta a taktikát. Ha a Seedorf-Flamini-Boateng hármas olasz bajnoki címet tudott szerezni, akkor végképp nem értjük, miért kellett elhajtani azt a Felipe Melót, akivel összeállhatott volna a Juventus középső triója. Egy olyan, ami a fenti milánói fedezetsort lenyeli keresztbe.


Nyilván Pirlo a passer, mert azt még tud, nem is akárhogyan. És energiája is maradna rá, mert a futás nyűgjét levenné a válláról a trojka másik két tagja. Felipe Melo maga a destroyer szótári alakja, és meggyőződésem, hogy ficánkolna ebben a szerepkörben. Vidal pedig egy creator, hiszen tudja, mit kezdjen a labdával az ellenfél térfelén, rengeteget képes futni, és már helyezkedésével is képes lenne a Pirlo előtt álló variációs lehetőségek megsokszorozására. Ez a középpálya nem csak azért lenne hatékony Olaszországban, mert kevés csapat játszik ilyesmit, hanem azért is, mert a szisztémához tökéletesen alkalmas játékosok alkotják. Egyiküktől sem kellene olyat kérni, amit nem tud megcsinálni, mégis egyszerre szavatolná a biztonságos védekezést, és a támadásokba való gördülékeny átmenetet.


Felipe Melo távozása nem csak a játékos kudarca, hanem azoké is, akik nem tudták kihozni belőle, ami benne volt. Ez a ziccer most már kimaradt, és – bár még nagyon keveset láttunk csak Contéból – nem is biztos, hogy egyáltalán megpróbálkozott volna ilyesmivel, hiszen az edzőmeccsek az edző 4-4-2-be vetett hitét igazolják. Melo elküldésével minden szem Vidalra szegeződik, óriási nyomás lesz a fiatal chilein, akinek egyszerre kell Rombolónak és Alkotónak lennie egy olyan csapatban, ami története legsötétebb időszakából igyekszik kifelé.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr518239600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

258945 2011.08.01. 11:16:31

Én bízom a visszatérésében, oké opcióval küldtük el, de azért a Galatasaray nem biztos hogy ki tud csengetni érte 13 millát, főleg hogy ki tudja mi lesz még a török bundabotránnyal. Jövőre meg remélhetőleg a BLben összeállhatnak Vidallal párban.

Zel Piero 2011.08.01. 11:26:14

A fentiekkel részben egyetértek - de egy apró pontosítás: Nem gonolom, hogy Pazienza lesz a Juventus megmentője, de a cikkíró legalább legyen tényszerű!!! Pazienza az elmúlt 3 évben 93 meccsett játszott a Serie A-ban a Napoli szineiben! Idén 30, tavaly 27 meccsen volt kezdő!!! Ilyen szintű hibát, tévedést egy magár avalamit is adó blogger nem követkhet el!!!

334474 2011.08.01. 11:39:03

Melot az első éve után bárkire elcseréltem volna, viszont a második szezonban volt olyan meccse, hogy nem tudtam elképzelni, hogy kikaphatunk, ha úgy játszik, ahogy akkor. Azt nem értettem, miért kezdett elégedetlenkedni szezon végén. Arról beszélt, hogy milyen csapatokban akar játszani, mennyi pénzt akar keresni, a leggusztustalanabb az volt, mikor arról beszélt, hogy nélküle semmit nem ért a csapat az eredmények is mutatják. Gondolom itt arra utal, hogy mikor a csapat legjobbja bustozta a térdét, ő gyorsan fejbetalpalt valakit, hogy biztosan hiányozzon a csapat 2 legjobb játékosa legalább 1 hónapig. Ezzel a helyében nem büszkélkedtem volna. Lényeg, hogy gusztustalan egy paraszt, de mikor hozta a legjobbját(2 szezon alatt ez olyan 30 meccs), a világ legjobb VKP-i közé soroltam. Nem rázott meg a távozása, de bennem is bennem van, hogy basszus azért elég ütős lenne a Vidal-Melo páros, ahogy az is élénken él az emlékeimben, milyen teljesítményt nyújtott, mikor ép fejben nem volt toppon.

z40 2011.08.01. 12:09:48

Szerintem hiba volt elengedni. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Vidal jobb lesz. Sőt. Az már egy más kérdés, hogy valszeg Conte egyáltalán nem számolt vele.

335361 2011.08.01. 12:14:14

"és még inkább első számú felelőse az utóbbi két szezon horrorisztikus vesszőfutásának – azt talán senki nem gondolja komolyan." Nem is, az Diego hibája :) Melót én is sajnálom, de Sissokót is. Lesz egy sérülésünk középpályán, és a lekváros talpú kezd.

147668 2011.08.01. 12:49:22

Egy-egy dolgon azért finomítanék.: Az Internél nem 4-3-3 volt, hanem a 4-2-3-1, de ha valamihez kapcsolni akarjuk akkor inkább a 4-4-1-1hez volt a legközelebb. A 4-3-3 a kreatív faktor miatt nem müködött, nem volt Sneijder és Motta sem. Cambiasso mellett, Zanetti, Stankovic és Vieira játszott leggyakrabban. Volt egy szakadék a középpálya és a támadók között, a szélsők egyéni bukásáról nem beszélve. Legfőképp Sneijder miatt, de Motta érkezése is sokat lendített az előre játékon, addig sosem látott felpasszolt labdákat hozott, amiket Zanettitől, Vieirától, de meg Stankovictól is hiába vártuk. A 4-3-3al régebben Marino és Gasperini is mutatott működőképes dolgokat a 4-2-3-1 pedig a Románál és a Fiorentinánál és a körülményekhez képest szép eredményeket produkált. A kettőt el választanám egymástól. Allegrinél Én személy szerint semmi különöset nem érzékeltem, a szokásos 3 labdaszerző Gattuso, Ambrosini, Flamini, később Van Bommel közül kettő mindig a pályán volt, és pluszban megerősítve ezt Boatengel és Seedorfal. Sokszor Boateng volt a csatárok mögött, ami engem Mancini Interében Stankovic feltolt szerepeltetésére emlékeztetett, ez a "még a csatárok mögé is labdaszerzőt teszek, biztos ami biztos" felfogás. Óriási sikernek nem nevezném, hogy a Leo-féle Inter sikerült megelőzni, mert a derbi előtt igencsak elfogyott az előny, a BL-ben meg az Auxerre kívül senkit sem sikerült megverniük. A cikk igazi témájához hozzászólva, Melot azért hiba elengedni, mert egyértelműen fontos eleme a csapatnak, VIdal pedig egyértelműen más típusú játékos. Ha Melo nem is fér bele az elképzelésbe - mert van ilyen is - akkor sem küldöm el, egyrészt, hosszú a szezon, bármi előfordulhat, másrészt végig nézve a padon meg a kereten, elfér Ő bőven. Contétól ez egy bizonytalanságra okot adó húzás szerintem.

forzajuve 2011.08.01. 13:09:51

Kedves

Krisztian 2011.08.01. 13:10:08

sztem a csapategyseg bontasaban nagy szerepet vallalt a hue nyilatkozataival , beszolasaival , viselkedesevel es pont ez az amire nincs szukseg erre fele mostanaban!

forzajuve 2011.08.01. 13:11:58

Kedves Benito, fociztál te életedben? Kérlek válaszolj:)Már nagyon régóta szeretném ezt tudni, de sehol nem találok és nem találta erre utalást...válaszod előre is köszönöm, üdvözlettel:)

forzajuve 2011.08.01. 13:14:59

Ui. Szerintem is jó lett volna kipróbálni ezt a "középső triót" amit írtál, kár hogy már nem lehet.:(

336691 2011.08.01. 13:22:16

[forzajuve](#450196): mire gondolsz? válogatott nem voltam, bár nemzetközi meccsen léptem pályára többön is. 14 évesen a dunántúl válogatottal 2-0-ra vertük alsó-ausztriát (1 gólpassz), csodálatos passzjátékomért örjöngő tömegek jönnek ki a mai napig a kispályás meccseimre. :D

jakuza 2011.08.01. 13:33:21

Szerintem Felipe Melónak viselkednie kelett volna. Az a sok piroslap amit kapott az már elviselhetetlen. Olyan hamar felkapja vizet hogy mindenkit agyonrugdos.Most mondja meg valaki nekem hogyha a Bl-ben játszanánk akkor elviselnénk hogy piroslap miatt kiszúr a csapattal? Jó hogy elment.Ez egy hülyegyerek.

forzajuve 2011.08.01. 13:38:08

[_benito](#450206): nem tudom mire gondolsz h gondolok de köszönöm a választ:) azt nem mondom, h mindig de máskor és máshol is el szoktam olvasni az írásaidat és láttalak már véleményt nyilvánítani a TV-ben is (digi) és már régóta kíváncsi vagyok csak nem tudtam, hol és hogyan kérdezzem meg:) az h nem tudtam a sportkarrieredről az valószínű a korkülönbségnek tudható be;) úgyhogy még egyszer köszönöm a válaszod és lehet h még találkozunk...:)

forzajuve 2011.08.01. 13:41:23

[_benito](#450206): "...csodálatos passzjátékomért örjöngő tömegek jönnek ki a mai napig a kispályás meccseimre." HOVA ? :)

jakuza 2011.08.01. 13:44:18

[forzajuve](#450225): Most te a Juhár Tamás vagy?

forzajuve 2011.08.01. 13:46:08

Egy játékost, ha nem játszik jól le lehet cserélni, legfeljebb leül a kispadra de ha eladják, akkor a lehetőség is elveszik, hogy variálni lehessen a játékot.

jakuza 2011.08.01. 13:46:10

Most melyikőtök a Juhár?

328394 2011.08.01. 13:47:25

felipe melo húzzon csak el. egy időzített bomba a feje. nem kell egy ilyen játékos, aki egy pillanat alatt tönkre tudja tenni a csapata meccsét a fegyelmezetlenségeivel. (pl. brazília-hollandia vb.2010, vagy a juve bajnokija tavaly amikor a földön fejbe talpalta az ellenfelét)van más is az ő posztján aki képes legalább olyan hasznosan játszani mint ő és nem egy pszichopata mészáros lakozik a fejében

jakuza 2011.08.01. 13:48:54

Benito a Juhár Tomi Most már rájöttem.

forzajuve 2011.08.01. 13:50:00

[jakuza](#450226): Juhár Tamás? Én? Még jó h nem olvassa;) mindenkit biztosíthatok, hogy én nem vagyok Juhár Tamás:)) és egyébként is szerintem ő nem ír(na) ide:)

jakuza 2011.08.01. 13:50:33

[lp76](#450234): Jó mondod ez egy pszichopata.

forzajuve 2011.08.01. 13:52:13

[jakuza](#450237): Benito az Benito. Ne keverd össze;)

jakuza 2011.08.01. 13:53:02

[forzajuve](#450239): Akkor ki az akit a digi tv-ben láttál. Ki ez a Benito?

forzajuve 2011.08.01. 14:03:22

[jakuza](#450246): mind a kettőjüket láttam a TV-ben de ez Benito blogja és én vele (Benitoval) beszélgetek.:) Én nem mondhatom meg neked ki az a Benito, ez egy becenév de az hogy ő felfedi vagy fel akarja-e fedni a valódi nevét az az ő kompetenciája:)

334474 2011.08.01. 14:16:02

Ez a Juhár Tomis szál epic. Sírok 10 perce.

336691 2011.08.01. 14:19:07

hna, akkor hogy mindenki visszatérhessen az eredeti témához. én (benito) nem vagyok juhár tamás a legkevésbé sem, csak együtt vagyunk a digin a serie a-magazinműsorban. sajnos januárban megműtötték az achillesemet, amivel azóta is szopok, úgyhogy cirka másfél éve (!) nem léptem pályára sehol. hna, ez volt a keveseket érdeklő rész, most vissza felipe melóhoz :)

zsákos bilbao 2011.08.01. 14:25:10

Destroyer Vieira, passer Davids, creator Zidane...

forzajuve 2011.08.01. 14:28:57

@_benito: majd szólj ha meggyógyultál:) Nagyon szépen hangzik amit F.M.-val kapcsban elviekben felállítottál de ő már nincs, és figyelembe véve az előzményeket, okokat és következményeket szerintem már nem is lesz. De azért én - mindig szívesen olvasom a F.M.-val kapcsolatos híreket:)

zsákos bilbao 2011.08.01. 14:29:07

Azért, ugye jól értem, hogy a szerzőnek sem Melo fog hiányozni, hanem a szűrőposztra egy állatkert. Jelöltek esetleg? Diarra a Realból?

fél isten 2011.08.01. 14:39:07

Felipe Melo egy zajos-büdös cigány.. arra gondolnék, hogy a csapategység érdekében csak minusz teljesítményre képes - csak magáért játszik - Ha én lennék, aki elküldte a csapatból, én ezért küldtem volna el

Warband United 2011.08.01. 14:46:02

[lp76](#450234): Csak azt felejted el, hogy akkor ő adta a brazil gól előtt a gólpasszt, és hogy a holland vezetés után minden brazil behülyült, épp csak őt küldték le. Melo hasznos ember, a legjobb csapatokban vannak ilyenek (pl. Fletcher, Busquets, van Bommel, Cambiasso stb.), még ha vannak nála okosabbak is. Conte vagy határozatlan, vagy pontosan tudja, mit csinál (én az utóbbira tippelnék, látva a sienai eredményeit). Ez olyan húzás, ami ha bejön, akkor aztán jövőre nem is értjük, hogy kerülhettünk ilyen mélységbe, ha nem jön be, akkor pedig még Ferrarát is visszasírjuk.

zacsi 2011.08.01. 14:52:01

titeket nem idegesített volna melo helyében az ha olyan " emberek" játszanak a csapatban kezdőként mint motta, aquilani, grosszó??? mert kifutod a beled aztán pár ember miatt szívsz? nekem is eldurranna az agyam az biztos...

Kivlov 2011.08.01. 14:52:47

borzalmasan gyenge játékos, a brazil válogatott közelébe nem szabadna, hogy kerüljön. még kispesten is padoztatnám...

341862 2011.08.01. 14:53:08

apropo ha erkezne Bastos, vagy Vargas, meg ugy is be lehetne probalkozni talan egy 4-3-3-al, kerdes, hogy ki lenne a Destroyer, vagy munkamegosztassal Vargas (mert o kozelebb all ehhez jatekstilusa alapjan) es Vidal pusztitana, Pirlo es Vidal alkotna, Pirlo es Vargas passzolna, ha mondjuk Bastos sem es Vargas sem jonne ossze, szerintem hozni kene Diarrat es Cassanot, es 4-3-3-ban allhatnank fel, a Marchisio - Pirlo - Pazienza - Vidal - Diarra otost meg kiegesziteni egy fiatal Marroneval, a Cassano - Qagliarella - Matri - Del Piero - Vucinic - Toni hatoshoz meg hozzacsapni egy Pasquatot, es elol meg kozepen meglennenk, sot, bajnokeselyes keret is lenne (bar a vedelem meg mindig nem teljes, kell egy megbizhato beugro kozepre, meg egy megbizhato csere jobbra)

324537 2011.08.01. 14:55:23

Azért az a Flamini, Boateng, Seedorf hármas nem ilyen egyértelmű. Volt ott még Van Bommel és Gattuso is. Gattuso 31 meccset játszott Flamini pedig 22-t. Van Bommel pedig 12 meccsen többet tett hozzá a Milan játékához, mint Falmini az eddigi összes Milan meccsén.

341862 2011.08.01. 14:57:05

[zacsi](#450323): erdekes modon Del Pieronak nem durran el ennyire az agya, es nem tesz ilyen nyilatkozatokat, pedig o meg jatszott abban a Juveban, amelyikben egy BL kieses utan a jatekosok napokig nem ettek, es a kozepszeru jatekosok igy vert izzadtak par perc jatekidoert, szoval ez nem kifogas, de amugy en kedvelem Melot, egyedi figura volt, az tuti jah, amugy, en vagyok Juhar Tamas!

258945 2011.08.01. 14:59:42

ez honnan jön hogy Felipe Melo bomlasztja a csapategységet? ez valami városi legenda szint lassan Én konkrétan egy nyilatkozatára nem emlékszem hogy rombolta volna, max olyanra ahol több tiszteletet kért a vezetőségtől. Felipe Melo egy zsoldos, de kőkemény profi is, a pályán ő volt az az 1 (azaz egy!) darab játékos az előző szezonban aki ha pályán volt mindig felszántotta a pályát.

341862 2011.08.01. 15:03:46

[t.junior](#450334): masfel, mert Pepet is illik beleszamolni

258945 2011.08.01. 15:04:20

[mrscottpilgrim](#450337): jogos, Pepe is kaphat egy felet

338622 2011.08.01. 15:06:19

[keshudioo](#450095): Diego 1 szezont volt és amíg a csapat szárnyalt addig ő is. Vagy amíg ő szrányalt a csapat is??? Szerintem Diego elküldése után Melo szélnek eresztése is hatalmas botorság. Két olyan klasszist küldenek el akik nem férnek bele egy elképzelésbe. Megkövezhettek de nem sok olyan képességekkel pályára lépő játékos van mint Diego.

Kivlov 2011.08.01. 15:33:56

felipe péló...

328394 2011.08.01. 15:52:04

[Warband United](#450314): De azt se felejtsük el hogy a hollandok egyik gólját is ő szerezte (szépen belecsúsztatott Sneijder lövés-beadásába, úgy, hogy a kapus nem tudott reagálni sem, mert Melo beavatkozott) Egyébként amilyen hentes-mészáros focit játszottak a hollandok végig a vb-n, nem csoda hogy elborult a brazilok agya, ennyit Melo védelmében elmondhatunk. Ami nem sok. De mindegy, nem tartom annyira jónak, h minden áron meg kellene tartania egy Juventus-nak. Az viszont tényleg botorság hogy 18 millát akarnak kiperkálni egy Vucsinicsért...

303731 2011.08.01. 16:12:03

Melo bármit csinál ellenség. Marchisio bármit csinál haver. ez a Juventus "profizmusa". Csoda hogy 2 ilyen év van mögöttünk?

Elodv 2011.08.01. 16:36:43

Annyira de annyira kíváncsi lennék mi áll egy ilyen döntés hátterében???!! Ki-kire haragszik, kinek mennyi pénzt ígérnek, játéklehetőséget, van e- egy az egyben megbeszélés egy F.M. szintű játékossal, hogy mire számítson a köv. szezonban stb. Számomra hihetetlenül nagy meglepetést okozott a kölcsönadása, mivel szent meggyőződésem volt, hogy a Buffon-Chiller-Melo-Q ra fog épülni a csapat. Nyilván nem volt szép a csipogása a sajtóban de azért láttunk már nagyobb fürdős kurvákat a nyálukat verni a Serie A ban mégsem rakták fel őket az első "buszra"!

melákovics 2011.08.01. 19:07:36

én is azon a véleményen vagyok, hogy jelen esetben ezt a Melo-Vidal cserét még nem lehet megítélni. Mert lehet, hogy Vidal olyan produkcióval rukkol elő, hogy az emberek álla leesik és el is felejtik Melo-t, de megeshet ez ellenkező is. Ellenben annyi öröm biztos van már a mercato-ba, hogy Marotta lesi Conte kívánságait, amit azért ennyire senkinek sem, mert Del Neri-nek is csak a 4-4-2-höz keresett játékost, de nem hinném, hogy volt neki külön kérése. Van egy edző, akinek végre van elképzelése, van egy sportigazgató, aki próbálja ezeket teljesíteni. Ha kapnak időt még minden lehet.

334471 2011.08.01. 20:03:39

Ez az a poszt, aminek minden egyes mondatával betűről betűre egyetértek. Visszasírjuk mi még Melot.

forzajuve 2011.08.01. 21:16:42

Jön Vucinic:D

339991 2011.08.02. 10:23:36

Az mennyire igaz, hogy Q. úgy összebalhézott Contéval, hogy távozni fog? Ez azt jelentené, hogy a szezon kezdete alatt sikerül megszabadulni az elmúlt szezon két legjobb játékosától, dicséretes igyekvés.

334474 2011.08.02. 10:40:36

[EstiKornél](#450844): Kamu(Semmi nem indokolja. Kedveseket nyilatkoztak egymásról korábban), baromság(Nem vettük volna meg a sérülése után, ha nem számolnánk vele. Már rég itt volt Conte, mikor véglegesítettük. Keresztszalag szakadás után 14 milláért senki nem fogja beszámítani, szóval nem üzletelni vettük meg a játékjogát), sírnék(Q nagyon szerethető playa, és az egyik ha nem a legjobb támadónk)...

Dányi Szabolcs 2011.08.02. 13:18:54

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e segíteni nekem abban, hogy hogyan tudok jegyet vásárolni Seria A-s meccsre, a december 11.-i Róma-Juvéra szeretnék, minden hasznos tippet örömmel vennék, előre is köszönöm!

334207 2011.08.02. 16:21:56

[Daweee92](#450341): Nem sok játékosnak van akkora arca, nem sokan tudnak ilyen látványosan esni(fifa10-ben olyan gyönyörűen volt megvalósítva, percekig röhögtem mikor megláttam). Ha olyn nagyon kivételes lenne, akkor valszeg se Torinóból, se wolfsburgból nem zavarták volna el, ha mégis, akkor sorbaállnának érte jobbnál jobb csapatok.

334474 2011.08.02. 18:22:27

A cikk eredeti témájához kapcsolódva: Épp azon agyaltam, hogy ha befuccsolna a Vargas/Bastos vonal, balszélső helyett megvennénk a Diarra-Poli párost, és megvalósítható lenne ez a 433. Diarra jobban illik a 3 tagú kp destroyer szerepébe, mint a statikusabb, lassabb és butább Melo. Poli megfelelő tartalék lenne Pirlo mögé. Fiatal, feltörekvő és tehetséges játékos, aki küzdhetne azért, hogy átvegye az idősödő karmester szerepét. Azért ő, mert Diarra lenne olyan 13, ő csak 4-5, és így pár eladással pont maradna 4. belső védőre pénz. A 433 előnye lenne, hogy Pirlo nem lenne annyira központi arc, és kisebb problémát jelentenének a védekezés és gyorsaságbeli problémái.

341862 2011.08.05. 11:49:11

kozben szinte biztosra veheto Elia erkezese, a Hamburg 10 millioert adna (tavaly 15 volt, de futott egy rossz szezont, es leesett az ara), Elia ugynokevel mar megegyeztek, es azt nyilatkozta, hogy a Juve mar ajanlatot tett, tovabb a Hamburgon mulik, ha 10 millioert el lehet hozni, szerintem megerne annyit, de tovabbra is kelleni fog egy Bastos/Vargas, mert Elia vedekezni nem tud

342229 2011.08.06. 20:46:55

[jakuza](#450216): Teljesen igazad van. Ennek az idegbeteg viselkedésnek a K1-ben van a helye. Én személy szerint még a kifizetett bérének a felét is visszakövetelném tőle,annyi kárt okozott a csapatnak. Egyszerűen nem bír uralkodni magán!

z40 2011.08.07. 09:55:51

[mrscottpilgrim](#453112): Eliatól megint csak vicc lenne csodát várni. Középszerű megoldás. Biztosra vehető, hogy ha jön a holland, akkor már nem jön más szélső.

334474 2011.08.07. 12:17:41

[z40](#454465): Ezt adom. Ha a mercato végén egy kész csapat mellé még elhozzuk, mert épp olcsó, és amúgy nagyon tehetséges, azt mondanám szép húzás. De így, hogy nincs baloldalunk, egy 1 éve leszállóágban lévő játékost igazolni nagy butaság lenne. Én még a válogatott meccseire emlékeztem, ott nagyon jó volt, de azóta utánanéztem, és megdöbbentő mennyire leült szegényke. Így nem tudom mit akarunk vele. Minőségi balszélső nélkül, pont ugyan olyan szarban leszünk, mint tavaly. A Sporting ellen kipróbált 433-unk -ami talán megoldás lehetne, Vargas szintű balos nélkül- is olyan ocsmány módon jobbra dőlt, hogy rossz volt nézni.

z40 2011.08.07. 13:52:31

[andree10](#454585): Ja, cserének esetleg elmenne. De azt gondolni, hogy majd ő oldja meg a gondjainkat bal oldalon az egészen nevetséges. Ráadásul a bal szélre szvsz nem egy újabb Krasicra (azaz védekezésben fogalmatlan szélsőre, amilyen Elia is) van szükség, hanem egy előre-hátra brutál szélsőre, mint Vargas vagy Bastos. Kész öngyilkosság lenne egy olyan felállás (a középpályásokat és a csatárokat figyelembe véve), ahol csak Vidal jó védekezésben, a többiek nem (pl. Krasic, Vidal, Pirlo, Elia - Vucinic, Matri).
süti beállítások módosítása