bntemp

bntemp

NégyNégyKettő, Lampard és hipnodeális transz

2011. május 05. - s4tch

A Juventus-szurkolók szomorú sorsa, hogy megnyugvásért, reményért, vagy csak egy halvány mosolyfoszlányért vagy a múltba, vagy a jövőbe tekintenek. Mi, itt a Bianconerin igazi profik vagyunk, hiszen ezért kapjuk a súlyos milliókat, ezért most felöltjük a szürke mackónadrágunkat, igyekszünk tanulni a hibáinkból, és csak a következő szezonra koncentrálunk. Az öt veretlen meccs – a két dominánsan nyeretlen meccs érződik inkább – ellenére a szezon kudarc, és akkor is égszakadás-földindulásnak kell következnie a nyáron, ha valami csoda folytán elindul a BL-ben a Juventus. Mi ennek megyünk elejbe, és megnézzük, a potenciális edzők közül kinek milyen játékosokra, és mennyi pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy a kedvenc taktikai variációját ráhúzhassa a csapatára. A játékosok árát a hitelesnek (vagy konzekvensen hiteltelennek) elfogadott transfermarkt oldalról szemezgetjük ki. Hajtás után Juventus 2011/12.

A Juventus-szurkolók szomorú sorsa, hogy megnyugvásért, reményért, vagy csak egy halvány mosolyfoszlányért vagy a múltba, vagy a jövőbe tekintenek. Mi, itt a Bianconerin igazi profik vagyunk, hiszen ezért kapjuk a súlyos milliókat, ezért most felöltjük a szürke mackónadrágunkat, igyekszünk tanulni a hibáinkból, és csak a következő szezonra koncentrálunk. Az öt veretlen meccs – a két dominánsan nyeretlen meccs érződik inkább – ellenére a szezon kudarc, és akkor is égszakadás-földindulásnak kell következnie a nyáron, ha valami csoda folytán elindul a BL-ben a Juventus. Mi ennek megyünk elejbe, és megnézzük, a potenciális edzők közül kinek milyen játékosokra, és mennyi pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy a kedvenc taktikai variációját ráhúzhassa a csapatára. A játékosok árát a hitelesnek (vagy konzekvensen hiteltelennek) elfogadott transfermarkt oldalról szemezgetjük ki. Hajtás után Juventus 2011/12.

Az alábbiakban eltapsolunk néhány eurót, úgyhogy a hitelesség végett vegyük sorra, hogy milyen forrásokból várható bevétel, amivel enyhíteni lehet a komoly kiadások okozta sokkot. Először is, a csodálatos testfelépítésű Darti, és az igézően férfias Tyli kiszámolták a listán, hogy ha a rengeteg ballaszttól sikerült megszabadulni, csak a béreken évi 40 millió eurót spóról a Juventus, ami már magában jelentős összeg. Ebben benne van az is, hogy a kiadási oldalt komolyan terhelő Buffont értékesítjük, az érte kapott összeget hozzácsapjuk az Amauriért, Giovincóért, Tiagóért (brrr...), és a további esetleg távozókért kapott zsugához, és máris van miből költenünk. Nincs más hátra, mint a hipnodeális transz (= vásárlási láz)

Bájbáj, Bufi!

Mielőtt költekezni kezdenénk, van itt még valami, amivel sajnos számolnunk kell: a jelenlegi keret idén igazolt tagjai jobbára kölcsönben vannak Torinóban, azaz az ő végleges megszerzésükért további komoly áldozatokra van szükség. Én azon a véleményen vagyok, hogy Aquilanit még egy évre kölcsön kellene venni, hogy bizonyítson (12 milliót semmilyen körülmények között nem ér), viszont nincs mit tenni Matri 15,5 milliós, és Quagliarella 10,5 millió eurós árával, ezeket ki kell fizetnünk. Tehát a poszt részeiben feltüntetett összegek a két játékos 26 millió eurós megvétele fölött értendők. Ehhez jöhet még Pepe cirka 9 milliós vételára, ami egy kicsit meredek, hiszen mi is csak csereként számítanánk rá, de ha újra kölcsön lehet venni, akkor mindenképpen ragaszkodnánk hozzá.

Bár taktikailag egy beekizett Pintér Attila szintjén van, azért adjuk meg Delnerinek, hogy egy igen mély válságból – ha csak egy időre is – vezette ki a Juventust. Viszont kiderült, hogy kizárólag a 4-4-2-ben képes gondolkodni, és a kezdeti sikerek inkább a kiváló formában kezdő Kraszicsnak és Aquilaninak, valamint természetesen Quagliarellának voltak köszönhetőek. Amint elöl megszűnt az élet, nagyobb lett a nyomás középen, és így hátul, ezt pedig képtelen volt elviselni a néhol bántóan kutyaszar védelem. De előfordulhat, hogy valami csoda odasegíti a csapatával a negyedik helyre – ne feledjük, tavaly ez már megtörtént a Durcás Patkány rajzfilmfigurát tökéletesen megformáló mesterrel – és ezzel megmenti a seggét. Hát legyen akkor 4-4-2.

A Juventus 4-4-2-je két dolog miatt nem működik. Az egyik, hogy nincs rendes balszélső, aki megosztaná a figyelmet Kraszics és a bal oldal között, a másik, hogy nincsenek felfutó szélsőhátvédek, akik elől középre húzódhat a két szélső. A pálya közepe úgy-ahogy rendben van, de ez akkor is három játékost jelent, vagy mondjuk kettőt akkor, ha Ashton Kutcher ott folytatja, ahol a Milan ellen abbahagyta.

A jobbhátvédre mindenképpen érdemes sokat költeni, hiszen egyrészt kulcsfigura ebben a rendszerben, másrészt a Juvénál különösen az, hiszen Krasziccsal csak sűrűbben vagyunk hátul, ha egyáltalán visszaeszi a rosseb. A javaslatunk a Chelsea jobb bunkója, Jose Bosingwa (17 millió euró), aki képes igen magas szinten ellátni a teendőit mind elöl, mind hátul. Ellene szól, hogy valószínűleg kurva drága, de drastic circumstances call for drastic actions, ahogy a mondás tartja. A balhátvéd helyére a komoly költekezés miatt nem veszünk senkit, a De Ceglie, Traoré, Chiellini, abszurdum Grosso megoldja a posztot, főleg, ha megfelelő embert találunk eléjük. Csak a játék kedvéért dobjunk azért be egy nevet: Maxwellt a Barca is 2,5 millióért vette, nekünk sem kerülne többe. Eléjük olyan arc kell, aki  képes segíteni a védőknek, de támadásban is használható, esetleg még távolról is jól lő. Meglátásunk szerint ilyen Michel Bastos, a Lyon szelője, aki potom 15,5 millió euróért elhozható.

4-4-2: Storari – Bosingwa, Bonucci, Chiellini, Maxwell – Kraszics, Melo, Aquilani, Bastos – Quagliarella, Matri (befektetés: 35 millió euró)

Egy másik komoly jelölttel ugyanaz a gond, mint a tavalyi Delnerivel: egy óriási szezont futó középcsapattal elért sikere valószínűleg sokkal szebbnek láttatja, mint amilyen. Személy szerint becsülöm Mazzarit, és nagyon tetszik, amit a Napolival csinál, de például ő is rettenetesen függ a sztárjaitól, nélkülük néha igen hitványak a nápolyiak. Mazzari a 3-5-2-ben hisz, ami egyébként talán a legjobb formációja lehet egy megfelelően megerősített Juventusnak. Igen, mi is emlékszünk az idióta Zaccheroni időszakára, ezért most kiemeljük feketével a megfelelően megerősített jelzős szerkezetet.

Úgyis túl szép a csapatunk jelenleg

A védelem közepét megoldja a jelenlegi garnitúra, Giorgio gond nélkül húzódik a baloldal felé, Sörensen is közelebb játszana ahhoz a poszthoz, amit el tud látni (a mostanit sajnos nem), Bonucci pedig küzdjön meg a helyéért Barzaglival. A középpályára kell két wingback, olyan arcok, mint a mostani Napoliban Maggio és Dossena, és ezt nem ússza meg a Juve, mert most egy ilyenje sincs. A balszélre a javaslatunk Taye Taiwo (8,5 millió euró), a Marseille nigériai szelője, aki egyrészt rohadt gyors, másrészt lő, mint a mozsárágyú, harmadrészt megbízható hátul is. A jobbszélre igazából egy Kuyt-szerű arcra lenne szükség, de őt nem adná a Liverpool, úgyhogy egy faluval arrébb vonulunk, és kivetjük a hálónkat Pak Dzsi-Szungra (12 millió). Bár papíron támadó középpályás, de ezt a feladatot mintha rá öntötték volna, gyors, és a kapu előtt is használható, viszont már 30 éves, egészen szimpatikus összegért elhozható lenne. A többi rendben van, a középső ötös elején, Melo és Aquilani előtt játszhat Quagliarella, akinek elég annyit visszajönnie védekezni, mint most Hamsiknak, előttük pedig az ellenféltől függően a két torony (lenne beadás bőven), vagy Alex és még valaki. Tehát:

3-5-2: Storari – Sörensen, Bonucci, Chiellini – Pak, Felipe Melo, Aquilani, Quagliarella, Taiwo – Del Piero, Matri (befektetés: 20,5 millió euró)

Sajnos tartja magát a pletyka, hogy esetleg Mancini lehet a befutó, ebben az esetben javasoljuk Messi, C. Ronaldo, Rooney, Zidane és Platini leigazolását, különben óriási bajba kerülünk. Az Internél is próbálkozott 4-3-3-mal, a Citeh-nél is csinál ilyesmit, jogosan gondolhatjuk, hogy a Juventusnál is megpróbálkozna ezzel a rendszerrel. Nem is beszélve Didier Deschamps-ról, aki a Marseille-nél szinte csak ebben a formációban játszik, és nemcsak Juvés kötődése miatt emlegetik sokan. Ehhez a rendszerhez tulajdonképpen még plusz egy játékos kell a két szélsőhátvéd mellé, akik mondjuk Bosingwa és Maxwell lesznek, hogy maradjon pénzünk ennek a formációnak a legfontosabb hiányzó elemére.

nagyon fekete-fehér


A három csatár posztja elkelt (Kraszics-Matri-Quagliarella), viszont mögéjük masszívan megerősített fal kell, hogy egyrészt elbírja az ide rendelt Aquilani védelmi kihágásait, másrészt ne Melónak kelljen négy lábat növesztenie, amivel szétrúghatja a szembejövőket. Egy ütközőember kell, aki lehetőség szerint képes passzolni is, nem úgy, mint például Sissoko. Mi Lassana Diarrába (18 millió) vetnénk a bizalmunkat, a Realban úgysem Mourinho első számú választottja, viszont Melóval olyan párt alkotnának, akiknek lépte alatt megremeg a föld. Csodálatos lenne a lemészárolt ellenfelek csontjai fölött győzelmi tort ülni!

4-3-3: Storari – Bosingwa, Barzagli, Chiellini, Maxwell – Felipe Melo, Aquilani, Diarra – Kraszics, Matri, Quagliarella (befektetés: 36 millió euró)

Marcello Lippi taktikailag a legfelkészültebb a szóba jöhető szakemberek közül, neki nincs kedvenc taktikája, mindig a csapatmunkában hitt. A kerethez alakította a formációt, a győzedelmes Juventus gyakran játszott 3-4-1-2-ben, az világbajnok olasz válogatott meg variált a 4-4-1-1 és a 4-3-2-1 között, de láttunk tőle 4-2-3-1-es felállást is. Az biztos, hogy bármelyiket választja is, a másfél szélsőhátvéd megvásárlását nem ússza meg ő sem, de ezen kívül Lippinek inkább egy olyan emberre lenne szüksége, mint a 10 évvel ezelőtti Del Piero, vagy még inkább Pavel Nedved. Egy meghosszabbított kézre, ami a pályán rendet rak helyette, a társai felnéznek rá, ő pedig örömmel áll az élükre, hogy mutassa a helyes irányt. Ez a poszt gyakorlatilag nem létezik, ide csak embereket tudunk mondani, de az a helyzet, hogy vagy iszonyúan elszállunk, és elkezdünk rettenetes számokkal dobálózni, vagy óriási kockázatot vállalunk, és belemegyünk valami olyanba, aminek lehet eső, lehet sár is a vége.

A posztra a legjobb választás Frank Lampard lenne, akit valószínűleg nem kapnánk meg a transferkmarkt által jelzett 25 millió euróért, és az sem esélyes, hogy ő pont a Juventusba vágyna, de ha sikerülne telebeszélni a fejét azzal, hogy
- megújulhat Torinóban
- új kihívást találna
- vezére lehet egy nagy múltú, feltörekvő csapatnak
- Lippivel dolgozhatna
- az olasz adórendszer sokkal kedvezőbb az angolnál

nem is lenne annyira elképzelhetetlen a dolog. Lampard egyébként a világ egyik legintelligensebb játékosa, ha egy rendszerben megtalálják a helyét, képes úgy mozgatni a csapatot, ahogy nagyon kevesen. A játéka egyszerre lenne hasznos, és látványos, ráadásul a legtöbb jó tulajdonságával Olaszországban nagyon kevesen rendelkeznek. És láss csodát:

4-3-2-1: Storari – Bosingwa, Barzagli, Chiellini, De Ceglie – Felipe Melo, Lampard, Marchisio – Kraszics, Quagliarella – Matri (befektetés: 42 millió euró)

Kicsit rángassuk vissza magunkat a földre, és pihegjünk egy sort. Stadiont épít a klub, ráadásul a befektetői problémák mellett jelenleg egyáltalán nem vonzó célpont egy sztárnak a Juventusban játszani. Sokkal valószínűbb a fentieknél, hogy egy sima edzőcserével orvosolják a gondokat, és senkire nem költ majd sokat a nyáron a klub. Érkezik az öt éve makacsul fostalicska, már 25 évesen kiégettnek tűnő Pirlo, megtartjuk a fingfogásban élen járó Aquilanit, és talán elhozzuk az Arsenaltól a gyors, de tökéletesen agyatlan Clichyt.

De hátha mégsem.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr758239424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338570 2011.05.05. 17:56:03

Remek poszt. Amúgy a hírek szerint a Juve Andreas Beck-kel akarja megoldani a jobb bekk problémát, aki első hallásra nekem nem megnyugtatóbb megoldás mint mondjuk Sörensen vagy Motta, bár utóbbinál lehet, hogy a 2 évvel ezelőtti, rakkolós honvédos, vasasos, kecskemétes Schindler Szabi is jobb...

334188 2011.05.05. 18:03:12

Micah Richardsot is mondták jobbszélre, szerintem jobb is lenne mint Bosingwa. Lampard meg 4 éve lett volna jó, persze akkor se volt rá esély meg most se. Igaz most már kicsit öreg is. Maxvell viszont nagy ötlet. Olcsó, megbízható, iagz játszott az Interben de ezt el lehet neki nézni.

335302 2011.05.05. 18:26:02

Azt kell eldönteni, hogy mennyi időre próbálunk csapatépíteni. Quagliarella 28, Bosingwa 29, közel vannak a Militói korhoz, ahol nagyot lehet alakítani és utána hatalmasat zuhanni. Jobb oldalra Kriston Attilát, bal oldalra Aranyos Imrét javaslom inkább. Csatársorban pedig csak és kizárólag a 2T (Torghelle-Toni) felállásban érzek potenciált.

339140 2011.05.05. 19:23:10

Aranyos Imre nem tud nagy csapatban jól teljesíteni. Az isteni FTC-ben is összeroppant a mez súlyától... Jöjjön Mracskó balról befelé indulva.

337023 2011.05.05. 20:17:29

Taiwo és Bosingwa elvileg már Milan-é...

Lesboltamado Ruhaszaritokotel 2011.05.05. 20:27:09

Taiwonak lejár a szerződése, ingyen lenne. Szerintem jól járnáltok Balázzsal is.

317475 2011.05.05. 20:41:13

1. Bosingwanak is lejár a szerződése, úgyhogy a cikkben leírtakkal ellentétben ő is ingyen távozhat. 2. Esélytelen, sőt lehetetlen, hogy Lampard eligazol a Chelseaből. 32 éves és itt szeretné befejezni. Úgyhogy sajnáljuk :-)

258945 2011.05.05. 20:46:35

Bosingwa szerződést hosszabbított egy évvel, ő sem jönne ingyen. Az külön nem fér a fejembe hogy Gigi el van adva mert magas a fizetése, közbe meg Lampardot idehozni. Mazzarival ugyanott lennénk mint Del Nerivel

Kolja 2011.05.05. 20:52:10

10 éve nem gondoltam volna, hogy egy juventus-postban fogok olvasni a pengés megoldásairól híres kriston

260706 2011.05.05. 20:55:54

Kösz ben! Végre egy ember, aki megemlíti Taiwo nevét!! A költői kérdés az, hogy e garasoskodó vezetőknek hogy nem jut eszébe egy ilyen kaliberű, ráadásul nemsokára ingyen igazolható játékos szerződtetése. Semmi gond, viszi majd a Milan... nekünk meg marad Ziegler. Fasz kivan, már bocsánat a kifejezésért. A Lassana Diarra ötlet is nagyon tetszik és Maxwell is. Bosingwa helyett talán tényleg jobb lenne Beck. Persze nem minőségi szempontból, hanem anyagi okok miatt. Szerintem a két kölcsönben levő csatárunk árából is lehet még egy nagyon kicsit alkudni, az is lenne valami. És ha Montolivo nyáron tényleg távozik, akkor szerintem be kell dobni az üzletbe Sissoko-t és Martinez-t, a lilák biztos hajlani fognak az üzletre. Aquilani pedig ez által fölöslegessé válik. Arról esetleg tud valaki konkrétumot, hogy Alex új szerződése szerint tényleg csak évi 1 milliót fog keresni??

Gyuri 2011.05.05. 21:13:43

Pirlo egy fostalicska? ti bevagytok nyomva? ezért nem fog nyerni a Juve a köv. 20 évben semmit, mert ilyen szurkolói vannak!!!

258945 2011.05.05. 21:22:25

[Gyuri](#381241): hát ja, és te ezt komolyan is gondolod :), géniusz

338211 2011.05.05. 21:24:57

Na ez egy nagyon jó cikk, erre vártam már. :D Legelőször leszögezném, hogy én Lippit akarom. Punktum. Látva, hogy Dalglish mit művelt a Pool-lal azt mondom, hogy nekünk is olyan ember kell, aki tökéletesen azonosul a klubbal. Kezdjük azzal, hogy én Buffont soha nem adnám el. Nem érdekel mennyit keres, idővel majd alább ad az igényeiből, nem a pénz miatt van Nálunk. Középső védőből jól állunk, 4 is van, megfelelő kor eloszlással, ezt nem kell bántani. A szélekre mindenképpen venni kell játékost és szerintem az összes ötlet nagyon jó. Egyértelmű, hogy most a Milan vonzóbb hely lesz a Juvénál, de mindenki nem fog Milanoba költözni. Középpályán egyértelmű, hogy a baloldalt kell erősíteni, illetve megteremteni, mert most nincs. Ez már keményebb dió, de én ide egy Bayernben létszám felülivé váló Ribery-t vizionálok, ha idén nem, majd jövőre. Az is igaz szerintem, hogy Momo-t nagyon alábecsüljük, én annak is örülök, ha marad, de annak is ha megy és az érte kapott pénzből Montolivo vagy D’Agostino jön. Csatársorba meg kell venni Matrit meg Q-t, Toni meg DP maradnak még és elég is. Nemzetközi kupa nem érint minket, így a cél a dobogó és a BL lesz. :P

305241 2011.05.05. 21:36:02

[armagaddno](#381151): így ban arma!:D

337583 2011.05.05. 21:37:09

A fizetések "megspórolását" felesleges átigazolásra számolni. Az új jövevényeknek is kell kenyeret tenni otthon az asztalra, az ő fizetésüket sem fogjuk megúszni...

stefano 2011.05.05. 21:42:31

[Gyuri](#381241): Soha le nem dolgozható milánói hátrány .Esetleg a szomszédok egyutt, muhahahaha

260706 2011.05.05. 21:45:17

[tcs19](#381283): de az új jövevények fizetésére szánt összeg meg van spórolva, tehát csak több marad igazolásokra.

255333 2011.05.05. 22:11:54

Nem akarok kötekedni, de Bosingwa a nyáron 4-5 millióért elhozható, mert annyiért kivásárolhatja magát. Maxwellt a Barca 4,5 millióért vette, a hivatalos oldalon is kint volt. Bastost a Lyon 18 millióért vette, azóta jobb lett, nemzetközi tapasztalattal lett felvértezve, válogatott lett, ára minimum 25 millió euró. Taiwo 99%, hogy a Milané - ingyen mert lejár a szerződése. Pepe ára további 7,5 millió euró - ez is hivatalosan rögzített.

hahahehe 2011.05.05. 22:14:15

A képen ez egyébként milyen mez?

255333 2011.05.05. 22:23:51

[hahahehe](#381353): A jövőévi Juve mez.

hahahehe 2011.05.05. 22:40:03

[Ekker Róbert](#381367): nem szeretem a sablon-mezeket... :( Van erről valahol hivatalos info?

147668 2011.05.05. 22:49:50

Az Én Juvém.: ..............Frey Cassani, Chiellini, B.Alves, Cissokho ..........Melo, D'agostino Krasic.......Jovetic.....Quagliarella ..............Matri

255333 2011.05.05. 22:56:08

[hahahehe](#381378): Nem tudom, nem vagyok Juve drukker, de már több helyen láttam, mint ahogy ezt is, de REMÉLEM fake: http://kitkross.com/storage/Juveaway1112.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1303083858316

338653 2011.05.06. 00:02:26

hasonló szituban van a Liverpool is... mondjuk a Juvenál még nagyobb a gáz, hisz edző sincs Akvilánit vihetitek, ahogy végleg megveszitek 4-5 hónapra le fog sérülni, nem vicc... remélem kipengettek érte minimum 15 milliót, hogy ne legyen rajta nagy a bukás (a Liverpool állítólag még fizeti a részleteit a Romának, ez a vicc) ha már átsóztátok Poulsent ide, mi lenne ha visszavennétek? a taglalt taktikai felállások bármelyikében megállja a helyét:D azért nem árt körül nézni a Reálnál, Citynél, ahogy hullik a forgács lehet találni diszkont áron 1-2 jobb játékost talán

mravo 2011.05.06. 02:15:56

Jó a poszt, és a sok taktikai lehetőség, de én maradnék a 442-nél. Kapus poszton semmiképp nem változtatnék, sztem jó, hogy Storari is "felvette a kesztyűt", hátha sikerül egy kis versenyhelyzetet teremteni legalább ezen az egy poszton. Manninger persze ugrott, de nem gond. Középhátvédek terén ideális a helyzet mind anyagban, mind korban(persze nem szeretném látni egyszerre Bonuccit és Sörensent a pályán itt). Szélen viszont tényleg nagy a gond. Szvsz Bosingwa a legjobb jobb oldalra(én is úgy tudtam, hogy ingyé jöhet, de ha csak 1 évre hosszabbított, az se lehet egy nagy összeg max. 5M). Balra több opcióm is van. Vannak álom kategóriák is, de anyagi szempontból Zieglert hoznám el, és neki tényleg csak fizu kéne, ami nem hiszem, hogy egetverő összeg lenne. Talán egy kisebb összegért Drethe-t. Cserének persze Grygera:( és DeCeglie. Középpálya már nem olyan egyértelmű. Balszélre 1. jelölt nálam is a lyoni, de ezzel ellőttük a non-EU-s kvótát,bár lehet nem is baj. Alternatíva Elia, Adam Johnson, estleg Cazorla(de őt eggyel bejebb is eltudnám képzelni, ahogy legrosszabb esetben Kranjcart is). Cserének jó Pepe, de olcsóbb lenne talán a kis atomanti(ha marad 50%-ban), vagy H.Altintop(aki szintén ingyen, és a BM.-ben is Ribery cseréje a baloldalon). Beljebb igazából én sem tudom mi lenne jó. Aquilani én úgy tudom nem marad, szerencsére. Tudom, hogy jó, de ebben a formában 10-et sem ér. És mivel a két szélső védő+kp támadó jellegű sztem nem ártana mégegy védekező tipusú DM FelipeMelo(ő alap) mellé, akit nálam is Lass testesít meg. Marci marad csere(tökéletes), de ha Sissoko lép, akkor helyére is kell valaki(remélem nem Pirlo). Itt is lépnék egy olyat mint a hátul, vagyis hogy a 4. ember legyen "pelenkás". Ha van akkor helyben oldjuk meg spórolva(primavera), de a legjobb megoldás sztem Thiago Alcantara, aki csak azért nem kezdő a Barca-ban, mert nem Xavi.(Kb. Wilshere, csak támadóbb kicsit és olcsóbb) Jobb széle adott, a jó és a gonosz herceggel. Elől szinte kötelező a Q-Matri páros. És ha Q visszalép irányítani a két szél felmegy még jól is jön a FM-LD szűrő páros, mert ez így igencsak hajaz egy 4231-re. Tehát Buffon/Storari Bosingwa(5M)-Barzagli-Chiello-Ziegler(0M) Krasic-Lass(20M)-FM-Bastos(20M) Q(10.5M)-Matri(15.5M) +csere H.Altintop(0M), Thiago Alcantara(Kb.6M) Ez 71M(kezdő)+6M(csere)=78M ami kurva sok, de sztem kivitelezhető az eladásokból, és a beigért XXX Millióból(hacsak nem inkább az autósportba öli Elkann). De ha mégsem jön ki akkor egy jót FM-eztem nektek. Ui.: Ha most nem kel el Rossi, jövő augusztustól(most még drága lenne) őt szeretném 10-es mezben látni a pályán, addigra úgyis felszabadul(vagy nem):) Ja, és sztem egyáltalán ne vegyétek alapul a transfermarktot. Van ahol kb helyes az ár, de nagyon ritkán frissítenek(pl. Juventus), meg sztem józan paraszti ésszel lehet árat mondani(persze vannak kivételek), de ha drága nem kell megvenni és kész. Kicsit hosszú lett, de ráértem. Ha meg elolvastad akkor Te is.

mravo 2011.05.06. 02:16:52

[mravo](#381452): Nem kicsit, nagyon!

mravo 2011.05.06. 02:20:21

@mravo:és még matekból is szar vagyok. -1

mravo 2011.05.06. 02:45:12

Ja és persze az edző. Olaszok közül Lippi vagy Spaletti jöhet szóba, de én mindenképp külföldi(nem olasz) mellett tenném le a voksom. 1. Villas Boas, 2. Deschamp aztán a 2 hazai.

lateralustam 2011.05.06. 07:17:46

én Spalettire voksolnék és akkor 4-2-3-1. A kölcsönben lévők közül megtartanám Q-t és Matri-t, a többi mehetne. El lehetne adni Grygera-t, Momo-t, Amauri-t, Martinez-t, Iaquinta-t. Jobb oldalra jöhetne Maggio, bal oldalra Bastos. Középpályán ki lehetne próbálni Ekdal-t, jöhetne Lass, álomkategória Fernando a Portóból. Elől pedig Giovinco, Iaqo Falqué, Fausto Rossi visszajöhetnének és nagy vétel lehetne Thomas Müller a Bayern-től.

338211 2011.05.06. 08:22:46

Villas Boas nagyon felkapott lett most, nem hiszem, hogy pont a Juvét választaná, ha a világ szinte összes kispadját felajánlják neki. Deschamp pedig csak akkor jöjjön, ha nem a wengeri taktika híve. Nem szeretném ha franciákkal töltenénk fel a keretet. (1-2 bőven elfér, sőt jó is) Új csatárról azért fölösleges álmodozni, mert ha véletlenül tényleg lesz pénze a klubnak erősítésre, akkor azt inkább olyan játékosokra költsék már, akik hiányposztokat töltenének be.

AttilaPiero 2011.05.06. 08:42:39

Sztem Buffont nem kell eladni,tiszteljük meg azzal, hogy nem dobjuk ki miútán annyi mindent köszönhetünk neki,ezenkivűl még mindig a világ legjobb kapusai között van,és ezt bizonyítani is fogja újra. Az edző kérdésről...hát egy olyan senkiházi patkány mint Mancini ne legyen Juve edző. Boas jó lehetne a Portóból.Mazzarit sztem nem váltaná be a hozzáfűzött reményeket. Boas jobb választásnak tartom. Játékos állomány: először is, Aquilani nem kell,bár nem tom mennyire sikerül lealkudni az árát,bár ha jól tom a Pool nem nagyon akar engedni az árából. 10millió max amit ér, afelett abszulút nem kell.Pirlo...amikor elsőnek olvastam télen, hogy leakarjuk igazolni azt hittem egy vicc...msot komolyan???vegyük még meg ambrosinit meg seedorfot és induljunk a SERIA ÖREGEK OTTHONA bajnokságban nem?A kort félretéve amugy sem játszik már úgy Pirlo hogy érdemes legyen Juvemezt aggatni rá. Igazolni: Giovinci kell,bár szegénnyel elég alpáriul bántunk,Bastos egyértelműen jó választás,Bosingwa szintén kell. Sajnos nem merek álmodozni olyan futballistáról mint Lampard, sajnos jelenleg nem is gondolkodhatunk ilyen sztárigazoláson.Ziegler és Beck se volna rossz választás, de ha már német akkor álmodozok és kell nekünk Lahm:) nah jó elég az álmokból. kezdő: Buffon- Bosingwa.Barzagli.Chiellini.Ziegler- Bastos.Melo.Diarra.Kraszics.-Q. Matri.(Alex)

334698 2011.05.06. 10:09:36

Örülök, hogy a posztban meg lett említve Park Dzsi Szung is, nekem nagyon bejön a fickó, úgy vagyok vele, hogy Buffon + 10 Parkkal végig verném a világot.

334198 2011.05.06. 10:25:59

Ez szép. Olvasom a kommenteket és a Ribéry, Müller, Lahm, stb. neveket. Nem kicsit mosolyogtam. Ezek pont annyira elérhetők jelen pillanatban a Juve számára, ahogy egyébként a szintén felmerült Lampard, Bastos, vagy éppen Lass Diarra. Ezen is biztos röhögnek a jelenlegi tulajok szurkolói. A felsoroltak közül egyet sem lehetne BL szereplés nélkül a rendelkezésre álló lóvéból értelmes áron beszerezni. (Persze csillagászati fizetéssel és értéken felüli vétellel igen, de akkor meg nem feltétlenül vagytok előrébb.) Távol álljon tőlem a beledumálás, mert mégiscsak a Ti klubotok, de szerintem a fiatal, tehetséges, még be nem futott játékosok azok, akik most összejöhetnek. Egy Lampardból kijönne vagy nyolc. Ha kettő bejön közülük, akkor már történt fejlődés, a többieket meg meg lehet próbálni kevés bukóval eladni. A másik lehetőség olyan arcok elcsábítása, akiknek máshol csak a pad jut. Ez nekem rosszabb útnak tűnik, de lehet, hogy a folyamatos építkezéshez kevés a türelem. Visszatérve a Bayern játékosokhoz én arról olvastam, hogy az idén ingyen megszerezhető Klose érdekli a legjobban a Juventust. Ebből kiindulva nem lennék olyan biztos abban, hogy nyáron csillió eurókat fogtok elszórni csapatépítésre, meg fiatal klasszisokra a kölcsönjátékosok véglegesítésén felül. Arra is kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az edző. Nem akarom senki álmait szétzúzni, de Villas Boas például biztosan nem.

258945 2011.05.06. 10:34:05

[LojziBM](#381552): emlékeim szerint amikor a Bayern leigazolta Ribéryt az UEFA kupában indult, meg költött is keményen BL nélkül.

Farkas Tamás 2011.05.06. 10:43:30

http://www.facebook.com/pages/La-Vecchia-Signora/124182667656799 Juventus szurkolói oldal.Bocsi a reklámért:)Am remek poszt és FOrza Juventus!!!!!!!

338211 2011.05.06. 10:48:26

[LojziBM](#381552): Én Ribery-re például ezért írtam a vizionál szót. :D Főleg, hogy lehet a Bayern-nek sem sikerül a BL kvalifikáció, aztán akkor lehet EL rangadó lesz a Juve - Bayern. (már ha a Juve odaér :P) Klose érdekes kérdés. Egyfelől persze mindenki köpköd most rá, öreg már, kiégett, stb. De aztán mutat egy idei Raulos performanszt aztán mindenki tátott szájjal les. Engem nem zavarna ha leülne a padunkra, főleg ha még motiválható.

334198 2011.05.06. 10:53:34

[t.junior](#381558): Így volt. Ezért igazoltunk akkor rengeteg pénzért olyan kluboktól, mint a Marseille (Ribéry), a Fiorentina (Toni), meg néhány otthoni klub (Klose, Altintop, Jansen), valamint korábbi játékost Brazíliából vissza (Zé Roberto), és ezért nem tudtunk más top10-es klubtól igazolni. A Ti helyzeteteket tovább rontja, hogy jövőre 2+1 bajnokok ligája helye van a Serie A-nak. Erre a két milánói klub és a hírek alapján a Roma is nagyobb esélyekkel pályázik, mint Ti. Rajtunk érezhető volt, hogy az új edzővel (Hitzfeld) és a 70 milliós nagybevásárlással hazai dupláért és EL győzelemért megyünk. Utóbbit az elődöntőben buktuk, de otthon össze is jött. Ti kb. a BL selejtezőért mentek jövőre, az EL-t meg nem is akarjátok nyomni a bajnokság miatt, tehát a címszerzés normál körülmények között nincs benne a pakliban és a BL hely is csücskös. Tényleg nem bántásból mondom, de őszintén meglepne, ha Ribérynek, vagy a saját nevelés Lahmnak bármilyen perspektívát tudnátok nyújtani. Lampard és Diarra ugyanez. Talán Bastos könnyebb, ha nem jelentkezik be érte más komoly érdeklődő.

334188 2011.05.06. 10:57:53

[LojziBM](#381552): Szerintem picit el van túlozva ez a BL-ben játszhatok dolog. Egy játékosnak ez kb. 4-5. dolog amit figyelembe vesz. 80%-ban a fizetést nézik (tisztelet a kivételnek). Nem hiszem hogy Bastos évi 6-8 Bl meccs miatt (amiből kettőt magyar/izraeli csapatok ellen játszik) ne választana minket. Lampardon meg Ribery-n kívül nem nagyon van megszerezhetettlen név említve se a posztban se a kommentek közt.(de ilyen olyan okokból igazából egyik se kell) Villas-Boas meg valóban esélytelen de ez nem feltétlen baj, mert nekünk DD meg Lippi is jobb lenne. Fiatalokat meg én is támogatom. Van Ekdal,Givinco(bár úgyis megveszi a Parma),Iago,Immobile. Meg kell próbálni, Martineznél vagy Amaurinál egyik se lenne rosszabb.

334198 2011.05.06. 11:13:29

[ForzaBianconero](#381572): Olyan ez a BL a focisták között, mint a menő tatyó a tinilányok között, de ez szerintem sem helyes így. Mindenesetre abban megegyezhetünk, hogy a játékosok beszerzését a BL indulás hiánya nem könnyíti meg. Villas Boas-ban is egyetértünk. Vannak sokkal jobb és sokkal kevésbé hype-olt szakemberek a piacon. [Chievo&Juve](#381563): Klose még elkaphatja a fonalat egyszer kétszer, de mint első csatár. Ha kiváncsi vagy, hogy milyen a padról beállítva, akkor egyszer egy sör mellett elmesélem.... :o))) Neki a Juve nem szabadna, hogy téma legyen, viszont óriási erősítés lenne egy felső középcsapatnak. (Itt most nem ütném le a magas labdát, mert banolnak innen.)

338211 2011.05.06. 11:34:19

[LojziBM](#381580): Egy-két gyengébb szezon alapján le középcsapatozni a Juvét nem is lenne útl ésszerű. (persze ettől még divat) Ribery távozásáról már többször volt szó ha jól tudom, szerintem csak a bayernes németekről nincs értelme egyáltalán beszélni. (ahogy egy juvés olasz se menne Németországba) De nem is erre akartam végül kihegyezni, csak szerintem a francia nagyon jó bal szélső és szívesen látnám a csapatban. Ahogy Maloudát is, de sajnos ő nagyon elkapta a fonalat a szezon végére, így biztos Londonban marad. Mondjuk még Arshavin is szóbajöhetne a balszélre, de nála a hangulat Londonban is elég komoly játékbefolyásoló tényező. De a legfontosabb az edző, ezt szinte minden hozzászólásban mindenki leírja. Bízom benne, hogy ha sokat mantrázzuk, akkor tényleg jön DD vagy LIPPI.

334198 2011.05.06. 12:16:20

[Chievo&Juve](#381599): Ribéry távozásáról akkor volt szó, amikor a szerződése az utolsó szakaszba ért. Azóta 2015-ig hosszabbított, ami azt jelenti, hogy a Bayern legközelebb 2-3 év múlva fogja azt mondani, hogy mehet, kivéve akkor, ha közben létszám felettivé válna. Erre azért viszonylag kicsi az esély, mert ha éppen nem sérült, vagy frissen felépült státuszban van, akkor azért a legjobbak közé tartozik.

339991 2011.05.06. 12:38:12

[Chievo&Juve](#381599): Nem divat: a jelenlegi realitás. A szerződéssel megkeresett játékosokat pedig nem az érdekli, hogy Olaszország legnépszerűbb csapata, meg bajnoki címek garmadája, hanem a jelen. Persze még így is lehet ütőképes csapatot építeni, másoknak is sikerült, csak nem Pirlókkal kéne kezdeni.

258945 2011.05.06. 13:22:11

[EstiKornél](#381641): Helyezést tekintve a Juve jelenleg középcsapat, viszont az anyagi lehetőségei nem középcsapat szintűek, és ez nagy részben a népszerűségből és a címek garmadájából jön. A Juve nem középcsapat hanem egy válságban lévő nagy csapat. Mint ahogy az Udineset vagy tavaly a Sampot nehezen lehetne elitcsapatnak mondani.

334198 2011.05.06. 13:46:06

[Chievo&Juve](#381599): [EstiKornél](#381641): [t.junior](#381673): Szerintem valahol félúton lehet az igazság. A Juve most nagycsapat, de a történelem nem zárult le a mai nappal. A Juve fényes múltja és népszerűsége kialakított egy olyan bizalmi tőkét, ami a sorozatos kudarcok ellenére is lehetővé teszi, hogy olyan forrásokhoz, vagy olyan játékosokhoz jussanak hozzá, amiről egy átlagos középcsapat adott esetben nem is fantáziálhat. (Még egy sikeres év után sem.) Az érem másik oldala ugyanakkor az, hogy a Juve jelen pillanatban ebből a bizalmi tőkéből él, illetve ezt éli fel. A következő 2-3 szezon után lehet majd mérleget vonni arról, hogy ez egy hullámvölgy alja-e, vagy a Calciopolival tönkretett nagycsapat középcsapattá válásának évei-e ezek. Én úgy gondolom, hogy sok múlik azon, hogy Rómában bajnokesélyes csapat épül-e a friss pénzből, vagy sem. Ha igen, akkor baromi nehéz lesz a következő 2-3 évben dobogón végezni, és kitörni a mostani rossz helyzetből. Ugyanakkor bárhogy is alakul a kellően népszerű kluboknak mindig van tartaléka és esélye visszakapaszkodni az elitbe. Példaként a Borussia Dortmundot tudnám felhozni. Hosszú-hosszú évek gazdasági-szakmai szenvedése után épp egy hete értek fel a csúcsra.

álljunkmegegyszóra 2011.05.06. 13:48:10

Jó poszt, ha eltekintünk a helyesírástól, és a ténytől, hogy a részletek nem nagyon stimmelnek, pl Taiwo, Bosingwa stb, na de az "abszurdum" :DDDDD Abszurdum, hogy írástudás, nyelvtani és stilisztikai ismeretek nélkül írni, 'ad abszurdum' szerkeszteni lehet ezt a blogot.

mivan? 2011.05.06. 14:08:23

[ForzaBianconero](#381572): te milyen magyar/izraeliről beszélsz??? te is kivonultál csillagozni tegnap? gyökér

258945 2011.05.06. 14:18:34

[mivan?](#381722): meggyőződésem hogy a hónap hozzászólását prezentáltad, pedig még csak 6.e van :D. A srác arra akart utalni hogy a selejtezőben kaphat a Juve egy Magyar VAGY Izraeli esetleg más hatalmas játékerőt képviselő csapatot :D Aszem erre találták ki az EPIC FAILt :)

339991 2011.05.06. 14:39:11

[LojziBM](#381698): Egyébként, kérdem én némileg tájékozatlanul: azt mégis honnan lehet tudni, hogy hatalmas pénzeső lesz a Románál? Egy új tulajdonos csap Abra papa lehet?

338144 2011.05.06. 15:34:41

ásztákurva :D t.junior, megkaptad :D Rögtön meglett a második "hónap hozzászólása".

258945 2011.05.06. 15:45:53

[Reiro](#381816): kellett nekem szólni kaptam is egy mentális szőnyegbombázást a nyakamba én epic fail :D, megyek is előveszem az atlaszt meg a törikönyvet tanulmányozás céljából, nem akarok leesni se a magas se az alacsony lóról:) Viva La Revolution! vagy mi

338144 2011.05.06. 15:52:13

[t.junior](#381821): A szüleid is tudják, hogy epic fail vagy? :D engem már érdekel hogy mi maradt ki nekem a törikönyvből :D De hogy ne legyen ennyi off, szerintem Lippi még ebből a keretből is dobogós csapatot csinálna. De ha jön ő, meg megtalálják Kraszics párját a másik oldalra, illetve két szélsővédőt, akkor megleszünk!! Forza Juve

258945 2011.05.06. 16:18:10

[nono](#381827): ahhh micsoda csodás riposzt burkoltan zsidózni :). Meg sem próbálom elmagyarázni nekem, nem férne bele a fekete-fehér világképedbe hogy nem csak zsidók meg antiszemiták élnek a bolygón :) Amúgy hogy a tökömbe jutottunk el a Juventus nyári lehetséges mercatojától a zsidózásig? :) Vannak emberek akikben pavlovi reflexet vált ki a zsidó/izrael szó, elég ha meglátják és habzik a szájuk :)

335302 2011.05.06. 16:40:01

Nem tudom milyen itt az átlagéletkor, de azért megjegyezném, hogy az 1995-2006-ig tartó időszak messze a legsikeresebb volt a klub történetében. Törvényszerű a zuhanás, még akkor is, ha néhányunk igazságérzetét még mindig sérti az, hogy hogyan tették tönkre a csapatot 5 éve. Ebből a sértettségből kellene kilábalnia a vezetőknek, szurkolóknak, játékosoknak, mert jelenleg egy sértődött 16 éves picsa szintjén mozgunk... A siker kulcsa az, ami 94 környékén is volt. Egy megfelelő edzővel, és rá hallgató, determinált játékosokkal nekivágni egy idénynek, és nem nekiállni hisztizni az első "elcsalt" meccs után. (Chievo-Juve, 2010 december) Delneri hibája ugyanaz volt, mint ami miatt Ferrara és Ranieri is távozásra kényszerült. Hullámvölgyben nem tudták motiválni a csapatot. Felesleges Lamparddal, Ribéryvel, Bastossal dobálózni, mert lehet, hogy ideig-óráig ők is kitűnnének a csapatból, aztán az edző és az identitásválság (lásd Tyler első válságelemző posztja) hatására ők is floppá válnának. Erre kiváló példa Amauri, aki mostanában újra kezd formába jönni. (És remélem megveszi valaki, mert nem akarom zebra mezben látni)

334188 2011.05.06. 16:47:58

[mivan?](#381722): [Epic Fail](#381757): LOL. :D Nem válaszolnék normális esetben, de megnevettetek úgyhogy megszánlak egy válasszal. Pusztán arra utaltam hogy Bastos tavaly a Debrecen (magyar csapat) idén a Maccabi (izraeli csapat) játszott a csoportkörben. De fantáziátok van azt látom, az jó dolog.

334309 2011.05.06. 21:33:23

kicsit megritkítottam a hozzászólásokat, pedig utálok moderálni. kérjük, viselkedjenek az urak. kivéve epic failt, aki húzzon a francba.

petis 2011.05.08. 22:06:43

ha már olasz edzöt akar minden áron a juve vezetösége szerintem a legjobb választás gasperini lenne ... szép támado focit játszat a csapatával.. nekem ö van az elsö helyen... ha nem olasz edzö akkor pedig nálam a befuto Juan Carlos Garrido a Villareal edzöje.. látványos szép és ami fontos ,h eredményes focit játszik a villareal..
süti beállítások módosítása