bntemp

bntemp

Feszkó

2013. augusztus 31. - s4tch

Ma este lejátsszuk első hazai meccsünket a bajnokságban, ami elé Dincsi szokás szerint parádés múltidézőt rittyentett. Tessék bemagolni, kikérdezzük! Viszont hajtás után egészen másról lesz szó: visszanyúlunk a mercato kezdetére, felidézzük Conte és az adminisztratív vezetés közötti nézeteltérést, és találgatunk arról, Conte tegnapi, elég feszült sajtótájékoztatója milyen valós tartalommal bír.

Ma este lejátsszuk első hazai meccsünket a bajnokságban, ami elé Dincsi szokás szerint parádés múltidézőt rittyentett. Tessék bemagolni, kikérdezzük! Viszont hajtás után egészen másról lesz szó: visszanyúlunk a mercato kezdetére, felidézzük Conte és az adminisztratív vezetés közötti nézeteltérést, és találgatunk arról, Conte tegnapi, elég feszült sajtótájékoztatója milyen valós tartalommal bír.

A nyár előtt a csapat jövőjével kapcsolatos találgatások nagyjából arról szóltak, ami egyébként megvalósult: visszafogott jósok nagy vonalakban azt tippelték, Llorente mellett jön egy neves csatár, és a Matri-Quagliarella kettősből minimum egyik távozik. Conte biztos nem olvassa a lapokat és a szurkolói fórumokat, ugyanis tegnap láthatóan frusztráltan nyilatkozott arról, hogy Giaccherini mellett már a második fontos játékosát veszíti el akarata ellenére, és ezek nem sportszakmai, hanem gazdasági megfontolású műveletek, aminek muszáj engedelmeskedni. Ez eddig világos és érthető. Viszont tegnap elhangzott néhány olyan félmondat is, ami Conte kevésbé kifinomult diplomáciai érzékének köszönhetően kissé aggasztó képet fest a székházon belüli kommunikációról. Nézzük ezeket.

Az egyik újságíró felvetette, hogy Marotta szerint a Juve a Real egyenlő ellenfele tud lenni, és nem igaz, hogy minél többet költesz, annál többet nyersz. Conte erre elmosolyodott, és azt mondta, szeretne ő egyszer abban a helyzetben lenni, hogy 100 milliót költhessen egy játékosra. Egy előző kérdésre válaszolva már elmondta, hogy klassz lenne, ha azt mondanák neki, hogy Mester, tessék, itt van 30-40-50 millió, játszadozz vele a játékospiacon. Conte szerint ha a Real egy tank, akkor a Juve egy autó - természetesen gazdasági értelemben. Tehát Marotta szerint egálban vagyunk a Madriddal, Conte szerint távolról sem.

Conte azt sem palástolta különösebben, mennyire nem tetszett neki, hogy elengedtük Giaccherinit, aki a Juventusból lett válogatott, és nálunk is hasznos squad playernek bizonyult a két bajnoki évadban, valamint azt a Matrit, aki az utolsó két évben összességében a legtöbb gólt lőtte. Utóbbival kapcsolatban azt se felejtsük, hogy a Milan - Pazzini sérülése miatt - tulajdonképp hiányposztra vette, ezért Conte azzal sincs kibékülve, hogy egy közvetlen riválist erősítünk, miközben a mi keretünk gyengül. A sajtótájékoztató során Conte mindehhez hozzátette, hogy nagyon reméli, Quagliarellát nem adja el a klub, és megjegyezte, hogy négy csatár nem lenne elég a három sorozatra, minimum ötre van szüksége.

Ha úgy gondoljátok, hogy ez lófasz, nincs itt semmi gond, akkor tegyétek hozzá, hogy Marotta és Conte a sajtótájékoztatót követően 3 órára magukra zárták a székház egyik tárgyalóját, és biztosak lehettek benne, hogy nem azt csinálták, amit Beni és Dincsi, vagy bármely más jó érzésű meleg férfi tett volna hasonló helyzetben. A téma az olasz sajtóhírek szerint hasonló volt, mint a májusi stratégiai értekezleteken: Conte több beleszólást szeretne a piaci műveletekbe, és nehezen tűri, hogy a segge alól kirángatják a játékosokat, gazdasági indok ide vagy oda. Fogalmunk sincs, mit szól a Mister Marrone küszöbön álló eladásához (állítólag a Sassuolo 4-4,5 millió euró körüli összeget fizet a feléért)...

Az olasz lapok, élükön a Tuttosporttal máris elkezdtek spekulálni: a torinói házi lap szerint Conte ismét eltépte a májusban összefoltozott babaruhát, és jelen körülmények között előfordulhat, hogy csak ezt a szezont vállalja. A Gazzetta ennél sokkal visszafogottabb, bár számukra is egyértelmű, hogy a klubon belüli kommunikáció nem tökéletes, és Conte nem csak pillanatnyi csalódottságában nyilatkozott ilyen elkeseredetten. Conte panaszait enyhítheti, hogy minden bizonnyal Pogba és Vidal is meghosszabbítják szerződésüket, ami vagy a tényleges maradásukat jelenti, vagy a klub pozícióját erősíti abban az esetben, ha valamelyik pénzeszsák irreális összeget fizetne a középpályás kincseinkért. Ne feledjük, Pogba még mindig csak 20 éves, tavaly ingyen érkezett, és a Real máris 40 milliós ajánlatot tett érte. (Más kérdés, hogy a szerecsen istenség ennyiből sem pótolható.) Értjük ugyan, hogy a klub kb. 140 milliót költ játékosai fizetésére, így még a rekordnak számító, 280 millió fölötti árbevétel sem elegendő ahhoz, hogy nyereséget termeljen (17 milliós veszteséggel zárta a társaság az előző évet), nyilván Marottáék nem tehetik meg, hogy figyelmen kívül hagyják a gazdasági megfontolásokat, ugyanakkor hosszú távon tarthatatlan állapot, ha az edző folyamatos kompromisszumokra kényszerül még a nem túl drága kiegészítő embereit illetően is. Reméljük, sikerül egyensúlyt és egyezséget találni a sportszakma és a pénzügyek között - Conte nélkül ugyanis az egyik jelen helyzetben életképtelen.

Kíváncsian várjuk tehát a mercato maradék 2 napját, és persze várjuk a Lazio elleni esti meccset, amire várhatóan a Samp elleni kezdőt küldi ki Conte. A keretből hiányzik a sérült Marchisio, a továbbra is a meccsrutinját a Primavera csapatban építgető Pepinnyó, és a vélhetően transzfer előtt álló Marrone, egyébként megvagyunk. A Lazio biztosan felállt a 4:0-ás pofonból, és Petkovic is tanult a Szuperkupa második félidejének elején elkövetett, három dugót hozó taktikai bakiból, szóval nem számítunk habkönnyű meccsre. Non mollare mai!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr678240762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

286511 2013.08.31. 19:19:42

érdekes Conte reakciója különösen annak tükrében, hogy pár magát milan szurkolónak mondó faszkalap mit össze vinnyog Matri megvétele miatt.

286390 2013.08.31. 19:25:17

[Hispán07](#1619642): ha elkezdi lőni a gólokat (el fogja kezdeni), akkor gyorsan vége lesz a nyavalygásnak.

286511 2013.08.31. 19:33:05

[dinovercotti](#1619683): én most úgy érzem, hogy a maga szerepében és szintjén tökéletesen be fog válni.

350563 2013.08.31. 19:39:14

Nyár elején azt írták minden csatárától hajlandó érzékeny búcsút venni, valsz annak is pont annyi igazság tartalma volt mint ennek. Conte személyiségéből adódik, hogy így meggyászol mindenkit - valsz tényleg imádja őket -és na ná, hogy azt kommunikálja hogy ő mennyire imádja a fiait, de nem így nézne ki ha csak úgy eladnák alóla a csapatot. Ha annyira kellett volna neki a 6.!! számú Matri akkor néha játszatta volna(hála az olümposziaknak nem tette). Lássuk be hogy ezekkel a távozókkal( mégha Giakot pl jó játékosnak is tartom) semmit nem gyengült a keret, sőt direkt jót fog tenni hogy nem aprózódik el az a kevés játékperc ami jut.

262910 2013.08.31. 19:48:27

[kingb](#1619769): "Nyár elején azt írták minden csatárától hajlandó érzékeny búcsút venni" úgy kellett ezt érteni, hogy megfelelő minőségi helyettes esetén bármelyik csatárát elengedné, nem úgy, hogy sírva kéri a klubvezetést, hogy adják el az összes támadót. matri távozásával nem az a baj, hogy pótolhatatlan, inkább az, hogy így a nulla olasz rutinnal rendelkező llorente maradt az egyetlen klasszikus centerünk, ráadásul pont az ilyen játékossal éppen nem rendelkező, center kiszolgálásában elég jó (tavaly pazzo a padról lőtt vagy 15 gólt) milánt erősítjük vele.

337123 2013.08.31. 19:51:23

[kingb](#1619769): Dehogynem gyengült! Pogba-Vidal-Pirlo-Marchisio mögött jelenleg nincs csere. Ha holnap kidől mégegy ki áll be? És van BL meg kupa...

262910 2013.08.31. 20:06:05

[Ice Weasel](#1619848): pont ezért is lenne érdekes elengedni marronét, aki két posztot is tud. egyébként mai hírek szerint nagyon durva összeget is letennénk nainggolanért, ami giak eladása után kimondottan fura lenne.

278403 2013.08.31. 20:09:28

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! DE! Mivel ugyebár két hete már legyőztük őket eléggé durván, szerintem teljes egészében kielemezték a játékunkat, s felkészültek minden eshetőségre. Ezért kellene betenni Llorentét Vucsi helyett centernek, míg Tevez előkészítőként harcolhatna a labdákért. Igaz, hogy a beadásaink nem pontosak, de Llorente szép szál legény, jó fizikummal, nem egyszerű elnyomni, s tökéletesen fel lehetne rá játszani a labdákat a talajon is. Onnantól meg már csak egy kis ugrás, hogy visszagurítsa az érkező és kitűnően lövő Pogba/Vidal/Pirlo/Asamoah/Lichtsteiner egyikének. A szélről befelé törő szélsők a kupameccsen is teljesen összezavarták a Laziósokat.

349040 2013.08.31. 20:20:42

[Ice Weasel](#1619848): Szerintem azért nem eszik ennyire forrón a kását. A 3-5-2-őt is a kényszerűség szülte, így ha kell, akkor váltunk megint. Ha védő sérül, ott van Cáceres és Ogbonna, ha kp akkor Cáceres wingbacknak, Asamoah mehet középre. Ha onnan többen is akkor van két elég komolyan labdabiztos védőnk, Ogbonna és Bonucci személyében, Benitez kreálmánnyal élve, egyikük mehetne kp-ra szűrni, akár 4-3-3-ban akár 3-5-2-ben. Ha csatár sérül le, akkor meg 3-5-1-1 Pogba megy fel, helyére Asamoah, az övére Cáceres. És ekkor még nem számoltam a jelenleg ifikkel edző, és rutint szerző Pepe-vel. Szerintem nincs ok aggodalomra keretet illetően, szakmai vezetést illetően már annál nagyobb - értem ez alatt mindenki mindeki feje felett átnyúl dolgot!

258945 2013.08.31. 20:42:32

a linkelt táblázatban elmagyarázhatnátok mi micsoda

262910 2013.08.31. 21:28:29

[t.junior](#1620302): az oszlopok: név, kor, eu-s státusz, könyv szerinti érték, szerződés vége, évi amortizáció, nettó fizu, bruttó fizu, teljes éves bérköltség, megjegyzés a "totale rosa" sor a teljes keretre összegzett adatokat tartalmazza alatta ugyanezek az adatok vannak, a kereten kívüli (kölcsönbe adott, közös tulajdonú) játékosokra, majd összegzés alatta az ifik legalul az eladott játékosok

149015 2013.08.31. 21:46:19

kár a macska gólért, Buffont ennyire megviselte Alba szitáló lövése h gyakorlatilag mindent csak öklöz?:D

350492 2013.08.31. 22:53:45

Képzeljük csak el a mai meccsen Tevez helyén Matrit. Kb annyiért ment el a harkály, amennyibe Tevez került. Conte siránkozik, de igazából szerintem ez a keretnek szól, hogy mindenki nagyon fontos.

258945 2013.08.31. 23:01:40

[s4tch](#1620589): graziethankyouköszönöm

338554 2013.08.31. 23:49:06

[kingb](#1619769): és [daneeka31](#1621043): Egyedül ezt tartom ésszerűnek, hogy igyekszik jó szájízzel (khm.) elengedni a volt játékosait, nem pedig úgy, hogy "mehettek, pancserek!". Ez egyrészt egyfajta tisztelet, másrészt a játékos lojalitása is megőrizhető, szemben azzal, ha mondjuk elkergetnék és utólag meg is aláznák. Ráadásul az sem rossz dolog, ha egy kis drámával vezetik a sajtót a gumicsontra, addig sem mással foglalkoznak. Kizártnak tartom, hogy két ilyen sikeres év összejött volna hibás kommunikációval. Szerintem ez azóta sem romlott el.

335318 2013.09.01. 00:23:04

Conte tutti, hogy megbeszélte a 3 óra alatt Marottával, hogy kit-kiket szeretne. Szerintem meg is fenyegette, hogy kitépi a szívét, ha nem hoz egy szélsőt, v. középre vkit

254491 2013.09.01. 08:18:41

Akkor Conte melyik csatárunkat adta volna el? Inkább ő ne igazoljon senkit. Neki a Peluso, Padoin féle játékosok tökéletesen megtennék.

254491 2013.09.01. 08:21:10

Giaccheriniért tényleg kár. Ha vettünk volna egy normális bal szélsőt, akkor a középpályán bőven lett volna cserelehetőség: Pogba, Asamoah, Giaccherini, Padoin, Marrone.

254491 2013.09.01. 08:27:50

De Ceglie, Motta. Velük mi lesz? Mikor lesznek eladva? És felőlem az Isla is mehetne. Illetve a Giovincoért is kár volt anno fizetni tízen-egynéhány milliót.

338554 2013.09.01. 09:15:50

Azért Bonu gólpasszait látva utólag milyen vicces, hogy tavaly mennyien fikázták az előrevágott labdái miatt.. Valószínűleg már akkor is az ilyen indításokra gyúrt, de hát jó munkához idő kell. Ezért nem szeretem, mikor sokakat elönt a vérszomj és türelmetlenül fejeket követelnek, ahelyett, hogy hátradőlnének és élveznék az előadást. Pedig ezek a fiúk ezért dolgoznak egész héten.. (Meg persze néhány mihaszna, csillogó izéért a vitrinbe.)

307365 2013.09.01. 11:38:39

ez vegytiszta műbalhé. kevesebb szót érdemel, mint egy tuttosport cikk a mercato idején.

278694 2013.09.01. 12:49:36

Buzi ez a Conte, bezzeg mikor Del Piero ment el akkor nem csapott hisztit.

347773 2013.09.01. 13:16:43

[tejes4](#1624090): nemá, alexnek (érdemei elismerése mellett) mennie kellett, csontvázakkal a szekrényben nem lehet új csapatot építeni

350563 2013.09.01. 13:32:13

[s4tch](#1619830): de most azt mondod h a megfelelő helyettes ellenére is dühöng. Eddig is center nélkül játszottunk szal... + ott van Llorente, aki ha formába lenne( ha formába lendül valaha) a játék minden tekintetében jobb mint Matri. A Milan meg... nekik lehetett elsózni, de nem hiszem h ezen megy a Scudettonk. Így is vagy 5m-val kevesebbért adtunk túl Matrin, igaz talán túl sokért vettük. @Ice Weasel: Kvadcsi, Padoin, (Isla, Pepe) formációváltás... Persze elképzelhetünk ilyen vészhelyzeteket, hogy mondjuk megsérül Tevez és Vucinic, vagy Barza és Chiello, vagy Lichti, vagy Asamoah és akkor mi van, de mindenre nem lehet felkészülni. Akkor majd mást játszunk. De az tuti nem jó, ha tele vagyunk olyan játékosokkal akik egész szezonban 300 percig se jutnak. én csak annyit mondok mint [neuropa](#1621294): , Conte csak ügyesen/civilizáltan kommunikál.

351123 2013.09.01. 14:34:22

Annyi erővel,akár Alex is maradhatott volna 5. támadónak!Ehelyett hoztak egy majdnem annyi idős Anelkat,meg egy szerencsétlen Bendtnert!Járt volna neki még egy szezon és akkor idény végén innét vonult volna vissza akár...

334417 2013.09.01. 16:47:28

Ezt a blöfföt beveszi valaki? Akikre valóban szüksége van (Vidal, Pogba pl.), nem engedték el nagyobb pénzért sem.

265063 2013.09.01. 18:55:06

Nem értem. A múlt évet 1-e kevesebb támadóval csináltuk meg, mint ami pillanatnyilag rendelkezésre áll. Ha Matri helyére rakom Tevezt, akkor is van egy plusz Llorenténk. Az meg, hogy el kell adni a gyengébb képességűt ahhoz, hogy jobb minőségű játékost vásárolni tudjunk, nyilvánvaló. Esetleg a pénzügyi következményeket figyelmen kívül hagyó spanyol bajnokságban vagy az olajsejkek meg orosz oligarchák csapatainál más a helyzet. Nem értem. Megártott valami Conte-nak? Vagy ezekhez a csapatokhoz készül? Egyszerűen nem látom - még ötlet szintjén sem - hogy mire megy ki a játék? Vagy személyes ellentét áll a háttérben, Marotta-t akar buktatni??????

341862 2013.09.01. 22:35:29

Túl van ez szerintem is spilázva. Marotta: vagyunk olyan jók, mint a Real. Mi mást mondjon? Ő a sajtó felé kommunikál. Meg rosszul is venné ki magát, ha nem tartaná elég jónak azokat a játékosokat, akiket ő igazolt. Conte: Nem vagyunk még elég jók. Ez meg a játékosoknak. Ugyebár a siker titka, hogy éhesnek kell lenni. Sosem szabad megelégedni. Ha azt mondaná, kész a csapat, az is rosszul venné ki magát - és én magam is csalódnék benne, egy csapat ugyanis soha sincs kész.
süti beállítások módosítása