bntemp

bntemp

Van patron a 4-3-3-ban - taktikai vendégposzt

2013. október 24. - s4tch

Ha eddig azt hittétek, nem forgatunk vissza a blogba pénzt a beszedett tagdíjakból, hanem inkább elhenyéljük, férfiprostikra költjük, vagy drogokat és fegyvereket veszünk belőle, hát igazatok is volt. De most felfigyeltünk valakire a fórumunkban, aki érdemesnek bizonyult néhány millió dollárra. Következik .bb., azaz bálint:

Nagy megtiszteltetés ért a mai nap, hiszen felkérést kaptam a tegnapi meccs összefoglalójának megírására. Bevallom, a megtiszteltetés mellett a milliós gázsi is erősen motivált (igazából csak a lóvé). A következő bejegyzés tartalmaz elemeket s4tch fórumhozzászólásából, ugyanakkor a pénzen nem vagyok hajlandó osztozni [that's our boy! - a szerk.], különben is, ő már megszedte magát ebből a blogolásból, másokat is oda kell engedni a pénzcsapokhoz.

Ha eddig azt hittétek, nem forgatunk vissza a blogba pénzt a beszedett tagdíjakból, hanem inkább elhenyéljük, férfiprostikra költjük, vagy drogokat és fegyvereket veszünk belőle, hát igazatok is volt. De most felfigyeltünk valakire a fórumunkban, aki érdemesnek bizonyult néhány millió dollárra. Következik .bb., azaz bálint:

Nagy megtiszteltetés ért a mai nap, hiszen felkérést kaptam a tegnapi meccs összefoglalójának megírására. Bevallom, a megtiszteltetés mellett a milliós gázsi is erősen motivált (igazából csak a lóvé). A következő bejegyzés tartalmaz elemeket s4tch fórumhozzászólásából, ugyanakkor a pénzen nem vagyok hajlandó osztozni [that's our boy! - a szerk.], különben is, ő már megszedte magát ebből a blogolásból, másokat is oda kell engedni a pénzcsapokhoz.

A tegnapi BL összecsapás további nehézséget okoz számomra a szezon megítélése szempontjából, hiszen jól játszottunk, de kikaptunk. Ez a megállapítás azonban erősen büdös is tud lenni, főleg ha még sokszor kell majd leírni a szezon során. A Real elleni meccsre nyugodtan lehet alkalmazni ezt a frázist, hiszen a Juve valóban erőt mutatott az egész mérkőzés során. Kijelenthető, hogy a Real ellen a Bernabeuban ez egy vállalható teljesítmény volt. Az említett erőmutatást jól festi le, hogy a  madridiaknak a kiállításig mindössze 4 kapuralövésük volt, amiben benne van Ronaldo tizenegyese is. A kiállítás mindent megváltoztatott, például a semleges néző számára egy jó meccsből szart csinált, de a Juve pressinget is alapjaiban nyírta ki. Nehéz letámadásnak nevezni, amikor Teveznek egyedül kell három védő között rohangálnia.


Szóval, kapuralövések: a Juventus ugyanezen időszak alatt 10 kapuralövésig jutott, amiből 4 el is találta a kaput. A kiállítás után ehhez még hármat sikerült hozzátenni, míg a Realnak kilencet (de azok sem voltak különösen veszélyesek, leszámítva persze Benzema gólért ordító helyzetét). Idén (is) jellemző ránk, hogy kevés lehetőséget adunk az ellenfeleknek, viszont az a kevés szituáció gyakran egyéni hiba eredményeként bekapott góllal ér véget. A Real igazi helyzetet nem tudott kidolgozni, viszont kevés lehetőségből is sikerült két gólt szereznie az első félidőben.

A meccsel kapcsolatban pozitívumok között említeném, hogy Conte mert váltani és 4-3-3ra átállni, annak ellenére, hogy számtalanszor nyilatkozta, hogy Pepe nélkül ez a formáció nemlétező opció számára. Úgy gondolom, hogy a felállás inkább 4-3-2-1-höz volt hasonlatos, Tevez a bal oldalra zárt vissza, Marchisio pedig a jobbra, hogy támadásban befelé húzódva teret tudjanak adni a felfutó szélsőhátvédeknek. Tegnap kiderült, hogy Tevez valóban remek munkabírással rendelkezik, hiszen védekezésben mindig szépen visszazárt a bal szélre.

Az ábra alapján látszik, hogy az argentin támadónk egészen mély területeken képes volt visszaszerezni a labdát, birtoklás esetén pedig a pálya bármely pontján felbukkant. Tevezzel van egy olyan Vucinicunk, akinek nem büdös a futás sem. Visszatérve a formációra, Conte jól szervezte meg a csapatot, a csapatrészek között a Madrid nem nagyon talált rést, a védelem és a középpálya remekül zárt, végig közel helyezkedtek egymáshoz és a letámadás is jól működött, amíg 11 Juve játékos volt a pályán. Emberhátrányban már nem voltunk képesek a pressingre, Conte részéről jó ötlet volt lehozni Pirlót, hiszen a labdát alig láttuk (illetve maximum láttuk, de nem birtokoltuk), így felesleges volt a pályán tartani egy klasszis passert. Az előző bekezdésben kitértem még a szélső hátvédek teljesítményére is. Odáig rendben van, hogy a labdabirtoklás esetén a behúzodó Tevez és Marchisio teret ad a felfutó védőknek, de az se ártana, ha ezek a felfutások valami eredménnyt is mutatnának (ne adjIsten, gólt szerzünk egy beadásból).

Bizony, a fenti ábra egy kicsit (?) elszomorító, hiszen 17 beadási kísérletből 2 volt sikeres, ami jól mutatja, hogy kutyaszar pontossággal dolgozunk továbbra is. Ez most már azért is zavaró, mert Llorente személyében van kinek beadni. Régebben még mondhattuk, hogy teljesen mindegy milyen a beadások minősége, ha középen Giovinco várja a labdát. A kicsi fejére még Beckham sem tudja odavarázsolni a labdát, ha egy toronyház áll Sebastian mellett. Most viszont nekünk is van toronyházunk, akit ráadásul a labda sem zavar, így még inkább idegesítő, hogy ilyen rosszak a szélről belőtt labdák. A spanyol csatár egyébként háromból kettő fejpárbajt megnyert és háromszor lövésre készítette le a labdát (Llorente tevékenysége). Van itt még nafta úgy érzem, lesz ő még erőssége ennek a csapatnak. Viszont ahhoz az is kellene, hogy a balhátvédünk beadási kísérletei ne így nézzenek ki (nekem ez a kedvenc statom egyébként a meccsről)

A fórumhozzászólásomból én teljes mértékben kihagytam Giovincót, s4tch szerint azonban Gio érdemtelenül nem kapott figyelmet, amivel maximálisan egyet is tudok érteni. Valóban elsiklottam az ő teljesítménye felett, jól szállt be a meccsbe, azonnal egy jó lövéssel jelezte, hogy a pályán van, a hátralévő 20 perc alatt pedig 3 lövésig is eljutott és két jó helyről rúgható szabadrúgást is kiharcolt. Ugyanakkor s4tch odáig megy, hogy 4-3-3 standard kezdőjének követelje Giót. Én úgy érzem, hogy a tegnapi teljesítménye mindenképpen a pozitívumok közé sorolható, ugyanakkor hosszútávon a 4-3-3 széle felőrőlheti őt. Ha sok meccset kellene lehúznia ebben a szerepkörben, az szerintem már nem feküdne neki annyira és belefásulna. Ez természetesen csak a fantázia világa, simán előfordulhat, hogy Gio rámcáfol és több meccsen is tudná hozni a szerepkört, viszont az számomra a meglepetés kategóriája lenne.

Negatívumok: Ami kezd (vagy már inkább egy ideje az...) aggasztó lenni, az a védelem teljesítménye. Lassan hónapok sem kellenek ahhoz, hogy megkapjuk az eddig egész éves termésnek szánt adagot. Eddig azt mondtuk, hogy csatár kell, most már ott tartunk, hogy el kell gondolkodni a védelem erősítésén (ha nem is azonnal kell hozni valakit, de a prioritási sorrendben előrébb kell venni a hátsó alakzatot szerintem). Barzagli már benne van a korban, Chiellini pedig néha egészen hajmeresztő dolgokat produkál. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy most akkor azonnal le kell őket cserélni, de ha adott esetben a piacon lehetne találni jó áron, jó minőségű védőt, akkor el kellene gondolkodni egy igazoláson. A meccs során az elsőszámú védőnk egyébként Vidal volt, akinek a defensive dashboardja tele van mindenféle jelekkel. Kiemelném, hogy 15 szerelési kísérletből 12 sikeres is volt. A Juventus 26 sikeres szerelést mutatott be, tehát ennek a statnak majdnem a fele Arturo nevéhez fűződik.  Ez az ember valóban felszántotta a pályát.


Legnagyobb negatívum: Chiellinit én elsőszámú felelősnek tenném meg a tegnapi vereségért, a tizenegyest teljesen feleslegesen hozta össze, a Ronaldo elleni szabálytalanság előtt pedig rosszul helykezkedett, ez a két hiba (főleg a második) el is döntötte a meccset. (a rossz helyezkedés lehet kicsit túlzás visszanézve a szituációt) A kiállítás erősnek tűnik, mert sem egyértelmű gólhelyzetről, sem szándékos ütésről nem beszélhetünk, de a probléma abból adódik, hogy egyáltalán Ronaldóhoz eljutott a labda. A Fiorentina ellen is nagyon csúnyán el tudott csúszni a védelem, Joaquin gólja remekül mutatja ezt, ahol Buffonnak gyakorlatilag védőként kellett funkcionálnia. Ha védelem és pozitívum, akkor: Bonucci passzairól érdemes megtekinteni ezt az ábrát. Hihetetlen a csávó. Kíváncsi vagyok, hogy lehet-e belőle egyfajta Pirlo útód, aki egy más rendszerben hasonló karaktert jelent, mint Andrea, előtte egy atomközéppályával. Például kíváncsi lennék egy Asamoah – Pogba – Vidal belső hármasra, mert így első olvasásra elég masszívnak tűnik.

Sajnos idén is meleg a helyzet a BL-ben, de most már a bajnokságban is. Reménytelennek azért messze nem nevezném, de vannak bennem kételyek a jövőre nézve. Baromira kíváncsian várom a szezon további részét, mert egyelőre nem tudom eldönteni, hogy akkor most szarok vagyunk vagy sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr698240890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása